Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌹 🍩 ❤️ IVF LUTY '24 ❤️ 🍩 🌹
Odpowiedz

🌹 🍩 ❤️ IVF LUTY '24 ❤️ 🍩 🌹

Oceń ten wątek:
  • ewa89! Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Normalnie ryczeć mi się chce, czuje się jak bańka która rośnie i za chwile pęknie!

Dokładnie tak się czuje po wczorajszej wizycie.

Starania od 2018/2019
    Ciąża naturalna 2021 - utracona po infekcji - poronienie zatrzymane 6tc. 💔

Diagnostyka niepłodności od 2022 - stymulacje i monitoring cyklu. Czynnik męski. Rekomendacja IVF.

03. 2023 - zmiana kliniki. Rekomendacja IVF. Potwierdzony czynnik męski (frag DNA 16%). Kariotypy ✅

ona: M2 w ANXA5; IO 💊 od 2021, niedoczynność tarczycy 💊 od 09.2023

09.2023 IVF 14 komórek - 8 komórek ❄️ - 2 zarodki;
    10.2023 histeroskopia - polip - niedrożne jajowody

12.2023 - I transfer na cyklu naturalnym (beta 0) 💔
    01.2024 - II transfer na cyklu naturalnym (cudo 3.1.2.): 👼11tc.
    II IVF? 08.24?
  • Trini87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami.N wrote:
    Dokładnie to myślę! Ufać lekarzom w sposób ograniczony, dla nich jesteśmy numerkiem do przyjęcia i kolejnym schematycznym przypadkiem.
    Immunosupresja masz na myśli combo sterydów? Bo nazywanie immunosupresja encortonu najczęściej w dawce 10 lub 15 mg to pomyłka. Encortonu i heparyny także.
    Jeśli masz na myśli prawidziwa immunosupresję to faktycznie trzebaby spróbować 2-3 razy na niej licząc jakby od zera, że to nowe szanse.

Na brak implantacji może wpływać wszystko co napisałaś z pewnymi założeniami:
    Jeśli bierzesz metformine w dawce 1500 to odpada.
    Jeśli endometrioza jest ogarnięta wewnątrz w niedawnym czasie to odpada.
    Kwestie techniczne typu przegroda- nie do usunięcia?
    Immunologia- tak! Jeśli 2 transfery po immunosupresji (ponownie powiem że nie mam na myśli encortonu) nie pomagają to immunoglobuliny. Jeśli to nie pomaga to szczepienia. Za każdym razem 2-3 szanse dla statystyki. Jak lekarz gada głupoty że to nie ten przypadek, że nie ma wskazań - wskazaniem jest ilość niepowodzeń i brak efektywności leczenia- zmiana lekarza..wiele dziewczyn stąd zmieniało lekarza kilka razy, nawet często zmieniają immunologa między tymi najsławniejszymi kiedy jeden zaczyna mówić taśmowo.
    Encortonu mialam 5mg +Imuran (nie wiem ile). Heparyny po prostu wczesniej nie mialam.
    Meta 750xr
    Endo - macica jest ok, lekarz stwierdził, że często przy ciazy zrosty poza macicą sie uwalniaja skoro i tak z ivf korzystamy.
    Przegroda - już średnio bo macica mogłaby pęknąć przy ciąży. I tak miałam całkowitą więc dużo wycieli
    Immuno - z tym dopiero zaczęłam i sie nie znam najzwyczajniej, mam prawo. Po to mam lekarza. Niby cross zrobić, ale kiedy po próbie.

