X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🌹 🍩 ❤️ IVF LUTY '24 ❤️ 🍩 🌹
Odpowiedz

🌹 🍩 ❤️ IVF LUTY '24 ❤️ 🍩 🌹

Oceń ten wątek:
  • Panna_M Debiutantka

Wysłany: 4 grudnia 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Ja żelazo 140, a ferrytyna 12,8... I nie wiem w sumie co robić, bo zaczęłam suplementować żelazo, ale wyczytałam, że to powinna być ostatnia deska ratunku. I że jakaś przyczyna tej niskiej ferrytyny musi być.
    Ja mam od wielu lat dolegliwości różne jelitowo-żołądkowe. Miałam nawet kolonoskopie, a żadnemu lekarzowi nie przyszło do głowy zlecić badania typu tolerancje pokarmowe czy chociażby Helicobacter.... Ręce opadają, że człowiek sam musi szukać po internecie 🙄

A myślicie, że taka ferrytyna może być przyczyną ogólnie zmęczenia i senności? Ja coraz gorzej się czuję z każdym miesiącem. Latem trochę lepiej, bo inaczej się spędza dni, ale jesienią i zimą mam taki zjazd energii, że od 13 to ja mam ochotę się poskładać i nie mam ani sił ani ochoty na nic. Tylko na przykład nie mam problemów z wypadaniem włosów, paznokciami czy skórą, więc tak jakby wybiórcze objawy

U mnie ferrytyna 28, żelazo 121, w tsh 2,3.

Jeden lekarz mówi, ze okej, inny, żeby dosuplementowac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 11:06

👧 29 👨31

•podejrzenie PCOS
    •macica dwurożna

Wyniki:
    •TSH 2,3
    •Ferrytyna 28,3
    •Prolaktyna 15,6
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 7,37

Zalecenia: prenatal primo
  • Katrin 21 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Dziewczyny przewija się tu tyle wyników to może i na mój zerkniecie.
    Po badaniu CD 138 i CD 56. Stanu zapalnego brak, wynik 0.
    Komórki NK 6/1 HPF 3% komórek stromalnych.

Poprzedni transfer z wlewem z acofilu i dawką 1/2 co 3 dni. Hydroksychlorochiną 200 mg, medrol 8 mg --->brak implantacji.

Lekarz w sumie nic nie zaproponował. Powiedział, że to dobry wynik, nie potrzeba wlwewow z intralipidu i zlecił zacząć kurację medrolem już teraz ale tylko 2 mg.
    Przygotowuje się do transferu za 2 cykle czyli w kwietniu.

Co myślicie? Upierać się na więcej leków? To nasza ostatnia blastka.
    Hej
    Jestem tutaj nowa. widzę że masz podobne problemy do moich i męża. Ile razy podchodziłas do on vitro?

• Lili@ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri86 wrote:
    Cześć, ja walczyłam ze stanem zapalnym od października 2022 do lipca 2023.
    Dopiero 5 biopsja dała 0.
    Miałam takie wyniki 20/10, 5/10, 12/10, 06/10, 0/10.
    Brałam za każdym razem po dwa antybiotyki, wzięłam tego mnóstwo.
    Bardzo Ci polecam pilnować diety przeciwzapalnej, odstawić cukier w tym też miód,.dodatkowo ja brałam kurkumę w tabletkach i czosnek z Solgara, kiszonki i koniecznie probiotyki, ja miałam sanprobi superformule i globulki invag.
    I dodatkowo moja Pani Doktor robiła mi wlewy z osocza bogatopłytkowego do macicy, właśnie ja ten stan zapalny.
    Jeśli masz jakieś pytania to śmiało pisz.

Ciri86 bywasz tu jeszcze? Chciałam się dopytać o wlewy z osocza. Wysłałam zaproszenie. Jezeli odczytasz plik wyślij do mnie wiadomość prywatną;).

‹‹ 281 282 283 284 285
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