X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🐞🐞🐞 IVF Wrzesień 🐞🐞🐞
Odpowiedz

🐞🐞🐞 IVF Wrzesień 🐞🐞🐞

Oceń ten wątek:
  • ........ Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko jest coś takiego jak nie przyswajanie proga,pytam bo po ost transferze miałam proga 29 przy zażywaniu 2×1cyclogest,3×1dupaston i 2×prolutex
    Badanie robiłam rano bez porannych leków

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj sie dzisiaj dzieje na naszym wątku! 🔥
    Już po pracy jestem i można spokojnie nadrabiać! ;)
    Angel24 wrote:
    Mam pytanie do wszystkich Madrych Glowek. Czy jak kariotyp wyjdzie nieprawidlowy to jest juz wtedy kaplica czy mozna cos sie podreperowac lekami do transferu czy cos tam innego? Narazie pytam czysto teoretycznie bo nikt mi nie zalecil tych badan tutaj ale czytajac forum dowiedzialam sie wlasnie od Was ze to podstawowe badanie wiec zrobilam je na wlasna reke. Dzis dostalam info ze wynik przyjdzie z opoznieniem. Tak sie zastanawiam czy cos by to zmienilo?

Badanie kariotypu jest bardzo ważne bo pokazuje czy w Waszych genach jest wszystko ok. Jak oba kariotypy są poprawne to wtedy ryzyko wad zarodka później dziecka jest na poziomie populacyjnym czyli 4%. Jeśli coś jest nieprawidłowego to wtedy powinno zrobić sie dodatkowe badania i ocenić ryzyko indywidualnie. Nam pani dr tłumaczyła, że jeśli wyjdzie cos nie tak, to nie jest od razu przekreślenie procedury ale duże utrudnienie i to już się te ryzyka chorob indywidualnie ocenia potem i podejmuje wspólnie decyzję co dalej. Czasem od razu lepiej zdecydować sie na dawcę, czasem mozna powalczyc. Myśmy jeszcze mężowi robili od razu gen mukowiscydozy i jakiejś 2 choroby co mężczyźni są nosicielami (nie wiem czy nie hemofilii, nie pamiętam juz).
    Natomiast to, że jest opóźnienie nie musi od razu oznaczać nic złego, oni są tam zawaleni robota bo teraz bardzo dużo osób sie na to decyduje (i w ogóle na wiele specjalistycznych badan).

Sunday_92 wrote:
    Zastanawia mnie czemu lekarze nie zlecają badania kariotypów standardowo przed podejściem do ivf? My badaliśmy ponad dwa tygodnie (trochę się stresuje oczekiwaniem na wynik, pewnie jeszcze przynajmniej 2 tygodnie poczekamy), ale lekarz wcale nie rekomendował tego badania. Jak spytałam, to stwierdził, że on nie widzi u nas przesłanek żeby kariotypy miały być nieprawidłowe, ale jak chcemy to możemy zrobić. Mam nadzieję, że wyjdzie ok, ale wydaje mi się, że lepiej sprawdzić przed procedurą.

Myślę, że to zależy od kliniki i lekarza. My od razu dostaliśmy do zbadanja kariotyp (plus te dodatkowe geny, o których pisałam wyzej), do tego też wszystkie te specjalistyczne badania nasienia oprócz zwykłego rozmazu czy MSOME. I z tym dopiero podeszliśmy do IUI i potem do invitro.
    Ale rzeczywiście czasem brak holistycznego podejścia u lekarzy. My akurat trafiliśmy super, jestem mega zadowolona z pani dr i z kliniki ale też od razu powiedziałam co chcemy i że wolimy więcej badań niż mniej. Lekarze nie chcą też naciągać na niepotrzebne badania, mnie się też pani dr pytała czy chce w immunologie wchodzić od razu skoro nawet jeszcze transferu nie było ale jak ja zapewniłam że tak wolimy to nie było problemu od razu zapisała wszystko co wydawało się ważne (poprosiłam o pakiet podstawowy ;)).
    Także ja jestem s tej frakcji, że lepiej zbadać niż nie zbadać, oczywiście w ramach rozsądnego budżetu (My też nie mamy kasy na przepalanie i staramy się do tego podchodzić z głową :)).

