X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍇🍀🍇 IVF SIERPIEŃ 2025 🍇🍀🍇
Odpowiedz

🍇🍀🍇 IVF SIERPIEŃ 2025 🍇🍀🍇

Oceń ten wątek:
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi41 wrote:
    Dziewczyny, czy przed stymulacja nie powinni mi dzis 3 dnia cyklu zrobic badania krwi w sensie hormony? Dzwonilam zeby sie upewnic i powiedzieli, ze nie i ze mam przyjsc z partnerem i tyle. Myslalam, ze to trzeba i na podstawie tego dobiora stymulacje.. moze ja czegos nie rozumiem.

Nie miałam badań wtedy robionych.
    Mialam dopiero 12 dnia na zakończenie stymulacji, 2 dni przed punkcja. Stymulacja to bardziej do AMH, ilości pęcherzyków w USG, wieku, chorób współistniejących, BMI jest dobierana. też pewnie wcześniej miałaś robione jakieś badania hormonalne (ewentualnie poziom FSH może mieć znaczenie w kontekście stymulacji). Ale takie badanie estradiolu i progesteronu to raczej nic nie ma szansy wnieść na tym etapie, ważniejsza jest późniejszą reakcja na leki i monitoringi.

Ninaa lubi tę wiadomość

starania od 04.2023
    02.2025 start I IVF
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium:
    CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
    25.07 II transfer ❄️6BB ❌

II IVF ?

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,2 (08.2024) vs. 2,2 (08.2023)
    hiperprolaktynemia (wyregulowana Dostinex'em) ✅
    1 niedrożny jajowód ❌, naturalne owulacje ✅ adenomioza ❌ hormony, tarczyca ✅ kariotyp ✅

👨🏻'95 (30)
    kariotyp ✅koncentracja, ruchliwość ✅
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌ MSOME 0% ❌
    fragmentacja DNA ✅ test HBA ✅
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Hej,
    Ja dostalam telefon z kliniki. Z dwoch dojrzalych komorek zaplodnila sie jedna... nie umiem przestac plakac, czuje ze zmarnowalam procedure.

Nie rozumiem tez, dlaczego tak slabo poszla ta stymulacja. 28.07 na podgladzie 13 pecherzykow, roznej wkelkosci, z czego najwiekszy 28 (mozliwe ze po poprzednim cyklu), estradiol 1490, prpfesteron 0,043. 30.07 juz tylko 8 pecherzykow, estradiol 3132, progesteron 1,5. A dniu punkcji pobranych 6 komorek z czego 4 niedojrzale, a z tych dwoch jedna gorszej jakosci. A inne dwie podobno widac bylo, ze pekly wczesnIej.

Nie mam pojecia, czy trzeba zmieniac te leki, czy ze mna cos jest nie tak? Czy za wczesnie skonczylysmy te stymulacje, czy jakbym triggera zamiast decepeptyl dostala ovitrelle to cos by to zmienilo? A moze menopur powinien byc od poczatku?

Boje sie ze kolejna prpcedura tez bedzie w ciemno i nic sie nie poprawi, mam ochote siedziec i wyć.

Hej Estera. Trzymamy kciuki za tę jedną komórkę która walczy, oby to była Wasza szansa. Mamy historię na forum, gdzie jedna komórka dała ciążę i bardzo lubimy je przywoływać, aby nie tracić nadziei.

Co do stymulacji. Te wszystkie pytania koniecznie zadaj lekarzowi, ciekawe jak on to widzi i co zaproponuje do zmiany w kolejnej procedurze. Jeśli pęcherzyk dominujący, większy był już na rozpoczęcie stymulacji widoczny, to w takiej sytuacji może jednak warto przesunąć stymulację, kojarzę jakąś historię w tym typie.

Druga kwestia to czy lepiej nie sprawdziłby się w takim razie długi protokół może? Gdzie chwilowo hormony i funkcje jajnika są wyciszone. To może ułatwić równy start rośnięcia pęcherzyków. Moze jakaś zmiana w lekach. Gdybyś podchodziła do kolejnej stymulacji to zastanówmy się też jakie bierzesz suple i czy możemy coś tutaj poprawić, chętnie podpowiemy na forum.

Niestety ta pierwsza procedura to jest trochę taka testowa, a późniejsze modyfikacje czasami dają lepsze efekty. Mamy też tutaj takie historie na forum.

Estera95, Marysia_ lubią tę wiadomość

starania od 04.2023
    02.2025 start I IVF
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium:
    CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
    25.07 II transfer ❄️6BB ❌

II IVF ?

