X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🏵🌸🪻IVF KWIECIEŃ 2025🪻🌸🏵
Odpowiedz

🏵🌸🪻IVF KWIECIEŃ 2025🪻🌸🏵

Oceń ten wątek:
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Tak...udało się wszystko wypłukać. Na szczęście wcześniej nadl posiłek, więc to opóźniło wchłanianie. Oczywiście ona była z siebie niezwykle zadowolona...labradory to jednak wszystkożercy.
    Ojej to dobrze, też mam labka, ale moja wypluwa wszystkie tabletki🙈 Pokaż tą łobuziarę😃

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Morfologia 2%
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6
    IMSI (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    12.24 cross match 44%, allo 0%
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48%
    ICSI (05.25) 2 zarodki, PGT-A⏳
  • Slimak Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ostatnim, nieudanym transferze mój świat się zawalił.
    To był najtrudniejszy z dotychczasowych — emocjonalnie rozdzierający. Pełen nadziei, ale też panicznego lęku. I niestety... zakończył się porażką.
    To uczucie, gdy ten maleńki zarodek opuszcza moje ciało, a ja nie mogę zrobić nic – tylko płakać – rozdziera serce. Wiem, że niejedna z Was zna ten ból.
    To był ostatni zarodek, siódmy transfer, piąta procedura… I w głębi serca wiedziałam, że to koniec.
    Za mną osiem lat starań w klinice. Zrobiłam absolutnie wszystko, co tylko się dało: góry badań, tony suplementów i leków, histeroskopie, laparoskopia, ananasy, koktajle z buraków, akupunktura, masaże, zioła, modlitwy, medytacje, cuda na kiju...
    Wiedziałam, że nie mam już siły – ani psychicznie, ani fizycznie – na kolejną stymulację. Kolejne procedury. Kolejne bieganie w kółko jak chomik w klatce.
    Kiedyś dziwiłam się, gdy ktoś mówił, że nie ma już siły walczyć. Myślałam: jak to? Przecież trzeba próbować dalej.
    Aż sama dotarłam do tego punktu. I teraz rozumiem.
    Doszłam do momentu, w którym wasze pozytywne testy i piękne bety kręciły łzę w moim oku. Zadawałam sobie tylko jedno pytanie: dlaczego nie ja?
    Przez cały ten czas nie dopuszczałam do siebie myśli o KD. Podziwiałam kobiety, które się na to decydowały – ale myślałam: to nie dla mnie. Mieliśmy przecież ładne zarodki, już za chwilę miałam być w ciąży...
    Decyzja o KD przyszła do mnie… sama. Prosta, oczywista, jasna jak słońce.
    Czy mam wątpliwości? Oczywiście. To naturalne. Dopuszczam je do siebie.
    Ale wiem też, że jeśli ten mały kropek, który teraz jest ze mną, mnie opuści – mój świat zawali się ponownie. Bo już go kocham.
    Dlaczego piszę ten post?
    Dla tych z Was, które właśnie stoją na granicy. Dla których temat KD może powoli się otwierać.
    Chcę powiedzieć: jeśli to droga dla Was, ta decyzja przyjdzie. Sama. I będziecie to wiedziały – nawet jeśli dziś wydaje się to kompletną abstrakcją.
    Sama szukałam Waszych historii. I bardzo mi pomogły. Dlatego zostawiam dziś tutaj moją.
    U mnie dziś 6dpt z KD.
    Trzymajcie się dziewczyny. Wysyłam Wam dużo ciepła i życzę powodzenia – na każdym etapie tej drogi. ❤️

sylstaa, Valletta, Ladybug, Naadzieja, Madzia 1, Izuś84, krakowiankq, Sisi30, Milagro ❤️‍🩹, taterniczka, Karolaaas, Domi0307, just_a_girl, Karolidu, Yenne, Mati01, PoskromionaZłośnica, Słońce, Stokrotka23, Daniela77, Hania2010, Natka:), Dariana, Thoruviel, Gregorka, Morwa, Pat87, Marikamb, karo0olka, BloomingFern lubią tę wiadomość

83 / 85
    Endometrium 7-8mm, genotyp homozygotyczny 4G/4G, MTHFR, heterozygota CT, heterozygota AC, ANA 1 dodatnie, histeroskopia x 2 , biopsiaja CD138 x 2 ok, cytokiny ok , komorki NK 12% , pgt-a , BX kirow implantacyjnych brak, laparo+histero ok

