X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ☃️💙IVF STYCZEŃ 2025💙☃️
Odpowiedz

☃️💙IVF STYCZEŃ 2025💙☃️

Oceń ten wątek:
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. chyba są i takie, po których można prowadzić, ale pewnie wszystko zależy od indywidualnej reakcji na dany lek 🤔 Osobiście jeśli coś miałam przepisane z antydepresantów i uspokajających, to zawsze z zastrzeżeniem żeby nie prowadzić pojazdów. Jeszcze myślę o hydroxyzynie, ale raczej też odpada 🚗

OlkaO lubi tę wiadomość

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • lesniaka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po punkcji.
    Udało się pobrać 7 komórek... tyle co poprzednio, ale bardzo liczę na to, że będą lepszej jakości i że tym razem uda się coś zamrozić. Kontakt z laboratorium w poniedziałek, a transfer planowany na czwartek. Także trzymajcie kciuki. 😊

Milagro ❤️‍🩹, sylstaa, leming_89, Jagodecka, LokaDesigner, Piękno, Cytrynka 123, Miwka, Malowybitna, Tinka8.7, Insane, MaDi, Andzia, SercePełneMarzeń, KasiaWitaminka, Woczekiwaniu, krakowiankq, domi_, Kulka , Dariana, Karolaaas, Yahu, Puszkina, Karolidu, evcix84, Cavarathiel, Yenne lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨'87

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

starania od 2022 roku

lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka

I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

Koniec pierwszej procedury.

26.11. wynik badania kariotypów ✅

II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych ??, zarodków?? - czekamy na informację z laboratorium
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was robiła profil limfocytarny i ANA3 i co nie co orientuje się w interpretacji wyników i mogłaby na moje rzucić okiem? Niepokoją mnie niektóre parametry.

https://zapodaj.net/plik-uCyQcXSaEK
    https://zapodaj.net/plik-V05bL5RnxW

Będę wdzięczna za pomoc.

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Piękno Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:). Życie mnie całkowicie przygniotło w tym tygodniu i widzę, że mam do nadrobienia dużo stron :). Ale w tym też i dużo dobrych wieści ;). Melduję, że u mnie dziś na usg 13 pęcherzyków, doktor zadowolona, więc i ja też. 28.01 📅 kolejne usg na podgląd 🥚♥️. I prawdopodobnie 31.01 punkcja, ale to jeszcze do potwierdzenia. Dobrego weekendu Wam życzę:).

Miwka, Malowybitna, LokaDesigner, Hope85, sylstaa, MaDi, domi_, Dariana, Domi0307, Karolaaas, OlkaO, Puszkina, evcix84 lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

Endometrioza głęboka I/II stopień (bez torbieli), cechy adenomiozy
    AMH 1,64 (01.2024) -> 0,81 (11.2024)
    FSH 9,54
    Mało pęcherzyków antralnych

Teratozoospermia

Niedoczynność tarczycy wyrównana (Euthyrox), krzywe ok, witaminy i hormony w większości ok (niski prog), regularne cykle, własne owulacje

08.2024 ciąża naturalna
    09.2024 poronienie zatrzymane 6tc, serduszko nie biło
    10.2024 farmakologiczna indukcja poronienia 8tc ❤️‍🩹 (zarodek bez wad chromosomalnych)
    10.2024 zapalenie endometrium (Metronizadol, Unidox)

9.01.2025 Kwalifikacja + start I stymulacji - długi protokół Primolut + Gonapeptyl daily 💉

⏳KIR, HLA, kariotypy, FRM1, trombofilia, CFTR
  • Piękno Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariana wrote:
    💙 leming_89 – beta 11 dpt dla kliniki ⏸️
    💙 Piękno – podgląd kurnika 🔎🥚
    💙 lesniaka – punkcja 💉
    💙 LokaDesigner - beta 8 dpt ⏸️

Trzymam za Was kciuki dziewczyny 🤞🏻🤞🏻🍀🍀

Dziękuję, chyba pomogło! 💚

Jagodecka, Dariana lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

FSH 9,54

Teratozoospermia

Niedoczynność tarczycy wyrównana (Euthyrox), krzywe ok, witaminy i hormony w większości ok (niski prog), regularne cykle, własne owulacje

08.2024 ciąża naturalna
    10.2024 farmakologiczna indukcja poronienia 8tc ❤️‍🩹 (zarodek bez wad chromosomalnych)

9.01.2025 Kwalifikacja + start I stymulacji - długi protokół Primolut + Gonapeptyl daily 💉

• linka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy, martwiło mnie endometrium i ten pecherzyk i przeczucie mnie nie myliło.... lekarza mam naszczescie takiego któremu zależy na powodzeniu, nie taśmowo mimo że przemiał w klinice ogromny...

