X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💛🍁🦋🧡IVF PAŹDZIERNIK 2023🧡🦋🍁💛
Odpowiedz

💛🍁🦋🧡IVF PAŹDZIERNIK 2023🧡🦋🍁💛

Oceń ten wątek:
  • Sarenka2023 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander92 wrote:
    No ja też mam czasem takie wrażenie, dla mnie hitem jest to że jeden koordynator medyczny w klinice zapisał mi ważność badań do punkcji oraz transferu, mimo że transfer odbył się później to według kartki którą dostałam badania miałam ważne po czym kilka dni przed transferem dzwoni klinika że dwa badania nieważne -to jak one to sprawdzają ?! Do punkcji też podeszłam z nieważnymi? Mam wrażenie że każda tam ma inne spojrzenie na ważność jedli liczą 3 miesiące inni 6....

Co do choroby, transfer miałam w poniedziałek i równo tydzień przed się pochorowałam katar i kaszel bez gorączki, w dniu transferu już było ok, a od poniedziałkowego wieczoru kaszel na nowo a rano katar, cały dzień nic i objawy rano i wieczór, mam dziś takiego schiza że od tego kaszlu już kropek zniknął, chociaż wiadomo że to nie ma wpływu na zagnieżdżenie, ale aż boję się kaszlnąć bo mam wrażenie że wszytsko mi się tam napina:(

Też nie mam gorączki, kaszel też w sumie nie , ale tak samo jak Ty martwiłabym się kaszlem po transferze by coś się nie stało. A skąd wiadomo że kaszel nie ma wpływu na zagniezdzenie?
    Wydaje mi się czasami że u nas staraczek, wszystko ma wpływ doslownie! 🤦‍♀️ Taka paranoja

Naturalne starania od 14r
    Aktualnie endometrioza, nasienie ok
    4 stymulacje IVF, 6 transferów
    Mamy 3 mrozaki bardzo dobrych klas 🥰🥳
    20.05.2024 transfer FET 4.1.2
    4dpt-cień na teście
    5dpt-3 pozytywne testy, beta 16,1
    6dpt-dwie widoczne krechy
    7dpt-beta 80,2
    8dpt-beta 145 🚀🍀 prog 34,80
    9dpt-beta 308🚀🚀🍀🍀
    11dpt-beta 851,2 🤞🤞
    14dpt-beta 3346 ♥️🍀🚀
    16dpt-beta 8064,3 🍀🤞
    18dpt-beta 12706 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy ♥️🍀🤞
    23dpt- jest Kropek CRL 0,37cm i serduszko ❤️ 37dpt - kropek 2,1cm 🥰😍
    Nifty pro-zdrowy chłopiec ♥️😍🥰
    USG prenatalne-ok 🍀
    Czekamy na Ciebie Maksiu ♥️🥰

preg.png
  • Sarenka2023 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    U mnie dziś 5dpt, od 3dpt ciągle mdłości a dziś od rana dodatkowo mam zawroty glowy

Szybko coś 😃 Jeśli to kropeczek to niech roooośnie 🤞🍀🍀

4dpt-cień na teście
    7dpt-beta 80,2
    9dpt-beta 308🚀🚀🍀🍀
    11dpt-beta 851,2 🤞🤞
    14dpt-beta 3346 ♥️🍀🚀
    16dpt-beta 8064,3 🍀🤞
    USG prenatalne-ok 🍀

preg.png
  • Sarenka2023 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    U mnie dziś 5dpt, od 3dpt ciągle mdłości a dziś od rana dodatkowo mam zawroty glowy

A nic Cię nie boli? U mnie przy pierwszym transferze 3dpt zaczal mnie boleć brzuch i krzyż jak na okres. Pierwszy raz mialam objawy bólowe na okres tak wcześnie. Był to jednak zły znak. Potem beta 2.0, moj lekarz mowil że mogło się coś dziać a druga lekarka że nie ale akurat jej opinii nie biorę pod uwage bo jest cienka jak barszcz.

4dpt-cień na teście
    7dpt-beta 80,2
    9dpt-beta 308🚀🚀🍀🍀
    11dpt-beta 851,2 🤞🤞
    14dpt-beta 3346 ♥️🍀🚀
    16dpt-beta 8064,3 🍀🤞
    USG prenatalne-ok 🍀

preg.png
  • Ciri86 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Dziewczyny a ja jutro mam biopsje cd138. Czy po tym badaniu dalej będę odczuwać bolesnosc czy normalnie będę się czuć? Mój mąż nie może jutro ze mną jechać do kliniki, więc muszę jechać sama.

