❄️⛄️🩵 IVF STYCZEŃ '24 ❄️⛄️🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
MartitaK wrote:Tak. W końcu do Niego trafiłam i wiem ze to moje ostatnie podejścia. Na kolejne poronienia nie mam siły. Ty tez jesteś u Niego? Mi podważył zalecenia Maliny i cóż. Idę w to 🙈
To świetny specjalista ,dzięki niemu jestem w 24 TC. Pod jego okiem dopiero ruszyliśmy z jakąkolwiek implantacja zarodków. Człowiek anioł ,z olbrzymim doświadczeniem ... Na znanym lekarzy ma moc opinii i to jakich. Bardzo żałuję ,że poszłam do niego dopiero po 4 ivf w innych krakowskich klinikach. Staraliśmy się 6 lat ...
Justi11 lubi tę wiadomość
-
MartitaK wrote:Ja tak z przyczajki to zrobię. Pewnie nawet nie będę miała odwagi się pochwalić jeśliby jakimś cudem się udało. Pewnie dopiero po 12 tyg cicho zaczęłabym się cieszyć.
Też tak mam jak Ty 😀 pewnie jak zacznę to zniknę na chwilę, tak mam jak coś ważnego dla mnie się dzieje 😀MartitaK, Justyna_93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaryophyllaceae wrote:To świetny specjalista ,dzięki niemu jestem w 24 TC. Pod jego okiem dopiero ruszyliśmy z jakąkolwiek implantacja zarodków. Człowiek anioł ,z olbrzymim doświadczeniem ... Na znanym lekarzy ma moc opinii i to jakich. Bardzo żałuję ,że poszłam do niego dopiero po 4 ivf w innych krakowskich klinikach. Staraliśmy się 6 lat ...
-
caryophyllaceae wrote:To świetny specjalista ,dzięki niemu jestem w 24 TC. Pod jego okiem dopiero ruszyliśmy z jakąkolwiek implantacja zarodków. Człowiek anioł ,z olbrzymim doświadczeniem ... Na znanym lekarzy ma moc opinii i to jakich. Bardzo żałuję ,że poszłam do niego dopiero po 4 ivf w innych krakowskich klinikach. Staraliśmy się 6 lat ...92' Kraków
Histeroskopia✔️=>Niedrożne jajowody❌️
I PROCEDURA 02.2022.AMH:4,45
5× ❄️
03.22: <0,1
05.22: <0,1➡️ atosiban
07.22: <0,2
IMUNOLOGIA➡️
KIR Bx (najważniejsze obecne) , Allo-mlr:41,4 Cytokiny✔️, test Iple✔️ ->cd138 0-1= antybiotyk, cd56 21.
Wlew z accofilu 5 dni przed⬇️
14.02: 8dpt7,5 10dpt 5,21
Scratching w tym samym cyklu⬇️
18.04: 8dpt <0,6
II PROCEDURA 09.23.AMH:5,4
13×❄️
11.23:<0,6
Scratching cykl przed FET⬇️
03.24: 7dpt:55.94 🥹9dpt: 106,06 11dpt:208,08 16dpt:2604 🥰26dpt jest ❤️
-
nick nieaktualny
-
MartitaK wrote:Aaaa Sorki. W stopce mam luty wiec mnie zmyliło. Ja idę 18.01 na podglad i zobaczę co Jerzy powie. Aż mi dziwnie bez tony leków. Zaopatrzyłem się w naturalne wspomagacze i wino a jednak ta grubość endo mnie martwi.
Ja miałam kilka transferów na cyklach naturalnych i zwykle naturalnie endometrium fajnie rośnie i spokojnie 12mm, ale na sztucznym to był dramat, pierwsza próba to nawet nie dopuścił mnie dr do transferu. Później zastosowałam kilka rzeczy i już urosło ładnie, nie wiem na ile to przypadek, ale podzielę się, może akurat pomoże
Brałam witaminę E w dużej dawce, najlepiej z witaminą C, witaminę D, NAC, selen, cynk (nie razem z selenem), resweratrol, omegę3 i l-arginine.
