X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    U mnie wiedzą dwie przyjaciółki i bardzo mnie wspierają. Chociaż szczerze mówią ,że nie wiedzą przez co przechodzimy ale wiem że jak napisałam, że mam gorszy dzień to pół godziny później przyjaciółka wpadła z ciachem. Teściowie wiedzą ale właśnie też powiedzieli ze super, ale tematu w ogóle nie poruszają bo uważają że to prywatna rzecz. Ale kilka razy teść wiózł mnie do kliniki jak mąż nie mógł i mówił że zawsze jest gotowy do pomocy. Wie mój brat,bo jest lekarzem, więc w sumie rozwiewa dużo wątpliwości i kilka razy prosił koleżanki ginekolożki o jakąś wiedzę dla mnie. No i moi rodzice,z racji pracy. Tata wspiera. Mama jest przeciwko. Wczoraj byłam u mamy to tyle razy słyszałam, że stymulacja o 369 procent zwiększa ryzyko raka. Że ksiądz mnie ekskomunikuje,że klinika celowo wpuszcza mnie w in vitro bo chce zarobić, że wystarczy odpocząć rok i będzie ciąża,skoro tak chcę. Że na pewno mam pomylone wyniki i jestem zdrowa, a w ogóle to dziś ludzie nie chcą mieć dzieci i powinnam myśleć o sobie. Ze nie mamy dzieci bo Bóg tak chce i trzeba to uszanować
    jest ciężko. I mam doła przez to,bo sama mam obawy ,to jest normalne. A mama nasłuchała się w kościele bzdur i je powiela. Co ciekawe,tata jest bardziej kościółkowy i potrafi mieć swoje zdanie. Mówi,że Kościół się myli i czeka na wnuka. Ale nie przetłumaczę nic mamie. Trudno.
    Wiecie jak ktoś ogłasza, że jest w ciąży to nikt się nie pyta gdzie poczęte, jakiego dnia , w jakiej pościeli. Dlatego innym nie będę mówić,że to in vitro, tak na dzień dobry. Bardzo chętnie będę zaś dementować bzdury o in vitro,jak ktoś coś powie w moim otoczeniu. Jak ktoś będzie miał problem to również wesprę ile mogę. Ale nie będę pisać na czole mam dziecko z in vitro. Nie dlatego ,że się tego wstydzę, ale traktuje to jako leczenie,coś normalnego.

Ehh przykro mi, że twoja mama nie rozumie tego…bo tak jak piszesz jest to zwyczajne powielanie bzdur. I nie ma dla mnie czegoś takiego jak „nie macie dzieci bo Bóg tak chciał”. Ale ta para chce mieć dzieci! I przecież dla Boga i kościoła powinno być ważne, szczęście ludzi no nie? A dla niektórych jedyna droga do szczęścia to in vitro i trzeba się cieszyć, że mamy taką możliwość i to dofinansowaną! ♥️

Alicee2024, MagdaLena88, Karolove lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran)
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

MagdaLena, współczuję sytuacji z mamą 🫤 Pewnie jak już się uda a w szczególności jak pojawi się dziecko to zmieni podejście do tematu✌️

Jeśli chodzi o białko, to ja z uwagi na to że nie jem mięsa to ładuje w siebie jajka, jogurty i batony proteinowe w ramach słodyczy. Jakiś humus jeszcze albo coś z tofu. Jeszcze nie zaczęłam stymulacji, ale zwykle tak dobijam białko, wiec po prostu będę więcej tego jeść.

U mnie w otoczeniu nikt nie wie o ivf, nawet nikt nie wie, że się staramy o kolejne dziecko🙃 Moja rodzina nie ma uwag do ivf, ale myślę, że szybciej mogą się zdziwić że "na stare lata" mi się jeszcze jednego dziecka zachciało ;) Nie muszą teraz wiedzieć, dowiedzą sie po fakcie.

Jeśli chodzi o urlop to ja się bardziej szykuje na wolne po punkcji. Pracuję zdalnie, wiec w razie kryzysu nie muszę się ruszać z domu, ale biorę pod uwagę, że po punkcji może być ciężko z brzuchem. Na razie zaklinam rzeczywistość żeby zacząć cykl już po delegacji i nie musieć latać z zastrzykami 🙏

Jutro jadę do apteki kupić w końcu leki. Ponoć bywa równie z ich dostępnością, mam nadzieję, że nie będzie problemu.