Polecam wziąć wcześniej nospe max i coś przeciwbólowego. Ja zawsze sama jeździłam na biopsje, a miałam ich 5.

ZAJĄCZEK94, Joanna29, izabelka90 lubią tę wiadomość

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Oleander92 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2023 wrote:
    Też nie mam gorączki, kaszel też w sumie nie , ale tak samo jak Ty martwiłabym się kaszlem po transferze by coś się nie stało. A skąd wiadomo że kaszel nie ma wpływu na zagniezdzenie?
    Wydaje mi się czasami że u nas staraczek, wszystko ma wpływ doslownie! 🤦‍♀️ Taka paranoja

Naczytałam się w necie, uspokoiła mnie również moja pani ginekolog, jej słowa były takie,że kobiety chore/przeziębione też zachodzą w ciążę

Rada mojej mamy położnej nie tylko dla kobiet ciężarnych, ale nas wszystkich: przy kichaniu lub kaszlu obracamy głowę w bok , a nie tak jak zwykle kaszlemy przed siebie. W ten sposób nie obciążamy mięśni dna miednicy. Podobno macica nam za to podziękuję również na starość :D

Joanna29 lubi tę wiadomość

starania od listopada 2020 roku
    ONA 31lat:
    AMH: 1,48
    większość badań w normie
    ON 32lata : znacznie obniżone parametry nasienia
    maj 2023pierwsze podejście do IUI - odwołane -> monitoring cyklu wykazał polipy -> skierowanie na histeroskopię
    czerwiec 2023 I IUI X
    lipiec 2023 II IUI X
    wrzesień 2023 przygotowania do IVF
    październik punkcja, przesunięcie transferu
    ❄❄3AA
    30.10 transfer mrozaczka 3AA
    7dpt beta 10.60 prog 145.62, 8dpt beta 21,20, 11dpt beta 49,80 prog 98,91 14dpt beta 139,20 prog 78,78 16 dpt beta 331,80 prog 140,48, 18dpt 780,10 prog 60,33, 24dpt 3224
    pierwsze USG mamy serduszko

preg.png
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Widzę właśnie, że przeniosłaś się do Czech.
    Ja zrobiłam ten sam ruch w lipcu (po czym zaszłam naturalnie w ciążę, wiec nie rozpoczęłam procedury).
    I lekarze w Czechach mi mówili, że GC to najgorsza klinika na Śląsku.
    Że często się tam pojawiają lekarze z Czech i szybko rezygnują. Podobno najbardziej ufają dr Mercikowi i podkreślają ze plusem jest laboratorium rozbudowane.
    Oczywiście nie chce nikogo złe nastawiać - ja sama mam córeczkę z pierwszej procedury i pierwszego transferu w GC. Ale teraz jakbym sie decydowała na klinikę na Śląsku to wybrałabym inna.

Ja z GC Katowice najpierw uciekłam do Angelius Katowice. I w sumie dalej tam się leczę, jestem bardzo zadowolona. W Czechach tylko będę mieć sam transfer, samo przygotowanie do transferu też w Angelusie. Jeśli chodzi o dr Mercika, też miewałam u niego wizyty, nie przypadł mi do gustu, w ogóle nie ufałam tam żadnemu lekarzowi. Ja się zastanawiam jakim cudem oni są na 5 miejscu w rankingu najlepszych klinik niepłodności w Polsce. Chyba tylko dlatego, że może mają bardzo dobre laboratorium, bo cała reszta to jakieś nieporozumienie.

Yahu lubi tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki ❤️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri86 wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Jak tam Wasze hallowen? Ja sie przygotowałam, miska pełna cukierków, a przyszła tylko 1 grupka dzieci, więc mam teraz pełno Haribo i jakiś strasznych cukierków dla Nas 🙈
    Wczoraj z tego wszystkiego zapomnialam Wam pisac, ze dzień przed transferem i wczoraj miałam akupunkture i bede jeszcze miala 3 dni po. ciekawe czy to pomoże, któraś z Was tak miała?
    Mnie aku bardzo wycisza, chodzę od czerwca i zauwazyalam zmiany.

A co z wątkiem listopadowym ? Mamy chętna?

