X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Hej Dziewczyny, przychodzę z małym updatem co u mnie. Miałam dziś transfer naszej ostatniej śnieżynki. Nie wpisywałam się w kalendarz, bo tak naprawdę nie wiedziałam, czy do niego w ogole dojdzie. Na podglądzie endometrium, przed włączeniem progesteronu, dowiedziałam się, że moj transfer będzie odwołany pomimo że ostatni miałam w lipcu i pomimo tego, ze od lipca mocno się przygotowywałam 🤷🏼‍♀️
    Ostatniecznie udało mi się wywalczyć transfer, ale najadlam się przy tym mega dużo stresu.
    Muszę trochę po tym odpocząc i dlatego mam plan wyłączyć się na najbliższy tydzień z forum, nie planuję też robić żadnych testów (dopiero betę za tydzien).
    Przechodząc do sedna chciałabym Wam już teraz złożyć najlepsze życzenia świąteczne! 🌲🌲🌲
    Dziewczynom które doczekały się w tym roku maluchów- żeby pierwsze wspólne święta były magiczne, tym zafasolkowanym- szczęśliwego rozwiązania, a nam nadal walczącym- siły do dalszych starań ❤️🌟🌲
    Dziękuję Wam za ten wspólny rok i ogrom wsparcia otrzymanego na tym wątku ❤️
    Proszę Was o mocne trzymanie kciuków! ❤️
    Kochana, to teraz trzymam baaardzo mocno kciuki! Niech kropek zostanie z Wami na 9 miesięcy ✊🏻🍀 czekam na Twoją betę.

Od siebie również chcę życzyć zdrowia i radości! 🎄
    Niech te dni przyniosą chwilę oddechu od trudnych myśli, trochę światła i wiary, że każdy z nas jest na swojej drodze.
    A nowy rok niech będzie rokiem dobrych wieści i wewnętrznego spokoju 🙂
    Trzymajmy się razem, bo razem łatwiej przetrwać wszystko 💚✊🏻

Alicee2024 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g

⏳12.01 ➡️ III prenatalne
    ⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula też właśnie myślę, że lepiej włączyć progesteron wcześniej, koło 16dc, żeby jednak nie wydłużać tego cyklu jeszcze mocniej. Albo możesz robić testy owulacyjne żeby wyłapać odpowiedni moment i na druga fazę włączyć proga. Ale co za 🐒. Jak zwykle przychodzi w nieodpowiednim momencie.

Mq Ty wiesz ✊🏻✊🏻✊🏻

Daga Ty potrafisz tak pięknie pisać. I tak bardzo trafiać w moją wrażliwość 🫣🥹 często mam wzrusz jak czytam Twoje wiadomości 😂
    Iii nosisz już całkiem sporego bejbika 😄

Patisonek fajnie, że do nas zaglądasz 😃 nie powiem, trochę czekam na wiadomości od Ciebie. Ciesze sie, ze u Was wszystko ok i mała zdrowo rośnie 🩷

Lily ojj tak, zmęczenie już trochę daje się we znaki. Ale ja strasznie lubię ten czas przygotowywania się do świąt. Chociaż w tym roku ta magiajest nieco mniejsza niż w poprzednich latach. I podchodzę z mężem do tego wszystkiego z większym rozsądkiem nie zażynajac się sprzątając na błysk każdy kąt 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:28

♀️30 l. ---> AMH 5,11 (1.25r.)
    5.24 - udrożnienie jajowodu
    kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1), HLA-C C1/C2
    PAI-1, MTHFR - hetero
    ANA1, białko C, S, panel limf. (NK we krwi 10%) - ✔️
    ♂️ 34 l.
    4. 24 - embolizacja ŻPN
    obniżone parametry nasienia

kariotypy - ✔️
    Cross-match: 36,3 (2.25r.), 32,1% (9.25r.) ✖️

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ✖️
    --> zmiana kliniki<-- 28.12 kwalif. IVF
    10.01 - stymulacja - Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 - Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 x ❄️
    18.02 I FET ✖️ || 20.03 II FET ✖️ CB💔
    23.04 III FET ✖️|| 26.08 IV FET ✖️|| 30.09 V FET ✖️ (accofil, encorton, acard, prolutex, neoparin, estrofem, besins, cyclogest)

5.25 - histero (usunięte polipy) + biopsja
    cd138 - ✔️ || cd56 ✖️
    7/8. 25- immunosupresja
    2.12 - ponowna biopsja ⏳
    II procedura
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq życzę Ci najpiękniejszego pezentu na święta. Niech się dzieje magia!✨️✨️✨️✨️

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    4 cykle wyciszenia jajników
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
‹‹ 533 534 535 536 537
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