❄️⛄️🩵 IVF STYCZEŃ '24 ❄️⛄️🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna29 wrote:Kurcze Izka😱 teraz doczytałam że acard osobno z magnezem a ja To biorę razem wszystkie rano w sumie tak lekarz napisał że rano wszystkie 🙉z tym że magnez biorę na własną rękę i myslalm że też razem...mam nadzieję że nic nie namieszam ty mixem...od jutra będę brać magnez wieczorem ...:/czemu nie zapytałam was wcześniej...kurde:/
izabelka90, Limonka26 lubią tę wiadomość
👩 i 👦33 l. // starania od 2016
Endometrioza 4 st., 2020 obszerna laparoskopia i drożność jajowodów. Znów niedrożne ❌
AMH: 0,45 >> 0,66
2023 - nawrót endo. oraz adeno.
Trombofilia: ❌ MTHFR, PAI-1, Leiden, R2
Subkliniczna niedoczynność tarczycy - Euthyrox
Kariotypy ✔️
Histero: hist-pat. ✔️CD138 (+) wyleczone ✔️
I procedura (IMSI) - 2023, krótki protokół
💉 gonapeptyl daily, menopur, orgalutran
📅 10.11.2023 punkcja. 5 komórek >> ❄️❄️3AB, 5BC
📅 06.12.2023 FET 3AB CS, endo. 12 mm
12 dpt beta <0,1, prog. 14,43 ☹️❌
📅 31.07.2024 - FET 5BC CS, endo. 12dc 11 mm, Embryoglue.
6 dpt beta <0,2, prog. 30❌
II procedura (ICSI + fertile chip), długi protokół
💉 Gonapeptyl daily 21 dni solo a potem z Menopurem i Rekovelle
📅30.10.2024 - punkcja. 2 komórki >> ❄️3BB
📅11.2024 - FET ?? -
Fiszka wrote:Hej Dziewczyny! Nie udzielałam się od jakiegoś,bo myślałam że sama ogarnę, ale DUPA! Potrzebuję Waszej pomocy😉
Dzisiaj miałam wizytę przed transferem mojej ostatniej blastki... 12dc, cykl naturalny, pęcherzyk 22mm jeszcze nie pękł( ostatnie owu pomiędzy 11-13dc). Endo słabiutko: 6,3mm😒 prog. 0.89 ng/ml. Wizyta z komentarzem typu: "przemyśl to, bo słabe to endometrium, możemy zobaczyć jak w piątek, ale chyba lepiej odpuścić ten cykl". Zapisałam się na piątek, ale kminię, czy nie odwołać tej wizyty, bo może strata kasy, bo pewnie to endo nie urośnie zbyt wiele i lepiej odpuścić....
Dżizas! Nie wiem co się u mnie popsuło😐
Czytam Was codziennie i trzymam kciukasy💚😀Nadzieja25, Fiszka lubią tę wiadomość
👩🏻 (29) ❤️ 🧔🏻 (39)
03.2023 IUI 💔
04.2023 IUI 💔
12.2023 start IVF
9.12 punkcja ● 16 komórek ❤️
❄️ 5.1.1, ❄️ 5.1.1, ❄️ 6.1.2, ❄️ 3.1.1,
❄️ 3.1.1, ❄️ 6.1.1, ❄️ 5.2.2
NGS 4 zdrowe/4 zbadane ❤️
CD138/CD56/CD15/CD79A nieprawidłowe 💔
Transfer odroczony 🥺 -
domi_ wrote:Najbardziej mnie dziwi, że lekarz Ci kazał brać acard rano 😮
Jeśli od jutra będę brała wieczorem akard z odstępem jak Izka pisała magnezu 4h to coś da czy już nie wiele ? -
Joanna29 wrote:Co acard też zle🙈może dla tego ja się tak źle czuje 🙈ciągle bym spala itd...aż się boję jutrzejszych wyników skoro źle brałam leki...ale jak będą zle vos nie tak to mu powiem co myślę mam rozpiskę sam mi ją drukował więc wdl zalecenia biore:((( i tak już podczytuje jak piszecie o tych lekach i widziałam różnice między nami ale nie dopytywałam początkowo, uznając że może to nie ma znaczenia :/mam do siebie żal że was nie dopytywałam więcej ale też nie chciałam bo wy tu przed transferkami ,punkcję inne emocje ..
