X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF październik 2020 🍀
Odpowiedz

IVF październik 2020 🍀

Oceń ten wątek:
  • Takes_one Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz mam usg, na niczym się nie mogę skupić , dzień się strasznie dluzy😭

CinniMinni, Nadzieja77, JagnaaJankowska, Santi_14, _agrafka_, KAR lubią tę wiadomość

Ona: 39 lat, Hashimoto, AMH 1,15
    On: oligoasthenoteratozoospermia
    Niepłodność wtórna
    Elonva, Menopur, Orgalutran,
    Punkcja: 3 komórki dojrzałe,
    cyclogest, Duphaston
    transfer : 17.09. 2020, zarodek 3-dniowy, 8-komórkowy
    Test pozytywny w 8dpt😍 Beta Hcg 24
    11 dpt Beta Hcg 141
    20dpt usg pęcherzyk 0,84cm
    34dpt usg pęcherzyk 28mm, zarodek 10 mm, serduszko❤️
    9w2d usg, dzidziuś Crl 2,5 cm
    11w 6d usg prenatalne i test Nifty ok
  • panib Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaczek wrote:
    U mnie na razie nic beta 0

wiem, że z pierwszej strony 6 dpt dopiero zaczyna się produkować, ale kurcze chyba by było już cokolwiek... ale już się nie łudzę nie będzie tak bolało

jeden plus tego mojego testowania to wiem że progesteron i estradiol się dobrze przyswajają bo
    prog 19
    estradiol 499
    Bardzo mi przykro.
    Ale nie poddawaj się! Zrób jeszcze w sobotę!

Rozpoczęcie starań 17.08.2019 od dnia ślubu <3
    Po 4 mc podstawowe badania. Bingo. Wyrok
    30.12.19 wyniki nasienia 0,01mln/ morfologia 0%/ ruch 3%/ liczne zwapnienia i zanikanie jądra. Wskazanie do IVF, dzięki Bogu nie czekaliśmy roku niepłodności.
    Ovum Lublin - zlecone badania (do ivf) tsh, fsh, morfologia :D stracone dwa miesiące.
    04.02.20 w najlepszych rękach CM Macierzyństwo Kraków<3
    Przeglądy kurnika Tarnów <3
    Poza normą AMH 1,8 / PRL po teście 297,03 / KIR Bx / Allo 0% - po szczepieniach 77%/ heterozygota w C677T i A1298C
    18.08.20 Punkcja 25 jajek <3 marvelon/bemfola/mensinorm/gonapeptyl daily/
    19 zapłodnionych zarodków <3 w piątej dobie pozostało z nami 11 blastocyst , prawie wszystkie 1.1 lub 1.2 <3
    Zrzekliśmy się z miejsca 4 zarodków, aby służyły innym <3 :)
    Transfer odroczony ze względu na 3 zarodki do PGS/PGD
    15.09.20 wynik badania: 2 prawidłowe zarodki , 1 z dodatkowym chormosomem 16 .
    15.10.20 transfer -> nieudany :( walczymy dalej!
  • Guniaczek Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panib wrote:
    Bardzo mi przykro.
    Ale nie poddawaj się! Zrób jeszcze w sobotę!
    w sumie tak myslę, ze chyba szkoda hajsu na sobotę i zbadam w pon dla lekarza tak jak kazał. zrobię w sobotę lub niedzielę sikańca, to też już mi prawdę powie. Szkoda kasy na sobotnią betę...

Yh człowiek takiej skorupy nabiera przy tym wszystkim.....już zajmuję myśli czym innym, sa jeszcze 3 mrożaczki :)

JagnaaJankowska, CinniMinni, Umka, panib, Santi_14, Ewelka02 lubią tę wiadomość

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
  • Julia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dashi wrote:
    Dziewczyny, z ciekawosci jak mocne i jakie objawy ciazy macie teraz w 4-6 tc?

Ja kompletnie nic nie czuje poza bardzo, bardzo leko nabrzmialymi (ale nie bolesnymi) piersiami. Powiem szczerze ze coraz bardziej mnie to niepokoi, bo to moze byc znak ze kropek nie daje rady i pecherzyk mu nie rosnie (bo to chyba od poziomu hcg duzo jest tych objawow a nie od proga)

:( jeszcze 2 dni do USG mi zostalo.

Ja też nie mam totalnie żadnych objawów, noc nie boli ,nie mam mdłości dziś 21 dpt...
    Czekam na USG .
    Jaki miałaś ostatni wynik bety z badań?

