🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaLena, a nie masz tam jeszcze jakiejś żyłki żeby zrobić te betę przed piatkiem? No bo wiesz, jeśli rośnie to już to zobaczysz. Sikańce czasem nie pokazują kreski dlugo po pozytywnej becie a tak będziesz wiedziała, bo jednak ta beta nie była 0,2 tylko 2. Może to tobie pomoże przemyśleć sprawę i podjąć decyzje odnośnie dalszych krokow.
Moj lekarz często powtarza że siła in vitro to nie jakies czary mary a po prostu statystyka, dlatego trzeba przyjąć że właśnie w tej liczbie prob kryje się droga do sukcesu. Wiadomo ze to strasznie bolesne, ale wg niego im więcej prob tym większa szansa że w końcu się uda, że w końcu będzie dobra komórka, plemnik i endometrium. Dlatego trzeba próbować poki są możliwości. Trzymam kciuki żeby Ci się to na spokojnie ułożyło w głowie 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 10:20
Nowa2024 lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
Bubus czy ja bym mogła poprosić o link do tej wiedzy o zarodkach ? Może być priv ? Nie będę bronić tej kliniki pastelova sama byłam na konsultacji i uważam , że w wielu kwestiach poprostu postępują jak 10 lat temu medycznie nie są z aktualnymi nowościami jak np immunologia .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 10:35
-
MagdaLena rozumiem Twoje emocje. Masz do nich pełne prawo. Nawet to i lepiej że je okazujesz, czujesz i chcesz przepracować ze specjalistą. Liczę, że uda Ci się wyjść z tego czarnego dla Was czasu i znajdziecie z lekarzem drogę, która okaże się ta właściwą 🫂 ale te formalności są bezduszne, to fakt.. ☹️
Mq z tego co pamiętam to kolejna dawka Accofilu 3 dni po transferze, z tym że połowa strzykawki a nie cała, tak jak wczoraj. I regularnie do pozytywnej bety + prawdopodobnie przez początki ciąży.
Trochę nie mam przestrzeni do zwolnienia. Więc narazie nie planuje wolnego. Ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Nie będę na siłę jeździła do pracy jeżeli faktycznie będzie bardzo źle. Chociaż troche na stresie, bo umowę mam do końca czerwca. A jak wyjdzie temat starań to bez skrupułów dostanę wypowiedzenie zanim szef zaproponuje mi umowę na czas nieokreślony 🤣
Kicia_kocia to czekanie jest najgorsze! Dobrze, że czujesz się na tyle dobrze, że wrócić do ćwiczeń, to na pewno pozwoli Ci trochę odciąć głowę.
Ja z kolei nie miałam czasu na czekanie do transferu, więc nie wypadłam z rytmu staraniowego i niestety nic nie doradze. Aczkolwiek zaczęłam teraz więcej czasu poświęcać na czytanie książek. Relaksuje mnie to 😃
♀️29 l
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
-zespol antyfosfolipidowy - ujemny
- AMH 5,11
- kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja ŻPN
- obniżone parametry nasienia
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌
10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
--> zmiana kliniki<--
28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
18.02 - transfer
••Zostań z nami Maluszku••🤍 -
Kicia_kocia, myślę, że masz dobry plan zająć głowę dbaniem o siebie. To zawieszenie i czekanie jest najgorsze, chyba na każdym etapie tutaj. Ja też korzystam, że mogę ćwiczyć a tak to skupiam się na pracy i jakoś to leci, choć najgorzej było do czekania na Betę, dlatego następnym razem muszę to inaczej zaplanować. Mój mąż ma umysł typowo ścisły i też mi tłumaczy statystyki etc. więc to na pewno pomaga, żeby zrozumieć szerszy obraz skuteczności leczenia dlatego wierzę, że wszystkim nam się prędzej czy później uda 🥹
MagdaLena może faktycznie da się zrobić wcześniej betę? Dobrze, że masz wsparcie i jesteś świadoma swoich emocji, przerobienie ich z psychologiem mam nadzieję pozwoli Ci łatwiej przejść ten proces bo tak jak dziewczyny piszą to jest strata 🫂
Alice trzymam kciuki żeby pomimo tych skutków ubocznych udało Ci się osiągnąć cel, myślę, że wtedy pójdzie to w niepamięć 🤞🏻😘
Kamilja, u Ciebie są jakieś wieści? 🤞🏻Alicee2024 lubi tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 29l
Wszystko ok 🍀
👩🏻 36l
Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
AMH 4.51
Kariotypy ✅️
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
7-10 dc Orgalutran 0.25mg
20.01.25 I monitoring 6l & 6p 🥚
23.01.25 II monitoring 8l & 6p🥚
25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
30.01.25 transfer ET 💔
24.02.25 monitoring przed 2 transferem
❄️❄️❄️ 🥹 -
Hej dziewczyny, u mnie niestety cały entuzjazm potransferowy dziś runął z hukiem... Dostałam raport z kliniki z hodowli zarodków.
