☃️💙IVF STYCZEŃ 2025💙☃️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm.. chyba są i takie, po których można prowadzić, ale pewnie wszystko zależy od indywidualnej reakcji na dany lek 🤔 Osobiście jeśli coś miałam przepisane z antydepresantów i uspokajających, to zawsze z zastrzeżeniem żeby nie prowadzić pojazdów. Jeszcze myślę o hydroxyzynie, ale raczej też odpada 🚗
OlkaO lubi tę wiadomość
Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
Melduję się po punkcji.
Udało się pobrać 7 komórek... tyle co poprzednio, ale bardzo liczę na to, że będą lepszej jakości i że tym razem uda się coś zamrozić. Kontakt z laboratorium w poniedziałek, a transfer planowany na czwartek. Także trzymajcie kciuki. 😊Milagro ❤️🩹, sylstaa, leming_89, Jagodecka, LokaDesigner, Piękno, Cytrynka 123, Miwka, Malowybitna, Tinka8.7, Insane, MaDi, Andzia, SercePełneMarzeń, KasiaWitaminka, Woczekiwaniu, krakowiankq, domi_, Kulka , Dariana, Karolaaas, Yahu, Puszkina, Karolidu, evcix84, Cavarathiel, Yenne lubią tę wiadomość
👩❤️👨'87
niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy
starania od 2022 roku
lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka
I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
26.10. - transfer z 5 doby
4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72
Koniec pierwszej procedury.
26.11. wynik badania kariotypów ✅
II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych ??, zarodków?? - czekamy na informację z laboratorium -
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was robiła profil limfocytarny i ANA3 i co nie co orientuje się w interpretacji wyników i mogłaby na moje rzucić okiem? Niepokoją mnie niektóre parametry.
https://zapodaj.net/plik-uCyQcXSaEK
https://zapodaj.net/plik-V05bL5RnxW
Będę wdzięczna za pomoc.♀️91'♂️ 89' 👩❤️👨 16cs naturalnych
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1‼️
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Dzień dobry:). Życie mnie całkowicie przygniotło w tym tygodniu i widzę, że mam do nadrobienia dużo stron . Ale w tym też i dużo dobrych wieści . Melduję, że u mnie dziś na usg 13 pęcherzyków, doktor zadowolona, więc i ja też. 28.01 📅 kolejne usg na podgląd 🥚♥️. I prawdopodobnie 31.01 punkcja, ale to jeszcze do potwierdzenia. Dobrego weekendu Wam życzę.
Miwka, Malowybitna, LokaDesigner, Hope85, sylstaa, MaDi, domi_, Dariana, Domi0307, Karolaaas, OlkaO, Puszkina, evcix84 lubią tę wiadomość
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
Endometrioza głęboka I/II stopień (bez torbieli), cechy adenomiozy
AMH 1,64 (01.2024) -> 0,81 (11.2024)
FSH 9,54
Mało pęcherzyków antralnych
Teratozoospermia
Niedoczynność tarczycy wyrównana (Euthyrox), krzywe ok, witaminy i hormony w większości ok (niski prog), regularne cykle, własne owulacje
08.2024 ciąża naturalna
09.2024 poronienie zatrzymane 6tc, serduszko nie biło
10.2024 farmakologiczna indukcja poronienia 8tc ❤️🩹 (zarodek bez wad chromosomalnych)
10.2024 zapalenie endometrium (Metronizadol, Unidox)
9.01.2025 Kwalifikacja + start I stymulacji - długi protokół Primolut + Gonapeptyl daily 💉
⏳KIR, HLA, kariotypy, FRM1, trombofilia, CFTR -
Dariana wrote:💙 leming_89 – beta 11 dpt dla kliniki ⏸️
💙 Piękno – podgląd kurnika 🔎🥚
💙 lesniaka – punkcja 💉
💙 LokaDesigner - beta 8 dpt ⏸️
Trzymam za Was kciuki dziewczyny 🤞🏻🤞🏻🍀🍀
Dziękuję, chyba pomogło! 💚
Jagodecka, Dariana lubią tę wiadomość
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
FSH 9,54
Teratozoospermia
Niedoczynność tarczycy wyrównana (Euthyrox), krzywe ok, witaminy i hormony w większości ok (niski prog), regularne cykle, własne owulacje
08.2024 ciąża naturalna
10.2024 farmakologiczna indukcja poronienia 8tc ❤️🩹 (zarodek bez wad chromosomalnych)
9.01.2025 Kwalifikacja + start I stymulacji - długi protokół Primolut + Gonapeptyl daily 💉
Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy, martwiło mnie endometrium i ten pecherzyk i przeczucie mnie nie myliło.... lekarza mam naszczescie takiego któremu zależy na powodzeniu, nie taśmowo mimo że przemiał w klinice ogromny...