I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
    1. Tranfer sztuczny marzec 22- 5dpt 40, 7dpd 30, 10dpd 2
    (atoziban + embrio glue, acard, ovitrell) ❌️
    II IVF 2022 ❄️❄️- 5.1.1 i 5.1.1
    2. Tranfer sztuczny listopad ❄️ brak serduszka 💔❌️
    (atoziban, embrio glue, acard)
    3. Transfer naturalny ❄️ 5.1.1 5dpt: <1,2❌️
    2023/2024: IVF III ❄️5.1.1 + IV IVF 0 + V IVF ❄️❄️5.1.1 6.1.2
    4. Transfer naturalny marzec
    (Heparyna, encotron, acard,
    ❄️5.1.1 7dpt: <1,2 9dpt: <1,2❌️
    5. Transfer ❄️5.1.1 czewriec metypred 8g, heparyna, acard 150, atoziban, ovitrell, akupunktura
    4dpt 3,7 (ovitrell?) 5 dpt cien cienia rano wieczorem cienia brak beta <2,3 ❌️
    6. Transfer wrzesien
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Dziewczyny, mam informację po 24h.. z 6 komórek na razie ruszyło 5.
    Poprzednim razem z kd z 6 ruszyło 3.

Teraz czekanie do 5 doby…
    Taaak, oby tak dalej🤞🤞🤞

Valletta lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Morfologia 2%

Chapter 2, AMH 0.6
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48%
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slimak wrote:
    To był najtrudniejszy z dotychczasowych — emocjonalnie rozdzierający. Pełen nadziei, ale też panicznego lęku. I niestety... zakończył się porażką.
    To uczucie, gdy ten maleńki zarodek opuszcza moje ciało, a ja nie mogę zrobić nic – tylko płakać – rozdziera serce. Wiem, że niejedna z Was zna ten ból.
    To był ostatni zarodek, siódmy transfer, piąta procedura… I w głębi serca wiedziałam, że to koniec.
    Za mną osiem lat starań w klinice. Zrobiłam absolutnie wszystko, co tylko się dało: góry badań, tony suplementów i leków, histeroskopie, laparoskopia, ananasy, koktajle z buraków, akupunktura, masaże, zioła, modlitwy, medytacje, cuda na kiju...
    Wiedziałam, że nie mam już siły – ani psychicznie, ani fizycznie – na kolejną stymulację. Kolejne procedury. Kolejne bieganie w kółko jak chomik w klatce.
    Kiedyś dziwiłam się, gdy ktoś mówił, że nie ma już siły walczyć. Myślałam: jak to? Przecież trzeba próbować dalej.
    Doszłam do momentu, w którym wasze pozytywne testy i piękne bety kręciły łzę w moim oku. Zadawałam sobie tylko jedno pytanie: dlaczego nie ja?
    Przez cały ten czas nie dopuszczałam do siebie myśli o KD. Podziwiałam kobiety, które się na to decydowały – ale myślałam: to nie dla mnie. Mieliśmy przecież ładne zarodki, już za chwilę miałam być w ciąży...
    Ale wiem też, że jeśli ten mały kropek, który teraz jest ze mną, mnie opuści – mój świat zawali się ponownie. Bo już go kocham.
    Dlaczego piszę ten post?
    Dla tych z Was, które właśnie stoją na granicy. Dla których temat KD może powoli się otwierać.
    Chcę powiedzieć: jeśli to droga dla Was, ta decyzja przyjdzie. Sama. I będziecie to wiedziały – nawet jeśli dziś wydaje się to kompletną abstrakcją.
    Sama szukałam Waszych historii. I bardzo mi pomogły. Dlatego zostawiam dziś tutaj moją.
    U mnie dziś 6dpt z KD.
    Trzymajcie się dziewczyny. Wysyłam Wam dużo ciepła i życzę powodzenia – na każdym etapie tej drogi. ❤️
    Poryczałam się jak bóbr😭😭 rozumiem każde Twoje słowo, za mną "tylko" dwie procedury i 4 transfery, ale to były nasze 4 szanse które straciliśmy😭
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie🤞🌈🍀

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Morfologia 2%

Chapter 2, AMH 0.6
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48%
  • taterniczka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik...

