X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🎄IVF GRUDZIEŃ 2024🎄❄️
Odpowiedz

❄️🎄IVF GRUDZIEŃ 2024🎄❄️

Oceń ten wątek:
  • alittle Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Hej dziewczyny ;) dziś mieliśmy wizytę kwalifikacyjną do IVF, wszystko poszło ok, mam 13dc i za 2-3 dni owu. Możemy startować ze stymulacją na przełomie roku albo na początku lutego (przez różne zawirowania życiowo-pracowe jeszcze to jest do dogrania). Chciałam Was zapytać jak się przygotowujecie do całej procedury? Może jest coś ważnego co mogę zrobić już teraz? ;)

Przede wszystkim krzywa 3pkt. glukoza-insulina. Jak jest IO to mocno siadają komórki, meta jest w stanie pomóc. Jak nie robiłaś - szukaj dobrego endokrynologa, żeby przebadał przed procedurą.

Dieta, niski ładunek glikemiczny posiłków zbilansowanych posiłków, dużo antyoksydantów, większy udział białka roślinnego zamiast zwierzęcego, Ty i facet, jeżeli nie korzystacie z dawcy - jeżeli temat jest dla Was za duży, warto skorzystać z gotówców - Centrum Respo (indywidualna opieka dla par), Akademia Płodności.

Suple na pierwszej stronie miesięcznika.

Ruch to chyba oczywista sprawa.

Hannah Hoe, Jadzia19 lubią tę wiadomość

Starania od 2019
    👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
    👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
    🟢 Kariotypy
    💔 05.2021 - laparo, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
    💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN
    08.2024 histero
    🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
    7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
    Nifty OK 💙

preg.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Nie. My na IVF zostaliśmy skierowani przez czynnik męski. Żadnych badań nie mamy zrobionych.

Myślałam o pakiecie na trombofilie (chociaż heparynę miałam ale może w za małej dawce) i kirach z immuno. Co do stanu zapalnego endometrium to chciałam zrobić powtórkę wymazu MUCHa. U mnie w klinice biopsja to 300-400 zł za to histeroskopia wyjdzie około 2 tysięcy za zabieg i przed jeszcze trzeba wizytę kwalifikacyjną obyć to też pewnie kilka stówek. Czy takie ceny za histeroskopie są normalne?

My też podchodziliśmy do in vitro ze względu na czynnik męski. U mnie teoretycznie było wszystko ok. Przed in vitro miałam zbadany kariotyp i trombofilię. W pierwszej procedurze uzyskaliśmy tylko jeden zarodek, po badaniu zdrowy. Zapytałam lekarza co mogę zrobić, aby zwiększyć szanse na powodzenie. Lekarz powiedział, że u nich w klinice po dwóch nieudanych transferach zaleca się dodatkowa diagnostykę. Zaczęłam czytać co tu zrobić, aby jednak coś zbadać. Na własną rękę sprawdziłam endometrium, wyszło zapalenie. Po wyleczeniu zapalenia podeszliśmy do transferu i niestety biochem. Po transferze zrobiłam kir i wyszedł kir AA. Umówiłam się do immunologa, dr zaleciła zbadanie subpopulacji limfocytów i ocenę cytokin. W subpopulacjach wyszły podwyższone komórki NK, więc teoretycznie na chwilę obecną mamy odnalezioną przyczynę CB. 🫤 Wiec jeśli masz jakiś swój plan, aby coś zacząć badać, to moim zdaniem badaj. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:00

Hannah Hoe, domi_ lubią tę wiadomość

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞
  • kitsune Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Pani przez telefon kimkolwiek była kazała badać w 10 dpt. więc będę brać leki jeszcze dwa dni i w 10 dpt pójdę bez leków na badanie. Pewnie będzie już 0. Potem planuje od razu do lekarza napisać maila. Nie napisze o rozmowie przez telefon tylko zapytam jak on myśli skąd taka beta. Zobaczymy czy on coś powie o tym hcg podawanym przy transferze. Ta pani tak zabrzmiała jakby robili to do każdego transferu od zawsze. Więc albo go podpytam o co dokładnie chodzi i czemu nikt mi o tym nie powiedział albo niech mi powie czy to w ogóle prawda i wyjaśnia zamieszanie.
    Pamiętam że te 2 lata temu jak byłam na wątkach miesięcznych ivf to dziewczyny często pisały, że podawali im jakieś hcg do macicy, miało to niby pomagać w zagnieżdżeniu.

