X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ☀️🍒☀️IVF LIPIEC 2025☀️🍒☀️
Odpowiedz

☀️🍒☀️IVF LIPIEC 2025☀️🍒☀️

Oceń ten wątek:
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    A jesteś w programie? Bo mi w klinice powiedzieli że tylko jedna wizyta potwierdzająca ciążę jest bezpłatna z programu, więc za tą serduszkową w 24dpt musiałam już zapłacić, co oczywiście nie jest problemem, ale na tą 14dpt sami zaprosili.
    Moze w Twojej klinice akurat tak wyznaczają i kropka, kojarzę ze kilka dziewczyn też tak miało (np Lunka na swoja wizytę też czekała długo i chyba była to od razu serduszkowa). Co klinika to polityka 😉

Dobrze że się udało dorwać na jutro USG, trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki! 🍀

Kurcze a to ja miałam dwie bezpłatne, najpierw w ok nie pamiętam 23dpt zarodek a potem w ok 30dpt z sercem i za obie nie płaciłam.

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2 x immunoglobuliny).
    preg.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Dziewczyny, niedawno uspokajalyscie mnie jesli chodzi o wysokie przyrosty bety, ale czy ktoras widziala zeby w 17dpt miec bete 23 688? Podobno powyzej 1000 przyrost zwalnia, a u mnie ciagle to jest ponad 200%. Co byscie zrobily na moim miejscu? Klinika chce mnie widziec dopiero 24dpt.
    7dpt - 76
    10dpt - 402
    12dpt - 1518
    17dpt - 23 688
    Ja też myślę, że ciąża mnoga 😃

Nessie, Marysia_ lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Nina94 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Okres starań bywa bardzo obciążający.. Często widzimy "czyjąś scenę" a nie widzimy tego co się u kogoś dzieje "za kurtyną.."

Ja czasami też widziałam piękne obrazki ciąż, zdjęć z sesji w mediach społecznościowych - a później dowiadywałam się, ile faktycznie Ci ludzie musieli przejść.. czy też rozpadające się związki i małżeństwa, mimo idealnego życia/ ciąży po miesiącu starań, wszystkiego podanego na tacy.
    Ja zresztą też jestem przekonana, że nasze otoczenie nas odbierało za:
    Bezdzietnych lambadziarzy po 30, jeżdżących sobie na zagraniczne wakacje, plujących na tradycje rodzinne 😂
    Lub opinie doszukujące się, co z nami/ze mną jest nie tak i dlaczego 6l po ślubie nie powiększyliśmy rodziny.

Prawda jest taka, że żadne dziecko, małżeństwo, lub inne życiowe cele nie zagwarantują nam radości z życia..Wiele razy moje sesje z moją psycholog kręciły się wokół tego, jak zrobić aby starania "były muzyczka w tle" ale nie zakłócały tego co się dzieje, tu i teraz. I faktycznie wypracowałam mimo wszystko chęć życiową i rower przy zachodzie letniego słońca jest tylko raz w roku (wstaw tutaj cokolwiek lubisz latem ❤️), szkoda to stracić.

Jesienią,na jednym z blogów znalazłam pomysł aby spisywać np "Lista listopadowych przeżyć" - na kartce z bloku zapisywałam wszystkie rzeczy/sytuacje, które chciałabym zrealizować w danym miesiącu i wieszałam to na lodówce i wykreślaliśmy. Pomysły różne - od spaceru jesiennego z kawą w parku z pałacem w pobliskiej miejscowości, po śniadanie na mieście z przyjaciółką, lista filmów. Tamta jesienna procedura się nie udała, była zresztą ostatnia na moich komórkach - ale przez listę przeżyć nie wspominam tej jesieni źle.. wręcz przeciwnie.. pamiętam wciąż, te krótkie migawki, które udało nam się przeżyć :)

Trzymaj się 🥹🤍
    Dziękuję 😍 ja się starałam, aby to wszystko było na drugim miejscu i wychodziło, bo w miarę wszystko fajnie zgrywało się w czasie, ale nadszedł czas gdzie z czegoś muszę rezygnować na leczenie niestety :/ rezygnujemy z wakacji, rezygnuje teraz z urlopu bo czeka mnie immunosupresja. Musiałam zrezygnować z wyjazdu z pracy… Nic za bardzo nie zaplanuję, bo nawet nie wiem kiedy dokładnie punkcja, później mam wizytę u Jarosz, następnie zaczynam immunosupresje, ale też nie wiem kiedy, później transfer nie wiem kiedy a do tego delegacje z pracy też nie wiem kiedy dokładnie i gdzieś się z tym wszystkim ostatnio zderzam. Niby starania mają drugie miejsce, ale nie ukrywajmy, życie dostosowuje pod nie mimo wszystko. Ale jeśli nie znam terminów co i jak to jestem zagubiona. A in vitro to jedna niewiadoma.
    Jeśli kolejny transfer to wynagrodzi, to już nie marudzę ❤️