6dpt (-8 godzin) beta 20, progesteron 14,40

Już dzwoniłam do kliniki, będę miała wieczorem konsultację z lekarzem, żeby coś dorzucił, a póki co mam pod ręką duphaston, więc działam sama. 🫣

Teraz oby były prawidłowe przyrosty... 🍀🍀🍀🙏

Lunkaaway, Izuś84, Milagro ❤️‍🩹, AgnieszkaLS, Madzik_, Valletta, sylstaa, Agnes89, Karolaaas, Domi0307, Karolidu, Płotka, Yenne, _mm__, Micimici, Morelka7634, linka, Daniela77, Puszkina, Andzia, Natka:), Dariana, Thoruviel, Morwa, Pat87, Marikamb, GeNiOlKaa92 lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, mięśniaki macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięcie mięśniaka

➡️I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek: 5BB
    26.10. - 1️⃣ET 5BB❌️

➡️II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 4, 3 zarodki: 3AA, 3BC, 6 doba 3BB
    30.01. - 2️⃣ET 3AA, progesteron 51,80
    beta: 7dpt 2,92; 11dpt 2,3 ❌️
    2.04. - 3️⃣FET 3BC, progesteron 26
    5dpt ⏸️; beta: 6dpt 20; 9dpt 138; 12dpt 811
    16dpt USG pęcherzyk ciążowy w macicy
    27dpt CRL 0,75cm i migający punkcik na USG
    35dpt (7w5d) CRL 1,4cm i bijące ❤️
    9w0d CRL 2,4cm ♥️
    cudzie trwaj 🍀♥️🙏🍀♥️

preg.png
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slimak wrote:
    Dlaczego piszę ten post?
    U mnie dziś 6dpt z KD.
    Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki i podziwiam za wytrwałość 🥹❤️ja podchodzę do pierwszego in vitro i już mam dość 🥹nie była bym w stanie być tak wytrwała jak Ty , oby kropek z Tobą został i wynagrodził Ci cały trud 🥹🥹🥹

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶 11.2018
    Starania o drugie 👶
    od: 04.23
    👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️ MUCHA- negatywna
    ✅️ Morfologia🧔🏻2%-4% duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego
    ✅️Ferrytyna 55,3
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23- poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23 cb💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3)💔
    09.24 cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5zapłodnionych- mamy
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Ojej to dobrze, też mam labka, ale moja wypluwa wszystkie tabletki🙈 Pokaż tą łobuziarę😃
    f5fe48c074ec4.jpghttps://zapodaj.net/plik-BXDzFvoRK1

Oto ona:) Lunka

Ccarolinaa, krakowiankq, Milagro ❤️‍🩹, AgnieszkaLS, Valletta, sylstaa, Agawa85, Karolaaas, Domi0307, Karolidu, Słońce, Puszkina, Hania2010, Natka:), Marz91, Dariana, Thoruviel, Morwa, Pat87, Marikamb lubią tę wiadomość

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    ✅ AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia
    ✅Kariotypy ✔️
    2018 - usunięcie guza lewego jajnika
    09.2024- start IVF,
    09.10.2024- punkcja→ 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    6.11.2024- I transfer 4BB ❌ beta HCG< 3,2
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie 4BB
    18.11.2024 - start II procedury
    12.2024- punkcja→ 7🥚→4xMII→ brak zarodków❌
    📆 10.01.2025 histeroskopia i usunięcie polipa
    📆 31.01.2025 zmiana kliniki. Start III Procedury.
    Długi protokół - 💉💉Gonapeptyl/ Omnitrope 2,5 j./GonalF330 + 150 Menopur/450 Menopur
    📆04.03.2025- punkcja→ 17🥚→14xMII→ 6❄️(5 doba)✔️
    📆7.03.2025- II transfer 8A/
    🍀17.03.2025 10dpt Bhcg 25, 12 dpt 43, 14 dpt 35 cb💔
    📆02.04.2025 histeroskopia❌ukryty stan zapalny/Doksycyklina 14 dni
    🍀12.05.2025 FET 4.2.2 10 dpt - 167 | 12 dpt - 404 | 14 dpt - 905
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Śliczny piesek 😍😍 dobrze że wszystko już z nią ok 🥹