Zmieniałam lekarzy, z samą przegrodą byłam u kilku. Od lekarza z Ferti uslyszalam, ze starać się z. Od lekarza z Novum (ktory był przypadkiem przy moim zabiegu) wiem, że nic by starania nie dały bo miejsca nie było. A to tylko 2ch lekarzy! Byłam w sumie u 4/5 i wybieraj sobie. Ordynator szpitala praskiego pare lat temu mnie nastraszyła przed zabiegiem i zrezygnowałam wtedy. Przy 1 histero też inna lekarka kwalifikująca do zabiegu miała uwagi (defacto tez z Ferti, nie chciała mnie dopuścić do zabiegu) i przekazała mojej prowadzącej. Na szczęście ta wiedziała co robi. Takich mamy specjalistów.

My uważamy 1ivf za niebyłą, bo na szybko, z niczym, bez supli itd. Wynikało to z niewiedzy. Im dalej tym jesteśmy bardziej doświadczeni i nie każdy musi wszystko wiedzieć. To lekarz ma nam doradzić.

Natomiast immuno- moj prowadzący bierze pod uwage zalecenia, ale lekarz ktory wyslal mnie na histeroskopie ostatnio już nie. Bardzo źle sie o tym wypowiadał. I teraz co? Kasa leci, ja slucham coraz to nowej opinii specjalisty i czlowiek sie zalamuje bo nie wie co wybrać. Nie jestem wszechwiedząca, znam się na swojej działce i tu wiem gdzie szukać.

Leczenie od 2018 roku.
    #2023 - 2kolejne histeroskopie, usunięte zrosty i potwierdzony brak stanu zapalnego macicy (CD138)
    #2021 - 2histeroskopie. Przegroda zlikwidowana w 80%
    #11.2021 Hiperinsulinemia (dieta 🥗 + leki💊)
    #Endometrioza
    #Mutacje: G20210A, 4G/5G, C677T, A1298C 🧬🧬
    #Kariotypy ok
    #Ferrytyna dolna granica
    #Homocysteina 9/12
    #DHEAS nieznacznie powyżej normy
    #Ana2-słabo dodatni

#B.niskie parametry nasienia, kiepskie wiązanie z hialuronianem 😔 Tabletki nic nie dają. Prawdopodobnie genetyka.

#Witaminy💊 i meta

1IV - tylko 2 ❄❄ 5dniowe (2BB i 3BB, PICSI)
    2IV - 3 ❄❄❄3.2.3, 4.2.3, 1.2.3, wykorzystane 😓 (PICSI)
    3IV -2 ❄️❄️ 5.2.2., 5.2.3 (prawidłowe) - Embriogen, IMSI. Został 1...

Cross-match 57%, Allo-mlr 41,9%
    Cytokiny- atak zarodka
    Braki KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
  • Monika91 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak się czujecie? 🤗

Mnie ogarnia ogromny strach przed testowaniem po transferze;/

Starania od 2019
    🙋‍♀️IO, PCOS, kir AA,
    🙋‍♂️oligozoospermia, teratozoospermia, HLA-C C1C2
    02.2021 8tc 👼 ciąża naturalna 💔
    12.2023 ❄ 4bb ❄3bb ❄4ba ❄4bb
    Walczymy! 💪
    02.02.2024 transfer ❄ 4bb
    11 dpt beta 22,61
    13 dpt beta 54,01
    15 dpt beta 98,97 💔
    20 dpt ❌ 😭🩸🩸🩸

05.08.2024 transfer ❄ 3bb
    12 dpt beta 708,3
    14 dpt beta 1541,5
  • ewa89! Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika91 wrote:
    Hej, jak się czujecie? 🤗

Mnie ogarnia ogromny strach przed testowaniem po transferze;/

Strach jest zawsze. Potem o kolejna betę itd

Starania od 2018/2019
    Ciąża naturalna 2021 - utracona po infekcji - poronienie zatrzymane 6tc. 💔

Diagnostyka niepłodności od 2022 - stymulacje i monitoring cyklu. Czynnik męski. Rekomendacja IVF.

