🍉🍀🌺 IVF LIPIEC'24🌺🍀🍉
-
WIADOMOŚĆ
-
malina999 wrote:Krótka relacja po dzisiejszej wizycie w klinice:
Wnioski wyciągnięte. Czas na zmiany. Lecimy teraz z protokołem długim. Jajniki dochodzą do siebie po końskich dawkach hormonów. Od dziś antykoncepcja. Po niej stymulacja, ale już z innymi lekami. Planowana punkcja pod koniec sierpnia. W międzyczasie zrobić kariotypy. Jeśli wyjdą do bani - konieczne badanie zarodków. Jeśli nie będziemy badać - transfer pod koniec września. Tym razem, niezależnie od okoliczności, mrożony.
Wizyta w klinice 16.08 i wtedy zaczynamy ze stymulacją (o ile nic po drodze się nie wykrzaczy).
Wiem, że to każdego wybór, ale niezależnie od kariotypu zarodki mogą być chore. Niestety wiek swoje robi. Ja z perspektywy czasu, żałuję, że nie badałam od początku. -
grażka94 wrote:Cześć dziewczyny, czytam Was już od jakiegoś czasu. Miałam mieć transfer pod koniec lipca ale otrzymałam wyniki wymazów i niestety w posiewie są liczne bakterie Escherichia coli 😕 nie mogę się skontaktować z moim lekarzem i chciałam Was popytać czy któraś też miała taki wynik i jak udało się go wyleczyć? Jak długo to trwało?
Podłamałam się bardzo bo jestem po porodzie martwego dziecka parę miesięcy temu i ten transfer dawał mi dużą nadzieję, a teraz znowu wszystko pod górkę. 😔
Transfer się odbędzie, tylko jak będziesz wyleczona;) Proponuję wyrzucić cukier z diety. Ja lecze właśnie inne paskudztwo wiec wspomagam się naturalnie: olej z oregano, kurkuma, czosnek, goździk, bakterie
Oczywiście poza zaleceniami lekarza. Niestety też nie wiem ile to potrwa.
grażka94 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🙂🙂🙂🙂
Witam Was wszystkie 🙂
Widzę, że wiele z Was jest na różnych etapach drogi in vitro.
Jedne z Was są bardziej doświadczone , drugie tak jak ja nowicjuszki🙂
Mam kilka pytań odnośnie stymulacji i okresie po🙂 bardzo prosiłabym Was o udzielenie odpowiedzi.
Zaczynam niebawem swoją pierwszą w życiu stymulację a że jestem osobą nerwową, panikarą wręcz od zawsze to uwierzcie - nie mam lekko 😛
1. Jak się czułyście w trakcie stymulacji? Czy były jakieś odczuwane bóle brzucha, jakiejś większe dolegliwości? ( Ja zdycham przy zwykłej co miesięcznej owulacji przez kilka dni i boję się czy stymulacja będzie jeszcze gorsza w odczuciu?)
2. Czy w trakcie trwania stymulowania już mam być na diecie wysokobiałkowej, pić więcej wody i elektrolitów czy mam dopiero wdrażać to w życie po punkcji?
3. Jak się czułyście po punkcji? Nie boję się bólu brzucha itp ale hiperki,która może się skończyć w szpitalu ( tak , wiem czarne myśli ale niestety osoby takie jak ja już mają tak po prostu).
4. Czy transfer jest bolesny? Mam problem z badaniami ginekologicznymi wziernikiem, zawsze jestem bardzo spięta.
Czy transfer jest bardzo odczuwany i czy można ewentualnie wziąć coś na uspokojenie/rozluźnienie?
Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź 🙂
Serdecznie Was pozdrawiam 🙂 i trzymam kciuki żeby każdej z Was się udało zajść w wymarzoną ciążęAMH 2,5
Brak jednego jajowodu
Drugi niesprawny
2021- ciąża pozamaciczna
2022- poronienie samoistne 5 TC
Kariotypy ok
Stan przedcukrzycowy
Mąż
Wyniki nasienia słabe
Podwyższony stres oksydacyjny
Reszta ok -
Hej dziewczyny 🙂🙂🙂🙂
Witam Was wszystkie 🙂
Mam kilka pytań odnośnie stymulacji i okresie po🙂 bardzo prosiłabym Was o udzielenie odpowiedzi.
Zaczynam niebawem swoją pierwszą w życiu stymulację a że jestem osobą nerwową, panikarą wręcz od zawsze to uwierzcie - nie mam lekko 😛
1. Jak się czułyście w trakcie stymulacji? Czy były jakieś odczuwane bóle brzucha, jakiejś większe dolegliwości? ( Ja zdycham przy zwykłej co miesięcznej owulacji przez kilka dni i boję się czy stymulacja będzie jeszcze gorsza w odczuciu?)
2. Czy w trakcie trwania stymulowania już mam być na diecie wysokobiałkowej, pić więcej wody i elektrolitów czy mam dopiero wdrażać to w życie po punkcji?
3. Jak się czułyście po punkcji? Nie boję się bólu brzucha itp ale hiperki,która może się skończyć w szpitalu ( tak , wiem czarne myśli ale niestety osoby takie jak ja już mają tak po prostu).
4. Czy transfer jest bolesny? Mam problem z badaniami ginekologicznymi wziernikiem, zawsze jestem bardzo spięta.
Czy transfer jest bardzo odczuwany i czy można ewentualnie wziąć coś na uspokojenie/rozluźnienie?
Serdecznie Was pozdrawiam 🙂 i trzymam kciuki żeby każdej z Was się udało zajść w wymarzoną ciążęAMH 2,5
Brak jednego jajowodu
Drugi niesprawny
2021- ciąża pozamaciczna
2022- poronienie samoistne 5 TC
Kariotypy ok
Stan przedcukrzycowy
Mąż
Wyniki nasienia słabe
Podwyższony stres oksydacyjny
Reszta ok -
Zapomniałam Wam powiedzieć będzie chłopak ♥️
Kot30, Kiraaa, ZAJĄCZEK94, Przyjaciółka123, aga12345, Flofliper, Jenny93, Panna_Melodia, kotciołek, Pysiek12, MałaMi90, Hania2010, Linka89, Żabka🐸, kamisia, izabelka90, Sarenka, Dzoana88, Mała3, Lola93, MjakMarta, pinkola, aganieszkam, aewelinaa, Tinka8.7, Yasamez91, Awokado30, Annn90, Syla1990, hope28, Oggi_91, tika32 lubią tę wiadomość
Ivf 2012, dwa zarodki, poród 25tc
nowne Starania od 2019
- 2021 4x ivf beta 0
Od 2023 zmiana kliniki:
Badania immunologiczne prawidłowe, biopsja endometrium- zapalenie- wyleczone,pozostałe wyniki w normie
01.2024 pobranie 20 komórek, w 5 dobie zamrożonych 12
- 22.06.2024 crio transfer blastki 5.1.1 po pgta,
- 5 dpt test neg, 6dpt beta 20 prog 70🙏
8 dpt beta 95 prog 50😍,10 dpt beta 230,12 dpt 550 prog 66, 14 dpt 1293,
16 dpt 3029,18 dpt 5098
19 dpt USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym
20 dpt 9873 ,23 dpt 19988
25 dpt 26483 prog 60 plamienie 25 dpt USG jest serduszko, będzie 💙
30.07 8 tc crl 1.8 cm, ♥️
09.08 9+4tc crl 2.8cm
22.08 11+3 crl 4,8 cm fhr 172
12.09 14+3 100g
25.09 16tc 160g
10.10 18tc 275g
31.10 21tc 460g szyjka 4cm
14.11 23tc 620g szyjka 4cm lejek 😔
28.11 25 tc
maluszku zostań ze mną🙏♥️
-
Paulcia1988 wrote:Hej dziewczyny 🙂🙂🙂🙂
Witam Was wszystkie 🙂
Serdecznie Was pozdrawiam 🙂 i trzymam kciuki żeby każdej z Was się udało zajść w wymarzoną ciążę
2. Ja miałam wdrożyć dietę 2 dni przed punkcją - 1,5g białka/kg masy ciała + płyny izotoniczne/wysokoelektrolitowe 2,5 litra dziennie.
