X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papryka, kurcze, w sumie dobrze ze w koncu mialas fachowa histeroskopię, ale strasznie żałuję, że wcześniej nikt tego u ciebie nie wykrył 😕 Super ze siw do nas odezwalas 🫶 Mam nadzieję, ze bedziesz tu do nas zagladac!

Andzia, wspaniale wiesci 😍 Niech maluch rosnie zdrowo 🥰

MagdaLena, no w koncu ta torbiel ci odpuscila 💪 Mam nadzieję, ze ten cykl bedzie na maxa przewidywalny i zaczniesz nowy rok stymulacją 🍀

Agness, ech. Niestety doswiadczenia okoloporodowe w naszym kraju pozostawiaja wciaz wiele do zyczenia 🥲 Intensywnosc sytuacji gdzie nasze bariery cielesne są naruszane w ciagu tych zaledwie kilku dni jest nie do opisania 🙄 Glupio o tym opowiadac, bo jednak nie chce sie nikogo straszyc a zawsze jest szansa ze nie wszedzie jest tak zle, ale mysle, że wiem, co czujesz 😕
    A okolokarmieniowe napady glodu i to jest inny level😄

aannddzzia lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

styczeń 2025 ➡️ start IVF 🚀
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️

kwiecień ➡️ 1. transfer 5AA ❌️
    maj ➡️ 2. transfer 4AB ❌️
    czerwiec ➡️ 3. transfer 4AB❌️
    czerwiec ➡️ histeroskopia + cd138 ✅️
    sierpień ➡️ 4. transfer 4BB ❌️
    wrzesień ➡️ 5. transfer 4AB + 4AC ❌️
    październik ➡️ 6. transfer 4AB + 4BC
    14 dpt: betaHCG 1285 mlU/mL 🙀😻
    17 dpt: GS 5mm, YS 1 mm 🥰
    21 dpt: betaHCG 5840 mlU/mL 🍀
    9t6d: CRL: 29 mm 🥰

preg.png
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Zrobiłam dziewczyny ten estradiol i chyba temat najbardziej upartej torbieli świata mamy zamknięty, bo wynik to 18. A przypomnę na taki sam dzień miesiąc i dwa miesiące temu to było ponad 120, więc lek zadziałał, chociaż mnie przeorał totalnie. W ramach nagrody poszliśmy do kina i kupiliśmy migdały w karmelu, ciacha owsiane i zimową herbatę i w nosie miałam już czy to jest przeciwzapalne czy nie :)
    Muszę umówić się jednak na konsultację z panią doktor, nawet na telefon, muszę trochę posterować tym moim okresem, bo jednak od tylu miesięcy byłam na hormonach różnych i nie wiem jak zareaguje mój organizm, myślę, że mogłabym w 2 fazie cyklu włączyć progesteron i tak pobrać do 31 grudnia by okres przyszedł na pewno na początku stycznia to raz. A dwa we wrześniu 2 dnia cyklu miałam już 2 pęcherzyki ponad 12 mm więc też miałam odroczoną stymulację. A już kolejnego miesiąca odroczenia moja psychika nie zdzierży.

Magda gratuluję pozbycie się tej francy torbieli 🥳

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

❌ IUI 12.2024 ❌ IUI 01.2025

✅ 03.2025 Kwalifikacja do IVF
    ✅ 05.05.2025 start stymulacji - krótki protokół
    💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

Czerwiec, lipiec, sierpień 2025 - suplementacja + oczekiwania na środki w klinice

✅ 09.09.2025 start stymulacji nr 2 (protokół długi)
    💉Gonapeptyl Daily, Menopur
    ✅07.10.2025 Punkcja (9 pęcherzyków, pobrano 8 komórek, 4 dojrzałe, 2 ❄️ )
    ❌04.11.2025 transfer ❄️ 4AB z szóstej doby ( 💊encorton, estrofem, besins, cyclogest, acard)
    14.11.2025 (10 dpt) bHCG 63,1🍀
    17.11.2025 (13 dpt) bHCG 121 przyrost na granicy normy
    20.11.2025 (16 dpt) bHCG 38,2 💔
    🩺04.12.2025 Histeroskopia z biopsją endometrium CD138, CD56
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Hej Dziewczyny 🙋🏻‍♀️
    Zniknęłam, bo jestem zawalona pracą u mnie wszystko się posypało, transfer w lutym.
    Otóż umówiłam się na 2 histeroskopię do bardzo polecanego przez wszystkich lekarza i okazało się, że mam FATALNĄ MACICE, która jest prawdopodobnie uszkodzona przez łyżeczkowanie, które miałam 2 lata temu 🤡
    Histeroskopie miałam bez znieczulenia ogólnego, lekarz po kolei pokazywał mi na ekranie jak wygląda moja macica- wielkie zaczerwienione plamy, ogrom zwisających polipów, które widziałam na własne oczy i podsluzowkowa adenonioza 🤡 Ja znalazłam prawdopodobnie swój brakujący puzel… po raz kolejny usłyszałam, ze przedwcześnie zostałam zakwalifikowana do in vitro i nie miałam przeprowadzonej odpowiedniej diagnostyki…
    Jestem wściekła, że lekarz w lipcu nic takiego nie widział…
    Jestem też zła na siebie, że poszłam do lekarza bez żadnej weryfikacji opinii o nim, bo chciałam zabieg wykonać jak najszybciej…
    Otrzymałam kolejne antybiotyki, hormony i uwaga- jestem w menopauzie na 3 miesiące stąd odroczenie mojego transferu…
    Jestem w szoku nadal. Także tyle u mnie.
    Poza staraniami wszystko układa się świetnie.
    Nie wiem czy dam radę nadrobić wątek, spróbuję.