Kika32 wrote:
    Dziewczyny czy Wasza morfologia w czasie stymulacji była w normie?
    Nie dość, że boje się narkizy to jeszcze mam za dużo płytek krwi....

Ja miałam w normie ale często robi się rozchwiana w trakcie stymulacji. Choć to też zależy jakie są to wartości, normy są tylko statystyka, a zdarzają się ze czasem jakiś organizm ma niżej czy wyzej i taka jego uroda. Masz jeszcze jakiś podgląd kurnika przed punkcja? Wtedy możesz z lekarzem pogadac, a jak nie to na pewno z anestezjologiem przed będziesz rozmawiać. Oni sie na tym znają i odpowiednio wszytsko dobiorą. :)
    Iseko wrote:
    Świetna wiadomość! 🥳🥳🥳
    Oczywiście jak walczy to są duże szanse, że sobie wywalczy piękne życie! I trzymam mocno kciuki za oba ✊️✊️✊️✊️

Dzięki dzięki! 😊 Ja już do nich w duchu mówię, że jak oba z nami zostaną to nawet spróbujemy może do drugiego dziecka podejść (cały czas nastawiliśmy się na jedynaka), takze tak się targuje. ;) To oczywiście pół żartem, pół serio bo wiadomo, że dobra energia zawsze się przydaje (mamy bardzo różnych religijnie-duchowo rodzinę i przyjaciol więc się śmiałam dzisiaj, że to z ich połączonych mocy się udało :D) ale to wszystko jest kwestia medycyny i sama wiarą niestety nie da się pewnych problemów rozwiązać.
    Kaśka Furiatka wrote:
    Kuźwa, Stary mnie wmanewrował w wysłanie jakiejś paczki i kwitłam pod niedziałającym paczkomatem, stad obsuwa, ale prosto z kolan w Polo mojej teściowej:
    6af36476ff90.jpg

No i proszę! 🔥🥳🥰 Wiadomość dnia normalnie! Piękny wynik I bardzo waleczny mały czlowiek! 😁 Super, że się udało! :) Kolejna piękna historia do kolekcji tutaj. :) Trzymam kciukasy za przyrosty! 🤞
    Pynia wrote:
    No to piękna wiadomość! 😍 A co planujecie dalej? Badacie zarodedek/zarodki? :) Podchodzicie do transferu od razu?

Badamy zarodki metoda Embrace ich materiał genetyczny jedzie sobie do Niemiec i za 2-3 tygodnie będzie info czy zdrowe/zdrowy. Badamy też siebie na immunologie na wszelki wypadek (te wyniki które przyszły do tej pory są ok, ale jutro dopiero idziemy na te największe badania KIR, hcla itd).
    Niestety transfer odroczony też przez moją borelioze (objawiła się przypadkowo w badaniach ale dobrze ze wykrylismy) I właśnie przechodzę antybiotykoterapię (3 tygodnie brania antybiotyku i potem temat zamknięty już będzie lekarz powiedzial). Wiec nie w nastepnym cyklu (tym po punkcji, wciąż czekam na okres tak btw.), tylko jeszcze w nastepnym podchodzimy do transferu jak wszystko będzie ok. Może nawet dobrze bo na spokojnie wszystkie badania przyjdą. :)
    AgulaM wrote:
    7 lat walki.... i życie ponownie postanowiło z nas zadrwic.... wszystkie komórki, całe 10, przestały się rozwijać w 3 dobie.
    Nie było transferu 💔💔💔

Czy mogłaby mi któraś doradzić co możemy zbadać u męża? To co zrobione do tej pory mam zapisane w stopce.

Kaśka! Ogromne gratulacje!