3. Po punkcji czułam się świetnie. Szybko, bo po jakichś 30 minutach już jechałam do domu. Miałam pobrane 16 komórek. Nie miałam żadnych bóli później - przeszłam dosyć gładko całość.
4. Transfer jest bezbolesny i trwa chwilkę Nie ma się czym stresować. Punkcja jest znacznie "poważniejszym" zabiegiem niż transfer.Paulcia1988, Żabka🐸 lubią tę wiadomość
👩🏻 🧔🏻 🐈 🐈⬛
bez antykoncepcji od 2017, poważne starania od 2020, w klinice od 2023 ❤️🩹
11.2023 start IVF
7x❄️
28.02 I FET ❄️ 5.1.1 po PGT-A
4 dpt II • 5 dpt 25,7 • 7 dpt 96,9 • 9 dpt 233 • 13 dpt 1252 • 16 dpt 4872; GS: 7mm • 20 dpt 11638 • 7+0 GS 3,36 cm; CRL 8,6 mm • 8+5 CRL 2,25 cm, będzie synek 🩵 • 10+4 CRL 3,99 cm, 173 bpm • 12+5 I prenatalne ok, CRL 6,93 cm, 152 bpm • 14+5 14 cm, 120g • 16+5 190g • 18+5 21 cm, 300g • 20+4 II prenatalne ok, 389g • 21+6 510g • 22+5 520g • 25+5 950g, 35 cm • 28+1 IP, 1330g, 137 bpm • 29+3 III prenatalne 1473g • 30+6 1809g • 32+5 2130g • 35+3 2770g, 49 cm • 37+0 2900g • 38+3 3230g, 53 cm
Urodzony 15.11.2024 g. 13:26 🩵
⚖️ 3860g 📏 56cm
Mamy Cię już, Maluszku 🩵 -
Witam Was wszystkie 🙂
Serdecznie Was pozdrawiam 🙂 i trzymam kciuki żeby każdej z Was się udało zajść w wymarzoną ciążę
2. Ja byłam na diecie wysokobiałkowej i elektrolitach po punkcji, o ile moją dietę można nazwać dietą, bo prawdę mówiąc niewiele byłam w stanie jeść. Wszystko w środku miałam tak uciśnięte, że przyjmowanie pokarmów było utrudnione, a dwa, że zwracałam.