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,2 (08.2024) vs. 2,2 (08.2023)
    hiperprolaktynemia (wyregulowana Dostinex'em) ✅
    1 niedrożny jajowód ❌, naturalne owulacje ✅ adenomioza ❌ hormony, tarczyca ✅ kariotyp ✅

👨🏻'95 (30)
    kariotyp ✅koncentracja, ruchliwość ✅
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌ MSOME 0% ❌
    fragmentacja DNA ✅ test HBA ✅
  • Estera95 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_a_girl wrote:
    Hej Estera. Trzymamy kciuki za tę jedną komórkę która walczy, oby to była Wasza szansa. Mamy historię na forum, gdzie jedna komórka dała ciążę i bardzo lubimy je przywoływać, aby nie tracić nadziei.

Co do stymulacji. Te wszystkie pytania koniecznie zadaj lekarzowi, ciekawe jak on to widzi i co zaproponuje do zmiany w kolejnej procedurze. Jeśli pęcherzyk dominujący, większy był już na rozpoczęcie stymulacji widoczny, to w takiej sytuacji może jednak warto przesunąć stymulację, kojarzę jakąś historię w tym typie.

Druga kwestia to czy lepiej nie sprawdziłby się w takim razie długi protokół może? Gdzie chwilowo hormony i funkcje jajnika są wyciszone. To może ułatwić równy start rośnięcia pęcherzyków. Moze jakaś zmiana w lekach. Gdybyś podchodziła do kolejnej stymulacji to zastanówmy się też jakie bierzesz suple i czy możemy coś tutaj poprawić, chętnie podpowiemy na forum.

Niestety ta pierwsza procedura to jest trochę taka testowa, a późniejsze modyfikacje czasami dają lepsze efekty. Mamy też tutaj takie historie na forum.

Dziekuje 🥰

Biore kwas foliowy, witaminale D,, Omega-3, witamina magnez +B6 i koenzym q10.

👧🏼30 lat.
    AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
    Hormony: wszystkie w normie
    USG: prawidlowe
    Cykle: regularne, owulacja wg testow LH

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.
    Badanie nasienia - czerwiec 2025
    Liczba plemnikow w ml: 60 tys
    Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
    ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
    ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
    ❌️Morfologia: 2%
    ✅️Żywotność: 62%
    ❌️Fragmentacja DNA: 46%
    ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

I IVF:
    21.07 - rozpoczecie symulacji (Rekovelle + Orgalutran + Menopur,)
    28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
    1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona
  • Nowa31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosołek123 wrote:
    Ile czasu utrzymuje Wam sie ból jajników po punkcji ?:/

U mnie wczoraj pobolewało a dzisiaj już nic

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼32
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

I IVF - 08.04.2025 - punkcja 28 komórek - 16 🥚 - 15❄️- 1❄️💔💔

II IVF 🙏🙏
    01.08.2025 - punkcja 💉 27 komórek - 22 do zapłodnienia 🤞🤞- 20 🤞🤞
  • Nowa31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi_** wrote:
    Dziewczyny, cała 5 rozwija się prawidłowo! 😍

Wiec nieśmiało napisze, że we wtorek 📅 5.08 transfer!

Cudowne wieści z rana !!

Meggi_**, Marysia_ lubią tę wiadomość

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼32
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

II IVF 🙏🙏
  • Nowa31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Hej,
    Ja dostalam telefon z kliniki. Z dwoch dojrzalych komorek zaplodnila sie jedna... nie umiem przestac plakac, czuje ze zmarnowalam procedure.

Nie rozumiem tez, dlaczego tak slabo poszla ta stymulacja. 28.07 na podgladzie 13 pecherzykow, roznej wkelkosci, z czego najwiekszy 28 (mozliwe ze po poprzednim cyklu), estradiol 1490, prpfesteron 0,043. 30.07 juz tylko 8 pecherzykow, estradiol 3132, progesteron 1,5. A dniu punkcji pobranych 6 komorek z czego 4 niedojrzale, a z tych dwoch jedna gorszej jakosci. A inne dwie podobno widac bylo, ze pekly wczesnIej.

Nie mam pojecia, czy trzeba zmieniac te leki, czy ze mna cos jest nie tak? Czy za wczesnie skonczylysmy te stymulacje, czy jakbym triggera zamiast decepeptyl dostala ovitrelle to cos by to zmienilo? A moze menopur powinien byc od poczatku?

