🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2025 🍄🍂🌰
-
WIADOMOŚĆ
-
Mentosik wrote:U mnie nadal biało beta dla kliniki w czwartek ale pojadę dla formalności w środę bo tak mi pasuje w pracy, choć to tylko dla spokoju sumienia. Nie mam nawet ochoty już leków brać i ogólnie mam dość.. wiem, że nasza przygoda się kończy został nam 1 zarodek z 6 doby 5bc więc tak jakby go nie było.. wyję i zastanawiam się dlaczego? Nie ma dofinansowania na 3 procedurę z AK.. AZ nie biorę pod uwagę ze względu na to że mamy jednego syna i nie chce w przyszłości stawać przed dylematami jak wytłumaczyć drugiemu dziecku że genetycznie nie jest wcale spokrewniony z bratem..dochodzi też kwestia podobieństwa itp.. zastanawiam się ciągle dlaczego nas to spotkało... Choć stać nas komercyjnie podejść do AK to boje się kolejnych porażek, zresztą jesteśmy po roku wykończeni.. dojeżdżanie do kliniki 100km i chodzenie do pracy nie było łatwym wyzwaniem.. Nwm jak się pozbieram.. a świadomość, że muszę podejść do jeszcze jednego transferu który z góry skazany jest na porażkę jeszcze bardziej mnie dołuje.. wiem że są ciążę np. z 4cc ale nasz mrożaczek jest już 5bc i to z 6 doby 😭
Zarodki z 6 doby bardzo często dają ciążę, przy poprzednich transferach przekopałam strony forum i jest ogorm takich przypadków 😊ja mam 2 z 7 doby, to dopiero hardcore, ciekawa jestem jak bedzieTotalnie_pogubiona, Cari09, Mimi7, MałaStokrotka, Estera95, Kat84, domi_ lubią tę wiadomość
Klinika niepłodnodści od 2024
🧔♂️ 36 l. - wszystkie badania książkowe
Kariotyp ✅️
HLA-C1✅️
👩 31 l.
-endometrioza
- choroby autoimmunologiczne
- problemy z owulacjami
-Kariotyp ✅️
3x IUI ❌️❌️❌️
1 IVF
09.2024 - program MZ
Transfery:
1) cb
2)cb
3) cb
2 IVF styczeń 2025 punkcja
4) cb
5) ciąża prawidłowa - 7tc💔👼
6) beta <0.2
3 IVF -lipiec 2025
- KIR AA - brak wszystkich karów implantacyjnych
- PAI 1 homozygota
- MTHFR
- VR2
Lipiec 2025 - stan zapalny endometrium - doksycyklina i metronidazol 14 dni
12.09.2025 - transfer zarodka 5.1.2 -atosiban I embryoglue (accofil, acard, neoparin, relanium, metypred)
Pozostałe wyniki immuno w normie -
PastSimple32 wrote:Nie badałam, napisałam do gina, co mam robić, to mi odpisał „brać leki i oszczędzać się”.. jutro idę na betę i progesteron
To dobrze ze jutro pojedziesz na krew 😊
Plamienie i ból wcale nie oznacza nic złego ❤️ wiem ze i tak czlowiek ma czarne mysli bo sama bylam w tej sytuacji ale wiem ze beta Cię uspokoi 🫶PastSimple32 lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
👧:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
👦:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba: 721.72 mln/ml
Klinika: 07.2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Lili@ wrote:Patrząc na to, że to pierwsze ivf i do tego, aż tyle zarodków i pierwszy transfer to powiem wyluzuj.
Jesteś i tak szczęściarą i może spójrz na to z tej strony.
Zgadza się, po wielu latach starań i porażek, rzeczywiście ivf i transfer pierwsze w życiu.
Czy okażę się szczęściarą.. to akurat niestety loteria. 😒
Do tej pory szczęście skrzętnie nas omijało.
Ale może tym razem będzie inaczej.
