🐝🌼 IVF MAJ 2021 🌼🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Jak to jest z tym progiem doustnym... mi i lekarz i pani w aptece powiedziała że te doustnie progesterony to mam brać godzinę przed posiłkiem albo 2h po bo lepiej się przyswajają.. i że mam pić przy nich dużo wody. Tak z 3l minimum bo ogólnie progesteron wysusza skórę i mała podaż wody w 2 fc skutkuje tym że puchniemy bo organizm magazynuje wodę. Ten do jamy w podwoziu mogę sobie brać kiedy chcę byle by o stałej porze w rytmie dobowym. A przy estrofemie mam uzywac krem z najwyzszym filtrem bo mogę wystąpić przebarwienia na skórze. Rowniez przy nim mam pić dużo wody i nie zapominać o Wit D bo jak się będę ukrywała przed słońcem to nie będę produkować wystarczającej jej ilości. Ale ja akurat Wit D to bierę i bez tego.👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Yoselyn82 wrote:Wiesz co jeśli brałaś 2-2 i nagle każe odstawic to nie bardzo.
Powinnaś brać dalej tzn 1-2, 1-1 . Po prostu stopniowo.
Ja schodzę bardzo powoli z progesteronu.
z Michałkiem też schodziłam bardzo ostrożnie ale potem znów brałam bo m się szyjka skracala więc musiałam ponownie brać więcej.
Który masz tydzień ? Badałam proga jaki masz?
Pytanko a nie miałaś potem problemu z porodem tzn długo rodziłaś bo prog tez blokuje miałam tak przy drugiej ciąży i rodziłam 12h -
Poogarnialam wstępnie listę. Kundzia07 dopisałam Cię do naszej listy mimo tego że transfer się nie udał. Wybacz ,że dopiero teraz. Także będziesz w naszych statystykach.
Ruszyła już też lista na Czerwiec, więc kto chętny to proszę się dopisywać. Będzie łatwiej dla przyszłej prowadzącej. KIlka z was juz wyłapałam i dopisałam. Jak w razie wu teraz mi tranafer nie wyjdzie (pfu-pfu odpukać) to Czerwiec odpuszczam i wchodzę w dodatkową diagnostykę podwozia. Także zastanawiacie się proszę która przejmie wątek. Bo ja nawet gdybym chciała to nie dam rady wam pomóc.. A po drugie to już trochę męczy mnie ta lista i śni mi się po nocach 🤣Kate1811, prosiulek, Krakowska, Yoselyn82, Wiosanna888, kate2friend, Kundzia07, monkey, _otus_, Asienka33, Kalamea, moyeu lubią tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/be371e79db8b2.jpg.html
Musiałam się upewnić co u kropka 🥰😍
Moj pierwszy wyraźny sikacz 😍❤jaina_proudmoore, Kate1811, Morwa, niesprawiedliwa, Laura121, vona, kamisia, Megi-x, Limoncia, Yoselyn82, Wiosanna888, Aneta8, Pimka, Kasia1991, monkey, Julitka123, _otus_, MANIA, nat87, kasiek2620, Annn90, Asienka33, Makt, Kalamea, Krysiaa, moyeu, Ewelka02 lubią tę wiadomość
-
Andzik01 wrote:https://zapodaj.net/be371e79db8b2.jpg.html
Moj pierwszy wyraźny sikacz 😍❤Andzik01 lubi tę wiadomość
starania od 2016
*IVF 01.20 ☹️
*IVF 07.20
✓07.20 Transfer 🥳
Nic nie boli bardziej, niż śmierć
spełnionego marzenia 💔
💔 Oleńka 34tc [*] 💔👼🏼02.21
Walczymy dalej 🍀
*IVF 09.2021
°7 komórek 🤩 wszystkie
zapłodnione
° 6 blastek 🤩
✓09.21 transfer - CB 💔
✓11.21 transfer - 😞
✓04.22 transfer - 😞
✓05.22 transfer 🙏🏻✊🏻❤️
5dpt- beta: 15,91
7dpt- 66,08
9dpt- 199,48
11dpt- 544,04
13dpt- 1701,08
19dpt- pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
25dpt- jest ❤️🙏🏻🌈🥰
Nasz cudzie trwaj! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️🌈
23.01.2023 Nasz cud jest z nami 🥰❤️🌈🤗
Mamy ❄️❄️ -
Morwa wrote:Poogarnialam wstępnie listę. Kundzia07 dopisałam Cię do naszej listy mimo tego że transfer się nie udał. Wybacz ,że dopiero teraz. Także będziesz w naszych statystykach.
