X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄
Odpowiedz

🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄

Oceń ten wątek:
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa 🐝 wrote:
    Tylko się cieszyć 😁 to zmora ciężarnych 🫣 podobnie z cytomegalia..

U mnie niestety to tez dodatnie. Ja to już się zaczęłam zastanawiać czy lekarz nie pomyśli, że jestem jakimś brudasem. 😞 Haha. Najgorsze jest to, że rok temu miałam procedurę, ale w Czechach i nawet nie wiem czy oni takie badania robili. Nie dostaliśmy żadnych wyników, więc nie wiem co oni tam badali, a krew na pewno była pobierana przed przystąpieniem do procedury.

Nie mam pojęcia skąd tą cytomelagie mogłabym mieć.

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    17/06/2024 Transfer BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi30 wrote:
    Czyli rano badanie krwi a po południu wizyta ?

Badania hormonów w czasie stymulacji (estradiol, progesteron) nie muszą być na czczo. Jak miałam monitoring o 14, to przyjeżdżałam na 13, pobierali mi krew i albo czytałam książkę w poczekalni albo szłam na spacer.

Sisi30 lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 7tc+3 - CRL 13.7mm Misia Haribo
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optymistka90 wrote:
    Dziewczyny a jak byłyście po punkcji to kiedy dostałyście okres? Normalnie czy wcześniej?

12 dni po punkcji. 10 dni brałam proverę i później 2 dni po ostawieniu dostałam okres. Cykl trwał 27 dni więc mniej więcej tyle co zawsze. Ale ja zareagowałam słabo na stymulację

Optymistka90 lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 7tc+3 - CRL 13.7mm Misia Haribo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2024, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas czytam co u Was słychać, cieszę się z każdej dobrej nowiny, trzymam mocno kciuki za każdą z nas i oczywiście wirtualnie tulę, gdy coś nie jest tak jak powinno.
    Jednak cały czas mam poczucie, że „szalejecie” ze swoimi procedurami, a ja stoję w miejscu. Cały czas widzę jak macie terminy punkcji, transferów, czekacie na informacje z klinik czy na wyniki bety.
    Wlecze mi się, po prostu mi się straaaasznie to wszystko wlecze.
    Na wizycie kwalifikacyjnej zapytałam lekarza czy jest szansa na chociaż jeden transfer w tym roku. Odparł, że nawet na trzy, choć będzie robić wszystko by udało się za pierwszym razem.
    Bardzo chciałabym w to wierzyć, ale jakoś nie umiem.
    Mamy październik, jestem w protokole długim, łykam tę cholerną antykoncepcję (może od niej mi odwala trochę?) i czekam. Dni się wloką, zlewają w jedno. Niby już w poniedziałek wizyta, rozumiem, że stymulacja to nie jest robienie herbaty i zajmuje więcej niż 5 minut, ale boję się kolejnych etapów.
    Boję się, że zanim dojdzie do punkcji październik zmieni się w listopad, a listopad w grudzień nim dostanę termin transferu. Chciałabym mieć już chociaż pierwszy transfer za sobą. Czuć, że jestem już „dalej” w tym wszystkim bo w tym momencie mam wrażenie, że kręcę się w miejscu jak gówno w przeręblu.
    Nie zrozumcie mnie źle, to nie jest przytyk, wiem, że każda z nas czeka, ale mam wrażenie (zapewne niesłuszne), że u innych to wszystko idzie sprawniej i szybciej.

• TaKayaJa Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    U mnie niestety to tez dodatnie. Ja to już się zaczęłam zastanawiać czy lekarz nie pomyśli, że jestem jakimś brudasem. 😞 Haha. Najgorsze jest to, że rok temu miałam procedurę, ale w Czechach i nawet nie wiem czy oni takie badania robili. Nie dostaliśmy żadnych wyników, więc nie wiem co oni tam badali, a krew na pewno była pobierana przed przystąpieniem do procedury.

Mi cytomegalia podobno się uaktywniła w trakcie pierwszego porodu (tak mi powiedzieli lekarze jak już było po...)
    Nagle ni z tego ni z owego 42C gorączki w trakcie skurczy. Więc byłam wśrod 1 % osob, u których cytomegalia nie była byzobjawowa :/

Więc zdecydowanie lepiej ją mieć wcześniej, i lepiej chyba mieć niż nie mieć.