Edit: znalazłam coś takiego na stronie novum:
    Istnieją pojedyncze doniesienia naukowe, że podanie hormonu hCG do macicy na kilka minut do kilku dni przed transferem u pacjentek z nawracającymi niepowodzeniami w implantacji aktywuje białe krwinki i ułatwia implantację zarodka. Doniesienia te nie znalazły ewidentnego potwierdzenia w większych badaniach. Istnieją umiarkowane dowody, że podanie hCG może zwiększyć szansę na żywe urodzenie dziecka w przypadku podania zarodka 3-dniowego, nie ma wpływu w przypadku transferu blastocysty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:17

8 lat starań

💉06.2022 punkcja: 8 komórek zapłodnionych
    ET: 4AA 💔 8tc
    ❄️ 08.2022 KET: 4BB 😞 nieudany
    ❄️09.2022 KET: 4BB 💔 6tc

09.2024 zaczynamy od nowa🍀
    💉10.2024 punkcja
    🔬 po PGT-A ❄️4AA ❄️3AA ❄️3AA mozaika

❄️12.2024 KET: 3AA 😞 nieudany
    💊Hydroxychloroquine, Accofil, Duphaston, Utrogestan, Acard, Relanium
  • Trini87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alittle wrote:
    Laska, temat jest tu wałkowany z miesiąc na miesiąc. Czytasz coś, co tu piszą doświadczone koleżanki?
    Wyobraź sobie, że nie siedzę przez cale miesiące na forum i szukałam. Ale jest jeszcze gin Jarosz. Watku nie widzialam.
    Dziękuję w każdym razie za przemiłą odpowiedź. Myslalam, ze mamy sie tu wspierac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:16

Lusiaa22, Cavarathiel, Kladom lubią tę wiadomość

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:
    Wyobraź sobie, że nie siedzę przez cale miesiące na forum i szukałam. Ale jest jeszcze gin Jarosz. Watku nie widzialam.
    Dziękuję w każdym razie za przemiłą odpowiedź. Myslalam, ze mamy sie tu wspierac.

Jak coś to pytaj kochana 😀. Czasami ciężko prześledzić cały wątek. Jesteśmy tu żeby się wspierać. 🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:20

Trini87, Hannah Hoe, Lusiaa22, MikiFiki lubią tę wiadomość

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Moniaa88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:
    Hej! Akurat tu na medycznej zakładce jest osobny wątek o dr Jarosz. Nie trzeba być detektywem, by widzieć go, zwłaszcza, że raczej na pierwszej stronie listy tematów się znajduje...

👩36👦35👫16lat

04.21 - histero,hsg✅
    AMH - 0,14 ➡️0,4 ➡️0,16 ❌
    FSH 9,6➡️9,9❌

Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds)✅
    Niedobór białka S 46%❌
    CD-138 4/10‼➡️ leki
    NK - OK (1% poza normą)
    Czynnik męski❌

1. InVitro 02.2022(pISCI, fertile chip, msome)
    ➡️8 pobranych, 3 dojrzałe, 2 zapłodnione, brak ❄
    ➡️10.03.22 ET blastka 4AB ❌😥

➡️05.22 naturals - CP 💔 laparo

2. InVitro 07.2022(j.w.)
    ovulastan, gonapeptyl, menopur 300, miovelia nac, Q10, orgalutran, ovitrelle
    ➡️5 pobranych, 5 dojrzałych, 5 zapłonionych, mamy ❄❄❄❄🤩
    ➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭

CD138 10/10 wyleczone ✅️
    ➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
    ➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️
  • alittle Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:

Wspieram wszystkie Staraczki, które tego potrzebują, ale oczekuję też zaangażowania z drugiej strony.

