🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2024 🍂🌰🍄
-
WIADOMOŚĆ
-
Aries94 wrote:Cały czas czytam co u Was słychać, cieszę się z każdej dobrej nowiny, trzymam mocno kciuki za każdą z nas i oczywiście wirtualnie tulę, gdy coś nie jest tak jak powinno.
Jednak cały czas mam poczucie, że „szalejecie” ze swoimi procedurami, a ja stoję w miejscu. Cały czas widzę jak macie terminy punkcji, transferów, czekacie na informacje z klinik czy na wyniki bety.
Wlecze mi się, po prostu mi się straaaasznie to wszystko wlecze.
Na wizycie kwalifikacyjnej zapytałam lekarza czy jest szansa na chociaż jeden transfer w tym roku. Odparł, że nawet na trzy, choć będzie robić wszystko by udało się za pierwszym razem.
Bardzo chciałabym w to wierzyć, ale jakoś nie umiem.
Mamy październik, jestem w protokole długim, łykam tę cholerną antykoncepcję (może od niej mi odwala trochę?) i czekam. Dni się wloką, zlewają w jedno. Niby już w poniedziałek wizyta, rozumiem, że stymulacja to nie jest robienie herbaty i zajmuje więcej niż 5 minut, ale boję się kolejnych etapów.
Boję się, że zanim dojdzie do punkcji październik zmieni się w listopad, a listopad w grudzień nim dostanę termin transferu. Chciałabym mieć już chociaż pierwszy transfer za sobą. Czuć, że jestem już „dalej” w tym wszystkim bo w tym momencie mam wrażenie, że kręcę się w miejscu jak gówno w przeręblu.
Nie zrozumcie mnie źle, to nie jest przytyk, wiem, że każda z nas czeka, ale mam wrażenie (zapewne niesłuszne), że u innych to wszystko idzie sprawniej i szybciej.
To może tylko takie wrażenie, że dziewczyny szaleją z procedurami. Pewnie część z tych osób podchodzi do procedury kolejny raz, więc dużo spraw ma już wcześniej ogarnietych. Pamiętam jaka ja byłam niecierpliwa w pierwszej procedurze, a czas pokazał swoje. Najpierw czekaliśmy na wizytę w klinice, stymulację, później na wyniki badań zarodka, a jak przyszedł wynik to możnaby pomyśleć "super zaraz będę w ciąży", bo jestem zdrowa, a do procedury podchodzimy tylko przez czynnik męski. I takie myślenie mnie trochę zagubiło. Później się okazało, że mam zapalenie endometrium i podwyższone komórki NK w macicy, więc musiałam najpierw wyleczyć endometrium, umówić się na wizytę u immunologa i zrobić biopsję kontrolną, więc u mnie wypadło tak, że punkcję miałam na początku grudnia 2023, a do transferu podchodziłam w połowie czerwca 2024, więc kupa czasu, a im więcej badań robiłam tym więcej różnych rzeczy wychodziło. Teraz w drugiej procedurze myślę, że do transferu jeśli będzie co transferować podejdziemy wcześniej, bo już chyba mam zrobione wszystkie potrzebne na tą chwilę badania.
Niestety, ale niepłodność i podchodzenie do in vitro uczy nas cierpliwości i pokory.