Starania od zawsze
    12 lat razem
    Naprotechnologia
    Inseminacja 2017 😰
    Problemy z prolaktyna, polip ,
    Kwiecień 2019 histeroskopia
  • Turkusowa82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaczek wrote:
    w sumie tak myslę, ze chyba szkoda hajsu na sobotę i zbadam w pon dla lekarza tak jak kazał. zrobię w sobotę lub niedzielę sikańca, to też już mi prawdę powie. Szkoda kasy na sobotnią betę...

Yh człowiek takiej skorupy nabiera przy tym wszystkim.....już zajmuję myśli czym innym, sa jeszcze 3 mrożaczki :)
    A robiłaś jakieś badania pomiędzy transferami? W lipcu miałyśmy chyba transfer w podobnym czasie 🤔 mam nadzieję, że beta jeszcze u Ciebie ,,odbije,,, chociaż wiem, że czasami lepiej patrzeć realnie na to co się dzieje 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 16:07

• Guniaczek Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa82 wrote:
    A robiłaś jakieś badania pomiędzy transferami? W lipcu miałyśmy chyba transfer w podobnym czasie 🤔 mam nadzieję, że beta jeszcze u Ciebie ,,odbije,,, chociaż wiem, że czasami lepiej patrzeć realnie na to co się dzieje 🤗

Tak w lipcu też tu razem byłyśmy :)
    No wolę realnie patrzeć, zawsze to mneij stresu teraz i oczekiwania, mogę juz planować dalsze działania zamiast siedzieć i rozkminiać czy się udało czy nie, realnie patrząc szanse by odbiło sa bardzo marne...

Miałam tylko aktywnośc macicy i scratching endometrium...więcej lekarz nie widział potrzeby a ja uznałam że muszę odpoczać i przed końcem ważności badań podejdziemy do transferu.

Względem poprzedniego jest zmiana leków:
    wtedy luteina, duphaston, acard i estrofem

teraz encorton, duphaston, progesteron besins i crinone, acard, i nospa

Teraz już czas na immuno, sa trzy zarodki jeszcze więc jeszcze 3 szanse.
    Tak tez sobie powiedzieliśmy, że jak teraz się nie uda to czas na pogłebioną diagnostyke mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 16:15

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,

ja - 2021 wyszło, że:
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

Zarzio, Encorton, Acard)
  • Dashi Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo niska bete i niskie przyrosty- mialam podejrzenie ciazy pozamacicznej (12dpt - 43,
    14dpt - 67, 17dpt- 144 , 24 dpt (5W+5) -1610) ale okazalo sie ze ciaza jest, i jest nawet serduszko przy tak fatalnej becie ( 26dpt , 6+0). Niestety pecherzyk ciazowy jest bardzo maly, opozniony wlasciwie o tydzien (stad ta fatalna beta) i w tej chwili zagraza ciazy, bo kropek nie ma miejsca zeby rosnac. Wydaje mi sie ze czesc objawow (np nudnosci) sa od rosnacej bety i dlatego zaczynam sie coraz bardziej martwic, bo u mnie nic si enie dzieje :(

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dashi wrote:
    Dziewczyny, z ciekawosci jak mocne i jakie objawy ciazy macie teraz w 4-6 tc?

Ja kompletnie nic nie czuje poza bardzo, bardzo leko nabrzmialymi (ale nie bolesnymi) piersiami. Powiem szczerze ze coraz bardziej mnie to niepokoi, bo to moze byc znak ze kropek nie daje rady i pecherzyk mu nie rosnie (bo to chyba od poziomu hcg duzo jest tych objawow a nie od proga)

:( jeszcze 2 dni do USG mi zostalo.

U mnie jest obecnie 6+5 i mdłości zwłaszcza do południa plus odrzuca mnie np od orzechów, majonezu, miesa (toleruje tylko indyka), czyli to co lubilam teraz jest beee.. A piersi bola tylko jak je tak mocniej dotknę.
    U mnie 2 dni przed pierwsza wizyta czyli w 5+6 ustały dosłownie wszystkie objawy i szlam na usg z duszą na ramieniu,a okazalo sie, ze w 22 dpt juz mieliśmy serduszko :) takze glowa do góry!

Takes_one powodzenia na wizycie! :) chodzisz do pani docent SZ czy pana dr P? :)

KAR lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Turkusowa82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaczek wrote:
    Tak w lipcu też tu razem byłyśmy :)
    No wolę realnie patrzeć, zawsze to mneij stresu teraz i oczekiwania, mogę juz planować dalsze działania zamiast siedzieć i rozkminiać czy się udało czy nie, realnie patrząc szanse by odbiło sa bardzo marne...

