❄️🎄IVF GRUDZIEŃ 2024🎄❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Clausix wrote:Hej dziewczyny dziś mieliśmy wizytę kwalifikacyjną do IVF, wszystko poszło ok, mam 13dc i za 2-3 dni owu. Możemy startować ze stymulacją na przełomie roku albo na początku lutego (przez różne zawirowania życiowo-pracowe jeszcze to jest do dogrania). Chciałam Was zapytać jak się przygotowujecie do całej procedury? Może jest coś ważnego co mogę zrobić już teraz?
Przede wszystkim krzywa 3pkt. glukoza-insulina. Jak jest IO to mocno siadają komórki, meta jest w stanie pomóc. Jak nie robiłaś - szukaj dobrego endokrynologa, żeby przebadał przed procedurą.
Dieta, niski ładunek glikemiczny posiłków zbilansowanych posiłków, dużo antyoksydantów, większy udział białka roślinnego zamiast zwierzęcego, Ty i facet, jeżeli nie korzystacie z dawcy - jeżeli temat jest dla Was za duży, warto skorzystać z gotówców - Centrum Respo (indywidualna opieka dla par), Akademia Płodności.
Suple na pierwszej stronie miesięcznika.
Ruch to chyba oczywista sprawa.Hannah Hoe, Jadzia19 lubią tę wiadomość
Starania od 2019
👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
06.2023 laparo, wodniak, usunięcie jajowodu,
💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
7-115; 9-245; 11-441; 13-692; 15-1475; 17-3077; 18-CRL 2.5; 25-CRL 6.1 ❤️
Nifty OK 💙
-
Jadzia19 wrote:Nie. My na IVF zostaliśmy skierowani przez czynnik męski. Żadnych badań nie mamy zrobionych.
Myślałam o pakiecie na trombofilie (chociaż heparynę miałam ale może w za małej dawce) i kirach z immuno. Co do stanu zapalnego endometrium to chciałam zrobić powtórkę wymazu MUCHa. U mnie w klinice biopsja to 300-400 zł za to histeroskopia wyjdzie około 2 tysięcy za zabieg i przed jeszcze trzeba wizytę kwalifikacyjną obyć to też pewnie kilka stówek. Czy takie ceny za histeroskopie są normalne?
My też podchodziliśmy do in vitro ze względu na czynnik męski. U mnie teoretycznie było wszystko ok. Przed in vitro miałam zbadany kariotyp i trombofilię. W pierwszej procedurze uzyskaliśmy tylko jeden zarodek, po badaniu zdrowy. Zapytałam lekarza co mogę zrobić, aby zwiększyć szanse na powodzenie. Lekarz powiedział, że u nich w klinice po dwóch nieudanych transferach zaleca się dodatkowa diagnostykę. Zaczęłam czytać co tu zrobić, aby jednak coś zbadać. Na własną rękę sprawdziłam endometrium, wyszło zapalenie. Po wyleczeniu zapalenia podeszliśmy do transferu i niestety biochem. Po transferze zrobiłam kir i wyszedł kir AA. Umówiłam się do immunologa, dr zaleciła zbadanie subpopulacji limfocytów i ocenę cytokin. W subpopulacjach wyszły podwyższone komórki NK, więc teoretycznie na chwilę obecną mamy odnalezioną przyczynę CB. 🫤 Wiec jeśli masz jakiś swój plan, aby coś zacząć badać, to moim zdaniem badaj. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:00
Hannah Hoe, domi_ lubią tę wiadomość
On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
17/06/2024 Transfer
BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, czekamy na wynik) 😞 -
Jadzia19 wrote:Pani przez telefon kimkolwiek była kazała badać w 10 dpt. więc będę brać leki jeszcze dwa dni i w 10 dpt pójdę bez leków na badanie. Pewnie będzie już 0. Potem planuje od razu do lekarza napisać maila. Nie napisze o rozmowie przez telefon tylko zapytam jak on myśli skąd taka beta. Zobaczymy czy on coś powie o tym hcg podawanym przy transferze. Ta pani tak zabrzmiała jakby robili to do każdego transferu od zawsze. Więc albo go podpytam o co dokładnie chodzi i czemu nikt mi o tym nie powiedział albo niech mi powie czy to w ogóle prawda i wyjaśnia zamieszanie.