Woczekiwaniu lubi tę wiadomość

🙍‍♀️'89
    amh 3,96
    wstępnie wszystko w normie

🙍‍♂️'85
    cukrzyca typu 1

👨‍👩‍👧 '2014 córka
    👨‍👩‍👧‍👦?????? Starania o rodzeństwo ponad 5 lat naturalne, 2.08.24 pierwsza wizyta w klinice niepłodności - kwalifikacja do IVF
    27.08 badania
    26.09 1 start stymulacji krótki protokół
    9.10 PICK UP 🙈🙉🙊 4 komórki pobrane
    14.10 transfer ET 4.1.2
    ❄️❄️
    9dpt beta 96 prog 53
    10dpt beta 142 prog 56
    12dpt beta 313 prog 66
    17dpt beta 2465 prog 48
    24 dpt beta 15332 prog 61 _CRL 4,1 mm i jest 💗
    Będzie chłopak 🩵💙
    preg.png
  • TaKayaJa Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    Cały czas czytam co u Was słychać, cieszę się z każdej dobrej nowiny, trzymam mocno kciuki za każdą z nas i oczywiście wirtualnie tulę, gdy coś nie jest tak jak powinno.
    Jednak cały czas mam poczucie, że „szalejecie” ze swoimi procedurami, a ja stoję w miejscu. Cały czas widzę jak macie terminy punkcji, transferów, czekacie na informacje z klinik czy na wyniki bety.
    Na wizycie kwalifikacyjnej zapytałam lekarza czy jest szansa na chociaż jeden transfer w tym roku. Odparł, że nawet na trzy, choć będzie robić wszystko by udało się za pierwszym razem.
    Mamy październik, jestem w protokole długim, łykam tę cholerną antykoncepcję (może od niej mi odwala trochę?) i czekam. Dni się wloką, zlewają w jedno. Niby już w poniedziałek wizyta, rozumiem, że stymulacja to nie jest robienie herbaty i zajmuje więcej niż 5 minut, ale boję się kolejnych etapów.
    Boję się, że zanim dojdzie do punkcji październik zmieni się w listopad, a listopad w grudzień nim dostanę termin transferu. Chciałabym mieć już chociaż pierwszy transfer za sobą. Czuć, że jestem już „dalej” w tym wszystkim bo w tym momencie mam wrażenie, że kręcę się w miejscu jak gówno w przeręblu.
    Nie zrozumcie mnie źle, to nie jest przytyk, wiem, że każda z nas czeka, ale mam wrażenie (zapewne niesłuszne), że u innych to wszystko idzie sprawniej i szybciej.
    Nie smutaj! Myślę, że Ci się wydaje, jak czytam to zaczęłyśmy ze wszystkim w podobnym terminie, z różnicą jedynie taką, że jesteś na długim protokole ja na krótkim.
    Też takie uczucie miałam i wydaje mi sie, że właśnie przez to, że jest to pierwsze nasze podejscie, inne dziewczyny jak sie czyta, to rzeczywiscie czasami ma się wrażenie, że wszystko wokol szybko sie dzieje, ale nie z tobą. Ale uwierz mi, tak jest do momentu rozpoczęcia stymulacji, wiec naprawdę za chwilę bedzie z górki;)
    Później będziesz się dziwić, że to już za kilka dni. Ja jak rano byłam przerażona, że będzie punkcja w sobotę, tak sumie jak juz sam dr powiedział bardziej konkretnie, że to może być poniedziałek _ środą, to dopiero czuję przerażenie :O mimo, że później niż myślałam termin, tak te słowa już nabierają większej mocy...

