❄️🎄IVF GRUDZIEŃ 2024🎄❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marz91 wrote:Popieram i w pełni rozumiem. Nie zawsze się udzielam bo nie mam wielkiej wiedzy ani jakoś długiej historii i też jeśli chodzi o nowe osoby nie wszystkie kojarzę ale w tym wypadku kojarzę że któraś z Was podała które wyniki są rozjechane i co jest za wysokie. Ja sama nawet jak mnie coś na dany moment nie dotyczy to robię screeny, zapisuje linki bo nigdy nie wiem kiedy coś mi się przyda. Tak żeby też nie zawalać Was tutaj pytaniami, kolejny raz tymi samymi albo po prostu szybciej sama znajdę właśnie w tych notatkach, bo nikt nie siedzi non stop na forum żeby mi odpowiedzieć. Mój chłop cały czas się ze mnie śmieję że odetnie mi dostęp do neta bo ciągle coś czytam i wyszukuje 😅
I tak właśnie w tym cyrku trzeba działać. Też mam piękny notatnik w telefonie i zastanawiam się, kiedy to sobie sensownie poukładam.Marz91 lubi tę wiadomość
Starania od 2019
👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
Nifty OK 💙
-
alittle wrote:I tak właśnie w tym cyrku trzeba działać. Też mam piękny notatnik w telefonie i zastanawiam się, kiedy to sobie sensownie poukładam.
Marz91, alittle, Jadzia19, LokaDesigner, domi_, Malowybitna lubią tę wiadomość
8 lat starań
💉06.2022 punkcja: 8 komórek zapłodnionych
ET: 4AA 💔 8tc
❄️ 08.2022 KET: 4BB 😞 nieudany
❄️09.2022 KET: 4BB 💔 6tc
09.2024 zaczynamy od nowa🍀
💉10.2024 punkcja
🔬 po PGT-A ❄️4AA ❄️3AA ❄️3AA mozaika
❄️12.2024 KET: 3AA 😞 nieudany
💊Hydroxychloroquine, Accofil, Duphaston, Utrogestan, Acard, Relanium -
Trini87 wrote:Wyobraź sobie, że nie siedzę przez cale miesiące na forum i szukałam. Ale jest jeszcze gin Jarosz. Watku nie widzialam.
Dziękuję w każdym razie za przemiłą odpowiedź. Myslalam, ze mamy sie tu wspierac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:57
MikiFiki, Kingus 1, MILI35, Karolaaas, Hannah Hoe, fortunate_bunia lubią tę wiadomość
Ja : wszystkie wyniki w normie
Amh:1.21
Mąż: zespół klinefeltera, Azoospermia
Decyzja: nasienie dawcy
Leczenie w klinice Bocian Katowice
2IUI❌
Zmiana kliniki na Angelius Katowice Start IVF marzec, kwiecień
15.04 Punkcja 🤞🤞🤞
Kwiecień transfer : odroczony , ryzyko hiperstymulacji 😓😔
06.06 Transfer
1 Transfer : ❌ 5AA
2 Transfer : ❌ 5AB
Kir BX - brak 1 implantacyjnego
Biopsja endometrium CD138 0/10
Cd56 Ok
Zalecono Viagre na wzrost endometrium 2x dziennie
18.11 Transfer 🍍🍍💪
25.11 beta .. zostań ze mną kropeczku 🙏
5 dpt 5.8
6dpt rano test biały .. test wieczorem cień cienia ..
7dpt 9.5 😔
9dpt 37,2 😔
11 dpt 100,9 😔 zostań kropeczku !!
14dpt 520,5
16dpt 850,8 ...
18dpt 1120,5 💔 CP , usunięcie jajowodu 😔💔
Badamy immunologie -Dr.Sydor
Czekają na nas ❄️❄️ 4 AA , 4 AB
Metoda walki nie jest ważna. Chodzi o to, żeby nigdy się nie poddawać !!!!! 💪🤞👊 -
Wrzucę Wam jaką listę utworzylysmy co warto o kolei badać (lista jest z 2018 roku więc normy się mogły zmienić, nie sprawdzałam). I były to badania polecane jeszcze PRZED przystąpieniem do ivf
Może ktoś skorzysta.