03. 2023 - zmiana kliniki. Rekomendacja IVF. Potwierdzony czynnik męski (frag DNA 16%). Kariotypy ✅

ona: M2 w ANXA5; IO 💊 od 2021, niedoczynność tarczycy 💊 od 09.2023

09.2023 IVF 14 komórek - 8 komórek ❄️ - 2 zarodki;
    10.2023 histeroskopia - polip - niedrożne jajowody

12.2023 - I transfer na cyklu naturalnym (beta 0) 💔
    01.2024 - II transfer na cyklu naturalnym (cudo 3.1.2.): 👼11tc.
    II IVF? 08.24?
  • Mała3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Tak to jestem ja. Badania z dwóch różnych laboratori. Z tego co mi pani doktor mówiła, że niektóre laboratoria mają inne metody oznaczania proga. 🙂
    A mogę zapytać w jakich dwóch laboratoriach robiłaś badania?
    Może jutro jeszcze sprawdzę dla pewności proga w tym pierwszym. Czekam jeszcze na odpowiedź od mojej ginekolog. Chociaż już chyba pogodziłam się z tym, że transfer będzie odroczony.

👱‍♀️ AMH 1,4 / TSH 1,25
    🧔‍♂️ oligo i teratozoospermia

IVF 02.24 9 zapłodnionych
    mamy ❄️❄️ 3BB

I transfer 03.24
    ⛄️3BB (z 6 doby) EG + AH + encorton, 7dpt <2,30 ❌

wlew z accofilu
    II transfer 04.24
    ⛄️3BB (z 5 doby) EG + AH + encorton + Accofil
    6dpt ⏸️
    8dpt beta 49, prog. 24,5
    11 dpt beta 197, prog. 22,8
    14 dpt beta 1022, prog. 30,6
    18 dpt beta 4869, prog. 22,9
    24 dpt beta 17652, krwawienie
    26 dpt beta 24816, zarodek i 💖
    preg.png
  • Kami.N Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trini87 wrote:
    Encortonu mialam 5mg +Imuran (nie wiem ile). Heparyny po prostu wczesniej nie mialam.
    Meta 750xr
    Endo - macica jest ok, lekarz stwierdził, że często przy ciazy zrosty poza macicą sie uwalniaja skoro i tak z ivf korzystamy.
    Przegroda - już średnio bo macica mogłaby pęknąć przy ciąży. I tak miałam całkowitą więc dużo wycieli
    Immuno - z tym dopiero zaczęłam i sie nie znam najzwyczajniej, mam prawo. Po to mam lekarza. Niby cross zrobić, ale kiedy po próbie.

Zmieniałam lekarzy, z samą przegrodą byłam u kilku. Od lekarza z Ferti uslyszalam, ze starać się z. Od lekarza z Novum (ktory był przypadkiem przy moim zabiegu) wiem, że nic by starania nie dały bo miejsca nie było. A to tylko 2ch lekarzy! Byłam w sumie u 4/5 i wybieraj sobie. Ordynator szpitala praskiego pare lat temu mnie nastraszyła przed zabiegiem i zrezygnowałam wtedy. Przy 1 histero też inna lekarka kwalifikująca do zabiegu miała uwagi (defacto tez z Ferti, nie chciała mnie dopuścić do zabiegu) i przekazała mojej prowadzącej. Na szczęście ta wiedziała co robi. Takich mamy specjalistów.

My uważamy 1ivf za niebyłą, bo na szybko, z niczym, bez supli itd. Wynikało to z niewiedzy. Im dalej tym jesteśmy bardziej doświadczeni i nie każdy musi wszystko wiedzieć. To lekarz ma nam doradzić.

Natomiast immuno- moj prowadzący bierze pod uwage zalecenia, ale lekarz ktory wyslal mnie na histeroskopie ostatnio już nie. Bardzo źle sie o tym wypowiadał. I teraz co? Kasa leci, ja slucham coraz to nowej opinii specjalisty i czlowiek sie zalamuje bo nie wie co wybrać. Nie jestem wszechwiedząca, znam się na swojej działce i tu wiem gdzie szukać.