A dla pocieszenia powiem Ci, że jak już zaczyna się coś robić to czas zaczyna bardzo szybko mijać. W tamtym roku od wizyty kwalifikacyjnej do punkcji czas mi tak szybko minął, że powiedziałam do męża "kiedy ten czas minął, przecież niedawno byliśmy w klinice, a za chwilę będzie punkcja", więc myślę że u Ciebie może być podobnie, nie zdążysz się obejrzeć, a będziesz przygotowywać się do transferu. ♥️kitsune, Aries94 lubią tę wiadomość
Starania od 2019
On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
II FET 28/01/2025 BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163 😥 14dpt-115 😥 -
Dzien dobry w ten u mnie ponury pogodowo piatek ☺️
Juz po wizycie. Endometrium uroslo do 8,9mm. Biopsa w czwartek 10.10 📅 Poprosze o wpis do kalendarza 😊
Tez mi sie strasznie to wszystko dluzy. Naiwnie, ba nawet glupio, liczylam ze to bedzie szybka akcja jako zwieńczenie dotychczasowych staran. Stymulacja, transfer i ciaza a jesli nie to kolejny transfer ale los chcial inaczej 😅 Mam caly jeden zarodek ktorego poki co jeszcze nie zapowiada sie podac…
Ale jestem wdzieczna za to gdzie jestem mimo wszystko. Dzieki Wam jestem duzo bardziej swiadoma i doedukowanie w calym temacie. Mialam wiecej czasu na ulozenie tych wszystkich emocji i mysle, ze do kolejnych wyzwan podejdę ciut spokojniej oby bez zbednej paniki. A nawet jesli w nia wpadne bede mogla sie tutaj uzewnetrznic i dostac zrozumienie a jak bedzie trzeba to porzadny opierdol. Moze nie jestem najbardziej aktywna działaczka, kiepsko odnajduje sie w duzych grupach ale mimo wszystko probuje byc czescia tej super ekipy.
Zeszly miesiac artystyczne i wiedzowe mistrzostwo, ten z humorem ktory w tym calym szalenstwie jest kazdemu potrzebny. Skoro juz sie i tak rozsiadlam to moge smialo napisac ze z Wami nie moge sie doczekac kolejnych ❤️
Koniec cukrowania 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 08:29
Alex92, Yahu, alittle, Joanna29, Dariana lubią tę wiadomość
Ona: 35l AMH: 2,34 On: 33l
Starania od 06.2022
09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
05.2023: I wizyta w Gyncentrum
Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
06, 07. 2024: 2x IUI
08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
23.11 I transfer-cykl sztuczny (smoflipid, encorton, accofil)
7dpt beta-hcg 53,90 mIU/ml
10dpt beta-hcg 172,92 mIU/ml
12dpt beta-hcg 464,9 mIU/ml
16dpt beta-hcg 3370,00 mIU/ml
18dpt beta-hcg 7414,4 mIU/ml
-
nick nieaktualnyAnka92 wrote:Dobry wieczór Paniom , myślę sobie ze zapytam tu ekspertek
Zacznę od początku podchodzimy do drugiej procedury z pierwszej pobrano 5 jajeczek dojrzałych zostało 2 nie udało się żadnej przetrwać, byłam na rekovelle i mensinorm 150 i orgalutran od 6 dnia stymulacji
Teraz będzie mansinorm 300 i później orgalutran , mam nadzieje ze uda nam się uzyskać więcej pecherzykow choć liczyłam ze w ogóle gin zmieni na inne leki skoro tak slabo reagowałam bo dodam że przy stymulacji aromek I ovi mialam zazwyczaj po 7 pęcherzyków
Ale staram się zaufać lekarzowi
Moje pęcherzyki podobno nie były dobrej jakości i zastanawiam się co moglabym zrobić by tym razem były dobrej jakości, czy mogłybyście mi podpowiedzieć co jeść, co pic
Wiem dużo owoców, dużo warzyw najlepiej straczkowych , zrezygnować ze słodkiego, kawę również odstawie przejdę na inkę bo uwielbiam smak kawy , również dieta wysokobiałkowa, z suplementow biore od dluzszego czasu pregna start care aliness , wit C 1000 , jodid , magnez , q10 i omega 3 6 9 , czy jeszcze mogłabym tu coś dorzucić ?