MagdaLena88, Karolove, Nowa2024 lubią tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam że niestety kościół w tym temacie opowiada dużo bzdur i robi krzywdę parom, które nie mogą mieć dzieci... A my jak chcemy się leczyć, korzystac z nowoczesnej medycyny, to jesteśmy stygmatyzowani... dlatego ja nie powiedziałam praktycznie nikomu o IVF, bo nie chciałabym żeby ktokolwiek mówił do mnie takie testy, a tym bardziej najbliższa rodzina, która teoretycznie powinna być największym wsparciem dla nas.

kamilja, MagdaLena88, kicia_kocia, Karolove, Nowa2024, Alicee2024 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
    10.2023 Początek leczenia niepłodności
    11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Cyclogest)
    11.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Zivafert +Cyclogest)
    12.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Ovitrelle +Cyclogest)

_________
    02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
    AMH 7,34
    01.2025 ⏳️ początek stymulacji (Ovaleap 1x 150jm.)
  • kamilja Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nikt nie wie i mam nadzieję że tak zostanie. Obmyśliłam że jak punkcja wypadnie mi w sobotę to powiem rodzicom że będę mieć badaną drożność. A że pracuję w szpitalu to powiem że doktor wtedy akurat mogła mnie wcisnąć na oddział. Ta drożność jakoś tak najmniej inwazyjnie brzmi 🙈 u mnie rodzice również mocno kościółkowi, dodatkowo nie mają wnuków i bardzo na to liczą że się jakiś pojawi w końcu, a wiedzą że tylko na mnie mogą liczyć w tym temacie akurat. Po prostu powiedzenie im o in vitro już całkowicie by ich załamało, przynajmniej tak mi się wydaje

Starania od 2021
    👨‍🦱 27 l. Azoospermia, wysokie FSH
    👩🏼 29 l. wszystkie wyniki w normie

Decyzja o dawcy

12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
    15.01 poczatek stymulacji
    17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
    20.01 II monitoring
  • MagdaLena88 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Moja mama niestety jest niereformowalna.... i bardzo wybiórczo religijnie. Wiecie chodzenie do wróżek i drugi zięciu po rozwodzie z dzieciarnią jej pasuje. Tylko ja i mój mąż grzeszymy. Ale mam nadzieję że jak będzie wnuk to jej się odmieni.
    Co do diety to bardzo polecam aplikację Cronometer..pięknie pokazuje wszystkie składniki odżywcze . Ale nie tylko standardowo biało, tłuszcz i węglowodany. Ale i wszystkie witaminy, minerały, kwasy omega 3 i 6. Wystarczy wpisać co jecie każdego dnia i łatwo sprawdzić ewentualne niedobory. Zapotrzebowanie oblicza na podstawie wagi,wzrostu itp. No i fajnie ze to wszystko bezpłatnie

kicia_kocia, Mq1991, Nowa2024 lubią tę wiadomość

Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
    On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    1 IUI 10/24 ❌️
    2 IUI 11/24❌️
    3 IUI 12/24❌️
    03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
  • Karolove Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nadrabiam! Dopiero co pracę skończyłam, nie ma to jak nadgodziny w piątek 🫠

kamilja, jako, że idziemy w tym samym czasie i tymi samymi dawkami też byłam zaskoczona, że miałaś dziś monitoring. I tak jak pisały dziewczyny, jest mega wcześnie- poniedziałkowa wizyta u nas 3 będzie ewentualnie na zmianę dawki więc tego się trzymajmy. Poza tym też myślę, że na tym etapie jest ok 😉

Powiem Wam, że wczoraj w nocy trochę się przebudziłam bo mi prawy jajnik dokuczał a tak to dziś cały dzień nic. Także jestem ciekawa wizyty poniedziałkowej 🤔🔎🥚

Co do diety, u mnie tylko te jogurty proteinowe wchodzą w grę, nie jem za dużo mięsa także mam nadzieję, że to wystarczy 🤞🏻

A co do IVF, u nas w sumie oprócz jednej koleżanki, nikt nie wie, że się w ogóle staramy. Niedługo w mojej rodzinie będzie pierwszy wnuk więc trochę uwaga ze mnie zeszła i nie słyszę na szczęście komentarzy w tym kierunku. Rozmawialiśmy o tym z mężem i podchodzimy do tego jak do leczenia, on jest z rodziny lekarskiej więc jakbyśmy powiedzieli teściom to wiem, że byłoby ok, i w sumie moim rodzicom też ale nie ma dla nas znaczenia czy ciąża będzie naturalna czy IVF. Dziecko będzie tak samo chciane i kochane więc nie będziemy wchodzić w szczegóły ani rozpowiadać bo tak jak piszecie- ja też jak się dowiaduję, że ktoś jest w ciąży to nie pytam jak 🙈 MagdaLena88 dobrze, że masz inne osoby wspierające wokół siebie a tak jak dziewczyny pisały, może Twojej mamie się odmieni i tego Ci życzę 🥰