Jeśli od jutra będę brała wieczorem akard z odstępem jak Izka pisała magnezu 4h to coś da czy już nie wiele ?
https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/108921/jestem-w-28-tygodniu-ciazy-i-przyjmuje-acard-150-mg-ale-rowniez-mWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 23:16
Joanna29, domi_ lubią tę wiadomość
👩🏻 (29) ❤️ 🧔🏻 (39)
03.2023 IUI 💔
04.2023 IUI 💔
12.2023 start IVF
9.12 punkcja ● 16 komórek ❤️
❄️ 5.1.1, ❄️ 5.1.1, ❄️ 6.1.2, ❄️ 3.1.1,
❄️ 3.1.1, ❄️ 6.1.1, ❄️ 5.2.2
NGS 4 zdrowe/4 zbadane ❤️
CD138/CD56/CD15/CD79A nieprawidłowe 💔
Transfer odroczony 🥺 -
Joanna29 wrote:Co acard też zle🙈może dla tego ja się tak źle czuje 🙈ciągle bym spala itd...aż się boję jutrzejszych wyników skoro źle brałam leki...ale jak będą zle vos nie tak to mu powiem co myślę mam rozpiskę sam mi ją drukował więc wdl zalecenia biore:((( i tak już podczytuje jak piszecie o tych lekach i widziałam różnice między nami ale nie dopytywałam początkowo, uznając że może to nie ma znaczenia :/mam do siebie żal że was nie dopytywałam więcej ale też nie chciałam bo wy tu przed transferkami ,punkcję inne emocje ..
Jeśli od jutra będę brała wieczorem akard z odstępem jak Izka pisała magnezu 4h to coś da czy już nie wiele ?
Kiedy się idzie do lekarza i to zakłada się przecież z góry, że to on powinien najlepiej wiedzieć jak te wszystkie leki brać.
Może skonsultuj to z lekarzem - a nóż ma jakąś argumentację na to czemu zlecił Ci przyjmowanie tych leków w konkretnie tej porze.
Jeśli chodzi o acard to moja lekarka specyficznie mówił, że ten lek ma być brany wieczorem. Jest to związane z wydzielaniem jakiegoś hormonu, ale musiałabyś sobie wpisać w googla po więcej info. Moze w Twoim przypadku nie ma to znaczenia, a w moim ma ? 🤷♀️Joanna29 lubi tę wiadomość
Endometrioza 4 st., 2020 obszerna laparoskopia i drożność jajowodów. Znów niedrożne ❌
Kariotypy ✔️
📅11.2024 - FET ?? -
Dziękuję wam🥺nie no im bliżej tym gorzej mam wrażenie że znów będzie dupa z tego..
Też trochę mnie to dziwiło początkowo ponieważ wcześniej podczas starań brałam też właśnie wieczorem acard ..
Pytanie czy lekarz nie zwrócił szczegółowo uwagi na leki jakie zapisuje i ich dawkowanie z porą dnia czy jak wyżej Domi napisała że może to nie ma jakiejś jednak znaczenia ...no nic zwariować można, ale i człowiek iczy się pokory kiedy jest na takim etapie życia...muszę tak czy siak czekać do piątku na wizytę ale uwierzcie mi aż mi się gorąco zrobiło jak przeczytałam ck Izka napisała później wy no i myśli miliony w głowie...no nic tylko spokój mnie uratuje ...
