🍀🌞🌻 IVF MAJ '24 🌻🌞🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaY wrote:Wczoraj 6 dpt beta 3.4
Dziś test biały. Więc miałam CB
Ja tak rozumiem że mogę odstawić leki i po prostu czekać na okres?
Ja osobiście bym poczekała do jutrzejszej betyizabelka90, Ann🔆, Limonka26, Luna_94🌛 lubią tę wiadomość
Ona, On 31 lat
Starania od 2019, w klinice od 2021
3 x nieudane IUI
Punkcja 07.2023
I ET 07.2023 - ❄️ hiperka, duży krwiak, 19 tc [*]
II FET 03.2024 - ❄️ CB
Beta: 9dpt 16, 11-32, 13-50, 17-134, 25-58, nowy cykl: 2dc-49.9, 10-46, 16-17, 23-2
III FET 05.2024 - ❄️ beta <0,2
IV FET 06.2024 - ❄️❄️ CB
Beta: 6dpt-⏸️, 7-55, 9-78, 12-31, 14-9
V FET 10.2024 - ❄️ 4BC, CS
Encorton, Clexane 0,6, Accofil, Glucophage
12 dpt - 763, 14 dpt - 1851, 19 dpt - 7320 🚀
26 dpt - CRL 0,69cm +
9+2 - CRL 2,42cm, 177
10+1 - Nifty - ryzyka niskie 🍀, dziewczynka 💝
12+6 - prenatalne, OK ✔️ CRL 6,4cm
-
KarolaY wrote:Wczoraj 6 dpt beta 3.4
Dziś test biały. Więc miałam CB
Ja tak rozumiem że mogę odstawić leki i po prostu czekać na okres?
nie nie odstawiaj lekow, powtorz bete tylko beta prawde mowi dla twojego czystego sumienia.KarolaY lubi tę wiadomość
83 / 85
Endometrium 7-8mm, genotyp homozygotyczny 4G/4G, MTHFR, heterozygota CT, heterozygota AC, ANA 1 dodatnie, histeroskopia x 2 , biopsiaja CD138 x 2 ok, cytokiny ok , komorki NK 12% , pgt-a , BX kirow implantacyjnych brak, laparo+histero ok
I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
1. Tranfer sztuczny marzec 22- 5dpt 40, 7dpd 30, 10dpd 2
(atoziban + embrio glue, acard, ovitrell) ❌️
II IVF 2022 ❄️❄️- 5.1.1 i 5.1.1
2. Tranfer sztuczny listopad ❄️ brak serduszka 💔❌️
(atoziban, embrio glue, acard)
3. Transfer naturalny ❄️ 5.1.1 5dpt: <1,2❌️
2023/2024: IVF III ❄️5.1.1 + IV IVF 0 + V IVF ❄️❄️5.1.1 6.1.2
4. Transfer naturalny marzec
(Heparyna, encotron, acard,
❄️5.1.1 7dpt: <1,2 9dpt: <1,2❌️
5. Transfer ❄️5.1.1 czewriec metypred 8g, heparyna, acard 150, atoziban, ovitrell, akupunktura
4dpt 3,7 (ovitrell?) 5 dpt cien cienia rano wieczorem cienia brak beta <2,3 ❌️
6. Transfer wrzesien -
Kami.N wrote:Nadzieja31 w takim przypadku lepiej hodować do blastocysty ponieważ wiele z nich pada 3-5 doba. Domyślam się, że te trzydniowe mrożonki na próbę, że być może lepiej sobie poradzą w macicy. Oby się udało, jak nie to kolejne procedury tylko do blastocysty.