Ruszyła już też lista na Czerwiec, więc kto chętny to proszę się dopisywać. Będzie łatwiej dla przyszłej prowadzącej. KIlka z was juz wyłapałam i dopisałam. Jak w razie wu teraz mi tranafer nie wyjdzie (pfu-pfu odpukać) to Czerwiec odpuszczam i wchodzę w dodatkową diagnostykę podwozia. Także zastanawiacie się proszę która przejmie wątek. Bo ja nawet gdybym chciała to nie dam rady wam pomóc.. A po drugie to już trochę męczy mnie ta lista i śni mi się po nocach 🤣
Andzik01, Limoncia, Wiosanna888, Yoselyn82, jaina_proudmoore, Morwa lubią tę wiadomość
starania od 2016
*IVF 01.20 ☹️
*IVF 07.20
✓07.20 Transfer 🥳
Nic nie boli bardziej, niż śmierć
spełnionego marzenia 💔
💔 Oleńka 34tc [*] 💔👼🏼02.21
Walczymy dalej 🍀
*IVF 09.2021
°7 komórek 🤩 wszystkie
zapłodnione
° 6 blastek 🤩
✓09.21 transfer - CB 💔
✓11.21 transfer - 😞
✓04.22 transfer - 😞
✓05.22 transfer 🙏🏻✊🏻❤️
5dpt- beta: 15,91
7dpt- 66,08
9dpt- 199,48
11dpt- 544,04
13dpt- 1701,08
19dpt- pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
25dpt- jest ❤️🙏🏻🌈🥰
Nasz cudzie trwaj! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️🌈
23.01.2023 Nasz cud jest z nami 🥰❤️🌈🤗
Mamy ❄️❄️ -
Morwa wrote:Jak to jest z tym progiem doustnym... mi i lekarz i pani w aptece powiedziała że te doustnie progesterony to mam brać godzinę przed posiłkiem albo 2h po bo lepiej się przyswajają.. i że mam pić przy nich dużo wody. Tak z 3l minimum bo ogólnie progesteron wysusza skórę i mała podaż wody w 2 fc skutkuje tym że puchniemy bo organizm magazynuje wodę. Ten do jamy w podwoziu mogę sobie brać kiedy chcę byle by o stałej porze w rytmie dobowym. A przy estrofemie mam uzywac krem z najwyzszym filtrem bo mogę wystąpić przebarwienia na skórze. Rowniez przy nim mam pić dużo wody i nie zapominać o Wit D bo jak się będę ukrywała przed słońcem to nie będę produkować wystarczającej jej ilości. Ale ja akurat Wit D to bierę i bez tego.
jaina_proudmoore, Morwa lubią tę wiadomość
InviMed Wrocław
🙎🏼♀️AMH 7.1
PCOS?
👨czynnik męski
29-01-2020 Start: protokół krótki z antagonistą
19-02-2020 Punkcja: pobrano 13 oocytów dojrzałych
ICSI: 6 oocytów zapłodnionych, 6 zamrożonych , 1 odrzucony *nieprawidłowa morfologia
transfer odwołany z powodu ryzyka OHSS
5 zarodków odrzuconych, 1 zamrożony
22-06-2020 FET 3-dniowca 7bl I, 11dpt HCG+B <0.1U/l🥺
ICSI- 20-04-2021: 3 z 6 oocytow prawidłowo zapłodnionych- tylko 1 zarodek z 3 doby
23-04-2021 transfer zarodka z 3 doby 8bl I
11dpt HCG-B 185,5U/l,
13dpt 479,7U/l,
22dtp 16850U/l pęcherzyk ciążowy GS 19,6 i żółtkowy
24-05-2021 II USG❤️
05-07-2021 prenatalne - ok
02-09-2021 połówkowe -
Agawa85 wrote:Ja wypiłam około litra i chyba przesadziłam bo potem w drodze na biegu szukałam stacji bo prawie bym się posikała😁
Looo matko litr od razu wypiłaś? Szacun. Nie dalabym rady tyle naraz 😂🤣😘Agawa85 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
moyeu wrote:Dziewczyny, odnośnie transferu, biorę dopochwowo lutinus, czy w dniu transferu wziąć go dopiero po transferze czy np jak wezmę wcześnie rano to tez będzie Ok? Chodzi mi o to że on się przecież nie rozpuszcza całkowicie i czy to nie będzie problem przy transferze? Wiem, głupie pytanie ale oczywiście jak rozmawiałam dzisiaj z koordynatorką to zapomniałam o to spytać 🤦🏼♀️
A o której transfer? Rano bierz leki normalnie , jak coś to lekarz sobie wyczyści 😘jaina_proudmoore, moyeu lubią tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny, czy Was też po tych tabsach tak pogorszył się stan cery? Od paru lat bardzo dbam o cerę, spf cały rok, peelingi, maseczki i cerę miałam ładna. Ale przez ostatnie tygodnie jest masakra. Skóra jak u nosorożca, jakby pogrubiona, na Lini żuchwy, na skroniach jakas kaszka. Nic w swojej pielęgnacji nie zmieniłam, więc mysle, że to od tabsow.