3. Po punkcji była tragedia... przez półtora tygodnia.
4. Transfer w porównaniu do punkcji to dla mnie pikuś. Ja też jestem zawsze mocno spięta i nawet najmniejszy wziernik boli. Przy pierwszym transferze trudno mi było wyluzować, więc powiedzmy, że było średnio miło, przy drugim dużo lepiej i zero dyskomfortu.Paulcia1988 lubi tę wiadomość
👱♀️ 88'
PCOS i IO na pokładzie
Mutacje - brak
Zespół Antyfosfolipidowy - brak
Toczeń - brak
KIR Bx
SonoHSG ❌ dwa razy wynik wątpliwy
👱♂️ 86'
Szczęściarz mógłby być dawcą 👀
INVIMED KATOWICE dr C. 🍀 🍀 🍀
❄️ 4AA, ❄️ 4AA, ❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️3AA
11.06 FET I ❄️ 4BB ❌
12.07 FET II ❄️ 4AA
18.07 betaHCG 33,3mIU/ml (6dpt)
20.07 betaHCG 80,9mIU/ml (8dpt)
22.07 betaHCG 208,8mIU/ml (10dpt)
24.07 betaHCG 567,2mIU/ml (12dpt)
26.07 betaHCG 1471,7mIU/ml (14dpt)
29.07 betaHCG 5053,9mIU/ml (17dpt)
30.07 szpital | betaHCG 7089mIU/ml (18dpt)
31.07 szpital | pęcherzyk ciążowy 1,5cm (19dpt)
01.08 szpital | betaHCG 11806mIU/ml (20dpt)
07.08 betaHCG 42657,9mIU/ml (26dpt)
20.08 ❤️ CRL 1,89cm
05.09 ❤️ CRL 3,5cm
18.09 ❤️ CRL 7,2cm
Czekamy na rozwój sytuacji 🍀🥹
-
Witam Was wszystkie 🙂
Ad. 1) Nie obawiaj się czasu stymulacji☺️ moje naturalne owulację zazwyczaj są mocno odczuwalne i czasem dwa dni mocnego bólu jajnika. Natomiast w czasie stymulacji nic takiego nie czułam, do owulacji było wszystko okay i czułam się naprawdę dobrze😊
Ad. 3) Przy umiarkowanej hiperce wszystko dało się znieść. Trzeba na siebie przy objawach uważać, obserwować (mierzyłam obwód brzucha z dnia na dzień czy nie jest gorzej) i w razie potrzeby kontakt z kliniką lub lekarzem. Zostaniesz odpowiednio przed poinformowana o możliwych objawach. Mi też pomagało pisanie tu na forum jak coś mnie bardziej niepokoiło. Dziewczyny są bardzo pomocne i dużo wiedzą 🥰Paulcia1988 lubi tę wiadomość
Rocznik 88.
Starania od grudnia 2021.
Kariotyp 🆗
AMH 12.2022 4.71
AMH 04.2024 2.07
PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
1 IUI 06.2023, nieudana.
2 IUI 08.2023, nieudana.
Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.
12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml PGR 43,80 ng/ml
9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml PRG 45,7 ng/ml
12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
21dpt CRL 2,6mm i❤️
28dpt CRL 7mm
9+3 CRL 28,1mm
11 CRL 47mm
11 + 5 CRL 53mm prenatalne 🆗 -
aewelinaa wrote:Hej dziewczyny. W piątek mam punkcję. Dzisiaj robiłam badania progesteronu I estradiolu
Wyniki estradiol 685,3
Progesteron 0,5
Czy wynik estradiolu nie jest za niski aby przystąpić do punkcji? -
Mmagda wrote:Na jedną dojrzała komórkę przypada ok 300 więc estradiol niski.A ile masz pęcherzyków?
Pęcherzyków jest 8, martwię się że nie uzyskamy ani jednego zarodka 😔 w ogóle nie wiem czy jest sens podchodzić do punkcji przy takim wyniku estradiolu 😔 -
Haniu, poproszę o wpis:
📆 29/07 - transfer