Transfer odroczony przez pecherzyk który się nie wchlonal... jeżeli zniknie podczas kontroli 1-2 dc to wtedy będę miała rozpisany cykl pod transfer... jeżeli nie to kolejne czekanie...
Z jednej strony dobrze bo robimy wszystko żeby organizm byl idealnie gotowy ale z drugiej nie znoszę już tych comiesięcznych porażek i przeszkód...
Dzisiaj nie pozostaje mi nic innego jak ryczećPiękno lubi tę wiadomość
2015 naturals 👧 🩷
❌️Amh:
06/2024 0,4 😢;
07/2024 0,5;
09/2024 0,6
01/2025 0,8 😀
✅️Inhibina b 47
✅️FSH 08/2024 11,50; 01/2025 6,77 🥰
✅️Kariotyp
✅️FMR1
✅️Regularne cykle
✅️Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone
✅️Drożność jajowodów
✅️Homocysteina 3,81
💊 euthyrox 50, tardyferon, oxodil combo
💊wit D, E, C, rutyna, jod, inozytol, kwas alfa-lipinowy, Q10, l-karnityna, NAC, resweratol, komplex B, cynk, melatonina, l-glutation, omega, laktoferyna, sanprobi IBS
🍀Start IVF grudzień 2024🍀
23.12.2024 Start stymulacji
💊puregon 450, orgalutran, ovitrelle, decapeptyl
04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona komórka -> 1 piękna blastka ❄️
03.2025 FET ❤️🤞🍀 -
kamilja wrote:Hej dziewczyny! Mam takie pytanie czy też po punkcji miałyście taki „duży” brzuch w sensie wzdęty? Czy to norma czy powód do niepokoju. Boleć jakoś szczególnie nie boli
kamilja, OlkaO lubią tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 31
AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
Regularne cykle owulacyjne ✔️
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Hipoglikemia reaktywna ❌️
Kariotyp ✔️
KIR BX ✔️
ANA1 ❌️
ANA2 miano 1:640 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35
Morfologia nasienia 👍
Fragmentacja DNA plemników 👍
Test HBA👍
Kariotyp 👍
HLAC C2C2
25.10.2023 IUI ❌
24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
23.12.2023 IUI ❌️
20.01.2024 IUI ❌️
1 IVF VII'24
13 🥚 11xMII
1x ❄️ 2BB
Sierpień 2024 transfer krio ❌️
2 IVF IX'24
8 🥚 6xMII
1x 3BC
Październik 2024 transfer ❌️
3 IVF długi protokół XII'24
8 🥚 ???MII
Styczeń transfer 😯😍 -
linka wrote:Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy, martwiło mnie endometrium i ten pecherzyk i przeczucie mnie nie myliło.... lekarza mam naszczescie takiego któremu zależy na powodzeniu, nie taśmowo mimo że przemiał w klinice ogromny...
Transfer odroczony przez pecherzyk który się nie wchlonal... jeżeli zniknie podczas kontroli 1-2 dc to wtedy będę miała rozpisany cykl pod transfer... jeżeli nie to kolejne czekanie...
Z jednej strony dobrze bo robimy wszystko żeby organizm byl idealnie gotowy ale z drugiej nie znoszę już tych comiesięcznych porażek i przeszkód...
Dzisiaj nie pozostaje mi nic innego jak ryczeć
A nie było szans, że przy jakiś lekach wchłonie się szybciej. Ja tylko napiszę na swoim przykładzie tyle, że mi się torbiel z tego zrobiła. To dostałam antykoncepcję hormonalną i Duphaston żeby właśnie szybciej wszystko poszło. I tak trochę czekałam ale już tego nie mam a były dwie
Popłacz ile potrzebujesz ale tak jak już jedna z dziewczyn pisała lepiej odroczyć transfer niż marnować nasze cenne zarodki kiedy nie ma szans na powodzenie. Ja byłam wściekła na cały świat bo też z jednej później zrobiły się dwie przy kontroli. Później dalej były. I wydawało mi się, że każda tu coś robi a ja ciągle pod górkę. Teraz z perspektywy czasu bardzo się cieszę, że ten mój ostatni zarodek z pierwszej procedury nadal na mnie czeka bo poświęciłam ten czas na diagnostykę. I odpoczynek od lekarzy klinik itp. Wiem, że człowiek by chciał już ale czasami dobrze robi taka przerwa. Ja miałam transfer w październiku ostatni i mamy już koniec stycznia a ja mam wrażenie, że psychicznie właśnie u mnie coraz lepiej. Jedyne co to odwiedzam laby na pobranie krwi 😅 ale przez ostatnie dwa miesiące po prostu żyje. Nie siedzę i nie kombinuję jak ogarnąć pracę ciągłe wyjazdy do kliniki potem L4 bo transfer, jak to znowu w pracy wytłumaczyć itp.