Jeśli nie wchodzi w grę zmiana mentalności odnośnie nasienia dawcy lub adopcji zarodka to próbować do skutku, w przypadku bardzo złych wyników nasienia jest szansa że w końcu trafi się ten wyjątkowy silny plemnik. Bierz tylko pod uwagę że każda stymulacja i punkcja to obciążenie Twojego zdrowia więc partner kategorycznie się temu sprzeciwiając powinien też o tym pomyśleć.
na mojej drodze invitrowej rozne artykuly przez moje rece przemknely, lubie je czytac. Gdzies mi sie obilo o oczy ze wlasnie przy bardzo slabym nasienu nie ma co chodowac do blaski tylkowlasnie lepiej podawac w 3 dobie. ale poprawcie mnie jezeli sa na ten temat nowe dane. Zapamietalam gdyz czytalam to juz w niejedym artykule.
Chodowane do blaski i odmrazana nie przezywaja odmorzenia sa za slabe.
Ale dziwi mnie kwestia suplementacji i pogorszenia wynikow. Tutaj bym sie nie poddala. Tu bylo cos nie tak z suplementacja moze nie to co trzeba badz badanie nasienia w za dlugi za krotkim czasie abstynencji.
Ja tu nie pomoge bo u mnie inny problem ale dziewczyny napewno.
Skupilabym sie na mezu i jego armi zeby tu polepszyc napewno dieta, nie wiem czy twoj maz popija sobie cos badz pali czy robi sport.
Napisz cos wiecej jakie macie wyniki spermiogramu i jakie suple mu dawalas napisz jaki macie styl zycia. A dziewczyny napewno cos podpowiedza
zrob stopke
przeszukaj te formum na temat slabego nasienia i wynntuj wszystko co znajdziesz i omwo ze swoim lekarzem prowadzacymWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2024, 13:17
83 / 85
Endometrium 7-8mm, genotyp homozygotyczny 4G/4G, MTHFR, heterozygota CT, heterozygota AC, ANA 1 dodatnie, histeroskopia x 2 , biopsiaja CD138 x 2 ok, cytokiny ok , komorki NK 12% , pgt-a , BX kirow implantacyjnych brak, laparo+histero ok
I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
5. Transfer ❄️5.1.1 czewriec metypred 8g, heparyna, acard 150, atoziban, ovitrell, akupunktura
6. Transfer wrzesien -
Katline wrote:Melduję się z Krokiem na pokładzie ^^ powiedziałam sobie że zrobię 6dpt sikańca i 8,10 betę. Zobaczymy czy wytrzymam
no to jest plan i wielkie postanowienia chyle czola jezeli wytrzymasz az do 9 dnniaKatline lubi tę wiadomość
83 / 85
I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
6. Transfer wrzesien -
Slimak wrote:na mojej drodze invitrowej rozne artykuly przez moje rece przemknely, lubie je czytac. Gdzies mi sie obilo o oczy ze wlasnie przy bardzo slabym nasienu nie ma co chodowac do blaski tylkowlasnie lepiej podawac w 3 dobie. ale poprawcie mnie jezeli sa na ten temat nowe dane. Zapamietalam gdyz czytalam to juz w niejedym artykule.
Ale dziwi mnie kwestia suplementacji i pogorszenia wynikow. Tutaj bym sie nie poddala. Tu bylo cos nie tak z suplementacja moze nie to co trzeba badz badanie nasienia w za dlugi za krotkim czasie abstynencji.
Skupilabym sie na mezu i jego armi zeby tu polepszyc napewno dieta, nie wiem czy twoj maz popija sobie cos badz pali czy robi sport.
Napisz cos wiecej jakie macie wyniki spermiogramu i jakie suple mu dawalas napisz jaki macie styl zycia. A dziewczyny napewno cos podpowiedza
——-
Nasienie bylo pobrane podczas biopsji bo bylo tak słabe, ze nie było możliwości inaczej 🫣 sam lekarz był w szoku. Mieliśmy nawet rozmowe z lekarzem i embriologiem, nie wiedzą co jest przyczyną…. Leki znajdę i napiszę później jakie brał, były też zastrzyki suplementy, orzeszki brazylijskie bo wyczytałam że będą pozytywnie wpływały. Palić nie pali… sportu nie uprawia. Praca siedząca przy komputerze, popołudnia takie same 😒 no i wieczorami raz na jakiś czas wino jakieś whisky, piwo.
