X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF Listopad 2021
Odpowiedz

IVF Listopad 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K91 wrote:
    Cześć dziewczyny! Chciałam tylko się podzielić, że wczorajsze lekkie bladoróżowe plamienie było dosłownie na chwilkę. Potem pojawiło się takie brudzenie brązowe, w szczególności po załadowaniu globulki. Dziś też takie brudzenie.

Byłam na becie dziś.
    W 8 dpt wynosiła 42,5, a dzis w 10 dpt 123 💙🙏 🥺

Dziękuję za wczorajsze kciuki i słowa otuchy, to ogromne wsparcie 😚 Niezmiennie trzymam za Was i Wasze dzidziutki kciuki 😚 i za siebie i swojego dzidziutka też! Trzeba wierzyć. Bez względu na cokolwiek trzeba wierzyć, prawda?

Cudnie, to wspaniała wiadomość :* Oczywiście, że trzeba wierzyć i ja wierzę w Was bardzo mocno :)

Juka2018_1, K91 lubią tę wiadomość

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMD wrote:
    Megsi haha odmóżdżacze to dobry pomysł ;) Na Netflixie na razie oglądam The crown, ale w gorszych chwilach leciały jakieś takie proste rozrywki typu Love is blind ;) Czas nawet leci mi szybko, bo pracuję i jak mam chwile to jeżdżę do stajni (ale nie wsiadam na konia oczywiście, tylko poczilować w spokojnyn miejscu ;)) Najgorsze są te 2-3 dni przed wizytą...

U mnie ta beta to jest taka jakby przesunięta o jeden dzień, tzn jakbym miała takie bety dzień wcześniej to bym nie miała takiego stresu. I już się naczytałam, że późniejsza implantacja też nie wróży niczego dobrego. A transfer miałam o 16, więc może to też miało wpływ, już sama nie wiem. Głowa mi pękała od analiz i czytania na ten temat, więc przestałam.

Kochana u mnie dzidziok względem transferu się nie pokrywa , jest wtedy 4 dni do tyłu ale względem okresu jest na tip top co do dnia.
    Czemu była pozna implantacja nie mam pojęcia może dlatego że jednak nie było nacięcia otoczki a blastka była mrożona.
    Codziennie wstaje i myślę czy wszystko ok czy na wizycie usłyszę serduszko. Dzisiaj też byłam 🙈 lekarka mówi że ok serduszko 150/min. Boimy się i troszczymy o nasze maleństwa ale nie mamy na wiele rzeczy wplywu. Pozostaje nam wiara i nadzieja że wszystko będzie dobrze 🙏🙏🙏

Co do Krakowskiej powiem tylko tyle że czasami milczenie jest złotem i nie zawsze dobrze jest przekładać to co w sercu to na języku. Trzymam niezmiennie kciuki i mam dobre przeczucia ✊✊✊

Juka2018_1, AnnaMD, Krakowska lubią tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • K91 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Cudnie, to wspaniała wiadomość :* Oczywiście, że trzeba wierzyć i ja wierzę w Was bardzo mocno :)

❤ każdej z nas potrzeba pozytywnych wibracji i wsparcia, bo bez tego oszaleć można sam na sam że swoimi myślami i internetami. Dlatego - UWAGA trochę teraz nam posłodzę - dziękuję Bogu, że trafiłam na Was i czytam Was namiętnie od kilku miesięcy. Dziekuje za Wasza wiedzę. Dziękuję za dzielenie się Waszymi obawami i emocjami. Dziękuję za słowa otuchy, wiary, wsparcia, a jak trzeba to i racjonalnego opierdolu 😊 Wszystkie jesteście niesamowite i zasługujecie na zdrowe ciążę i najpiękniejsze i najmądrzejsze dzieci na świecie! I takie prędzej czy później będą finały naszych starań 🥰

PS. Nie uznajcie mnie proszę za jakąś wariatkę czy coś... musiałam Wam to napisać po nadrobieniu dzisiejszych postów... a poza tym - należy Wam się ❤

