X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Lily super beta 🥰 widze po stopce 😍

Alice i Kama ja też przybrałam od początku starań. Może nawet łącznie z 10 kg. Byłam bardzo szczupła zawsze ważyłam 52-54 kg przy 170 cm. Teraz ponad 60 kg na pewno, ale nie ważyłam się. Oczywiście że nie jest to mega dużo, ale ja się gorzej czuję :(

Co do wizyty u lekarza to wyszłam załamana.
    Siedziałam 40 min u innego gina i on powiedział, że wcale nie jest tak kolorowo. Że wg niego moje wyniki w kierunku trombofilii wcale nie są dobre, że nie mam porobionych podstawowych badań jak białko C i S i przede wszystkim muszę mieć jeszcze raz zrobioną histeroskopię (tu mi dała namiar na dr Janowca i koniecznie z dr Sydorem immunologiem konsultacja).
    Powiedziała, że wg niej in vitro u nas nie było potrzebne (🤯), bo nie mamy problemu z zachodzeniem w ciążę tylko nikt nas nie zdiagnozował.
    I powiedziała, że mamy ogromny potencjał na ciążę naturalną.
    Natomiast na pewno będę musiała mieć leki do starań lub transferów w tym przede wszystkim heparynę ze względu na złe wyniki.
    Ogólnie ja naprawdę nie mam już siły Dziewczyny.
    Siedzę i płaczę bo ja już nie wiem co mam robić.
    Oczywiście te wszystkie terminy do tych specjalistów to jest kosmos.
    Nie mam sił. Naprawdę.😟
    Każdy specjalista= inna opinia.
    Mam po prostu już tego dosyć.
    Mam taki mętlik w głowie.

Jeszcze we wtorek mam ważny egzamin. I ja naprawdę psychicznie nie miałam sie jak do niego przygotować, bo ciągle jeżdżę po lekarzach, a z drugiej strony żeby mieć na to wszystko pieniądze to muszę chodzić do pracy co jest oczywiste… i nikomu nie mogę o tym powiedzieć więc każdy pomyśli że jestem po prostu głupia lub leniwa

Przytłoczyła mnie dzisiaj ta niesprawiedliwość.
    Ponownie- jedni sobie zachodzą w ciążę od tak, my musimy walczyć o każdy cykl…

Aha wczoraj miałam USG u mnie w klinice lekarz powiedział że wszystko okej.
    Dzisiaj na USG- LUF w prawym jajniku, wielki niepęknięty pęcherzyk!!!!
    To chyba nie tak okej co nie…

Paprykaa nawet nie wiem co napisać...ciekawe co by Ci lekarze powiedzieli jakby usadzić ich razem 🫣 Ehh ja raz odważyłam się zmienić lekarkę prowadząca. Narzeczony namawiał mnie na konsultacje jeszcze z innymi, bo mojego obecnego lekarza lubię, ale generalnie wydaje mi się dość bierny. Z jednej strony dobrze szukać z drugiej: przecież to tak miesza w głowie 😭 Bardzo mi przykro, że masz takie zawirowania nie wiadomo komu ufać.

Paprykaa lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    Starania od 10.2023 Klinika od 09.2024
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9
    Ferrytyna 55,3/ Żelazo 144,0

Cukrzyca typu mody 2
    USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - diagnoza łagodny stan endometriozy
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    TSH 0,6 🗓️07.25 - ➡️ 0,3070 🗓️ 09.25
    AMH 2,190 🗓️05.25 ➡️ 2,040 🗓️09.25 ➡️ 1,720 🗓️10.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25
    Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin, Endomesin, Wiesiołek (do owu)
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Dziękuję 🥹 nic nie pisałam bo strasznie martwiłam się czy będzie odpowiedni przyrost. Wczoraj miałam mega atak paniki i jeszcze Męża nie było w domu 🫣 jeszcze na dodatek (nie jest to absolutnie skierowane przeciwko Tobie Estera) miałam taki stres, że Estera ma znacznie większą betę niż ja w 6 dpt i może jednak coś jest nie tak. Wiem, że z tymi wielkościami jest różnie ale czasem ciężko być racjonalnym. Za dużo emocji.