Przepraszam za ten chaos 🙈🙈🙈 ale ostatnio nie mogę zebrać myśli stresuje się ta kolejna stymulacja
Mi lekarz odradził pregna start ze względu na słaby skład. Oboje z mężem zaczęliśmy łykać ten fertil on i ona. Witamina D też jest ważna. A jaką Omegę łykasz? Może warto przyjrzeć się temu co bierzesz jak z ich składem. Do tego warto dorzucić jakiś ruch plus weryfikacja wszystkich wyników : hormony, tarczyca, witaminy B, kwas foliowy, witamina d, wątroba, plus najzwyklejsza morfologia. Powodzenia 🤞🏻 -
Anka92 wrote:Dobry wieczór Paniom , myślę sobie ze zapytam tu ekspertek
Zacznę od początku podchodzimy do drugiej procedury z pierwszej pobrano 5 jajeczek dojrzałych zostało 2 nie udało się żadnej przetrwać, byłam na rekovelle i mensinorm 150 i orgalutran od 6 dnia stymulacji
Teraz będzie mansinorm 300 i później orgalutran , mam nadzieje ze uda nam się uzyskać więcej pecherzykow choć liczyłam ze w ogóle gin zmieni na inne leki skoro tak slabo reagowałam bo dodam że przy stymulacji aromek I ovi mialam zazwyczaj po 7 pęcherzyków
Ale staram się zaufać lekarzowi
Moje pęcherzyki podobno nie były dobrej jakości i zastanawiam się co moglabym zrobić by tym razem były dobrej jakości, czy mogłybyście mi podpowiedzieć co jeść, co pic
Wiem dużo owoców, dużo warzyw najlepiej straczkowych , zrezygnować ze słodkiego, kawę również odstawie przejdę na inkę bo uwielbiam smak kawy , również dieta wysokobiałkowa, z suplementow biore od dluzszego czasu pregna start care aliness , wit C 1000 , jodid , magnez , q10 i omega 3 6 9 , czy jeszcze mogłabym tu coś dorzucić ?
Przepraszam za ten chaos 🙈🙈🙈 ale ostatnio nie mogę zebrać myśli stresuje się ta kolejna stymulacja
Biore podobne suplementy i dr jedynie kazala wieksze dawki q10 brac (600mg).Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
nick nieaktualnyYahu wrote:Dzień dobry Kochane 🌸
Co mówi drwal, gdy za dużo wypije?
-Ale się narąbałem! 🥁🥁🥁🤪
Weekend zbliża się wielkimi krokami, dzisiaj piąteczek piątunio. Dzisiaj dużo się dzieje, w kalendarzu aż huczy, więc trzymajmy mocno kciuki za powodzenie:
4.10 piątek
📌Yahu - monitoring przed transferem 🔎🤞
📌Joanna29 - monitoring przed transferem 🔎🤞
📌Żabka🐸 - transfer 🍀🤞
📌Kropka_93 - transfer 4aa 🍀🤞
📌Estel - monitoring przed transferem 🔎🤞
📌Roszponka - monitoring przed transferem 🔎🤞
📌Verudandi - wizyta w Invicta Warszawa🔎🤞
📌Alex92 - wizyta kontrolna 🧐🤞
📌Agula - transfer ostatniej szansy 💕🍀🤞
📌Radika - wizyta kontrolna🧐🤞
📌Siuleczka. - USG przed biopsją endometrium 🔎🤞
📌Harriet - monitoring w trakcie stymulacji 🔎🤞
📌Kingulla - prog, estradiol i beta HCG🩸🤞
📌Lunkaaway - monitoring w trakcie stymulacji 🔎🤞
No dzisiaj to faktycznie się dzieje! 🥰
Laseczki udanych podglądów, transferów, wizyt i wspaniałych wyników 🤞🏻🥰Agula, Kropka_93, Lunkaaway, Yahu, Harriet, Żabka🐸 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyYahu wrote:Dzień dobry Kochane 🌸
Co mówi drwal, gdy za dużo wypije?
