X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🤰🤰🤰IVF LISTOPAD🍀🍍🤞
Odpowiedz

🤰🤰🤰IVF LISTOPAD🍀🍍🤞

Oceń ten wątek:
  • Atika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia menopur 150.
    Trxymam kciuki!

Graża juz piątek? Szybko.

Skopcia ja mam trzy pecherzyki, a ile będzie konorek, oby tez trzy. Z tych dwoch masz maleństwo?

Alove a co to ten allo?
    Staram sie pizbac te wszystkie dziwne nazwy.

Lierinbrawa za bete ?😊

Kika świetnie !!

ABK mnie kazał kardiolog zrobic krzywą cukrową bo cukier szybuje na 112 czasem 120 na czczo. Ja jednak boje się, bo wiem, jak to obciąża organizm.
    Unikam cukru i węglowodanów, biore metformax 500

Sysia mój bierze Semaxin i zmienił diete. Poprawiło się.

Karibu ja mam trzy a czuję jakby ich było dziesiąki. 😉

Kari_bu, kamisia lubią tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
    Naturals :-)
    28 XI 2024 narodziny synka
    preg.png
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    MOżesz wziąć ze sobą koszule ale nie jest to konieczne bo dają spódniczki, kapci nie musisz brać.
    A czasowo długo to schodzi ? Bo nie wiem ile czasu zarezerwować na transfer mrożonego zarodka 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:10

• Lierin2 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kari_bu wrote:
    Znowu musiałam nadrobić cały dzień!
    Piękne przyrosty dziewczyny! Lierin petarda 🚀

Jutro idę na ostatni podgląd kurnika 🥚🥚 dzisiaj już mocno czuje jajniki, a przecież jest tylko 6 🥚🤷‍♀️
    Nie wiem czy dotrwam do soboty. Przecież u mnie tych pęcherzyków niewiele, często jest zdecydowanie więcej… Jak wy się czułyście?
    Mogę sobie jakoś pomóc? 😵‍💫

Miałam 6 jajek u też na koniec już było czuć jajniki, a może coś tam urosło dodatkowo? Mnie na ostatnim podglądzie wlasnie z 5 do 6 wzrosło. :)
    Mati W. wrote:
    Lierin, 100 to Ty już prawie masz więc to nie jest dla ciebie tabelka 😉❤️

Bardziej tak do wiedzy ogólnej chciałam, niz pod swój przypadek ale dzięki za wytłumaczenie z tymi dniami i wartościami. :)
    Betę powtórzę dopiero w piątek, bo już dzisiaj był hardcore z żyła, musiała druga pani pielegniarka przyjść więc niech sobie dychna. :)

Kasienka30 wrote:
    Dziewczyny czy po udanym transferze czujecie taki ciężki brzuch? Ja cały czas czuje jakbym miała kamień w żołądku, nie wiem czy to nerwy czy może leki

Mogą być objawy, mogą leki, mogą nerwy. Niestety za wcześnie żeby wyrokować. Dużo leków bierzesz? Staraj się dobrze odżywiać, bez ciężkostrawnych rzeczy, mnie to pomaga. :)
    PaniM wrote:
    Dziewczyny a podpowiedzcie jak wygląda transfer mrożonego zarodka. Przede wszystkim te dziewczyny z bocian Szczecin 🙂. Może to głupie pytanie ale jak się przygotować? Jak to wygląda? Czy trzeba mieć np swoje kapcie i jakaś koszulę nocna najlepiej czy jak ? Czy tak jak standardowa wizyta że są te takie "spódniczki"