Insane, Nowa2024, MagdaLena88, kamilja, kicia_kocia lubią tę wiadomość

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 29l
    Wszystko ok 🍀
    👩🏻 36l
    AMH 4.51
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
    12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
    15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
    2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
    7-10 dc Orgalutran 0.25mg
    20.01.25 monitoring 🔎🥚
  • Insane Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej… tak w sumie luźno ten temat mówienia o in vitro pociągnęłam, a widzę, że to o wiele cięższy temat niż… niż no właśnie, niż powinien być.
    Ja w Boga nie wierzę, ale piszę z dużej litery z szacunku do wierzących. I to strasznie przykre, że tego szacunku i tolerancji w obie strony nie ma czasami nawet wśród najbliższych. Z tym że ja takich „najbliższych-nieżyczliwych” odcięłam pewnym ruchem bez względu na więzy krwi, czy jakiekolwiek. Tak żyje się lepiej. Wierzę w naukę i rozum i dla mnie to in vitro jest prawdziwym cudem i szczęściem nie z tej ziemi. I szczerze wierzę w sukces (prędzej, czy później).

Tak jak mówiłam, my nikomu nie mówiliśmy, ale nawet jak powiemy rodzicom, to myślę, że większego problemu nie będzie. Szczególnie po tym, co przeszliśmy, już raczej nikt nie myśli „jak”, ale „oby” nam się udało.

MagdaLena bardzo mi przykro czytać Twoją opowieść. Myślę, że jak już wnuk/wnuczka będzie na świecie to gadanie się skończy. Chociaż mimo skończenia „tematu” ja bym chyba tych wszystkich słów już nigdy nie zapomniała.

Zrobiło się jakoś smutno…

Myślmy o naszych kurnikach i wysokobiałkowych dietach 😁 Oby nam się! 🤞

Karolove, Nowa2024, MagdaLena88, kicia_kocia, Mq1991 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest dziewczyny! Kurniki muszą pracować na najwyższych obrotach! Więc idę dopić oshee 🤣 właśnie wróciliśmy z mężem z zakupów także przeeeerozne smaczki batonów proteinowych zakupione 💪💪💪

Insane, Karolove, kamilja, kicia_kocia, Imbirowa lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024, daj potem znać jakie batony polecasz ;) Ja najczęściej kupuję BE raw masło orzechowe w czekoladzie lub sernik waniliowy w czekoladzie ;) lubię je tak po prostu wiec zaraz będę mieć wymówkę, by je jeść bezkarnie 😄

Nowa2024 lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Nowa2024, daj potem znać jakie batony polecasz ;) Ja najczęściej kupuję BE raw masło orzechowe w czekoladzie lub sernik waniliowy w czekoladzie ;) lubię je tak po prostu wiec zaraz będę mieć wymówkę, by je jeść bezkarnie 😄

Ooo o tych BE RAW nie słyszałam!
    Ja lubię te GO ON PROTEIN, nutrition protein i purella 😉 te purella mają fajną chrupkę w środku 😋
    Ale stwierdziłam że poszukam w internecie batonów proteinowych, może będzie coś taniej

kicia_kocia lubi tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilja a jeszcze zapytam jakie masz AMH ?

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • kamilja Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Kamilja a jeszcze zapytam jakie masz AMH ?
    Mam AMH 2,75 ale robione 2 lata temu. Doktor nie wymagała ponownego wyniku do rozpoczęcia stymulacji a ja w sumie nie zrobiłam tak dla siebie, a mogłam w sumie. Mam 30 lat skończone. Własne owulacje, sprawdzone też 2 lata temu kiedy zaczynałam przygodę z zajściem w ciążę.

Starania od 2021

Decyzja o dawcy

20.01 II monitoring
  • kamilja Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czujecie już jajniki? Bo ja właśnie od wczoraj czuję ten lewy na którym jest więcej pęcherzyków. Takie dziwne rozpieranie i uczucie pełności po lewej stronie. Ja często właśnie na owulację czuję lewy jajnik, a właśnie prawego raczej nie. Może właśnie na tym prawym nie mam owulacji, dlatego tak słabo z pęcherzykami na nim 😕

Insane, Nowa2024 lubią tę wiadomość

Starania od 2021

Decyzja o dawcy

20.01 II monitoring
  • Insane Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilja wrote:
    Dziewczyny czujecie już jajniki? Bo ja właśnie od wczoraj czuję ten lewy na którym jest więcej pęcherzyków. Takie dziwne rozpieranie i uczucie pełności po lewej stronie. Ja często właśnie na owulację czuję lewy jajnik, a właśnie prawego raczej nie. Może właśnie na tym prawym nie mam owulacji, dlatego tak słabo z pęcherzykami na nim 😕