Słońce lubi tę wiadomość

On 31 lat, wyniki ok
    Ona 30 lat AMH 3,94

Starania naturalne od 10.2021
    - 03.2022 r. laparoskopia (lewy jajowód niedrożny)
    06.2023 klinika.
    -01.2024 I procedura: ❄️❄️
    🍀02.2024 transfer ❄️ bl.6.2.2. beta 0 😢
    -04.2024 roku wodniak na jajowodzie. Usunięcie jajowodów.
    🍀07.2024 r. transfer ❄️ bl.5.3.3 beta 0 😢
    -09.2024 r. Biopsja endometrium ok.
    Immunologia: Bx, Kiry nieobecne: 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, NK 9%, Homocysteina 5,43
    -10.2024 II procedura ❄️❄️❄️❄️
    🍀11.2024 r. transfer ❄️ beta 0😢 (Accofil, encorton)
    Cross Match: 54,4% ❌
    -01.2025 r. Immunosupresja Equoral
    🍀02.2025 r. transfer dwóch zarodków ❄️❄️ bl. 2.1.1 i 2.1.2 beta 0 😢 (Accofil oraz encorton)
    Cross Match: 33% ❌, diphereline x2
    🍀 29.04.2025 r. transfer 2.1.2 ❄️ (encorton, Accofil, Prograf) 5 tc 💔
    06.25 Cross Match: 58,7% ❌
    06.2025 III procedura 9 x ❄️ 🍀🤞🏼
    07.-08.25 immunosupresja Equoral oraz diphereline
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina94 wrote:
    Dziękuję 😍 ja się starałam, aby to wszystko było na drugim miejscu i wychodziło, bo w miarę wszystko fajnie zgrywało się w czasie, ale nadszedł czas gdzie z czegoś muszę rezygnować na leczenie niestety :/ rezygnujemy z wakacji, rezygnuje teraz z urlopu bo czeka mnie immunosupresja. Musiałam zrezygnować z wyjazdu z pracy… Nic za bardzo nie zaplanuję, bo nawet nie wiem kiedy dokładnie punkcja, później mam wizytę u Jarosz, następnie zaczynam immunosupresje, ale też nie wiem kiedy, później transfer nie wiem kiedy a do tego delegacje z pracy też nie wiem kiedy dokładnie i gdzieś się z tym wszystkim ostatnio zderzam. Niby starania mają drugie miejsce, ale nie ukrywajmy, życie dostosowuje pod nie mimo wszystko. Ale jeśli nie znam terminów co i jak to jestem zagubiona. A in vitro to jedna niewiadoma.
    Jeśli kolejny transfer to wynagrodzi, to już nie marudzę ❤️

Czasami trzeba pomarudzić! Bo jak trzeba to jesteś wojowniczka, co nam tu wszystkim udowodniłaś. Warto czasem zdjąć zbroję, pomarudzić, wypolerować to dziadostwo i wrócić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 10:07

Nina94, Gabi_33, Yahu, Puszkina, Nessie, domi_, Słońce, Marysia_ lubią tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer.
    01/2024 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)

☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid)

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard)

03/2025 - Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2 x immunoglobuliny).
    preg.png
  • Gabi_33 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monixma wrote:
    Ja mam to samo... Pamiętam jak rok temu ogarniałam wesele i już czekałam, żeby odstawić tabletki anty, a w mojej głowie była myśl, że od razu się uda. Tyle beztroskiego myślenia i czasem myślę ile rzeczy, badań, lekarzy przeszłam przez ten rok. Że ta Monika rok temu, to nawet nie przypuszczała, że po roku będzie w takim miejscu... Jeszcze tyle moich znajomych jest ostatnio w ciąży, większość to wpadki i taki mam okres, że mnie to wkurza strasznie.. 🙈

My tez dużo sobie odmawiamy z racji leczenia. Bo co gdyby... I przyszedł taki dzień, że powiedziałam dość. Zaczęłam też trochę myśleć o sobie i swoim mężu. Każdego miesiąca nic się nie dzieje, nie wiem nawet czy jesteśmy o krok przed byciem w ciąży.