Mocno na to liczę.🧘🏻♀️89 & ⛹🏻♂️ 81
✅AMH 3,69
❌morfologia plemników 0%
💌04.2020r.
ciąża naturalna🧸
strata-w 9 tygodniu serduszko przestało bić 🥺🩶
🔆 2025r. podejście do I IVF🔆
📌29.07. start stymulacji
📌09.08. punkcja
pobrano 18🥚
zapłodniono 14🥚
finalnie mamy 6 ❄️ ❄️ ❄️
☘️01.10 nasz pierwszy transfer ☘️ -
Mentosik wrote:U mnie nadal biało beta dla kliniki w czwartek ale pojadę dla formalności w środę bo tak mi pasuje w pracy, choć to tylko dla spokoju sumienia. Nie mam nawet ochoty już leków brać i ogólnie mam dość.. wiem, że nasza przygoda się kończy został nam 1 zarodek z 6 doby 5bc więc tak jakby go nie było.. wyję i zastanawiam się dlaczego? Nie ma dofinansowania na 3 procedurę z AK.. AZ nie biorę pod uwagę ze względu na to że mamy jednego syna i nie chce w przyszłości stawać przed dylematami jak wytłumaczyć drugiemu dziecku że genetycznie nie jest wcale spokrewniony z bratem..dochodzi też kwestia podobieństwa itp.. zastanawiam się ciągle dlaczego nas to spotkało... Choć stać nas komercyjnie podejść do AK to boje się kolejnych porażek, zresztą jesteśmy po roku wykończeni.. dojeżdżanie do kliniki 100km i chodzenie do pracy nie było łatwym wyzwaniem.. Nwm jak się pozbieram.. a świadomość, że muszę podejść do jeszcze jednego transferu który z góry skazany jest na porażkę jeszcze bardziej mnie dołuje.. wiem że są ciążę np. z 4cc ale nasz mrożaczek jest już 5bc i to z 6 doby 😭
To że jest z 6 doby nie oznacza że jest gorszy od zarodka z 5 doby bo tak naprawdę mógł przekroczyć godzinę i już się kwalifikował jako 6 doba.
Bylo tutaj dużo historii ciąż z takich zarodków.
Zresztą dla mnie to nie jest zły zarodek, jest zarodkiem i to sie liczy ❤️
Przy ciąży naturalnej nie zastanawiały byśmy się jakiej klasy byłby nas zarodek oraz w jakiej dobie został blastką.
Nie patrz na klase i dobe tylko patrz że masz jeszcze zarodek 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 17:06
Totalnie_pogubiona, Mentosik, Karolaaas, Mimi7, Estera95, Lubiemisiowezelki, MałaStokrotka, Honorka, Karo_27, Kat84, domi_, Melania94, Eden lubią tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Majka95 wrote:Ja dziś rano testowałam z moczu i coś mi się tam przed oczami pokazywało, ale tylko czasem i myślałam, że wariuję. Ale zrobiłam teraz po pracy (czyli równo 5dpt) dwa różne testy i JEST. Blada, bladziutka kreseczka, ale na obu!!! 💕
W trakcie dwóch lat starań nie miałam nigdy pozytywnego testu (poza Ovitrelle, oczywiście), także samo to to już powód do radości.
Ooooo cudowna wiadomość! 🍀
Bardzo się cieszę 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 17:06
Majka95 lubi tę wiadomość
🧘🏻♀️89 & ⛹🏻♂️ 81
✅AMH 3,69
❌morfologia plemników 0%
💌04.2020r.
ciąża naturalna🧸
strata-w 9 tygodniu serduszko przestało bić 🥺🩶
🔆 2025r. podejście do I IVF🔆
📌29.07. start stymulacji
📌09.08. punkcja
pobrano 18🥚
zapłodniono 14🥚
finalnie mamy 6 ❄️ ❄️ ❄️
☘️01.10 nasz pierwszy transfer ☘️ -
Kakali12 wrote:Dziewczyny, dzisiaj mam 7dpt oprócz tego że piersi są większe i bolą, czuje sie nie wyspana a wczoraj miałam wrażenie ze mnie chorubsko zbiera. To dzisiaj mam doła że nic z tego bo jak wstałam mam strasznie myśli. Jutro zrobię bete jak będą w pracy ale już mi sie wieżyć w to że sie mogło udać to nie wieże. I chyba mam ochotę odpuścić. Zwolnić sie z pracy i ja w końcu zmienic bo ta decyzje odklam już ponad rok. I czuje sie ze cofie sie w zawodzie idę do tyłu a nie do przodu. Chyba.mnie to wszystko przerasta już.