Miłego dnia!
    Nas nie było w domu i jak wróciliśmy, to misie harribo mieliśmy włożone za karteczkę przy dzwonku 😆 Mamy taką kartkę naklejoną na dzwonku już od roku 'Proszę nie dzwonić', bo mamy bardzo reaktywnego psa i zaczyna świrować na dźwięk dzwonka. No i dzieciaki zostawiły tam żelki 😅 w sumie śmieszne

Ja kiedyś na aku chodziłam, fajna sprawa 😊 dostawałam jeszcze na uszy słuchawki z relaksacyjną muzyką i czułam, że odpływam ☺️

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Czyli polecasz lekarki ? Bo do dr Piotr M. To się chyba nie idzie dostać. A widzisz ja własnie odwrotnie w Medicover miałam więcej wg USG 😅 ale to myślę że też zależy kto to USG robi a nie tylko na czym. W GC mi już kazali sobie kogoś znaleźć do prowadzenia ciąży poza nimi 🙃

Może tak być :)
    Na pewno nie polecam dr B.W. Mega niemiła wręcz pretensje cała wizytę o coś miała. I jeszcze mi sie przypomniało ze przed ciążą miałam z nią tele konsultacje. Chciałam jakiekolwiek badania wyciągnąć - mowiłam, że za mną poronienie i biochem o co powinnam zbadać (moze Krzywe moze tarczyca cokolwiek). To powiedziała, ze mam nie panować tylko brać kwas foliowy to zajdę 🤯
    A druga dr A.T-M. Lepsza, młodsza, ale szału nie ma. Ja tam chodzą bo jednał darmowe wizyty i wszystkie badania. A w miedzy czasie i tak zaglądam do innego lekarza .

• Joanna29 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri86 wrote:
    Polecam wziąć wcześniej nospe max i coś przeciwbólowego. Ja zawsze sama jeździłam na biopsje, a miałam ich 5.
    Hej ale to już przed punkcja tego dnia od rana brać nospe ?boję się właśnie tych skurczy o których wcześniej pisałyście i też bym chciała temu zapobiec po transferze..
    Wgl jestem ciekawa ile będę miała monit w piątek pierwszy mam mieć.. a wy ile mialyscie ?
    Po punkcji odrazu dowiedziałyście się ile pobrano i ile zaplodnią?
    Czy metoda też ma znaczenie na czas zapłodnienia?
    Boję się transferu ,jestem ciekawa czy lekarz widziałam że mam szyjkę skręcona (poprzedni widział)I boję się że to będzie ogromny dla mnie bol jak i że będzie ciężej im zrobić transfer...
    Mam tyle myśli w głowie...robię te zastrzyki w piątek dochodzą następne ganirelix 1 na co on jest dziewczyny ?
    Jestem trochę zrezygnowana jak czytałam że za pierwszym razem mało komu sie udaje ...nie mam w sobie pozytywnych myśli biorąc pod uwagę że tyle kobiet tyle przykrych doświadczeń i jak tu się cieszyć mieć nadzieję...mój mąż mnie wyzywa że mam myśleć pozytywnie ale ja wiedząc że to nie daje żadnej pewności jakoś nie potrafię się cieszyć...mam mnóstwo obaw nie wiem może tak też mialyscie i to normalne...w każdym razie dziś taka się przybita obudziłam...dobrego dnia dla was ❤

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosiulek wrote:
    Dziękuję ze pytasz . Raz lepiej, raz gorzej .
    Jestem zdołowana bo u tęczowegomisia udało się zmalezc zarodek i serduszko chociaż przyrosty bety były gorsze , a u mnie nie ma nadal zarodka . Trochę mnie to podłamało ale nadal wierze ze to się uda . W sobotę jadę do swojego gin który ma dobry sprzęt, jeśli będzie serce to super , jeśli nie nawet zarodka to chyba nie ma sensu się faszerować lekami. :(
    Najbardziej przeżywam to ze moze trzeba będzie wykonywać znowu łyżeczkowanie.

Dlatego pytam, bo wiem, że mimo, że oczywiście sie cieszysz z tęczowego misia to porównałaś do siebie i się podlamalas :(
    Cały czas myśle o Tobie i czekamy na sobotę… o której masz wizytę ?

