X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍀IVF po nieudanych IUI 🍀
Odpowiedz

🍀IVF po nieudanych IUI 🍀

Oceń ten wątek:
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syluszka wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc ,immunolog stwierdził brak próby zagnieżdżenia ,mam acofil i prograf co jeszcze mogę zrobić?

Jestem już po 3 nie udanych próbach:(

A lekarz przypuszcza co może być przyczyną braku zagnieżdżenia? Acofil i prograf dostałaś dopiero po 3ciej nieudanej próbie?

♀️29 l
    - 5.24 - udrożnienie jajowodu
    - hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
    -zespol antyfosfolipidowy - ujemny
    - AMH 5,11
    - kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
    - HLA-C C1/C2
    ♂️ 33 l
    - 4. 24 - embolizacja ŻPN
    - obniżone parametry nasienia
    - kariotypy - ok
    Cross-match 36,3% ❌

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
    --> zmiana kliniki<--
    28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
    10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
    18.02 - transfer
    ••Zostań z nami Maluszku••🤍
  • kamilja Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta 52 w 7 dpt wczoraj 31 myślicie że to dobry przyrost? Wiadomo że powinnam badać co 48h i się podwajać

kicia_kocia, Pauuulaa, Insane lubią tę wiadomość

Starania od 2021
    👨‍🦱 27 l. Azoospermia, wysokie FSH
    👩🏼 29 l. wszystkie wyniki w normie

Decyzja o dawcy

12.2024- kwalifikacja do rządowego IVF
    15.01 poczatek stymulacji
    17.01 I monitoring (lewy jajnik 6 🥚, prawy 2🥚)
    20.01 II monitoring 6l🥚, 5p🥚
    23.01 III monitoring
    25.01 punkcja: pobrano 13🥚
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilja, przyrost wygląda dobrze, trend pokazuje, że jutro będziesz miała przyrost ponad 100% 💪🫶

kamilja lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼

31.01 start IVF
    Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
    23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
    Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove wrote:
    Kicia_kocia, tak ten koktajl jest na zagnieżdżenie, czytałam badania z wątku miesięcznego i faktycznie zostało udowodnione, że zwieksza szanse. Mój mąż robi tak jak z przepisu czyli Arbuz, Burak i imbir, i dolewa właśnie jakiś sok owocowy i też sok z cytryny i da się to wypić. Jak zrobił tylko z 3 składników to nie mogłam nawet tego powąchać 🤢
    I super wynik po monitoringu, w sobotę bierzesz ostatnie zastrzyki?

Dzięki 🫶 Jak już przestanę ładować białko to przerzucę się na ten koktajl 😉

Na rozpisce która dostałam od lekarza w sobotę mam już tylko Orgalutran rano, bez popołudniowego Rekovelle, ale pewnie na monitoringu dopiero ocenimy. Dziś prof. się wahał czy mi nie zmniejszyć dawki Rekovelle, ale ostatecznie zostawił 8 j. Mam nadzieję, że nie czeka mnie jakaś pęcherzykowa inwazja 🫣🫢

Dziś mi się nawet udało iść jeszcze na trening. Dostałam zielone światło od lekarza na ćwiczenia póki co, bo mi to dobrze robi na głowę. Tak jak we wtorek dziś nawet bardziej widziałam, że tętno mi dość mocno skacze, mimo że nie czuję zmęczenia. Może te hormony to taki trochę doping zwiększający wydolność, bo na tętnie 160, gdzie normalnie czułabym spory wysiłek, dziś mialam lajcik 🙃 Obstawiam, że w weekend już zostaną mi co najwyżej spacery🫠

Nowa2024, Karolove lubią tę wiadomość

31.01 start IVF
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane, MagdaLena88 jak się dziś czujecie? :)