Ja tkwiłam w poprzedniej pracy praktycznie rok od momentu, w którym stwierdziłam, że chcę odejść. To był początek naszych starań i myślałam, że lada dzień będę w ciąży. Po 12 miesiącach stwierdziłam, że jednak słabo nam to idzie, zmieniłam pracę i zaczęłam się powoli diagnozować, robić pierwsze cykle monitorowane itd. Na początku się trochę stresowałam, że będę w ciąży od razu po starcie nowej pracy. I co, 1.10 minął mi rok w nowej pracyŻadnej ciąży nie było. Więc całe szczęście, że zmieniłam chociaż robotę i nie tkwię wciąż w tamtej.
MałaStokrotka lubi tę wiadomość
👱♀️30l.
🧔🏻29l.
Niepłodność idiopatyczna.
2024:
cykle monitorowane ❌
2025:
3xIUI ❌
07.2025 pierwszy cykl
8🥚➡️ 7 ❄️
01.09.25 FET 3AA w cyklu naturalnym z letrozolem ❌
01.10.25 FET 3BA w cyklu sztucznym ... ☘️
beta dla kliniki 10.10. -
Hej dziewczyny,
Dzis mam 7 fpt, i byłam na becie . Wynik to 144 mIU/ml. Testy z moczu wychodzą mi od 4 dpt( cien cienia a 5dpt juz wyraźne kreski. Zarodek to była blastocysta z 6 dnia 5aa. Czy tej bety nie jest za dużo jak na 7 dzien po transferze.
Już swiruje za mało źle za dużo też źle, kolejna beta w srodeTotalnie_pogubiona, Majka95, EwelaKrk86, Honorka, Mimi7, Karo_27, MałaStokrotka, Kat84, domi_, Melania94, Julia24, Meggi_**, sylstaa lubią tę wiadomość
Dawidek 6/7 TC (*)08.2017
Wojtuś 9 TC 10.2019
Synuś 28.01.2010 nasz Skarbek
4 lata starań walczymy dalej....
1 IVF Punkcja 04.01.2019 jeden zarodek zero śnieżynek
Transfer 07.01.2018 niestety klapa;( -
Locus wrote:Nie wiem jak ze środkami, zanim nas zakwalifikują to będzie 2026 🤷♀️ W Katowicach jest 6 miesięcy czekania na wizytę wstępną. Pani doktor w krótkiej rozmowie powiedziała mi, że przy finansowaniu ivf z NFZ koszt badań genetycznych zarodków to do 30 tys w zależności od ilości zarodków i skomplikowania choroby genetycznej. Powiedziała, że będzie musiała wysłać zapytanie do laboratorium, bo jeszcze nie miała takiego konkretnego przypadku. Nadal kupa pieniędzy. 💵 Może wielokrotność tego, bo przecież każdy zarodek może wyjść chory w badaniach i trzeba będzie kilka razy powtarzać cykl ivf.
Locus lubi tę wiadomość
✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Dziewczyny do ktorego dnia po transferze badalyscie bete i progesteron?
Nie moge dobic sie do lekarza i nie wiem 😢
Dzis u mnie 11 dpt 295 mlU/ml 😁Estera95, Mimi7, Kat84, domi_, Melania94, Honorka, Hope85 lubią tę wiadomość
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
2025 r
Styczeń 2025- Decyzja o KD
5 z 6 zapłodnione
3 doba - brak rozwoju.