Czyli Trini działasz w immuno ale dopiero w początkach. Na tym zestawie wypadaloby dwa razy sprobowac.
    Metformine poniżej 1000 na dobę to placebo.
    Kwestie techniczne uważam że masz dobrze ogarnięte.
    Nie pozostaje tutaj nic innego jak jeszcze jeden transfer na tym zestawie ze zwiększoną metformina a jak nie wyjdzie to komplet badań cytokiny, cross, allo i albo szczepienia albo immunoglobuliny. Jeszcze dużo drzwi otwartych przed Tobą.

• Nadziejka94 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Kotek - nie jesteś beznadziejny przypadek ❤️
    Po prostu trzeba pójść w badania konkret i leki. Bo naprawdę z leków to Ty prawie nic nie miałaś ...
    Immunolog - musisz to ogarnąć 🙏

Tylko widzisz Rakietko, byłam u Immunologa, przeanalizował wszytsko włącznie z wysłanym do Krosna materiałem poronnym i powiedział jasno, że dajemy sterydy jak nie pomoże to wtedy badanie cross i pozostają immunoglobuliny, które jak podkreślił też nie dają gwarancji. Wiem, że nic nie daje, przecież nie jestem głupia, tylko po 1 kasa - skąd ją dobierać na kolejne rzeczy, po 2 siła po 3 zarodki. Zostały 2. To bardzo mało szans na testowanie leków i opcji...

• Joanna29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja25 wrote:
    Trzymam kciuki za Twoje endo żeby urosło i mam nadzieję że nie będziesz musiała tyle czekać 🥰
    Ja szczególnie śledzę Twoja historię bo Ty zawsze taką fajna atmosferę wprowadzasz z masą miłych słów 🥰
    Oczywiście trzymam też kciuki za wszystkie dziewczyny 😀

Zawsze sercem nie inaczej kochana wierzę zawsze w dobro i tym się kieruje ❤ja na co dzień bardzo wszystko przeżywam, a tu na grupie jest mnóstwo emocji 🥺❤❤❤nie wiem dla czego ale sądzę że jeśli dobrze się życzy i przelewasz to tak głęboko z pełnią wiary to choć nie zawsze dzieje się dobrze chociażby osoba która wspierasz czuje to ..jest spokojniejsza czuje się zaopiekowana to choć na pozór tylko internet nie znamy się i nie widzimy ale jest coś takiego jak wsparcie duchowe..wierzę w nie I skoro tu jesteśmy wierzę że każdej z nas jest lepiej jak otrzyma pomoc ,usłyszy słowa pocieszenia jak i niestety czasem garde ale zawsze będzie czuła się lepiej 🥰każda szukała tego samego Wsparcia więc tego czego oczekuje to sama z siebie potrafię dać 💗
    Choć nie zawsze udzielam się w tematach których po prostu nie znam nie potrafię się wypowiedzieć zawsze podkreślam że jestem z Wami wierzę że każda z nas obecnych jak i przyszłych spełni swojej marzenie ❤❤❤❤
    Nie jest łatwo żadnej z nas bo tu doświadczyłam jak trudna jest droga ..sama miewam od początku tylko pod górkę ale to wy dajecie kopa !Powstań i walcz !❤
    Czekam na dobre wieści każdego dnia od was i trzymam mocno kciuki ..❤
    Wtorek mnie położył nie ukrywam nie potrafiłam nawet czytać co u was cały dzień się działo..doszłam do SB doczytałam ale najważniejsze że jesteście tu ❤
    Za co ja jestem ogromnie wdzięczna ❤sama nie dałabym rady cóż ukrywać 💝😘😘😘😘😘😘😘😘😘
    Do przodu 💪💪💪💪Pamietajcie razem przetrwamy to i wygramy 💪💪💪💟😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚😚

Jenny93, Mała3, Yahu, Nadzieja25, Monika97, Victoria85, Amunicja lubią tę wiadomość