Papryka nie ma znaczenia co sobie pomyślą! Jesteś mądrą kobietą, która ma po prostu wiele na głowie. A nie tylko pracą człowiek żyje 😉 a co do lekarza to jakie masz co do niego odczucia? Z tego co piszesz to ma pomysł a przecież właśnie tego u Ciebie brakowało. Konkretnych działań lekarza. Może to krok w dobrym kierunku? (Szczególnie po tym USG) Co myślisz?
    A może właśnie jak się skupisz na egzaminie (do wtorku jeszcze kilka dni) to łatwiej Ci będzie spojrzeć na to wszystko z dystansu i podjąć właściwe kroki co do lekarza?
    Przytulam 🫂🫂🫂

Agnes a jak u Ciebie? Jak się czujesz? 🙂

Lili1234 po prostu przytulam. Ataki paniki to okrutna sprawa, znam...rozumiem. Mocno ściskam 🫶

Lily1234 lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9

Cukrzyca typu mody 2
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    💊Suplementy:
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z taką prośbą o poradę na ułożenie sobie w głowie tego co wiem teraz.

1.Niestety moim problemem jest cukrzyca, łagodny podtyp ale dopiero rozpoczęcie używania sensora Libre 2 pokazało, że mam piki tuż po posiłku. Walczę zmianą diety na razie o unormowanie i na dzień kwalifikacji mam umówionego diabetologa
    2. Układam sobie na nowo suplementacje (czuję, że jest zbyt podstawowa), aby mieć większe szanse przy kwalifikacji In Vitro + lepsze wsparcie cienkiego endometrium. Mam listę supli od dziewczyn z innego wątku, ale potrzebuje to ułożyć pod siebie (16.10 kwalifikacja trzymajcie kciuki 🤞)
    3. Chce zrobić biopsję endometrium w tym cyklu (CD138 CD56 jak się nie mylę)
    4. Rozważam badanie dla dwojga Kariotypów
    5. Szukam informacji w temacie masaży/wizyt uroginekologicznnych oraz akupunktury (przepływ krwi, wpieranie endometrium - u mnie endometrium to straszna biedota)

Staraczki moje Kochane. Czy na razie to wydaje się Wam plan ok? Czy coś warto jeszcze rozważyć? Nie chcę się fiksować, ale jednocześnie chce pomóc nam na ile mogę 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 22:24

Alexis93 lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9

Cukrzyca typu mody 2
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    💊Suplementy:
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis93 wrote:
    Lily gratulacje ❤️ piękny przyrost! Będzie dobrze ❤️ 🤞ale myślę że wszystkie bardzo dobrze rozumiemy twój lęk i stres. Współczuję ataku paniki, dobrze znam to przeokropne uczucie fuj 😵‍💫 przytulam Cię wirtualnie, przytul sama siebie też i powiedz sobie że kurdeeee taki kawał roboty i starań odwaliłaś!

Papryka można kociokwiku dostać od tych opinii… aż nie wiem jak to skomentować.

Jednocześnie mam taką refleksję że dużo tu ostatnio pozytywnych i rosnąć bet ❤️ życzę wszystkim tym którym się udało żeby to była już tylko formalność sprawdzania tych bet i żeby można było dać sobie czas żeby ochłonąć i myśleć o innych sprawach niż co i jak zrobić żeby zajść w ciążę i ją utrzymać ❤️

A tym staraczkom które jeszcze walczą, i których droga do marzenia jest troszkę dłuższa (i sobie tez) życzę i głęboko wierzę że się uda! Musi się udać! Schodek po schodku bliżej do celu i dojdziemy do tego upragnionego momentu w naszym życiu.

Jednocześnie apeluje do osób które nas podglądają żeby się odważyły dołączyć do naszej skromnej grupki bo spora część osób niedługo (oczywiście do tego nie namawiam) ale taka kolej rzeczy, będzie się „żegnać” z naszą grupką albo jak nie żegnać to borykać z innymi zagwozdkami i „problemami” niż te które jeszcze tego pierwszego poziomu „gry” nie osiągnęły. Doceniam bardzo jaki panuje tu nastrój, wsparcie i „porządek”. Przez to że jest nas tak „mało” jesteśmy w stanie jakos nadążać za tym co u kazej się dzieje. Wątek miesięczny mimo że tam wsparcie jets również przeogromne to mam wrażenie że panuje tam taki chaos że ja osobiście bym się tam nie odnalazła także z mojej strony wielkie dziękuję ❤️

P.S też mam wyrażenie że moje ciało to już nie to samo ciało.. zawsze byłam z tych szczupłych (160 cm, około 52-55 kg) i myślę że już bliżej mi do tej 60kg chociaż chyba nie chce mi się wchodzić na wagę żeby się o tym przekonać bo nie ukrywam mimo że kocham sport to aktualnie moje ciało jest po prostu za słabe 🧟🧟‍♀️ na jakiś bardziej aktywny tryb życia.