Checklista badań Dinusiowej staraczki:
PO PIERWSZE I – hormony i ginekologia
w nawiasach podane adnotacje do norm, jeśli nic nie jest napisane to wystarczy, że wynik mieści się w normie
monitoring owulacji (jakie endo, jakiej wielkości pęcherzyki, kiedy pękają)
progesteron w 3-5 dc (jak najniższy) i 7-8 dpo (najlepiej ok. 20 ng/ml ale 10-15 też ujdzie)
LH i FSH w 3-5 dc (wyliczyć stosunek LH/FSH – optymalnie ok. 1)
estradiol w 3-5 dc, tuż przed owu (ok. 200 na 1 dojrzały pęcherzyk) i 7-8 dpo (min. połowę okołoowulacyjnego)
prolaktyna 3-5 dc (w połowie normy)
TSH (poniżej 2,5 a przy Hashi ok. 1)
AMH 3-5 dc
homocysteina (pomiędzy 6 a
kwas foliowy,
wit B12
aTPO
aTG
testosteron, w 3-5 dc
androstendion, w 3-5 dc
17OH progesteron w 3-5 dc
SHBG w 3-5 dc
test obciążenia glukozą z 3 pkt pomiarem glukozy i insuliny (insulina jednocyfrowa na czczo, Insulina po 1 h max 50, po 2h max 30 – jeśli więcej dieta i ew meta. Wyliczyć HOMA IR – najlepiej poniżej 1, 1-2 dietka; powyżej 2 meta+dieta)
profil krzepnięcia (co najmniej aptt, fibrynogen i d-dimery)
USG TV w 3-5 dc (sprawdzić czy jajniki czyste!);
PO PIERWSZE II – facet
badanie rozszerzone nasienia z morfologią
jeśli u M były jakieś odchylenia od normy w badaniu nasienia (aglutynacja, słaba ruchliwość, itp), to też ASA (z krwi) i test MAR
HBA czyli wiązanie do hialuronianu
przy wcześniejszych poronieniach fragmentacja DNA plemnika (jeśli nie było poronień to raczej nie ma sensu robić, ale czasem się zaleca)
JEŚLI dwa pierwsze punkty są ogarnięte (w miarę możliwości, tzn masz owulacje a parametry nasienia pozwalają na naturalne zapłodnienie) możesz podchodzić do HSG a dalej do IUI jeśli bardzo chcesz (wcześniej nie ma sensu)
***UWAGA: do HSG zaleca się wykonanie posiewu na bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby. Warto też wykonać badanie na obecność Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia (tzw. MUChA), koniecznie met. PCR. W trójpaku/czteropaku wychodzi taniej niż pojedynczo
PO DRUGIE - geny
JEŚLI homocysteina, kwas foliowy lub B12 ALBO badania krzepliwości nie mieszczą się w normach to zrób panel badań mutacji na trombofilię z TESTDNA.PL
badanie kariotypów obojga partnerów (to robiłabym po poronieniach albo w zdecydowanie dalszej kolejności)
PO TRZECIE – zespół antyfosfolipidowy
przeciwciała antykardiolipinowe (stwierdzane klasie IgM lub IgG),
przeciwciała przeciwko β2- glikoproteinie (również wykrywane w klasie swoistości IgM lub IgG),
antykoagulant toczniowy (LA)
*jeśli chociaż 1 parametr wyjdzie dodatni, badanie należy powtórzyć po 12 tygodniach
*w przypadku wcześniejszych poronień wystarczy 1 kryterium laboratoryjne (2x pozytyw) żeby rozpoznać APS
PO CZWARTE – przeciwciała
przeciwciała przeciwjądrowe ANA (miano i typ świecenia) – jeśli dodatni, immunoblot dla 16 antygenów
przeciwciała przeciwplemnikowe ASA (NIE test PCT – bezsensowne badanie),
przy problemach z owulacją przeciwciała przeciwjajnikowe
przy wcześniejszych poronieniach – p. przeciw antygenom łożyska
Punkty od 2 do 4 robiłabym równolegle, w miarę możliwości finansowych
Jeśli do tej pory jest wszystko OK, to TERAZ można pokusić się o laparoskopię diagnostyczną i histeroskopię diagnostyczną (to drugie koniecznie z biopsją endo!)
