🌹 🍩 ❤️ IVF LUTY '24 ❤️ 🍩 🌹
-
WIADOMOŚĆ
-
Milvaaa wrote:Ja żelazo 140, a ferrytyna 12,8... I nie wiem w sumie co robić, bo zaczęłam suplementować żelazo, ale wyczytałam, że to powinna być ostatnia deska ratunku. I że jakaś przyczyna tej niskiej ferrytyny musi być.
Ja mam od wielu lat dolegliwości różne jelitowo-żołądkowe. Miałam nawet kolonoskopie, a żadnemu lekarzowi nie przyszło do głowy zlecić badania typu tolerancje pokarmowe czy chociażby Helicobacter.... Ręce opadają, że człowiek sam musi szukać po internecie 🙄
A myślicie, że taka ferrytyna może być przyczyną ogólnie zmęczenia i senności? Ja coraz gorzej się czuję z każdym miesiącem. Latem trochę lepiej, bo inaczej się spędza dni, ale jesienią i zimą mam taki zjazd energii, że od 13 to ja mam ochotę się poskładać i nie mam ani sił ani ochoty na nic. Tylko na przykład nie mam problemów z wypadaniem włosów, paznokciami czy skórą, więc tak jakby wybiórcze objawy
U mnie ferrytyna 28, żelazo 121, w tsh 2,3.
Jeden lekarz mówi, ze okej, inny, żeby dosuplementowacWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 11:06
👧 29 👨31
•podejrzenie PCOS
•macica dwurożna
Wyniki:
•TSH 2,3
•Ferrytyna 28,3
•Prolaktyna 15,6
•żelazo 121
•kwas foliowy 7,37
Zalecenia: prenatal primo -
Ewa89_89 wrote:Dziewczyny przewija się tu tyle wyników to może i na mój zerkniecie.
Po badaniu CD 138 i CD 56. Stanu zapalnego brak, wynik 0.
Komórki NK 6/1 HPF 3% komórek stromalnych.
Poprzedni transfer z wlewem z acofilu i dawką 1/2 co 3 dni. Hydroksychlorochiną 200 mg, medrol 8 mg --->brak implantacji.
Lekarz w sumie nic nie zaproponował. Powiedział, że to dobry wynik, nie potrzeba wlwewow z intralipidu i zlecił zacząć kurację medrolem już teraz ale tylko 2 mg.
Przygotowuje się do transferu za 2 cykle czyli w kwietniu.
Co myślicie? Upierać się na więcej leków? To nasza ostatnia blastka.
Jestem tutaj nowa. widzę że masz podobne problemy do moich i męża. Ile razy podchodziłas do on vitro? -
Ciri86 wrote:Cześć, ja walczyłam ze stanem zapalnym od października 2022 do lipca 2023.
Dopiero 5 biopsja dała 0.
Miałam takie wyniki 20/10, 5/10, 12/10, 06/10, 0/10.
Brałam za każdym razem po dwa antybiotyki, wzięłam tego mnóstwo.
Bardzo Ci polecam pilnować diety przeciwzapalnej, odstawić cukier w tym też miód,.dodatkowo ja brałam kurkumę w tabletkach i czosnek z Solgara, kiszonki i koniecznie probiotyki, ja miałam sanprobi superformule i globulki invag.
I dodatkowo moja Pani Doktor robiła mi wlewy z osocza bogatopłytkowego do macicy, właśnie ja ten stan zapalny.
Jeśli masz jakieś pytania to śmiało pisz.
Ciri86 bywasz tu jeszcze? Chciałam się dopytać o wlewy z osocza. Wysłałam zaproszenie. Jezeli odczytasz plik wyślij do mnie wiadomość prywatną.
-