Dopiero teraz dowiedziałam się w ogóle jaki zarodek miałam transferowany tzn jakiej klasy. Było to zarodek blastocysty 3bb także bez szału ale przy reszcie informacji to pikuś.
Na wizycie przed transferem zostałam poinformowana że udało się uzyskać łącznie 5 zarodków z czego jeden zostanie transferowany i tyle z informacje. Dla mnie było jasne ,że pozostałe 4 idą do mrożenia ale niestety tak się najwyraźniej nie stało...😔 Na raporcie mam informacje że nie mam żadnych zamrożonych zarodków a za to że mam 4 zamrożone oocyty...
Pozostałe 4 musiały być chyba bardzi slabe. Jeden z nich był hodowany aż do 7 doby i ostatecznie uzyskał klase 4cc w pozostałe 3 nie były nawet w pełni rozwinięta blastocysta... Ostatecznie wszystkie 4 zostały odrzucone
Nic z tego nie rozumiem... 😔
Dlaczego zostały zamrożone oocyty? Nie było o tym mowy.
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92➡️2,21 ✅
Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
badanie drożności jajowodów✅
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️ -
MagdaLena88 a może też po tej próbie lekarz zaproponuje jakiś inny model stymulacji i uda Wam się uzyskać większą liczbę komórek i zarodków?
Tak jak pisze Kicia_kocia, to jest niestety statystyka, ale myślę, że też po każdym kolejnym etapie lekarz ma więcej informacji i może podjąć jakieś działania.👱♀️ 33l👦🏻35l
- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
- 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
- 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
- 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
- 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
- 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
- 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap + Cetrotide + Gonapeptyl)
- 10.02.2025 punkcja, 12x pobranych, 6x zapłodnionych, 5x❄️
- 6.03.2025 transfer ⏳️ -
kicia_kocia wrote:MagdaLena, a nie masz tam jeszcze jakiejś żyłki żeby zrobić te betę przed piatkiem? No bo wiesz, jeśli rośnie to już to zobaczysz. Sikańce czasem nie pokazują kreski dlugo po pozytywnej becie a tak będziesz wiedziała, bo jednak ta beta nie była 0,2 tylko 2. Może to tobie pomoże przemyśleć sprawę i podjąć decyzje odnośnie dalszych krokow.
Moj lekarz często powtarza że siła in vitro to nie jakies czary mary a po prostu statystyka, dlatego trzeba przyjąć że właśnie w tej liczbie prob kryje się droga do sukcesu. Wiadomo ze to strasznie bolesne, ale wg niego im więcej prob tym większa szansa że w końcu się uda, że w końcu będzie dobra komórka, plemnik i endometrium. Dlatego trzeba próbować poki są możliwości. Trzymam kciuki żeby Ci się to na spokojnie ułożyło w głowie 🍀
Tutaj się w pełni nie zgadzam .Kiedyś któryś z lekarzy od endometriozy powiedział, że powtarzalność sukcesu zależy od odpowiedniej diagnostyki i doborze leków a reszta to kwestia przypadku .Invitro to po części jest statystyka ,ale bez odpowiedniego leczenia np w przypadku trombofili,poronień nawykowych czy innych zaburzeń opierając się tylko na statystyce , że za którymś razem się uda to brak mi komentarza .pinkola lubi tę wiadomość
-
Alicee2024 wrote:Mq z tego co pamiętam to kolejna dawka Accofilu 3 dni po transferze, z tym że połowa strzykawki a nie cała, tak jak wczoraj. I regularnie do pozytywnej bety + prawdopodobnie przez początki ciąży.