PO PIĄTE – immunologia cd
subpopulacje limfocytów (test IMK – najważniejszę to %NK poniżej 12, a cd4/cd8 ok. 1 – szczególnie przy dodatnich ANA)
ocena równowagi cytokin (test CBA – najważniejsze to, żeby IFN, TNF i IL-2 były nisko, a IL-10 jak najwyżej)
obecność Helicobacter pylori i Borrelia burgdorferi u obojga partnerów (przeciwciała z krwi)
przy poronieniach dodatkowo test limfocytotoksyczny LCT
KIRWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 19:06
Trini87, MILI35, Muczylando, Roxanne, Ketsi, Karolaaas, domi_, alittle, krakowiankq, LokaDesigner, evcix84, Yenne, Mała3, Tuśka88, Kulka lubią tę wiadomość
8 lat starań
💉10.2024 punkcja
kitsune wrote:Trini, ale właśnie o.to chodzi, że my tu milion razy powtarzaliśmy, również Tobie, że niestety nie zawsze warto słuchać lekarza. Szczególnie jeśli lekarz chce lecieć z transferami bez kilku bardzo ważnych badań.
Pytasz skąd masz wiedzieć że transfer nie powinien się odbyć skoro lekarz tak nie mówi - a no z wątku właśnie.
Ja naprawdę nie rozumiem tej "mody" podchodzenia do ivf bez wcześniejszych badań. Jak ja zaczęłam starania i dołączyłam do forum to idąc za radami bardziej doświadczonych koleżanek robiłam po kolei wszystkie badania, aż doszlam do genetyki i immuno, na długo zanim zaczęłam myśleć o ivf - bo czasem serio wystarczyło niektórym włączyć leki do naturalnych starań i nie potrzebne było ivf. Ja niestety nie byłam tym szczęśliwym przypadkiem, ale popatrzmy chociażby na BuBu, która po immunosupresji zaszła cykl przed transferem
A tymczasem patrzę jak mnóstwo kobiet traci zdrowie, kasę i energie na kolejne transfery bez sprawdzenia chociażby KIRów.
W punkt. Ale tu też trzeba się pochylić nad tym podejściem lekarzy, którzy właśnie tak lecą. Ja sama usłyszałam że mam podejść od razu za ciosem do 3 transferu bez badań. Oczywiście że nie posłuchałam i powoli odhaczam sobie badania z listy z pierwszej strony. I choćby miały wszystkie wyjść prawidłowo w co nie wierzę to zrobię wszystko co w mojej mocy aby się udało i tu właśnie lekarza nie posłuchamkitsune, alittle, Iwkaaa, izabelka90, Mała3 lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33
Podwyższone tsh i prolaktyna - leki Letrox 75 i 50, Bromocorn 1/2 tabletki
AMH 2,89
12.08.24 punkcja - uzyskano 12 komórek, zapłodnionych 6, przetrwały 3, po punkcji Neoparin i Cyclogest
17.08.24 pierwszy transfer na naturalnym cyklu
10 dbt beta ani drgnęła, progesteron 14,3
zostały ❄️❄️
14.10.24 drugi transfer
Leki Neoparin 1x1
Esteofem 2x1 Progesteron Besins 100mg 3x1 Cyclogest 2x1 Lenzetto 2x1
2dpt progesteron 19,6. Zwiekszona dawka besins na 2x3
4dpt progesteron 22
10dpt progesteron 24,2 beta nie drgnęła 😞
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
Hla-c ona C1, on C1/C2
grudzień-czekamy na wchłonięcie torbieli -
Lusiaa22 wrote:W punkt napisane ! I jesteśmy po to żeby każda każdą wspierała i też sądzę że jeśli ktoś nie chce pomóc to niech nie pomaga.. i sądzę Alittle że troszkę nie na miejscu że tak napisałaś.. tym bardziej że każdy ma prawo nie wiedzieć ! ja tak samo nie wiedziałam kto jest kim i do jakiego immunologa iść i gdzie ..a taka jest prawda jeśli człowieka dotnie immunologia to dopiero zaczyna się tym tematem interesować i ma prawo nie wiedzieć co i gdzie i jak .. a po to jest te forum żeby pytać , doradzać i pomagać niż kogoś cisnąć..