• Joanna29 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Jestem tak zła dziewczyny ze aż mam ochotę rzucić to wszystko! Gdyby nie to ze mam dwa zarodki to serio …

Lekarz kazał mi odstawić leki i odpuścić kolejny cykl bo mogą nie zdążyć z wynikami badań , No oszaleje!
    Ja jestem przeciągana z cyklu na cykl. Mało tego w piątek ba wizycie mówił ze podejdziemy do transferu w następnym. Czyli jak tylko dostanę miesiączkę umawiać się i przygotowujemy do transferu.
    Cholera jasna… polowe grudnia i stycznia siedziałam biernie bo kazał przyjść dopiero w kolejnym cyklu. W cyklu w styczniu stwierdził ze zrobimy okno inplantacujne??? (Dlaczego na to nie wpadł w czasie „biernego” cyklu). Teraz znowu mam czekać No jestem wkurwiona niesamowicie! Ja już rzygam tymi wizytami od przeszło roku miesiąc w miesiąc.

Mam wrażenie ze ostatnio, wszystko jest w ogóle nieprzemyślane, spontaniczne decyzje co wiecie w przypadku osoby która czeka na transfer jak to się odbija.
    Doskonale cie rozumiem!!!:(((czuje To samo!!!
    Ciągle coś...przeżywałam to tak samo ..
    Życzę Ci kochana spokoju bo nie wygrasz z nimi ja próbowałam coś Ty.. oni nie liczą się z tym co my czujemy przez te hormony chociażby...dramat...

Awokado30, Monika97 lubią tę wiadomość

• Awokado30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna29 wrote:
    Doskonale cie rozumiem!!!:(((czuje To samo!!!
    Ciągle coś...przeżywałam to tak samo ..
    Życzę Ci kochana spokoju bo nie wygrasz z nimi ja próbowałam coś Ty.. oni nie liczą się z tym co my czujemy przez te hormony chociażby...dramat...
    Dziskuje Joasiu, Tobie również dużo sił i spokoju 🥺

33 lata | AMH 3,8
    1 IUI ❌ 2 IUI ❌3 IUI • 10 tydzień 💔

Start IVF I - 13.11.20 punkcja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ (3 zarodki prawidłowe genetycznie, dwa nieprawidłowe)
    1 FET • 14.01.21 ❌
    2 FET • 14.03.2021 🩷 Nasz mały cud od 24.11.2021 z Nami 🥹🌸
    3 FET • 04.11.23 ❌

IVF II 21.11.23
    7.12 punkcja
    ❄️❄️❄️ (2 zarodki prawidłowe genetycznie, jeden nieprawidłowy)

4 FET • 27.03.2024 ❌
    5 FET • 13.07.2024 ❌

✅Kariotypy
    ✅Czynnik V (Leiden)
    ✅Czynnik V (R2)
    ✅Czynnik II (protrombina)
    ✅CD 138
    ✅EndomeTrio
    ❌MTHFR
    ❌PAI-1
    ❌Trombofilie
    Cross Match 23,4 %
    Allo MRL ?
    IVF III start sierpień
    ❄️❄️ - 6 dobowa, PGT-A ✅✅
  • Trini87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami.N wrote:
    Czyli Trini działasz w immuno ale dopiero w początkach. Na tym zestawie wypadaloby dwa razy sprobowac.
    Metformine poniżej 1000 na dobę to placebo.
    Kwestie techniczne uważam że masz dobrze ogarnięte.
    Nie pozostaje tutaj nic innego jak jeszcze jeden transfer na tym zestawie ze zwiększoną metformina a jak nie wyjdzie to komplet badań cytokiny, cross, allo i albo szczepienia albo immunoglobuliny. Jeszcze dużo drzwi otwartych przed Tobą.
    Mamy już 1 zarodek przebadany. Ide do S.za 1,5mies. I zastanawiam sie kiedy moge zrobić ponownie ten cross. Nie chce szczepień, wole immunoglobuliny.
    Podobnie czy ponownie zrobić krzywą. Tylko musze teraz bo moga miec wplyw na to leki od psycho.