Strasznie mi przykro kochana! A lekarz coś dorada co dalej? Mieliście badane HBA? Mąż był badany przez androlog? A ogólne badania (u mojego np. wyszła tarczyca i IO i ustawienie tego lekami dobrze wpłynęło na nasienie). Próbowaliście innych suple, diet itd.? U mojego np. Supramen się nje sprawdził (a jeszcze kosztowal krocie) , a po zmianie na zwykły zestaw plodnosciowy było dużo lepiej.
    I tak jak dziewczyny radzą zastanówcie się nad nasieniem dawcy i pół na pol zapłodnieniem ale to nie dzisiaj. Dzisiaj po prostu dajcie sobie czas na żal i żałobę.

kamisia wrote:
    Zawsze myślałam, że czynnik męski wchodzi po trzeciej dobie 🤔

Ja dostałam dzisiaj info od embriologow że właśnie wchodzi w 3 dobie. Czyli komóreczka oddaje funkcje a plemnik przejmuje. Dlatego najwięcej problemów jest właśnie w 3 dobie. Ale znowu jak 3 dni przetrwają to jest znak, że jajka są dobre.

Mati W. wrote:
    To jeszcze ja zdam relację z punkcji. Pobrali mi niestety tylko 3 komórki, a miałam nadzieję że będzie 5. Powiem wam, że jak usłyszałam że tylko 3 komórki to jakbym w łeb czymś dostała. Mam takiego wkur.... Przepraszam za słownictwo ale zawsze jak się człowiek nastawi to oczywiście los musi sobie zadrwic i zrobic na przekór. W 1 procedurze z 5 komórek miałam tylko 2 zarodki, aż się boję myśleć ile zostanie z 3 komórek. Wykończy mnie to invitro, naprawdę przez to wszystko można zwariować.

Ja wiem, że człowiek chciałby jak najwięcej ale 3 fajne dojrzałe komoreczki to niezły wynik. Czasem ludzie mają sporo (znam historie, że z 14 komorek tylko 7 było ok I 1 zarodek zrobil) ale nie takiej jakości jakby się chciało. Oczywiście najlepiej jest mieć dużo i ładnych ale nie każdego z nas matka natura równo wyposażyła. Może akurat te 3 okaza się szczęśliwe. Ja też z 6 miałam 3, a wynik końcowy uważam za sukces. :) Pamiętaj, że wystarczy jeden zarodek do szczęścia, trzymam kciuki żeby było dobrze! :)
    Nowina123 wrote:
    Czy któraś z Was korzysta z Diagnostyki do robienia badań bety? Kurde juz mnie nerwica bierze... pobranie miałam po 8, a jeszcze nie ma wyników 🙄

Korzystałam i zawsze dopłacam za ekspres, bo w normalnym trybie potrafią być za godzinę wyniki, a potrafią za 10 godzin późnym wieczorem. Możesz też zadzwonić i dopytać ją tak zrobiłam jak potrzebowałam do kliniki wiedzieć i pomimo ekspresu wyniku nie było po 4 h.
    Wera93 wrote:
    Witajcie 😊 dzisiaj 16 dpt i beta 3056,0mIU/ml😍. Trzymam za was kciuki i żeby wasze marzenie się spełniło 🙃

Super wynik! 🥰 Bardzo wysoki, czy być może nosisz 2 szczęścia pod serduszkiem?

........ wrote:
    Mam pytanko jest coś takiego jak nie przyswajanie proga,pytam bo po ost transferze miałam proga 29 przy zażywaniu 2×1cyclogest,3×1dupaston i 2×prolutex

Nie wiem ale na chłopski rozum, skoro można nei przyswajać kwasu foliowego to może proga też? A lekarz coś mówił na te wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 17:06

Mati W., Kaśka Furiatka, Angel24, Wera93 lubią tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
    🔥Zmiana na Czechy Repofit
    11.23 - II runda invitro🤞
  • Angel24 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nadrobilam. Najpierw zaczne od gratulacji:
    Kaska niech ten leniuszek kochany rusza teraz z kopyta Trzymam 🤞za przyrosty . No jestem z Was dumna naprawde❤️❤️❤️❤️
    Wera93 u Ciebie przepieknie jest wiec gratuluje z calego serca🥰
    Lierin2 no I fantastycznie jest zarodek bedzie dzidzia 😁