AnnaMD, Juka2018_1, Krakowska, Agnes92, kalima, karolka12, Black_Angel, nieOna, Dżuli, Patka70, Rybka85, Makt, Guniaczek, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _kosteczka_ wrote:
    Dokładnie. Miałam się nie odzywać ale w sumie dlaczego nie?
    Krakowska wcześniej jak część dziewczyn na Ciebie naskakiwało za pesymizm to było mi Ciebie szkoda.
    Jednak teraz już przeginasz. Ciągle nawalasz na tym forum że niskie bety to ciąża, która nie ma szans. Wpajasz innym że taka ciąża jest już z góry przegrana. Ja w to uwierzyłam i całe dwa tygodnie przed dzisiejszą wizyta żyłam w strachu czy usłyszę moje małe serduszko.
    Tak samo Twoje komentarze do dziewczyn, które ciążę straciły "od początku nie podobały mi się Twoje bety". No krew mnie już zalewa. Czy Ty może skończyłaś ginekologię i położnictwo? Czy my o czymś nie wiemy?
    To, że u siebie masz jakieś przeczucia to ok, masz do tego prawo. Ale powatarzanie ciągle jaka ciąża ma szansę a jaka nie to już gruba przesada. Nie próbuj doprowadzać wszystkich dziewczyn do takiego stanu w którym nie będą mogły spać po nocach zastanawiając się czy ich beta nie jest za niska lub czy serduszko jeszcze bije.

Naprawdę dziewczyny jestem daleka od kłótni i upominania kogo kolwiek bo nikt nie jest idealny. Ale dzisiejsze dwa komentarze dziewczyn utwierdziły mnie w przekonaniu, że faktycznie inne dziewczyny też mają takie spostrzeżenia jak ja.

Amen!!

Na prawdę nie da się już tego słuchać , non stop narzekanie , pesymizm itp..

Wszystko ma swoje granice !♥️

A maluszek pięknie różnie , cieszę się że z maluskziem wsyzdtko dobrze.
    Rośnijcie zdrowo 👍😘

_kosteczka_, Juka2018_1, ambrozja, Niki345, Dorin123, Wiosanna888 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pik86 wrote:
    Krwiaka nie widać 💪
    Wszystko w normie, pomiary jak trzeba (CRL 53mm), jest widoczna kość nosowa, dwie półkule w mózgu, pęcherz, żołądek, dobra przezierność karku (1,6mm) i przepływy, serce bije miarowo (163ud/min). Są dwie rączki i nóżki.
    Wg pomiarów 11+6.
    Łożysko wysoko na przedniej ścianie.
    Lekarz powiedział, że w obrazie wszystko jest prawidłowo a ryzyka są niskie. 🥳😀

Mam też wynik Nifty. Pani wydając powiedziała, że jest dobrze, na szybko rzuciłam okiem i wszędzie niskie ryzyko lub nie wykryto, więc chyba możemy być spokojni. Czekam na Lubego żeby dokładnie przeczytać, bo nie chciałam wcześniej wyczytać jaka płeć ;).

Bardzo się cieszę że z maluskziem wszystko dobrze. Rośnijcie zdrowo 👍🥰
    Gratuluję lubego ♥️

Juka2018_1, pik86 lubią tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Melduję się z moim ostatnim ❄️na pokładzie 😍😍teraz rosół plus ananas oaz odpoczynek. Proszę o trzymanie kciuków ,beta chyba 12/13.11.💪💪🥰

Mooocne kciuki za maluszka , niech zostanie z mamusia 🥰💪

Zielona87 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki345 wrote:
    Zgadzam się z wszystkim co napisałaś i dodam jeszcze coś od siebie. Część z Was mnie nie zapewne nie kojarzy, ale jestem na forum od dawna i nie jedno już tutaj widziałam.

Krakowska od jakiegoś czasu czytam Twoje posty z prawdziwym niepokojem, jesteś pesymistką - ok, Twoje prawo. Wyrażasz swoje (skrajnie pesymistyczne) obawy - reszta pociesza (chociaż naprawdę podziwiam dziewczyny za cierpliwość). Chcesz wypstrykiwać zarodki - Twoja sprawa (chociaż nie chciałabym jako dziecko nigdy usłyszeć, że powstałam w trakcie wypstrykiwania zarodków).