Ps. też jestem u tego lekarzaMartitaK lubi tę wiadomość
Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
caryophyllaceae wrote:To świetny specjalista ,dzięki niemu jestem w 24 TC. Pod jego okiem dopiero ruszyliśmy z jakąkolwiek implantacja zarodków. Człowiek anioł ,z olbrzymim doświadczeniem ... Na znanym lekarzy ma moc opinii i to jakich. Bardzo żałuję ,że poszłam do niego dopiero po 4 ivf w innych krakowskich klinikach. Staraliśmy się 6 lat ...
A o kim mowa ze się tak włączę w dyskusję?Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
MartitaK wrote:Ooo czyli jest nas więcej w krzakach 🙈92' Kraków
5× ❄️
IMUNOLOGIA➡️
KIR Bx (najważniejsze obecne) , Allo-mlr:41,4 Cytokiny✔️, test Iple✔️ ->cd138 0-1= antybiotyk, cd56 21.
13×❄️
-
nick nieaktualnyZoja101 wrote:Ja miałam kilka transferów na cyklach naturalnych i zwykle naturalnie endometrium fajnie rośnie i spokojnie 12mm, ale na sztucznym to był dramat, pierwsza próba to nawet nie dopuścił mnie dr do transferu. Później zastosowałam kilka rzeczy i już urosło ładnie, nie wiem na ile to przypadek, ale podzielę się, może akurat pomoże
Brałam witaminę E w dużej dawce, najlepiej z witaminą C, witaminę D, NAC, selen, cynk (nie razem z selenem), resweratrol, omegę3 i l-arginine.
Ps. też jestem u tego lekarza -
Koś wrote:Dziewczyny, poradźcie, jak Wy sobie radzicie ze stresem? Ja już nie wiem, czy to od hormonów, ale z byle powodu płaczę, a później się stresuję, że się stresowałam...
Wyobrażałam sobie, że będę tak pięknie żyła tuż przed, żadnych stresów, ale jak to w życiu, różnie bywa. Czy faktycznie płacz i chwilowe zdenerwowanie mogą zaszkodzić na jakimkolwiek etapie, a jeżeli tak, to kiedy najbardziej trzeba się pilnować? 😊
Dobre pytanie. Też chciałabym to wiedzieć. Od jakiegoś czasu kompletnie sobie nie radzę, olbrzymi stres w pracy mnie wykańcza. Teraz postanowiłam wrócić do starań i jak bumerang wracają do mnie wspomnienia niepowodzeń. Mam wrażenie, że odblokowałam jakiś nowy rodzaj strachu. Trudności że snem, oddychaniem, nerwobóle klatki piersiowej. Zaczęłam ostatnio pić melisę ale nie wiem czy to coś da. Chcę spróbować jakichś ćwiczeń oddechowych, medytacji lub jogi. Nie uśmiecha mi się branie uspokajaczy bo po tym jestem nie do życia.Koś lubi tę wiadomość
♀️ 35 lat
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Hipoglikemia reaktywna 😵💫
PCOS❌️ MTHFR ❌️ Hormony✅️ AMH- 12,79 🤯
Homocysteina- za wysoko, wzrasta przy estrofemie😖
Antybiotykoterapia- Metronidazol+ Tarivid
♂️ 32 lata
Ciężka postać oligozoospermii- brak możliwości wykonania morfologii😔 Kariotyp✅️
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
2.FET 12/22 cb 💔
3.FET 06/24 beta 0💔
4.FET 24/08/24 🍀🤞
5dpt ⏸️
6dpt- beta 39 mlU/ml
10dpt- beta 238 mlU/ml
12dpt- beta 566 mlU/ml
27dpt- jest ❤️
12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka
-
nick nieaktualnyJusti11 wrote:Oj tak... podczytuje forum, ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia 😕 gdyby nie forum to bym pewnie nie wiedziała o dokrorze...
-
MartitaK wrote:Dzięki! Już kopiuje zestaw. Gratuluje udanego transferu!