Dlatego każdego miesiąca staramy się zrobić coś dla siebie i nie mówię tu o nie wiadomo jakich wyjazdach zagranicznych i super fotkach na insta. Male rzeczy jak kino, dobra kolacja, spotkania z rodziną czy poprostu pobyć sama ze sobą i poczytać książkę albo kupić sobie ładną rzecz.

Ja wiem o co walczymy każdego dnia i ile musimy się poświęcać. Nikt tego nie zrozumie jak my, ale nie można się w tym zatracić za bardzo bo jak mamy dać nowe życie skoro Nasze zaczyna umierać.

Też mam gorsze dni kto ich nie ma, ale trzeba próbować z tym walczyć i nie zapominać o sobie. My też jesteśmy w tym ważne.

Ladybug, Monixma, kon.iza, Puszkina, Yahu, GeNiOlKaa92, Nessie, domi_, Słońce, Karolaaas, OlkaO, Marysia_ lubią tę wiadomość

👩 32 lata
    Amh: 3,6(2023); 4,4(2025)
    2021: histeroskopia(polip)
    2022: prblemy z prolaktyna
    2023:histeroskopia z laparoskopią (polip)
    dwie drożności jajowodów, Kariotyp prawidłowy

🧔‍♂️33 lata
    -asthenoteratozoospermia, zwiększona fragmentacja DNA, HBA 33%, MAR prawidłowy
    -morfologia 0-1%
    -żylaki powrózka nasiennego
    -kariotyp: inwersja pericentryczna chromosomu 9( po konsultacji genetycznej inwersja nie wpływa na niepowodzenia)

Starania od 07/2020
    -monitoringi owulacji
    -2 IUI nieudane (2023)
    -zmiana androloga (wdrożenie leczenia na poprawę nasienia)
    -01/2025 kwalifikacja do IFV(procedura krótka, ICSI)
    -03/05/25 💉💉 - Menopur 75, Ovalep 100, Orgalutran, Decapeptyl
    -12/05/25 punkcja- 11🥚🥚➡️5❄️❄️❄️❄️❄️
    -16/06/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️ 3AB➡️ 11dpt - 0,6
    -15/07/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️3BB
  • Aqkaracza Ekspertka

Wysłany: 1 lipca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy pęcherzyk. 🥹🥹
    Kolejna wizyta za tydzień 📅 08.07

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 10:30

Nowa31, Monixma, kon.iza, Ladybug, DorisParis2000, Gabi_33, Lajla87_87, Yahu, Puszkina, Mary27, evcix84, ZielonaWrona , MałaMi93., Iwkaaa, GeNiOlKaa92, Karolidu, Poziomka91, Płotka, Nessie, Karlina20, domi_, Słońce, Honorka, sylstaa, AgnieszkaLS, Adirella, Karolaaas, OlkaO, PastSimple32, Dariana, Czarna_owieczka, Marysia_ lubią tę wiadomość

• kon.iza Debiutantka

Wysłany: 1 lipca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza wrote:
    Dziewczyny, mamy pęcherzyk. 🥹🥹
    Kolejna wizyta za tydzień 📅 08.07

To trzymamy kciuki 🫢

👱🏼‍♀️ 28
    Hashimoto
    AMH 0,94 😥

🙍‍♂️29
    Ciężka oligoterazoospermia

Krótki protokół ICSI
    28.05.2025 punkcja
    3 pęcherzyki, 1 komórka, 0 zarodków❌

2 krótki protokół ICSI
    18.06.2025 punkcja
    7 pęcherzyków, 4 komórki, 1 zarodek🥚
    23.06.2025 Transfer
    02.07 beta dla kliniki >2,3 😥 ❌
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi_33 wrote:
    My tez dużo sobie odmawiamy z racji leczenia. Bo co gdyby... I przyszedł taki dzień, że powiedziałam dość. Zaczęłam też trochę myśleć o sobie i swoim mężu. Każdego miesiąca nic się nie dzieje, nie wiem nawet czy jesteśmy o krok przed byciem w ciąży.

Dlatego każdego miesiąca staramy się zrobić coś dla siebie i nie mówię tu o nie wiadomo jakich wyjazdach zagranicznych i super fotkach na insta. Male rzeczy jak kino, dobra kolacja, spotkania z rodziną czy poprostu pobyć sama ze sobą i poczytać książkę albo kupić sobie ładną rzecz.

Ja wiem o co walczymy każdego dnia i ile musimy się poświęcać. Nikt tego nie zrozumie jak my, ale nie można się w tym zatracić za bardzo bo jak mamy dać nowe życie skoro Nasze zaczyna umierać.