Transfer odroczony przez pecherzyk który się nie wchlonal... jeżeli zniknie podczas kontroli 1-2 dc to wtedy będę miała rozpisany cykl pod transfer... jeżeli nie to kolejne czekanie...

Z jednej strony dobrze bo robimy wszystko żeby organizm byl idealnie gotowy ale z drugiej nie znoszę już tych comiesięcznych porażek i przeszkód...

Dzisiaj nie pozostaje mi nic innego jak ryczeć

Piękno lubi tę wiadomość

2015 naturals 👧 🩷

❌️Amh:
    06/2024 0,4 😢;
    07/2024 0,5;
    09/2024 0,6
    01/2025 0,8 😀

✅️Inhibina b 47
    ✅️FSH 08/2024 11,50; 01/2025 6,77 🥰
    ✅️Kariotyp
    ✅️FMR1
    ✅️Regularne cykle
    ✅️Histeroskopia - stan zapalny C138, wyleczone
    ✅️Drożność jajowodów
    ✅️Homocysteina 3,81

💊 euthyrox 50, tardyferon, oxodil combo
    💊wit D, E, C, rutyna, jod, inozytol, kwas alfa-lipinowy, Q10, l-karnityna, NAC, resweratol, komplex B, cynk, melatonina, l-glutation, omega, laktoferyna, sanprobi IBS

🍀Start IVF grudzień 2024🍀
    23.12.2024 Start stymulacji
    💊puregon 450, orgalutran, ovitrelle, decapeptyl
    04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona komórka -> 1 piękna blastka ❄️
    03.2025 FET ❤️🤞🍀
  • MjakMarta Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilja wrote:
    Hej dziewczyny! Mam takie pytanie czy też po punkcji miałyście taki „duży” brzuch w sensie wzdęty? Czy to norma czy powód do niepokoju. Boleć jakoś szczególnie nie boli
    U mnie był obrzmiały, ale nie bardziej niż przed punkcją. Obserwuj się. Może to być objaw hiperstymulacji jajników. Pamiętaj teraz o nawodnieniu i diecie wysokobiałkowej. Możesz poczytać o niej na 1 stronie 🙂 Dobrze, że nie odczuwasz bólu. Jeżeli coś się zmieni tzn powiekszy się obwód brzucha, będziesz odczuwać ból klatki piersiowej koniecznie kontakt z klinika i sor.

kamilja, OlkaO lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 31
    AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
    Regularne cykle owulacyjne ✔️
    Hormony ✔️
    Drożne jajowody ✔️
    Hipoglikemia reaktywna ❌️
    Kariotyp ✔️
    KIR BX ✔️
    ANA1 ❌️
    ANA2 miano 1:640 ❌️
    NK 27% ❌️
    🙋‍♂️ 35
    Morfologia nasienia 👍
    Fragmentacja DNA plemników 👍
    Test HBA👍
    Kariotyp 👍
    HLAC C2C2

25.10.2023 IUI ❌
    24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
    23.12.2023 IUI ❌️
    20.01.2024 IUI ❌️

1 IVF VII'24
    13 🥚 11xMII
    1x ❄️ 2BB
    Sierpień 2024 transfer krio ❌️

2 IVF IX'24
    8 🥚 6xMII
    1x 3BC
    Październik 2024 transfer ❌️

3 IVF długi protokół XII'24
    8 🥚 ???MII
    Styczeń transfer 😯😍
  • Marz91 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:
    Dziewczyny dziekuje za słowa otuchy, martwiło mnie endometrium i ten pecherzyk i przeczucie mnie nie myliło.... lekarza mam naszczescie takiego któremu zależy na powodzeniu, nie taśmowo mimo że przemiał w klinice ogromny...

