X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    @Kama u nad dzis leje od rana, więc spacery na powietrzu odpadają 😂 poważnie zastanawiam się nad bieżnią do mieszkania 🫣 aj, współczuję Ci tej sytuacji w pracy, mam nadzieję, że jakoś się ogarną :/ postaraj się jakoś wyciszyć przed transferem 😊 o której masz wizytę? 😊
    @Alice no to teraz już nic nie może się wysypać! Kciuki za teleporadę i konkretny plan! 🍀✊️ a powiedz mi, Wy już jesteście w tej kolejce na kolejną stymulację? Wiesz kiedy mniej więcej możesz się jej spodziewać?
    @Kicia_kocia to przynajmniej przypomnisz sobie jak się kiedyś imprezowało 😂 ja immunosupresję mam rozpisaną tylko na 30 dni (widzialam, ze niektore dziewczyny nawet na 60 😯), ale jej działanie utrzymuję się 3 miesiące, więc jak dobrze rozumiem, to i po odstawieniu trzeba na siebie bardziej uważać 🤔
    @Lily ale przeszlo Ci juz to plamienie tak? Rozumiem, ze stres jest przeokropny, ale musisz myśleć, że będzie wszystko dobrze! ❤️

O 11.00 więc nie jest źle☺️
    Ja tak sobie myślę Dziewczyny, że zwariowałabym bez Waszego wsparcia. Naprawdę jesteście najlepsze i nieocenione i zasługującego na wszystko co najlepsze. A ja wierzę, że dobro wraca 🥰

Alicee2024, Agnesss88, Lily1234 lubią tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024 ❌ IUI 01.2025

✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
    ✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
    💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

Czerwiec, lipiec, sierpień 2025 - suplementacja

✅ 09.09.2025 start stymulacji nr 2 (protokół długi)
    💉Gonapeptyl Daily, Menopur
    07.10.2025 Punkcja (9 pęcherzyków, pobrano 8 komórek, 4 dojrzałe, 2 ❄️ )
    04.11.2025 transfer Zarodka
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Kicia kocia przyrost wygląda ok ☺️

Kama pozytywne myślenie jest ważne 🙂 już jutro kropek będzie na pokładzie i będzie się rozgaszczał 😍

Andzia będę trzymała kciuki za piękny przyrost 🙂

Alice przykro mi z powodu UŻ. A tak bardzo czekałyśmy na Twoją konsultację! Wg pogodzenie pracy ze staraniami jest bardzo ciężkie. Ciągłe kombinowanie 😔 lekarze przyjmują w godzinach pracy a ilość dni, w których można się zwolnić z pracy też jest ograniczona. Faceci pod tym względem mają łatwiej 😔 czekamy zatem na 17-go.

Jutro dowiem się czy L4 czy jednak zostaje w pracy 🫣 przede wszystkim jednak zbliża się nieuchronnie termin, w którym ostatnio poroniłam więc strach znowu wzrasta. Mam nadzieję, że z Kropkiem wszystko jest w porządku

Lily ja wierzę, że badzie dobrze. Trzymam kciuki najmocniej 🍀🤞

Lily1234 lubi tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024 ❌ IUI 01.2025

✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
    ✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
    💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

Czerwiec, lipiec, sierpień 2025 - suplementacja

✅ 09.09.2025 start stymulacji nr 2 (protokół długi)
    💉Gonapeptyl Daily, Menopur
    07.10.2025 Punkcja (9 pęcherzyków, pobrano 8 komórek, 4 dojrzałe, 2 ❄️ )
    04.11.2025 transfer Zarodka
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily pamiętaj, że tym razem sytuacja może być zupełnie inna i skończyć się zdrową, donoszona i nudna (już) ciąża 🥰 ale rozumiem Twój stres. Zwłaszcza po takich doświadczeniach. Obyś jutro usłyszała same dobre wiadomości i złapała większy spokój 🙂

Mq lekarz mnie zapisywał w kolejkę oczekujących, ale nie mam jeszcze telefonu i nie mam pojęcia, kiedy go dostanę. Ogromnie liczę, że od kolejnego cyklu będę mogła podejść do stymulacji (a zaczynam go według kalendarza za 10 dni), bo później grudzień, więc stymulacja odpada i zostaje styczeń / luty 🙄 az mnie skręca na myśl, że miałabym tyle czekać..