-Ale się narąbałem! 🥁🥁🥁🤪
Weekend zbliża się wielkimi krokami, dzisiaj piąteczek piątunio. Dzisiaj dużo się dzieje, w kalendarzu aż huczy, więc trzymajmy mocno kciuki za powodzenie:
4.10 piątek
📌Yahu - monitoring przed transferem 🔎🤞
📌Joanna29 - monitoring przed transferem 🔎🤞
📌Żabka🐸 - transfer 🍀🤞
📌Kropka_93 - transfer 4aa 🍀🤞
📌Estel - monitoring przed transferem 🔎🤞
📌Roszponka - monitoring przed transferem 🔎🤞
📌Verudandi - wizyta w Invicta Warszawa🔎🤞
📌Alex92 - wizyta kontrolna 🧐🤞
📌Agula - transfer ostatniej szansy 💕🍀🤞
📌Radika - wizyta kontrolna🧐🤞
📌Siuleczka. - USG przed biopsją endometrium 🔎🤞
📌Harriet - monitoring w trakcie stymulacji 🔎🤞
📌Kingulla - prog, estradiol i beta HCG🩸🤞
📌Lunkaaway - monitoring w trakcie stymulacji 🔎🤞Yahu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wiem, że to różnie bywa, ale w którym dniu cyklu miałyście robioną punkcję przy protokole krótkim? Ile jest mniej więcej dni stymulacji? Coś około 10?Starania od IX 2022
♀️ 29
♂️ 35
ONA:
Owulacje naturalne
HSG VI 2024: jajowody drożne
ON:
I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
Wdrożone przez androloga leki: clostilbegyt i pento hexal retard.
II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
Decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego (I.2024)
III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.
VIII 2024 - IUI ❌️
IX 2024 - II IUI ❌️
X 2024 - IVF - punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️
22.XI 2024 - transfer ✅
10 dpt - 219 mlU/ml
12 dpt - 541 mlU/ml
14 dpt - 1523 mlU/ml
20 dpt - 4504 mlU/ml
-
Aries94 wrote:Cały czas czytam co u Was słychać, cieszę się z każdej dobrej nowiny, trzymam mocno kciuki za każdą z nas i oczywiście wirtualnie tulę, gdy coś nie jest tak jak powinno.
Jednak cały czas mam poczucie, że „szalejecie” ze swoimi procedurami, a ja stoję w miejscu. Cały czas widzę jak macie terminy punkcji, transferów, czekacie na informacje z klinik czy na wyniki bety.
Wlecze mi się, po prostu mi się straaaasznie to wszystko wlecze.
Na wizycie kwalifikacyjnej zapytałam lekarza czy jest szansa na chociaż jeden transfer w tym roku. Odparł, że nawet na trzy, choć będzie robić wszystko by udało się za pierwszym razem.
Bardzo chciałabym w to wierzyć, ale jakoś nie umiem.
Mamy październik, jestem w protokole długim, łykam tę cholerną antykoncepcję (może od niej mi odwala trochę?) i czekam. Dni się wloką, zlewają w jedno. Niby już w poniedziałek wizyta, rozumiem, że stymulacja to nie jest robienie herbaty i zajmuje więcej niż 5 minut, ale boję się kolejnych etapów.
Boję się, że zanim dojdzie do punkcji październik zmieni się w listopad, a listopad w grudzień nim dostanę termin transferu. Chciałabym mieć już chociaż pierwszy transfer za sobą. Czuć, że jestem już „dalej” w tym wszystkim bo w tym momencie mam wrażenie, że kręcę się w miejscu jak gówno w przeręblu.
Nie zrozumcie mnie źle, to nie jest przytyk, wiem, że każda z nas czeka, ale mam wrażenie (zapewne niesłuszne), że u innych to wszystko idzie sprawniej i szybciej.
Rok na koksownie jajców i żołnierzy, leczenie immuno i produkcja zarodków. A po punckcji dwa miesiące czekania na transfer...
Więc czasem niestety trzeba się zatrzymać... z mojej perspektywy jest to najgorsze co może być w tej walce - czekanie. Ale często wyżej niż dupa się nie podskoczy i rad nie rad - czeka się 😉
Ale ze swoich obserwacji widzę, że są lekarze, którzy przeciągają, a są i tacy co ogarną wiele w jednym cyklu i do przodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 09:24
Woczekiwaniu, Yahu, Aries94 lubią tę wiadomość
37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
-14kg jest owu!