Robiłam w innej klinice ale miałam spódniczkę i na skarpetki ochraniacze (ładne skarpetki ubierz 🤣). Przyszłam ok. 1,5h przed transferem (ale miałam kroplówkę więc nie wiem czy bez też trzeba być tyle wczesniej), najpierw pobrali krew na proga (ja dołożyłam przy okazji estradiol na wszelki wypadek i okazało się, że słusznie), założyli wenflon i tyle. Potem trzeba pic żeby napełnić pecherz. Nastepmie była pierwsza część kroplówki, trzeba się było sie w kroplówkę przebrać i na salę na transfer. Embriolog potwierdzą dane Twoje i partner i mowi jak Kropek sie rozmrozil, przykładają głowice usg do brzucha (nie dopochwowo), do środka wziernik i pani dr wprowadziła cewnik z Kropkiem. Kazali sie nie ruszać i maksymalnie rozluźnić, wszytsko widac na usg, ja dostałam potem pamiątkowe zdjęcie.Embriolog sprawdza czy Kropek na pewno wyszedł z cewnika i wszyscy zycza powodzenia. Następnie nadal masz się nie ruszac (nie bpodnosić głowy, tutaj mnie od razu pielegniarka powstrzymała bo ja oczywiście ciekawa chciałam wszytsko zobaczyć) i ustawiają łóżeczko dupka wyżej, a potem przewożą w takiej pozycji na łóżko i leży się (w rozluznieniu) około 15 minut z dupka wyżej. Potem pani przyszła zrobić kolejna kroplówkę i ustawić łóżko normalnie. I tutaj sie nien zrozumieliśmy bo ja myślałam że dalej trzeba leżeć dopóki nie powiedzą że można wstać ale juz wtedy można było wstać, a ja głupia prawie godzinę leżałam "rozluzniajac sie" jak kroplówką leciała. Potem koniec kroplówki, przebranie, sikanie i do domu (jeszcze na dole płacimy za wszystko) I chyba tyle. :) u mnie to zajęło u godzin bo wolno lek leciał, ale myślę że bez niej to byloby jakaś godzinkę dwie wszytsko w tym sam transfer dosłownie 5 minut. :) Nie ma się czego bać, nic nie boli i wszyscy są super mili (przynajmniej w mojej klinice, ale podejrzewam, że wszędzie jest podobnie). :)
    Atika wrote:
    Buu, tyle się rozpisalam a tu wcieło..

Ja kuz po podglądzie. Nadal są 3 pęcherzyki, za dwoma ukrywa się jeszcze jakis maluch, a nóż będzie coś z niego?

Nadal mam brać Menopur 150 a od jutra dołączyc do tego Cetro... , by przypadkiem jajeczka nie pękły.

W sobotę kolejny podgląd.

Punkcja prawdopodobnie dopiero w poniedziałek.

Pytałam o ten estriadol. Pani doktor powiedziała, ze adekwatny do 7 dc.

No to bardzo fajny wynik jak na takie amh, teraz trzymany kciuki zeby dojrzałe były do punkcji! 🥰🤞🤞✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:11

Atika, Kari_bu lubią tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
    🔥Zmiana na Czechy Repofit
    11.23 - II runda invitro🤞
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Kamisia menopur 150.
    Trxymam kciuki!

Skopcia ja mam trzy pecherzyki, a ile będzie konorek, oby tez trzy. Z tych dwoch masz maleństwo?

Alove a co to ten allo?

Lierinbrawa za bete ?😊

Kika świetnie !!

ABK mnie kazał kardiolog zrobic krzywą cukrową bo cukier szybuje na 112 czasem 120 na czczo. Ja jednak boje się, bo wiem, jak to obciąża organizm.

Dzięki! :)
    Allo mlr to takie związki, które wytwarzają parasol ochronny nad zarodkiem (nad jego męska częścią, która organizm traktuje jak wroga), powinny rosnąć jak jest transfer, jakąkolwiek ciąża (choćby cb) itd. Optymalny minimalny wynik to 40%, można to zbadać w ramach badań imnuno. :) Na 1 stronie wątku znajdziesz wiecej info na ten temat. ;)

Atika, ABK lubią tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    To nie jest straszenie tylko moje doświadczenie. I też pamiętam, że mówiłyście (do mnie) bardzo podobnie wtedy i skończyło się kolejnym niewypałem.

Wiesz Krakowska że bardzo Ci kibicowałam i kibicuje i bardzo cieszę z Twojej ciazy. Niestety ktoś miał rację na wątku udanym in vitro że wprowadzasz zła atmosferę na każdym wątku w jakim się pojawisz. Ciaza to nie matematyka i nie tabelka- tydzien temu zapytalam co masz na mysli piszac tak i jakos mi nie odpisalas z wyjasnieniem
    To że skończyło się u Ciebie jak się skończyło nie oznacza że skończy się tak u kogoś innego. Kiedy ja miałam przyrost poniżej średniej przez 4 dni kiedy to beta osiągała pomału 200 też pisałaś mi że słabo i trzeba obserwować. Otóż moja bez szałowego przyrostu beta śpi kolo mnie w chicco i właśnie dziś kończy 7 tygodni.
    Ty miałaś zaburzenia autoimunologiczne i oczywistym jest że beta przy nich nie przyrasta prawidłowo, zaczynają być niższe przyrosty nie raz od początku.
    Daj się dziewczynom cieszyć z pierwszych pozytywów na teście. Każda jest dorosla i swiadoma tego że różnie może się skończyć. Przedwczesny stres byc może nawet niepotrzebny jest zupełnie zbędny bo może skończy się wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:32