Edit: znalazłam coś takiego na stronie novum:
Istnieją pojedyncze doniesienia naukowe, że podanie hormonu hCG do macicy na kilka minut do kilku dni przed transferem u pacjentek z nawracającymi niepowodzeniami w implantacji aktywuje białe krwinki i ułatwia implantację zarodka. Doniesienia te nie znalazły ewidentnego potwierdzenia w większych badaniach. Istnieją umiarkowane dowody, że podanie hCG może zwiększyć szansę na żywe urodzenie dziecka w przypadku podania zarodka 3-dniowego, nie ma wpływu w przypadku transferu blastocysty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:17
8 lat starań
💉06.2022 punkcja: 8 komórek zapłodnionych
ET: 4AA 💔 8tc
❄️ 08.2022 KET: 4BB 😞 nieudany
❄️09.2022 KET: 4BB 💔 6tc
09.2024 zaczynamy od nowa🍀
💉10.2024 punkcja
🔬 po PGT-A ❄️4AA ❄️3AA ❄️3AA mozaika
❄️12.2024 KET: 3AA 😞 nieudany
💊Hydroxychloroquine, Accofil, Duphaston, Utrogestan, Acard, Relanium -
alittle wrote:Laska, temat jest tu wałkowany z miesiąc na miesiąc. Czytasz coś, co tu piszą doświadczone koleżanki?
Dziękuję w każdym razie za przemiłą odpowiedź. Myslalam, ze mamy sie tu wspierac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:16
Lusiaa22, Cavarathiel, Kladom lubią tę wiadomość
-
Trini87 wrote:Wyobraź sobie, że nie siedzę przez cale miesiące na forum i szukałam. Ale jest jeszcze gin Jarosz. Watku nie widzialam.
Dziękuję w każdym razie za przemiłą odpowiedź. Myslalam, ze mamy sie tu wspierac.
Jak coś to pytaj kochana 😀. Czasami ciężko prześledzić cały wątek. Jesteśmy tu żeby się wspierać. 🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:20
Trini87, Hannah Hoe, Lusiaa22, MikiFiki lubią tę wiadomość
Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Trini87 wrote:Wyobraź sobie, że nie siedzę przez cale miesiące na forum i szukałam. Ale jest jeszcze gin Jarosz. Watku nie widzialam.
Dziękuję w każdym razie za przemiłą odpowiedź. Myslalam, ze mamy sie tu wspierac.👩36👦35👫16lat
04.21 - histero,hsg✅
AMH - 0,14 ➡️0,4 ➡️0,16 ❌
FSH 9,6➡️9,9❌
Własne owulacje, regularne cykle, Kariotypy, gen FMR1, HOMA, Krzywe Igła, KIR bx (brak 1ds)✅
Niedobór białka S 46%❌
CD-138 4/10‼➡️ leki
NK - OK (1% poza normą)
Czynnik męski❌
1. InVitro 02.2022(pISCI, fertile chip, msome)
➡️8 pobranych, 3 dojrzałe, 2 zapłodnione, brak ❄
➡️10.03.22 ET blastka 4AB ❌😥
➡️05.22 naturals - CP 💔 laparo
2. InVitro 07.2022(j.w.)
ovulastan, gonapeptyl, menopur 300, miovelia nac, Q10, orgalutran, ovitrelle
➡️5 pobranych, 5 dojrzałych, 5 zapłonionych, mamy ❄❄❄❄🤩
➡️24.10.22 KET(S) 4AB ❌😭
CD138 10/10 wyleczone ✅️
➡️26.08.24 FET(S) 4AB❌️
➡️14.10.24 FET(S) 2AB ❌️ -
Dziękuję w każdym razie za przemiłą odpowiedź. Myslalam, ze mamy sie tu wspierac.