Ja na razie żyję tylko Waszymi jajnikami 😂
    Trzymam kciuki, abyś na drugiej kontroli miała dwa razy tyle co najmniej. Oby te nasz stymulacje były raz a porządnie z dużym zapasem ☺️

Odliczam do czwartkowej wizyty 🙈 ciekawe jakie dostanę leki i od kiedy 🙈 już coraz bardziej przeżywam 😱

MagdaLena88, Nowa2024, kamilja, Karolove, Alicee2024 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilja ja czuję jajniki, a wczoraj wieczorem normalnie na głos w nich bulgotało 🤣🤣🤣

Insane też czekam na twoją wizytę i sama jestem ciekawa co tam ci dr zapoda i jakie dawki no i czy rozpoczniesz od razu po tych tabletkach anty 🤔🤞🤞🤞

kamilja, Insane, Karolove lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • kamilja Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Ja na razie żyję tylko Waszymi jajnikami 😂
    Trzymam kciuki, abyś na drugiej kontroli miała dwa razy tyle co najmniej. Oby te nasz stymulacje były raz a porządnie z dużym zapasem ☺️

Odliczam do czwartkowej wizyty 🙈 ciekawe jakie dostanę leki i od kiedy 🙈 już coraz bardziej przeżywam 😱
    No właśnie ja też mam nadzieję i trzymam kciuki za inne dziewczyny żeby drugi raz stymulacji nie przechodzić. Strasznie podziwiam dziewczyny które przechodzą stymulację po kilka razy. Ja to chyba sobie za dużo wkręcam rzeczy. Jak mnie boli ten jajnik to od razu mam wrażenie że on eksploduje 🤯 może dlatego że jestem przewrażliwiona i strasznie niecierpliwa

Starania od 2021

Decyzja o dawcy

20.01 II monitoring
  • kamilja Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Kamilja ja czuję jajniki, a wczoraj wieczorem normalnie na głos w nich bulgotało 🤣🤣🤣

Insane też czekam na twoją wizytę i sama jestem ciekawa co tam ci dr zapoda i jakie dawki no i czy rozpoczniesz od razu po tych tabletkach anty 🤔🤞🤞🤞
    A powiedz czy czujesz oba czy tylko jeden? Robię rozeznanie czy u mnie spowodowane jest tym że w tym jednym jest więcej pęcherzyków

Starania od 2021

Decyzja o dawcy

20.01 II monitoring
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilja wrote:
    A powiedz czy czujesz oba czy tylko jeden? Robię rozeznanie czy u mnie spowodowane jest tym że w tym jednym jest więcej pęcherzyków
    Kamilja ja miałam trochę inna sytuację, ale może jest analogia - od kiedy miałam monitoringi praktycznie zawsze miałam owulacje z prawego jajnika (raz zdarzyło się, że były pęcherzyki na obu). Zapytałam lekarza, czy to oznacza że drugi jajnik gorzej pracuje. Ale lekarz mi powiedział, że często się tak zdarza, że jeden jajnik jest dominujący (może to wynikać z tego że jest lepiej ułożony, bardziej ukrwiony itp). Więc może po prostu ten Twój lewy jest bardziej dominujący, co wcale nie musi oznaczać że coś jest nie tak :)

kamilja lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
    10.2023 Początek leczenia niepłodności
    11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Cyclogest)
    11.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Zivafert +Cyclogest)
    12.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Ovitrelle +Cyclogest)

_________
    02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
    AMH 7,34
    01.2025 ⏳️ początek stymulacji (Ovaleap 1x 150jm.)
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilja wrote:

Od samego początku bardziej czuję lewy 😉 jak mnie kłuje czy pobolewa to właśnie lewy. Na prawym bardziej czuję że coś tam jest ale bez szału 😉 ale czy ten ból lewego ma odzwierciedlenie w ilości pęcherzyków na nim to zobaczymy w poniedziałek 😉

kamilja lubi tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • kamilja Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się doktor pytała na wczorajszej wizycie czy miałam operowany ten prawy jajnik bo obraz jest taki zatarty. I rzeczywiście było gorzej widać te pęcherzyki jak mi doktor pokazywała. Pozostaje mi czekać na poniedziałkową wizytę żeby zobaczyć czy coś więcej tam urośnie.

Starania od 2021

Decyzja o dawcy

20.01 II monitoring
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