Trochę nie mam przestrzeni do zwolnienia. Więc narazie nie planuje wolnego. Ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Nie będę na siłę jeździła do pracy jeżeli faktycznie będzie bardzo źle. Chociaż troche na stresie, bo umowę mam do końca czerwca. A jak wyjdzie temat starań to bez skrupułów dostanę wypowiedzenie zanim szef zaproponuje mi umowę na czas nieokreślony 🤣
A co do tej umowy, jak mnie to strasznie denerwuje, że my poza całym stresem związanym z leczeniem musimy mieć jeszcze z tyłu głowy takie kwestie 🙄Alicee2024 lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Misiula wrote:Hej dziewczyny, u mnie niestety cały entuzjazm potransferowy dziś runął z hukiem... Dostałam raport z kliniki z hodowli zarodków.
Dopiero teraz dowiedziałam się w ogóle jaki zarodek miałam transferowany tzn jakiej klasy. Było to zarodek blastocysty 3bb także bez szału ale przy reszcie informacji to pikuś.
Na wizycie przed transferem zostałam poinformowana że udało się uzyskać łącznie 5 zarodków z czego jeden zostanie transferowany i tyle z informacje. Dla mnie było jasne ,że pozostałe 4 idą do mrożenia ale niestety tak się najwyraźniej nie stało...😔 Na raporcie mam informacje że nie mam żadnych zamrożonych zarodków a za to że mam 4 zamrożone oocyty...
Pozostałe 4 musiały być chyba bardzi slabe. Jeden z nich był hodowany aż do 7 doby i ostatecznie uzyskał klase 4cc w pozostałe 3 nie były nawet w pełni rozwinięta blastocysta... Ostatecznie wszystkie 4 zostały odrzucone
Nic z tego nie rozumiem... 😔
Dlaczego zostały zamrożone oocyty? Nie było o tym mowy.
Co do tych oocytow, to myślę ze względu na Twój wiek zapłodnili tylko te 6 komórek określone przez program, a że miałaś więcej dojrzałych, to nie chcieli ich "marnować" więc zamrozili 🤔 kiedy teraz masz jakąś wizytę u lekarza?👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Karolove wrote:Kicia_kocia, myślę, że masz dobry plan zająć głowę dbaniem o siebie. To zawieszenie i czekanie jest najgorsze, chyba na każdym etapie tutaj. Ja też korzystam, że mogę ćwiczyć a tak to skupiam się na pracy i jakoś to leci, choć najgorzej było do czekania na Betę, dlatego następnym razem muszę to inaczej zaplanować. Mój mąż ma umysł typowo ścisły i też mi tłumaczy statystyki etc. więc to na pewno pomaga, żeby zrozumieć szerszy obraz skuteczności leczenia dlatego wierzę, że wszystkim nam się prędzej czy później uda 🥹
MagdaLena może faktycznie da się zrobić wcześniej betę? Dobrze, że masz wsparcie i jesteś świadoma swoich emocji, przerobienie ich z psychologiem mam nadzieję pozwoli Ci łatwiej przejść ten proces bo tak jak dziewczyny piszą to jest strata 🫂
Alice trzymam kciuki żeby pomimo tych skutków ubocznych udało Ci się osiągnąć cel, myślę, że wtedy pójdzie to w niepamięć 🤞🏻😘
Kamilja, u Ciebie są jakieś wieści? 🤞🏻
Modle się tylko o to żeby to nie była pozamaciczna i żebym nie musiała kończyć tej przygody zabiegiem w szpitalu.
A tak to stworzyłam sobie nową listę suplementów którą będę brać do następnego transferu i jak na razie żyję tym. Chociaż psychicznie niewiem jak dam radę ogarnąć następny transfer, czekanie, testowanie i całą resztę 🥲 czuję się tak jakbym już nigdy nie miała być szczęśliwa i nic mnie nie cieszy.Starania od 2021
👨🦱 27 l. Azoospermia, wysokie FSH
👩🏼 29 l. wszystkie wyniki w normie
Decyzja o dawcy
12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
15.01 poczatek stymulacji
17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
20.01 II monitoring 6l🥚, 5p🥚
23.01 III monitoring
25.01 punkcja: pobrano 13🥚 -
Misiula, przykro mi z powodu pozostałych zarodkow 😥 Trzymam kciuki za tego, który jest z tobą🍀. Już chyba wielokrotnie były przypadki, gdzie te zarodki niby nie najwyższej klasy dawały zdrowe ciążę, a te niby idealne niekoniecznie.
