Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Alexis93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, bardzo ale to bardzo mi przykro 😢 jestem przekonana, że jeszcze wyjdzie dla Ciebie słoneczko i spełni się Twoje marzenie szczegolnie ze bije od Ciebie wola walki!

Frustracje co do braku diagnozy rozumiem bardzo dobrze 😢 u mnie akurat na horyzoncie pojawił się potencjalny powód (wodniak) ale sama diagnoza i leczenie jest ciężkie i co lekarz to opinia i to mnie chyba tak bardzo frustruje że nie ma jednoznacznej opinii i komuś w końcu trzeba zaufać, pytanie tylko komu…

natalka94 lubi tę wiadomość

🚺32 l.
    *AMH 11.10 (brak diagnozy PCOS)
    *jajowody drożne ✅️
    *Euthryox (50) , dostinex (1/4 tygodniowo), sertragen (50) , suplementy
    *kariotypy ✅️
    *Crossmatch (0,50%) ✅️

🚹 31 l.
    - paramenty nasienia (ogólne) ✅
    - morfologia 2% ❌
    - fragmentacja DNA 89 % ✅
    -kariotypy ✅️

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓 03.10 - punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥17.10 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%
  • Fler Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, bardzo mi przykro 🥺

Mq, piękny wynik 😍 a jaki prog ładny 😎 trzymam kciuki za przyrosty 🥰

Alice, tak, powtórzę biopsję (w sumie to też klinika tego wymaga). Wczoraj dostałam @ i myslalam ze za tydzień już bym mogła tą biopsję robić ale się okazało że mój lekarz jest na urlopie i chyba muszę poczekać jeszcze tydzień 🤦‍♀️ a to oczywiście skutkuje tym że znowu będę czekać niewiadomo ile na wyniki i na pewno się nie wyrobię by transfer mieć na początku kwietnia 😔 strasznie mnie dołuje to całe czekanie…

W ogóle myślałam że będę miała po tym leczeniu okres jak nastolatka 😅 a tu dalej skrzepy 🙄 także oczywiście już się boje, że leczenie się nie powiodło

Podziwiam Was dziewczyny za to pozytywne nastawianie 😀 ja nie mogę się pogodzić z tym wszystkim i ciągle mam wrażenie, że tylko ja mam takiego pecha, mimo że wiem że nie 🙄 okropnie mnie dobija to czekanie i życie w ciągłym zawieszeniu i to że to wszystko wpływa na każdy, nawet najmniejszy apsekt życia

natalka94, MagdaLena88, Mq1991 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    Maj 2025 IUI
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    FET- 10.2025 ❌ 8 dpt beta 12, 10 dpt beta 5
    FET- 5.12.2025 ❌ 8 dpt beta 62, 10 dpt beta 68
    Cd138 ❌ poniżej 5/10, cd56 10%➡️ doksy+metronidazol ⏳➡️ biopsja kontrolna
    KIR Bx (2DS2)
    HLA-C czekamy
    ANA- dodatni ⏳
    Profil cytokin ✅
    Fenotyp komórek NK ✅
    Białko C i S ✅
    Trombofilia ✅
    Homocysteina 7
    B12 975
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler ja się czuję momentami jakbym miała chorobę dwubiegową. Przez ostatnie dwa lata, moim nastrojem rządzą hormony. Jednego dnia jest ok, a drugiego mam doła. Obecnie działam na zasadzie dobry dzień fizycznie to lepsza psychika. A jak gorszych dzień to jednak głowa obrywa. Tak sobie myślę, że jednak wahania hormonalne nie są obojętne dla naszej głowy. Ba, są kluczowe. Kluczem chyba jest wyrozumiałość do samej siebie o akceptacja do wszystkich emocji.

natalka94 lubi tę wiadomość

Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
    On 41 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
    biopsja endometrium CD56 >200❌️
    Cross Match- 60,2%❌️
    1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA
    Immunosupresja -Equoral i Encorton -6 tygodni i kontrolny Cross Match
    ✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️
‹‹ 583 584 585 586 587
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