Też mam gorsze dni kto ich nie ma, ale trzeba próbować z tym walczyć i nie zapominać o sobie. My też jesteśmy w tym ważne.
    Brawo TY!
    Zdecydowanie warto pielęgnować związek, bo okres starań jest bardzo wyczerpujący emocjonalnie i zdecydowanie obdarty z jakiegokolwiek romantyzmu. Te małe, ale jakże piękne momenty/ gesty zespajają związek, bo ciąża to dopiero początek pięknej, ale niezwykle trudnej drogi. Pierwsze miesiące z małym człowiekiem są niezwykle ciężkie i fizycznie i psychicznie dla pary, więc trzeba naładować baterie jeszcze przed pierwszymi wrzaskami ;-), by przetrwać ten czas i później patrzeć na niego z sentymentem.

Gabi_33, kon.iza, Puszkina, Nessie, domi_, Honorka, OlkaO, Marysia_ lubią tę wiadomość

Ona '87 -> AMH 5,87
    On '85 -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    age.png

starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌
    23.05 transfer - 6dpt: 37,10; 8dpt: 105; 11dpt: 448

---
    preg.png
  • GeNiOlKaa92 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w lipcu ! 😊
    Idealnie dziś przywitała mnie @ także zaczynam w końcu cykl transferowy po pół roku przerwy ! 🙈
    Mega się cieszę, że ruszamy i mam nadzieję, że nic nie mnie już nie zatrzyma w tym cyklu ✊✊✊
    Proszę o wpis 🗓️ 03.07 wizyta rozpoczynająca cykl transferowy.
    18.07 mamy zaplanowany weekend nad morzem także liczę, że będę już po transferze 🙈🙈🙈🙈
    Mojego dr nie będzie, ale idę do takiego i którego już byłam także luz 😊
    Podczytuje prawie na bieżąco, ale rzadko się odzywam, bo czasu mało 😊

Oby ten letni wakacyjny czas przyniósł Nam dużo ciążowych fluidów ✊✊✊😀

Powodzenia ! 🥰🥰🥰🥰

Monixma, Gabi_33, kon.iza, Ladybug, sailor89, ZielonaWrona , Yahu, Lajla87_87, Iwkaaa, Karolidu, Nessie, domi_, BangBang, Honorka, Karolaaas, OlkaO, Dariana, Czarna_owieczka, Marysia_ lubią tę wiadomość

age.png

Ona : hiperprolaktynemia, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, IO, jajowody drożne
    On : bardzo ciężka oligospermia

12.06.2020 - Start 1 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    22.06. 2020 - Punkcja. 9 ->6 -> 1 blastka z 5 doby ❄️
    27.06.20 - ET blastki 4BB 😥

30.09.20 - Start 2 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    13.10.20 - Punkcja. 22 -> 20-> Mamy 6 ❄️.
    12.11.2020 - FET blastki 4BB 💪
    7dpt 36,42; 9dpt 91,31; 11dpt 199,4; 13dpt 412,8; 15dpt 1044
    21 dpt ➡️ USG - jest pęcherzyk (Beta 9150)
    29 dpt ➡️ USG - mamy ❤️ i 7 mm Okruszka 🥰
    28.07.21 r. Jest z Nami 👪 ♥️

11.24 rozpoczynamy Walkę o Rodzeństwo 💪❤️
    10.12.24 FET blastki 4CB 👎
    31.03.25 Histero 7/10 antybiotyki
    29.05.25 biopsja kontrolna ✅
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Kurcze a to ja miałam dwie bezpłatne, najpierw w ok nie pamiętam 23dpt zarodek a potem w ok 30dpt z sercem i za obie nie płaciłam.
    Dopytalam w swojej klinice i zazwyczaj sa dwie wizyty i obie sa refundowane. Wydaje mi sie, ze akurat pod tym wzgledem wszystkie kliniki powinny postepowac tak samo.
    Udalo mi sie tez przyspieszyc wizyte w klinice na jutro!