Wiosanna888, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra85 wrote:Dziewczyny, czy Was też po tych tabsach tak pogorszył się stan cery? Od paru lat bardzo dbam o cerę, spf cały rok, peelingi, maseczki i cerę miałam ładna. Ale przez ostatnie tygodnie jest masakra. Skóra jak u nosorożca, jakby pogrubiona, na Lini żuchwy, na skroniach jakas kaszka. Nic w swojej pielęgnacji nie zmieniłam, więc mysle, że to od tabsow.
U mnie bez zmian, choć ostatnio nawet zaniedbałam dbanie.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Limoncia wrote:Endo urosło, transfer w czwartek 🙏🍀
Gratulacje i zazdroszczę. Oj, jakbym chciała mieć już bezpieczny transfer.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
jaina_proudmoore wrote:Ja jutro jadę na badanie prog to dam znać ile wyszło.plus obowiązkowo test na Covid 🙉 Czy w krwi wychodzi Utrogestan ? 🤔
Mooocne kciuki za dobre wyniki 💪🥰jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Ewa100 wrote:No jasne będę powtarzać, w tym temacie to jakaś nawiedzona jestem
Beta ładnie wystrzeliła , moocne kciuki za przyrosty 💪🥰
Trzeba wierzyć że maluszek walczy. Bo kto jak nie Ty musisz wierzyćMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Limoncia wrote:Endo urosło, transfer w czwartek 🙏🍀
Super , to mocne Kciuki za crio, niech maluszek zostanie z tobą 💪🥰Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Morwa wrote:Jak to jest z tym progiem doustnym... mi i lekarz i pani w aptece powiedziała że te doustnie progesterony to mam brać godzinę przed posiłkiem albo 2h po bo lepiej się przyswajają.. i że mam pić przy nich dużo wody. Tak z 3l minimum bo ogólnie progesteron wysusza skórę i mała podaż wody w 2 fc skutkuje tym że puchniemy bo organizm magazynuje wodę. Ten do jamy w podwoziu mogę sobie brać kiedy chcę byle by o stałej porze w rytmie dobowym. A przy estrofemie mam uzywac krem z najwyzszym filtrem bo mogę wystąpić przebarwienia na skórze. Rowniez przy nim mam pić dużo wody i nie zapominać o Wit D bo jak się będę ukrywała przed słońcem to nie będę produkować wystarczającej jej ilości. Ale ja akurat Wit D to bierę i bez tego.
Wiesz co ja bym nie dała rady na pusty żołądek brać np dupka , musiałam coś zjeść , chociaż pol kromeczki .
Jednak to hormon więc ciężko by mi było. I tak już tyle leków bierzemy że żołądek jest obciazony więc lepiej sobie jakoś pomóc.😘jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Ewkamewka wrote:Tydzień 10+4 prog badałam w 8 i był 70 wiec spory co do brania zamierzam stopniowo to robić jednak teraz jest większe obciążenie organizmu bo dwie istotki 😊
Pytanko a nie miałaś potem problemu z porodem tzn długo rodziłaś bo prog tez blokuje miałam tak przy drugiej ciąży i rodziłam 12h
Aaaa to gratuluję dwóch ♥️♥️ bo nie wiem czy to zrobiłam.
Wiesz co ja miałam cc ze względu na moją historię .
Ja w ogóle musiałam brać prawie do końca proga , miałam odstawić w szpitalu jak leżałam parę dni przed ccEwkamewka lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
Andzik01 wrote:https://zapodaj.net/be371e79db8b2.jpg.html
Moj pierwszy wyraźny sikacz 😍❤
Pięknie ♥️Andzik01 lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️