MartitaK, MaSza, Mati W., Salome, Nimue, Cyg_Anka, Kaśka Furiatka, Yoselyn82, parviflora, daria_92, Juka2018_1, Bea, Werka3, Alove lubią tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skopcia wrote:
    Ja też bym poprosiła o tabelkę, lubię tabelki :D wydaje mi się, że kiedyś na nią trafiłam, później chciałam jeszcze raz znaleźć i za cholerę nie mogłam :/

Dajcie spokój dziewczyny z ta tabelka i nie wprowadzajcie się w niepotrzebnych stres. To tak jak mowa o zarodkach 3.3.3 czyli 3cc. Podobno najgorszej jakości, mało rokujące a na forum już dobrych kilka ciąż z nich jest. Ciąża to NIE matematyka ani żaden schemat.
    Kciuki za wszystkie pozytywne bety i te niższe i te wysokie od początku. Niech wszystkie szybują w kosmos! 💚💚💚🍀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:21

MartitaK, MaSza, Nimue, Yoselyn82, parviflora, Koora, Nela3, ........ lubią tę wiadomość

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Wiesz Krakowska że bardzo Ci kibicowałam i kibicuje i bardzo cieszę z Twojej ciazy. Niestety ktoś miał rację na wątku udanym in vitro że wprowadzasz zła atmosferę na każdym wątku w jakim się pojawisz. Ciaza to nie matematyka i nie tabelka- tydzien temu zapytalam co masz na mysli piszac tak i jakos mi nie odpisalas z wyjasnieniem
    To że skończyło się u Ciebie jak się skończyło nie oznacza że skończy się tak u kogoś innego. Kiedy ja miałam przyrost poniżej średniej przez 4 dni kiedy to będą osiągała pomału 200 też pisałaś mi że słabo i trzeba obserwować. Otóż moja bez szałowego przyrostu beta śpi kolo mnie w chicco i właśnie dziś kończy 7 tygodni.
    Ty miałaś zaburzenia autoimunologiczne i oczywistym jest że beta przy nich nie przyrasta prawidłowo, zaczynają być niższe przyrosty nie raz od początku.

Przy pierwszej ciąży nie miałam zdiagnozowanych problemów immunologicznych ani podejrzeń, a taki sam kit mi wciskałyście :) I to przy drastycznie niskich betach, co niestety odkryłam zbyt późno.
    Tyle ode mnie.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • ABK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Dzięki! :)
    Allo mlr to takie związki, które wytwarzają parasol ochronny nad zarodkiem (nad jego męska częścią, która organizm traktuje jak wroga), powinny rosnąć jak jest transfer, jakąkolwiek ciąża (choćby cb) itd. Optymalny minimalny wynik to 40%, można to zbadać w ramach badań imnuno. :) Na 1 stronie wątku znajdziesz wiecej info na ten temat. ;)

Nie no ja to zrobie, zadzownie do laboratorium bo na alab znalazlam pakiet insulinowa i cukrowa i to bym kupila.
    Chociaz juz ostatnio po weselu (plus w drodze powrotnej maczek) jak poszlam na cukier i na cholesterol to sie za glowe zlapalam.😔😳 Od tego czasu zero slodyczy praktycznie i tłuszczow od zwierzecych.

Jesli chodzi o skarpetki (do poprzedniej wypowiedzi), ostatnio smialam sie do mojego narzeczonego ze w klinice wazniejsze ladne skarpetki niz ladne majtki 🤣😂

Skopcia lubi tę wiadomość

Ona: 36l
    Amh: 4,26
    Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
    Fsh: 4,19
    Lh:6,67
    Prl: 15.85
    Jajowody drozne (hsg maj 2022)
    Monitoring owulacji okey
    Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)

On: 39l
    Testosteron: 4,33
    Fsh: 2,68
    Lh: 3,74
    Slabe parametry nasienia
    Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
    Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
    Ruch postepowy 18% > 32%
    Ruchome 40.71% > 40%
    Morfologia 4.95% > 4%
    Żywotność 60,81% > 60

Kariotypy oboje ok

12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
    11pobranych -> 7 do zaplodnienia
    05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞

Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby

8dpt 60.8
    11 dpt 126
    13 dpt 330
    18 dpt 1796

age.png
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Dajcie spokój dziewczyny z ta tabelka i nie wprowadzajcie się w niepotrzebnych stres. To tak jak mowa o zarodkach 3.3.3 czyli 3cc. Podobno najgorszej jakości, mało rokujące a na forum już dobrych kilka ciąż z nich jest. Ciąża to NIE matematyka ani żaden schemat.
    Kciuki za wszystkie pozytywne bety i te niższe i te wysokie od początku. Niech wszystkie szybują w kosmos! 💚💚💚🍀❤️

Cała nauka opiera się na schemacie i matematyce.

VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniM wrote:
    A czasowo długo to schodzi ? Bo nie wiem ile czasu zarezerwować na transfer mrożonego zarodka 🙂

Masz jakiś wlew do transferu ? Jeśli nie to zarezerwuj sobie 1 godzine. Każą być 20min wcześniej ale jeszcze hormony do zrobienia więc godzinka to tak maksymalnie.Sam transfer to jakieś 20min.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Kari_bu Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosie13 wrote:
    Ja właśnie przez całą stymulację nie czułam praktycznie nic, jedynie w jakiejś specyficznej pozycji jajniki były odczuwalne. Może to kwestia tego? Cały czas je czujesz? Może jednak się coś podkręciło od ostatniej wizyty?

Dziś praktycznie cały dzień przesiedziałam w pracy za biurkiem, w spodniach. Może to przez to tak jakoś bardziej je czuje. Uzbrajam się w cierpliwość 🧘‍♀️, czekam na jutrzejszy podgląd 🥚🐔

Lierin2, Mati W., Cyg_Anka lubią tę wiadomość

12.2020 - początek starań. 04.2022 - kariotypy ✅, HSG ✅ 13.05.2022 - 1x IUI ❌ 06.2022 - IVF długi protokół (2 zarodki) 07.2022 ET 4.1.2 - ❌ FET 4.2.3 - ❌
    Nowa klinika: 11.2022 - IVF krótki protokół (3 zarodki 2x4.1.1; 4.2.2), po PGT-A: ❄️❄️ 30.01.2023 FET(cykl N, EmbryoGlue), blastka 4.1.1 💔 08.05.2023 FET (cykl N, ivig, EmbryoGlue, akupunktura) blastka 4.1.1 -Puste jajo płodowe 💔
    EF Czechy: I mini - 6 MII, 3 blastki,po PGTa chore; II mini - 2 MII, 0 blastek; III mini - 2 MII, 2 blastki zdrowe
    🌈 Naturalny CUD - 06.11 mamy 💗
    👩🏻 35 lat, Ch. Hashimoto; AMH 1,3 ➡️0.89; MTHRF_677C>T homozygota; PAI-1 4G heterozygota; KIR: Bx ; ANA 4 🆗; allo-MLR 0% ➡️ 29% (09.2023)
    👨‍🦱 35 lat, Astenoteratozoospermia
    preg.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Przy pierwszej ciąży nie miałam zdiagnozowanych problemów immunologicznych ani podejrzeń, a taki sam kit mi wciskałyście :) I to przy drastycznie niskich betach, co niestety odkryłam zbyt późno.
    Tyle ode mnie.

Ale je masz a skoro je masz to miałaś je od samego początku. Dr S od razu proponował Ci immunoglobuliny to twierdziłaś że wciska Ci kit bo malo komu to pomaga, a tu proszę miał rację od samego początku.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Cała nauka opiera się na schemacie i matematyce.

Odpowiedz wymijajaca. Jako mozg matematyczny oczekuje konkretnej odpowiedzi.

• Skopcia Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:

Tak, moje maleństwo ma dopiero 5cm ;) do szczęśliwego zakończenia jeszcze daleka droga ale jakby nie patrzeć to jest to już ciąża kliniczna czyli w statystykach uznawana za udany transfer :)
    Życzę Ci trzech pięknych tłuściutkich komórek :) a może i coś jeszcze małego doskoczy 🤞

Lierin2, Atika, ........ lubią tę wiadomość

endometrioza IV stopnia, niskie amh, usunięty jajowód, choroba gravesa-basedowa
    2020.02 - punkcja, 1 komórka, brak zarodków
    2020.08 - punkcja, 1 komórka, brak zarodków
    2021.08 - punkcja, 2 komórki, brak zarodków
    2021.12 - punkcja, 2 komórki, 2 blastki 4.1.1, po PGT-A mamy 1 zdrowy ❄️
    2022.09 - FET, blastka 4.1.1 po PGT-A, cykl naturalny wspomagany Duphastonem
    6dpt - beta 51, prog 9,73
    8dpt - beta 147, prog 14,3
    10dpt - beta 408, prog 21,0
    12dpt - beta 986, prog 18,5
    19dpt - beta 19872, prog 17,8
    21dpt - obfite krwawienie, szpital, krwiak podkosmówkowy, jajo płodowe odklejone na 2/3 obwodu, trzeba leżeć
    24dpt - jest ❤️
    8w6d - crl 2,42cm
    12w2d - prenatalne ok 🥰
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 :Bardziej tak do wiedzy ogólnej chciałam, niz pod swój przypadek ale dzięki za wytłumaczenie z tymi dniami i wartościami. :)
    Betę powtórzę dopiero w piątek, bo już dzisiaj był hardcore z żyła, musiała druga pani pielegniarka przyjść więc niech sobie dychna. :)

Biedny te twoje żyły ciągle je kłują. Moje żyły już mają dość, a co dopiero twoje przezywają 😩 Daj im chwilkę odpoczynku....