Brak zarodków z KD
26.03 - Transfer odwołany ⛔
04.2025. II podejscie do KD
05.2025 Leczymy stan zapalny
11.06 zapładniamy komórki 6z6
14.06 zostaly 2
16.06 - jest jeden zarodek 5 doba 🍀
16.06 TRANSFER ❌
7dpt <2,3. Odstawiamy leki 😭
06.2025 Decyzja o AZ
24.09.2025 transfer 🤞🤞
7 dpt - 47 prog 21.42
Test - ⏸️
9 dpt - 104 prog 19.32
11 dpt - 295 prog 21.33 -
Alayna wrote:Hej dziewczyny,
Dzis mam 7 fpt, i byłam na becie . Wynik to 144 mIU/ml. Testy z moczu wychodzą mi od 4 dpt( cien cienia a 5dpt juz wyraźne kreski. Zarodek to była blastocysta z 6 dnia 5aa. Czy tej bety nie jest za dużo jak na 7 dzien po transferze.
Już swiruje za mało źle za dużo też źle, kolejna beta w srode
Szybka implantacja. Nic tylko się cieszyć.Totalnie_pogubiona, Karo_27, Melania94 lubią tę wiadomość
-
Totalnie_pogubiona wrote:Zgadza się, po wielu latach starań i porażek, rzeczywiście ivf i transfer pierwsze w życiu.
Czy okażę się szczęściarą.. to akurat niestety loteria. 😒
Do tej pory szczęście skrzętnie nas omijało.
Ale może tym razem będzie inaczej.
Mocno na to liczę.
Obecnie jestes w ciąży, ciesz się każda minutą.
-
Locus wrote:Nie wiem jak ze środkami, zanim nas zakwalifikują to będzie 2026 🤷♀️ W Katowicach jest 6 miesięcy czekania na wizytę wstępną. Pani doktor w krótkiej rozmowie powiedziała mi, że przy finansowaniu ivf z NFZ koszt badań genetycznych zarodków to do 30 tys w zależności od ilości zarodków i skomplikowania choroby genetycznej. Powiedziała, że będzie musiała wysłać zapytanie do laboratorium, bo jeszcze nie miała takiego konkretnego przypadku. Nadal kupa pieniędzy. 💵 Może wielokrotność tego, bo przecież każdy zarodek może wyjść chory w badaniach i trzeba będzie kilka razy powtarzać cykl ivf.
Cena za badanie genetyczne pewnie zależna od kliniki, u nas jest stała kwota za biopsję (bez względu na to, ile zarodków by było badanych), chyba 3200, jeśli dobrze pamiętam, potem cena za badanie 1. zarodka 3500, a każdy kolejny 1500. (Jeśli dobrze pamiętam). Ale tak, to się już robią ogromne kwotydobrze, że chociaż samo ivf może być refundowane. Ale strasznie kiepsko, że część z nas musi na to tyle czekać.
-
To są ciężkie emocje, ciężkie chwile. Pozwól sobie na nie. 🫂Mentosik lubi tę wiadomość
-
Dzasta, jak usg? Daj znac!
Dżasta94 lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.62 (0.37 w 2024)
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03-05.2025 - 3 IUI ❌
21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
30.08 - punkcja - 3 🥚
4.09 - transfer 4AA
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 13.4
7 dpt beta 52.5
9 dpt beta 92.7
11 dpt 264.5
14 dpt 877.8 prog 83.16
16 dpt 2075.3
19 dpt 4740
22 dpt 10222
27 dpt 27245 prog 66.8 -
Locus wrote:Cześć dziewczyny!
Czekam na wizytę wstępną do ivf na NFZ, którą mam w listopadzie. Później będzie kwalifikacja i procedura. Czego mogę się spodziewać? Ile czasu u Was minęło między wizytą wstępną a kwalifikacyjną?
