X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Alexis93 Ekspertka

Wysłany: 31 października, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, trochę mnie tu nie było bo jakoś ostatnio miałam spadek mocny nastroju i jakiś taki brak wiary i generalnie wszechobecny smutek ale codziennie was podczytywałam. Nie jestem w stanie odnieść się do każdego wpisu ale:

@Kicia, co za historia !! Niesamowite i piękne jednoczenie! Gratulacje !!!!!
    @andzia, cudownie! Kciuki za piękne przyrosty!

Z nowości u mnie to dzisiaj dostałam wynik biopsji i oczywiście średnio coś z tego rozumiem ale chat podsumował to tak:

CD138(+) – score (+) → łagodne przewlekłe zapalenie endometrium
    • CD56/NK = 10% → umiarkowanie podwyższone, górna granica normy

We wtorek mam wizytę, podejrzewam że lekarz zaproponuje antybiotykoterapie więc raczej listopadowy transfer nie wchodzi w grę 😢
    Na dodatek cały czas mam plamienie od dnia histero (17.10). Jestem też na leku Cyclo-Progynova od dnia histero i myślałam że może ten lek wywołuje te plamienia ale jak napisałam do Lekarza to twierdzi że te plamienia po histero są normalne 🤷‍♀️

Trzymajcie się dziewczyny, trzymam nieustannie kciuki za wszystkie ❤️

🚺32 l.
    *AMH 11.10 (brak diagnozy PCOS)
    *jajowody drożne ✅️
    *Euthryox (50) , dostinex (1/4 tygodniowo), sertragen (50) , suplementy
    *kariotypy ✅️

🚹 31 l.
    - paramenty nasienia (ogólne) ✅
    - morfologia 2% ❌
    - fragmentacja DNA 89 % ✅
    -kariotypy ✅️

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓 03.10 - punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥17.10 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 31 października, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, po histeroskopii tez mialam plamienie chyba tak mniej więcej przez tydzien. Daj sobie na spokojnie czas na regenerację.

Dobrze ze zrobiłaś histero. Dzięki temu mozesz zaleczyć stan zapalny. Masz zarodki pięknej klasy, szkoda by ich bylo jesli mialyby trafić w nieoptymalne środowisko ✊️✊️

Papryka, ja tez slyszalam dobre opinie o dr. Janowcu. Masz już jakis termin konsultacji u niego? W moim przypadku to, ze robiliśmy transfery jeden po drugim wynikało glownie z tego, ze juz wiedzielismy ze jestem w stanie donosić zdrową ciaze. Wiec mimo tych niepowodzen bylam w miare pewna ze to nie jest temat immuno a jakości zarodkow. Trzymam kciuki, zeby te konsultacje faktycznie przyniosły efekt i zeby kolejny transfer byl tym szczesliwym🍀

Alexis93 lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
    wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
    październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC
    14 dpt: betaHCG 1285 mlU/mL 🙀😻
    17 dpt: GS 5mm, YS 1 mm 🥰

Zostało 2 ❄️
‹‹ 485 486 487 488 489
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