Jednak nie masz prawa wciskać innym, że niskie bety to ciąża bez szans, a pisanie "od początku nie podobały mi się Twoje bety", komuś kto traci upragnione marzenie jest zwyczajnie OKRUTNE!!!

Pomyślałaś jak się czują inne dziewczyny? Pomyślałaś jaki stres im fundujesz, albo że ktoś na cyklu sztucznym może przez Twoje komentarze odstawić leki w zdrowej ciąży? Pomyślałaś, że wysoki poziom kortyzolu (hormonu stresu), obniża poziom progesteronu co może spowodować poronienie?

Straciłam 3 ciąże. W pierwszej nie wiem jakie były bety, w drugiej były bardzo wysokie, czyli według Twoich statystyk powinnam mieć tamte dzieci już na rękach (były twixy). W trzeciej bety były po środku stawki, a jednak też się nie udało. W czwartej ciąży miałam transfer dwóch pięciodniowych blastek, 5dpt beta wynosiła 2,61 badanie robiłam popołudniu, rano zapewne było okrągłe 0, przyrosty mam w stopce, a była to ciąża bliźniacza do 6tc, więc zapewne wdg Ciebie bety nierokujące dobrze. Dziękuję Bogu, że Cię wtedy na forum nie było, bo bym się chyba zaryczała, zwłaszcza, że od początku krwawiłam i jak cholera bałam się kolejnego poronienia. Z czwartej ciąży, z takimi kiepskimi betami, mam syna, jak się mają do tego Twoje statystyki?

Przepraszam za emocjonalny wpis, ale mi się ulało.

Święta prawda !!
    Amen!

Nic do dodania już nie mam.. 🥰

Juka2018_1, Niki345 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Eweszy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona87 wrote:
    Melduję się z moim ostatnim ❄️na pokładzie 😍😍teraz rosół plus ananas oaz odpoczynek. Proszę o trzymanie kciuków ,beta chyba 12/13.11.💪💪🥰

🥰🍀❤️💕

Dziewczyny ile zjadalyscie dziennie ananasa? Całego mam jeść codziennie ? Zjadłam polowe i już mnie język piecze 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 20:09

Dżuli lubi tę wiadomość

AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
    7 IVF beta 0 😢
    "Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..."
  • Martinka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselin, napisałam do Ciebie na priv😉

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

0901d7c722.png
  • AnnaMD Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Kochana u mnie dzidziok względem transferu się nie pokrywa , jest wtedy 4 dni do tyłu ale względem okresu jest na tip top co do dnia.
    Czemu była pozna implantacja nie mam pojęcia może dlatego że jednak nie było nacięcia otoczki a blastka była mrożona.
    Codziennie wstaje i myślę czy wszystko ok czy na wizycie usłyszę serduszko. Dzisiaj też byłam 🙈 lekarka mówi że ok serduszko 150/min. Boimy się i troszczymy o nasze maleństwa ale nie mamy na wiele rzeczy wplywu. Pozostaje nam wiara i nadzieja że wszystko będzie dobrze 🙏🙏🙏

U mnie dziś CRL 1,77 cm, lekarz mi wpisał wg FET i USG 8+2, wg OM to mam w suwaczku, ale ja miałam wcześnie dość transfer bo 17 dc, więc u mnie odwrotnie :D No nic, czekam na kolejną wizytę ;)
    U mnie właśnie było nacięcie otoczki... tak jak to mówią - biologia to nie matematyka. Każda sytuacja jest inna, ale i tak nie będziemy się mniej stresować...
    Super, że u Ciebie też wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 20:17

Juka2018_1, Ania 181, Agnes92, paprotka17, Patka70, Pysiek12, MyŚliwa lubią tę wiadomość

4aGdp2.png

starania od 12.2019
    3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
    Czynnik męski

Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
    30.08.21 I transfer 3.1.3 + embryoglue 10 dpt beta <0,2 mIU/ml
    27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
    8dpt II; 9dpt beta 45,5; 11dpt beta 131; 15 dpt beta 799 prog 31
    21 dpt pęcherzyk ciążowy i 2,5 mm zarodek
    29 dpt 6 mm zarodek i <3 (6+3)
    9+3 2,8 cm człowieka :)
    12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
    23+2 połówkowe 523g chłopca :)
    27+2 1100 g
    30+2 1600 g
    33+2 2200 g
    36+2 3200 g :O
    39+0 3600 g
    18.06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pik86 wrote:
    Będzie syn 💪🍾
    Wyniki wszystkie bez zastrzeżeń.
    Jeszcze we wtorek prenatalne u mojej pani doktor, ale już chyba mogę zacząć się cieszyć. :)

Gratuluję synusia 🥰

Eweszy, pik86 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:

Co do Krakowskiej powiem tylko tyle że czasami milczenie jest złotem i nie zawsze dobrze jest przekładać to co w sercu to na języku. Trzymam niezmiennie kciuki i mam dobre przeczucia ✊✊✊

Kochana nie po gratulowalam tobie że maluszek pięknie rośnie . Oby tak dalej 👍🥰

Alrauna1987 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMD wrote:
    U mnie dziś CRL 1,77 cm, lekarz mi wpisał wg FET i USG 8+2, wg OM to mam w suwaczku, ale ja miałam wcześnie dość transfer bo 17 dc, więc u mnie odwrotnie :D No nic, czekam na kolejną wizytę ;)
    Super, że u Ciebie też wszystko ok :)

Czyli dzidzia do przodu no pięknie 👍👍👍 u mnie crl 1.36 cm i wychodzi 7+4 czyli tak samo jak licząc z miesiączki. Nawet patrzyłam na usg synka to w 7+6 miał crl 1.45 .
    No nic nie wymyślę. Też się boję prenatalnych 🥺 robisz nifty , sanco albo harmony?

Yoselyn82, MyŚliwa lubią tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka wrote:
    Yoselin, napisałam do Ciebie na priv😉

Odpisałam 🥰

❤️❤️❤️
  • Zielona87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweszy wrote:
    🥰🍀❤️💕

Dziewczyny ile zjadalyscie dziennie ananasa? Całego mam jeść codziennie ? Zjadłam polowe i już mnie język piecze 🙈
    Plasterek,dwa…niektóre dziewczyny kupowały i brały monokoncentrat ,ale ja wolę świeży owoc 😀

Juka2018_1, Wiosanna888 lubią tę wiadomość

age.png
    👩87’
    👨85’
    Starania od 2015
    2017 IUI😔
    2018 IUI😔
    2019 Histeroskopia x2 usuwany polip
    AMH 1, nasienie ok
    Stos badań ,mutacje,trombofilie,kariotypy,zespół antyfos ok, z immuno cytokiny,imk Ok,Kir bx-Brak 2DL5, 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS4,2DS5, 3DS1
    03.21 start 1 ivf
    04.21 ET 2x3dniowce😞
    06.21 2FET CB 😞
    04.11.21 3FET ostatni ❄️ 4bb encorton+accofil.
    7dpt-⏸ 8dpt-123mlU/ml ,10dpt-284mlU/ml (inny lab), 12dpt-452,14dpt-975,21dpt-11097
    26dpt- jest ❤️
    6.12 -crl 9,4mm❤️
    30.12- 3,85cm,fhr 171 -10+4
    11.01 usg prenatalne -crl 5,69cm fhr 165 (12+0) sanco-zdrowy chłopiec❤️👶
    crl 10,7cm fhr 146 15+0🥰
    254 g ❤️ 18+0
    420 g❤️20+6 usg połówkowe
    710 g❤️ 24+0
    980g❤️27+0
    1516g❤️ 30+0 usg III trym
    2180❤️33+0
    2606g❤️35+4
    2960g❤️37+0
    15.07.2022 38+3❤️CC 3070 kg, 53cm 👶🥰🥰
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    U mnie w klinice Embryoglue jest z automatu zawsze... Osobiście myślę, że warto

Skuteczność jest różnie oceniania (podobno zwiększa liczbę ciąż, ale nie porodów), ale na pewno zmniejsza ryzyko ciąży pozamacicznej, dlatego ja za każdym razem miałam.