Od jutra wezmę wieczorem jak wy bo nie czuje się bezpiecznie ...większość bierzecie wieczorem bądź nawet wszystkie więc ja nie jestem wyjątkiem uważam że lekarz to zbagatelizował przeoczył zwał jak zwał ...domi_ lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, od ponad 2 lat staramy się z mężem o dziecko, mamy po 33 lata, zrobiliśmy podstawowe badania, z których wynika, że wszystko jest w porządku - teoretycznie. Nie stwierdzono żadnych niedrożności, problemów z nasieniem… Dostaliśmy etykietkę: bezpłodność o niewyjaśnionej przyczynie. W grudniu mieliśmy pierwszą inseminację (praktycznie kilka dni po HyFoSy), święta przepłakane, ale teraz w piątek mamy mieć drugą, jednak nie robimy sobie w związku z nią już większych nadziei. Z polecenia lekarki umówiliśmy się też na przyszły tydzień do Gamety. W związku z tym chciałabym podpytać, ile czasu w Waszym przypadku zajęło uzupełnienie koniecznych badań, wprowadzanie farmakologii przed zabiegiem? Chciałabym się zorientować, ile czasu może upłynąć od pierwszej wizyty do ew. transferu. Trzymam kciuki za Was wszystkie!
Joanna29 lubi tę wiadomość
💁♀️34 lata
AMH 0,75
Histeroskopia ☑️
HyCoSy ☑️
🙋♂️34 lata
zdrów jak 🐟
Inseminacje - ❌❌ (2023 r.)
Punkcja - pobrano 6, do 5 dn. -> 3 x ❄️
Kriotransfer na cyklu sztucznym
I -> 6 MAJ 2024 ❌
II -> 3 CZERWCA
III -> 1 LIPCA ❓ -
Tusiek wrote:Cześć Dziewczyny, od ponad 2 lat staramy się z mężem o dziecko, mamy po 33 lata, zrobiliśmy podstawowe badania, z których wynika, że wszystko jest w porządku - teoretycznie. Nie stwierdzono żadnych niedrożności, problemów z nasieniem… Dostaliśmy etykietkę: bezpłodność o niewyjaśnionej przyczynie. W grudniu mieliśmy pierwszą inseminację (praktycznie kilka dni po HyFoSy), święta przepłakane, ale teraz w piątek mamy mieć drugą, jednak nie robimy sobie w związku z nią już większych nadziei. Z polecenia lekarki umówiliśmy się też na przyszły tydzień do Gamety. W związku z tym chciałabym podpytać, ile czasu w Waszym przypadku zajęło uzupełnienie koniecznych badań, wprowadzanie farmakologii przed zabiegiem? Chciałabym się zorientować, ile czasu może upłynąć od pierwszej wizyty do ew. transferu. Trzymam kciuki za Was wszystkie!
11 wrzesień pierwsza wizyta, punkcja 3 listopada, nieudany transfer 2 grudnia
Robiłam tylko podstawowe badania wymagane do in vitro, miałam jedynie USG piersi i cytologie
A i USG tarczycy i wyniki badań z krwi dla tarczycy bo mam niedoczynnośćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 00:28
-
Joanna29 wrote:Dziękuję wam🥺nie no im bliżej tym gorzej mam wrażenie że znów będzie dupa z tego..
Też trochę mnie to dziwiło początkowo ponieważ wcześniej podczas starań brałam też właśnie wieczorem acard ..
Pytanie czy lekarz nie zwrócił szczegółowo uwagi na leki jakie zapisuje i ich dawkowanie z porą dnia czy jak wyżej Domi napisała że może to nie ma jakiejś jednak znaczenia ...no nic zwariować można, ale i człowiek iczy się pokory kiedy jest na takim etapie życia...muszę tak czy siak czekać do piątku na wizytę ale uwierzcie mi aż mi się gorąco zrobiło jak przeczytałam ck Izka napisała później wy no i myśli miliony w głowie...no nic tylko spokój mnie uratuje ...
Od jutra wezmę wieczorem jak wy bo nie czuje się bezpiecznie ...większość bierzecie wieczorem bądź nawet wszystkie więc ja nie jestem wyjątkiem uważam że lekarz to zbagatelizował przeoczył zwał jak zwał ...