Robimy ten transfer rzutem na taśmę po wakacjach 🫣😆, cykl sztuczny, dziś endo 10mm, progesteron 0,05, wyjeżdżamy jutro, wracamy na transfer!Przyjaciółka123, Różyczka91, alittle, Linka89, RainbowDeer, izabelka90, Hania2010, aga12345, Mała3, Lola93, Musk, Lilithgirl, pinkola, rozalaa, Yasamez91, Annn90, hope28, Oggi_91 lubią tę wiadomość
👩🏻
35 lat, PCOS; AMH 6.82; niedoczynność tarczycy
🧑🏻
39 lat, MSOME 0% plemników pierwszej klasy, 1% plemników drugiej klasy; ruchliwość i ilość poniżej normy
2021 - rozpoczęcie starań
11.2023 - histeroskopia -> stan zapalny endometrium
2.2024 - punkcja (27 🥚 pobrano -> 21 🥚 zapłodniono -> powstało 8 ❄️ -> embrace dla połowy); hiperstymulacja
❄️2 zdrowe 6AB & 5AB
❄️4 nieprzebadane, 1 nieinformatywny
4.2024 - transfer ❄️ 6AB - beta 0 💔
7.2024 - transfer ❄️ 4AB - cb 💔
28.08.2024 - transfer ❄️ 5AB (acard, neoparin, encorton, intralipid, accofil, relanium, UTM):
6 dpt bHCG 42,2; 8 dpt bHCG 99,1;
10 dpt bHCG 269; 12 dpt bHCG 869;
14 dpt bHCG 2352; 26 dpt CRL 0,73cm, jest 💓
1. prenatalne - ryzyka niskie, CRL 6,74cm
-
aewelinaa wrote:Pęcherzyków jest 8, martwię się że nie uzyskamy ani jednego zarodka 😔 w ogóle nie wiem czy jest sens podchodzić do punkcji przy takim wyniku estradiolu 😔
Oczywiście, że jest sens, bo do piątku jeszcze trochę podskoczy, a poza tym Wilczka jest przykładem, że nie ilość, a jakość się liczy. Kciuki 🍀✊🏼Hania2010 lubi tę wiadomość
-
Jestem po punkcji. Czuję się dobrze. Co prawda przespałam całe popołudnie, ale to bardziej że niewyspania, bo musiałam wstać o 3. Trochę jestem niezadowolona, bo udało się pozyskać tylko 7 komórek 🙁 ale jak już nie raz pisaliście liczy się jakość. Więc trzymam kciuki ✊, żeby pozyskać coś jeden zarodek.
Panna_Melodia, Przyjaciółka123, alittle, Luna_94🌛, Żabka🐸, Sarenka, aga12345 lubią tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie 🙂
Ad.2 dietę wysokobiałkowa miałam zlecona dopiero po punkcji
Ad. 3 jestem właśnie po punkcji i czuję się dobrze. Lekko bolał mnie brzuch od razu po zabiegu.
Ad. 4 sam transfer nie jest bolesny.Paulcia1988 lubi tę wiadomość
-
Jestem już u siebie po transferze 😃
Wyniki z dziś na szczęście dobre. 😅
Dziękuję za Wasze kciuki i niech dalej będą trzymane mocne🤞by kropkowi odpowiadał domek, w którym się znalazł i by ze mną został!!! Frytki w McDonald's zaliczone w drodze powrotnej🍟
We wtorek będę badać betę.
Hania2010 prośba o wpisanie 📅
23.07 beta 6 dptPanna_Melodia, alittle, Luna_94🌛, MikiFiki, Przyjaciółka123, Natkaaaa, Jenny93, RainbowDeer, kamisia, kotciołek, Osa 🐝, Miwka, Hania2010, Mała3, Lola93, MjakMarta, Sarenka, aganieszkam, aga12345, Tinka8.7, Yasamez91, Annn90, Syla1990, hope28, Oggi_91 lubią tę wiadomość
Rocznik 88.
Starania od grudnia 2021.
Kariotyp 🆗
AMH 12.2022 4.71
AMH 04.2024 2.07
PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
1 IUI 06.2023, nieudana.
2 IUI 08.2023, nieudana.
Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.