Mogę na priv podesłać linki jak coś z których ja kupowałam, żeby tu nie bałaganić. Większość tych supli biorę nadal
Jeszcze nie dziękuję, bo u mnie to ciężko trochę uwierzyć, że to się dobrze skończy, ale podziękuję jak będzie okDo tej pory łącznie 8 transferów ivf
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
nick nieaktualnyZoja101 wrote:Mogę na priv podesłać linki jak coś z których ja kupowałam, żeby tu nie bałaganić. Większość tych supli biorę nadal
Jeszcze nie dziękuję, bo u mnie to ciężko trochę uwierzyć, że to się dobrze skończy, ale podziękuję jak będzie ok -
MartitaK wrote:Ehh podobnie jak ja. I tez psychicznie ciezko to wszystko znoszę wiec staram się wolny czas spędzać inaczej. My trafiliśmy do Niego z polecenia i narazie jestem zadowolona. Ale wiadomo, ze kluczowy bedzue transfer.92' Kraków
5× ❄️
IMUNOLOGIA➡️
13×❄️
-
Koś wrote:Dziewczyny, poradźcie, jak Wy sobie radzicie ze stresem? Ja już nie wiem, czy to od hormonów, ale z byle powodu płaczę, a później się stresuję, że się stresowałam...
Wyobrażałam sobie, że będę tak pięknie żyła tuż przed, żadnych stresów, ale jak to w życiu, różnie bywa. Czy faktycznie płacz i chwilowe zdenerwowanie mogą zaszkodzić na jakimkolwiek etapie, a jeżeli tak, to kiedy najbardziej trzeba się pilnować? 😊
Stres nigdy nie służy zdrowiu. Polecam psychologa, serio. Ja właśnie zapisałam się na terapie jak nie wyszedł transfer. Nerwy, nie spałam w nocy. Wiele zależy od głowy. W pierwszą ciążę zaszłam naturalnie w trakcie terapii na wypalenie zawodowe...Koś lubi tę wiadomość
Starania od 2018/2019
Ciąża naturalna 2021 - utracona po infekcji - poronienie zatrzymane 6tc. 💔
Diagnostyka niepłodności od 2022 - stymulacje i monitoring cyklu. Czynnik męski. Rekomendacja IVF.
03. 2023 - zmiana kliniki. Rekomendacja IVF. Potwierdzony czynnik męski (frag DNA 16%). Kariotypy ✅
ona: M2 w ANXA5; IO 💊 od 2021, niedoczynność tarczycy 💊 od 09.2023
09.2023 IVF 14 komórek - 8 komórek ❄️ - 2 zarodki;
10.2023 histeroskopia - polip - niedrożne jajowody
12.2023 - I transfer na cyklu naturalnym (beta 0) 💔
01.2024 - II transfer na cyklu naturalnym (cudo 3.1.2.): 👼11tc.
