🐝🌼 IVF MAJ 2021 🌼🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena 😀 wrote:Dziewczyny szykuje się do criotransferu czy miała któraś z was atosiban?? Pomaga on czy wręcz przeciwnie?
Nie wiem czy dokładnie taka nazwę tej rozkurczowej kroplówki miałam, z emocji nie pamiętam ale dostalam przy 2 transferze i zaskoczyło❤️Magdalena 😀 lubi tę wiadomość
-
Agawa85 wrote:Hejo, tradycyjnie kcikaski za dziś. ✊✊
Polecicie jakieś igły do prolutexu? Jaki rozmiar najlepiej się sprawdził? Możliwe że będę miała włączony więc w razie czego, chce się przygotować.
Udanej soboty.😊
Ja mam takie insulinowki, ale koniecznie pakowane pojedynczo już z igłą w zestawie. Są też takie po bodajże 20 szt pakowane ale nikt w żadnej aptece nie był mi w stanie powiedzieć czy są ściągane igly🙈Agawa85 lubi tę wiadomość
-
Judy88 wrote:Nie wiem czy dokładnie taka nazwę tej rozkurczowej kroplówki miałam, z emocji nie pamiętam ale dostalam przy 2 transferze i zaskoczyło❤️
Dziękuję 😘, więc jedna się zdecyduje na ten lek. Chociaż wiem doskonale, że każdy organizm jest inny. Miejmy nadzieję że pomoże. Po ostatnim transferze miałam skurcze macicy. Lekarz mówił, że możemy go podać przy następnym transferze. Może być też przyczyną niepowodzenia 😔. -
Esz wrote:Jaki magnez bierzesz?
Magnefar b6Esz lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Agawa85 wrote:Hejo, tradycyjnie kcikaski za dziś. ✊✊
Polecicie jakieś igły do prolutexu? Jaki rozmiar najlepiej się sprawdził? Możliwe że będę miała włączony więc w razie czego, chce się przygotować.
Udanej soboty.😊Agawa85 lubi tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 18:44
Magdalena 😀 lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
nick nieaktualny
-
Magdalena 😀 wrote:Dziewczyny szykuje się do criotransferu czy miała któraś z was atosiban?? Pomaga on czy wręcz przeciwnie?
Ja za ostatnim razem miałam Atosiban i to w podwójnej dawce. Na 2 usg przed crio miałam widoczny skurcz w dnie macicy. Żałuję,że przy poprzednim podejściu nie poprosiłam o taki lek-dopiero po czasie zdałam sobie sprawy, że miałam po transferze dość mocne skurcze (łącznie z tym, że mnie w nocy raz obudziły).
Myślę, że nie zaszkodzi ✊🍀Magdalena 😀 lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, na ile dni przed transferem ma się wlew z Accofilu?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
- Patka11651: podgląd kurnika 🥚🍀
- palyna: beta 🍀
- martimarti: beta 🍀
- kasiek2620: beta 🍀
- Laura121: beta 🍀
Ale intensywny dzień betowania Pięknie no to kciuki oczywiście zaciśnięte Mooooooocno! A na podglądzie pięknych jajec Patka
Ja ranek powitałam @
ślązaczka wrote:U mnie zaczęła się 6 maja 🐒kaniczynka82 wrote:Nieśmiało tez dołączam mi się zaczęła 🐒7 maja
To u mnie dopiero dziś ha ha
Jakim protokołem idziecie? Transfer przewidziany jeszcze w maju tak?