Miałam tylko aktywnośc macicy i scratching endometrium...więcej lekarz nie widział potrzeby a ja uznałam że muszę odpoczać i przed końcem ważności badań podejdziemy do transferu.

Względem poprzedniego jest zmiana leków:
    wtedy luteina, duphaston, acard i estrofem

teraz encorton, duphaston, progesteron besins i crinone, acard, i nospa

Teraz już czas na immuno, sa trzy zarodki jeszcze więc jeszcze 3 szanse.
    Tak tez sobie powiedzieliśmy, że jak teraz się nie uda to czas na pogłebioną diagnostyke mnie.
    My też odpuściliśmy narazie transfer żeby zrobić badania immuno, chociaż już odzywa się moja niecierpliwa natura, i chciałabym miec transfer jak najszybciej 😅 Ja miałam podczas tego transferu duphaston, luteinę dopochwową, encorton i zastrzyki fraxiparine, i wydawalo mi się że to taki ,,żelazny zestaw,, na którym musi się udać, ale jak widać zabrakło jakiegoś elementu. 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 16:32

• JagnaaJankowska Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaOla wrote:
    Hmm. Mi nic nie mowili ze pobierali krew.. A masz jakies symptomy?
    A nie robiłaś badań przed punkcja???? Powinnaś mieć oznaczony estradiol. Na jego podstawie i tym jaka ilość oocytow została pobrana stwierdza się ew hiperke. Często przy pobraniu większej ilość oocytow (większej - pojęcie względne, zależne od lekarza) lekarze nie chcą ryzykować przestymulowaniem i odraczaja transfer.

1c045e483d.png[/url]
    Dostajesz od życia tyle, ile jesteś w stanie unieść.
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    25.09. punkcja - 23 oocyty, 19 dojrzałych, zaplodnionych
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:
    ❄️❄️❄️❄️4BB, ❄️3AB, ❄️3BA, ❄️3BB.

27.10 FET 3AB🍀
    6dpt - cień cienia, beta 32
    7 dpt - dwie kreseczki
    8 dpt - dwie tłuściitkie krechy 🍀
    13 dpt - beta 1178
    20 dpt - USG jest pecherzyk 🍀
    7w3d - jest ❤️
  • Szatyneczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestemza wrote:
    Hej dziewczyny
    Rzadko się udzielam, ale podczytuje regularnie😉 Gratuluję pozytywnych beta, niech rooooosnąąą i cieszą oczy🙂🤩
    My przed drugim ivf w Krakowie/Tarnowie.Zmienilismy lekarza na dr Przybycienia 💪Najwczesniej zaczniemy w styczniu bo mamy zrobić dodatkowe badaniai będziemy lecieć długim protokołem.I teraz kwestia czy orientujecie się jak to wygląda cenowo? A mianowicie badania:
    -HLA C
    -KIR
    -ALLO-MLR
    -Test cytotoksyczny(cross math test)

Będziemy je wykonywać w Gynentrum w Krakowie lub Katowicach.Zalezy gdzie wcześniej zwolnieni się miejsce.Ale nie dopytałam o koszt.
    Będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi.
    Pozdrawiam💪

Kir - 390 zł
    Allo mlr - 330
    Jeśli chodzi o cross math to jest to test mikrocytotoksycznosci a nie test cytotoksyczności i ten mikrocytotoksyczności kosztuje 130 zł a ocena cytotoksyczności komórek NK kosztuje 360zl
    Badanie HLA C jest chyba z tego co wiem wliczone w badanie Kir bo tak na prawdę robienie samych kirów bez Hla c nie zbyt sensu ale nie mam pewności ceny też nie pamiętam. To są ceny wszystko z gyncentrum właśnie bo ja tam robiłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 16:58