II IVF? 08.24? -
Dziewczyny wiem, że ciągle ktoś o to pyta ale jak człowiek nie potrzebował to się nie interesował. Jaki magnez polecacie? Ważne aby był bez dodatków typu b6. I w dużej dawce😊♀️ 35 lat
Zespół antyfosfolipidowy ✅️
Hipoglikemia reaktywna 😵💫
PCOS❌️ MTHFR ❌️ Hormony✅️ AMH- 12,79 🤯
Homocysteina- za wysoko, wzrasta przy estrofemie😖
Antybiotykoterapia- Metronidazol+ Tarivid
♂️ 32 lata
Ciężka postać oligozoospermii- brak możliwości wykonania morfologii😔 Kariotyp✅️
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
2.FET 12/22 cb 💔
3.FET 06/24 beta 0💔
4.FET 24/08/24 🍀🤞
5dpt ⏸️
6dpt- beta 39 mlU/ml
10dpt- beta 238 mlU/ml
12dpt- beta 566 mlU/ml
27dpt- jest ❤️
12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka
-
Sarenka wrote:Dziewczyny wiem, że ciągle ktoś o to pyta ale jak człowiek nie potrzebował to się nie interesował. Jaki magnez polecacie? Ważne aby był bez dodatków typu b6. I w dużej dawce😊
Slow magSarenka lubi tę wiadomość
Ona: 87' - 57kg - zdrowa jak ryba 🐟
brak jajowodów / Kir bx - brak 3 ds ❌
histeroskopia/ ANA3/ AMH 3,91/ trombofilia/ PAI-1/ cd138/ cd56 ✅
On: 88' - zdrowy jak ryba 🐟
nasienie ✅
Hla-c: c2c2 ❌
12.2019 - CP - krwotok - pęknięty jajowód - laparoskopia 💔
I IVF
1 transfer - 7A ❌
II IVF
2 transfer - 4.1.1 ( cn ) CP brzuszna - laparoskopia 💔
Cross-match 7% , allo-mlr 25.9% ✅
3 transfer - 3.1.1 ( cs ) Atosiban, accofil, acard ❌
4 transfer - 4.2.2 ( cn ) Atosiban, accofil, acard ❌
Cross-match 39% ❌ → tarivid + metronizadol
5 transfer - 4.2.2 i 3.1.1 ( cn ) atosiban, accofil, acard - CB 💔
III IVF - 02.2025? -
Hej dziewczyny! Poczytuje was od dłuższego czasu, sama jestem staraczką od ponad 4 lat 🥺🥺🥺 w tym miesiącu stymulujemy się do ivf. To moja pierwsza stymulacja do invitro... najprawdopodobniej w środę/czwartek będę miała punkcję i to mnie przeraża. Przeraża mnie narkozą i od dwóch dni nie mogę spać, bo tylko o tym myślę 😬😬😬 czy któraś z was miała znieczulenie miejscowe albo całkowicie bez znieczulenia? Czy to w ogóle jest możliwe? Jak to przeszłyście? Podnieście mnie proszę trochę na duchu, bo zwariuje 😪😪😪😪
-
Ewelka23 wrote:Hej dziewczyny! Poczytuje was od dłuższego czasu, sama jestem staraczką od ponad 4 lat 🥺🥺🥺 w tym miesiącu stymulujemy się do ivf. To moja pierwsza stymulacja do invitro... najprawdopodobniej w środę/czwartek będę miała punkcję i to mnie przeraża. Przeraża mnie narkozą i od dwóch dni nie mogę spać, bo tylko o tym myślę 😬😬😬 czy któraś z was miała znieczulenie miejscowe albo całkowicie bez znieczulenia? Czy to w ogóle jest możliwe? Jak to przeszłyście? Podnieście mnie proszę trochę na duchu, bo zwariuje 😪😪😪😪
Też bałam się narkozy, wiem, że teraz mi łatwo mówić ale nie ma się jednak czego bać.
Przekonasz się sama, nawet nie będziesz wiedziała kiedy zaśniesz 😌😌 bardzo szybko się to dzieje ☺☺ -
Ewelka23 wrote:Hej dziewczyny! Poczytuje was od dłuższego czasu, sama jestem staraczką od ponad 4 lat 🥺🥺🥺 w tym miesiącu stymulujemy się do ivf. To moja pierwsza stymulacja do invitro... najprawdopodobniej w środę/czwartek będę miała punkcję i to mnie przeraża. Przeraża mnie narkozą i od dwóch dni nie mogę spać, bo tylko o tym myślę 😬😬😬 czy któraś z was miała znieczulenie miejscowe albo całkowicie bez znieczulenia? Czy to w ogóle jest możliwe? Jak to przeszłyście? Podnieście mnie proszę trochę na duchu, bo zwariuje 😪😪😪😪
To jest króciutka narkoza i naprawdę nie ma się czego bać, chociaż wiem że wiele z nas ma taki strach przed tym, także nie jesteś sama!
Znam jedną dziewczynę, która decyduje się na punkcję bez znieczulenia. Ma pobierane tak po 3 pęcherzyki i wysoki próg bólu, lekarz się godzi ze względu na małą liczbę pęcherzyków.Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700