Aries94 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️'89
    amh 3,96

🙍‍♂️'85
    cukrzyca typu 1

👨‍👩‍👧 '2014 córka
    👨‍👩‍👧‍👦?????? Starania o rodzeństwo ponad 5 lat naturalne, 2.08.24 pierwsza wizyta w klinice niepłodności - kwalifikacja do IVF
    27.08 badania
    14.10 transfer ET 4.1.2
    ❄️❄️
    9dpt beta 96 prog 53
    10dpt beta 142 prog 56
    12dpt beta 313 prog 66
    17dpt beta 2465 prog 48
    Będzie chłopak 🩵💙
    preg.png
  • dallia Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:

Cytomegalia jest normalna zwykła choroba wirusowa na którą choruje większość dzieci więc to nic dziwnego że większość nas ma przeciwciała igg.

Jeśli chodzi o toxoplasmoze to sprostuje ze nie zarażamy się od draśnięcia kota tylko z jego odchodów i to dopiero po ilus dniach od wydalenia. Więc zarażenie od kota jest praktycznie niemożliwe. Toxpolazmoza jest w ziemi dlatego najczęściej zarażamy się jedząc nieumyte warzywa i owoce oraz surowe mięso.

https://poznajkota.pl/toksoplazmoza-i-alergie.html

Generalnie lepiej mieć przeciwciała igg i tego i tego. Ja miałam tylko cytomegalie więc w ciąży świrowałam jeśli chodzi o jedzenie bo toxo straszne rzeczy mogą narobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 23:30

TaKayaJa, porcelanka, Muczylando, Woczekiwaniu, Alex92, Dariana lubią tę wiadomość

age.png

weight.png

starania od marca 2020🙏
    leczenie w klinice - luty 2022

👩 29 HSG - niedrożny lewy jajowód ❌AMH 1.91 😔
    Kariotypy, cba, cytokiny ok Kir bx
    👦 34 wszystko ok

Druga procedura pierwszy transfer
    Zostaly 2 × 4.1.1❄❄
    2.05 - FET 🥰🙏 --> 17.01.2024 Buba 3430g 52 cm <3
  • TaKayaJa Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam 📅 05.10.hormony i podgląd w trakcie stymulacji, wyznaczenie terminu punkcji...

Yahu, Alex92 lubią tę wiadomość

🙍‍♀️'89
    amh 3,96

🙍‍♂️'85
    cukrzyca typu 1

👨‍👩‍👧 '2014 córka
    27.08 badania
    14.10 transfer ET 4.1.2
    ❄️❄️
    9dpt beta 96 prog 53
    10dpt beta 142 prog 56
    12dpt beta 313 prog 66
    17dpt beta 2465 prog 48
    Będzie chłopak 🩵💙
    preg.png
  • Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 3 października 2024, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:

Ja miałam pp. po przebytej, więc jedno zmartwienie mniej 🫣

event.png

👩🏽 🐕‍🦺 32
    immunologia ✔️genetyka ✔️
    04/2022 histeroskopia ✔️
    04/2022 drożność j. ✔️
    09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
    Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️

👨🏼‍🦲 🐈 30
    Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
    Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️

INVIMED Wrocław
    💉ivf. 11/2023

27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
    6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
    12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
    16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00

11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
    17+0 227 g 👧🏻.
    23+3 połówkowe 695g
    33+5 2500 g
    36+5 3200 g 🩷

39+1 4000g 56cm ☀️

Ferie:❄️❄️
    👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻 👧🏻♡
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka92 wrote:
    Dobry wieczór Paniom , myślę sobie ze zapytam tu ekspertek
    Zacznę od początku podchodzimy do drugiej procedury z pierwszej pobrano 5 jajeczek dojrzałych zostało 2 nie udało się żadnej przetrwać, byłam na rekovelle i mensinorm 150 i orgalutran od 6 dnia stymulacji
    Teraz będzie mansinorm 300 i później orgalutran , mam nadzieje ze uda nam się uzyskać więcej pecherzykow choć liczyłam ze w ogóle gin zmieni na inne leki skoro tak slabo reagowałam bo dodam że przy stymulacji aromek I ovi mialam zazwyczaj po 7 pęcherzyków
    Ale staram się zaufać lekarzowi
    Moje pęcherzyki podobno nie były dobrej jakości i zastanawiam się co moglabym zrobić by tym razem były dobrej jakości, czy mogłybyście mi podpowiedzieć co jeść, co pic
    Wiem dużo owoców, dużo warzyw najlepiej straczkowych , zrezygnować ze słodkiego, kawę również odstawie przejdę na inkę bo uwielbiam smak kawy , również dieta wysokobiałkowa, z suplementow biore od dluzszego czasu pregna start care aliness , wit C 1000 , jodid , magnez , q10 i omega 3 6 9 , czy jeszcze mogłabym tu coś dorzucić ?
    Przepraszam za ten chaos 🙈🙈🙈 ale ostatnio nie mogę zebrać myśli stresuje się ta kolejna stymulacja