Boje sie ze kolejna prpcedura tez bedzie w ciemno i nic sie nie poprawi, mam ochote siedziec i wyć.

Poczekaj na końcowy wynik. Nie załamuj się .
    I przedewszystkim nie obwiniaj siebie !
    Jeśli dojdzie do drugiej stymulacji to napewno lekarz zmieni leki itp 😊🥰

Marysia_ lubi tę wiadomość

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼32
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

II IVF 🙏🙏
  • Pyniek90 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Dziekuje 🥰

Ja jeszcze biorę melatoninę przed snem - pomaga na stres oksydacyjny :).

Trzymam kciuki za Twojego jednego wojownika! Miesiąc temu też miałam pierwsza stymulację i po wyniku tak samo płakałam i zastanawiałam się co się stało. Lekarka mi powiedziała, że ten pierwszy raz to zawsze jest taki próbny - nie wiadomo jak zareaguje się na leki itp. Pamiętaj, że to nie Twoja wina. To jeszcze nie koniec, jeden zarodek dalej walczy! Pozytywne myślenie moim zdaniem przyciąga pozytywne rzeczy :).

34💃34🕺
    AMH 4,5
    1 procedura IVF 11 oocytów-> 1 zarodek 5BB
    Beta
    5dpt 6,6
    7dpt 8,4
    9dpt 5,5 😥
  • Monixma Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandi41 wrote:
    Dziewczyny, czy przed stymulacja nie powinni mi dzis 3 dnia cyklu zrobic badania krwi w sensie hormony? Dzwonilam zeby sie upewnic i powiedzieli, ze nie i ze mam przyjsc z partnerem i tyle. Myslalam, ze to trzeba i na podstawie tego dobiora stymulacje.. moze ja czegos nie rozumiem.

Ja miałam badany estradiol, progesteron, lh i amh. Na podstawie tych wyników plus usg dobrali leki do stymulacji.

👱🏼‍♀️ 29
    AMH - 3,14✅Prolaktyna ✅ Monitoring owulacji✅
    Ferrytyna✅ wit. D3 ✅ Tarczyca ✅ homocysteina✅
    MTHFR 677C- hetero ❌️PAI-1 4G/5G hetero ❌ P/c p. plemnikom✅ zespół antyfosfolipidowy✅ Kariotyp ✅ ANA1 ✅
    🙍‍♂️32
    Niedoczynność tarczycy
    Ciężka oligozoospermia
    Kariotyp ✅
    Region Azf ✅

Bocian Katowice
    I Procedura krótka, ICSI
    05.05.2025- start stymulacji
    Gonal-f 900 ➡️➡️ Orgalutran ➡️➡️ Mensinorm 150
    12.05.2025 - 12 pęcherzyków 🍀
    14.05.2025 - 13 pęcherzyków 🍀🍀
    16.05.2025 - punkcja 💉💉 - 18 🥚🥚 - 9 MII - ❄️❄️ (5.1.1 i 4.1.1)
    21.05.2025 - ET ❄️ 5.1.1 - 12dpt - 16,1; 14dpt - 10,4 ❌
    28.07.2025 - FET 🥹🤞🤞💚

Moje ciało jest bezpiecznym miejscem dla nowego życia.
    Nawet jeśli czasem w to wątpię — ono wie co robi.
  • Mandi41 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Hej,

Estera, mam nadzieje ze to bedzie ta💙komorka 🤞

41👩‍💻 👨‍🚀37
    AMH 0,05 😢
  • Mandi41 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_a_girl wrote:
    Nie miałam badań wtedy robionych.
    Mialam dopiero 12 dnia na zakończenie stymulacji, 2 dni przed punkcja. Stymulacja to bardziej do AMH, ilości pęcherzyków w USG, wieku, chorób współistniejących, BMI jest dobierana. też pewnie wcześniej miałaś robione jakieś badania hormonalne (ewentualnie poziom FSH może mieć znaczenie w kontekście stymulacji). Ale takie badanie estradiolu i progesteronu to raczej nic nie ma szansy wnieść na tym etapie, ważniejsza jest późniejszą reakcja na leki i monitoringi.
    Dzieki za odpowiedz, uspokoilam sie troche :)

41👩‍💻 👨‍🚀37
    AMH 0,05 😢
  • Valletta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Dziekuje 🥰