👩🏻 34l 🧔🏻 36l
    🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020
    👶 11.2018
    Starania o drugie 👶
    od: 04.23
    👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
    ❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711 > 0,758
    ✅️ MUCHA- negatywna
    ✅️ Morfologia🧔🏻2%-4% duża ilość
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy-ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona-ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
    ✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego
    ✅️Ferrytyna 55,3
    ✅️TSH 0.979
    ✅️Cholesterol
    ✅️Wit d 50
    ✅️Glukoza 82
    ✅️B12 400
    08.23- poronienie puste jajo płodowe💔
    12.23 cb💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3)💔
    09.24 cb💔
    IN VITRO GAMETA
    Punkcja -7pobrano- 5zapłodnionych- mamy
    3.1.1❄️ 4.2.2❄️ zdrowe okruszki po PGT-A <3🙏
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slimak wrote:
    Dlaczego piszę ten post?
    U mnie dziś 6dpt z KD.

Pięknie to wszystko napisałaś <3
    Dla mnie KD było trudną decyzją. Bałam się jej. Pracowałam nad nią z psychologiem.
    W styczniu przy pierwszej procedurze z KD - niespodziewanie poczułam ulgę i pierwszy raz od lat sobie samej odpuściłam. To tak jakbym mogła po latach zdjąć zbroję, przestać siebie samą obwiniać, podać sobie samej rękę na zgodę.
    Trzymam kciuki za Ciebie :*

👩🏻36l endometrioza, niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

07/2024 - rezonans endometriozy
    08/2024 - leczenie Helicobacter Pylori

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊

🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, immunoglobuliny).

Dodatkowe wsparcia ☔️:
    Psychoterapia, fizjoterapia, immunolog, dieta przeciwzapalna.
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:

Wygląda na zadowoloną z siebie :D
    Piękna!
    Tęsknie bardzo za dużym psem. Miałam w dzieciństwie owczarka niemieckiego. Często ją wspominam.

👱‍♀️88' 👱81'
    IVF I: 03.2024 p.k. 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
    IVF II: 08.2024 p.d. 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
    10.2024 FET I 5.1.1 beta <2,3❌
    11.2024 FET II 4.1.1 beta <2,3❌
    03.2025 FET III 3.1.1 beta <2,3❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, Hydroxychloroquine) AH, EG
    04.2025 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌

IVF III
    28.05.2025 punkcja

usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,1 (02.24)
    KIR Bx 2DS2✔ 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1➖
    ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    prolaktyna✖->Dostinex✅ NK w krwi 18%✖
    kariotypy✅ Parento O.choroby recesywne✅
    pasożyty✅ tarczyca✅ krzywa cukrowa i insulinowa✅
    wit.D3, B12, B9✅ ferrytyna✅ homocysteina✅ cytokiny✅ białko C i S✅ PAI-1, MTHFR, V R2-hetero✖
    histeroskopia✅ biopsja endo: cd138✅ cd56✖ (12.24)
    cross-match 52% (05.25)⛔
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dostałam wyniki biopsji endo i... przewlekły stan zapalny.

571c0498f59ac.jpghttps://zapodaj.net/plik-CZUHqTXkyZ

Dostałam przez 10 dni 2x 1 tab metronidazol i 2x 1 tab. tarivid i do tego 1x1 tab Flumycon przez...28 dni.
    Co myślicie o takim zestawie?
    Zaopatrzyłam się w coś na wsparcie wątroby i probiotyki dojelitowe i dopochwowe.
    Lekarz twierdzi, że po tym zestawie nie sprawdzałby już wyniku leczenia, bo każdy zabieg też może spowodować kolejne zakażenie... Z jednej strony się z nim zgadzam, ale... zostały mi tylko 3 zarodki i (na ten moment) już nie chcę kolejnej stymulacji.

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    On 39 lat -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌
    leczenie endo
    23.05 transfer
  • Madzik_ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taterniczka wrote:
    Mam wynik...