• monester Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    A możesz podpowiedzieć co to za świetny lekarz z Medicover? Przez ostatnie 3 lata korzystałam z konsultacji kilku różnych i nie trafiłam tam na żadnego kompetentnego ginekologa niestety…

Edit. A ok, doczytałam, że Piotr M.?
    Tak, trafiłam do niego przypadkiem, bo ktoś zwolnił miejsce na jedną wizytę - położna mówiła, że on ma pełen kalendarz na kilka miesięcy do przodu :/ bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił. Jeśli chodzi o tych innych lekarzy zwłaszcza tych starszych mężczyzn to nieeee- żaden na mnie nie zrobił wrażenia dobrego a też jestem w Medicover od wielu lat. Będę wypróbowywać kobiety teraz - kiedyś byłam u takiej młodej dwojga nazwisk też bardzo przyjemna i kompetentna się wydawała.

Yahu lubi tę wiadomość

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2023 wrote:
    A nic Cię nie boli? U mnie przy pierwszym transferze 3dpt zaczal mnie boleć brzuch i krzyż jak na okres. Pierwszy raz mialam objawy bólowe na okres tak wcześnie. Był to jednak zły znak. Potem beta 2.0, moj lekarz mowil że mogło się coś dziać a druga lekarka że nie ale akurat jej opinii nie biorę pod uwage bo jest cienka jak barszcz.
    Brzuch lekko pobolewa, i taka jakby opuchnięta w środku się czuje, przy pierwszym transferze 3 lata temu też mnie tak lekko bolał brzuch i mam synka.a teraz sama się dziwię że mi się tak w głowie kręci i mdłości ciagle

age.png
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Widzę właśnie, że przeniosłaś się do Czech.
    Ja zrobiłam ten sam ruch w lipcu (po czym zaszłam naturalnie w ciążę, wiec nie rozpoczęłam procedury).
    I lekarze w Czechach mi mówili, że GC to najgorsza klinika na Śląsku.
    Że często się tam pojawiają lekarze z Czech i szybko rezygnują. Podobno najbardziej ufają dr Mercikowi i podkreślają ze plusem jest laboratorium rozbudowane.
    Oczywiście nie chce nikogo złe nastawiać - ja sama mam córeczkę z pierwszej procedury i pierwszego transferu w GC. Ale teraz jakbym sie decydowała na klinikę na Śląsku to wybrałabym inna.
    Ja w listopadzie podchodzę do 2 procedury i wybrałam Gyncentrum (dr Mercika). Cieszę się, że go wybralam, bo mam problemy endokrynologiczne i potrzebuje lekarza, który się nie boi mojej niewydolności przysadki :/ bo pierwsza procedura w Invimed to była kompletna porażka :(

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)

202410114956.png
  • iska0108 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka2023 wrote:
    Ja biorę tylko swansona.
    Ale czemu masz takie zalecenie, w sensie przed czym, po czym, w czym Ci ma pomóc?
    U mnie to po prostu suplement jaka setka innych...
    Po pierwsze, przed kolejną stymulacją do IVF :)
    Po drugie, takie dostałam zalecenie od Pani doktor, która będzie operowała moją endometriozę, suplementować się dużo właśnie koenzymem i resveratrolem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2023, 11:14

👱🏻‍♀️26 🧔🏻‍♂️33
    Starania od 09.2021
    KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
    AMH 0,7-0,9 (03.22) ➡️ 1,45 ng/ml (06.22) ➡️ 1,7 ng/ml (09.22) ➡️ 1,63 ng/ml 🆗 ➡️ 0,9 ng/ml (10.23)
    03.23 I IVF
    ❄️4BA❄️4BA❄️3BB
    28.03 FET ❄️4BA 💚
    5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
    18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
    13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
    01.24 II IVF ❌

➡️ Zmiana kliniki.
    07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A
  • Oleander92 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna29 wrote:
    Hej ale to już przed punkcja tego dnia od rana brać nospe ?boję się właśnie tych skurczy o których wcześniej pisałyście i też bym chciała temu zapobiec po transferze..
    Wgl jestem ciekawa ile będę miała monit w piątek pierwszy mam mieć.. a wy ile mialyscie ?
    Po punkcji odrazu dowiedziałyście się ile pobrano i ile zaplodnią?
    Czy metoda też ma znaczenie na czas zapłodnienia?
    Boję się transferu ,jestem ciekawa czy lekarz widziałam że mam szyjkę skręcona (poprzedni widział)I boję się że to będzie ogromny dla mnie bol jak i że będzie ciężej im zrobić transfer...
    Mam tyle myśli w głowie...robię te zastrzyki w piątek dochodzą następne ganirelix 1 na co on jest dziewczyny ?
    Jestem trochę zrezygnowana jak czytałam że za pierwszym razem mało komu sie udaje ...nie mam w sobie pozytywnych myśli biorąc pod uwagę że tyle kobiet tyle przykrych doświadczeń i jak tu się cieszyć mieć nadzieję...mój mąż mnie wyzywa że mam myśleć pozytywnie ale ja wiedząc że to nie daje żadnej pewności jakoś nie potrafię się cieszyć...mam mnóstwo obaw nie wiem może tak też mialyscie i to normalne...w każdym razie dziś taka się przybita obudziłam...dobrego dnia dla was ❤
    U mnie w klinice po punkcji gdy już sobie odpoczniesz można iść jeszcze porozmawiać z lekarzem, wtedy od razy powiedzieli mi ile pobrano i ile poddadzą zapłodnieniu. Mój transfer został odroczony i teraz uważam że to była dobra decyzja, jestem już po transferze i jeszcze za wcześnie by coś wiedzieć, ale wiem,że wtedy zaraz po punkcji czułam się tragicznie i raczej na pewno nie był to dobry czas.