Już jestem tym wszystkim zmęczona. Nasza nierówna walka trwa już ponad 6 lat wspólnie. Wcześniej u ginekologów którzy mnie szprycowali różnymi lekami a żaden nie wpadł na pomysł że to może wina męża … dopiero od 2 lat jeździmy do kliniki. Niby dopiero a jednak aż…Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2024, 13:29
-
Nadzieja31 wrote:Slimak wrote:na mojej drodze invitrowej rozne artykuly przez moje rece przemknely, lubie je czytac. Gdzies mi sie obilo o oczy ze wlasnie przy bardzo slabym nasienu nie ma co chodowac do blaski tylkowlasnie lepiej podawac w 3 dobie. ale poprawcie mnie jezeli sa na ten temat nowe dane. Zapamietalam gdyz czytalam to juz w niejedym artykule.
——-
Nasienie bylo pobrane podczas biopsji bo bylo tak słabe, ze nie było możliwości inaczej 🫣 sam lekarz był w szoku. Mieliśmy nawet rozmowe z lekarzem i embriologiem, nie wiedzą co jest przyczyną…. Leki znajdę i napiszę później jakie brał, były też zastrzyki suplementy, orzeszki brazylijskie bo wyczytałam że będą pozytywnie wpływały. Palić nie pali… sportu nie uprawia. Praca siedząca przy komputerze, popołudnia takie same 😒 no i wieczorami raz na jakiś czas wino jakieś whisky, piwo.
Już jestem tym wszystkim zmęczona. Nasza nierówna walka trwa już ponad 6 lat wspólnie. Wcześniej u ginekologów którzy mnie szprycowali różnymi lekami a żaden nie wpadł na pomysł że to może wina męża … dopiero od 2 lat jeździmy do kliniki. Niby dopiero a jednak aż…
rozumiem cie i zycze ci z calych sil aby sie udalo z tymi dwoma co masz. Moze podac dwa gdyz sa podobnej klasy? Masz dwa zarodki a to dwie szanse.
Moze wyslij meza teraz na badanie nasienia takie ogolne.
Ale w miedzy czasie musisz dzialac poprawa nasienia to minimum 3 miesiace.
zrob stopke, Napisz wyniki meza. przeczesz to forum na temat slabego nasienia wynotuj sobie wszystko co znajdziesz byly tu podawane rozne suple i nie tylko na poprawe.83 / 85
I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
6. Transfer wrzesien -
Avanti23 wrote:Przykro mi 🙄
Trzeba przeanalizować co poprawić itd.
Nie wiem która to Twoja stymulacja.
Mi na początku lekarz powiedział że pierwszy raz to takie w ciemno trochę 🤔
Mi też tak powiedział
Z perspektywy czasu w życiu bym się nie zgodziła drugi raz
Ale wtedy człowiek był głupi mało wiedział 🫣 -
Slimak wrote:rozumiem cie i zycze ci z calych sil aby sie udalo z tymi dwoma co masz. Moze podac dwa gdyz sa podobnej klasy? Masz dwa zarodki a to dwie szanse.
Moze wyslij meza teraz na badanie nasienia takie ogolne.
Ale w miedzy czasie musisz dzialac poprawa nasienia to minimum 3 miesiace.
zrob stopke, Napisz wyniki meza. przeczesz to forum na temat slabego nasienia wynotuj sobie wszystko co znajdziesz byly tu podawane rozne suple i nie tylko na poprawe.