W kontekście tego, co się stało z pozostałymi zarodkami, bardzo dobrze ze masz zamrożone oocyty, bo w razie niepowodzenia nie będziesz musiała od razu przechodzić kolejnej stymulacji. Masz może możliwość konsultacji z klinika jak wyglądał proces hodowli, jaką byla jakość nasienia itp? Myślę ze możesz się tu sporo dowiedzieć o powodach takiego podejścia.
Poki co trzymamy kciuki za kropka, który jest z tobą 💪🫶🤞 Walcz maluchu!PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Kamilija, rozumiem że to cie dobija, szczególnie że trwa to już tyle czasu 😕
Robisz jeszcze jakaś betę przed środa? Może już coś na usg zaświta w tym tygodniu i może to pomoże ocenić sytuację 🫶🍀PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
kicia_kocia wrote:Kamilija, rozumiem że to cie dobija, szczególnie że trwa to już tyle czasu 😕
Robisz jeszcze jakaś betę przed środa? Może już coś na usg zaświta w tym tygodniu i może to pomoże ocenić sytuację 🫶🍀Starania od 2021
👨🦱 27 l. Azoospermia, wysokie FSH
👩🏼 29 l. wszystkie wyniki w normie
Decyzja o dawcy
12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
15.01 poczatek stymulacji
17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
20.01 II monitoring 6l🥚, 5p🥚
23.01 III monitoring
25.01 punkcja: pobrano 13🥚 -
Kicia kocia no ja w planach mam ten skok w tandemie ze spadochronem, ale sezon na to jest kwiecień-październik a transfer mam mieć w marcu więc nie spina mi się to 🤣🤣🤣
Magdalena przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂
Misiula kurcze a masz możliwość żeby przedzwonic do embriologow, żeby ci wszystko wytłumaczyli?
Pamiętaj, że to forum widziało wiele ciąż ze „słabszych” zarodków a z tych najlepszej klasy wcale jej nie było 😉🤞kicia_kocia lubi tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
bubuś wrote:Polecam Ci Instagram instaembriolog, to żadna tajemnica
https://www.instagram.com/instaembriolog?igsh=N29tODY3enZ4c2Q2
Kobieta rozwiała wiele moich wątpliwości, swoimi wpisami
Wczoraj wybuchlam, bo bardzo lubię tu zaglądać i wiele z dziewczyn są mi „bliskie” z wątku IUI, ale przy wypowiedziach o zarodkach oznaczonych jako C nie wytrzymałam. Bez względu na to jakie oznaczenia mają wasze kliniki, pisanie, że zarodki oznaczone jako C, się pewnie mrozi bo trzeba, albo pójdą do transferu jako ostatnie to szerzenie dezinformacji dla przyszłych staraczek i tych, które mają tylko takie blastki.
Peace ✌️Licząc na cud, Mq1991, Alicee2024, Misiula, Karolove, Insane, Nowa2024 lubią tę wiadomość
31.01 start IVF
Misiula tulę mocno. Bardzo mi przykro🫂
Dziewczyny zmobilizowałyście mnie. Zadzwoniłam do kliniki i mówię, że beta była 2, test negatywny, czy mogę zrobić prywatnie betę I odstawić leki przed piątkiem czy jak to wygląda bo czuje się fatalnie. Zasnęłam dziewczyny przed komputerem jak wzięłam Utragestan. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło. Odcięło mnie totalnie. Musiałam godzinę spać w biurze, obudził mnie szef tata jak wszedł dlaczego nie odbieram telefonów🫣 także pójście do pracy było nieporozumieniem. Czekam na telefon od koordynatora, mamy przesunąć termin badania Bety i konsultacji na środę/czwartek by już się nie męczyć.kicia_kocia, Alicee2024, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Druga procedura-marzec 25' -
Bubus, to może ja wypowiem się w temacie wątku jako założycielka, bo do tematów o sposobach działania kliniki się nie wypowiem z braku wiedzy w tym temacie.
Jak sobie wrócisz do pierwszej strony wątku, przeczytasz, że powstał on w celu "wsparcia i wymiany doświadczeń oraz wiedzy". Żadna z nas nie mianuje się invitrowa alfa i omega i nie jest opryskliwa w stosunku do osoby, która wie mniej lub zadaje pytanie, nawet jeżeli jest ono bezsensu. Potrafimy ze sobą rozmawiać bez oceniania. Jeżeli Twoim zdaniem powstała z tego grupa wzajemnej adoracji to ok. Cieszę się, że każda czuje się tutaj swobodnie i faktycznie śledzimy swoje losy z zainteresowaniem. A nie jesteśmy tylko kolejnym użytkownikiem jak w przypadku wątku miesięcznego, na którym jest ogromny ruch tak, że ciężko nadążyć z czytaniem. Te dwa miejsca jak pewnie zauważyłaś, diametralnie się od siebie różnią.