6dpt (-8 godzin) beta 20, progesteron 14,40

Już dzwoniłam do kliniki, będę miała wieczorem konsultację z lekarzem, żeby coś dorzucił, a póki co mam pod ręką duphaston, więc działam sama. 🫣

Teraz oby były prawidłowe przyrosty... 🍀🍀🍀🙏

Pięknie 🥰🥰🥰

Jedziemy na tym samym wózku w sumie generalnie ten sam wynik. Jutro jadę na drugą betę No przecież nie wytrzymam kolejnego tygodnia. Tym bardziej, że proga musze skontrolować.

taterniczka, Marikamb lubią tę wiadomość

👨‍🦱 36l.

👩34l.

W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
    Podchodzimy do In vitro.
    1 Transfer 08.11.2021r. 😭
    2 Transfer 09.05.2022r. 😭
    3 transfer ❌️
    4 transfer ❌️
    5 transfer❌️
    😭😭😭😭😭
    2 punkcja
    3 punkcja Eurofertil Czechy
    6 transfer❌
    7 transfer 02.04
    5dpt beta 11 prog 14,20
    6dpt beta 44,70 prog 30
    9dpt beta 89,60 prog 39,28
    12dpt beta 312 peog 17
    14dpt beta 797,30 prog 17
    20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
    26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
    27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
    30dpt CRL 0,93 cm
    preg.png
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Hahah jaka zadowolona 😁🥰

Moja dzisiaj jak zwykle już wymęczona życiem😴
    fd008a1221544.jpghttps://zapodaj.net/plik-ZUYb82Gzir

Karolaaas, Karolidu, Lunkaaway, AgnieszkaLS, krakowiankq, taterniczka, Milagro ❤️‍🩹, Valletta, Puszkina, Natka:), Dariana, Thoruviel, Morwa, Pat87, Marikamb lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Morfologia 2%

Chapter 2, AMH 0.6
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48%
  • Ememm Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Powiedzcie, gdzie w Warszawie zrobić histeroskopie? Jesteśmy w Novum ale mam wrażenie że tu jest najdrożej, kosztuje 5000 zł, ale czy warto? Jakie macie w ogóle doświadczenia z tym zabiegiem? Boli, warto? 😆

• jabk0va Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes89 wrote:
    a z jakiego poziomu D3 startujesz? ja miałam 37, w grudniu już 49. Może zbadam niedługo D3 razem z AMH.. ☺️

W styczniu D3 na poziomie 42 😌 do stycznia bralam dawkę 2k, a od stycznia już biorę 4k.

Mam stresa, boje się że te AMH będzie jeszcze niższe zamiast wyższe 😵‍💫

Cóż, różnie może być.
    Boje się też, że przy tak niskim AMH nie będzie czego pobierać na punkcji 🥴

Lychee, Dariana lubią tę wiadomość

Starania od 11.2023 ❤️

💔Na początku liczne torbiele jajników 🥴
    🌞Przywrócenie naturalnej owulacji 🌞
    💔Styczeń 2025 - niski wynik AMH 😭 0,25
    Kwiecień 2025 - spadek - 0,13 😭
    💔Niedrożny lewy jajowód 😭

💃32
    ✅FSH
    ✅hormony
    ✅ witaminy
    ✅HSG
    ✅owulacja
    ✅immunologia
    ❌AMH 0,13 😭
    ❌Lewy jajnik niedrożny

🕺34
    ✅40mln!
    ✅Morfologia
    ✅idealne parametry

24.03.2025 - kwalifikacja do invitro ☘️

Zaczynamy procedurę od tabletek anty ❌😉

W kwietniu pierwsza stymulacja ☘️
    🗓️29.04 zaczynamy stymulację ❤️
    💉Menopur
    💉Orgalutran
    🗓️6.05 podgląd - 3🥚
    🗓️9.05 podgląd - 4 🥚
    🗓️12.05 podgląd ✅
    🗓️14.05 punkcja - pobrano 4, przeżyło 0 ❌❌❌😭

Czekamy na 🩸
    ⏳28.05 start drugiej procedury ☘️🤞
    16.06 💉 GnRH
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slimak wrote:
    Dlaczego piszę ten post?
    U mnie dziś 6dpt z KD.
    Masz zupełna rację. To przychodzi samo. Ja już po drugiej procedurze byłam załamana...ale pomyślałam sobie tak, że moim marzeniem jest dziecko i tak naprawdę jakie to ma znaczenie z jakiej będzie komórki. Będę je nosić pod sercem i kochać je tak samo. Mimo ze z 3 ciej procedury mam zarodki, to mam świadomości,że moje komórki są słabe i one mogą nie dać rady. Jestem otwarta również na AZ. Na początku też nie dopuszczałam do siebie takiego rozwiązania,ale cały proces leczenia zweryfikował moje podejście w tym temacie. Życzę dużo siły i wytrwałości. Jesteś niesamowicie dzielna i przyszedł czas na nagrodę.