Leczenie od 2018 roku.
    #2023 - 2kolejne histeroskopie, usunięte zrosty i potwierdzony brak stanu zapalnego macicy (CD138)
    #2021 - 2histeroskopie. Przegroda zlikwidowana w 80%
    #11.2021 Hiperinsulinemia (dieta 🥗 + leki💊)
    #Endometrioza
    #Mutacje: G20210A, 4G/5G, C677T, A1298C 🧬🧬
    #Kariotypy ok
    #Ferrytyna dolna granica
    #Homocysteina 9/12
    #DHEAS nieznacznie powyżej normy
    #Ana2-słabo dodatni

#B.niskie parametry nasienia, kiepskie wiązanie z hialuronianem 😔 Tabletki nic nie dają. Prawdopodobnie genetyka.

#Witaminy💊 i meta

1IV - tylko 2 ❄❄ 5dniowe (2BB i 3BB, PICSI)
    2IV - 3 ❄❄❄3.2.3, 4.2.3, 1.2.3, wykorzystane 😓 (PICSI)
    3IV -2 ❄️❄️ 5.2.2., 5.2.3 (prawidłowe) - Embriogen, IMSI. Został 1...

Cross-match 57%, Allo-mlr 41,9%
    Cytokiny- atak zarodka
    Braki KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
  • Koś Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szperałam na starych wątkach, ale mało jest wpisów, czy któraś z Was ma wiedzę o mięśniakach?

I IVF - ET 15.01.2024
    6 tc. 💔
    mamy jeszcze ❄❄
  • Przyjaciółka123 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

czy ktoras miala wynik DHEA-SO4 ponizej normy i leczyla to u endokrynologa? czy leczenie pomoglo i poziom tego hormonu sie podniosl?
    badanie zlecila mi endokrynolog, poniewaz szukamy przyczyny wypadajacych wlosow, zmeczenia, sennosci i tak sobie troche poczytalam o tym DHEA-SO4 i nie wiem czy wlasnie przy okazji nie dowiedzialam sie, ze to on mogl przyczynic sie do problemow z zajsciem w ciaze. 🤡

33 👩🏼 • AMH 4,73 • kir AA • MTHFR hetero. • PAI-1 homo.

KrakOvi
    23.06.22. - FET 4.2.1 ✊🏼 + EmbryoGlue + AH + neoparin
    luty 2023 r. 3300 g i 59 cm chłopczyka 👶🏼💙

2024 r. wracamy po rodzeństwo 👶🏼
    03.06. - zakwalifikowani do programu ✔️
    12.07. - start stymulacji - Puregon 200 j. 💉
    22.07. - punkcja - pobrano 17 🥚 - mogliśmy zapłodnić 6
    27.07. - ET 5.1.1 🍀
    03.08. (7 dpt) - beta 45,75
    05.08. (9 dpt) - beta 122 (prog. 52,35)
    07.08. (11 dpt) - beta 278 (prog. 59)
    09.08. (13 dpt) - beta 682,62 (prog. 60,64)
    12.08. (16 dpt) - beta 1926,59 (prog. 71,88)
    21.08. (25 dpt) - 0,48 cm i ♥️
    04.09. (8+1) - 1,81 cm
    25.09. (11+5) - 4,99 cm
    03.10. (13+1) - 6,84 cm prenatalne - niskie ryzyka ♥️
    16.10. (15+0) - 9,80 cm ♥️

na zimowisku:
    ❄️ 5.1.1 ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.2.3

preg.png
  • dallia Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koś wrote:
    Dziewczyny, szperałam na starych wątkach, ale mało jest wpisów, czy któraś z Was ma wiedzę o mięśniakach?