Kotek, Trini niestety bliżej do weteranki niż do świeżaka, była przez nas męczona o immunologa, kiedy prosiła o poradę. Nie wyobrażam sobie nie zrobić researchu, kiedy dostanę odpowiedź na pytanie. Dodatkowo, temat dzisiaj wychodzi właśnie z tego powodu, że Trini zignorowała chociażby to, co nie raz jej pisała Rakieta i poszła na ślepo za lekarzem, który tylko zarodki chce transferować i nic więcej.Marz91, izabelka90 lubią tę wiadomość
Starania od 2019
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
Nifty OK 💙
-
kitsune wrote:Wrzucę Wam jaką listę utworzylysmy co warto o kolei badać (lista jest z 2018 roku więc normy się mogły zmienić, nie sprawdzałam). I były to badania polecane jeszcze przed przystąpieniem do ivf
Może ktoś skorzysta.
Checklista badań Dinusiowej staraczki:
PO PIERWSZE I – hormony i ginekologia
w nawiasach podane adnotacje do norm, jeśli nic nie jest napisane to wystarczy, że wynik mieści się w normie
monitoring owulacji (jakie endo, jakiej wielkości pęcherzyki, kiedy pękają)
progesteron w 3-5 dc (jak najniższy) i 7-8 dpo (najlepiej ok. 20 ng/ml ale 10-15 też ujdzie)
LH i FSH w 3-5 dc (wyliczyć stosunek LH/FSH – optymalnie ok. 1)
estradiol w 3-5 dc, tuż przed owu (ok. 200 na 1 dojrzały pęcherzyk) i 7-8 dpo (min. połowę okołoowulacyjnego)
prolaktyna 3-5 dc (w połowie normy)
TSH (poniżej 2,5 a przy Hashi ok. 1)
AMH 3-5 dc
homocysteina (pomiędzy 6 a
kwas foliowy,
wit B12
aTPO
aTG
testosteron, w 3-5 dc
androstendion, w 3-5 dc
17OH progesteron w 3-5 dc
SHBG w 3-5 dc
test obciążenia glukozą z 3 pkt pomiarem glukozy i insuliny (insulina jednocyfrowa na czczo, Insulina po 1 h max 50, po 2h max 30 – jeśli więcej dieta i ew meta. Wyliczyć HOMA IR – najlepiej poniżej 1, 1-2 dietka; powyżej 2 meta+dieta)
profil krzepnięcia (co najmniej aptt, fibrynogen i d-dimery)
USG TV w 3-5 dc (sprawdzić czy jajniki czyste!);
PO PIERWSZE II – facet
badanie rozszerzone nasienia z morfologią
jeśli u M były jakieś odchylenia od normy w badaniu nasienia (aglutynacja, słaba ruchliwość, itp), to też ASA (z krwi) i test MAR
HBA czyli wiązanie do hialuronianu
przy wcześniejszych poronieniach fragmentacja DNA plemnika (jeśli nie było poronień to raczej nie ma sensu robić, ale czasem się zaleca)
JEŚLI dwa pierwsze punkty są ogarnięte (w miarę możliwości, tzn masz owulacje a parametry nasienia pozwalają na naturalne zapłodnienie) możesz podchodzić do HSG a dalej do IUI jeśli bardzo chcesz (wcześniej nie ma sensu)
***UWAGA: do HSG zaleca się wykonanie posiewu na bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby. Warto też wykonać badanie na obecność Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia (tzw. MUChA), koniecznie met. PCR. W trójpaku/czteropaku wychodzi taniej niż pojedynczo
PO DRUGIE - geny
JEŚLI homocysteina, kwas foliowy lub B12 ALBO badania krzepliwości nie mieszczą się w normach to zrób panel badań mutacji na trombofilię z TESTDNA.PL
badanie kariotypów obojga partnerów (to robiłabym po poronieniach albo w zdecydowanie dalszej kolejności)
PO TRZECIE – zespół antyfosfolipidowy
przeciwciała antykardiolipinowe (stwierdzane klasie IgM lub IgG),
przeciwciała przeciwko β2- glikoproteinie (również wykrywane w klasie swoistości IgM lub IgG),
antykoagulant toczniowy (LA)
*jeśli chociaż 1 parametr wyjdzie dodatni, badanie należy powtórzyć po 12 tygodniach
*w przypadku wcześniejszych poronień wystarczy 1 kryterium laboratoryjne (2x pozytyw) żeby rozpoznać APS
PO CZWARTE – przeciwciała
przeciwciała przeciwjądrowe ANA (miano i typ świecenia) – jeśli dodatni, immunoblot dla 16 antygenów
przeciwciała przeciwplemnikowe ASA (NIE test PCT – bezsensowne badanie),
przy problemach z owulacją przeciwciała przeciwjajnikowe
przy wcześniejszych poronieniach – p. przeciw antygenom łożyska
Punkty od 2 do 4 robiłabym równolegle, w miarę możliwości finansowych
Jeśli do tej pory jest wszystko OK, to TERAZ można pokusić się o laparoskopię diagnostyczną i histeroskopię diagnostyczną (to drugie koniecznie z biopsją endo!)