Transfer odroczony przez pecherzyk który się nie wchlonal... jeżeli zniknie podczas kontroli 1-2 dc to wtedy będę miała rozpisany cykl pod transfer... jeżeli nie to kolejne czekanie...

Z jednej strony dobrze bo robimy wszystko żeby organizm byl idealnie gotowy ale z drugiej nie znoszę już tych comiesięcznych porażek i przeszkód...

A nie było szans, że przy jakiś lekach wchłonie się szybciej. Ja tylko napiszę na swoim przykładzie tyle, że mi się torbiel z tego zrobiła. To dostałam antykoncepcję hormonalną i Duphaston żeby właśnie szybciej wszystko poszło. I tak trochę czekałam ale już tego nie mam a były dwie

Popłacz ile potrzebujesz ale tak jak już jedna z dziewczyn pisała lepiej odroczyć transfer niż marnować nasze cenne zarodki kiedy nie ma szans na powodzenie. Ja byłam wściekła na cały świat bo też z jednej później zrobiły się dwie przy kontroli. Później dalej były. I wydawało mi się, że każda tu coś robi a ja ciągle pod górkę. Teraz z perspektywy czasu bardzo się cieszę, że ten mój ostatni zarodek z pierwszej procedury nadal na mnie czeka bo poświęciłam ten czas na diagnostykę. I odpoczynek od lekarzy klinik itp. Wiem, że człowiek by chciał już ale czasami dobrze robi taka przerwa. Ja miałam transfer w październiku ostatni i mamy już koniec stycznia a ja mam wrażenie, że psychicznie właśnie u mnie coraz lepiej. Jedyne co to odwiedzam laby na pobranie krwi 😅 ale przez ostatnie dwa miesiące po prostu żyje. Nie siedzę i nie kombinuję jak ogarnąć pracę ciągłe wyjazdy do kliniki potem L4 bo transfer, jak to znowu w pracy wytłumaczyć itp.

Mówię popłacz wyrzuć to z siebie ale musisz pamiętać o tym co zawsze tu powtarzają dziewczyny: "in vitro to maraton bardziej niż sprint". Wszystko w swoim czasie 😀 Wysyłam dużo pozytywnej energii 🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 13:23

krakowiankq, Puszkina lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    Podwyższone tsh i prolaktyna - leki Letrox 75 i 50, Bromocorn 1/2 tabletki
    AMH 2,89

12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️, po punkcji Neoparin i Cyclogest

17.08.24 pierwszy transfer na naturalnym cyklu
    10 dbt beta ani drgnęła, progesteron 14,3
    zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    Neoparin, Esteofem , Besins, Cyclogest, Lenzetto
    2dpt progesteron 19,6. Zwiekszona dawka besins
    4dpt progesteron 22
    10dpt progesteron 24,2 beta nie drgnęła 😞
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    grudzień-czekamy na wchłonięcie torbieli
    styczeń/luty diagnostyka
    Homocysteina 8,60
    Białko s 113%
    Białko c 135% oba w normie
  • linka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    A nie było szans, że przy jakiś lekach wchłonie się szybciej. Ja tylko napiszę na swoim przykładzie tyle, że mi się torbiel z tego zrobiła. To dostałam antykoncepcję hormonalną i Duphaston żeby właśnie szybciej wszystko poszło. I tak trochę czekałam ale już tego nie mam a były dwie
    Brałam po punkcji duphaston a od 2 dc estrofem i mimo to urosly w sumie 3 pecherzyki po punkcji. Dwa pięknie zniknęły podczas okresu a jeden uparty został i wolno się zmniejsza. Mam kontynuować estrofem i od 16 dc duphaston. Czyli jestem na cyklu sztucznym więc powinien się ogarnąć i zniknąć... oczywiście pewnie za tydzień, półtora pójdę na usg sprawdzić czy maleje czy przypadkiem nie przeradza się w torbiel bo oszalal i urósł ale na szczęście jest na razie dość maly więc chyba o torbiel martwić się nie musze ma 14 mm a miał 19 mm pod koniec poprzedniego cyklu. Mam metlik w głowie ale biorąc pod uwagę że mam jeden jedyny zarodek muszę być dobrze przygotowana... na razie serce jeszcze tego nie ogarnia i rycze jak głupia ale wiem że to dobra decyzja. W dodatku widać na usg że jajniki zmęczone po punkcji więc chyba po prostu potrzebują więcej czasu na regenerację...