12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml PGR 43,80 ng/ml
9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml PRG 45,7 ng/ml
12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
21dpt CRL 2,6mm i❤️
28dpt CRL 7mm
9+3 CRL 28,1mm
11 CRL 47mm
11 + 5 CRL 53mm prenatalne 🆗 -
Jenny93 wrote:Oczywiście, że jest sens, bo do piątku jeszcze trochę podskoczy, a poza tym Wilczka jest przykładem, że nie ilość, a jakość się liczy. Kciuki 🍀✊🏼
Bardzo dziękuję za słowa otuchy 😘❤️❤️❤️Chciałabym i ja być takim przykładem 🤗
Zdrówka 🍀
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
aewelinaa wrote:Pęcherzyków jest 8, martwię się że nie uzyskamy ani jednego zarodka 😔 w ogóle nie wiem czy jest sens podchodzić do punkcji przy takim wyniku estradiolu 😔
-
Luna_94🌛 wrote:1. W trakcie symulacji miałam okropne bóle głowy, ale nic poza tym. Okazało się, że leki mnie mocno odwadniały i wystarczyło zwiększyć ilość przyjmowanych płynów do 3-3,5 litra czystej wody - przeszło
Oo to przy okazji i ja się dowiedziałam skąd u mnie bóle głowy 🤦🏼♀️ od niedzieli zaczęłam stymulację a od poniedziałku ból głowy nie daje mi żyć wieczorami 🤦🏼♀️
Muszę zacząć pić zdecydowanie więcej wody 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 19:44
Paulcia1988 lubi tę wiadomość
👩31
06.2024- AMH 5.56
PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hiperprolaktynemia
KIR BX
🧑37
Obniżone parametry nasienia
🟢Kariotyp
🟢AZF
🟢CFTR
Starania od 2018
14.07.2024 rozpoczęcie IVF
25.07 9°° punkcja, 22 kumulusy, 15 dojrzałych 🥚🥚, 6 zapłodnionych, 9 zamrożonych
25.07 23°° SOR, krwotok po punkcji, operacja na CITO...
30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹
I FET
04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 🤞🍀🥹
10.10.2024 6dpt beta 1.8 🥺
14.10.2024 10dpt beta 1.62 💔
II FET
04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG + Encorton + Neoparin 🥹🤞🍀
11.11.2024 7dpt ⏸️🥰🥹🍀
12.11.2024 8dpt beta 23.7
14.11.2024 10dpt beta 56.29 , walcz Żabko 🥹
16.11.2024 12dpt beta 100 (inny lab), walcz dalej 💪
Na zimowisku ❄️4.2.2 🥰 -
Żabka🐸 wrote:Oo to przy okazji i ja się dowiedziałam skąd u mnie bóle głowy 🤦🏼♀️ od niedzieli zaczęłam stymulację a od poniedziałku ból głowy nie daje mi żyć wieczorami 🤦🏼♀️
Muszę zacząć pić zdecydowanie więcej wody 😊
Jaja też lepiej rosną od większej ilości wody.Żabka🐸 lubi tę wiadomość
Starania od 2019
👩🏻 90' AMH 7.47 🔴 IO, PCOS, KIR AA, CBA, CD56, PAI-1 homo
👨🏻 91' 🔴 morfologia 3% HLA-C c1c2
🟢 Kariotypy
05.2021 - laparoskopia, cp
2022 - start w klinice
💔 3x IUI
11.2022 punkcja 3 ❄️
01.2023 nieudana stymulacja, brak jaj
03.2023 punkcja 5 ❄️
04.2023 histeroskopia, usunięcie polipów, nieudana próba zamknięcia ujścia jajowodu, CD138 leczenie
06.2023 laparoskopia, wodniak, usunięcie jajowodu,
💔 12.07.2023 FET 511 CS, atosiban - beta 10dpt < 5mlU/ml
💔 03.10.2023 FET 422 CN atosiban, accofil wlew, accofil, intalipid, neoparin, encorton - beta 8dpt 0,68 mIU/ml
💔 06.03.2024 FET 322 CN accofil, intalipid, neoparin, encorton - 17.04 8+5 indukcja poronienia, puste jajo
💔 12.07.2024 FET 411 CN - beta 10dpt < 5mlU/ml
08.2024 histeroskopia
🌈🙏12.10.2024 FET 2x422 CS accofil, intalipid, EG
7-115,5; 9-245,51; 11-441.47; 13-692.78; 15-1475; 17-3077,34
18dpt CRL 2.5mm
25dpt (5w6d) CRL 6.1mm ❤️ 149