Warto podpytać dziewczyn tutaj o ten zestaw na koksowanie komórek, gdzie bierze się duże ilości Q10 i to tej specjalnej odmiany ubichinon (czy jakoś tak;). Przy koksowaniu generalnie jest tona różnych supli, może ktoś podrzuci Ci listę z producentami :)

Estera95, Monixma lubią tę wiadomość

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi_ wrote:
    Mam! 🤩
    6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540 🔥

Na pierwszy rzut oka widać, że przyrost bardzo ładny, ale i tak przepuściłam przez kalkulator 😅

Mamy z mężem dużo skrajnych emocji - jesteśmy szczęśliwi, podchodzimy z dystansem, jesteśmy na raz spokojni ale i trochę zestresowani. Trochę rozmawiamy o tym co dalej, widzimy te wyniki badań, ale mamy poczucie jakbyśmy rozmawiali o kimś innym a nie o sobie 🫣 myślę, że po tylu latach starań to normalne.
    Nie będę robić tu już kolejnej bety.
    W piątek za tydzień mam zrobić morfologię dla dr J, więc wtedy zrobię sobie kolejną bete, ale to tak trochę „dodatkowo”.

Lekarka prosiła, żebym przyszła na USG w ciągu 2 tygodni od pozytywnej bety z 9dpt, więc proszę o wpisanie do kalendarza 📆 11.08.2025 - pierwsze USG, 23 dpt.

Bardzo, ale to bardzo wam dziękuję za wsparcie 🍀
    Domi, cudownie!!! 😻🍀

domi_ lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Jajowody drożne, ale kręte
    Kariotypy, histeroskopia✅
    Teratozoospermia
    IMSI (11.23) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowy 4AB
    Transfer 01.24 ❄️4AB, 10dpt beta <0.2

Chapter 2, AMH 0.6
    IMSI+FC (02.24) 3 zarodki, po EMBRACE zdrowe 3AA, 4AA, 4AB
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    PAI-1 + czynnik V R2 heterozygota
    cross match 33%, allo 26%, CD56⬆️
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    12.24 cross match 44%, allo 0%
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7
    Transfer 03.25 ❄️4AB + leki jw, 8dpt beta <0.2

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    cross match 48% (APC) vs. negatywny 0% (Gyncentrum)
    IPLE: areceptywne endometrium
    IMSI+FC (05.25) 2 zarodki, po PGT-A zdrowy 4AB
    minihisteroskopia⏳
  • Estera95 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, laski, przepraszam Was - głupio mi teraz.

Wstałam i zaczęłam sprzątać w mieszkaniu (moja typowa reakcja na stres) i uświadomiłam sobie, że Wy tutaj mimo naprawdę różnych historii wlewacie tyle pozytywnej energii a ja przyszłam i jęczę, bo mi zapłodnili tylko jedną komórkę a ja w mojej głowie zapłodniłam sobie 10. To użalanie się to też trochę brak szacunku wobec Waszych o wiele cięższych przeżyć. Potrzebujemy tu jasnych myśli i optymizmu :)

Wydawało mi się chyba trochę, że jak usłyszałam informację o niepłodności partnera to po prostu "zrobimy in vitro" i tyle. Tymczasem wy tu przeszłyście tyle, często jeszcze zanim program był refundowany, więc w ogóle podwójne obciążenie. Może za wiele rzeczy mi w życiu przychodziło za łatwo, przynajmniej tych mniej istotnych. Ale przecież mam cudownego partnera, dach nad głową, wspaniałych przyjaciół i rodzinę, pracę, którą lubię, to o coś trzeba w tym życiu jeszcze zawalczyć :D A ja sobie uroiłam, że po 30-stce zrobię sobie dzidziusia, bo tylko tego brakuje mi do pełni szczęścia. Miałam wizję, że poseksimy się kilka razy w owulację i będzie. Cóż, ważna lekcja pokory. Zdałam sobie sprawę, że w tym całym nieszczęściu, chociaż walczę o to, o co naprawdę jest sens walczyć, czyli zdrowego dzidziusia, a nie o jakiś awans w pracy, wakacje na Bali czy domek z ogródkiem.

Nie sądziłam, że to będzie taki emocjonalny rollercoaster, że będę w tym sama, bo z nikim jeszcze poza partnerem o tym nie rozmawiałam. Na szczęście trafiłam tutaj i Wasz optymizm i determinacja są chyba lepsze niż jakiekolwiek zwierzanie się komuś, kto i tak w 100% nie pojmie, co idzie za tym procesem :D Z serca Wam dziękuję.