Wspieram wszystkie Staraczki, które tego potrzebują, ale oczekuję też zaangażowania z drugiej strony.
Jesteś nieoczywistym przypadkiem, żeby nie powiedzieć trudnym, patrząc na Twoją historię. No i nie jesteś świeżakiem. Już dawno powinnaś przeanalizować, co mają mądrzejsze głowy do zaproponowania i wybrać ścieżkę walki o dziecko, jeżeli faktycznie tej ciąży oczekujesz.
Dziewczyny nie raz Ci pisały, co powinnaś zrobić, a Ty sprawiałaś wrażenie "głuchej" i nie reagowałaś na propozycje. Ostatni transfer nie powinien się odbyć. Według mnie z góry był skazany na niepowodzenie przy Twoich wynikach, a Ty zmarnowałaś zarodek.
Na Twoim miejscu już dawno kliknęłabym w Rakietę i przeanalizowała jej posty z 3–4 miesięcy wstecz, żeby wiedzieć, jakie mam ścieżki działania. No, ale to trzeba chcieć "poświęcić czas". Sam fakt, że nie wiesz, kto to Malinowski i Jarosz przy Twoich niepowodzeniach, którzy są cały czas wałkowani NON STOP, pokazuje, że nie chcesz się angażować. Ja już dawno przekopałabym pół internetu, żeby się dowiedzieć, jak mogą mi pomóc.
Nie jestem tu od głaskania po głowie, ale od pomocy Staraczkom, które tego chcą. Jeżeli odebrałaś ten wpis negatywnie, bardzo mi przykro. Miał Cię tylko zachęcić do działania, którego w mojej ocenie Ci brakuje. Niby coś tu piszesz i szukasz, ale ostatecznie i tak robisz po swojemu. Nie tędy droga.
Przed Tobą ciężka droga, o ile się oczywiście jej podejmiesz. A niestety wiem co mówię, bo sama jestem przetyraną Staraczką i jest mi przykro z każdą kolejną negatywną betą u Dziewczyn na miesięcznikach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:35
kitsune, Marz91, Żabka🐸, Jadzia19, Iwkaaa, Hania2010, LokaDesigner, Mała3 lubią tę wiadomość
Starania od 2019
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histero, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
Nifty OK 💙
-
Tylko spokój nas uratuje 😇
Ja też nie czytam zbyt na bieżąco, bo nie brałam tym razem zwolnienia, a na końcówce roku, to ja się czuję w robocie jak chomik w kółku 😅🙈Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
8dpt ⏸️ beta 78.11
11dpt beta 265.60 -
Woczekiwaniu wrote:My też podchodziliśmy do in vitro ze względu na czynnik męski. U mnie teoretycznie było wszystko ok. Przed in vitro miałam zbadany kariotyp i trombofilię. W pierwszej procedurze uzyskaliśmy tylko jeden zarodek, po badaniu zdrowy. Zapytałam lekarza co mogę zrobić, aby zwiększyć szanse na powodzenie. Lekarz powiedział, że u nich w klinice po dwóch nieudanych transferach zaleca się dodatkowa diagnostykę. Zaczęłam czytać co tu zrobić, aby jednak coś zbadać. Na własną rękę sprawdziłam endometrium, wyszło zapalenie. Po wyleczeniu zapalenia podeszliśmy do transferu i niestety biochem. Po transferze zrobiłam kir i wyszedł kir AA. Umówiłam się do immunologa, dr zaleciła zbadanie subpopulacji limfocytów i ocenę cytokin. W subpopulacjach wyszły podwyższone komórki NK, więc teoretycznie na chwilę obecną mamy odnalezioną przyczynę CB. 🫤 Wiec jeśli masz jakiś swój plan, aby coś zacząć badać, to moim zdaniem badaj. 🙂
Dziękuję. Też planuje zacząć od stanu macicy. Ceny histeroskopii mnie trochę przerażają ale jak będzie trzeba to będzie trzeba. Spróbuję podpytać lekarza w klinice czy jest jakakolwiek możliwość przeprowadzenie jakiś badań diagnostycznych na finansowanie MZ.