1. Często trafia sie info, że acard wpływa na hormon ACE. Skopiuje zdanie z neta, bo nie chce czegoś przekręcić: „Podawanie inhibitorów ACE wieczorem koreluje z biologicznym rytmem działania tego hormonu”.
2. W ulotkach nie ma info, że trzeba brać wieczorem tylko, że po posiłku. A niektóre komentarze mówią, że nie ma konkretnej pory.
Znowu mi taka myśl po głowie chodzi, że może są jeszcze dodatkowe/indywidualne okoliczności, które warunkują, że w moim przypadku konieczne jest branie tego leku wieczorem.
W ogóle się nie dziwię Twojej reakcji, bo każda z nas chce żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik i zależy nam, zeby maksymalnie zwiększyć szanse. A skąd wiedzieć co jest konieczne do przestrzegania w 100% a co subiektywne i nie ma aż takiego znaczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 00:00
Joanna29, izabelka90 lubią tę wiadomość
Kariotypy ✔️
📅11.2024 - FET ?? -
Nadzieja25 wrote:11 wrzesień pierwsza wizyta, punkcja 3 listopada, nieudany transfer 2 grudnia
08.08 - pierwsza konsultacja w klinice, która miała być kontynuacja wcześniejszego leczenia.
10.11 - punkcja
06.12 - kriotransfer na sztucznym cyklu
Kariotypy ✔️
📅11.2024 - FET ?? -
domi_ wrote:Aż zaczęłam sobie w necie czytać o tym acardzie i:
1. Często trafia sie info, że acard wpływa na hormon ACE. Skopiuje zdanie z neta, bo nie chce czegoś przekręcić: „Podawanie inhibitorów ACE wieczorem koreluje z biologicznym rytmem działania tego hormonu”.
2. W ulotkach nie ma info, że trzeba brać wieczorem tylko, że po posiłku. A niektóre komentarze mówią, że nie ma konkretnej pory.
Znowu mi taka myśl po głowie chodzi, że może są jeszcze dodatkowe, subiektywne okoliczności, które warunkują, że w moim przypadku konieczne jest branie tego leku wieczorem.
W ogóle się nie dziwię Twojej reakcji, bo każda z nas chce żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik i zależy nam, zeby maksymalnie zwiększyć szanse. A skąd wiedzieć co jest konieczne do przestrzegania w 100% a co subiektywne i nie ma aż takiego znaczenia?domi_ lubi tę wiadomość
-
Joanna29 wrote:Masz racje 👌 na co my mamy wpływ na nic możemy tylko przestrzegać zaleceń a wszystko jak widać wychodzi w czasie..będę się modlić aby tylko nie miało to wpływu tym razem na wyniki🙈i endo ...bo miało rosnąć stąd zwiększono estrofem a jeśli dawkowanie acardu może coś zaburzyć to dowiem się tego podczas wizyty..ale będę nerwowa w piątek już to widzę ,zresztą już jestem niespokojna i w głowie myśl że ten cykl stracony będzie znów...🙈 dziękuję że jesteście ❤
Powodzenia podczas badań! 🙏✊🏻
Daj koniecznie znać jak poszło!Joanna29, izabelka90 lubią tę wiadomość
Kariotypy ✔️
📅11.2024 - FET ?? -
domi_ wrote:To chyba mocno zależy od sytuacji. U mnie było sporo badań. W szczególności na jeden wynik musiałam długo czekać, a potem jeszcze rozszerzenie badań tarczycy i podwyższonej prolaktyny.
08.08 - pierwsza konsultacja w klinice, która miała być kontynuacja wcześniejszego leczenia.
10.11 - punkcja
06.12 - kriotransfer na sztucznym cyklu
Masz rację, dopisałam że robiłam tylko wymagane badania. Słuszna uwaga 😊😊 -
domi_ wrote:Aż zaczęłam sobie w necie czytać o tym acardzie i:
Znowu mi taka myśl po głowie chodzi, że może są jeszcze dodatkowe/indywidualne okoliczności, które warunkują, że w moim przypadku konieczne jest branie tego leku wieczorem.