Kama, tak mi przykro 🥺 widzę, że też miałaś histeroskopie… przytulam Cię! 🫂

Papryka w końcu jesteś !! 😘

Kolejny raz jestem w szoku, że potrzebna była kolejna histero żeby znaleźć brakujący puzzel. Przy tej pierwszej jak lekarz komentował stan macicy? Mi wczoraj lekarka kazała patrzeć w ekran i omawiała, że jest ładna i na opisie też napisała że wszystko ok. Przecież to szału można dostać… ile Ty już badań robiłaś i ciężko było znaleźć przyczynę.
    Jak się czujesz na sztucznej menopauzie? Ja też to przechodziłam tylko w krótkim czasie i czułam większe zmęczenie po treningach, a nawet po wchodzeniu po schodach serce mi waliło 🙈

Co do transferu w lutym to może uda nam się razem przez to przechodzić, bo u mnie wstępny plan też jest na luty ☺️

Paprykaa lubi tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

💉 Gonal-f, Orgalutran
    ❌17.05.2025 Punkcja (16 pęcherzyków, pobrano 5 komórek, żadna nie nadawała się do zapłodnienia )

Czerwiec, lipiec, sierpień 2025 - suplementacja + oczekiwania na środki w klinice

❌04.11.2025 transfer ❄️ 4AB z szóstej doby ( 💊encorton, estrofem, besins, cyclogest, acard)
  • Kama89wroc Autorytet

Wysłany: 5 grudnia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicee2024 wrote:
    Magdalena ufff, w końcu jakieś dobre wieści od Ciebie. A to oznacza, że przynajmniej ominie Cię wątpliwa przyjemność zabiegu na tą torbiel. To ogromny krok naprzód. Zasłużyłaś na nagrodę i super, że zrobiliście sobie taki wypad 🫶🏻

Kama fighterko 💪🏻 mamy to! Kolejny krok odhaczony 😄 super, że odpoczywasz i zdecydowałaś się na dodatkowy dzień odpoczynku. Nic Cię po zabiegu już nie boli? Wszystko ok?

Mq o co chodzi z tym okresem? ZAWSZE jak trzeba to go nie ma. Powariował czy co? 🫣może immunosupresja jakoś wpłynęła na ten cykl że jest on taki długi? Ja właśnie sprawdziłam, że jak ja brałam Equral, to moj cykl wtedy trwał 36dni. A zwykle jest co 30.

Alexis ciekawa informacja. To nie rozumiem czemu się utarło, że te badania warto zrobić w drugiej fazie cyklu. Ale tym lepiej dla Ciebie, bo przynajmniej będziesz je mogła zrobić kiedy Ci odpowiada, bez dostosowywania się 🙂 ja wiem, że czekanie frustruje i odbiera siły do dalszej walki. Ale to czekanie naprawdę ma sens 🫂 nie tracisz tego czasu.

Andzia jak Twój maluch?

Dziękuję, czuję się super nic mnie nie boli. Wczoraj trochę krwawiłam, dziś już jest ok ☺️ cieszę się, że zdecydowałam się pobrać te wycinki. Do końca roku będę miała wynik i zobaczymy co dalej.

Mq1991, Lily1234, Alicee2024 lubią tę wiadomość

👩🏽 36 l.
    AMH 1,72

👱🏽‍♂️ 36 l.
    ❌AZOOSPERMIA

💉 Gonal-f, Orgalutran

• MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papryka ja myślę bardzo ale to bardzo podobnie. Jakbyśmy od razu zaczęli diagnostykę, leczenie, suplementację dziś byłabym w innym miejscu. Wiadomo było ze u nas inseminacje to strata czasu. Wiemy to po czasie oczywiście bo wcześniej żadnych rozszerzonych badań. A jak przychodzi pacjentka 35 lat , która stara się o ciążę rok i nie była nigdy w ciąży to jednak coś musi być przyczyną poza Niepłodność Idiopatyczna. Ogólnie czuje ze straciłam czas, zmarnowałam rok na nic. Jestem wściekła ze nie drążyłam sama, a zaufałam ślepo lekarzowi.

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    4 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
‹‹ 526 527 528 529 530
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