Spytaj na wątku: Udane IVF 🍍ciążowe rozważania 🤰 tam są dziewczyny z mięśniakami parę razy się już watek przewijał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 20:41

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏
    leczenie w klinice - luty 2022

👩 29 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91 😔
    Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
    👦 34 wszystko ok

Druga procedura pierwszy transfer
    Zostaly 2 × 4.1.1❄❄
    2.05 - FET 🥰🙏 --> 17.01.2024 Buba 3430g 52 cm <3
  • zulka Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koś wrote:
    Ja mam dwa małe mięśniaki, które są już od dawna . 5 lat temu w ciąży tez je miałam.

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koś wrote:
    Ja mam - małego 1.5 cm. Nie powiększa się od listopada 2022 roku. Położenie nie przeszkadza w staraniach - tylnia ściana macicy, czy zewnętrzna ściana macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 21:05

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138+diphereline✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc poronienie indukowane

diphereline✓cs 2🥚! ovitrelle!
    11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Nie wiem, jestem głupia i naiwna. Zaufałam tak bardzo, że nie potrafię postępować inaczej niż mówi…

Ja sobie sama tłumacze jego postępowanie…
    Teraz on ma obawy, że nie zdążymy z wynikami badań które zlecił tydzień temu. Wiec mimo wszystko zaleca odczekać.

A ja wpadam w szał bo kolejny cykl czekam. Boje się mijającego czasu.
    Jakiego czasu? Masz dziecko na świecie, dwa zarodki i tylko 32 lata. Ja nic z tych rzeczy nie mam...🥴

A co do lekarza. Ufamy, ale kontrolujemy. Oni są lekarzami, ale nie oznacza to, że my prawa głosu nie mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 21:12

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138+diphereline✓

11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Kasia xx Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po nieudanych 5 transferach
    Mówię to na pewno wina lekarza, mam mało badań, mało leków, ciągle te same sposoby, czytając was i porównując mnie to przepaść, pójdę do innej kliniki może wymyśla coś innego
    Poszłam na konsultacje do innej kliniki do 2 różnych lekarzy i usłyszałam to samo co mówił mój lekarz, na moje pytanie czemu niektóre dziewczyny mają mnóstwo badań , jakieś wlewy itp usłyszałam że to nic nie daje, nie daje większej gwarancji uzyskania ciąży
    Nawet że to strata pieniędzy
    I czytając was utwierdzam się w tym, bo tracicie tyle pieniędzy na dodatkowe badania, leki a tak naprawdę to nie pomaga
    Bo co z tego że wyjdzie coś w immuno czy genetyce jak więcej leków nie ma na to
    Moze też zależy to od przypadku, bo u mnie niepłodność idiopatyczna
    Dlatego teraz wszystko odpuściłam, trzeba wierzyć że w końcu się uda i próbować
    Jeśli się nie uda to może nie jest mi dane być mamą i tak już musi być i nie warto walczyć do utraty sił, jeśli się nie uda w tej procedurze to ja odpuszczam