W ogóle się nie dziwię Twojej reakcji, bo każda z nas chce żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik i zależy nam, zeby maksymalnie zwiększyć szanse. A skąd wiedzieć co jest konieczne do przestrzegania w 100% a co subiektywne i nie ma aż takiego znaczenia?
Ja acard biore przed poludniem bo wieczorem mam clexane a ponoc miedzy nimi powinien byc odstep ok. 8hJoanna29 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:) powodzenia dziś 🌹
Ann🔆, izabelka90, Mania2810, Opio, MK32 lubią tę wiadomość
Ja 32, mąż 33.
Starania od stycznia '20.
Obniżone parametry nasienia,
Allo 0% ,
Biopsja endometrium 12/10 - leczenie od grudnia '23 do lutego '24
I IVF start maj '23. Uzyskano 3 Zarodki
1 transfer czerwiec 23 5AB -nieudany
2 transfer lipiec 23 4CC - nieudany
3 transfer wrzesień 23 - 4AC - nieudany
Zmiana kliniki
Start stymulacji listopad.
Mamy 1 przebadany Zarodek 5.1.1.
Transfer z immunoglobulinami.
23.04. TRANSFER 🙏🦋❤️
5 dpt ⏸️ beta 17,74 🙏
7 dpt beta 56,13 , progesteron 34,78 🙏
9 dpt beta 150,90 🙏
13 dpt beta 903,80 🙏
17 dpt beta 4312 , prog 32,58 🙏
21 dpt beta 14 4330 , prog 28,73 🙏
28 dpt jest ❤️🙏 6+4
8+1 CRL 2cm 🙏
10+4 CRL 4,3 cm 🙏
12+4 CRL 7,5 cm 🙏
16+5 200g🙏💜
20+4 400 g 🙏❤️
24+3 710 g i 31 cm 🙏💜
28+3 1250 g 🙏🩷
32+ 2 1810 i 44 cm 🙏❤️
-
Dzień dobry bardzo🙈
Powodzenia dla wszystkich!🫶 (tych testujących w krzakach też)✊🏼🍀🍀
AnaParis🩷✊🏼🍀
Graża! bo Ty też masz dziś ważny dzień. Wiatru w żagle, czy co tam jeszcze😂 niech ta dzisiejsza wizyta będzie owocna i ruszaj z tą produkcją jaj🐓🐓🐓✊🏼🍀🍀dawaj znać jak po wizycie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 07:08
izabelka90, AnaParis, Yahu, MK32 lubią tę wiadomość
38 lat | Endometrioza III | 2013 usunięcie jajnika | IO |
AMH 2020 0,79 ->2023 0,51 | MTHFR C677T hetero | 12.2023 histero zabiegowa nisza | KIR AA (brak 5!) |
▪️3 pełne procedury IVF - 5 transferów
Transfer 08.2020 (N) ET 8b | 4dpt - 6,55 | 7dpt - 19 | 11dpt - 159,5 | 13dpt - 455,6 | 18dpt - 2228,0 | 23dpt - 7309 | 05.2021 Po 8 latach starań mamy synka 👦 ❤️
Walczymy o rodzeństwo!
Transfer 09.2022 (N) ET 3BB cb💔
Transfer 04.2023 (N) FET 2AC cb💔
✖️ 06.2023 klapa (pęcherzyki pękły przed punkcją) Zmiana kliniki!
Transfer 01.2024 (S) FET 4AB💔
Transfer 04.2024 (N) FET 4BA💔
poronienie zatrzymane 9tc (8+3) 🖤👼🏻 -
Ananans wrote:A ja za to brałam acard 1-0-1, neoparin 0-0-1 i magnez 2-2-2 ^^ to dopiero combo. I w ciąży nie jestem
Trzymam kciuki za Ciebie i cała tu garstkę nas na grupie abyśmy w końcu i my mogły się cieszyć 💗domi_ lubi tę wiadomość