Wyszły Ci te podwyższone NK i dostałaś już na to jakieś zalecenia/leki?Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
98’👩🏻🔬👨🏻💻🐶
Starania od 02.2023 || Leczenie w Klinice Płodności od 11.2023
Pomimo leczenia bezwzględne wskazania IVF od 06.2024
I IVF sierpień 2024
13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 prog 28.8 || 9 dpt beta 11.9 - cb 💔
💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton, Fraxiparine, EG, AH)
5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 - cb? 💔
Ostatni maluch czeka na feriach ❄️ -
kitsune wrote:Pamiętam że te 2 lata temu jak byłam na wątkach miesięcznych ivf to dziewczyny często pisały, że podawali im jakieś hcg do macicy, miało to niby pomagać w zagnieżdżeniu.
Edit: znalazłam coś takiego na stronie novum:
Istnieją pojedyncze doniesienia naukowe, że podanie hormonu hCG do macicy na kilka minut do kilku dni przed transferem u pacjentek z nawracającymi niepowodzeniami w implantacji aktywuje białe krwinki i ułatwia implantację zarodka. Doniesienia te nie znalazły ewidentnego potwierdzenia w większych badaniach. Istnieją umiarkowane dowody, że podanie hCG może zwiększyć szansę na żywe urodzenie dziecka w przypadku podania zarodka 3-dniowego, nie ma wpływu w przypadku transferu blastocysty.
Chyba chodzi o podanie ovitrell kilka dni przed transferem i w dniu transferu.
Beta 16dpt -3557 🤩
Piatek 20.12 -20dpt usg pecherzykowe📆
Hannah Hoe, Roxanne, GeNiOlKaa92, domi_, Dziewiarka, Andzia, evcix84, LokaDesigner, Siuleczka., Dariana, Yenne, Dzoana88, Moonflower, Naadzieja lubią tę wiadomość
🧔🏻Czynnik męski/ wnętrostwo/ kryptozoospermia
👩🦰 AMH ok 2, reszta w normie
*1 procedura pICSI/FAMSI z separacją. pickup- pobrano 10 kumulusow/6 MII/3 zaplodnione/ 0 zarodkow 😭
**2 procedura pICSI/FAMSI z separacją+ aktywacja oocytow+ embryoGEN.
08.20 pickup- pobrano 7 kumulusów/6MII/ mamy 4❄️❄️❄️❄️
10.20 FET 1x ❄️ 5.2.2
3dpt : 37 mlU (pozostalosc po ovitrel);6dpt: 25 mlU;10 dpt: 166 mlU
14dpt: 965 mlU
18dpt: 3593 mlU /20 dpt krwawienie jest pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
31dpt:❤️🐻
10.23 FET 1x5.2.2
6dpt 27mlu
8tyd brak akcji serca💔
04.24 FET 5.1.1
5dpt 16,6 mlu;8dpt beta 171mlU;22dpt 745mlU 😢
06.24 FET
7dpt 6,5 😣
3procedura 11.24 6MII/mamy jeszcze 2❄️
11.30 transfer
7dpt 66mlU/10dpt 364mlu/16dpt 3557 -
Dziewczyny
Nie wytrzymałam - bo pierwszy raz czułam się inaczej niż przy poprzednich nieudanych transferach- i zrobiłam bete w 5dpt, wynik 8,7 😃
Jestem w szoku 😄😃😅kitsune, Różyczka91, Hannah Hoe, MaDi, Roxanne, GeNiOlKaa92, Muczylando, Jadzia19, Luna_94🌛, Karolaaas, Dziewiarka, Pufcina, Andzia, evcix84, LokaDesigner, Siuleczka., Dariana, domi_, Woczekiwaniu, Yenne, Dzoana88, Yasamez91, JuluBe, Furblets, Naadzieja lubią tę wiadomość
'85 👩
Endometrioza
Torbiel jajnika
1 IVF
1ET 4AA ❌
2FET 3AA ❌
Histeroskopia + CD138 = polip, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
Cross match 12%
Allo MLR 25%
KIR Bx
3FET 4BB ❌
2 IVF
9 komórek jajowych = > 6 komórek zaplodninych => 1 x 3AA + 1 x ❄️4BB + 1x ❄️3AA
4 ET 3AA 🥳
5dpt 8,7
9dpt 140 -
alittle wrote:Wspieram wszystkie Staraczki, które tego potrzebują, ale oczekuję też zaangażowania z drugiej strony.
