X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌹 🍩 ❤️ IVF LUTY '24 ❤️ 🍩 🌹
Odpowiedz

🌹 🍩 ❤️ IVF LUTY '24 ❤️ 🍩 🌹

Oceń ten wątek:
  • Panna_M Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Ja żelazo 140, a ferrytyna 12,8... I nie wiem w sumie co robić, bo zaczęłam suplementować żelazo, ale wyczytałam, że to powinna być ostatnia deska ratunku. I że jakaś przyczyna tej niskiej ferrytyny musi być.
    Ja mam od wielu lat dolegliwości różne jelitowo-żołądkowe. Miałam nawet kolonoskopie, a żadnemu lekarzowi nie przyszło do głowy zlecić badania typu tolerancje pokarmowe czy chociażby Helicobacter.... Ręce opadają, że człowiek sam musi szukać po internecie 🙄

A myślicie, że taka ferrytyna może być przyczyną ogólnie zmęczenia i senności? Ja coraz gorzej się czuję z każdym miesiącem. Latem trochę lepiej, bo inaczej się spędza dni, ale jesienią i zimą mam taki zjazd energii, że od 13 to ja mam ochotę się poskładać i nie mam ani sił ani ochoty na nic. Tylko na przykład nie mam problemów z wypadaniem włosów, paznokciami czy skórą, więc tak jakby wybiórcze objawy

U mnie ferrytyna 28, żelazo 121, w tsh 2,3.

Jeden lekarz mówi, ze okej, inny, żeby dosuplementowac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 11:06

👧 30 👨31

•podejrzenie PCOS, AFC >20, pęcherzyk dojrzewa
    •macica dwurożna
    •brak lewego płata tarczycy

Wyniki:
    •AMH 9,46 ng/ml
    •TSH 2,35 ~ może być lepiej!
    •Ferrytyna 31,9 ng/ml ❌
    •Prolaktyna 15,6 ng/ml ✅
    •Żelazo 108✅
    •Testosteron 45,3 ng/dl ❌
    •Kwas foliowy 17,90 ng/ml ✅
  • Katrin 21 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Dziewczyny przewija się tu tyle wyników to może i na mój zerkniecie.
    Po badaniu CD 138 i CD 56. Stanu zapalnego brak, wynik 0.
    Komórki NK 6/1 HPF 3% komórek stromalnych.

Poprzedni transfer z wlewem z acofilu i dawką 1/2 co 3 dni. Hydroksychlorochiną 200 mg, medrol 8 mg --->brak implantacji.

Lekarz w sumie nic nie zaproponował. Powiedział, że to dobry wynik, nie potrzeba wlwewow z intralipidu i zlecił zacząć kurację medrolem już teraz ale tylko 2 mg.
    Przygotowuje się do transferu za 2 cykle czyli w kwietniu.

Co myślicie? Upierać się na więcej leków? To nasza ostatnia blastka.
    Hej
    Jestem tutaj nowa. widzę że masz podobne problemy do moich i męża. Ile razy podchodziłas do on vitro?

• Lili@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri86 wrote:
    Cześć, ja walczyłam ze stanem zapalnym od października 2022 do lipca 2023.
    Dopiero 5 biopsja dała 0.
    Miałam takie wyniki 20/10, 5/10, 12/10, 06/10, 0/10.
    Brałam za każdym razem po dwa antybiotyki, wzięłam tego mnóstwo.
    Bardzo Ci polecam pilnować diety przeciwzapalnej, odstawić cukier w tym też miód,.dodatkowo ja brałam kurkumę w tabletkach i czosnek z Solgara, kiszonki i koniecznie probiotyki, ja miałam sanprobi superformule i globulki invag.
    I dodatkowo moja Pani Doktor robiła mi wlewy z osocza bogatopłytkowego do macicy, właśnie ja ten stan zapalny.
    Jeśli masz jakieś pytania to śmiało pisz.

Ciri86 bywasz tu jeszcze? Chciałam się dopytać o wlewy z osocza. Wysłałam zaproszenie. Jezeli odczytasz plik wyślij do mnie wiadomość prywatną;).

‹‹ 281 282 283 284 285
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