X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF - protokół przy endometriozie
Odpowiedz

IVF - protokół przy endometriozie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Evelyanne Ekspertka

Wysłany: 4 października 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magggie wrote:
    Cześć,

Czy jest tu ktoś podchodzący do IVF z endometriozą? Jakim protokołem szliście/idziecie?

Lekarz zapronował nam 3 miesiące na Diphereline, a następnie stymulacja.

Czy ktoś może ma doświadczenie z takim protokołem?
    Hej, ja dostałam dwie propozycję od różnych lekarzy: protokołu krótkiego antagonistycznego i długiego ale bez brania antykoncepcji przed. Będę podchodzić na krótkim protokole.

❌endometrioza 3/4 st. DIE | adenomioza | niedoczynność tarczycy
    06.2021r laparoskopowe usunięcie torbieli z obu jajników
    starania od 2020 r.

2022r. IVF-ICSI Artvimed
    ➡10 kumulusów > 6 dojrzałych > 4 zapłodnione > ❄️❄️❄️❄️
    ➡transfer ❄️ 5.1.1 +EG (c. sztuczny)
    beta 8dpt: 213 - 10dpt: 555 - 14dpt: 2201
    ➡ 25dpt mamy ❤
    ➡ 09.2023r. ❤

2025r. powrót po rodzeństwo
  • magggie Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelyanne wrote:
    Hej, ja dostałam dwie propozycję od różnych lekarzy: protokołu krótkiego antagonistycznego i długiego ale bez brania antykoncepcji przed. Będę podchodzić na krótkim protokole.
    Zazdroszczę, ja narazie nie wyobrażam sobie tych 3 miesięcy bez nadziei, ale wolałbym nie zmieniać już lekarza 🙈Trzymam kciuki 🤞

12.10.2022 DWIE KRESKI!!! ❤ naturals!
    28.10.2022 Mamy serduszko ❤

Czekamy na chłopca 💙

preg.png
  • Evelyanne Ekspertka

Wysłany: 4 października 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magggie wrote:
    Zazdroszczę, ja narazie nie wyobrażam sobie tych 3 miesięcy bez nadziei, ale wolałbym nie zmieniać już lekarza 🙈Trzymam kciuki 🤞
    Dzięki :-) ale mam świadomość, że jak krótki nie wypali to będę szła tak jak Ty ultra długim czy długim, ale wolałam zostawić sobie to jako plan B :-) na kogo się zdecydowałaś? Bo kojarzę Cię z jakiegoś krakowskiego wątku. Również trzymam kciuki, powodzenia! 🍀 :-)

❌endometrioza 3/4 st. DIE | adenomioza | niedoczynność tarczycy
    06.2021r laparoskopowe usunięcie torbieli z obu jajników
    starania od 2020 r.

2022r. IVF-ICSI Artvimed
    ➡10 kumulusów > 6 dojrzałych > 4 zapłodnione > ❄️❄️❄️❄️
    ➡transfer ❄️ 5.1.1 +EG (c. sztuczny)
    beta 8dpt: 213 - 10dpt: 555 - 14dpt: 2201
    ➡ 25dpt mamy ❤
    ➡ 09.2023r. ❤

2025r. powrót po rodzeństwo
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