Jesteś nieoczywistym przypadkiem, żeby nie powiedzieć trudnym, patrząc na Twoją historię. No i nie jesteś świeżakiem. Już dawno powinnaś przeanalizować, co mają mądrzejsze głowy do zaproponowania i wybrać ścieżkę walki o dziecko, jeżeli faktycznie tej ciąży oczekujesz.

Dziewczyny nie raz Ci pisały, co powinnaś zrobić, a Ty sprawiałaś wrażenie "głuchej" i nie reagowałaś na propozycje. Ostatni transfer nie powinien się odbyć. Według mnie z góry był skazany na niepowodzenie przy Twoich wynikach, a Ty zmarnowałaś zarodek.

Na Twoim miejscu już dawno kliknęłabym w Rakietę i przeanalizowała jej posty z 3–4 miesięcy wstecz, żeby wiedzieć, jakie mam ścieżki działania. No, ale to trzeba chcieć "poświęcić czas". Sam fakt, że nie wiesz, kto to Malinowski i Jarosz przy Twoich niepowodzeniach, którzy są cały czas wałkowani NON STOP, pokazuje, że nie chcesz się angażować. Ja już dawno przekopałabym pół internetu, żeby się dowiedzieć, jak mogą mi pomóc.

Nie jestem tu od głaskania po głowie, ale od pomocy Staraczkom, które tego chcą. Jeżeli odebrałaś ten wpis negatywnie, bardzo mi przykro. Miał Cię tylko zachęcić do działania, którego w mojej ocenie Ci brakuje. Niby coś tu piszesz i szukasz, ale ostatecznie i tak robisz po swojemu. Nie tędy droga.

Przed Tobą ciężka droga, o ile się oczywiście jej podejmiesz. A niestety wiem co mówię, bo sama jestem przetyraną Staraczką i jest mi przykro z każdą kolejną negatywną betą u Dziewczyn na miesięcznikach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:35

kitsune, Marz91, Żabka🐸, Jadzia19, Iwkaaa, Hania2010, LokaDesigner, Mała3 lubią tę wiadomość

Starania od 2019
    🟢 Kariotypy
    💔 05.2021 - laparo, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
    💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
    💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
    💔 12.07.2024 FET 411 CN
    08.2024 histero
    Nifty OK 💙

preg.png
  • MaDi Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko spokój nas uratuje 😇
    Ja też nie czytam zbyt na bieżąco, bo nie brałam tym razem zwolnienia, a na końcówce roku, to ja się czuję w robocie jak chomik w kółku 😅🙈

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11
    11dpt beta 265.60
  • Jadzia19 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    My też podchodziliśmy do in vitro ze względu na czynnik męski. U mnie teoretycznie było wszystko ok. Przed in vitro miałam zbadany kariotyp i trombofilię. W pierwszej procedurze uzyskaliśmy tylko jeden zarodek, po badaniu zdrowy. Zapytałam lekarza co mogę zrobić, aby zwiększyć szanse na powodzenie. Lekarz powiedział, że u nich w klinice po dwóch nieudanych transferach zaleca się dodatkowa diagnostykę. Zaczęłam czytać co tu zrobić, aby jednak coś zbadać. Na własną rękę sprawdziłam endometrium, wyszło zapalenie. Po wyleczeniu zapalenia podeszliśmy do transferu i niestety biochem. Po transferze zrobiłam kir i wyszedł kir AA. Umówiłam się do immunologa, dr zaleciła zbadanie subpopulacji limfocytów i ocenę cytokin. W subpopulacjach wyszły podwyższone komórki NK, więc teoretycznie na chwilę obecną mamy odnalezioną przyczynę CB. 🫤 Wiec jeśli masz jakiś swój plan, aby coś zacząć badać, to moim zdaniem badaj. 🙂

Dziękuję. Też planuje zacząć od stanu macicy. Ceny histeroskopii mnie trochę przerażają ale jak będzie trzeba to będzie trzeba. Spróbuję podpytać lekarza w klinice czy jest jakakolwiek możliwość przeprowadzenie jakiś badań diagnostycznych na finansowanie MZ.