Jesteś nieoczywistym przypadkiem, żeby nie powiedzieć trudnym, patrząc na Twoją historię. No i nie jesteś świeżakiem. Już dawno powinnaś przeanalizować, co mają mądrzejsze głowy do zaproponowania i wybrać ścieżkę walki o dziecko, jeżeli faktycznie tej ciąży oczekujesz.
Dziewczyny nie raz Ci pisały, co powinnaś zrobić, a Ty sprawiałaś wrażenie "głuchej" i nie reagowałaś na propozycje. Ostatni transfer nie powinien się odbyć. Według mnie z góry był skazany na niepowodzenie przy Twoich wynikach, a Ty zmarnowałaś zarodek.
Na Twoim miejscu już dawno kliknęłabym w Rakietę i przeanalizowała jej posty z 3–4 miesięcy wstecz, żeby wiedzieć, jakie mam ścieżki działania. No, ale to trzeba chcieć "poświęcić czas". Sam fakt, że nie wiesz, kto to Malinowski i Jarosz przy Twoich niepowodzeniach, którzy są cały czas wałkowani NON STOP, pokazuje, że nie chcesz się angażować. Ja już dawno przekopałabym pół internetu, żeby się dowiedzieć, jak mogą mi pomóc.
Nie jestem tu od głaskania po głowie, ale od pomocy Staraczkom, które tego chcą. Jeżeli odebrałaś ten wpis negatywnie, bardzo mi przykro. Miał Cię tylko zachęcić do działania, którego w mojej ocenie Ci brakuje. Niby coś tu piszesz i szukasz, ale ostatecznie i tak robisz po swojemu. Nie tędy droga.
Przed Tobą ciężka droga, o ile się oczywiście jej podejmiesz. A niestety wiem co mówię, bo sama jestem przetyraną Staraczką i jest mi przykro z każdą kolejną negatywną betą u Dziewczyn na miesięcznikach.
Faktycznie widać nie poświęcam się wystarczająco i za bardzo ufam lekarzom. Ale Twoim zdaniem lepiej kogoś zjechać bo chce za bardzo.alittle lubi tę wiadomość
-
Jadzia19 wrote:Plus: zadzwoniłam do kliniki i babka mnie tylko opieprzyła. Powiedziała, że oni podają jakieś hcg do macicy? Nie wiem, pierwsze słyszę i nikt mnie wcześniej nie poinformował. Może to jakiś składnik EmbrioGlue? I że to sobie wykryłam i oni sobie spada. Żadnego Ovitrelle ani Zivafertu na pewno nie miałam bo cykl sztuczny. Poza tym powiedziała, że tak wczesne wyniki nie są w ogóle wiarygodne. Mam normalnie brać leki i badać najwcześniej 10 dpt. 🫠 Przecież przy poprzednim transferze mój lekarz na podstawie wyniku 7 i 9 dpt zdecydował o odstawieniu leków i przerwaniu cyklu. Tylko poprzednim razem odebrała telefon chyba jakaś Pani z recepcji i poszła zapytać lekarza do gabinetu. A teraz nie wiem kto bo nawet się nie przestawiła.IUI ❌❌❌❌❌
INV #1
Pick up 08.24 ( menopur 150)
FET #1 09.24❌ (cyclogest 3x2, prolutex 2x1, luteina 3x1, encorton 10)
Immunosupresja
FET #2 styczeń ❓❓
Kariotypy✅
Kir ✅
Cross match 20,4%
NK 8,8%
Homocysteina 4,6 -
Siuleczka. wrote:Dzisiaj na usg byla juz akcja serduszka 😊
Crl 0,26cm co daje nam 5w6d (calkiem podobnie jak wylicza kalkulator z dnia transferu).