W dniu transferu po 15 minutach od transferu dostałam zastrzyk przeciwskurczowy. Mam również łykać nospę przez kilka dni oraz magnezb6

Joanna29 lubi tę wiadomość

starania od listopada 2020 roku
    ONA 31lat:
    AMH: 1,48
    większość badań w normie
    ON 32lata : znacznie obniżone parametry nasienia
    maj 2023pierwsze podejście do IUI - odwołane -> monitoring cyklu wykazał polipy -> skierowanie na histeroskopię
    czerwiec 2023 I IUI X
    lipiec 2023 II IUI X
    wrzesień 2023 przygotowania do IVF
    październik punkcja, przesunięcie transferu
    ❄❄3AA
    30.10 transfer mrozaczka 3AA
    7dpt beta 10.60 prog 145.62, 8dpt beta 21,20, 11dpt beta 49,80 prog 98,91 14dpt beta 139,20 prog 78,78 16 dpt beta 331,80 prog 140,48, 18dpt 780,10 prog 60,33, 24dpt 3224
    pierwsze USG mamy serduszko

preg.png
  • Zgania91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iska0108 wrote:
    Hej dziewczyny,

Mam zalecenie brać 3x200mg koenzymu q10 dziennie. Obecnie biorę z firmy swanson, ale jest cholernie drogi. Jakie koenzymy Wy brałyście albo bierzecie? :) polecacie może ten?

Koenzym Q10  Aliness UbiquinoN 100 mg?

Iska na co ten koenzym ?

Starania od 2017 r.

AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
    P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika +
    - V R2 - układ heterozygotyczny
    - PAI-1 - układ homozygotyczny
    - brak Kirów implantacyjnych

I IVF Invimed Poznań
    Punkcja 27.06
    Transfer ❄️ 02.09.22 10dpt 378 12dpt 788 14dpt 1347 19dpt 7994 6tc ❌
    Transfer ❄️ 09.12.22 8dpt 76,46 10dpt 178 14dpt 890 18dpt 4278 22dpt 16146
    23dpt ❤️
    7+2 serce przestało bić ❌
    Ostatni ❄️ zdegradował ❌

II IVF Vitrolive Szczecin
    Punkcja 03.07
    Transfer 08.07 ❌
    Transfer 21.10 CB ❌
    Transfer 22.11 10dpt 202 12dpt 593 16dpt 3152 22dpt♥️
    6+5 łyżeczkowanie ❌
    Mamy jeszcze ❄️❄️
  • Zgania91 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgania91 wrote:
    Iska na co ten koenzym ?

Dobrze pamietam, że masz jeszcze zarodek ?

Starania od 2017 r.

AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
    P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika +
    - V R2 - układ heterozygotyczny
    - PAI-1 - układ homozygotyczny
    - brak Kirów implantacyjnych

I IVF Invimed Poznań
    Punkcja 27.06
    Transfer ❄️ 02.09.22 10dpt 378 12dpt 788 14dpt 1347 19dpt 7994 6tc ❌
    Transfer ❄️ 09.12.22 8dpt 76,46 10dpt 178 14dpt 890 18dpt 4278 22dpt 16146
    23dpt ❤️
    7+2 serce przestało bić ❌
    Ostatni ❄️ zdegradował ❌