Wyszły Ci te podwyższone NK i dostałaś już na to jakieś zalecenia/leki?

Woczekiwaniu lubi tę wiadomość

98’👩🏻‍🔬👨🏻‍💻🐶
    Starania od 02.2023 || Leczenie w Klinice Płodności od 11.2023
    Pomimo leczenia bezwzględne wskazania IVF od 06.2024

I IVF sierpień 2024
    13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
    💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
    7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
    💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
    5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 - cb? 💔

Ostatni maluch czeka na feriach ❄️
  • Listek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitsune wrote:
    Pamiętam że te 2 lata temu jak byłam na wątkach miesięcznych ivf to dziewczyny często pisały, że podawali im jakieś hcg do macicy, miało to niby pomagać w zagnieżdżeniu.

Edit: znalazłam coś takiego na stronie novum:
    Istnieją pojedyncze doniesienia naukowe, że podanie hormonu hCG do macicy na kilka minut do kilku dni przed transferem u pacjentek z nawracającymi niepowodzeniami w implantacji aktywuje białe krwinki i ułatwia implantację zarodka. Doniesienia te nie znalazły ewidentnego potwierdzenia w większych badaniach. Istnieją umiarkowane dowody, że podanie hCG może zwiększyć szansę na żywe urodzenie dziecka w przypadku podania zarodka 3-dniowego, nie ma wpływu w przypadku transferu blastocysty.

Chyba chodzi o podanie ovitrell kilka dni przed transferem i w dniu transferu.

Beta 16dpt -3557 🤩

Piatek 20.12 -20dpt usg pecherzykowe📆

Hannah Hoe, Roxanne, GeNiOlKaa92, domi_, Dziewiarka, Andzia, evcix84, LokaDesigner, Siuleczka., Dariana, Yenne, Dzoana88, Moonflower, Naadzieja lubią tę wiadomość

🧔🏻Czynnik męski/ wnętrostwo/ kryptozoospermia

👩‍🦰 AMH ok 2, reszta w normie

*1 procedura pICSI/FAMSI z separacją. pickup- pobrano 10 kumulusow/6 MII/3 zaplodnione/ 0 zarodkow 😭
    **2 procedura pICSI/FAMSI z separacją+ aktywacja oocytow+ embryoGEN.
    08.20 pickup- pobrano 7 kumulusów/6MII/ mamy 4❄️❄️❄️❄️
    10.20 FET 1x ❄️ 5.2.2
    3dpt : 37 mlU (pozostalosc po ovitrel);6dpt: 25 mlU;10 dpt: 166 mlU
    14dpt: 965 mlU
    18dpt: 3593 mlU /20 dpt krwawienie jest pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    31dpt:❤️🐻

10.23 FET 1x5.2.2
    6dpt 27mlu
    8tyd brak akcji serca💔

04.24 FET 5.1.1
    5dpt 16,6 mlu;8dpt beta 171mlU;22dpt 745mlU 😢
    06.24 FET
    7dpt 6,5 😣
    3procedura 11.24 6MII/mamy jeszcze 2❄️
    11.30 transfer
    7dpt 66mlU/10dpt 364mlu/16dpt 3557
  • Hope85 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Nie wytrzymałam - bo pierwszy raz czułam się inaczej niż przy poprzednich nieudanych transferach- i zrobiłam bete w 5dpt, wynik 8,7 😃

Jestem w szoku 😄😃😅

kitsune, Różyczka91, Hannah Hoe, MaDi, Roxanne, GeNiOlKaa92, Muczylando, Jadzia19, Luna_94🌛, Karolaaas, Dziewiarka, Pufcina, Andzia, evcix84, LokaDesigner, Siuleczka., Dariana, domi_, Woczekiwaniu, Yenne, Dzoana88, Yasamez91, JuluBe, Furblets, Naadzieja lubią tę wiadomość

'85 👩
    Endometrioza
    Torbiel jajnika

1 IVF
    1ET 4AA ❌
    2FET 3AA ❌
    Histeroskopia + CD138 = polip, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
    Cross match 12%
    Allo MLR 25%
    KIR Bx
    3FET 4BB ❌

2 IVF
    9 komórek jajowych = > 6 komórek zaplodninych => 1 x 3AA + 1 x ❄️4BB + 1x ❄️3AA
    4 ET 3AA 🥳
    5dpt 8,7
    9dpt 140
  • Trini87 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alittle wrote:
    Wspieram wszystkie Staraczki, które tego potrzebują, ale oczekuję też zaangażowania z drugiej strony.