Andzia Ty jutro powtarzasz betę, prawda? ✊🏻

Lily1234 lubi tę wiadomość

♀️30 l. ---> AMH 5,11 (1.25r.)
    5.24 - udrożnienie jajowodu
    kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1), HLA-C C1/C2
    PAI-1, MTHFR - hetero
    ANA1, białko C, S, panel limf. (NK we krwi 10%) - ✔️
    ♂️ 34 l.
    4. 24 - embolizacja ŻPN
    obniżone parametry nasienia

kariotypy - ✔️
    Cross-match: 36,3 (2.25r.), 32,1% (9.25r.) ✖️

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ✖️
    --> zmiana kliniki<-- 28.12 kwalif. IVF
    10.01 - stymulacja - Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 - Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 x ❄️
    18.02 - I FET ✖️ || 20.03 - II FET ✖️ CB💔
    23.04 III FET ✖️(accofil, encorton, acard, prolutex, estrofem, besins, cyclogest)

5.25 - histero (usunięte polipy) + biopsja
    cd138 - ✔️ || cd56 ✖️
    7/8. 25- immunosupresja
    26.08 IV FET ✖️|| 30.09 V FET ✖️
    (accofil, encorton, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, besins, estrofem)
  • aannddzzia Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:
    Omg Mq ale miałaś przeboje z wykupieniem recepty 🫣 dobrze, że mieszkasz w mieście i miałaś możliwości żeby utrafić lek 😃 wcale nie dziwię się, że Twój żołądek się buntuje. Dostaje ostatnio mocno w kość 😞 trzymam kciuki, żebyś immunosupresje przeszła lekko i bez żadnych dolegliwości. Teraz tak sobie myślę, że może faktycznie siłownia to nie najlepszy pomysł w sezonie grypowym 🥺

Kicia piękny wynik! ♥️ i mimo wszystko chyba dobrze, że masz te delikatne ciążowe dolegliwości? 🤪 zawsze to urealniaja całą sytuację.

Kama a może drugiego wcale nie będzie? 🤰🏼😃
    To jest Twój czas! Włączam razem z Tobą pozytywne myślenie i trzymam kciuki za efekty ☺️

Wizytę u immuno będę miała 17go po 16:00. Więc już zapowiedziałam wszystkim, że zwalniam się z pracy wcześniej i mam nadzieję, że tym razem już nic nie stanie na przeszkodzie 🙃

Andzia Ty jutro robisz betę?
    Tak jutro robię dla kliniki 10 dzień po i potem w czwartek przyrost sprawdzić chyba że jutro nic nie wyjdzie 🙈

Alicee2024, Kama89wroc, kicia_kocia, Lily1234 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
    18.06 3 IUI ❌
    In vitro :
    30.08 start stymulacji
    12.09 punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ - 3x 4AA , 3x 4AB
    25.10 transfer
    • beta 6 dpt - 18,3
  • Karolove Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia_kocia dzięki, że pytasz 😘 randka z mężem bardzo udana ale ledwo wysiedziałam te 2h w kinie, nie mogłam sobie miejsca znaleźć 🤣 dziś pół dnia byłam poza domem, zajęcia gimnastyczne, potem spotkanie z koleżanką jeszcze po książkę do biblioteki i cały dzień padało 🫠 a póki co masz takie objawy jak przy pierwszej ciąży czy coś jest inaczej?
    I z tymi algorytmami zgadzam się, nie używałam ok. 2 mce instagrama w ogóle bo było tego za dużo, teraz tylko przewijam i nie czytam 🙄

Mq, kciuki za immuno 🤞🏻 dobrze, że się udało ogarnąć leki i mam nadzieję, że będziesz mieć jak najmniej albo w ogóle skutków ubocznych ❤️