Puszkina, Yahu, Lajla87_87, Iwkaaa, Płotka, Nessie, Karolaaas, OlkaO lubią tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ 7dpt bHCG 76,4 ➡️ 10dpt bHCG 402 ➡️ 12 dpt bHCG 1518 ➡️ 17dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt bHCG 46 825 ➡️ 25dpt bHCG 84 153
    09.07 CRL 6,9mm i ♥️
  • Monixma Ekspertka

Wysłany: 1 lipca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi_33 wrote:

Mnie ta cała droga nauczyła, żeby nigdy nie mówić "hop". Mój mąż miał kilka lat temu ciężka depresję, nikomu nie życzę znajdowania żyletek pod poduszką, ale przeszliśmy to razem i to nas jeszcze bardziej połączyło. Zawsze mówilismy "chyba nic bardziej trudnego nas spotkać nie może i nie ma sytuacji, która połączy nas bardziej".. No i się okazuje, że jednak jest coś co nas łączy jeszcze bardziej, a mianowicie ifv 🙈😉
    Mimo tego, tak jak mówisz, korzystamy z życia i mamy dużo radości ❤️ale czasem ja mam zjazdy nastroju, tak jak dziś, że moja głowa za dużo rozmyśla i mnie to zwyczajnie irytuje 🙄🫡

Gabi_33, Słońce, BangBang, OlkaO lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 29
    AMH - 3,14✅Prolaktyna ✅ Monitoring owulacji✅
    Ferrytyna✅ wit. D3 ✅ Tarczyca ✅ homocysteina✅
    MTHFR 677C- hetero ❌️PAI-1 4G/5G hetero ❌ P/c p. plemnikom✅ zespół antyfosfolipidowy✅ Kariotyp ✅ ANA1 ✅
    🙍‍♂️32
    Niedoczynność tarczycy
    Ciężka oligozoospermia
    Kariotyp ✅
    Region Azf ✅

Bocian Katowice
    I Procedura krótka, ICSI
    05.05.2025- start stymulacji
    Gonal-f 900 ➡️➡️ Orgalutran ➡️➡️ Mensinorm 150
    12.05.2025 - 12 pęcherzyków 🍀
    14.05.2025 - 13 pęcherzyków 🍀🍀
    16.05.2025 - punkcja 💉💉 - 18 🥚🥚 - 9 MII - ❄️❄️ (5.1.1 i 4.1.1)
    21.05.3025 - ET ❄️ 5.1.1 - 12dpt - 16,1; 14dpt - 10,4 ❌
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    Dopytalam w swojej klinice i zazwyczaj sa dwie wizyty i obie sa refundowane. Wydaje mi sie, ze akurat pod tym wzgledem wszystkie kliniki powinny postepowac tak samo.

Najlepiej się zapytać. Ja byłam wczoraj na wizycie i doktor kazała się umówić na za 2 tygodnie i pytałam się czy wtedy będę musiała płacić i mi powiedziały że nie bo oni mają 2 wizyty z programu ☺️
    Oby i u Ciebie tak było 🤞

Runnerka lubi tę wiadomość

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    Ona:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- jeden niedrożny(odetkany) ✅
    Mthfr_1298A>C układ hetero.
    PAI+1 4G układ hetero.
    Kir AA 😧
    On:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml

Start klinika: lipiec 2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    Październik: punkcja - 🥚12, dojrzałych 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, dojrzałych 16, zaplodniono 10, 4 zarodki z 5 doby (3.2.2, 5.1.1, 4.2.2, 4.2.1)
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wrote:
    Najlepiej się zapytać. Ja byłam wczoraj na wizycie i doktor kazała się umówić na za 2 tygodnie i pytałam się czy wtedy będę musiała płacić i mi powiedziały że nie bo oni mają 2 wizyty z programu ☺️
    Oby i u Ciebie tak było 🤞
    Tak, tak, wlasnie dopytalam i u mnie tez sa dwie 🙂

Andzia lubi tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ 7dpt bHCG 76,4 ➡️ 10dpt bHCG 402 ➡️ 12 dpt bHCG 1518 ➡️ 17dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt bHCG 46 825 ➡️ 25dpt bHCG 84 153
    09.07 CRL 6,9mm i ♥️
  • Słońce Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolidu wrote:
    Boże dziewczyny … ja kiedyś wykituje . Mój mąż trafił do szpotala, jest diagnozowany - bardzo duże problemy z sercem . Przez tą sytuację z pracą , muszę do niej chodzić , załatwiłam pomoc dla małej , ale ogarniam psy , rzeczywistość , szpital … i padnam na twarz . Nie chce się żalić , ale piszę wam co u mnie :(

Poproszę o wpis 📆📆📆 11.07 USG przed transferem - już mam nadzieję ze tym razem pójdzie

Powiem wam , że przez to co się dzieje zaczęłam się zastanawiać co z tym transferem …. Mąż stwierdził że na spokojnie , mam się umawiać i będziemy działać , ale na razie jestem przerażona .