Napisz też najlepiej jakie dawki danych supli bierzesz. Ogólnie na poprawę komórek, czy nasienia to potrzeba minimum 3 miesiące zdrowej diety i suplementacji

Alex92, Anka92 lubią tę wiadomość

age.png
  • włosy barwy zboża Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    To sobie pomyśl, że ja zaczynałam procedurę w lipcu zeszłego roku, początkiem sierpnia miałam punkcje. Lekarka w lipcu mi powiedziała, że we wrześniu już będzie transfer. W międzyczasie wpadło zapalenie endometrium, które udało się wyleczyć dopiero za 5 razem - czyli w sumie cały rok, bo we wrześniu miałam pierwszą biopsję, a końcem sierpnia wynik w końcu był dobry. Pierwszy transfer miałam w marcu mimo wszystko, ale się nie udał. Dopiero końcem września miałam drugi. Niestety pewnych rzeczy się nie przyspieszy, a tak jak pisałam myślałam, że wszystko się zamknie w zeszłym roku, bo taki był plan.

🧑 36 lat 🧔 36 lat
    Starania od: ~sierpień 2021
    Owulacje naturalne, drożność ok
    2023: 3 x IUI ❌
    uNK CD56bright 78% uNK CD56dim 22%
    AMH 4,23 ng/ml Genotyp KIR Bx PAI hetero, brak trombofilii
    2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
    2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
    2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
    Sumarycznie biopsja x 5
    2024 marzec: transfer ❌
    2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
    2024 wrzesień: transfer ✔️
    2024 listopad: 8tc 💔
    28.12 - transfer ❌
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane 🌸

Co mówi drwal, gdy za dużo wypije?
    -Ale się narąbałem! 🥁🥁🥁🤪

Weekend zbliża się wielkimi krokami, dzisiaj piąteczek piątunio. Dzisiaj dużo się dzieje, w kalendarzu aż huczy, więc trzymajmy mocno kciuki za powodzenie:

4.10 piątek
    📌Yahu - monitoring przed transferem 🔎🤞
    📌Joanna29 - monitoring przed transferem 🔎🤞
    📌Żabka🐸 - transfer 🍀🤞
    📌Kropka_93 - transfer 4aa 🍀🤞
    📌Estel - monitoring przed transferem 🔎🤞
    📌Roszponka - monitoring przed transferem 🔎🤞
    📌Verudandi - wizyta w Invicta Warszawa🔎🤞
    📌Alex92 - wizyta kontrolna 🧐🤞
    📌Agula - transfer ostatniej szansy 💕🍀🤞
    📌Radika - wizyta kontrolna🧐🤞
    📌Siuleczka. - USG przed biopsją endometrium 🔎🤞
    📌Harriet - monitoring w trakcie stymulacji 🔎🤞
    📌Kingulla - prog, estradiol i beta HCG🩸🤞
    📌Lunkaaway - monitoring w trakcie stymulacji 🔎🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 06:57

Agula, Jeżóweczka, Kate@@, Siuleczka., Jenny93, Rakieta_P🚀, Kingulla, Puszkina, Alex92, Mała3, Kropka_93, AgnieszkaW, fleur, aganieszkam, Luna_94🌛, Frutellka , Nnnnana, Harriet, Dziewiarka, Ewela1986, Joanna29, Dariana, kitsune, Klaudia9212, Pat87, Tinka8.7, Polly733, Żabka🐸 lubią tę wiadomość

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN, AH
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 40, Acard 1x 75, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 💔

→27.01.2025 - II FET, 2BC, CN (20.01 Zivafert), AH, EG
    Utrogestan 300 x3, Duphaston 10 x3, Encorton 10 x1, Neoparin 40 x1, Acard 75 x1, Bryophyllum