Cześć, my jechaliśmy na pierwszą wizytę 21 sierpnia w ogóle nie nastawiając się na kwalifikację do programu. Lekarz zebrał wywiad i powiedział, że zrobimy w trakcie tej wizyty badania krwi, nasienia, cytologię i usg. Po otrzymaniu wyników przekazał informację, że się kwalifikujemy do rządowego programu, czyli już ta wstępna wizyta była tą kwalifikacyjną. Podpisaliśmy też podczas tej wizyty zgody, wypełniliśmy potrzebne formularze. Miałam się wstawić w 3 dniu cyklu na ustalenie stymulacji i tak jak dziewczyny pisały: dużo zależy od dnia cyklu w którym się pojedzie na wizytę oraz gdy wyniki nie będą budziły żadnych wątpliwości. Mi trzeci dzień cyklu wypadł 8 dni od wizyty kwalifikacyjnej, także dość szybko ruszyliśmy z pierwszą procedurą☺️♀️'89
AMH: 2,58
TSH: 1,58
HSG: OK
IO: opanowana Glucophage XR i dietą
Podejrzenie endometriozy przez wykryte zrosty między jajnikami, macicą i pęcherzem
♂️'89
Słaba morfologia, astenospermia
Niedoczynność tarczycy
Kariotypy: OK
8 lat bezskutecznych starań
Kwalifikacja in vitro: 21.08.2025
🔸Start pierwszej procedury: 29.08.2025 - Menopur 75, Bemfola 225, Ganirelix
🔸Punkcja: 12.09.2025 - 20 komórek ✨ 12 zarodków do 3 doby > 4 zamrożone ❄️ 4.1.1, ❄️3.1.2, ❄️3.2.2, ❄️2.2.2. -
EwelaKrk86 wrote:Dziewczyny do ktorego dnia po transferze badalyscie bete i progesteron?
Nie moge dobic sie do lekarza i nie wiem 😢
Dzis u mnie 11 dpt 295 mlU/ml 😁
Tak jak w stopce ostatnia beta 12 dpt, ale bardziej chodzilo o to zeby sie zblizyc do bety tysiąc i mozna sie umawiać na usg 😊 w klinice najbliższy termin mialam bodajze 31dpt wiec wcześniej umawialam sie do ginekologa ktory prowadzi teraz moją ciążę 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 18:24
EwelaKrk86 lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- ❌(po HSG 👌)
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
Fiolek100 wrote:Dzasta, jak usg? Daj znac!
Właśnie wracamy z Poznania i mamy pierwszy mały sukces 😁 Jest zarodek, jest czynność serca 🥰 Lekarz powiedział, że póki co jest wszystko w porządku i żebym umówiła się już do lekarza prowadzącegojuż mi ciśnienie zeszło i jestem taka szczęśliwa 🥰🥰 mam nadzieję, że teraz będzie już tylko dobrze i nudno 😊
Estera95, Mimi7, Fiolek100, Ewelcia1605, just_a_girl, Karo_27, MałaStokrotka, Karolaaas, Nowa31, Dewelka, Totalnie_pogubiona, Nadzieja. 1, Kat84, Honorka, AniaB93, Cień, domi_, Melania94, Julia24, Meggi_**, sylstaa, Hope85, Cavarathiel lubią tę wiadomość
👱♀️ 31 👨33
Starania od 2018.
Niepłodność idiopatyczna.
07.2025 - kwalifikacja do in vitro ☘️
🗓️24.07 START ❤️
💉Menopur
💉Ovaleap
💊Primolut Nor
🗓️08.08 punkcja - ❄️❄️❄️❄️
Przygotowanie do transferu:
💊Lametta
💉Ovitrelle
💊Duphaston
🗓️10.09 transfer (5-dniowa blastocysta)
10 dpt - beta 38.83, progesteron 30.27
12 dpt - beta 94.99, progesteron 27.64 (147%)
14 dpt - beta 247.50 (162,8%)
17 dpt - beta 1246.39 (194,3%)
20 dpt - beta 3146 (153%)
23 dpt - beta 7647 (143%) -
Majka95 wrote:Ja tkwiłam w poprzedniej pracy praktycznie rok od momentu, w którym stwierdziłam, że chcę odejść. To był początek naszych starań i myślałam, że lada dzień będę w ciąży. Po 12 miesiącach stwierdziłam, że jednak słabo nam to idzie, zmieniłam pracę i zaczęłam się powoli diagnozować, robić pierwsze cykle monitorowane itd. Na początku się trochę stresowałam, że będę w ciąży od razu po starcie nowej pracy. I co, 1.10 minął mi rok w nowej pracy
Żadnej ciąży nie było. Więc całe szczęście, że zmieniłam chociaż robotę i nie tkwię wciąż w tamtej.