Wciąż mam jeden zarodek, a jak nie to trzy procedury przed sobą, przy których będę już mądrzejsza, spokojniejsza i lepiej przygotowana. Musiałam sobie popłakać, a teraz czas przegrupować wojska, otrzepać kurz bitewny i wrócić do walki :D

Raz jeszcze przepraszam, za moje żale, wszystkim Wam dziękuję i za wszystkie trzymam kciuki do białości!

Valletta, Nel_Krk, Marysia_, Poziomka91, niecierpliwa ..., Monixma, Koniczynka_87 lubią tę wiadomość

👧🏼30 lat.
    AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)
    Hormony: wszystkie w normie
    USG: prawidlowe
    Cykle: regularne, owulacja wg testow LH

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.
    Badanie nasienia - czerwiec 2025
    Liczba plemnikow w ml: 60 tys
    Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
    ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
    ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
    ❌️Morfologia: 2%
    ✅️Żywotność: 62%
    ❌️Fragmentacja DNA: 46%
    ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

I IVF:
    21.07 - rozpoczecie symulacji (Rekovelle + Orgalutran + Menopur,)
    28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
    1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Dziekuje 🥰

Ja miałam rozbudowaną suplementację, bo chciałam wesprzeć na maksa swoje komórki (niskie AMH):
    Q10 600mg/dobę (były dni że 800mg w 2-3 dawkach)
    Wit E 200mg brałam razem z omega 2000mg i witaminą D 4000IU
    Melatonina 10mg przed snem
    Resweratrol 500mg (2x 250mg)
    NAC 1200mg (2x 600mg) + inzoytol 2000mg
    Kwas a-lipinowy 500mg (2x250mg), z odpowiednią przerwą od euthyroxu
    Witaminy C już nie dodawałam do suplementacji, bo dbam o dietę i te 3 powyższe antyoksydanty

Z uwagi na niskie AMH lekarz dodał jeszcze DHEA 3x25mg. brałam chyba niecałe 3 tygodnie aż się podniósł poziom odpowiedni według lekarza🙂

Wszystko z odpowiednimi przerwami, nie razem🙂

W tej ostatniej stymulacji miałam najwięcej dojrzałych komórek MII aż 9 (wszystkie się ładnie zapłodniły), końcowy wynik hodowli nie jest imponujący, ale z perspektywy czasu jestem dumna z mojego ciała😊

Edit: U nas też obniżona morfologia, jaką mieliście metodę zaplodnienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:23

Estera95 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Teratozoospermia

Chapter 2, AMH 0.6
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane
    Transfer 11.24 ❄️3AA + prograf, encorton, acard, fraxiparine, intralipid, accofil, utm, beta <0.2
    Transfer 02.25 ❄️4AA + equoral, encorton, prograf, acard, neoparin, intralipid, accofil, spasmolina, utm, 8dpt beta 2.1, 10dpt beta 0.7

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    minihisteroskopia⏳
  • Pyniek90 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:

Wstałam i zaczęłam sprzątać w mieszkaniu (moja typowa reakcja na stres) i uświadomiłam sobie, że Wy tutaj mimo naprawdę różnych historii wlewacie tyle pozytywnej energii a ja przyszłam i jęczę, bo mi zapłodnili tylko jedną komórkę a ja w mojej głowie zapłodniłam sobie 10. To użalanie się to też trochę brak szacunku wobec Waszych o wiele cięższych przeżyć. Potrzebujemy tu jasnych myśli i optymizmu :)

Wydawało mi się chyba trochę, że jak usłyszałam informację o niepłodności partnera to po prostu "zrobimy in vitro" i tyle. Tymczasem wy tu przeszłyście tyle, często jeszcze zanim program był refundowany, więc w ogóle podwójne obciążenie. Może za wiele rzeczy mi w życiu przychodziło za łatwo, przynajmniej tych mniej istotnych. Ale przecież mam cudownego partnera, dach nad głową, wspaniałych przyjaciół i rodzinę, pracę, którą lubię, to o coś trzeba w tym życiu jeszcze zawalczyć :D A ja sobie uroiłam, że po 30-stce zrobię sobie dzidziusia, bo tylko tego brakuje mi do pełni szczęścia. Miałam wizję, że poseksimy się kilka razy w owulację i będzie. Cóż, ważna lekcja pokory. Zdałam sobie sprawę, że w tym całym nieszczęściu, chociaż walczę o to, o co naprawdę jest sens walczyć, czyli zdrowego dzidziusia, a nie o jakiś awans w pracy, wakacje na Bali czy domek z ogródkiem.