PO PIĄTE – immunologia cd
subpopulacje limfocytów (test IMK – najważniejszę to %NK poniżej 12, a cd4/cd8 ok. 1 – szczególnie przy dodatnich ANA)
ocena równowagi cytokin (test CBA – najważniejsze to, żeby IFN, TNF i IL-2 były nisko, a IL-10 jak najwyżej)
obecność Helicobacter pylori i Borrelia burgdorferi u obojga partnerów (przeciwciała z krwi)
przy poronieniach dodatkowo test limfocytotoksyczny LCT
KIR
Bardzo ważna jest jeszcze ferrytyna i Wit D3 🩷kitsune, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość
Ona 36 on 35
2018 rok ciąża naturalna ale niestety w 13tyg serduszko przestaje bic 🥲
Endometrioza w niewielkim stopniu usunięta 2022 styczeń
Od tamtej pory 6x iui
2x IVF nieudane 2023
5 grudnia 2024 transfer 5 dniowej blastki ♥️ czekamy na cud
6dpt ⏸️ -
Aster_81 wrote:Poradźcie proszę 🙏 Jutro mam transfer a teraz dostałam wynik, że progesteron mam 9,2. Czy to nie jest za nisko? Może zrobić jeden nadprogramowy zastrzyk Prolutexu dziś wieczorem? Do lekarza się już nie dodzwonię, dlatego pytam was. Bardzo się boję że to za mało 🫤Starania od 2019
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
03.2023 punkcja 5 ❄️
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
Nifty OK 💙
-
Witamina D3 odgrywa istotną rolę w procesach związanych z płodnością i zajściem w ciążę zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jej odpowiedni poziom może wspierać zdrowie układu rozrodczego na kilka sposobów:
1. Regulacja hormonalna
• Witamina D3 wpływa na równowagę hormonalną, która jest kluczowa dla prawidłowej owulacji. Niski poziom witaminy D3 może zaburzać cykl menstruacyjny i prowadzić do problemów z owulacją.
• Może poprawiać funkcjonowanie jajników, szczególnie u kobiet z zespołem policystycznych jajników (PCOS), które często mają trudności z zajściem w ciążę.
2. Wpływ na receptory witaminy D
• Receptory witaminy D znajdują się w macicy, jajnikach i łożysku, co sugeruje, że witamina D3 odgrywa rolę w przygotowaniu organizmu do ciąży.
• Witamina D3 może wspierać implantację zarodka w macicy, co jest kluczowym etapem w procesie zajścia w ciążę.
3. Poprawa jakości komórek jajowych
• Badania sugerują, że odpowiedni poziom witaminy D może poprawić jakość komórek jajowych, co zwiększa szanse na zapłodnienie.
4. Redukcja ryzyka chorób autoimmunologicznych
• Witamina D3 ma działanie immunomodulujące, co może być korzystne u kobiet z chorobami autoimmunologicznymi (np. zespołem antyfosfolipidowym), które mogą wpływać na płodność lub powodować poronienia.
5. Wsparcie dla mężczyzn
• U mężczyzn witamina D3 wpływa na jakość nasienia, zwiększając ruchliwość i liczbę plemników, co również ma znaczenie dla zajścia w ciążę.