podobno bywają takie przypadki, moja gin nawet mówiła, że ms przypadki takich pacjentek. No i co? 9 miesięcy w nowej robocie mi minęło. A przedtem 1.5 roku na przebranżowieniu. (Ja nie tylko zmieniałam pracę, ale zmieniłam też branżę.) W ciąży jak nie byłam, tak nie jestem do tej pory 🤷♀️
Wiedziałam, że podejmuję ryzyko, podejmujemy z mężem razem. Ale stres w starej robocie niczego nie ułatwiał. Zmiana nie sprawiła, że magicznie jestem w ciąży, ale jestem na co dzień o niebo spokojniejsza i zwyczajnie w duuużo lepszym humorze.Estera95, Melania94 lubią tę wiadomość
-
Dewelka wrote:Cześć, my jechaliśmy na pierwszą wizytę 21 sierpnia w ogóle nie nastawiając się na kwalifikację do programu. Lekarz zebrał wywiad i powiedział, że zrobimy w trakcie tej wizyty badania krwi, nasienia, cytologię i usg. Po otrzymaniu wyników przekazał informację, że się kwalifikujemy do rządowego programu, czyli już ta wstępna wizyta była tą kwalifikacyjną. Podpisaliśmy też podczas tej wizyty zgody, wypełniliśmy potrzebne formularze. Miałam się wstawić w 3 dniu cyklu na ustalenie stymulacji i tak jak dziewczyny pisały: dużo zależy od dnia cyklu w którym się pojedzie na wizytę oraz gdy wyniki nie będą budziły żadnych wątpliwości. Mi trzeci dzień cyklu wypadł 8 dni od wizyty kwalifikacyjnej, także dość szybko ruszyliśmy z pierwszą procedurą☺️
U nas tak samo, 15 lipca, po 5 minutach rozmowy byliśmy zakwalifikowanych. Wszystko poszło tak szybko, ze musiałam druga wizytę za dwa dni umawiać, bo tylu pytań nie zadałam i o tylu rzeczach nie wiedziałam:)Dewelka lubi tę wiadomość
👧🏼30 lat.
AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
🧑🏽 32 lata
Oligoteratozoospermia.
Badanie nasienia - czerwiec 2025
Liczba plemnikow w ml: 60 tys
Typ B: 20%, typ D : 80%
Badanie nasienia - lipiec 2025
❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
❌️Morfologia: 2%
✅️Żywotność: 62%
❌️Fragmentacja DNA: 46%
❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)
Hormony:
❌️FSH: 22
❌️SHBG: 11,6
Genetyka:
✅️ kariotyp
✅️ AZF
✅️ CFTR
28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
4.10 - FET (EmbryoGlue) -
Dżasta94 wrote:https://zapodaj.net/plik-mf6w3EkvP1
Właśnie wracamy z Poznania i mamy pierwszy mały sukces 😁 Jest zarodek, jest czynność serca 🥰 Lekarz powiedział, że póki co jest wszystko w porządku i żebym umówiła się już do lekarza prowadzącegojuż mi ciśnienie zeszło i jestem taka szczęśliwa 🥰🥰 mam nadzieję, że teraz będzie już tylko dobrze i nudno 😊
Gratulacje!!❤️🫶🏼❤️🫶🏼Dżasta94 lubi tę wiadomość
👧🏼30 lat.
AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
🧑🏽 32 lata
Oligoteratozoospermia.
Badanie nasienia - czerwiec 2025
Liczba plemnikow w ml: 60 tys
Typ B: 20%, typ D : 80%
Badanie nasienia - lipiec 2025
❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
❌️Morfologia: 2%
✅️Żywotność: 62%
❌️Fragmentacja DNA: 46%
❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)
Hormony:
❌️FSH: 22
❌️SHBG: 11,6
Genetyka:
✅️ kariotyp
✅️ AZF
✅️ CFTR
28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
4.10 - FET (EmbryoGlue)