Losie bądź łaskawy 🙏
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Dzień dobry Kochane 🌸

-Ale się narąbałem! 🥁🥁🥁🤪

Weekend zbliża się wielkimi krokami, dzisiaj piąteczek piątunio. Dzisiaj dużo się dzieje, w kalendarzu aż huczy, więc trzymajmy mocno kciuki za powodzenie:

4.10 piątek
    📌Żabka🐸 - transfer 🍀🤞

Kciuki za wszystkich i miłego dnia! 😊

Yahu, Kropka_93, Harriet, Żabka🐸 lubią tę wiadomość

👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮

IVF 09.2024:
    18.09.24 start stymulacji 💉
    30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
    6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
    7 dpt ⏸️ i beta 38,1
    9 dpt 88,3
    12 dpt 379
    14 dpt 914
    17 dpt 3553
    26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
    8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
    9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
    11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
    13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
    13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
    preg.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki!
    Włosy barwy zboża, nie masz tego wyniku jeszcze?

Kropka_93, Harriet lubią tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włosy barwy zboża wrote:
    To sobie pomyśl, że ja zaczynałam procedurę w lipcu zeszłego roku, początkiem sierpnia miałam punkcje. Lekarka w lipcu mi powiedziała, że we wrześniu już będzie transfer. W międzyczasie wpadło zapalenie endometrium, które udało się wyleczyć dopiero za 5 razem - czyli w sumie cały rok, bo we wrześniu miałam pierwszą biopsję, a końcem sierpnia wynik w końcu był dobry. Pierwszy transfer miałam w marcu mimo wszystko, ale się nie udał. Dopiero końcem września miałam drugi. Niestety pewnych rzeczy się nie przyspieszy, a tak jak pisałam myślałam, że wszystko się zamknie w zeszłym roku, bo taki był plan.
    U mnie podobnie, bo stymulację miałam w zeszłym roku we wrześniu, transfer miał być w kolejnym cyklu, ale wyszedł polip, później histeroskopia, później zaś inne problemy i dopiero po ponad roku będę pochodzić do pierwszego transferu… Niestety nic nie da się przyspieszyć, a czasem nawet lepiej zwolnić, żeby na spokojnie przygotować organizm :)

Starania od 09.20
    05.21 GynCentrum→ 03.23 Angelius Katowice

Ona
    →92', AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23),
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / dominacja estrogenowa / BIRADS-3 (02.2024) → BIRADS-2 (08.2024)
    ✔️ kariotyp / V Leiden / protrombina

On
    → 89',
    ❌ azoospermia (06.21)😭 / kolejne badania - kryptozoospermia 😪 / ŻPN I st. → laparoskopia 05.22 (brak poprawy)
    ✔️ genetyka / kariotyp / hormony

Plan i realizacja:
    → 09.23 I PICSI → 8🥚→7xMII→ 2❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    →17.10.24 - I FET, 2BC, CN, AH
    Encorton 1x 10, Neoparin 1x 40, Acard 1x 75, Besins 3x 200;
    bHCG: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 ng/mL | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 💔

→27.01.2025 - II FET, 2BC, CN (20.01 Zivafert), AH, EG
    Utrogestan 300 x3, Duphaston 10 x3, Encorton 10 x1, Neoparin 40 x1, Acard 75 x1, Bryophyllum

Losie bądź łaskawy 🙏
  • arminaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LokaDesigner wrote:
    I w ciąży też będziemy podobnie 🤣🤣🤣🤞🤞🤞
    Mam taką nadzieję :D oczywiście wierzę, że uda nam się za pierwszym razem :D

Starania od IX 2022 :)
    ♀️ 29
    ♂️ 35

ONA:
    Owulacje naturalne
    HSG VI 2024: jajowody drożne

ON:
    I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
    Wdrożone przez androloga leki: clostilbegyt i pento hexal retard.
    II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
    Decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego (I.2024)
    III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.