Nie sądziłam, że to będzie taki emocjonalny rollercoaster, że będę w tym sama, bo z nikim jeszcze poza partnerem o tym nie rozmawiałam. Na szczęście trafiłam tutaj i Wasz optymizm i determinacja są chyba lepsze niż jakiekolwiek zwierzanie się komuś, kto i tak w 100% nie pojmie, co idzie za tym procesem :D Z serca Wam dziękuję.

Wciąż mam jeden zarodek, a jak nie to trzy procedury przed sobą, przy których będę już mądrzejsza, spokojniejsza i lepiej przygotowana. Musiałam sobie popłakać, a teraz czas przegrupować wojska, otrzepać kurz bitewny i wrócić do walki :D

Raz jeszcze przepraszam, za moje żale, wszystkim Wam dziękuję i za wszystkie trzymam kciuki do białości!
    Nie masz za co przepraszać :). Każdy ma czasem gorszy dzień i potrzebuje wszystko z siebie wyrzucić. Według mnie ta grupa też jest od tego.

34💃34🕺
    AMH 4,5
    Beta
    5dpt 6,6
    7dpt 8,4
    9dpt 5,5 😥
  • Meggi_** Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:

Estera nie masz za co przepraszać! Od tego jest to forum, na lepsze i gorsze chwile. Cały ten proces jest bardzo trudny i wymaga od nas duzo sily i cierpliwości. Tym bardziej, ze wiele rzeczy jest niezależnych od nas.

Teraz mocno wierzymy w TEN zarodek! 🤞🤞

Estera95, niecierpliwa ... lubią tę wiadomość

32 👩 37 🧑
    2021 Księżniczka 👸 3cs

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
    27.03.2025 HSG ✔️/❌️
    Jajowody drożne, ale w zrostach 😔

👩:
    ✔️TSH - 1,088
    ✔️Ferrytyna - 31,3 ➡️ 50,22
    ✔️Wit D - 81,7 🙃

18.07 wizyta kwalifikacyjna in vitro

21.07 ➡️ start stymulacji
    💉 Gonal F 150j + Mensinorm 150j
    26.07 podgląd 🥚
    29.07 kolejny podgląd 🥚
    31.07 punkcja! 💉 7 komórek 🤞 5 zapłodnionych 🤞
    05.08 transfer! 🤞🍀
  • Nowa31 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie telefon z kliniki że zapłodniło się prawidłowo 20 komórek 🥹
    Jak narazie boję się cieszyć .

Estera95, sylstaa, Pyniek90, domi_, brilka, Cavarathiel, Gabi_33, Poziomka91, krakowiankq, Marysia_, niecierpliwa ..., Meggi_**, Monixma, Nel_Krk, Hania2010, Koniczynka_87, Iwkaaa lubią tę wiadomość

💁‍♀️32
    Amh - 3,01
    Kariotyp - 🆗
    👨‍💼32
    Morfologia nasienia 2%
    Kariotyp 🆗

2014 - 👧 naturalnie

II IVF 🙏🙏
  • sylstaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa31 wrote:
    🥹🥹🥹 musi być wśród nich ten jeden, wymarzony, wyczekany🍀

👩🏻‍🦰92'+🧔🏻‍♂️90'
    Starania od 04.2022

Chapter 1, AMH 0.8
    Teratozoospermia

Chapter 2, AMH 0.6
    KIR AA (mąż HLA C1C2)
    rezonans, CD138✅
    6x szczepienia pulowane

Chapter 3, AMH 0.42
    IMK, ANA, biopsja✅
    minihisteroskopia⏳
  • Pyniek90 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa31 wrote:

Wow! Wspaniale, gratuluję :)

Nowa31, Marysia_ lubią tę wiadomość

34💃34🕺
    AMH 4,5
    Beta
    5dpt 6,6
    7dpt 8,4
    9dpt 5,5 😥
  • Valletta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:

Takie nastawienie jest budujące! pamiętaj, że źle momenty w tym procesie muszą być, nie jesteśmy robotami, mamy uczucia, emocja i.. hormony :)
    Popłacz, powkurzaj się a potem wracaj ja boisko bo gra się nie skończyła :))

👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻‍♂️35l zdrowy

🖇 Starania z przerwami od 10/2019
    🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).

☘️ I IVF 07/2023 ❄️
    08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
    FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
    ☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).

☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
    🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).

4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
    preg.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