Lierin2 lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera dziewczyny dalejnten prog spada, dzisiaj niecale 33, martwić się, robić coś? Czy podnoszaca się beta może zjadać proga? Leki biorę takie same, sporo moim zdaniem. Jutro moze uda się panią drvzlapac to dopytam ale jak coś wiecie na ten temat dajcie znac proszę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2022, 21:34

ONA i ON - 37 & 36 l.

08.22 - 1 IUI - ❌️

Immuno:

🔥I runda ICSI:

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Cholera dziewczyny dalejnten prog spada, dzisiaj niecale 33, martwić się, robić coś? Czy podnoszaca się beta może zjadać proga? Leki biorę takie same, sporo moim zdaniem. Jutro moze uda się panią drvzlapac to dopytam ale jak coś wiecie nz ten trmatvsajcuevznac proszę. :)

Progesteron jest nieprzewidywalny. Ja się tak.balam że badałam raz w tygodniu. Raz miałam jakiś drastyczny spadek i pomimo cyclogestu 2x1, dupka 3x1, prolutexu 1x1 z 30 spadł mi ma 17 i zaczęłam plamić. Musiałam prolutex stosować 2x1 przez długi czas. Pilnuj kobieto, pilnuj!!! :-)

Lierin2 lubi tę wiadomość

• kamisia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atika wrote:
    Kamisia menopur 150.
    Trxymam kciuki!

Alove a co to ten allo?

Lierinbrawa za bete ?😊

Kika świetnie !!

Wydaje mi się, że to mało. Od początku tyle bierzesz?

Dziękujemy ❤️ na szczęście wszystko w porządku.

🔸 86' 🔸10 lat starań🔸 Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność 🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.2019 - I procedura ICSI - 23.07 - pobrano 7 komórek - jeden zarodek 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️
    09/10.2019 - II procedura ICSI (zwiększona dawka metforminy + koenzym Q10 + Elonva na start stymulacji) - pobrano 7 komórek - mamy ❄️❄️❄️❄️(5.1.2, 4.1.1, 4.1.2, wczesna blastka)
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.2020 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 ➡️ 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 ➡️8dpt beta - 87,4 / prog -24,2➡️10dpt beta- 173 / prog -8,0➡️14dpt beta- 880 / prog -30 .......... 27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️

Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
  • kamisia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Cholera dziewczyny dalejnten prog spada, dzisiaj niecale 33, martwić się, robić coś? Czy podnoszaca się beta może zjadać proga? Leki biorę takie same, sporo moim zdaniem. Jutro moze uda się panią drvzlapac to dopytam ale jak coś wiecie na ten temat dajcie znac proszę. :)

Rany no daj spokój, ja połowę tego miałam przez cały początek ciąży. Jest ok. Kontroluj dalej.

Kaśka Furiatka, Cyg_Anka, Paulina12345, Lierin2, Zielona87 lubią tę wiadomość

🔸 86' 🔸10 lat starań🔸 Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność 🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.2019 - I procedura ICSI - 23.07 - pobrano 7 komórek - jeden zarodek 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️
    09/10.2019 - II procedura ICSI (zwiększona dawka metforminy + koenzym Q10 + Elonva na start stymulacji) - pobrano 7 komórek - mamy ❄️❄️❄️❄️(5.1.2, 4.1.1, 4.1.2, wczesna blastka)
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.2020 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 ➡️ 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 ➡️8dpt beta - 87,4 / prog -24,2➡️10dpt beta- 173 / prog -8,0➡️14dpt beta- 880 / prog -30 .......... 27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️

Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Ale je masz a skoro je masz to miałaś je od samego początku. Dr S od razu proponował Ci immunoglobuliny to twierdziłaś że wciska Ci kit bo malo komu to pomaga, a tu proszę miał rację od samego początku.

Twierdziłam, że są bardzo drogie i nie każdemu pomagają.

Do tego, że wciskałyście mi kit także wtedy gdy nie miałam zdiagnozowanych problemów immunologicznych już się taktycznie nie odniosłaś tylko chcesz zmienić temat na coś innego.
    Chciałam to tylko wyprostować, bardzo niewygodne co?

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