6. Zapobieganie komplikacjom ciążowym
• Odpowiedni poziom witaminy D3 w ciąży zmniejsza ryzyko takich powikłań, jak stan przedrzucawkowy, cukrzyca ciążowa czy przedwczesny poród.
Moja d3 była bardzo niska bo w sierpniu tylko 25. Na dzień dzisiejszy mam 178 ( jedni powiedzą że za dużo inni że jest super )
Ja brałam 16tys jednostek dziennie ale trzeba brać wraz z Wit K2 to bardzo ważne.
Teraz jak mam Wit d3 na poziomie ponad 170 to biorę jeszcze 8tys dziennie to ważne w ciąży 🩷kitsune, LokaDesigner, Karolaaas lubią tę wiadomość
Ona 36 on 35
2018 rok ciąża naturalna ale niestety w 13tyg serduszko przestaje bic 🥲
Endometrioza w niewielkim stopniu usunięta 2022 styczeń
Od tamtej pory 6x iui
2x IVF nieudane 2023
5 grudnia 2024 transfer 5 dniowej blastki ♥️ czekamy na cud
6dpt ⏸️ -
alittle wrote:Kotek, Trini niestety bliżej do weteranki niż do świeżaka, była przez nas męczona o immunologa, kiedy prosiła o poradę. Nie wyobrażam sobie nie zrobić researchu, kiedy dostanę odpowiedź na pytanie. Dodatkowo, temat dzisiaj wychodzi właśnie z tego powodu, że Trini zignorowała chociażby to, co nie raz jej pisała Rakieta i poszła na ślepo za lekarzem, który tylko zarodki chce transferować i nic więcej.
-
Listek wrote:Chyba chodzi o podanie ovitrell kilka dni przed transferem i w dniu transferu.
Beta 16dpt -3557 🤩
Piatek 20.12 -20dpt usg pecherzykowe📆
Pisałam że nie miałam podawanego Ovitrelle ani Zivafertu, wtedy kwestia spadającego beta HCG byłaby oczywista i nawet bym się nie ośmieliła tu zapytać.
Ketsi wrote:Dziwna trochę ta sytuacja, jeśli nie miałaś zastrzyku to niby jakie HCG Ci podały. Udało Ci się to wyjaśnić?
Nie. Podobno to jakieś HCG podawane do macicy. Dziewczyny tu wklejały, że niby takie cuda istnieją dla osób z niepowodzeniami w implantacji. Nikt mnie o tym nie poinformował, że coś takiego będzie u mnie stosowane. Zrobię oficjalną betę dla kliniki 10 dpt tak jak każą a potem będę już się kontaktować bezpośrednio z lekarzem.
98’👩🏻🔬👨🏻💻🐶
Starania od 02.2023 || Leczenie w Klinice Płodności od 11.2023
Pomimo leczenia bezwzględne wskazania IVF od 06.2024
I IVF sierpień 2024
13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 - cb? 💔
Ostatni maluch czeka na feriach ❄️ -
Trini87 wrote:Rozmawialam z Rakieta i dopiero wtedy sie dowiedzialam, ze mam za wysokie wyniki. Mozliwe, ze gdzies przeoczylam posty. Jak mowilam - ciezko mi wszystko z tel.śledzić. Natomiast jeśli lek.od immuno nie mówi - "nie" to co ja mam myslec? Do tej pory myslalam, ze wynik do 30% jest ok.
Trini wiele dziewczyn podpowiadało Ci co jeszcze możesz zrobić. Dostałaś całkiem konkretne wskazówki, niemal krok po kroku.
Jeśli zadajesz pytanie, ktoś Ci poświęca czas żeby odpisać i pomóc, to warto tych postów nie „przeoczyć”, bo to są naprawdę wartościowe treści, które pomogły wielu dziewczynom.
Lekarze są różni, lepsi, gorsi, niektórzy z różnych względów mają związane ręce w leczeniu.
Ochrona zdrowia, NFZ, kliniki to niestety biznes. I to, że czasem lekarz zaleca transfer mimo nie do końca dobrych wyników to niestety nie dlatego, że uważa, że się uda. Wiem, że to przykre, ale niestety tak czasami
jest.