To prawda, ostatnio na szczęście pojawiło się tutaj kilka pozytywnych testów 💗 każda wysoka beta cieszy tak bardzo i daje nadzieję, że w końcu się uda.
    Ja się zawsze emocjonuję jak któraś dziewczyna robi betę i odświeżam forum jak nawiedzona 😅

Troszkę to smutne, że trauma związana z niepłodnością odbiera zafasolkowanym dziewczynom wiare, że będzie już dobrze 😌

Ja dziś myślę co u Nowej, jak się czuję nasza pierwsza Mamusia i jej Misiaki, mam nadzieję że niedługo znajdzie czas żeby napisać że u nich wszystko dobrze.

P.S. To widzę, że wszystkie w podobnej wadze byłyśmy i może faktycznie przy tych szczuplejszych dziewczynach bardziej widać zatrzymaną wodę po hormonach 🤔 bo ja normalnie 51-54 kg przy 169 cm, a teraz to nawet na wagę nie staje. Dobrze, że już po wakacjach 😂

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024 ❌ IUI 01.2025

✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
    ✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
    💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

Czerwiec, lipiec, sierpień 2025 - suplementacja

✅ 09.09.2025 start stymulacji nr 2 (protokół długi)
    💉Gonapeptyl Daily, Menopur
    07.10.2025 Punkcja (9 pęcherzyków, pobrano 8 komórek, 4 dojrzałe, 2 ❄️ )
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylada ja bym chciała coś doradzić, ale ja mam już zrobione prawie wszystkie badania świata (jeszcze kilka zostało z immunologii) i zupełnie nic z nich nie wynikło…
    Więc ja szczerze to nie wiem.
    Moim zdaniem trzeba znaleźć lekarza, który nas dobrze poprowadzi.
    Ja np chyba samej biopsji bym nie robiła tylko jeśli już to histero. Jak nie jesteś po CC, łyżeczkowaniu to nie wiem czy jest sens. Jeśli nie chcesz iść jeszcze w immuno to też nie wiem czy jest sens.

Kariotypy bym zrobiła bo przynajmniej to wyklucza się raz na dobre.

Dzisiaj przyszedł mi wynik białka C i antytrombiny III- oczywiście wyniki dobre 🤡

Sylaada, aannddzzia lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 31l
    🙋🏻‍♂️ 30 l
    DFI 31%—>19%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔
    3 x IUI- 1 cb 💔

30.04 wizyta kwalifikacyjna do IVF 🚀
    8.05 kwalifikacja do IVF ✔️
    18.05 stymulacja
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    Pobrano 15 🥚—> 13 dojrzałych —-> 12 zapłodnionych —-> ostatecznie 5 ❄️ do PGTA 🥰 i pozostały 2 ❄️—->
    3 prawidłowe zarodki po PGTA ❄️❄️❄️, 2 bez PGTA ❄️❄️
    16.06.25- histeroskopia- cd138 ✖️
    23.06- 7.07 antybiotyki ✔️
    12.07 cykl regeneracyjny
    21.08 wizyta przedtransferowa
    27.08 transfer 5.1.1. po PGTA, 8dpt beta 5,6, 10 dpt 2,9 💔
    6.10 immunolog —> dgn dalsza ⏳
    Allo MR 0% 🤔
    10.10 biopsja endo 💉
    11.10 konsultacja z innym ginem

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
    Tylko kiedy 🫣
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, ale piękna beta 😍 Gratulacje!

Alicee, super, że u ciebie projekt "ja" wchodzi na pełnej 💪 🫶

Paprykaa, nie zazdroszczę ci tych rozterek. Trudno stwierdzić, kto ma rację 😕 Szczegolnie niepokoi mnie stwierdzenie, ze ivf jest wam niepotrzebne. Wydaje sie dosyć kategoryczne bez pewności co do waszej sytuacji 😕 Mam nadzieję, ze szybko się wyjasni, co konkrotnie powinnaś leczyć. Trzymam kciuki za egzamin!🍀

Dziewczyny, a propos formy, to jak część z was wie, ja nie odpuszczam treningow przy procedurze. W sumie bez względu na to czy trenuję po transferze czy nie to jego wynik jest taki sam 🙃🫠, wiec wychodzę z założenia, ze nie ma to az takiego wpływu a mi brak aktywności dosc mocno psuje nastroj. Na zatrzymanie wody polecam picie pokrzywy, na mnie to dziala cuda. Przy okazji pokrzywa ma pozytywny tryb na stan cery.