Jesteś nieoczywistym przypadkiem, żeby nie powiedzieć trudnym, patrząc na Twoją historię. No i nie jesteś świeżakiem. Już dawno powinnaś przeanalizować, co mają mądrzejsze głowy do zaproponowania i wybrać ścieżkę walki o dziecko, jeżeli faktycznie tej ciąży oczekujesz.

Dziewczyny nie raz Ci pisały, co powinnaś zrobić, a Ty sprawiałaś wrażenie "głuchej" i nie reagowałaś na propozycje. Ostatni transfer nie powinien się odbyć. Według mnie z góry był skazany na niepowodzenie przy Twoich wynikach, a Ty zmarnowałaś zarodek.

Na Twoim miejscu już dawno kliknęłabym w Rakietę i przeanalizowała jej posty z 3–4 miesięcy wstecz, żeby wiedzieć, jakie mam ścieżki działania. No, ale to trzeba chcieć "poświęcić czas". Sam fakt, że nie wiesz, kto to Malinowski i Jarosz przy Twoich niepowodzeniach, którzy są cały czas wałkowani NON STOP, pokazuje, że nie chcesz się angażować. Ja już dawno przekopałabym pół internetu, żeby się dowiedzieć, jak mogą mi pomóc.

Nie jestem tu od głaskania po głowie, ale od pomocy Staraczkom, które tego chcą. Jeżeli odebrałaś ten wpis negatywnie, bardzo mi przykro. Miał Cię tylko zachęcić do działania, którego w mojej ocenie Ci brakuje. Niby coś tu piszesz i szukasz, ale ostatecznie i tak robisz po swojemu. Nie tędy droga.

Przed Tobą ciężka droga, o ile się oczywiście jej podejmiesz. A niestety wiem co mówię, bo sama jestem przetyraną Staraczką i jest mi przykro z każdą kolejną negatywną betą u Dziewczyn na miesięcznikach.
    Czy Ty myślisz, że nie analizowałam calej swojej historii?! Nie czytałam watków, nie chodziłam po lekarzach? Jeśli lekarz nie mowi, że transfer nie powinien się odbyć to skąd ja mam to wiedzieć? Przed usunięciem przegrody bylam u 5, gdzie każdy miał inną opinię. Sono hsg zrobiono mi z przegrodą, gdzie wynik nie byl pewny. Dopiero ostatnio się dowiedziałam, że dalej mam za wysokie wyniki immuno. Niby byłam u dobrych lekarzy i nic z tego.
    Faktycznie widać nie poświęcam się wystarczająco i za bardzo ufam lekarzom. Ale Twoim zdaniem lepiej kogoś zjechać bo chce za bardzo.

alittle lubi tę wiadomość

• Ketsi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia19 wrote:
    Plus: zadzwoniłam do kliniki i babka mnie tylko opieprzyła. Powiedziała, że oni podają jakieś hcg do macicy? Nie wiem, pierwsze słyszę i nikt mnie wcześniej nie poinformował. Może to jakiś składnik EmbrioGlue? I że to sobie wykryłam i oni sobie spada. Żadnego Ovitrelle ani Zivafertu na pewno nie miałam bo cykl sztuczny. Poza tym powiedziała, że tak wczesne wyniki nie są w ogóle wiarygodne. Mam normalnie brać leki i badać najwcześniej 10 dpt. 🫠 Przecież przy poprzednim transferze mój lekarz na podstawie wyniku 7 i 9 dpt zdecydował o odstawieniu leków i przerwaniu cyklu. Tylko poprzednim razem odebrała telefon chyba jakaś Pani z recepcji i poszła zapytać lekarza do gabinetu. A teraz nie wiem kto bo nawet się nie przestawiła.
    Dziwna trochę ta sytuacja, jeśli nie miałaś zastrzyku to niby jakie HCG Ci podały. Udało Ci się to wyjaśnić?