Ostatecznie to o nasze ciało/ ciążę/ dziecko/ życie/ przyszłość chodzi, więc jak coś nie idzie z danym lekarzem, to kurczę zmieniamy ( tym bardziej, że wiele było takich poleceń w Twoim przypadku).izabelka90, Marz91, Luna_94🌛, alittle, kitsune, Hania2010, Mała3 lubią tę wiadomość
👩🏻 31
Lewy jajowód niedrożny
Prawy jajowód usunięty
Insulinooporność
Hiperprolaktynemia
Mutacje: PAI-1; MTHFR; V R2
Kir BX (brak 3 najważniejszych)
Cross - match: luty 2024: 18,9 % ➡️ wrzesień 2024: 9%
Allo - mlr: luty 2024: 20,4 % ➡️ wrzesień 2024: 0%
🧔🏻♂️ 34
Wszystko Ok
Starania naturalne od 01.2020
07.2021 ciąża biochemiczna
04.2022 ciąża pozamaciczna
1IVF - 09.2022 ❄️❄️❄️❄️
15.11.2022 - FET 4.1.1 beta 0
18.03.2023 -FET 4.1.1 + heparyna - beta 0
01.07.2023 - ET 4.1.1 + heparyna -beta 0
25.06.2024 - FET 4.2.2 + accofil- puste jajo płodowe 7tc - 01.08 - poronienie indukowane w szpitalu 💔
2IVF - 10.2024 ❄️ 4.1.2 ❄️ 4.2.2
Styczeń 2025 - transfer 🤞
Czekamy na Ciebie Skarbie ❤️ -
Marz91 wrote:Popieram i w pełni rozumiem. Nie zawsze się udzielam bo nie mam wielkiej wiedzy ani jakoś długiej historii i też jeśli chodzi o nowe osoby nie wszystkie kojarzę ale w tym wypadku kojarzę że któraś z Was podała które wyniki są rozjechane i co jest za wysokie. Ja sama nawet jak mnie coś na dany moment nie dotyczy to robię screeny, zapisuje linki bo nigdy nie wiem kiedy coś mi się przyda. Tak żeby też nie zawalać Was tutaj pytaniami, kolejny raz tymi samymi albo po prostu szybciej sama znajdę właśnie w tych notatkach, bo nikt nie siedzi non stop na forum żeby mi odpowiedzieć. Mój chłop cały czas się ze mnie śmieję że odetnie mi dostęp do neta bo ciągle coś czytam i wyszukuje 😅
Ja też robię screeny i zapisuję liki Mam nawet osobny folder w galerii i notatnik.Marz91 lubi tę wiadomość
👱♀️88'
03.2024 IVF: 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
08.2024 IVF: 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
10.2024 FET 5.1.1 beta 0 ❌
11.2024 FET 4.1.1 beta 0 ❌
12.2024 🔍🩺 dalsza diagnostyka
01.2025? wynik biopsji endo cd56, cd138
Czekają ❄❄
1 jajnik, usunięta przegroda macicy
AMH 2,1
KIR Bx ✔2DS2 ➖2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
kariotypy ✅ Parento Optimum choroby recesywne ✅
pasożyty ✅ histeroskopia (12.2024) ✅ -
Valie05 wrote:Zapraszamy na wątek poświęcony dr Jarosz. Te pytania i wiele innych tam były. Tak skrótowo:
Wykupujesz wizytę przez medistore.com.pl w ciągu 1-3 dni zwykle Invimed oddzwania z propozycją daty i potwierdzeniem, ze chodzi o telekonsultację. Obecnie czeka się około 6-8 tyg. Dziewczyny ostatnio były zapisywane na luty.
Co do badań:
CBA nr 1
nr 2 nie potrzebujesz w IMK/Immunofenotyp będą NK % i liczbowo
nr 3 weź badanie z test dna, w diag ono nazywa się zupełnie inaczej
Białko S wolne, Białko C aktywność
Właśnie po przeanalizowaniu wielu postów w wątku dr Jarosz zrobiłam sobie listę badań, ale jak przyszło co do znalezienia konkretnych linków to trochę wymiękłam (a miałam kilka podejść 😅).