sylstaa lubi tę wiadomość

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    ✅ AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia
    ✅Kariotypy ✔️
    09.2024- start IVF,
    Długi protokół - 💉💉Gonapeptyl/ Omnitrope 2,5 j./GonalF330 + 150 Menopur/450 Menopur
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ememm wrote:
    Hej dziewczyny,
    Powiedzcie, gdzie w Warszawie zrobić histeroskopie? Jesteśmy w Novum ale mam wrażenie że tu jest najdrożej, kosztuje 5000 zł, ale czy warto? Jakie macie w ogóle doświadczenia z tym zabiegiem? Boli, warto? 😆
    Ja robiłam teraz histeroskopie w Novum. Była w sedacji,więc pełen komfort. Nic nie bolało, nic nie doskwiera. Jutro po 7dniach mam wyniki pobranych wycinków.

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    ✅ AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia
    ✅Kariotypy ✔️
    09.2024- start IVF,
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Hahah jaka zadowolona 😁🥰

Jaka cudowna czekoladka!!! 🥰

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    ✅ AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia
    ✅Kariotypy ✔️
    09.2024- start IVF,
  • krakowiankq Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Hahah jaka zadowolona 😁🥰

Ale ma brzusio 😍

👱‍♀️88' 👱81'
    IVF I: 03.2024 p.k. 14/10🥚-> 5 zap.-> 3 (3d.) -> 0️⃣❄
    IVF II: 08.2024 p.d. 16/10🥚-> 6 zap.-> 5 (3d.) -> 4️⃣❄
    10.2024 FET I 5.1.1 beta <2,3❌
    11.2024 FET II 4.1.1 beta <2,3❌
    03.2025 FET III 3.1.1 beta <2,3❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, Hydroxychloroquine) AH, EG
    04.2025 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌

IVF III
    28.05.2025 punkcja

usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik, AMH 2,1 (02.24)
    KIR Bx 2DS2✔ 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1➖
    ♀️ C2, ♂️ C1/C2
    prolaktyna✖->Dostinex✅ NK w krwi 18%✖
    kariotypy✅ Parento O.choroby recesywne✅
    pasożyty✅ tarczyca✅ krzywa cukrowa i insulinowa✅
    wit.D3, B12, B9✅ ferrytyna✅ homocysteina✅ cytokiny✅ białko C i S✅ PAI-1, MTHFR, V R2-hetero✖
    histeroskopia✅ biopsja endo: cd138✅ cd56✖ (12.24)
    cross-match 52% (05.25)⛔
  • Lychee Debiutantka

Wysłany: 8 kwietnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jabk0va wrote:
    W styczniu D3 na poziomie 42 😌 do stycznia bralam dawkę 2k, a od stycznia już biorę 4k.

Mam stresa, boje się że te AMH będzie jeszcze niższe zamiast wyższe 😵‍💫

Cóż, różnie może być.
    Boje się też, że przy tak niskim AMH nie będzie czego pobierać na punkcji 🥴

Wybacz, za polubienie, nie trafiłam w odpowiedni przycisk :P

Mam nadzieję, że pocieszy Cię to, ze mam AMH niższe od Twojego, bo 0,21 i wyhodowałam 5 dojrzałych komórek, z których mamy 3 bardzo dobrej klasy zarodki :) może nie powala ilością, ale jak widać nawet przy niskim AMH się da, czego i Tobie życzę :)

Agnes89 lubi tę wiadomość

👩🏻‍💼37 🧔🏻‍♂️38

ICSI 03.25
    6 🥚3 ❄️
    22.03 ➡️ 4AA
    14.04.25 - CRL 0.35 cm z ♥️
    24.04.25 - CRL 0,83 cm ♥️
    30.04.25 - 👶🏻 1.7 cm ♥️ 165
    🔜

preg.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