Kama89wroc, Sylaada, Lily1234, Alicee2024, Paprykaa lubią tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
    wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
    październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC
    Beta 5 dpt: 619 mlU/mL 🙀, Beta 7 dpt: ⏳️

Zostało 2 ❄️
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    To prawda, ostatnio na szczęście pojawiło się tutaj kilka pozytywnych testów 💗 każda wysoka beta cieszy tak bardzo i daje nadzieję, że w końcu się uda.
    Ja się zawsze emocjonuję jak któraś dziewczyna robi betę i odświeżam forum jak nawiedzona 😅

Troszkę to smutne, że trauma związana z niepłodnością odbiera zafasolkowanym dziewczynom wiare, że będzie już dobrze 😌

Ja dziś myślę co u Nowej, jak się czuję nasza pierwsza Mamusia i jej Misiaki, mam nadzieję że niedługo znajdzie czas żeby napisać że u nich wszystko dobrze.

P.S. To widzę, że wszystkie w podobnej wadze byłyśmy i może faktycznie przy tych szczuplejszych dziewczynach bardziej widać zatrzymaną wodę po hormonach 🤔 bo ja normalnie 51-54 kg przy 169 cm, a teraz to nawet na wagę nie staje. Dobrze, że już po wakacjach 😂

Haha u mnie to samo. Wleciało kilka kilogramów od czasu bycie w klinice 😅 Może przypadek może nie 😜

♀️ 90' ♂️ 90'
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9

Cukrzyca typu mody 2
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    💊Suplementy:
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Nowa pisala na watku naszej kliniki, ze w czwartek mieli ja wypuścić do domu 🥰 Planowala 2 razy dziennie odwiedzac Misiaki w szpitalu, wiec pewnie ciezko jej znaleźć czas na cokolwiek innego 🥹

Kama89wroc, Alexis93, Sylaada, Lily1234, Agnesss88, Agnesss88, Pauuulaa, Alicee2024, Paprykaa, Karolove lubią tę wiadomość

Zostało 2 ❄️
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 11 października, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Dziewczyny, Nowa pisala na watku naszej kliniki, ze w czwartek mieli ja wypuścić do domu 🥰 Planowala 2 razy dziennie odwiedzac Misiaki w szpitalu, wiec pewnie ciezko jej znaleźć czas na cokolwiek innego 🥹

Dobrze, że piszesz ☺️

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

• Sylaada Autorytet

Wysłany: 11 października, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Sylada ja bym chciała coś doradzić, ale ja mam już zrobione prawie wszystkie badania świata (jeszcze kilka zostało z immunologii) i zupełnie nic z nich nie wynikło…
    Więc ja szczerze to nie wiem.
    Moim zdaniem trzeba znaleźć lekarza, który nas dobrze poprowadzi.
    Ja np chyba samej biopsji bym nie robiła tylko jeśli już to histero. Jak nie jesteś po CC, łyżeczkowaniu to nie wiem czy jest sens. Jeśli nie chcesz iść jeszcze w immuno to też nie wiem czy jest sens.

Kariotypy bym zrobiła bo przynajmniej to wyklucza się raz na dobre.

Dzisiaj przyszedł mi wynik białka C i antytrombiny III- oczywiście wyniki dobre 🤡