Mówię popłacz wyrzuć to z siebie ale musisz pamiętać o tym co zawsze tu powtarzają dziewczyny: "in vitro to maraton bardziej niż sprint". Wszystko w swoim czasie 😀 Wysyłam dużo pozytywnej energii 🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 13:23
krakowiankq, Puszkina lubią tę wiadomość
Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33
Podwyższone tsh i prolaktyna - leki Letrox 75 i 50, Bromocorn 1/2 tabletki
AMH 2,89
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️, po punkcji Neoparin i Cyclogest
17.08.24 pierwszy transfer na naturalnym cyklu
10 dbt beta ani drgnęła, progesteron 14,3
zostały ❄️❄️
14.10.24 drugi transfer
Neoparin, Esteofem , Besins, Cyclogest, Lenzetto
2dpt progesteron 19,6. Zwiekszona dawka besins
4dpt progesteron 22
10dpt progesteron 24,2 beta nie drgnęła 😞
genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
Hla-c ona C1, on C1/C2
grudzień-czekamy na wchłonięcie torbieli
styczeń/luty diagnostyka
Homocysteina 8,60
Białko s 113%
Białko c 135% oba w normie -
Marz91 wrote:A nie było szans, że przy jakiś lekach wchłonie się szybciej. Ja tylko napiszę na swoim przykładzie tyle, że mi się torbiel z tego zrobiła. To dostałam antykoncepcję hormonalną i Duphaston żeby właśnie szybciej wszystko poszło. I tak trochę czekałam ale już tego nie mam a były dwie
leming_89 lubi tę wiadomość
2015 naturals 👧 🩷
❌️Amh:
06/2024 0,4 😢;
07/2024 0,5;
09/2024 0,6
01/2025 0,8 😀
✅️Inhibina b 47
✅️Kariotyp
✅️FMR1
✅️Regularne cykle
✅️Drożność jajowodów
✅️Homocysteina 3,81
💊wit D, E, C, rutyna, jod, inozytol, kwas alfa-lipinowy, Q10, l-karnityna, NAC, resweratol, komplex B, cynk, melatonina, l-glutation, omega, laktoferyna, sanprobi IBS
04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona komórka -> 1 piękna blastka ❄️
03.2025 FET ❤️🤞🍀 -
linka wrote:Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy, martwiło mnie endometrium i ten pecherzyk i przeczucie mnie nie myliło.... lekarza mam naszczescie takiego któremu zależy na powodzeniu, nie taśmowo mimo że przemiał w klinice ogromny...
Uściski i wypłakania do końca 🫂
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
FSH 9,54
Teratozoospermia
08.2024 ciąża naturalna
linka wrote:Brałam po punkcji duphaston a od 2 dc estrofem i mimo to urosly w sumie 3 pecherzyki po punkcji. Dwa pięknie zniknęły podczas okresu a jeden uparty został i wolno się zmniejsza. Mam kontynuować estrofem i od 16 dc duphaston. Czyli jestem na cyklu sztucznym więc powinien się ogarnąć i zniknąć... oczywiście pewnie za tydzień, półtora pójdę na usg sprawdzić czy maleje czy przypadkiem nie przeradza się w torbiel bo oszalal i urósł ale na szczęście jest na razie dość maly więc chyba o torbiel martwić się nie musze ma 14 mm a miał 19 mm pod koniec poprzedniego cyklu. Mam metlik w głowie ale biorąc pod uwagę że mam jeden jedyny zarodek muszę być dobrze przygotowana... na razie serce jeszcze tego nie ogarnia i rycze jak głupia ale wiem że to dobra decyzja. W dodatku widać na usg że jajniki zmęczone po punkcji więc chyba po prostu potrzebują więcej czasu na regenerację...