Pani doktor powiedziala, ze nie ma sie do czego przyczepić a mimo to mam pojawic sie na kolejne usg za tydzien z wynikami badan: morfolofia, mocz, glukoza, TSH.
Ciesze sie ale nie tak ze skaczę i zacieszam sie caly czas. Jakos tak umiarkowanie i rozsądnie wciaz z lekka obawą. Ja sie chyba spodziewalam zalozenia karty ciazy podczas dzisiejszej wizyty generalnie 😅Siuleczka. lubi tę wiadomość
IUI ❌❌❌❌❌
INV #1
Immunosupresja
FET #2 styczeń ❓❓
Kariotypy✅
Kir ✅
Cross match 20,4%
NK 8,8%
Homocysteina 4,6 -
Listek wrote:Chyba chodzi o podanie ovitrell kilka dni przed transferem i w dniu transferu.
Beta 16dpt -3557 🤩
Piatek 20.12 -20dpt usg pecherzykowe📆
W tym wpisie z novum też jest napisane "podanie hormonu hcg do macicy". Ovi się podaje podskórnie.
Gratuluję bety 🍀8 lat starań
💉10.2024 punkcja
💊Hydroxychloroquine, Accofil, Duphaston, Utrogestan, Acard, Relanium -
Melduje się po wizycie w klinice, czekam na nowy cykl i transfer tym razem podejmujemy ryzyko i próbujemy na naturalnym. Czuję że to lepsze rozwiązanie bo ostatnio na sztucznym miałam mega problem z progiem przy kolosalnych dawkach. Niestety też mam obawy, ale kto nie ryzykuje nie nosi bobasa pod serduchem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:56
kitsune, alittle, Andzia, evcix84, LokaDesigner, Siuleczka., Karolidu lubią tę wiadomość
IUI ❌❌❌❌❌
INV #1
Immunosupresja
FET #2 styczeń ❓❓
Kariotypy✅
Kir ✅
Cross match 20,4%
NK 8,8%
Homocysteina 4,6 -
Trini87 wrote:Czy Ty myślisz, że nie analizowałam calej swojej historii?! Nie czytałam watków, nie chodziłam po lekarzach? Jeśli lekarz nie mowi, że transfer nie powinien się odbyć to skąd ja mam to wiedzieć? Przed usunięciem przegrody bylam u 5, gdzie każdy miał inną opinię. Sono hsg zrobiono mi z przegrodą, gdzie wynik nie byl pewny. Dopiero ostatnio się dowiedziałam, że dalej mam za wysokie wyniki immuno. Niby byłam u dobrych lekarzy i nic z tego.
Faktycznie widać nie poświęcam się wystarczająco i za bardzo ufam lekarzom. Ale Twoim zdaniem lepiej kogoś zjechać bo chce za bardzo.
Nie zjechałam, tylko przedstawiłam Twoją osobę z mojej perspektywy, a uwierz, mam za dużo czasu i czytam wszystko, co się tutaj dzieje.
Lekarzom by default się nie ufa, nie na jednym się już przejechałam. Musisz się doedukować i ufać tylko sobie.
Immuno na już do ogarnięcia. Nie trać czasu tylko analizuj kopalnię wiedzy, którą tutaj masz.
Powodzenia.Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
Starania od 2019
🟢 Kariotypy
💔 05.2021 - laparo, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
03.2023 punkcja 5 ❄️
💔 12.07.2024 FET 411 CN
08.2024 histero
Nifty OK 💙
-
Trini87 wrote:Czy Ty myślisz, że nie analizowałam calej swojej historii?! Nie czytałam watków, nie chodziłam po lekarzach? Jeśli lekarz nie mowi, że transfer nie powinien się odbyć to skąd ja mam to wiedzieć? Przed usunięciem przegrody bylam u 5, gdzie każdy miał inną opinię. Sono hsg zrobiono mi z przegrodą, gdzie wynik nie byl pewny. Dopiero ostatnio się dowiedziałam, że dalej mam za wysokie wyniki immuno. Niby byłam u dobrych lekarzy i nic z tego.