Nic z endometrium na razie nie robiłam, i sobie myślałam, że kurde a jak mam jakiś stan zapalny? Stąd wyszedł mi ten temat. Dziękuję, że wspomniałaś o histero. Rzeczywiście wygląda na to, że lepiej zrobić razem jak czytam. Lekarz teoretycznie spoko, idzie trochę protokołem kliniki niestety. Ma dużo pacjentek, trochę w niedoczasie, ale pomaga nam w ścieżce do in vitro, aby ją skrócić. Niestety nie wiem czy mam siłę lekarza zmieniać, raz to już robiłam. Rozważam konsultacje z innym, ale zaraz i mi głowa pęknie od tego wszystkiego. Ja po prostu siedzę i czytam czytam czytam 🫣😅 Nam też nic a nic nie wychodzi takiego zero-jedynkowo. Mamy tylko pewne tematy niższej ligi i oczywiście one razem mogą powodować niepowodzenia: jak cienkie endo, moja cukrzyca, czy morfologia 5% narzeczonego (chociaż przy IUI i super wynikach też dupa i nic z tego nie wychodziło 🫣). Kombinuje jak mogę i na ile jeszcze mam na to siły. Czytając po forum mam wrażenie, że robię wciąż za mało 🫣 A co do immuno właśnie to widzę, że u wielu wiele się dzieje w tym temacie. Ja jestem jeszcze na etapie stażysty. Nie weszłam w ten temat na razie, nie wiem też jakie jest zdanie lekarza mojego na ten temat. Pewnie sprawdzę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 23:07

♀️ 90' ♂️ 90'
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9

Cukrzyca typu mody 2
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    💊Suplementy:
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 11 października, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Lily, ale piękna beta 😍 Gratulacje!

Alicee, super, że u ciebie projekt "ja" wchodzi na pełnej 💪 🫶

Paprykaa, nie zazdroszczę ci tych rozterek. Trudno stwierdzić, kto ma rację 😕 Szczegolnie niepokoi mnie stwierdzenie, ze ivf jest wam niepotrzebne. Wydaje sie dosyć kategoryczne bez pewności co do waszej sytuacji 😕 Mam nadzieję, ze szybko się wyjasni, co konkrotnie powinnaś leczyć. Trzymam kciuki za egzamin!🍀

Dziewczyny, a propos formy, to jak część z was wie, ja nie odpuszczam treningow przy procedurze. W sumie bez względu na to czy trenuję po transferze czy nie to jego wynik jest taki sam 🙃🫠, wiec wychodzę z założenia, ze nie ma to az takiego wpływu a mi brak aktywności dosc mocno psuje nastroj. Na zatrzymanie wody polecam picie pokrzywy, na mnie to dziala cuda. Przy okazji pokrzywa ma pozytywny tryb na stan cery.

Ja trenuję 3 razy w tygodniu ale nieukrywam, że miałam teraz przerwę, bo jak mi pani doktor w zeszłą sobotę powiedziała, żeby nie ćwiczyć żeby pęcherzyki nie popękały i dotrwały do punkcji to wiadomym było, że się jej posłucham. A po punkcji dopiero dziś czułam się na siłach, żeby pójść na siłownię.
    Pokrzywę piję mam nadzieję, że pomoże bo cera od wczoraj też płata figle. I już nie wiem czy to hormony czy reakcja po narkozie, bo przy pierwszej stymulacji też tak miałam i minęło po okresie 😃

Wiadomo, że są ta rzeczy nie ważne i najważniejsze jest byś w zdrowej ciąży ale póki do ciąży daleka droga to jest to trochę wkurzające, zwłaszcza dla kobiety która o siebie dba 😜

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

💉 Gonal-f, Orgalutran

• Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 11 października, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Dziewczyny a ja z taką prośbą o poradę na ułożenie sobie w głowie tego co wiem teraz.

1.Niestety moim problemem jest cukrzyca, łagodny podtyp ale dopiero rozpoczęcie używania sensora Libre 2 pokazało, że mam piki tuż po posiłku. Walczę zmianą diety na razie o unormowanie i na dzień kwalifikacji mam umówionego diabetologa
    2. Układam sobie na nowo suplementacje (czuję, że jest zbyt podstawowa), aby mieć większe szanse przy kwalifikacji In Vitro + lepsze wsparcie cienkiego endometrium. Mam listę supli od dziewczyn z innego wątku, ale potrzebuje to ułożyć pod siebie (16.10 kwalifikacja trzymajcie kciuki 🤞)
    3. Chce zrobić biopsję endometrium w tym cyklu (CD138 CD56 jak się nie mylę)
    4. Rozważam badanie dla dwojga Kariotypów
    5. Szukam informacji w temacie masaży/wizyt uroginekologicznnych oraz akupunktury (przepływ krwi, wpieranie endometrium - u mnie endometrium to straszna biedota)

Staraczki moje Kochane. Czy na razie to wydaje się Wam plan ok? Czy coś warto jeszcze rozważyć? Nie chcę się fiksować, ale jednocześnie chce pomóc nam na ile mogę 🫣

Mi na samym początku jeszcze przed inseminacja doktor kazał zrobić kariotyp i aktualne AMH.
    Widzę, że drożność jajowodów robiłaś to też ważne.