Za kilka dni głowa poukłada sobie wszystko. Ciało odpocznie. I tak jak mówisz będziesz dobrze przygotowana i może z lepszym nastawieniem czego życzę. Bo to też jest ważne.Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33
AMH 2,89
zostały ❄️❄️
14.10.24 drugi transfer
4dpt progesteron 22
Hla-c ona C1, on C1/C2
styczeń/luty diagnostyka
Homocysteina 8,60
Białko s 113%
Marz91 bardzo Ci dziękuję za te słowa 🥰
Dokładnie mam to samo, czuje jakbym stała w miejscu, tutaj dziewczyny co chwilę punkcja od razu transfer, kolejne próby itd a ja ledwo doczlapalam do punkcji, efekt jeden zarodek ale w mojej sytuacji to akurat rewelacyjny wynik biorąc pod uwagę że tylko jedna komórka się zapłodniła. Ale a to poważna choroba i szpital, pozniej grypa, torbiel cykl przed punkcją, teraz jakieś przetrwałe pecherzyki i w sumie od września probuje mieć pierwszy transfer... na początku lutego mam umówione badanie immunofenotypu więc jeszcze zrobię bo czekając jedynie pozostaje mi diagnostyka na zaś no i dla świętego spokoju co tydzień będę szła podejrzeć czy pecherzyk znika, przynajmniej będę miała czas oswoić się z kolejnym odroczeniem lub pomału będę się cieszyć...
A jak Twoja torbiel? Kiedy byłaś na kontroli, kiedy idziesz ponownie?2015 naturals 👧 🩷
❌️Amh:
06/2024 0,4 😢;
07/2024 0,5;
09/2024 0,6
01/2025 0,8 😀
✅️Inhibina b 47
✅️Kariotyp
✅️FMR1
✅️Regularne cykle
✅️Drożność jajowodów
✅️Homocysteina 3,81
03.2025 FET ❤️🤞🍀 -
linka wrote:Brałam po punkcji duphaston a od 2 dc estrofem i mimo to urosly w sumie 3 pecherzyki po punkcji. Dwa pięknie zniknęły podczas okresu a jeden uparty został i wolno się zmniejsza. Mam kontynuować estrofem i od 16 dc duphaston. Czyli jestem na cyklu sztucznym więc powinien się ogarnąć i zniknąć... oczywiście pewnie za tydzień, półtora pójdę na usg sprawdzić czy maleje czy przypadkiem nie przeradza się w torbiel bo oszalal i urósł ale na szczęście jest na razie dość maly więc chyba o torbiel martwić się nie musze ma 14 mm a miał 19 mm pod koniec poprzedniego cyklu. Mam metlik w głowie ale biorąc pod uwagę że mam jeden jedyny zarodek muszę być dobrze przygotowana... na razie serce jeszcze tego nie ogarnia i rycze jak głupia ale wiem że to dobra decyzja. W dodatku widać na usg że jajniki zmęczone po punkcji więc chyba po prostu potrzebują więcej czasu na regenerację...
Mam nadzieję że czas do transferu szybko ci zleci 😊 i trzymam kciuki żeby w następnym cyklu było wszystko idealnie dla zarodka i zeby zadomowił się na 9 miesięcy 🤞Staranie od 2017
03.2020- cb
Ona:28lat
endomkit ✅ (jest ok)
Amh 3.2 ✅
HSG- jeden jajowód niedroznny ale ponoć odetkany ✅
Mthfr_1298A>C układ heterozygotyczny
PAI+1 4G układ heterozygotyczny
On:33lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml
Start klinika: lipiec 2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF
Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25 Listopad: transfer+embryoglue - beta 0
23 Grudzień: transfer+embryoglue - beta 0
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Ojej... bardzo Cię rozumiem, jak to czekanie i ciągłe przeszkody frustrują 💔 A jak sprawa z endometrium ? Podrosło dalej? Dr coś wyjaśnił ?Starania od 2020
Diagnoza: wodniak jajowodu
♀️ KIR AA
♂️ HLA-C - C2
Gameta Gdynia od 2024
08.2024-> laparoskopia,
obustronne usunięcie jajowodów 😢
10.2024 -> IVF
26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
orgalutran
6.11-> Punkcja, 4 🥚
11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
12.12 ✨️-> FET 4.1.2
8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
6+5 -> accofil
7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
-
linka wrote:Marz91 bardzo Ci dziękuję za te słowa 🥰
Dokładnie mam to samo, czuje jakbym stała w miejscu, tutaj dziewczyny co chwilę punkcja od razu transfer, kolejne próby itd a ja ledwo doczlapalam do punkcji, efekt jeden zarodek ale w mojej sytuacji to akurat rewelacyjny wynik biorąc pod uwagę że tylko jedna komórka się zapłodniła. Ale a to poważna choroba i szpital, pozniej grypa, torbiel cykl przed punkcją, teraz jakieś przetrwałe pecherzyki i w sumie od września probuje mieć pierwszy transfer... na początku lutego mam umówione badanie immunofenotypu więc jeszcze zrobię bo czekając jedynie pozostaje mi diagnostyka na zaś no i dla świętego spokoju co tydzień będę szła podejrzeć czy pecherzyk znika, przynajmniej będę miała czas oswoić się z kolejnym odroczeniem lub pomału będę się cieszyć...