Rocznik '90 starania od 2009
    9 ciąż naturalnych | 2 procedury 3transfer 4.12 - > transfer blastki 5AA ( wlew z immunoglobulin, intralipid, accofil,encorton10mg,heparyna,papaveryna➡️ 6dpt - 24,8 | prog. 18 ( w dniu FET 7)
    9dpt - 66,33 | prog. 16
    10dpt - 106,7 ( inne labo)
    11dpt - 147,89 | prog. 19🙏
    13dpt - 351,95 | prog. 23,15 ☺️
    17dpt - 2565,49 - - >usg pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    18dpt - > wizyta w klinice -pęcherzyk ciążowy 8,5mm i pęcherzyk żółtkowy 19dpt - 4657,30 prog.14,52
    24dpt - 23635 | prog. 11,36 mamy zarodek3,5mm
    26dpt- 34469,9|prog.25,29
    34dpt - usg crl 1,39cm 😍❤️
    14.01. 22- > dzidziuś macha nóżkami crl 2,12 tydz. 8+5 z usg z OM 8+2
    20.01--> tydz. 9+4 z usg crl 2,84 ❤️
    09.02 - >prenatalne 13+1 zdrowa dzidzia|01.03 - > 16+0 - będzie syn ❤️
    ANTOŚ URODZONY 05.08.2022 <-- MAŁY WIELKI CUD ❤️😍
    moja historia
  • Guniaczek Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa82 wrote:
    My też odpuściliśmy narazie transfer żeby zrobić badania immuno, chociaż już odzywa się moja niecierpliwa natura, i chciałabym miec transfer jak najszybciej 😅 Ja miałam podczas tego transferu duphaston, luteinę dopochwową, encorton i zastrzyki fraxiparine, i wydawalo mi się że to taki ,,żelazny zestaw,, na którym musi się udać, ale jak widać zabrakło jakiegoś elementu. 🙄

Turkusowa zaprosiłam Cię do przyjaciółek nadal tu będziemy razem ;)
    a będę musiała zacząć rozkminiać immuno, ale to za min. 2 tyg, z tymi 3 zarodkami się nie spieszę i tak muszę cały pakiet badań do transferu wykonać bo te się zaraz kończą.

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,

ja - 2021 wyszło, że:
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

Zarzio, Encorton, Acard)
  • Turkusowa82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaczek wrote:
    Turkusowa zaprosiłam Cię do przyjaciółek nadal tu będziemy razem ;)
    a będę musiała zacząć rozkminiać immuno, ale to za min. 2 tyg, z tymi 3 zarodkami się nie spieszę i tak muszę cały pakiet badań do transferu wykonać bo te się zaraz kończą.
    Już przyjmuje 🤗

Guniaczek lubi tę wiadomość

• Pączuś Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dashi wrote:
    Ja mam bardzo niska bete i niskie przyrosty- mialam podejrzenie ciazy pozamacicznej (12dpt - 43,
    14dpt - 67, 17dpt- 144 , 24 dpt (5W+5) -1610) ale okazalo sie ze ciaza jest, i jest nawet serduszko przy tak fatalnej becie ( 26dpt , 6+0). Niestety pecherzyk ciazowy jest bardzo maly, opozniony wlasciwie o tydzien (stad ta fatalna beta) i w tej chwili zagraza ciazy, bo kropek nie ma miejsca zeby rosnac. Wydaje mi sie ze czesc objawow (np nudnosci) sa od rosnacej bety i dlatego zaczynam sie coraz bardziej martwic, bo u mnie nic si enie dzieje :(

Dashi z tym nudnosciami i objawami to tak nie dziala. Ja mialam wysoka bete w 12 dpt - 1420 i zadnych mdlosci. Piersi bola bo mnie zawsze bola przed okresem itp ale tak pewnie na progesteron reaguja. Delikatne mdlosci mialam tylko pare dni, sporo pozniej i tylko jak glodna bylam. Staraj sie nie nakrecac, choc rozumiem ze to trudne. To kropkowi nie sluzy. ✊✊✊

Dashi lubi tę wiadomość

Ona 33l 👌, On 38l OAT 😞
    starania od 09.2018

06.2020 ICSI, krótki protokół, transfer odroczony - krwawienie do jamy brzusznej.

09.09.20 FET
    18.09. II
    21.09 beta 1420
    06.10 USG 💗
    27.10 3 cm Bąbla
    20.01 będzie synuś mamusi ♂️😊
    16.03 1500 g i 40 cm 💪
    04.06 - Nasz synek 😍 41+0; 3740g i 51 cm 💪

h4zp9jcg43x97i4z.png

Czekają ❄❄❄
  • pukpuk Znajoma

Wysłany: 21 października 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka89 wrote:
    Wow super wynik! Gratuluję i 3mam kciuki za Was! :) u mnie tak samo endometrioza bardzo duża, 3 torbiele endometrialne na jajnikach :( jestem przez to mega zestresowana, że przez to pójdzie coś nie tak... Ale staram się myśleć pozytywnie, choć nie jest łatwo czasami ;)