leming_89 lubi tę wiadomość

2015 naturals 👧 🩷

❌️Amh:
    06/2024 0,4 😢;
    07/2024 0,5;
    09/2024 0,6
    01/2025 0,8 😀

✅️Inhibina b 47
    ✅️Kariotyp
    ✅️FMR1
    ✅️Regularne cykle
    ✅️Drożność jajowodów
    ✅️Homocysteina 3,81

💊wit D, E, C, rutyna, jod, inozytol, kwas alfa-lipinowy, Q10, l-karnityna, NAC, resweratol, komplex B, cynk, melatonina, l-glutation, omega, laktoferyna, sanprobi IBS

04.01.2025 Punkcja 3 🥚-> 2 dojrzałe komórki 🌞🌞 -> 1 zapłodniona komórka -> 1 piękna blastka ❄️
    03.2025 FET ❤️🤞🍀
  • Piękno Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:

Uściski i wypłakania do końca 🫂

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

FSH 9,54

Teratozoospermia

08.2024 ciąża naturalna

• Mokka95 Debiutantka

Wysłany: 25 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które podchodziły po punkcji do świeżego transferu - od razu po punkcji przyjmowałyście progesteron?

• Marz91 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:
    Brałam po punkcji duphaston a od 2 dc estrofem i mimo to urosly w sumie 3 pecherzyki po punkcji. Dwa pięknie zniknęły podczas okresu a jeden uparty został i wolno się zmniejsza. Mam kontynuować estrofem i od 16 dc duphaston. Czyli jestem na cyklu sztucznym więc powinien się ogarnąć i zniknąć... oczywiście pewnie za tydzień, półtora pójdę na usg sprawdzić czy maleje czy przypadkiem nie przeradza się w torbiel bo oszalal i urósł ale na szczęście jest na razie dość maly więc chyba o torbiel martwić się nie musze ma 14 mm a miał 19 mm pod koniec poprzedniego cyklu. Mam metlik w głowie ale biorąc pod uwagę że mam jeden jedyny zarodek muszę być dobrze przygotowana... na razie serce jeszcze tego nie ogarnia i rycze jak głupia ale wiem że to dobra decyzja. W dodatku widać na usg że jajniki zmęczone po punkcji więc chyba po prostu potrzebują więcej czasu na regenerację...

Za kilka dni głowa poukłada sobie wszystko. Ciało odpocznie. I tak jak mówisz będziesz dobrze przygotowana i może z lepszym nastawieniem czego życzę. Bo to też jest ważne.

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    AMH 2,89

zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    4dpt progesteron 22
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    styczeń/luty diagnostyka
    Homocysteina 8,60
    Białko s 113%
  • linka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 bardzo Ci dziękuję za te słowa 🥰
    Dokładnie mam to samo, czuje jakbym stała w miejscu, tutaj dziewczyny co chwilę punkcja od razu transfer, kolejne próby itd a ja ledwo doczlapalam do punkcji, efekt jeden zarodek ale w mojej sytuacji to akurat rewelacyjny wynik biorąc pod uwagę że tylko jedna komórka się zapłodniła. Ale a to poważna choroba i szpital, pozniej grypa, torbiel cykl przed punkcją, teraz jakieś przetrwałe pecherzyki i w sumie od września probuje mieć pierwszy transfer... na początku lutego mam umówione badanie immunofenotypu więc jeszcze zrobię bo czekając jedynie pozostaje mi diagnostyka na zaś no i dla świętego spokoju co tydzień będę szła podejrzeć czy pecherzyk znika, przynajmniej będę miała czas oswoić się z kolejnym odroczeniem lub pomału będę się cieszyć...

A jak Twoja torbiel? Kiedy byłaś na kontroli, kiedy idziesz ponownie?

