X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF - protokół przy endometriozie
Odpowiedz

IVF - protokół przy endometriozie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Evelyanne Ekspertka

Wysłany: 4 października 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magggie wrote:
    Cześć,

Czy jest tu ktoś podchodzący do IVF z endometriozą? Jakim protokołem szliście/idziecie?

Lekarz zapronował nam 3 miesiące na Diphereline, a następnie stymulacja.

Czy ktoś może ma doświadczenie z takim protokołem?
    Hej, ja dostałam dwie propozycję od różnych lekarzy: protokołu krótkiego antagonistycznego i długiego ale bez brania antykoncepcji przed. Będę podchodzić na krótkim protokole.

❌endometrioza 3/4 st. DIE | adenomioza | niedoczynność tarczycy | hiperinsulinemia | MTHFR i PAI hetero |
    czerwiec 2021r laparoskopowe usunięcie torbieli z obu jajników
    On
    ❌ obniżona ruchliwość

10-12.2022r IVF-ICSI Artvimed
    ➡10 kumulusów > 6 dojrzałych > 4 zapłodnione > ❄️❄️❄️❄️
    ➡transfer ❄️ 5.1.1 +embryoglue (c. sztuczny)
    beta 8dpt: 213 < 10dpt: 555 < 14dpt: 2201
    ➡ 25dpt mamy ❤
    ➡ syn 08.09.2023r. ❤

starania od 2020 r.
  • magggie Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelyanne wrote:
    Hej, ja dostałam dwie propozycję od różnych lekarzy: protokołu krótkiego antagonistycznego i długiego ale bez brania antykoncepcji przed. Będę podchodzić na krótkim protokole.
    Zazdroszczę, ja narazie nie wyobrażam sobie tych 3 miesięcy bez nadziei, ale wolałbym nie zmieniać już lekarza 🙈Trzymam kciuki 🤞

12.10.2022 DWIE KRESKI!!! ❤ naturals!
    28.10.2022 Mamy serduszko ❤

Czekamy na chłopca 💙

preg.png
  • Evelyanne Ekspertka

Wysłany: 4 października 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magggie wrote:
    Zazdroszczę, ja narazie nie wyobrażam sobie tych 3 miesięcy bez nadziei, ale wolałbym nie zmieniać już lekarza 🙈Trzymam kciuki 🤞
    Dzięki :-) ale mam świadomość, że jak krótki nie wypali to będę szła tak jak Ty ultra długim czy długim, ale wolałam zostawić sobie to jako plan B :-) na kogo się zdecydowałaś? Bo kojarzę Cię z jakiegoś krakowskiego wątku. Również trzymam kciuki, powodzenia! 🍀 :-)

❌endometrioza 3/4 st. DIE | adenomioza | niedoczynność tarczycy | hiperinsulinemia | MTHFR i PAI hetero |
    czerwiec 2021r laparoskopowe usunięcie torbieli z obu jajników
    On
    ❌ obniżona ruchliwość

10-12.2022r IVF-ICSI Artvimed
    ➡10 kumulusów > 6 dojrzałych > 4 zapłodnione > ❄️❄️❄️❄️
    ➡transfer ❄️ 5.1.1 +embryoglue (c. sztuczny)
    beta 8dpt: 213 < 10dpt: 555 < 14dpt: 2201
    ➡ 25dpt mamy ❤
    ➡ syn 08.09.2023r. ❤

starania od 2020 r.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