38🧔
❌HLA C1C2
✔️kariotyp/nasienie/ASA
VITROLIVE SZCZECIN
03-10/22 HyCoSy✓3xIUI
BOCIAN SZCZECIN
1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
01/23➡️5AA❌EG
02/23➡️5BB❌EG
03/23 immuno+IPLE❌histero✓
05/23➡️4AA❌EG+accofil+ivig
06/23➡️2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
09/23➡️5CB💔leki jw.+AH cb?
ALLO 0->33,2
CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5
2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
CD138✓
09/24➡️5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
encorton A.👼7tc
11/24➡️5AA❌ leki jw.+prograf
12/24➡️5AA💔leki jw. 5tc cb
01/25 minihistero❌CD138✓USG 3D✓z kontrastem✓
diphereline->FET 🌈
"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..." -
arminaa wrote:Dziewczyny wiem, że to różnie bywa, ale w którym dniu cyklu miałyście robioną punkcję przy protokole krótkim? Ile jest mniej więcej dni stymulacji? Coś około 10?
W 14 dc. No wszystko zależy jak reagujesz na stymulacjęZastrzyków łącznie brałam 11 dni.
arminaa lubi tę wiadomość
Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 7 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6, 9dpt-6, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
2025:
❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15, 8dpt-43, 10dpt-59, 12dpt-35, cb 5+0
❌02/03 - histeroskopia z biopsją, CD138 >10/10, do ponownej kontroli
II procedura:
03/12 punkcja
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1, mthfr - homo
IO? Hiperinsulinemia?
❌Tężyczka
❌Niedoczynność tarczycy
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
AMH 2.6-3.6 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -
Muczylando wrote:W 14 dc. No wszystko zależy jak reagujesz na stymulację
Zastrzyków łącznie brałam 11 dni.
Starania od IX 2022
♀️ 29
♂️ 35
ONA:
Owulacje naturalne
ON:
I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.
VIII 2024 - IUI ❌️
IX 2024 - II IUI ❌️
22.XI 2024 - transfer ✅
10 dpt - 219 mlU/ml
12 dpt - 541 mlU/ml
14 dpt - 1523 mlU/ml
20 dpt - 4504 mlU/ml
-
Alex92 wrote:Mi lekarz odradził pregna start ze względu na słaby skład. Oboje z mężem zaczęliśmy łykać ten fertil on i ona. Witamina D też jest ważna. A jaką Omegę łykasz? Może warto przyjrzeć się temu co bierzesz jak z ich składem. Do tego warto dorzucić jakiś ruch plus weryfikacja wszystkich wyników : hormony, tarczyca, witaminy B, kwas foliowy, witamina d, wątroba, plus najzwyklejsza morfologia. Powodzenia 🤞🏻
Takie complexy mają bardzo słaby skład. Jest bogaty, ale niestety dawki zbyt niskie żeby coś pomogły. Lepiej brać wszystko osobno. Mąż brał fertilman przez ponad 3 miesiące i zero poprawy. Później lekarz rozpisał wszystko osobno i delikatnie ruszyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 09:54
Alex92 lubi tę wiadomość
-
arminaa wrote:Tak właśnie chcę się zorientować ile to wszystko mniej więcej trwa. Pod koniec miesiąca mam urodziny, które muszę wyprawić, a najbliższej rodziny mamy dość sporo, prawie 25 osób, więc jest co robić, i tak się już do przodu zastanawiam czy nie lepiej zamówić sobie od razu catering. Wiem, że to mało ważna sprawa, ale ja zawsze myślę do przodu 😅
Dobrze, że myślisz do przodu
Może być tak że będziesz dobrze znosić, a może być tak że będziesz zdychać na stymulacjina pewno pod koniec bym się oszczędzała bez dźwigania żeby nie popękać pęcherzyków, więc catering nie jest złym pomysłem
Ja generalnie bym odpuściła wyprawianie urodzin, ale to ja, nie lubię takich imprez więc cieszyłabym się 😂Starania od 2018
Klinika od 2024
I procedura:
07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 7 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6, 9dpt-6, cb 4+2
❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
2025:
❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15, 8dpt-43, 10dpt-59, 12dpt-35, cb 5+0
❌02/03 - histeroskopia z biopsją, CD138 >10/10, do ponownej kontroli
II procedura:
03/12 punkcja
❌KIR: Bx
+ 2DS2
- 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
HLA-C C1/C2 oboje
PAI-1, mthfr - homo
IO? Hiperinsulinemia?