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka94 wrote:
    Tylko widzisz Rakietko, byłam u Immunologa, przeanalizował wszytsko włącznie z wysłanym do Krosna materiałem poronnym i powiedział jasno, że dajemy sterydy jak nie pomoże to wtedy badanie cross i pozostają immunoglobuliny, które jak podkreślił też nie dają gwarancji. Wiem, że nic nie daje, przecież nie jestem głupia, tylko po 1 kasa - skąd ją dobierać na kolejne rzeczy, po 2 siła po 3 zarodki. Zostały 2. To bardzo mało szans na testowanie leków i opcji...
    No to dokładnie o tym pisze - dwa zarodki to nie czas na testowanie leków. Tylko porządny zestaw.
    Przed Tobą możliwości z ivig, szczepieniami, intralipidem, accofil może wlew domaciczny, moze inna kombinacja dawek i czasu podania zastrzyków - zacząć kilka dni przed transferem, immunsupresja - prograf, plaquenil, equoral +encorton jako dodatek do tego. Może wyciszenie zastrzykami diphereline. Opcji wiele - trzeba z grubej rury to potraktować. Bo według mnie, to Ty nic prawie nie miałaś....
    Kwestia pieniądze, to ja naprawdę rozumiem - 2023 roku ledwo zipaliśmy...5 transferów - dwa pierwsze po taniości były, potem ten z ivig -10 tys, dwa kolejne po 5 tys, immuno badania u docenta,histero, potem powtórka badań immuno u maliny i szczepienia i powtórka badań po szczepieniach. Niekończąca się opowieść... I to nie tak powinno wyglądać w kraju w którym mamy ciągły spadek dzietności. Ale ja wyszłam z założenia, że nic mnie tak nie ucieszy w życiu jak ciąża. I dużo sobie odmawialiśmy, a na leczenie miało starczyć... Wziąłam więcej godzin w pracy, mąż soboty w pracy. Łatwo się mówi, ciężej wykonać. Ale tam wyglądał nasz 23` najgorszy w życiu...
    Może po prostu odpocznij chwilę, odłóżcie kasę i wtedy tak porządnie wystartować do transferu.

Monika97 lubi tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138+diphereline✓

11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia xx wrote:
    Jestem po nieudanych 5 transferach
    Mówię to na pewno wina lekarza, mam mało badań, mało leków, ciągle te same sposoby, czytając was i porównując mnie to przepaść, pójdę do innej kliniki może wymyśla coś innego
    Poszłam na konsultacje do innej kliniki do 2 różnych lekarzy i usłyszałam to samo co mówił mój lekarz, na moje pytanie czemu niektóre dziewczyny mają mnóstwo badań , jakieś wlewy itp usłyszałam że to nic nie daje, nie daje większej gwarancji uzyskania ciąży
    Nawet że to strata pieniędzy
    I czytając was utwierdzam się w tym, bo tracicie tyle pieniędzy na dodatkowe badania, leki a tak naprawdę to nie pomaga
    Bo co z tego że wyjdzie coś w immuno czy genetyce jak więcej leków nie ma na to
    Moze też zależy to od przypadku, bo u mnie niepłodność idiopatyczna
    Dlatego teraz wszystko odpuściłam, trzeba wierzyć że w końcu się uda i próbować
    Jeśli się nie uda to może nie jest mi dane być mamą i tak już musi być i nie warto walczyć do utraty sił, jeśli się nie uda w tej procedurze to ja odpuszczam
    To trafiłaś nie to tych lekarzy co trzeba...
    I nie ma niepłodności idiopatycznej, tylko brak umiejętności postawienia diagnozy albo przyznania się, że czegoś nie wiem i odesłania do innego specjalisty.

Słów - skoro się nie udaje to znaczy, że nie jest mi dane zostać mamą - nie przyjmuje do wiadomości. Każda która wygrała w tej walce miała takie chwile, w których mogłaby tak powiedzieć. Przez to że się nie poddała, jest dziś mamą.
    Oczywiście możesz tak uważać i po prostu się poddać. Ale pisanie, że leki są bez sensu i tak nie mają efektu 🙈
    Zawsze jest jakaś opcja. Kombinacji leków jest pełno. A do tego lekarza co tak durno gada to bym już nigdy nie poszła...jakiś Zenek spod monopolowego 🙈Ja Ci się nie dziwię, że nie masz motywacji. Ja od swojego wychodzę przekonana, że się uda. Tylko musimy walczyć i trochę cierpliwości jeszcze ❤️ Zawsze turbo pozytywnie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 21:36

Nadzieja25, Mała3, Jenny93, hope28 lubią tę wiadomość

-14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG

ALLO 0->33,2

CD138+diphereline✓

11/24➡️FET5AA🌈Okruszka🍀

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