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

💉 Gonal-f, Orgalutran

• Lily1234 Autorytet

Wysłany: 11 października, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziękuję dziewczyny za wielkie wsparcie 🥹 było naprawdę ciężko ale trochę mi ulżyło po dzisiejszym wyniku (niestety mój mózg zaczyna już myśleć o poniedziałkowej powtórce). Muszę się czymś zająć żeby tyle o tym nie myśleć bo zwariuję 🫣

Sylada jak masz problemy ze skokiem insuliny to fajna jest dieta z niskim indeksem glikemicznym 🙂 i wspiera płodność. Jeśli chodzi o endometrium to przy przygotowaniu do transferu jak będzie z tym problem to lekarz przypisze Ci końskie dawki estrofemu (w pierwszym miesiącu po punkcji miałam za cienkie więc w kolejnym miesiącu od razu lekarz mi włączyła większą dawkę). Nie wiem czy suplementujesz ale też polecam łykać witaminę B12 (wspiera endometrium i zagnieżdżanie się zarodka).

Jeśli chodzi o wagę to też miałam problem (jestem niziutka 1,60) i podczas starań też waga poszybowała w górę 🫣 ćwiczyłam tylko pół cyklu a później się bałam. To jest straszne bo z jednej strony człowiek chce dbać o siebie a z drugiej boi się zaszkodzić dziecku w newralgicznym czasie 🫣 jedynie przez ten przełożony transfer udało mi się przetrenować miesiąc

Kama89wroc lubi tę wiadomość

On & Ona 31 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

PCOS i niedoczynność tarczycy

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
    Nieudane próby na lekach i ovitrelle.

8.07 - podpisanie dokumentów IVF
    Od 23.07 💉💉💉 (Bemfola, cetrotide, ovitrelle)
    29.07 USG (15 pęcherzyków)
    4.08 punkcja
    6 zapłodnionych 🥚
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Lacidofil +estrofem+ Lenzetto
    2.10 transfer
    8.10 beta 33,6 🥹 11.10 beta 176 🥹 13.10 beta 480 🙂 16.10 beta 2473
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 12 października, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Mnie dziś obudził ból brzucha , przedokresowy także liczę, że zaraz się zacznie. Oby. Wczoraj dostałam wynik homocysteiny i norma to 12 ja mam 11,8. W kontekście in vitro powinno być 7, góra 8. Nie wiem jaki wynik bym miała gdyby nie suplementy które biorę i mają obniżyć homocysteinę. Muszę wysłać wynik do Doktor Jarosz.
    Lily gratuluję🙂
    Sylada plan jest bardzo ok. Jakbym mogła cofnąć czas to 2 miesiące poświęciłabym na solidną suplementację przed i właśnie te wszystkie badania.
    Papryka co lekarz to inna opinia, no idzie zgłupieć...
    Co do formy to ja mam odwrotnie. Ja przy lekach mam silne bóle brzucha i nie mogę jeść. Więc ja chudnę. Po antybiotykach schudłam 4 kg. A , że ja na starcie mam 165 cm i niedowagę, bo 50 kg to mój maks to jest ciężko to nadrobić. Ale i ja mam dużo ruchu na co dzień. 4 spacery z psem i codziennie mam po 10-12 tysięcy kroków minimum. A , że mam w domu parter, piętro i poddasze to w domu chodząc i krzątając się robię te kroki jak głupia 🤣
    W ogóle to się pochwale , wyszło mi przeciwzapalne kruche ciasto z mąki orkiszowej. Także szarlotka wleciała na stół 🙂

Sylaada, Lily1234, Agnesss88, Alicee2024, Paprykaa lubią tę wiadomość

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    2 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
  • kijanati Znajoma

Wysłany: 12 października, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey mam do wymiany termin 22.10 Kraków u Doktora Sydora ,ktoś chetny ?