❌Tężyczka
❌Niedoczynność tarczycy
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
AMH 2.6-3.6 🆗
"Tylko spokój może nas uratować" -
arminaa wrote:Tak właśnie chcę się zorientować ile to wszystko mniej więcej trwa. Pod koniec miesiąca mam urodziny, które muszę wyprawić, a najbliższej rodziny mamy dość sporo, prawie 25 osób, więc jest co robić, i tak się już do przodu zastanawiam czy nie lepiej zamówić sobie od razu catering. Wiem, że to mało ważna sprawa, ale ja zawsze myślę do przodu 😅
Doskonale rozumiem planowania. Sama czuję się bezpieczniej, jak mam wrażenie że nad czymkolwiek kontroluje 😅
Wrzuciłam Ci moją rozpiskę (nie zwracaj uwagę na daty), może coś Ci pomoże i rozjaśni. I zamów catering, możesz nie mieć sił żeby to wszystko przygotowaćA poza tym powinnaś się oszczędzać, odpoczywać i nastawiać się pozytywnie
https://zapodaj.net/plik-1HEIAr5cu6
♀ 35 lat
niedoczynność tarczycy
♂ 36 lat
oligospermia
🐕🦺 7 lat
pudel 🤪
📅 17.06.2024 wizyta kwalifikacyjna ✔️
📅 27.06 histeroskopia polipa (kolejna 🥲) ✔️
📅 09.07 początek stymulacji [Mensinorm 150+75, Ganirelix 0,25] ✔️
📅18.07 punkcja ✔️ ❄️❄️❄️
📅 23.07 transfer ❌
📅 18.09 transfer ❌ (ciążą biochemiczna)
📅 25.10 transfer ❌
📅18.11.2024 zmiana kliniki
📅 03.01.2025 początek II stymulacji [Recovelle 15 + Orgalutran]
📅15.01.2025 punkcja ❄️5.11 pgt❄️5.2.2?❄️3.2.2
📅04.02.2025 histeroskopia +cd138+cd56 -
Muczylando wrote:Dobrze, że myślisz do przodu
Może być tak że będziesz dobrze znosić, a może być tak że będziesz zdychać na stymulacjina pewno pod koniec bym się oszczędzała bez dźwigania żeby nie popękać pęcherzyków, więc catering nie jest złym pomysłem
Ja generalnie bym odpuściła wyprawianie urodzin, ale to ja, nie lubię takich imprez więc cieszyłabym się 😂Starania od IX 2022
♀️ 29
♂️ 35
ONA:
Owulacje naturalne
ON:
VIII 2024 - IUI ❌️
IX 2024 - II IUI ❌️
22.XI 2024 - transfer ✅
10 dpt - 219 mlU/ml
12 dpt - 541 mlU/ml
14 dpt - 1523 mlU/ml
20 dpt - 4504 mlU/ml
-
Jeżóweczka wrote:Kciuki!