Faktycznie widać nie poświęcam się wystarczająco i za bardzo ufam lekarzom. Ale Twoim zdaniem lepiej kogoś zjechać bo chce za bardzo.
Pamiętaj - ufam ale kontroluje lekarzy...alittle, Hania2010, Mała3 lubią tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️FET5AA❌EG
02/23➡️FET5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?
ALLO 0->33,2
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138✓
09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton Aurorka👼7tc
11/24➡️FET5AA❌EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton+prograf
12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
alittle wrote:Wspieram wszystkie Staraczki, które tego potrzebują, ale oczekuję też zaangażowania z drugiej strony.
Przed Tobą ciężka droga, o ile się oczywiście jej podejmiesz. A niestety wiem co mówię, bo sama jestem przetyraną Staraczką i jest mi przykro z każdą kolejną negatywną betą u Dziewczyn na miesięcznikach.
Popieram i w pełni rozumiem. Nie zawsze się udzielam bo nie mam wielkiej wiedzy ani jakoś długiej historii i też jeśli chodzi o nowe osoby nie wszystkie kojarzę ale w tym wypadku kojarzę że któraś z Was podała które wyniki są rozjechane i co jest za wysokie. Ja sama nawet jak mnie coś na dany moment nie dotyczy to robię screeny, zapisuje linki bo nigdy nie wiem kiedy coś mi się przyda. Tak żeby też nie zawalać Was tutaj pytaniami, kolejny raz tymi samymi albo po prostu szybciej sama znajdę właśnie w tych notatkach, bo nikt nie siedzi non stop na forum żeby mi odpowiedzieć. Mój chłop cały czas się ze mnie śmieję że odetnie mi dostęp do neta bo ciągle coś czytam i wyszukuje 😅kitsune, Hannah Hoe, alittle, Rakieta_P🚀, krakowiankq, Hania2010, Siuleczka., Mała3 lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33
Podwyższone tsh i prolaktyna - leki Letrox 75 i 50, Bromocorn 1/2 tabletki
AMH 2,89
12.08.24 punkcja - uzyskano 12 komórek, zapłodnionych 6, przetrwały 3, po punkcji Neoparin i Cyclogest
17.08.24 pierwszy transfer na naturalnym cyklu
10 dbt beta ani drgnęła, progesteron 14,3
zostały ❄️❄️
14.10.24 drugi transfer
Leki Neoparin 1x1
Esteofem 2x1 Progesteron Besins 100mg 3x1 Cyclogest 2x1 Lenzetto 2x1
2dpt progesteron 19,6. Zwiekszona dawka besins na 2x3
4dpt progesteron 22
10dpt progesteron 24,2 beta nie drgnęła 😞
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
Hla-c ona C1, on C1/C2
grudzień-czekamy na wchłonięcie torbieli -
Pytasz skąd masz wiedzieć że transfer nie powinien się odbyć skoro lekarz tak nie mówi - a no z wątku właśnie.
Ja naprawdę nie rozumiem tej "mody" podchodzenia do ivf bez wcześniejszych badań. Jak ja zaczęłam starania i dołączyłam do forum to idąc za radami bardziej doświadczonych koleżanek robiłam po kolei wszystkie badania, aż doszlam do genetyki i immuno, na długo zanim zaczęłam myśleć o ivf - bo czasem serio wystarczyło niektórym włączyć leki do naturalnych starań i nie potrzebne było ivf. Ja niestety nie byłam tym szczęśliwym przypadkiem, ale popatrzmy chociażby na BuBu, która po immunosupresji zaszła cykl przed transferem
A tymczasem patrzę jak mnóstwo kobiet traci zdrowie, kasę i energie na kolejne transfery bez sprawdzenia chociażby KIRów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:53
alittle, domi_, Woczekiwaniu, Mała3 lubią tę wiadomość
8 lat starań
💉10.2024 punkcja
💊Hydroxychloroquine, Accofil, Duphaston, Utrogestan, Acard, Relanium