2015 naturals 👧 🩷

❌️Amh:
    06/2024 0,4 😢;
    07/2024 0,5;
    09/2024 0,6
    01/2025 0,8 😀

✅️Inhibina b 47
    ✅️Kariotyp
    ✅️FMR1
    ✅️Regularne cykle
    ✅️Drożność jajowodów
    ✅️Homocysteina 3,81

03.2025 FET ❤️🤞🍀
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:

Mam nadzieję że czas do transferu szybko ci zleci 😊 i trzymam kciuki żeby w następnym cyklu było wszystko idealnie dla zarodka i zeby zadomowił się na 9 miesięcy 🤞

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    Ona:28lat
    endomkit ✅ (jest ok)
    Amh 3.2 ✅
    HSG- jeden jajowód niedroznny ale ponoć odetkany ✅
    Mthfr_1298A>C układ heterozygotyczny
    PAI+1 4G układ heterozygotyczny
    On:33lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml

Start klinika: lipiec 2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF
    Październik: punkcja - pobrano 12, dojrzałych 11, zapłodniono 6 (zgodnie z dofinansowaniem),
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25 Listopad: transfer+embryoglue - beta 0
    23 Grudzień: transfer+embryoglue - beta 0

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • MaDi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:

Ojej... bardzo Cię rozumiem, jak to czekanie i ciągłe przeszkody frustrują 💔 A jak sprawa z endometrium ? Podrosło dalej? Dr coś wyjaśnił ?

Starania od 2020
    Diagnoza: wodniak jajowodu
    ♀️ KIR AA
    ♂️ HLA-C - C2

Gameta Gdynia od 2024
    08.2024-> laparoskopia,
    obustronne usunięcie jajowodów 😢

10.2024 -> IVF
    26.10: Stymulacja: gonal, mensinorm,
    orgalutran
    6.11-> Punkcja, 4 🥚
    11.11 🇵🇱 -> ET 4.1.1 ⛔️
    12.12 ✨️-> FET 4.1.2
    8dpt ⏸️ beta 78.11 ->11dpt beta 265.60 -> 16dpt beta 2 259
    02.01 usg GS 1.34 YS 0.79 CRL 0.2 🍀
    6+5 -> accofil
    7+6-> CRL 1.59, ❤️ 145 🍀
    preg.png
  • Marz91 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka wrote:
    Marz91 bardzo Ci dziękuję za te słowa 🥰
    Dokładnie mam to samo, czuje jakbym stała w miejscu, tutaj dziewczyny co chwilę punkcja od razu transfer, kolejne próby itd a ja ledwo doczlapalam do punkcji, efekt jeden zarodek ale w mojej sytuacji to akurat rewelacyjny wynik biorąc pod uwagę że tylko jedna komórka się zapłodniła. Ale a to poważna choroba i szpital, pozniej grypa, torbiel cykl przed punkcją, teraz jakieś przetrwałe pecherzyki i w sumie od września probuje mieć pierwszy transfer... na początku lutego mam umówione badanie immunofenotypu więc jeszcze zrobię bo czekając jedynie pozostaje mi diagnostyka na zaś no i dla świętego spokoju co tydzień będę szła podejrzeć czy pecherzyk znika, przynajmniej będę miała czas oswoić się z kolejnym odroczeniem lub pomału będę się cieszyć...

A jak Twoja torbiel? Kiedy byłaś na kontroli, kiedy idziesz ponownie?

Ja mam póki co przerwę. Moje torbiele się wchłonęły. Ale z racji tego że mam braki w kirach zostałam odesłana do immunologa i mam antykoncepcję na 3 miesiące. W połowie lutego mam właśnie konsultacje z dr Jarosz i kompletuje do niej wyniki tak żeby mieć nie tylko kiry i hla-c. Właśnie w przyszłym tygodniu albo później chce zrobić immunofenotyp i powtórzyć witaminy i kwas foliowy bo z jednych wyników okazało się, że słabo to przyswajam no i zbijam też homocysteine także to też do powtórki przed samą poradą. Mi póki co też nie zostaje nic innego jak diagnostyka i czekanie. Mam też jeden zarodek. Nie był jedyny ale został tylko on i chce się przygotować. Dlatego w pełni rozumiem Twoje emocje i punkt w którym jesteś.