Zdrowia dla męża. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło.
    My kobiety w takich sytuacjach naprawdę potrafimy zorganizować wszystko i stanąć na głowie żeby wszystko pogodzić. Tylko w takich momentach jak transfery i walka o dziecko to raczej potrzebny nam pełen spokój. Ale życie jest przewrotne i zawsze coś musi się niestety wydarzyć. Znam to doskonale. :(
    Ale wierzę, że będzie dobrze. Trzymaj się!

Gabi_33, Karolidu, OlkaO lubią tę wiadomość

👱‍♀️29
    🧔‍♂️35
    AMH 2,65 - 25.04.2024
    AMH 2.24 - 07.03.2025

17.01.2024 - Ciąża pozamaciczna - wycięcie jajowodu

20.03 - stymulacja
    Rekovelle, Olgalutran, Zivafert
    31.03 punkcja
    11🥚, 6 zapł, 1 św, i ❄️
    Prolutex,Cyclogest,Duphaston
    05.04 transfer świeżaczka
    16.04 beta 3.4, prog. 19,5
    19.04 - beta 1.4 💔
    08.05- wizyta konsultacyjna do 2 transferu ❄️
    -Encorton 5, acard, omni-biotic
    19.05 - wizyta usg. oceny trobieli jajnika
    26.05 - ocena owulacji do transferu - przesunięcie na kolejny cykl
    23.06, +medargin 26.06 - ocena owulacji
    Encorton 5, acard, duphaston, estrofem, lenzetto, pregna, cyclegest, prolutex,
    03.07 transfer ❄️
    + clexane
    08.07 5dpt beta 7
    10.07 7 dpt beta 24
    12.07 9dpt beta 72
    14.07 11 dpt beta 231
    17.07 14 dpt beta 1308
    14.08 usg ❤️
  • Gabi_33 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monixma wrote:
    Mnie ta cała droga nauczyła, żeby nigdy nie mówić "hop". Mój mąż miał kilka lat temu ciężka depresję, nikomu nie życzę znajdowania żyletek pod poduszką, ale przeszliśmy to razem i to nas jeszcze bardziej połączyło. Zawsze mówilismy "chyba nic bardziej trudnego nas spotkać nie może i nie ma sytuacji, która połączy nas bardziej".. No i się okazuje, że jednak jest coś co nas łączy jeszcze bardziej, a mianowicie ifv 🙈😉
    Mimo tego, tak jak mówisz, korzystamy z życia i mamy dużo radości ❤️ale czasem ja mam zjazdy nastroju, tak jak dziś, że moja głowa za dużo rozmyśla i mnie to zwyczajnie irytuje 🙄🫡

Takie frustrację i irytacje są normalne a nawet wskazane jesteśmy tylko ludźmi a nie robotami bez uczuć. To pokazuje, że zależy.

Współczuję historii z mężem napewno to doświadczyło Was bardziej. Przeszliście przez jedno wygraliście i dalej walczycie razem więc to pokazuje, że jesteście silni.

Ktoś mi kiedyś powiedział żeby była tencza musi spaść deszcz. Może i pada a nawet ulewa jest ale zawsze potem wychodzi tęcza. Tego Wam życzę 😘 zresztą każdej nawet sobie ☝️😅

Monixma, Marysia_ lubią tę wiadomość

👩 32 lata
    Amh: 3,6(2023); 4,4(2025)
    2021: histeroskopia(polip)
    2022: prblemy z prolaktyna
    2023:histeroskopia z laparoskopią (polip)
    dwie drożności jajowodów, Kariotyp prawidłowy

🧔‍♂️33 lata
    -asthenoteratozoospermia, zwiększona fragmentacja DNA, HBA 33%, MAR prawidłowy
    -morfologia 0-1%
    -żylaki powrózka nasiennego
    -kariotyp: inwersja pericentryczna chromosomu 9( po konsultacji genetycznej inwersja nie wpływa na niepowodzenia)

Starania od 07/2020
    -monitoringi owulacji
    -2 IUI nieudane (2023)
    -zmiana androloga (wdrożenie leczenia na poprawę nasienia)
    -01/2025 kwalifikacja do IFV(procedura krótka, ICSI)
    -03/05/25 💉💉 - Menopur 75, Ovalep 100, Orgalutran, Decapeptyl
    -12/05/25 punkcja- 11🥚🥚➡️5❄️❄️❄️❄️❄️
    -16/06/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️ 3AB➡️ 11dpt - 0,6
    -15/07/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️3BB
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:

