X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2025 🍄🍂🌰
Odpowiedz

🍄🍂🌰 IVF PAŹDZIERNIK 2025 🍄🍂🌰

Oceń ten wątek:
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: 22 października, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes89 wrote:
    Dzięki za sugestię. Na czym polegają te ministymulacje? Rozważymy!

Jakby łagodniejsza, np. klomifenem w tabletkach, nie zastrzyki, z założenia pozyskuje się mniej komórek jajowych, ale przy niskim AMH może być to korzystne w kwestii jakości tych komórek i uzyskania zarodków. Na pewno jest więcej info w tym temacie na innych wątkach, czeskich klinik czy coś, ja tylko ledwo kojarzę temat z Instagrama - niepłodnamama, która leczy się w Czechach, młoda dziewczyna bez jajowodów, z niskim AMH (0,3-0,5), ma już dwójkę dzieci i stara się o trzecie 😊 Jeden z takich pierwszy u profili który mi się pokazał i dał mi strzała, że warto walczyć o to swoje szczęście mimo przeciwności, bo może być ono zaraz za horyzontem, mam duży sentyment 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 22:58

Agnes89 lubi tę wiadomość

starania od 04.2023
    03.2025 IVF nr 1
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium:
    CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
    25.07 II transfer ❄️6BB ❌

09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
    22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
    po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, mozaika 4BB
    🔜 diphereline x3, minihisteroskopia

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,6 (08.2025)
    hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
    1 niedrożny jajowód ❌ adenomioza ❌
    immunologia ok ✅ brak 3 KIR DS ❌

👨🏻'95 (30)
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌
    MSOME 0% ❌
  • Mandi41 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes89 wrote:
    Cześć dziewczyny. Nie pisałam po punkcji, gdyż musieliśmy z mężem oswoić się z sytuacją.

Niestety trzecia procedura zakończona klapą :( Na monitoringu w dn. 13.10, a potem na kolejnym w dn. 15.10 wyszło, że tylko 2 z 5 pęcherzyków odpowiedziało na stymulację. W dniu punkcji 1 miał 24mm, drugi koło 16mm. Mieliśmy z tego 1 dojrzałą komórkę, której nie udało się prawidłowo zapłodnić i w sobotę dostaliśmy informację, że się nie udało, komórka była złej jakości.
    Oznacza to dla nas koniec programu MZ na naszych komórkach (2 procedury z rzędu z brakiem minimum 2 dojrzałych komórek). Jutro robię AMH. Jesteśmy na etapie rozważań, co dalej.. Będziemy się konsultować ze specjalistami od ciężkich przypadków w różnych klinikach w Warszawie, czy w ogóle jest jeszcze szansa dla nas, czy mają wizję, co można zastosować, co w ich doświadczeniu odnosiło sukces w podobnych przypadkach. Rozważamy też AK. Będę wdzięczna za Wasze przemyślenia na ten temat, może macie już doświadczenie w podobnych sytuacjach. Może macie pomysł, co jeszcze zbadać?

Zgodnie z Regulaminem MZ, nie można skorzystać z IVF komercyjnie w trakcie trwania programu MZ (tj. nie możemy teraz zrobić przerwy na procedurę komercyjną z własnymi komórkami i potem wrócić np. na AK w ramach programu).
    Jak pójdziemy teraz komercyjnie, to AK również byłoby komercyjnie. Jesteśmy na rozstaju dróg i czuję, że to jest baaaaaardzo trudna decyzja. Myślę, że te konsultacje z innymi lekarzami pomogą nam w pewnym stopniu obrać kierunek, w którym powinniśmy teraz pójść. Sama nie wiem, czy omówiliśmy wszystkie pytania, jakie mogą się nasunąć. Jeśli macie jakieś, które Wy z Waszymi partnerami rozważałyście, będę wdzięczna za ich napisanie, może być na priv.

Jedna z forumowiczek ok 2 tygodnie temu pytała o branie Zoloftu w trakcie procedur. Zapomniałam odpowiedzieć - przy staraniach naturalnych odstawiłam Zoloft na pół roku, ale nic się nie udawało. W styczniu wróciłam do Zoloftu. Zgłaszając się do kliniki po raz pierwszy zgłosiłam lekarzowi prowadzącemu, że biorę ten lek i czy mam kontynuować. Lekarz wskazał, że tak i nie zmieniał w tym zakresie zdania.
    Jeju, tak Ci mocno kibicowalam bo jestem w podobnej sytuacji. Moze warto pomyslec o Czechach. Nie rozumiem tego zapisku, ze nie mozna komercyjnie... serio. W Bocianie mocno twierdzili ze mozna miedzy kwalifikacjami.. przydalby sie jakis oficjalny zapis o tym.

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
    ❌Hashimoto
    ❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
    ❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 1.7
    ❌Homocysteina 11,40
    ❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
    ❌insulinoopronosc - glucophage
    ❌Prolaktyna
    ✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
    ✅ANA1
    KIR????
    16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
‹‹ 93 94 95 96 97
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