IUI ❌❌❌❌❌
    INV #1
    Pick up 08.24 ( menopur 150)
    FET #1 09.24❌ (cyclogest 3x2, prolutex 2x1, luteina 3x1, encorton 10)

Immunosupresja
    FET #2 styczeń ❓❓

Kariotypy✅
    Kir ✅
    Cross match 20,4%
    NK 8,8%
    Homocysteina 4,6
  • Ketsi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuleczka. wrote:
    Dzisiaj na usg byla juz akcja serduszka 😊
    Crl 0,26cm co daje nam 5w6d (calkiem podobnie jak wylicza kalkulator z dnia transferu).

Pani doktor powiedziala, ze nie ma sie do czego przyczepić a mimo to mam pojawic sie na kolejne usg za tydzien z wynikami badan: morfolofia, mocz, glukoza, TSH.

Ciesze sie ale nie tak ze skaczę i zacieszam sie caly czas. Jakos tak umiarkowanie i rozsądnie wciaz z lekka obawą. Ja sie chyba spodziewalam zalozenia karty ciazy podczas dzisiejszej wizyty generalnie 😅
    Ogromne gratulacje 💜🥹

Siuleczka. lubi tę wiadomość

IUI ❌❌❌❌❌
    INV #1

Immunosupresja
    FET #2 styczeń ❓❓

Kariotypy✅
    Kir ✅
    Cross match 20,4%
    NK 8,8%
    Homocysteina 4,6
  • kitsune Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek wrote:
    Chyba chodzi o podanie ovitrell kilka dni przed transferem i w dniu transferu.

Beta 16dpt -3557 🤩

Piatek 20.12 -20dpt usg pecherzykowe📆
    Nie nie, pamiętam że pisały o podaniu do macicy podczas transferu :)

W tym wpisie z novum też jest napisane "podanie hormonu hcg do macicy". Ovi się podaje podskórnie.

Gratuluję bety 🍀

8 lat starań

💉10.2024 punkcja

• Ketsi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie w klinice, czekam na nowy cykl i transfer tym razem podejmujemy ryzyko i próbujemy na naturalnym. Czuję że to lepsze rozwiązanie bo ostatnio na sztucznym miałam mega problem z progiem przy kolosalnych dawkach. Niestety też mam obawy, ale kto nie ryzykuje nie nosi bobasa pod serduchem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:56

kitsune, alittle, Andzia, evcix84, LokaDesigner, Siuleczka., Karolidu lubią tę wiadomość

IUI ❌❌❌❌❌
    INV #1

Immunosupresja
    FET #2 styczeń ❓❓

Kariotypy✅
    Kir ✅
    Cross match 20,4%
    NK 8,8%
    Homocysteina 4,6
  • alittle Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:
    Czy Ty myślisz, że nie analizowałam calej swojej historii?! Nie czytałam watków, nie chodziłam po lekarzach? Jeśli lekarz nie mowi, że transfer nie powinien się odbyć to skąd ja mam to wiedzieć? Przed usunięciem przegrody bylam u 5, gdzie każdy miał inną opinię. Sono hsg zrobiono mi z przegrodą, gdzie wynik nie byl pewny. Dopiero ostatnio się dowiedziałam, że dalej mam za wysokie wyniki immuno. Niby byłam u dobrych lekarzy i nic z tego.
    Faktycznie widać nie poświęcam się wystarczająco i za bardzo ufam lekarzom. Ale Twoim zdaniem lepiej kogoś zjechać bo chce za bardzo.

Nie zjechałam, tylko przedstawiłam Twoją osobę z mojej perspektywy, a uwierz, mam za dużo czasu i czytam wszystko, co się tutaj dzieje.

Lekarzom by default się nie ufa, nie na jednym się już przejechałam. Musisz się doedukować i ufać tylko sobie.