Ekstra! Zawsze lepiej w klinice niż u losowego lekarza. Przy takiej becie może zobaczyć jutro coś więcej niż pęcherzyk, mocno trzymam za to kciuki 🥹🍀

Runnerka, Yahu, Nessie, Marysia_ lubią tę wiadomość

👩🏻38l❤️🧔🏻‍♂️37l

06.21 ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
    07.23, 09.23, 11.23 IVF nr 1, 2 i 3. Trzy stymulacje
    07.24 I FET ❄️ 3BB, CB 💔
    09.24 II FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    10.24 III FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
    11.24 mezoterapia jajników 💉
    01.25 IVF nr 4 ->4❄️-> PGTA 3 zdrowe ❄️🥹
    03.25 Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 9dpt: 274.8, 11dpt: 652, 13dpt: 1680,5, 24dpt: pęcherzyk ciążowy, zarodek i 🤍
    13+0 Sanco&prenatalne ✅ chłopiec🩵
    Maluchu zostań ze mną i rośnij 🍀🥹

preg.png
  • Puszkina Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evcix84 wrote:
    Ja mialam ciezki czerwiec bo rozpoczelsimy akcję remont z przytupem i przebojami i tak to sie bedzie ciągnąć i czasu i sił na poczytanie forum mi brakowało i nie jestem na bieżąco.
    Czy są jakieś nowe informacje na temat wznowienia refundacji?

Puszkina Lunka, Dariana czy u Was wszystko ok z maluszkami?
    Trzymam niezmiennie kciuki za Was i każda z nas.

❤️

Evcix ❤️ Vice versa - ja za Ciebie też trzymam mocno kciuki!
    Moja ciąża jeśli chodzi o malucha póki co jest bardzo książkowa (nie zapeszam, oby tak zostało 🍀), jeśli chodzi o mamusie to nudy nie ma 😂 Dużo ciążowych dolegliwości, do tego krwawienie, odkrycie guza w piersi (raczej niezłośliwy ale w okresie ciąży nie zrobimy bardziej inwazyjnego badania żeby to potwierdzić), teraz jeszcze złapało mnie przeziębienie/grypa/zapalenie zatok (nie wiem dokładnie co to za kombo) i czuję się jak worek ziemniaków ledwo mogący się podnieść z łóżka 😂 Ale nie poddaję sie i nie załamuje się! Po prostu porzuciłam te wyobrażenia o treningach, aktywnej i bezproblemowej ciąży, staram się dla siebie być wyrozumiała i jednoczenie jak najwięcej cieszyć tym że noszę tego maluszka w brzuchu, wierzę w to że te perturbacje mnie czegoś uczą 😉 I że drugi trymestr będzie łaskawszy 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca, 11:15

Nessie lubi tę wiadomość

👩🏻38l❤️🧔🏻‍♂️37l

06.21 ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
    07.23, 09.23, 11.23 IVF nr 1, 2 i 3. Trzy stymulacje
    07.24 I FET ❄️ 3BB, CB 💔
    09.24 II FET ❄️ 5BC, beta 7dpt <2.3
    10.24 III FET ❄️ 5CC, beta 9dpt <2.3
    11.24 mezoterapia jajników 💉
    01.25 IVF nr 4 ->4❄️-> PGTA 3 zdrowe ❄️🥹
    03.25 Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 9dpt: 274.8, 11dpt: 652, 13dpt: 1680,5, 24dpt: pęcherzyk ciążowy, zarodek i 🤍
    13+0 Sanco&prenatalne ✅ chłopiec🩵
    Maluchu zostań ze mną i rośnij 🍀🥹

preg.png
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    Moja ciąża jeśli chodzi o malucha póki co jest bardzo książkowa (nie zapeszam, oby tak zostało 🍀), jeśli chodzi o mamusie to nudy nie ma 😂 Dużo ciążowych dolegliwości, do tego krwawienie, odkrycie guza w piersi (raczej niezłośliwy ale w okresie ciąży nie zrobimy bardziej inwazyjnego badania żeby to potwierdzić), teraz jeszcze złapało mnie przeziębienie/grypa/zapalenie zatok (nie wiem dokładnie co to za kombo), ale nie poddaję si nie załamuje się! Po prostu porzuciłam te wyobrażenia myśli o treningach, aktywnej i bezproblemowej ciąży, staram się jak najwięcej cieszyć tym że noszę tego maluszka w brzuchu, wierzę w to że te perturbacje mnie czegoś uczą 😉 I że drugi trymestr będzie łaskawszy 😉
    Wydaje mi się, że to też taki fajny trening głowy przed przyjściem bobasa na świat - plany nie lubią się z dziećmi, i im szybciej do człowieka dotrze, że trzeba po prostu płynąć z prądem i mieć marzenia o jakimś wyjściu/ wyjeździe a nie od razu "PLAN" tym będzie mniej bolało ;-)

