X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej dziewczyny 😁
    Dziś 26dc i wypatruje kiedy okres, choć przyznaję, że nie chce go wcześniej niż w piątek! Boję się, że transfer wypadnie 24.03 a tego dnia akurat muszę być w pracy. Ale będę na cyklu sztucznym więc może da się trochę posterować dniem transferu? 🤔 jestem taka senna, że szok. Wczoraj zasnęłam o 21:30 a dzisiaj mogłabym już pójść spać. Boję się co to będzie po tym estrofemie 🤣

Karolove, kicia_kocia lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove szalona, to jeszcze będziesz chciała więcej ćwiczyć po transferze? Podziwiam 😀 u nas plan jest taki, że ja na tydzień dosłownie funkcjonuje z obowiązkami na totalne minimum. Po pierwszym transferze żyłam normalnie. Teraz odpuszczam 😊

Pauuulaa przykro mi, że tak Cię męczy ta stymulacja ☹️ Już niewiele zostało 🙏🏻✊🏻

Nowa myślę, że jeden dzień w któraś stronę transfer można przesunąć. Zwłaszcza na cyklu sztucznym 😊 mój lekarz bez problemu zaplanował transfer na dzień później, bo miałabym problem żeby wziąć wolne.

♀️29 l
    - 5.24 - udrożnienie jajowodu
    - hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
    -zespol antyfosfolipidowy - ujemny
    - AMH 5,11
    - kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
    - HLA-C C1/C2
    ♂️ 33 l
    - 4. 24 - embolizacja ŻPN
    - obniżone parametry nasienia
    - kariotypy - ok
    Cross-match 36,3% ❌

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
    --> zmiana kliniki<--
    28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
    10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️
    18.02 - transfer (accofil, encorton, accard, prolutex, estrofem, cyclogest) 💔
  • Karolove Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Alice więcej ćwiczyć w sensie więcej niż ostatnio bo po pierwszym transferze nie robiłam nic, a teraz pierwsze dni odpuszczę bo nawet w wytycznych od kliniki tak mam ale ostatnio lekarz mówił, żeby żyć normalnie potem więc po weekendzie wrócę do pilates i będę robić tę jogę dla płodności. To nie jest crossfit ani podnoszenie ciężarów a dobrze robi dla głowy i ciała więc taki mam plan a co wyjdzie zobaczymy ☺️

Pauuulaa ciekawe co tam u Ciebie będzie na monitoringu, może lekarz po nim skoryguje w jakiś sposób stymulację 🤔

Ja dziś dziewczyny byłam po 22 w domu, z tą delegacją w pracy były jeszcze wyjścia po pracowe i jechałam jeszcze do Lidla po arbuza bo wcześniej mąż nigdzie nie znalazł więc jutro będzie też koktajl i niech się dzieje, co ma się dziać 🍀🤞🏻💚

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 30l
    Wszystko ok 🍀
    👩🏻 37l
    Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
    AMH 4.51
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    11/12.24 2x stymulacja Lamette i IUI ❌️
    12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
    15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
    2-10 dc Ovaleap 150 j.m. 7-10 dc Orgalutran 0.25mg
    25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
    30.01.25 transfer ET 💔
    5.03.25 II transfer FET ❄️
    ❄️❄️❄️ 🥹
  • kamilja Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie bo wiem że któraś z was podczas stymulacji leciała samolotem czy potrzebowałyście zaświadczenie o przewozie leków ? Mam w planach lecieć w następnym tygodniu na weekend do Rzymu i muszę wziąć ze soba heparynę i prolutex i jestem ciekawa czy potrzebuje jakieś papiery na to. W klinice mi powiedzieli że nie ale może ktoś jest bardziej doświadczony w tym temacie.

Starania od 2021
    👨‍🦱 27 l. Azoospermia, wysokie FSH
    👩🏼 29 l. wszystkie wyniki w normie

Decyzja o dawcy

12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
    15.01 poczatek stymulacji
    17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
    20.01 II monitoring 6l🥚, 5p🥚
    23.01 III monitoring
    25.01 punkcja: pobrano 13🥚
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 4 marca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilja wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie bo wiem że któraś z was podczas stymulacji leciała samolotem czy potrzebowałyście zaświadczenie o przewozie leków ? Mam w planach lecieć w następnym tygodniu na weekend do Rzymu i muszę wziąć ze soba heparynę i prolutex i jestem ciekawa czy potrzebuje jakieś papiery na to. W klinice mi powiedzieli że nie ale może ktoś jest bardziej doświadczony w tym temacie.
    kamilja, ja przewoziłam leki w zastrzykach w bagażu rejestrowanym, nie mialam żadnych zaświadczeń, nikogo to nie zainteresowało. Pamiętam, że Karolove miala zaświadczenie i przewoziła zastrzyki w podręcznym

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

31.01 start IVF
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
    Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 4 marca, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Hej, hej dziewczyny 😁
    Dziś 26dc i wypatruje kiedy okres, choć przyznaję, że nie chce go wcześniej niż w piątek! Boję się, że transfer wypadnie 24.03 a tego dnia akurat muszę być w pracy. Ale będę na cyklu sztucznym więc może da się trochę posterować dniem transferu? 🤔 jestem taka senna, że szok. Wczoraj zasnęłam o 21:30 a dzisiaj mogłabym już pójść spać. Boję się co to będzie po tym estrofemie 🤣
    Nowa, mi to wyglada że w naszej klinice transfery na cyklu sztucznym są robione dopiero koło 20 dnia. Ja mam przyjść na wizytę kolo 14 dnia, biorąc pod uwagę że jeszcze potem 5 dni progesteron to wychodzi kolo 19-20 dnia cyklu. Czyli chyba już powoli ten 24.03 raczej u ciebie nie wypadnie, chyba że 🐵 przyjdzie jakoś teraz 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 23:27

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

31.01 start IVF
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
    Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️
‹‹ 138 139 140 141 142
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