Juka2018_1, kalima lubią tę wiadomość

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Skuteczność jest różnie oceniania (podobno zwiększa liczbę ciąż, ale nie porodów), ale na pewno zmniejsza ryzyko ciąży pozamacicznej, dlatego ja za każdym razem miałam.

Rozumiem. Ja się szczerze mówiąc nigdy mocno nie wgłębiałam w temat embryoglue bo jak wspomniałam, u mnie w klinice jest z automatu :) Na początku tylko mi powiedziano, że jest coś takiego więc pobieżnie poczytałam i uznałam, że super, że to mam, bo wychodzę z założenia, że im więcej wspomagaczy tym lepiej ;) Nawet jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi :)

Juka2018_1, Krakowska, Wiosanna888, Makt lubią tę wiadomość

• Niki345 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka wrote:
    Catlady, Niki, "kope lat"🤭
    Dawno się nie odzywalyscie ;)

Catlady no na to wychodzi, odliczam dni 🥳
    Pozwolę sobie potrzymać jeszcze chwilę w niepewności, a tak na serio, stresująca ta końcówka więc odetchnę po, na pewno się odezwę:)

Cieszę się że u Was wszystko ok:)

Kosteczka detektora tętna nie uzywamy przed 10 a najlepiej 12 tygodniem. Jest to bezpieczne używane rozsadnie- mam na myśli np raz w tygodniu a nie raz dziennie we wczesnej ciąży- mówimy tutaj o zaleceniach ograniczania we wcześniejszych ciążach bo działa to na zasadzie fal Dopplera czyli generuje pewien rodzaj ciepła. Malutki dzidziuś odbiera to ciepło całym ciałkiem więc lepiej nie przesadzać, ale kilkunastosekundowa kontrola pomiędzy wizytami u lekarza dobrze robi na glowe- mamy pewność że dziecko ma się dobrze. W zaawansowanej ciąży kiedy dziecko już ma swój wymiar i wagę detektor mu nie robi roznicy- w szpitalu miałam kontrolę jakieś 5razy na dobę.
    Oj trochę zeszło, pięknie że u Ciebie już finisz, nadal czekam na opis Twojej historii starań, do wrzucenia na www ;) myślę, że to dobry moment, aby ją opisać niedługo nie będziesz miała czasu ;)

Juka2018_1 lubi tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    To ja się wyłamię. U mnie transfer z embrioglue nie wyszedł, a drugi bez embrioglue się udał. Z założenia chcieliśmy go użyć ale zapomnieliśmy i my i lekarz, a potem po transferze zobaczyłam tylko kwotę na rachunku. Załamałam się bo przecież teraz to na pewno nie wyjdzie. Wyszło. Ale miałam też wyłączony accofil i acard.
    No to jak już tu jestem to w temacie Embrioglue wypociłam tutaj http://www.mamapoinvitro.pl/czy-warto-stosowac-embryoglue/

Juka2018_1, MDW, kasiek2620 lubią tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
  • Provitamina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu znalazlam chwilkę by napisać 🙂
    Ufff... Kamień z serce.
    Dzisiejsze usg ok, mój mały człowieczek ma już 4 cm (ok 2,5 tygodnia temu mierzył 1,6 cm) więc rośnie jak na drożdżach. Z dzisiejszego crl lekarz wyliczył ciąże na 11 tydzień. Maluszek ma już wszystko na swoim miejscu, poruszał rączkami i nóżkami. Narazie termin porodu został wyliczony na 26 mają ❤️
    Agnes poproszę o wpisanie mnie na 12.11. na USG (pierwsza wizyta u wybranego lekarza do prowadzenia ciąży) oraz na 15.11 na pierwsze badania prenatalne.

Agnes92, Niki345, AnnaMD, Alrauna1987, Yoselyn82, _kosteczka_, Juka2018_1, paprotka17, Robaczek , nieOna, Pat87, kalima, Morwa, Dżuli, Patka70, kamisia, karolka12, K91, pik86, Kasik809, Rybka85, karioka84, Makt, Przylepka, Martens, Pysiek12, MANIA, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