Linka, no ja jestem dodatkowo w między czasie po prawie roku antykoncepcji i mocno zdziwiona muszę powiedzieć że u mnie się trochę cofnęło.
    Co do obaw że będzie trudniej - będzie :) u mnie z tego względu np nie zostały pobrana wszystkie komórki bo lekarka bała się ryzykować nakucia torbieli endometrialnych w jajniku...
    ale moje doświadczenie (bardzo bardzo małe!) mówi że najważniejszy jest spokój i jakkolwiek to brzmi podejście do tego na zimno.
    Masz 40% szans i tak jest, nie zmienisz tego, matematyka jest i nie mamy na nią wpływu.
    Witaminy dla ciężarnych/starających się na pewni bierzesz, zdrowo się odżywiasz, jakiś sport na świerzym powietrzu i tyle - więcej zrobić nie możesz i tego się trzymaj.
    To czego na pewno teraz potrzebujesz to wolnej głowy, a stres ect Ci nie pomagają, więc kieliszek wina czy piwo co wolisz, dobry film/książka czy cokolwiek Cię relaksuje i to najlepsze co możesz teraz zrobić :)

Linka89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dashi wrote:
    mam dobry przykład, żeby nie szukać objawów ciążowych. To, jak organizm reaguje na ciąże to jest kwestia osobnicza. Masz- ja i moja siostra. W jednym czasie zaszłyśmy w ciążę... no ona 3 tygodnie później jak się okazało. Obie szczęśliwie urodziłyśmy dzieci. Ja wymiotowałam jak kot przez pół roku, ona miała na począśtku lekkie mdłości. Gdyby bylo tak jak mówisz, że od rosnącej bety zależą mdłości to już teorię skreśl- ja wymiotowałam a miałam zły przyrost- ciąża bliżniacza, jedno dziecko zmarło w 8 tc, ona- ciąża pojedyncza, przyrosty idealne- samopoczucie tez. Nie ma reguły. Nie ma teorii na to...
    Będzie dobrze... :* <3

Dashi lubi tę wiadomość

1c045e483d.png[/url]
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:

27.10 FET 3AB🍀
    7 dpt - dwie kreseczki
    13 dpt - beta 1178
    7w3d - jest ❤️

Wysłany: 21 października 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takes_one wrote:
    Ja zaraz mam usg, na niczym się nie mogę skupić , dzień się strasznie dluzy😭
    i jak tam?

1c045e483d.png[/url]
    2015 - synek 💙

09.2020 in vitro start 🍀
    05.10 mamy 7 ❄️, w tym:

27.10 FET 3AB🍀
    7 dpt - dwie kreseczki
    13 dpt - beta 1178
    7w3d - jest ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączuś wrote:
    Dashi z tym nudnosciami i objawami to tak nie dziala. Ja mialam wysoka bete w 12 dpt - 1420 i zadnych mdlosci. Piersi bola bo mnie zawsze bola przed okresem itp ale tak pewnie na progesteron reaguja. Delikatne mdlosci mialam tylko pare dni, sporo pozniej i tylko jak glodna bylam. Staraj sie nie nakrecac, choc rozumiem ze to trudne. To kropkowi nie sluzy. ✊✊✊

Dashi nie sugeruj się wysokością bety, ponieważ jak ja miałam ciąże pozamaciczną, a nawet 2 razy miałam, to w 2 ciazach pozamacicznych miałam zupełnie inne objawy. W 1 mega mdłości dopóki nie zjadłam a w 2 zawroty głowy mimo że 2 ciąże były "złe". Będzie dobrze.

Dashi lubi tę wiadomość

• Julia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dashi wrote:

U mnie też nie ma żadnych totalnie objawów, też mnie to bardzo martwi ... Ale są tu dziewczyny w tych tematach wiem że madrzeje ode mnie I wierzę im że objawy nie zawsze muszą występować ,jest tu sporo doświadczonych kobiet które to potwierdziły

Dashi lubi tę wiadomość

Starania od zawsze
    12 lat razem
    Naprotechnologia
    Inseminacja 2017 😰
    Problemy z prolaktyna, polip ,
    Kwiecień 2019 histeroskopia
  • Bee Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam wyczekane wyniki, dzisiaj już mi się dłużyło niezmiernie ;)
    7dpt beta 134
    9dpt beta 318
    Przyrost 132%, dobrze wróży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 17:46

nimsi, CinniMinni, Yoselyn82, Marta_43, Umka, Listek, Salome, MANIA, pukpuk, GeNiOlKaa92, Pączuś, penceence, Santi_14, monkey, Andromeda, _agrafka_, mm1, KAR, atka666, Linka89, Niki345, Lucy2323, Ewelka02 lubią tę wiadomość

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