Alice, pechowa akcja z tą wizytą, oby to się już nie powtórzyło 🤞🏻

Lily, mogę się domyślać jaki to jest stres ale jestem dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze ❤️

Lily1234, kicia_kocia, Mq1991 lubią tę wiadomość

Świadome starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 30l 👩🏻 37l Wszystko ok 🍀

2024: AMH 4.51
    udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    2x stymulacja Lamette i IUI ❌️

2025:
    15.1.25 nowa klinika, rozpoczęcie stymulacji do IVF:
    2-10 dc Ovaleap 150 j.m. 7-10 dc Orgalutran 0.25mg
    25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺 ➡️ 3 x 511, 1 x 432
    30.01.25 transfer ET (duphaston, cyclogest) 💔
    5.03.25 II transfer FET (cyclogest)❄️
    10dpt betaHCG 171.91 😳 12dpt betaHCG 598.09 😳 prog 47.86 17dpt betaHCG 6772.60 🙈
    21dpt maleńkie ❤️🥹
    Chłopczyk 🩵🥹

Update: 3000g 36tc

❄️❄️ na zimowisku 🥹

preg.png
  • Lily1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq właśnie dzisiaj znowu troszkę plamiłam. Dziękuję za wsparcie dziewczyny! 🥺

On & Ona 31 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

PCOS i niedoczynność tarczycy

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
    Nieudane próby na lekach i ovitrelle.

8.07 - podpisanie dokumentów IVF
    Od 23.07 💉💉💉 (Bemfola, cetrotide, ovitrelle)
    29.07 USG (15 pęcherzyków)
    4.08 punkcja
    6 zapłodnionych 🥚
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    Lacidofil +estrofem+ Lenzetto
    2.10 transfer
    8.10 beta 33,6 🥹 11.10 beta 176 🥹 13.10 beta 480 🙂 16.10 beta 2473
    23.10 USG jest zarodek z serduszkiem 🥹
    4.11 kolejne USG
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, ja w pierwszej ciąży mialam takie brązowe podplamianie. Lekarz mi wtedy tłumaczył ze leki dopochwowe mogą powodować podrażnienia i o ile to jest plamienie z szyjki to wystarczy je obserwować. Mam nadzieję, ze u ciebie to właśnie takie niegroźne plamienie 🍀🍀

Zreszta powiem wam, ze jednym z moich objawów ciazy jest właśnie permanentne podrażnienie na granicy infekcji 🤦🏻‍♀️ I w pierwszej ciąży bujałam sie z tym całe 9 miesięcy. Mimo wielokrotnego leczenia mijał tydzień i wszystko wracalo 🫣 Teraz cos czuje, że nie będzie lepiej 🙄

Andzia, trzymam kciuki z jutro!✊️✊️

Karolove, przy twoim wyrośniętym bejbiku faktycznie dłuższe siedzenie moze byc wyzwaniem. Ta gimnastyka na którą chodzisz, jest raczej dla ciężarnych czy to jakis standardowy pilates? Uwielbiam to, że pokazujesz że w ciąży mozna byc aktywna do samego końca 😍

Jesli chodzi o porównanie moich dwóch ciąż to teraz jest zupelnie inaczej. W pierwszej ciąży na tym etapie mialam już za sobą pobyt w szpitalu przez hiperstymulację. Właściwie to spędzałam czas leżac i ledwo żyłam przez bol zwiazany z hiperką. Teraz nie czuje sie do końca w pełni sił, ale właściwie to mogę wszystko. Pracuję, ćwiczę, zajmuję sie starszakiem. Dopiero teraz widzę, że ciąża nie musi od początku wyjmować z życia i bardzo to doceniam.