• aannddzzia Ekspertka

Wysłany: 12 października, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia kocia trzymam kciuki za jutrzejszy transfer 😊

kicia_kocia lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 12 października, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada Twój plan wydaje się całkiem przemyślany ☺️ co do kariotypów, uważam że warto je zrobic i przy okazji dorzuciłabym też homocysteine. Co do histero z biopsja, to też taki must have, tylko pytanie czy warto robić już teraz, czy najpierw podejsc do transferu i zrobić zabieg w razie niepowodzenia. Wiem, że czytając różne forum można mieć wrażenie, że robimy mniej niż inni. Ale trzeba pamiętać o tym, że każda sytuacja jest inna i że niektóre badania wykonuje się dopiero po kilku niepowodzeniach. A niektórzy nie dochodzą do takiego etapu, bo udaje się 1 czy 2 transfer ☺️ mam nadzieję, że będziesz w tej drugiej sytuacji.

Papryka będziesz konsultowała ten LUF ze swoim lekarzem prowadzącym? Naprawdę jesteś w kiepskiej sytuacji, bo masz dwie zupełnie odmienne sporzenia.. a ten drugi lekarz podpowiedział co może być przyczyną niepowodzeń? Bo nie zauważyłam konkretnej ścieżki. Czy ten „plan” to heparyna?

Magdalena daj znać co powie dr J. na te wyniki ☺️ i super, że zaraz dostaniesz okresu i będziesz mogła ruszyć dalej. Już wystarczająco długo siedziałaś na ławce rezerwowej ☺️

U mnie też już się okres zaczął ☺️ ciekawe ile tych cykli mi minie zanim zacznę stymulację 😃

♀️30 l. ---> AMH 5,11 (1.25r.)
    5.24 - udrożnienie jajowodu
    kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1), HLA-C C1/C2
    PAI-1, MTHFR - hetero
    ANA1, białko C, S, panel limf. (NK we krwi 10%) - ✔️
    ♂️ 34 l.
    4. 24 - embolizacja ŻPN
    obniżone parametry nasienia

kariotypy - ✔️
    Cross-match: 36,3 (2.25r.), 32,1% (9.25r.) ✖️

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ✖️
    --> zmiana kliniki<-- 28.12 kwalif. IVF
    10.01 - stymulacja - Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 - Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 x ❄️
    18.02 - I FET ✖️ || 20.03 - II FET ✖️ CB💔
    23.04 III FET ✖️(accofil, encorton, acard, prolutex, estrofem, besins, cyclogest)

5.25 - histero (usunięte polipy) + biopsja
    cd138 - ✔️ || cd56 ✖️
    7/8. 25- immunosupresja
    26.08 IV FET ✖️|| 30.09 V FET ✖️
    (accofil, encorton, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, besins, estrofem)
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 12 października, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Andzia! 💕 Powiem wam, ze doszłam juz do takiej rutyny w transferach ze jutrzejszy robię dosłownie w przerwie na lunch 😂

aannddzzia, Sylaada, Paprykaa, Alicee2024, Kama89wroc, Karolove lubią tę wiadomość

Zostało 2 ❄️
  • Lily1234 Autorytet

Wysłany: 12 października, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia trzymam kciuki za jutrzejszy transfer 🙂🍀🍀🍀

Kama liczę na jutrzejszesze piękne cztery zarodki ☺️🤞🤞🤞🤞

kicia_kocia, Kama89wroc lubią tę wiadomość

On & Ona 31 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

PCOS i niedoczynność tarczycy

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
    Nieudane próby na lekach i ovitrelle.

8.07 - podpisanie dokumentów IVF
    Od 23.07 💉💉💉 (Bemfola, cetrotide, ovitrelle)
    29.07 USG (15 pęcherzyków)
    4.08 punkcja
    6 zapłodnionych 🥚
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Lacidofil +estrofem+ Lenzetto
    2.10 transfer
    8.10 beta 33,6 🥹 11.10 beta 176 🥹 13.10 beta 480 🙂 16.10 beta 2473
  • Sylaada Autorytet

Wysłany: 12 października, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Dzięki Andzia! 💕 Powiem wam, ze doszłam juz do takiej rutyny w transferach ze jutrzejszy robię dosłownie w przerwie na lunch 😂

Powodzenia jutro! 🤞

kicia_kocia lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'
    1 IUI 30.06.25 ❌
    2IUI 26.08.25 ❌
    Kwalifikacja IVF 16.10 ✅
    Przygotowania do IVF 🤰🫶

Badania 09.25
    B12 721,0
    Kwas foliowy 10,6
    Prolaktyna 21,70
    D3 32,9

Cukrzyca typu mody 2
    USG piersi 🆗 🗓️07.25
    💊Suplementy:
    💊 Leki:
    Euthyrox N50
    🎩 badania nasienia 🆗
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