Bardzo dziękuję za dobre słowo 🥰
Właśnie znowu musze jednak męża wziąć w garść. Lekarze go zostawili w spokoju bo stwierdzili że lepiej korzystać z tych zamrożonych słomek nasienia … tylko dlaczego? Ja w sobie ładuje sterty leków… a przecież w tym czasie mogliby i o jego nasienie walczyć 😒
Dziękuję za radę. Oczywiście przyjmę te dwa zarodki, ale najpierw będę chciała z lekarzem ustalić może jakieś badania dodatkowe nie tylko dla mnie ale i dla męża. Musimy działać z dwóch stron -
Nadzieja31 wrote:Bardzo dziękuję za dobre słowo 🥰
Właśnie znowu musze jednak męża wziąć w garść. Lekarze go zostawili w spokoju bo stwierdzili że lepiej korzystać z tych zamrożonych słomek nasienia … tylko dlaczego? Ja w sobie ładuje sterty leków… a przecież w tym czasie mogliby i o jego nasienie walczyć 😒
Dziękuję za radę. Oczywiście przyjmę te dwa zarodki, ale najpierw będę chciała z lekarzem ustalić może jakieś badania dodatkowe nie tylko dla mnie ale i dla męża. Musimy działać z dwóch stron
Dobre nawyki wszczepić w siebie 👍 żywieniowe, suple.. brak używek to przede wszystkim.
Mam na sobie przykład, rok temu dr. Zajął się pp. męża dostał sterydy na 6 msc. Na początek. Oczywiście dieta, brak alko, zdrowy tryb życia. Ja w tym czasie mogłam przecież żyć „normalnie” ale wzięłam się za naszą dwójkę, dieta z AP. Suple, sport, zdrowe nawyki. W październiku PP. Spadły, ale nie tak jak byśmy tego chcieli. Szybka Decyzja o ivf. I ja byłam przygotowana na to, nie żałowałam, że idę w ciemno, ani nie musieliśmy odwlekać o 2-3 msc. Żeby siebie podciągnąć 😊
Teraz powoli dojść do siebie w głowie i obraz dobry plan, na pewno to wszystko wynagrodzi w przyszłości 🍀💜Nadzieja31 lubi tę wiadomość
-
Dziś mam potwierdzenie . mamy dwa zamrożone zarodki z piątej doby 4AB i 4 BC.
Trochę mnie zmartwił 4 BC... ale powinnam się chyba cieszyć z tego co mam.Różyczka91, Atopikowa, Kluska, Ann🔆, Mała3, Katline, Dzoana88, Yasamez91, Pusshka, najra88, Jenny93, Karo_27, Nadzieja25, hope28 lubią tę wiadomość
Ona :35 🧡Hashimoto,adeno,mieśniak, mthfr oraz pai, KIR AA NK 44% Cross match - ujmeny, AMH 23'-2,8 24' -2,1 25'-3,6?
Kariotyp ok On: 39 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
I IVF 12/2023 , brak zarodków 😭
II IVF 05/2024
2 ❄️❄️4AB ,4BC
08/24 FET 4 AB
beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
02.25FET ( z zaleceniami immuno)beta 0 ;(
III IVF 03/2025 ❄️❄️❄️! -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 11:03
Ona 37 lat -> AMH 5,87
On 39 lat -> niskie parametry nasienia
I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
---
starania o rodzeństwo:
3 transfery nieudane
histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
---
12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
24.02 transfer ❌ -
Ladybug wrote:Cześć dziewczyny, podczytuję wątki miesieczne i po cichu przeżywam z Wami i szczęśliwe chwile i porażki.
U nas 4 lata temu pierwszy transfer dał córkę, a teraz juz 3 próby dały okrągłe betowe zero. Także szukamy co jest nie tak. W czerwcu wybieramy się do immunologa by omówić wyniki, a poza tym... Szukam na własną rękę.
Odzywam się, bo chciałam z Wami zrobic mały research odnośnie PH NASIENIA. Znalazłam info, że optymalne PH to 7,2-7,6. Mój M ma zawsze 8,1, raz nawet 8,3. Wyniki kiepskie - nie przekracza 2mln sztukw 1ml, więc szukamy przyczyny. Androlog nigdy nie zwrócił uwagi na ph i nie wiem czy teraz przesadzam, czy faktycznie powinniśmy coś z tym zrobić...