II IVF Vitrolive Szczecin
    Punkcja 03.07
    Transfer 08.07 ❌
    Transfer 21.10 CB ❌
    Transfer 22.11 10dpt 202 12dpt 593 16dpt 3152 22dpt♥️
    6+5 łyżeczkowanie ❌
    Mamy jeszcze ❄️❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Ja w listopadzie podchodzę do 2 procedury i wybrałam Gyncentrum (dr Mercika). Cieszę się, że go wybralam, bo mam problemy endokrynologiczne i potrzebuje lekarza, który się nie boi mojej niewydolności przysadki :/ bo pierwsza procedura w Invimed to była kompletna porażka :(
    Dr Mercik to dobry lekarz. I uważam tak pomimo tego, że nie udalo mi się zajść w ciążę ze swoich oocytów . W ogóle wiecie z biegiem czasu widzę, że w każdej klinice jest tak samo kijowo, mam koleżanki w bocianie w kato i w ap to jeśli w ap nie są u MP lub GM,to jest po prostu jedna wielka porażka. A nawet dobrą opieką u tych ostatnich nie wynagradza gorszego niż gdzie indziej laboratorium embrio. Szeroko polecane Czechy ok pod względem robienia zarodków ale potem przy transferach to też człowiek sam musi kombinować. Najlepiej jakbyśmy założyły swoją klinikę i ściągnęły lekarzy i embrio najlepszych z każdej kliniki.

Selina, Miphuhiz, Kasiek789 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dr Mercik to dobry lekarz. I uważam tak pomimo tego, że nie udalo mi się zajść w ciążę ze swoich oocytów . W ogóle wiecie z biegiem czasu widzę, że w każdej klinice jest tak samo kijowo, mam koleżanki w bocianie w kato i w ap to jeśli w ap nie są u MP lub GM,to jest po prostu jedna wielka porażka. A nawet dobrą opieką u tych ostatnich nie wynagradza gorszego niż gdzie indziej laboratorium embrio. Szeroko polecane Czechy ok pod względem robienia zarodków ale potem przy transferach to też człowiek sam musi kombinować. Najlepiej jakbyśmy założyły swoją klinikę i ściągnęły lekarzy i embrio najlepszych z każdej kliniki.
    Ja też mam co porównywać, bo Invimed z Katowic i kilka krakowskich klinik 😏 pewnie jakby klinika w której jestem była naszą pierwszą, to byłabym oburzona i niezadowolona z wielu rzeczy... Ale jako że wiem jak to działa gdzieś indziej, to jest naprawdę super 😅 Mojego dr nie wiem czy będę polecać (niby dobrze wszystko rozkminil i poprowadził, ale ja sama idąc tam miałam już spora wiedzę nt.temat i też wiedziałam jak się sama przygotować), prędzej polecalabym tego co robił mi transfer. Jak trafiłam do kliniki w lipcu, to go tam jeszcze nie było - został wywalony z innej krk kliniki 😆ale nie za jakieś działania medyczne względem pacjentów tylko o coś się pożarł z właścicielami 😜 a gość jest naprawdę w tym temacie koksem w naszym województwie.
    Jakbym mieszkała w Katowicach, to teraz na pewno wybrałabym M.P. z AP

monester, ZAJĄCZEK94 lubią tę wiadomość

• Sarenka2023 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander92 wrote:
    U mnie w klinice po punkcji gdy już sobie odpoczniesz można iść jeszcze porozmawiać z lekarzem, wtedy od razy powiedzieli mi ile pobrano i ile poddadzą zapłodnieniu. Mój transfer został odroczony i teraz uważam że to była dobra decyzja, jestem już po transferze i jeszcze za wcześnie by coś wiedzieć, ale wiem,że wtedy zaraz po punkcji czułam się tragicznie i raczej na pewno nie był to dobry czas.

W dniu transferu po 15 minutach od transferu dostałam zastrzyk przeciwskurczowy. Mam również łykać nospę przez kilka dni oraz magnezb6

O fajnie z tym zastrzykiem. A są ku temu jakieś przesłanki ze akurat go dostajesz? Też bym chciała taki dostać bo przy I transferze jakoś po 2-3 dniach obudzil mnie mega mocny skurcz, później w dzień był drugi i boję się że przez to do niczego nie doszło. ...
    Jutro na wlewie wspomnę o tym tej dr która będzie robiła i wlew I transfer tak się złożyło niestety.

4dpt-cień na teście
    7dpt-beta 80,2
    9dpt-beta 308🚀🚀🍀🍀
    11dpt-beta 851,2 🤞🤞
    14dpt-beta 3346 ♥️🍀🚀
    16dpt-beta 8064,3 🍀🤞
    USG prenatalne-ok 🍀

preg.png
‹‹ 319 320 321 322 323
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