Włosy barwy zboża, nie masz tego wyniku jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 10:01
🧑 36 lat 🧔 36 lat
Starania od: ~sierpień 2021
Owulacje naturalne, drożność ok
2023: 3 x IUI ❌
2023 lipiec: stymulacja do IVF ✔️
2023 sierpień: punkcja: 3 zarodki 5-6 dniowe ✔️
2023 wrzesień: biopsja - przewlekły stan zapalny endometrium ❌
Sumarycznie biopsja x 5
2024 marzec: transfer ❌
2024 sierpień: ostatnia biopsja - brak zapalenia endometrium ✔️
2024 wrzesień: transfer ✔️
2024 listopad: 8tc 💔
2024 grudzień: transfer ❌
2025 styczeń: wizyta kwalifikacyjna do programu MZ
28.02 start II stymulacji -
Miwka wrote:Doskonale rozumiem planowania. Sama czuję się bezpieczniej, jak mam wrażenie że nad czymkolwiek kontroluje 😅
Wrzuciłam Ci moją rozpiskę (nie zwracaj uwagę na daty), może coś Ci pomoże i rozjaśni. I zamów catering, możesz nie mieć sił żeby to wszystko przygotowaćA poza tym powinnaś się oszczędzać, odpoczywać i nastawiać się pozytywnie
https://zapodaj.net/plik-1HEIAr5cu6
bardzo chcemy dziecka i to nawet jak najszybciej, ale jak zobaczyłam tą rozpiskę i to że za 3 tygodnie mógłby być transfer to poczułam ogromne przerażenie 😯😯😯pewnie rozumiecie moje odczucia
bardzo czegoś chcemy, a jak to się już staje faktem to przychodzi radość, ale jednoczaśnie strach i przerażenie 😯
TaKayaJa lubi tę wiadomość
Starania od IX 2022
♀️ 29
♂️ 35
ONA:
Owulacje naturalne
ON:
VIII 2024 - IUI ❌️
IX 2024 - II IUI ❌️
22.XI 2024 - transfer ✅
10 dpt - 219 mlU/ml
12 dpt - 541 mlU/ml
14 dpt - 1523 mlU/ml
20 dpt - 4504 mlU/ml
-
włosy barwy zboża wrote:Nie mam ☹️26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
-
Dziewczyny doradźcie mi proszę. Właśnie wychodzę od immunologa. On uważa, że moje cytokiny mimo wszystko są w normie i mamy próbować podchodzić do transferu bez niczego. Jeśli beta będzie dodatnia wtedy powtórzyć badania i szybko do niego z wynikami po jakieś leki 😏
Czy mam iść do innego immunologa na wizytę? Czy zaufać temu... To by był piąty transfer. Jeden z czterech się udał ale ciąża w 10t się zatrzymała.
Wrzucam moje obecne wyniki
https://zapodaj.net/plik-OV4ubCy0Vt👩🏼 35l 🧔🏻♂️42l
Starania od 2020r🥰
- styczeń 2021r cb 😔
1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌
2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
-z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
-z 6 doby mamy 4BB
❄️❄️❄️❄️
plan na kolejny transfer:
-intralipid
-encorton
-accofil
-hydroxychloroquine
-neoparin
🔹4AB 5dpt bhcg 6,68 mIU/ml , 8dpt 2,73 mIU/ml
czekamy na Ciebie... -
Melduje, że endo ładne i za tydzień zabieram jednego kropka ze sobą🍀 proszę o wpis: 📆 11.10 transfer
Mi też wszystko się dłużyło, dziś usłyszałam nawet że już się lekarz zastanawiał gdzie ja jestem bo mnie nie widuje. W poprzednim miesiącu byłam trochę zła że miałam kolejne sono i przez to stracony cykl.. ale te lata nauczyły mnie wytrwałości i cierpliwości, bo nie mam wpływu na niektóre rzeczy. Trzymam kciuki za resztę!
Arminaa co do imprezy to zależy jak się będziesz czuć, catering to bardzo dobry pomysł. Pamiętam, że ja byłam jak beczka i ciężko mi było z czymkolwiek, dopiero po punkcji wróciłam do żywych.domi_, Yahu, Alex92, Dariana, kitsune, Agas lubią tę wiadomość
start: 06.2021
10/11/12.2022 clo+ovi❌
05.2023 7/9tc💔
11.2023 6/7tc 💔 cp P
05.2024 💔 cb
MTHFR hetero, PAI hetero
Niskie APTT
PCOS, IO
Niedrożny lewy jajowód
❌
08.2024🍀🍀🍀🍀
11.10 FET 5aa