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33
    AMH 2,89

zostały ❄️❄️
    14.10.24 drugi transfer
    4dpt progesteron 22
    Hla-c ona C1, on C1/C2
    styczeń/luty diagnostyka
    Homocysteina 8,60
    Białko s 113%
  • lesniaka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka95 wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które podchodziły po punkcji do świeżego transferu - od razu po punkcji przyjmowałyście progesteron?

Dzisiaj punkcja, progesteron mam brać od jutra rana.

👩‍❤️‍👨'87

niedoczynność tarczycy, nawracające mięśniaki macicy

starania od 2022 roku

lipiec 2022 - sierpień 2023 - 3 cm mięśniak modelujący macicę, bardzo obfite krwawienia miesiączkowe, obniżone wyniki krwi - po wielu pobytach w szpitalu, histeroskopiach , łyżeczkowaniach ostatecznie propozycja laparotomii i usunięcia macicy

sierpień 2023 - AP Katowice dr GM ❤️
    2023/2024 - 6 histeroskopii, usunięto mięśniaka

I procedura - start: październik 2024 (protokół krótki)
    21.10. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych 3, 1 zarodek 5BB
    26.10. - transfer z 5 doby
    4.11. - beta 9dpt <1,20 ❌️ progesteron 7,72

Koniec pierwszej procedury.

26.11. wynik badania kariotypów ✅

II procedura - start: grudzień 2024 (protokół długi)
    25.01. - punkcja; pobrano 7 🥚, zapłodnionych ??, zarodków?? - czekamy na informację z laboratorium
  • Kulka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjakMarta wrote:
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale jak podzielić accofil? Prosto z ampułkostrzykawki przelewałyście lek do insulinowki? Mam podawać 1/3- najlepiej przelać od razu do 3 i przechowywać w lodówce? Proszę opiszcie po kolei jak to zrobić, bo jestem pokraką w tym temacie i boję się że zrobię coś nie tak 😣
    Ja odkręcałam igły z insulinowek, naciągałam na równe wartości tak żeby w każdej było po 1/3 z całego accofilu, i wlewałam accofil z tej strzykawki. Potem te insulinowki trzymałam w lodówce

MjakMarta lubi tę wiadomość

👩🏼 35l 🧔🏻‍♂️42l
    Starania od 2020r🥰

- styczeń 2021r cb 😔

1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
    🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
    🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
    🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
    🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌

2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
    -z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
    -z 6 doby mamy 4BB
    ❄️❄️❄️❄️

plan na kolejny transfer:
    -intralipid
    -encorton
    -accofil
    -hydroxychloroquine
    -neoparin

czekamy na Ciebie...<3
  • linka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDi wrote:
    Ojej... bardzo Cię rozumiem, jak to czekanie i ciągłe przeszkody frustrują 💔 A jak sprawa z endometrium ? Podrosło dalej? Dr coś wyjaśnił ?
    Z endometrium jednak w ogóle nie ma problemu, zostało źle zmierzone... dzisiaj prawie 8 mm, więc idealnie

leming_89, MaDi lubią tę wiadomość

2015 naturals 👧 🩷

❌️Amh:
    06/2024 0,4 😢;
    07/2024 0,5;
    09/2024 0,6
    01/2025 0,8 😀

✅️Inhibina b 47
    ✅️Kariotyp
    ✅️FMR1
    ✅️Regularne cykle
    ✅️Drożność jajowodów
    ✅️Homocysteina 3,81

03.2025 FET ❤️🤞🍀
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was robiła profil limfocytarny i ANA3 i co nie co orientuje się w interpretacji wyników i mogłaby na moje rzucić okiem? Niepokoją mnie niektóre parametry.

https://zapodaj.net/plik-uCyQcXSaEK
    https://zapodaj.net/plik-V05bL5RnxW

Będę wdzięczna za pomoc.

Na pewno komórki NK do zbicia, bo poziom 20% jest za wysoki (za graniczny uznaje się tak 11-12%). Z tego, co kojarzę antygen DSF70 w ANA3 ma brak związku z chorobami autoimmunologicznymi. Obecność tych przeciwciał jest zazwyczaj niespecyficzna i nie wiąże się z chorobami autoimmunologicznymi. Jednak wiem, że dr Jarosz lubi na ANA dać hydroxychlorquine - ja dostałam przy ANA miano 1:160. Jakie miałaś miano w ANA2?

Aksandra lubi tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