Spytałam tutaj, bo tutaj się udzielam, a wiele dziewczyn ma tu problemy z immuno i leczy się u dr Jarosz, ale w sumie masz racje. Jak będę miała więcej pytań to będę pytała już na wątku dr Jarosz
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc, bo wszystko sobie teraz ładnie uporządkowałam👩 i 👦33 l. // starania od 2016
Endometrioza 4 st., 2020 obszerna laparoskopia i drożność jajowodów. Znów niedrożne ❌
AMH: 0,45 >> 0,66
2023 - nawrót endo. oraz adeno.
Trombofilia: ❌ MTHFR, PAI-1, Leiden, R2
Subkliniczna niedoczynność tarczycy - Euthyrox
Kariotypy ✔️
KIRy: genotyp BX. 2DS1, 2DS2, 2DS5✔️ 2DS3, 3DS1❌
Histero: hist-pat. ✔️CD138 (+) wyleczone ✔️
I procedura (IMSI) - 2023, krótki protokół
💉 gonapeptyl daily, menopur, orgalutran
📅 10.11.2023 punkcja. 5 komórek >> ❄️❄️3AB, 5BC
FET I 06.12.2023 3AB CS, 12 dpt beta <0,1, prog. 14,43 ☹️❌
FET II 31.07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt beta <0,2, prog. 30❌
II procedura (ICSI + fertile chip) - 2024, długi protokół
💉 Gonapeptyl daily 21 dni solo a potem z Menopurem i Rekovelle
📅30.10.2024 - punkcja. 2 komórki >> ❄️3BB
FET III 25.11.2024 CS, EG, AH prog. 25,37. 7 i 9 dpt beta <0,2 ❌
III procedura - 31.12 - start stymulacji?
18.02 - dr Jarosz -
Dziewczyny co sądzicie o testach facelle?
Ja oszaleje z tymi moimi testami po ovitrelle i rano na pinku biel vizira a teraz na facelle kreska rozowawa ale jasna2015 naturals 👧 🩷
Amh: 06/2024 0,4 😢 09/2024 0,6
Mało pecherzykow antralnych
FSH 11,50
Kariotyp ✅️
FMR1 ✅️
Regularne cykle ✅️
Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone ✅️
Drożność ✅️
Start IVF grudzień 2024 -
Dziewczyny, w jakich jednostkach podajecie tutaj poziom progesteronu? Nanogramy na mililitr?Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
CDN... -
linka wrote:Dziewczyny co sądzicie o testach facelle?
Ja oszaleje z tymi moimi testami po ovitrelle i rano na pinku biel vizira a teraz na facelle kreska rozowawa ale jasna
Facelle są czułe bardzo, a pinki fatalnie słabo czułe. Nie porównywałabym ich ze sobą.kitsune lubi tę wiadomość
👩🏻 31
Lewy jajowód niedrożny
Prawy jajowód usunięty
Insulinooporność
Hiperprolaktynemia
🧔🏻♂️ 34
Wszystko Ok
1IVF - 09.2022 ❄️❄️❄️❄️
25.06.2024 - FET 4.2.2 + accofil- puste jajo płodowe 7tc - 01.08 - poronienie indukowane w szpitalu 💔
Czekamy na Ciebie Skarbie ❤️ -
PaniKaziukowa wrote:Facelle są czułe bardzo, a pinki fatalnie słabo czułe. Nie porównywałabym ich ze sobą.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
CDN... -
Rzelka wrote:Dziewczyny, w jakich jednostkach podajecie tutaj poziom progesteronu? Nanogramy na mililitr?
Rzelka lubi tę wiadomość
8 lat starań
💉10.2024 punkcja
Rzelka wrote:Ja z kolei nie lubię facelle, bo zawsze coś na nich prześwituje. Pinki jak są białe to są białe i tyle.
Też mam ostatnio z nimi takie doświadczenie. Mimo negatywnej bety pokazywały mi cienie.👩🏻 31
Lewy jajowód niedrożny
Prawy jajowód usunięty
Insulinooporność
Hiperprolaktynemia
🧔🏻♂️ 34
Wszystko Ok
1IVF - 09.2022 ❄️❄️❄️❄️
Czekamy na Ciebie Skarbie ❤️