X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice ja biorę Utrogestan 300 3 x dziennie dopochwowo 😩 i Progesteron Besins 100mg 3 x dziennie, dodatkowo Estrofem 2 g 3 x dziennie.
    Pani Dr właśnie nie kazała mi nic badać… myślicie że powinnam? Kazala mi brać jak biorę te leki i w czwartek i sobotę beta, nic więcej…
    Przed transferem też nic nie badałam xd
    Niby wszyscy mówią, że po PGTA są wyższe szanse, ale z drugiej strony u nas były 3 ciąże i coś było nie tak… Liczę, że to była ta zła fragmentacja i przez to problemy z zarodkiem… a nie jakieś problemy z receptywnsocia endo albo immunologia… eh.
    Ciężko 😫

Nowa dziękujemy za słowa wsparcia i za wiruski 🦠🥰

Andzia ja nie brałam żadnego zwolnienia i szłam normalnie do pracy po stymulacji i po punkcji. Miałam też hiperke, bo estradiol wywalony w kosmos, powiększone jajniki itd.
    Natomiast u mnie z tego co kojarzę punkcja była w sobotę chyba, a niedzielę miałam wolną czy jakoś tak.
    Brałam ibuprofen(po punkcji, przed nic nie bralam) i szłam do pracy, ale nie fizycznej- ja mam prace typowo przy biurku.

Magdalena my też dzisiaj mieliśmy randkę było cudownie 🥰

aannddzzia lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Wszystko ok 😎

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Wszystko ok poza dfi 31%—>19%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    07.02 IUI 21.02- bhcg 21, 23.02 bhcg 6, 24.02 beta 4, cb 💔
    09.03 Ovitrelle
    10.03 IUI ❌ pęcherzyk nie pękł ❌
    31.03 IUI- 14.04.25 beta ujemna, koniec przygody z IUI ❌

30.04 wizyta kwalifikacyjna do IVF 🚀
    8.05 kwalifikacja do IVF ✅
    18.05 stymulacja 🪄
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    Pobrano 15 🥚—> 13 dojrzałych 🪺—-> 12 zapłodnionych i 1 w obserwacji —-> ostatecznie 5 ❄️ do PGTA 🥰 i pozostały 2 ❄️—->
    3 prawidłowe zarodki po PGTA ❄️❄️❄️
    16.06.25 HISTEROSKOPIA - bez polipów, zrostów, ale ZAPALENIE ENDOMETRIUM 😩
    23.06- 7.07 antybiotyki ✅
    12.07 cykl regeneracyjny 🧘🏻‍♀️
    21.08 wizyta przedtransferowa 🤰🏻
    27.08 transfer 👶🏻 5.1.1. po PGTA

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
  • aannddzzia Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję wam wszystkim za odpowiedzi 😊
    Narazie pozostaje mi być dobrej myśli w czwartek wizyta usg 😊

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
‹‹ 385 386 387 388 389
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