Lily1234, aannddzzia, Karolove lubią tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
    wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
    październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC
    14 dpt: betaHCG 1285 mlU/mL 🙀😻
    17 dpt: GS 5mm, YS 1 mm 🥰
    21 dpt: betaHCG 5840 mlU/mL 🍀

Zostało 2 ❄️
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alice trzymam mocno kciuki, żebyście w listopadzie ruszyli z tematem! Czekanie w zawieszeniu jest najgorsze :( Ciekawa jestem czy będziesz miała te same leki co przy pierwszej stymulacji, czy będziecie coś zmieniać. W sumie wynik miałaś ładny.
    @Andzia kciuki za Twoją betę! ✊️🍀
    @Karolove dziękuję 😊 czyli nawet na zwolnieniu nie masz czasu się nudzić :D
    @Lily takie plamienia na początku ciąży stresują, ale często się zdarzają przy IVF. Mi lekarz tłumaczył, że to mogą być fragmenty nabudowanego endometrium i że jak kropeczek się mocno wgryza to mimochodem te plamienia się mogą pojawiać, bo tam jest wszystko mocno ukrwione. Będę trzymać kciuki, żeby plamienie szybko ustalo i żebyś mogła odetchnąć i cieszyć się z ciąży ❤️
    @Kicia_kocia obyś całą ciążę miała aktywna i bezproblemową ✊️🍀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 20:23

Lily1234, aannddzzia, kicia_kocia lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️

2025 Start IVF ✅️
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -09-10.2025 Hydroxychloroquine 🛋
    -10.2025 antybiotykoterapia (Metronidazol, Tarivid) 🛋
    -11.2025 immunosupresja (Equoral) 🛋
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

It's always darkest before the dawn
  • Karolove Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia_kocia super, że widzisz różnicę i to w tę pozytywną stronę, pamiętam, że w 1 trymestrze też byłam bardziej zmęczona ale potem aż do teraz mam dużo energii. Jedynie to podrażnienie, o którym wspominasz może być uciążliwe ale mam nadzieję, że znów bedzie lepiej 🤞🏻 odkąd zaczął się wrzesień to nie chodzę już na zwykłą siłownię bo mnie trochę przytłaczały tłumy plus wchodził sezon grypowy i wolałam uważać i od tamtej pory chodzę na zajęcia dedykowane dla ciężarnych. Nie tylko pilates ale też gimnastyka, rozciąganie, i ćwiczenia dna miednicy. Ćwiczę też w domu i myślę, że kondycyjnie nie jest najgorzej 😉

Mq, wiadomo nie przesadzam ale też wolę aktywnie spędzać czas, więcej relaksu wjeżdża w weekendy 😉 mam nadzieję, że Ty też nie będziesz musiała zrezygnować z aktywności, chociaż teraz trzeba jednak uważać 🍀

Lily powiem Ci, że mimo, że nie plamiłam to od początku ciąży miałam z tyłu głowy jak szłam do toalety żeby nie zobaczyć krwi. Nie dziwię Ci się, że Cię to niepokoi ale trzymasz rękę na pulsie i tak jak dziewczyny piszą to mogą być podrażnienia mechaniczne właśnie 🫂❤️

kicia_kocia, Mq1991 lubią tę wiadomość

Świadome starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 30l 👩🏻 37l Wszystko ok 🍀

2024: AMH 4.51
    udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    2x stymulacja Lamette i IUI ❌️

2025:
    15.1.25 nowa klinika, rozpoczęcie stymulacji do IVF:
    2-10 dc Ovaleap 150 j.m. 7-10 dc Orgalutran 0.25mg
    25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺 ➡️ 3 x 511, 1 x 432
    30.01.25 transfer ET (duphaston, cyclogest) 💔
    5.03.25 II transfer FET (cyclogest)❄️
    10dpt betaHCG 171.91 😳 12dpt betaHCG 598.09 😳 prog 47.86 17dpt betaHCG 6772.60 🙈
    21dpt maleńkie ❤️🥹
    Chłopczyk 🩵🥹

Update: 3000g 36tc

❄️❄️ na zimowisku 🥹

preg.png
  • Domcia96 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałam się ale musiałam odpocząć po tym wyjeździe do lekarza. Ale w piątek znowu wyjazd 😓 nie kończącą się historia.
    Macie w ogóle jakieś doświadczenia z tymi plastrami ?

‹‹ 487 488 489 490 491
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