VIII 2024 - IUI ❌️
    IX 2024 - II IUI ❌️
    X 2024 - IVF - punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.XI 2024 - transfer ✅
    10 dpt - 219 mlU/ml
    12 dpt - 541 mlU/ml
    14 dpt - 1523 mlU/ml
    20 dpt - 4504 mlU/ml

preg.png
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziś dziewczyny ;) mam nadzieję że każda z Was dostanie dziś dobre informacje 😄🤞🤞

Yahu, Alex92, Kropka_93, Harriet, Joanna29, Żabka🐸 lubią tę wiadomość

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    Ona:28lat
    endomkit ✅ (jest ok)
    Amh 3.2 ✅
    HSG- jeden jajowód niedroznny ale ponoć odetkany ✅
    Mthfr_1298A>C układ heterozygotyczny
    PAI+1 4G układ heterozygotyczny
    On:33lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml

Start klinika: lipiec 2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF
    Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25 Listopad: transfer+embryoglue - beta 0
    23 Grudzień: transfer+embryoglue - beta 0

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • domi_ Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aries94 wrote:
    Jest nas tu dużo, dlatego też można mieć takie poczucie, że u innych idzie w moment, ale w praktyce często pomiędzy/przed tymi rzeczami, które są w kalendarzu naprawdę swoje trzeba odczekać/przeleczyc.
    Zobacz na moją stopkę. Pierwszy transfer w grudniu, drugi w ostatni dzień lipca. Dlaczego? Bo wiecznie coś wychodziło.
    A kolejna sprawa jest taka, że zazwyczaj jak czekanie dotyczy nas samych to się bardziej ciągnie 🤷‍♀️
    Mam nadzieję, że do poniedziałku zajmiesz głowę czymś miłym i Ci szybko zleci 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 08:00

Yahu, Aries94 lubią tę wiadomość

👩 i 👦33 l. // starania od 2016
    Endometrioza 4 st., 2020 obszerna laparoskopia i drożność jajowodów. Znów niedrożne ❌
    AMH: 0,45 >> 0,66
    2023 - nawrót endo. oraz adeno.
    Trombofilia: ❌ MTHFR, PAI-1, Leiden, R2
    Subkliniczna niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    Kariotypy ✔️
    KIRy: genotyp BX. 2DS1, 2DS2, 2DS5✔️ 2DS3, 3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
    Histero: hist-pat. ✔️CD138 (+) wyleczone ✔️

I procedura (IMSI) - 2023, krótki protokół
    📅 11.2023 punkcja. 5 komórek >> ❄️❄️3AB, 5BC
    FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt beta <0,1❌
    FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt beta <0,2❌

II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi protokół
    📅10.2024 - punkcja. 2 komórki >> ❄️3BB
    FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt beta <0,2❌

III procedura - 2025, długi protokół
    💉 Gonapeptyl daily, Omnitrope, Menopur, Rekovelle
    📅31.01 - punkcja?
    18.02 - dr Jarosz
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Dzień dobry Kochane 🌸

-Ale się narąbałem! 🥁🥁🥁🤪

4.10 piątek
    📌Żabka🐸 - transfer 🍀🤞
    Rzeczywiście huczy dzisiaj tak więc kciuki zaciskam za ten pracowity dzień

Yahu, Alex92, Kropka_93, Harriet, Żabka🐸 lubią tę wiadomość

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅ / cykle się skracają
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 75, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, mio-inozytol, resveratol, vit c 1000, plus masa innych supli
    On
    10.2023 azzospermia
    03.2024 Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
    2025 ➡️ 3 IVF długi protokół
  • KarolinaKika Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Kciuki!
    Włosy barwy zboża, nie masz tego wyniku jeszcze?
    No właśnie tyle czasu czekać oni poszaleli

Jeżóweczka lubi tę wiadomość

39 lat
    cykle - 28 dniowe✅ / cykle się skracają
    AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
    TSH ✅
    usg tarczycy ✅
    histero✅
    hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    Kariotyp ✅
    euthyrox - 75, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, mio-inozytol, resveratol, vit c 1000, plus masa innych supli
    On
    10.2023 azzospermia
    03.2024 Teratozoospermia
    Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅

1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
    2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌
    2025 ➡️ 3 IVF długi protokół
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