Nie twierdzę, że informacje, które tutaj padaja są jedynymi słusznymi, więc mysle, ze każda z nas zdaje sobie sprawe, ze po rzetelną wiedzę warto jednak udać się do lekarza czy innych kompetentnych osób. A nie czerpać ja wyłącznie z forum internetowego gdzie każdy może napisać co chce i co mi się wydaje..
I na zakończenie, rozumiem Twoja decyzję, że to miejsce nie jest dla Ciebie. Mam nadzieję, że znajdziesz forum które będzie bardziej adekwatne do poziomu Twojej wiedzy 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 15:33
kicia_kocia, Mq1991, Karolove, MagdaLena88, Nowa2024 lubią tę wiadomość
♀️29 l
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
-zespol antyfosfolipidowy - ujemny
- AMH 5,11
- kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja ŻPN
- obniżone parametry nasienia
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌
10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
--> zmiana kliniki<--
28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
18.02 - transfer
••Zostań z nami Maluszku••🤍 -
Dziewczyny ja już po wizycie, będę podchodzić do następnego transferu na cyklu naturalnym za około 2 tygodnie. Czy któraś z Was ma może wtedy też transfer, byłoby raźniej 🥹?
Za tydzień mam monitoring, będę mieć też przepisany ovitrelle i cyclogest tak jak ostatnio, możliwe, że bez duphastonu. Lekarz powiedział, że dopiero po całym cyklu teraz jeśli żaden transfer się nie powiedzie to będziemy poszerzać diagnostykę. Także poza jakimiś dodatkowymi badaniami krwi dla własnej wiedzy, nie będę działać na własną rękę bez jego polecenia. Będę myśleć jak jeszcze bardziej głowę zająć podczas czekania na Betę po transferze bo to był dla mnie najtrudniejszy moment 💚kicia_kocia, Alicee2024, Mq1991, MagdaLena88, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 29l
Wszystko ok 🍀
👩🏻 36l
Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
AMH 4.51
Kariotypy ✅️
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
7-10 dc Orgalutran 0.25mg
20.01.25 I monitoring 6l & 6p 🥚
23.01.25 II monitoring 8l & 6p🥚
25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
30.01.25 transfer ET 💔
24.02.25 monitoring przed 2 transferem
❄️❄️❄️ 🥹 -
Karolove, super wieści 🤩 chyba będziesz jako pierwsza przecierać ścieżkę na cyklu naturalnym 🤩 Ja niestety jeszcze nie w tym cyklu, ale na pewno będę śledzić twoje działania 🫶
MagdaLena, dobra decyzja, mam nadzieję, że Ci przyspieszą badania i szybciej się dowiesz co i ja🍀 Dobrze ze masz tatę szefa, mam nadzieję ze jest wyrozumiały 🫶 ale i tak pewnie dobrze żebyś odpuściła pracę poki bierzesz te hardcorowe lekiKarolove lubi tę wiadomość
31.01 start IVF
Karolove wrote:Dziewczyny ja już po wizycie, będę podchodzić do następnego transferu na cyklu naturalnym za około 2 tygodnie. Czy któraś z Was ma może wtedy też transfer, byłoby raźniej 🥹?
Za tydzień mam monitoring, będę mieć też przepisany ovitrelle i cyclogest tak jak ostatnio, możliwe, że bez duphastonu. Lekarz powiedział, że dopiero po całym cyklu teraz jeśli żaden transfer się nie powiedzie to będziemy poszerzać diagnostykę. Także poza jakimiś dodatkowymi badaniami krwi dla własnej wiedzy, nie będę działać na własną rękę bez jego polecenia. Będę myśleć jak jeszcze bardziej głowę zająć podczas czekania na Betę po transferze bo to był dla mnie najtrudniejszy moment 💚
Możliwe że ja będę miała mniej więcej w tym samym czasie co Tydzisiaj dostałam okres, jutro idę na wizytę i mam nadzieje ze moje janniki są w porzadku i dostaniemy zielone światło 😊
Karolove, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
- 6.03.2025 transfer ⏳️