A jak Twoja torbiel? Kiedy byłaś na kontroli, kiedy idziesz ponownie?
Ja mam póki co przerwę. Moje torbiele się wchłonęły. Ale z racji tego że mam braki w kirach zostałam odesłana do immunologa i mam antykoncepcję na 3 miesiące. W połowie lutego mam właśnie konsultacje z dr Jarosz i kompletuje do niej wyniki tak żeby mieć nie tylko kiry i hla-c. Właśnie w przyszłym tygodniu albo później chce zrobić immunofenotyp i powtórzyć witaminy i kwas foliowy bo z jednych wyników okazało się, że słabo to przyswajam no i zbijam też homocysteine także to też do powtórki przed samą poradą. Mi póki co też nie zostaje nic innego jak diagnostyka i czekanie. Mam też jeden zarodek. Nie był jedyny ale został tylko on i chce się przygotować. Dlatego w pełni rozumiem Twoje emocje i punkt w którym jesteś.Starania od 2020
🧑🦱 lat 30 👱 lat 33
AMH 2,89
zostały ❄️❄️
14.10.24 drugi transfer
4dpt progesteron 22
Hla-c ona C1, on C1/C2
styczeń/luty diagnostyka
Homocysteina 8,60
Białko s 113%
Mokka95 wrote:Pytanie do dziewczyn, które podchodziły po punkcji do świeżego transferu - od razu po punkcji przyjmowałyście progesteron?
Dzisiaj punkcja, progesteron mam brać od jutra rana.👩❤️👨'87
niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy
starania od 2022 roku
lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy
sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka
I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
26.10. - transfer z 5 doby
4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72
Koniec pierwszej procedury.
26.11. wynik badania kariotypów ✅
II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych ??, zarodków?? - czekamy na informację z laboratorium -
MjakMarta wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie, ale jak podzielić accofil? Prosto z ampułkostrzykawki przelewałyście lek do insulinowki? Mam podawać 1/3- najlepiej przelać od razu do 3 i przechowywać w lodówce? Proszę opiszcie po kolei jak to zrobić, bo jestem pokraką w tym temacie i boję się że zrobię coś nie tak 😣
MjakMarta lubi tę wiadomość
👩🏼 35l 🧔🏻♂️42l
Starania od 2020r🥰
- styczeń 2021r cb 😔
1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌
2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
-z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
-z 6 doby mamy 4BB
❄️❄️❄️❄️
plan na kolejny transfer:
-intralipid
-encorton
-accofil
-hydroxychloroquine
-neoparin
czekamy na Ciebie... -
MaDi wrote:Ojej... bardzo Cię rozumiem, jak to czekanie i ciągłe przeszkody frustrują 💔 A jak sprawa z endometrium ? Podrosło dalej? Dr coś wyjaśnił ?
leming_89, MaDi lubią tę wiadomość
2015 naturals 👧 🩷
❌️Amh:
06/2024 0,4 😢;
07/2024 0,5;
09/2024 0,6
01/2025 0,8 😀
✅️Inhibina b 47
✅️Kariotyp
✅️FMR1
✅️Regularne cykle
✅️Drożność jajowodów
✅️Homocysteina 3,81
03.2025 FET ❤️🤞🍀 -
Aksandra wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś z Was robiła profil limfocytarny i ANA3 i co nie co orientuje się w interpretacji wyników i mogłaby na moje rzucić okiem? Niepokoją mnie niektóre parametry.
https://zapodaj.net/plik-uCyQcXSaEK
https://zapodaj.net/plik-V05bL5RnxW
Będę wdzięczna za pomoc.
Na pewno komórki NK do zbicia, bo poziom 20% jest za wysoki (za graniczny uznaje się tak 11-12%). Z tego, co kojarzę antygen DSF70 w ANA3 ma brak związku z chorobami autoimmunologicznymi. Obecność tych przeciwciał jest zazwyczaj niespecyficzna i nie wiąże się z chorobami autoimmunologicznymi. Jednak wiem, że dr Jarosz lubi na ANA dać hydroxychlorquine - ja dostałam przy ANA miano 1:160. Jakie miałaś miano w ANA2?Aksandra lubi tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️