Dlatego bardzo proszę, jeśli któraś z Was ma w zanadrzu ostatnie badanie, niech spojrzy na ph napisze jakie jest i czy wyniki "ogólnie ok" czy słabo jak u nas.Ladybug lubi tę wiadomość
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 11:03
Kluska lubi tę wiadomość
Ona 37 lat -> AMH 5,87
On 39 lat -> niskie parametry nasienia
I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
---
starania o rodzeństwo:
3 transfery nieudane
histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
---
12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
24.02 transfer ❌ -
Agula wrote:Dziewczyny trochę się odkopuję po mojej ostatniej cp..
Byłam wczoraj na konsultacji w klinice i mam 2 ścieżki do wyboru:
Przede wszystkim mam 2 mrożaki na stanie.
Na pewno mam zrobić biopsję endometrium CD138
I albo podchodzimy do transferu i próbujemy 1 zarodek. Jeśli się transfer nie powiedzie to idziemy w immuno.
Albo immuno mam zrobić już przed tym transferem.
Zalecone badania jakie miałabym zrobić to:
-Cytokiny CBA
-ANA1 (jeśli wyjdzie dodatnie to kolejno ANA2, ANA3, ANA4)
-IMK immunofenotyp
- alloMLR + LCT (lub CROSS Match)
Na początku nie chciałam iść jeszcze w immunologię, ale po przedyskutowaniu z mężem w domu, on jest za tym.
Co sądzicie? I tutaj w ostatnim podpunkcie mam wypisane alloMLR lub CROSS Match - jaka jest różnica między tymi badaniami?
Ja bym zrobiła tą immunologię już teraz. Albo chociaż KIR, ANA (mi lekarz zlecał od razu ANA 4, podobno każde kolejne to doszczegółowienie poprzednich, i jeśli wyjdzie że trzeba 4 to wychodzi drożej dużo, ale odczytaj sobie), allo mlr (cross match można później jak już będziecie myśleć o ewentualnych szczepieniach).
To da taki mega ogólny obraz a nie będziecie sobie pluli w brodę jeśli transfer nie wyjdzie że coś można było zrobić.
Artvimed Kraków
18.11.2024 transfer ❄️, biochem
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.2023 Z jest na świecie ❤️♀️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Nadzieja31 wrote:Bardzo dziękuję za dobre słowo 🥰
Dziękuję za radę. Oczywiście przyjmę te dwa zarodki, ale najpierw będę chciała z lekarzem ustalić może jakieś badania dodatkowe nie tylko dla mnie ale i dla męża. Musimy działać z dwóch stron
trzymam monco kciuki zeby sie udalo z tym co masz.
ale dzialaj juz zapobiegwczo dieta jest wazna, zerknij na to co jecie zeby posilki byly pelnowarosciowe, no i zero alkoholu przy tak slabym nasieniu, nie mozna przegrzewac jader sauna baseny cieple kapiele, luzne majtochy to z takich basic.
ja napewno majac podchodzic jeszcze raz nie bralabym tego mrozonego tylko siweze poreperowane , chyba ze to sieze okazaloby sie byc gorsze ale gorsze juz byc nie moze i moze. tym bardziej jak piszesz ze dawcy nie wchodzi w gre to mezus musi pupcie ruszyc na sport i zajadac sie wrzywami, owocami suplami. i przy pobraniu wazna abstynencja tak 3-4 dni badz zapytaj lekarza ile w warzym przypadku zeby armia byla najsilniejsza. i musi byc zdrowy jak ryba.
A moze te slabe nasienie tez jakims wirusem spowodowane bylo, byl chlop chory? mial moze goraczke bral jakies leki?
83 / 85
I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
6. Transfer wrzesien -
WiolaA wrote:Mi też tak powiedział
Z perspektywy czasu w życiu bym się nie zgodziła drugi raz
Ale wtedy człowiek był głupi mało wiedział 🫣
Dziewczyny,
Ja już jestem po 4 stymulacjach i 2 z nich w mojej ocenie do kitu w wyniku błędów lekarza. Wiem teraz o wiele więcej . Wiem jaka jest odpowiedź moich jajnikow, poza tym że mamy komorki i plemniki u niektórych lepsze u niektórych gorsze to musi być jeszcze dobry embriolog..WiolaA, Mała3 lubią tę wiadomość