Wiosanna888 lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Kasia1991 wrote:Zielona@🍀 a ty jak się czujesz ? Kiedy będziesz testować ? 😃
Kurcze nie wiem jeszcze jak z tym testowaniem, boje się właśnie jakieś psychicznego dołka jak będzie biel 🙈
No zobaczymy, narazie to 2 dpt to jeeeeszczeStarania od 2010 r. - 4 IUI
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Siostry jadę na krew... bez przekonania, ale chce mieć czyste sumienie żeby się napić wina wieczorem 😂😂
2 testy z dzisiejszego ranka... nie spodziewam się niczego tylko wina wieczorem
https://zapodaj.net/82b38415123bf.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 11:36
Krakowska, Zielona@, Laura121, Aneta8, Yoselyn82, monkey, I am waiting for a miracle, Kalamea lubią tę wiadomość
palyna -
Sto_krotka wrote:Ja za ostatnim razem miałam Atosiban i to w podwójnej dawce. Na 2 usg przed crio miałam widoczny skurcz w dnie macicy. Żałuję,że przy poprzednim podejściu nie poprosiłam o taki lek-dopiero po czasie zdałam sobie sprawy, że miałam po transferze dość mocne skurcze (łącznie z tym, że mnie w nocy raz obudziły).
Myślę, że nie zaszkodzi ✊🍀
Dziękuję za informację 😘, nam zostało 5 zarodków dwa tej lepszej jakości jeden średni i dwa ostatnie już gorszej jakości. Lekarz po nie udanym transferze pytał się czy miałam skurcze po transferze. Miałam przez pierwsze dni i to dość bolesne. Powiedział że może być przyczyną niepowodzeń. I można zastosować ten lek. Więc chyba warto zaryzykować tym bardziej, że zarodek kolejny jest lepszej jakości. Chociaż to nie ma też reguły. Udało Ci się przy zastosowaniu tego leku ? -
Krakowska wrote:Dziewczyny, na ile dni przed transferem ma się wlew z Accofilu?
Tym razem miałam transfer 3 dniowego zarodka i wyszło 3 dni przed transferem , tez w dniu punkcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 11:35
Krakowska lubi tę wiadomość
palyna -
Ja dzisiaj bylam na podglądzie... punkcja prawdopodobnie w środę. W poniedziałek ostatni podgląd. Lekarz powiedział, że transfer w tym miesiącu jest niemożliwy bo będzie hiperstymulacja. Jestem zła i rozczarowana:( Myślałam, że podejdę do procedury ze świeżym zarodkiem... a tu znowu karmienie się hormonami od początku. Masakra jakaś. W dodatku boli mnie jajnik i plecy a do środy daleko.
Yoselyn82, Makt lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielona@ wrote:Dobrze, tylko głowa mnie dziś boli 😕
Kurcze nie wiem jeszcze jak z tym testowaniem, boje się właśnie jakieś psychicznego dołka jak będzie biel 🙈
No zobaczymy, narazie to 2 dpt to jeeeeszcze
Mnie wczoraj głowa bolała okropnie 🤯 dzisiaj jest już ok. 😃 mam to samo kurczę , nie wiem czy się nie wyłamać i nie zrobić pierwszego testu te 5dpt -
Kasia1991 wrote:Mnie wczoraj głowa bolała okropnie 🤯 dzisiaj jest już ok. 😃 mam to samo kurczę , nie wiem czy się nie wyłamać i nie zrobić pierwszego testu te 5dpt
Ja to mogłabym testować od 4dpt dla celów statystycznych ale boje się że wprowadzi mnie to w jakiś smutek... Dźwignię wszystko ale tego właśnie smutku nie chce odczuwać. Zobaczymy jak przyjdą kolejne dni i jak na to będę patrzeć 🤷🏻♀️Krakowska lubi tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Magdalena 😀 wrote:Dziękuję 😘, więc jedna się zdecyduje na ten lek. Chociaż wiem doskonale, że każdy organizm jest inny. Miejmy nadzieję że pomoże. Po ostatnim transferze miałam skurcze macicy. Lekarz mówił, że możemy go podać przy następnym transferze. Może być też przyczyną niepowodzenia 😔.
Dokładnie, mnie po nie udanym transferze też od razu gin zleciła. Chociaż cena zwaliła mnie z nóg bo wcześniej wydałam kupę kasy za mrożenie i transfer to nie zaluje absolutnie☺️Magdalena 😀 lubi tę wiadomość
-
Krakowska wrote:Dziewczyny, na ile dni przed transferem ma się wlew z Accofilu?
Ja miałam 5 dni i wtedy też włączałam progesteronKrakowska lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️