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    - 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
    - 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    - 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    - 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    - 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
    _________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap + Cetrotide + Gonapeptyl)
    - 10.02.2025 punkcja, 12x pobranych, 6x zapłodnionych, 5x❄️
    - 6.03.2025 transfer ⏳️
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, przychodzę do Was z wątku inseminacja 2024.
    Jestem po 2 nieudanych próbach (dziś robiłam test) i następnym krokiem jest kwalifikacja do rządowego programu. Powiedzcie mi proszę z Waszego doświadczenia jak długo czekałyście na wizytę kwalifikacyjną, czy któraś z Was miała wizytę u psychologa (wymagana przy dawstwie nasienia) ? Jak się czujecie w trakcie/po stymulacji?
    Trzymam kciuki za każdą z Was, w wolnej chwili pozwolę sobie poczytać to forum i dołączyć do Was 🩷

MagdaLena88, Alicee2024, kicia_kocia, Nowa2024, Pauuulaa lubią tę wiadomość

• Karolove Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kama 💚 kojarzę Cię z wątku z IUI i przykro mi, że ta metoda się nie sprawdziła 🫂 rozgość się, większość z nas tutaj też miała IUI i teraz jesteśmy na różnych etapach IVF.
    Osobiście jestem zaskoczona jak to wszystko sprawnie u mnie przebiegło i stymulacja była prawie nieodczuwalna.
    Ja miałam pierwszą wizytę w klinice w połowie grudnia, i dostaliśmy kwalifikację w styczniu i od razu podeszłam do stymulacji, punkcji i transferu także od pierwszej wizyty do transferu jakieś 1.5 miesiąca 😉

Kama89wroc lubi tę wiadomość

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 29l
    Wszystko ok 🍀
    👩🏻 36l
    Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
    AMH 4.51
    Kariotypy ✅️
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
    12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
    15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
    2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
    7-10 dc Orgalutran 0.25mg
    20.01.25 I monitoring 6l & 6p 🥚
    23.01.25 II monitoring 8l & 6p🥚
    25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
    30.01.25 transfer ET 💔
    24.02.25 monitoring przed 2 transferem
    ❄️❄️❄️ 🥹
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Jestem po 2 nieudanych próbach (dziś robiłam test) i następnym krokiem jest kwalifikacja do rządowego programu. Powiedzcie mi proszę z Waszego doświadczenia jak długo czekałyście na wizytę kwalifikacyjną, czy któraś z Was miała wizytę u psychologa (wymagana przy dawstwie nasienia) ? Jak się czujecie w trakcie/po stymulacji?
    Trzymam kciuki za każdą z Was, w wolnej chwili pozwolę sobie poczytać to forum i dołączyć do Was 🩷
    Hejka, witamy u nas na wątku :)
    U mnie wyglądało to tak że 5.12 miałam ostatnią IUI, na wizytę kwalifikacyjną zapisałam się na początek stycznia i od razu z nowym cyklem ruszyłam ze stymulacją (25.01). U mnie stymulacja była trochę dłuższa (łącznie 14dni), na poniedziałek jestem umowiona na punkcję.
    Co do samopoczucia i zastrzyków- nie taki diabeł straszny ;) okropnie bałam się, że będę miała skutki uboczne, zjazdy energetyczne, wahania nastrojów itp. Ale kompletnie tego nie ma :) czuję się bardzo dobrze, jedynymi niedogodnościami są lekko kłujące jajniki i ograniczenie ćwiczeń.
    Zobaczę jak będzie na dalszych etapach, ale na razie jestem pozytywnie zaskoczona :)
    Życzę Ci powodzenia w dalszych staraniach 🤞 z IVF już jest wieksza szansa na sukces 😊

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

_________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 6.03.2025 transfer ⏳️
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Insane, MagdaLena88 jak się dziś czujecie? :)
    Przyznaję, czuję jajniki. Ale daję jeszcze radę bez leków. Dobrze,że wzięłam zwolnienie i mogę odpoczywać, bo nie spałam od 3 w nocy🫣
    Kama bałam się tej stymulacji, ale u mnie to było 8 dni ledwie i samopoczucie ok. W ogóle to wszystko tak szybko przeleciało. Dopiero co była kwalifikacja, już po punkcji i czekamy co dalej.

Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
    On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
    27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
    10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    Druga procedura-marzec 25'
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Przyznaję, czuję jajniki. Ale daję jeszcze radę bez leków. Dobrze,że wzięłam zwolnienie i mogę odpoczywać, bo nie spałam od 3 w nocy🫣
    Kama bałam się tej stymulacji, ale u mnie to było 8 dni ledwie i samopoczucie ok. W ogóle to wszystko tak szybko przeleciało. Dopiero co była kwalifikacja, już po punkcji i czekamy co dalej.
    Długo Cie trzyma :/ myślałam, żeby wziąć 1-2 dni zwolnienia na punkcję, ale teraz nie wiem, czy to nie za krótko

MagdaLena88 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

_________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 6.03.2025 transfer ⏳️
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Długo Cie trzyma :/ myślałam, żeby wziąć 1-2 dni zwolnienia na punkcję, ale teraz nie wiem, czy to nie za krótko
    Generalnie polecam,sami w klinice zaproponowali. Jako,że na poniedziałek zaplanowali mi transfer to mam zwolnienie do wtorku. Także warto wziąć, bo byłam pewna, kilka komórek i pewnie chwila moment. A jednak bolą na zmianę, raz jeden, zaraz drugi 🤣

On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny, jak oceniacie dolegliwości po punkcji w porównaniu do stymulacji? Jest ciężej, czy porównywalnie? Ja raczej nie będę mogła wziąć L4 po punkcji, ale może chociaż 1 dzień wolnego mi się uda wcisnąć.

Mnie dziś za to już dość mocno bolą jajniki. Tak jakby mnie palą, kłują. Mam nadzieję, że punkcja będzie w poniedziałek, bo już chciałabym się pozbyć tego bagażu.

Kama, witaj na wątku! Ja na wizytę kwalifikacyjną czekałam 2-3 tygodnie, ale to był okres świąteczny, wiec myślę, że normalnie da się to szybciej ogarnąć. W praktyce wyglądało to tak, że mialam 1 cykl przerwy między IUI a stymulacja IVF. Teraz jestem przy końcu stymulacji i dość mocno czuje jajniki, ale nie jest to nie do zniesienia. Taki odczuwalny dyskomfort. Ale ja nawet w trakcie stymulacji ćwiczyłam, wiec nie było tak źle jak się spodziewałam.

Trzymam kciuki, żeby u ciebie wszystko poszło sprawnie 🤞🤞

MagdaLena88, Karolove, Kama89wroc lubią tę wiadomość

31.01 start IVF
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    No właśnie dziewczyny, jak oceniacie dolegliwości po punkcji w porównaniu do stymulacji? Jest ciężej, czy porównywalnie? Ja raczej nie będę mogła wziąć L4 po punkcji, ale może chociaż 1 dzień wolnego mi się uda wcisnąć.

Mnie dziś za to już dość mocno bolą jajniki. Tak jakby mnie palą, kłują. Mam nadzieję, że punkcja będzie w poniedziałek, bo już chciałabym się pozbyć tego bagażu.

Kama, witaj na wątku! Ja na wizytę kwalifikacyjną czekałam 2-3 tygodnie, ale to był okres świąteczny, wiec myślę, że normalnie da się to szybciej ogarnąć. W praktyce wyglądało to tak, że mialam 1 cykl przerwy między IUI a stymulacja IVF. Teraz jestem przy końcu stymulacji i dość mocno czuje jajniki, ale nie jest to nie do zniesienia. Taki odczuwalny dyskomfort. Ale ja nawet w trakcie stymulacji ćwiczyłam, wiec nie było tak źle jak się spodziewałam.

Mnie jajniki przy stymulacji w ogóle nie bolały więc ja oceniam na 100% silniejsze dolegliwości. Wczoraj,czyli dzień po, praktycznie do 15 bolała mnie głowa i byłam nieco otumaniona. Właśnie wzięłam nospę,bo mąż musiał pojechać na spotkanie a pies czeka na mały spacer. Myślę że tak z 2 dni na regenerację bardzo się przydaje

kicia_kocia lubi tę wiadomość

On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
  • Alicee2024 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:

Cześć Kama 😘😉 też Ciebie kojarzę z tamtego wątku. Szkoda, że IUI się nie powiodła. Ale tutaj też jest fajnie 😉
    Ja miałam wizytę kwalifikacyjna pod koniec grudnia, od 2dc zaczęłam stymulację. Dwa tygodnie później punkcja i z kolejnymi cyklem szykuje się właśnie do transferu. Więc też w miarę sprawnie to idzie patrząc na to, że transfer mam nie na świeżo. Co do samopoczucia, to było lepiej niż myślałam. Dzień przed i w dzien punkcji tylko bolały mnie jajniki. Do tego miałam baaardzo duży brzuch, który utrzymywał mi się jeszcze przez kilka dni po punkcji. Zastrzyki i zabieg to też luzik 😉
    Gdybyś miała możliwość to faktycznie po punkcji chociaż ten dzień wolny się przydaje 🤪

♀️29 l
    - 5.24 - udrożnienie jajowodu
    - hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
    -zespol antyfosfolipidowy - ujemny
    - AMH 5,11
    - kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
    - HLA-C C1/C2
    ♂️ 33 l
    - 4. 24 - embolizacja ŻPN
    - obniżone parametry nasienia
    - kariotypy - ok
    Cross-match 36,3% ❌

10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
    --> zmiana kliniki<--
    28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
    10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
    23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
    18.02 - transfer
    ••Zostań z nami Maluszku••🤍
  • kamilja Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:

Ja przy stymulacji się kiepsko czułam w sensie bolały mnie jajniki. Po punkcji miałam co prawda wolne jeszcze 2 dni ale wystarczyłby jeden dzień. Ja w dzień punkcji pojechałam jeszcze na urodziny koleżanki 🙈 co prawda wzięłam leki przeciwbólowe i siedziałam w dresach ale wytrzymałam bardzo długo bez jakiejś tragedii. Więc tak naprawdę samopoczucie zależy od organizmu i nie da się przewidzieć jak się będziecie czuły.

kicia_kocia lubi tę wiadomość

Starania od 2021

Decyzja o dawcy

23.01 III monitoring
  • kamilja Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Ja miałam wizytę u psychologa także jak masz jakieś pytania albo wątpliwości to możesz pisać do mnie prywatnie 😊

Starania od 2021

Decyzja o dawcy

23.01 III monitoring
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ przeżyłam szok. Rozmawiałam z mężem przez telefon i patrzę nieodebrane połączenie z kliniki. Dla mnie to było jasne,że dzwoni embriolog,że nie ma transferu Bo nie ma zarodków. Oddzwoniłam i pani mnie połączyła z położną. Pani powiedziała mi jak wygląda transfer i żeby wypić litr wody i nie brać południowej dawki leków. O matko, myślałam,że dostanę zawału.

Misiula, kamilja, kicia_kocia, Nowa2024 lubią tę wiadomość

On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Ależ przeżyłam szok. Rozmawiałam z mężem przez telefon i patrzę nieodebrane połączenie z kliniki. Dla mnie to było jasne,że dzwoni embriolog,że nie ma transferu Bo nie ma zarodków. Oddzwoniłam i pani mnie połączyła z położną. Pani powiedziała mi jak wygląda transfer i żeby wypić litr wody i nie brać południowej dawki leków. O matko, myślałam,że dostanę zawału.

Czy transfer będzie w poniedziałek?

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92➡️2,21 ✅
    Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
    za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
    badanie drożności jajowodów✅
    🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅

09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j, Zivafert
    10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, mamy 1 blastke 3BB)
    15.02.2025 transfer ❤️
    22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Czy transfer będzie w poniedziałek?
    O tym czy będzie dowiemy się w poniedziałek p 11.45
    ,bo wtedy mamy telekonsultację z laboratorium embriologicznym. Na ten moment nie wiemy ile komórek było dojrzałych, ile udało się zapłodnić ,ile ciągle jest w grze.

On 39 lat-wszystko ok
    Niepłodność idiopatyczna
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
  • kicia_kocia Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliniki chyba nie rozumieją, jak dużym stresem jest dla nas czekanie na informacje o hodowli 😕 Mogliby to tak zorganizować, żeby jakieś update'y były dostępne w międzyczasie, szczególnie że niektóre kliniki mają to dobrze rozwiązane

Karolove, MagdaLena88 lubią tę wiadomość

31.01 start IVF
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