Puszkina, Nessie lubią tę wiadomość

Ona '87 -> AMH 5,87
    On '85 -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    age.png

starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌
    23.05 transfer - 6dpt: 37,10; 8dpt: 105; 11dpt: 448

---
    preg.png
  • evcix84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:
    Moja ciąża jeśli chodzi o malucha póki co jest bardzo książkowa (nie zapeszam, oby tak zostało 🍀), jeśli chodzi o mamusie to nudy nie ma 😂 Dużo ciążowych dolegliwości, do tego krwawienie, odkrycie guza w piersi (raczej niezłośliwy ale w okresie ciąży nie zrobimy bardziej inwazyjnego badania żeby to potwierdzić), teraz jeszcze złapało mnie przeziębienie/grypa/zapalenie zatok (nie wiem dokładnie co to za kombo) i czuję się jak worek ziemniaków ledwo mogący się podnieść z łóżka 😂 Ale nie poddaję sie i nie załamuje się! Po prostu porzuciłam te wyobrażenia o treningach, aktywnej i bezproblemowej ciąży, staram się dla siebie być wyrozumiała i jednoczenie jak najwięcej cieszyć tym że noszę tego maluszka w brzuchu, wierzę w to że te perturbacje mnie czegoś uczą 😉 I że drugi trymestr będzie łaskawszy 😉
    Dziękuję ❤️Ojej to faktycznie kombo :/ Wysyłam dużo dobrej energii i obyś szybko wróciła do zdrowia i trzymam mocno kciuki. Co do zmiany w piersi to najważniejsze, że pod kontrolą na ile się da podczas ciąży. Dużo zdrówka i fajnie, że tu zaglądasz i dobrym słowem służysz 💞

Puszkina lubi tę wiadomość

👩‍🦰 84' 🧔🏻‍82' ✅
    Prawy jajowód niedrożny
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinooporność
    Trombofilia
    AMH 6,2
    Kariotypy ok

2020 - starania naturalne - stymulacja owulacji
    04.2023 - ciąża 💔 10tc - trisomia 18, zabieg łyżeczkowania
    12.2023 - ciąża 💔 5tc - zabieg łyżeczkowania
    04.2024 - histeroskopia - usunięcie mięśniaka macicy
    07.2024 - klinika
    08.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    04.09.24 - punkcja jajników - pobrane 22 🥚➡️❄️❄️
    02.10.24 - FET ❄️
    12.10.24 - beta <0,2
    04.11.24 - FET ❄️
    z- 8dpt beta 17,4
    14.11.24 - 10dpt beta 8,6
    23.11.24 - start drugiej stymulacji
    06.12 24 - punkcja - pobrane 10 🥚➡️❄️❄️
    08.01.25 - FET ❄️
    17.01.25 - 9dpt beta <0,2
    31.01.25 - histeroskopia - cd138 + cd56 = antybiotyk
    22.04.25 - FET
    10dpt beta 54, 13dpt beta 316, 15dpt beta 948, 17dpt beta 1887, 20dpt beta 3809, 24dpt beta 7500, 27dpt beta 9300
    06.25 poronienie chybione 💔
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszkina wrote:

Ostatnie trzy zdania są najważniejsze i tego Ci życzę z całego serca, żeby się spełniły 🍀💚

Puszkina, evcix84 lubią tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

👩🏼33🧔🏻‍♂️36
    AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23)→1,8 (05.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024 + 06.2025)
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3, urea

I IVF
    → 09.23 krótki protokół →💉GonalF 187,5/ Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️✔️
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN, AH
    β: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
    →27.01.25 - II FET, 2BC, CN, AH, EG, prog 44,2 ng/ml
    β: 7dpt <2,3, prog 5,5 | 9dpt 0,3 ❌

II IVF
    →10.04.2025 - I wizyta u MP🍀
    →14.05 histeroskopia ✅ + CD138 (0/10) ✅
    →29.05 HSG (RTG) - wodniak? - NIE MA ✅
    →11.06. dł. protokół 💉 Decapeptyl, Rekovelle 15/12/8, Menopur 150/225/300 → 6🥚→ 3xMII→ FertilChip, PICSI, Ca2+
    →12.07 ET 5A+4B 🍀🍀
    →21.07 β ⏳🙏

Losie bądź łaskawy 🙏
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