Immuno na już do ogarnięcia. Nie trać czasu tylko analizuj kopalnię wiedzy, którą tutaj masz.

Powodzenia.

Woczekiwaniu lubi tę wiadomość

Starania od 2019
    🟢 Kariotypy
    💔 05.2021 - laparo, cp
    2022 - start w klinice
    💔 3x IUI
    11.2022 punkcja 3 ❄️
    03.2023 punkcja 5 ❄️
    💔 12.07.2024 FET 411 CN
    08.2024 histero
    Nifty OK 💙

preg.png
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:
    Powielam zdanie Allitle... Pisałam Ci kilka razy, wręcz "okrutnie" napisałam, że ten transfer się nie uda...
    Pamiętaj - ufam ale kontroluje lekarzy...

alittle, Hania2010, Mała3 lubią tę wiadomość

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc
    11/24➡️FET5AA❌EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton+prograf
    12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Marz91 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alittle wrote:

Popieram i w pełni rozumiem. Nie zawsze się udzielam bo nie mam wielkiej wiedzy ani jakoś długiej historii i też jeśli chodzi o nowe osoby nie wszystkie kojarzę ale w tym wypadku kojarzę że któraś z Was podała które wyniki są rozjechane i co jest za wysokie. Ja sama nawet jak mnie coś na dany moment nie dotyczy to robię screeny, zapisuje linki bo nigdy nie wiem kiedy coś mi się przyda. Tak żeby też nie zawalać Was tutaj pytaniami, kolejny raz tymi samymi albo po prostu szybciej sama znajdę właśnie w tych notatkach, bo nikt nie siedzi non stop na forum żeby mi odpowiedzieć. Mój chłop cały czas się ze mnie śmieję że odetnie mi dostęp do neta bo ciągle coś czytam i wyszukuje 😅

kitsune, Hannah Hoe, alittle, Rakieta_P🚀, krakowiankq, Hania2010, Siuleczka., Mała3 lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    Podwyższone tsh i prolaktyna - leki Letrox 75 i 50, Bromocorn 1/2 tabletki
    AMH 2,89

12.08.24 punkcja - uzyskano 12 komórek, zapłodnionych 6, przetrwały 3, po punkcji Neoparin i Cyclogest

17.08.24 pierwszy transfer na naturalnym cyklu
    10 dbt beta ani drgnęła, progesteron 14,3
    zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    Leki Neoparin 1x1
    Esteofem 2x1 Progesteron Besins 100mg 3x1 Cyclogest 2x1 Lenzetto 2x1
    2dpt progesteron 19,6. Zwiekszona dawka besins na 2x3
    4dpt progesteron 22
    10dpt progesteron 24,2 beta nie drgnęła 😞
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    grudzień-czekamy na wchłonięcie torbieli
  • kitsune Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:
    Trini, ale właśnie o.to chodzi, że my tu milion razy powtarzaliśmy, również Tobie, że niestety nie zawsze warto słuchać lekarza. Szczególnie jeśli lekarz chce lecieć z transferami bez kilku bardzo ważnych badań.
    Pytasz skąd masz wiedzieć że transfer nie powinien się odbyć skoro lekarz tak nie mówi - a no z wątku właśnie.

Ja naprawdę nie rozumiem tej "mody" podchodzenia do ivf bez wcześniejszych badań. Jak ja zaczęłam starania i dołączyłam do forum to idąc za radami bardziej doświadczonych koleżanek robiłam po kolei wszystkie badania, aż doszlam do genetyki i immuno, na długo zanim zaczęłam myśleć o ivf - bo czasem serio wystarczyło niektórym włączyć leki do naturalnych starań i nie potrzebne było ivf. Ja niestety nie byłam tym szczęśliwym przypadkiem, ale popatrzmy chociażby na BuBu, która po immunosupresji zaszła cykl przed transferem :)
    A tymczasem patrzę jak mnóstwo kobiet traci zdrowie, kasę i energie na kolejne transfery bez sprawdzenia chociażby KIRów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:53

alittle, domi_, Woczekiwaniu, Mała3 lubią tę wiadomość

8 lat starań

💉10.2024 punkcja

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