AgulaM strasznie mi przykro Wiem co to znaczy nie uzyskac zadnego zarodka bo tez mi sie to przydarzylo I bardzo mocno Cie przytulam. Nie poddaj sie jesli to pierwsza procedura zawsze jest szansa ze w kolejnej bedzie lepiej I tego Ci zycze💪💪duzo sily Kochana
    MartitaK trzymaj sie jakos. To takie niesprawiedliwe

Dziekuje Dziewczyny za tak liczne odpowiedzi w zwiazku z kariotypem. Rozjasnilo mi to znacznie glowe. Narazie pozostaje mi czekac I modlic sie zeby wynik byl ok ale szczerze to troche obawiam sie bo czytalam ze jak jest azoospermia to moze byc jakas nieprawidlowosc w chromosomach. Nie wiem ale o ile to prawda to u nas moze nie byc kolorowo🙈

Kaśka Furiatka, Wera93, AgulaM lubią tę wiadomość

age.png
    Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się.......
    Ona 33 lata , On 42 lat (azoospermia)
    Starania od 2018
    🔹️IUI AID ❌️
    🔹️I IVF/ ICSI
    25 jajeczek, 6 zarodkow, OHSS
    12.2020 transfer❌️
    04.2021 transfer❌️
    🔹️II IVF/ ICSI
    6 jajeczek, 0 zarodkow
    🔹️III IVF/ ICSI
    16 jajeczek, 1❄️
    🔹️20.06.2022 swiezy transfer 3- dniowca
    02.07 2022 ⏸️
    15.07.2922 rocznica slubu i poronienie💔, podejrzenie cp❗️
    🔹️17.11.2022 ❌️
    🔹️27.02.2023 scratching endometrium
    🔹️28.03.2023 IV ICSI punkcja
    14 jajeczek,
    🔹️31.03.2023 transfer 🐣🐣 3- dniowcow ( morula, 8bl)🙏
    08.04 cienia cien⏸️
    11dpt beta 58, 13dpt beta 138, 15dpt beta 299, 17dpt beta 750 jest pecherzyk OHSS szpital 🙏🙏, 26dpt mamy ❤️
    13.06 Nifty-ok👍💙
    Czeka ❄️
    2023 to bedzie moj rok🙏
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:

Po pierwsze duphaston nie wchodzi we krwi.
    Po drugie robiłaś badanie rano bez leków, czyli ciężko na tej podstawie ocenić przyswajanie tych leków, bo ich już mogło prawie nie być w organizmie.
    Po trzecie jeśli miałaś cykl sztuczny to progesteron pochodzi tylko z leków i 29 rano bez leków to jest baaaardzo wysoki progesteron.
    Skąd pomysł o nieprzyswajaniu? To nie działa tak, że im masz więcej progesteronu tym lepiej...

........ lubi tę wiadomość

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym Wam jeszcze podziękować za trzymanie kciuków, pozytywne emocje i dotrzymywanie towarzystwa! 😊 Jesteście nieocenione! 🥰 Wiem, że takie przeżywanie może być męczące ale same wiecie jaki to jest kalejdoskop emocji. :)

Juka2018_1, Mati W., ........, Kaśka Furiatka, KateM, Cyg_Anka, Wera93, Rybka85, Alove, Angel24, Sarenka, Kika32, aleo_, AgulaM lubią tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021 (poważne od 12.2021)
    08.22 - 1 IUI - ❌️
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> 2 zarodki ruszyły-> Finalnie ❄️4AA przebadany zdrowy

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.

🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta przyrasta jak rakieta do 18 dpt, 25dpt zarodek 2 mm, 32 dpt serduszko. Zarodek slabo rośnie, serduszko bije -> poronienie zatrzymane 9 tc, Jagoda, zdrowa dziewczynka 💔💔 Brak jednoznaczniej przyczyny. 🥺

Walczymy dalej! 🤞🤞🍀
    🔥Zmiana na Czechy Repofit
    11.23 - II runda invitro🤞
  • NOWA.JA. Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka Furiatka wrote:
    Kuźwa, Stary mnie wmanewrował w wysłanie jakiejś paczki i kwitłam pod niedziałającym paczkomatem, stad obsuwa, ale prosto z kolan w Polo mojej teściowej:
    6af36476ff90.jpg

Wowww Kasia ...coś pięknego 😉❤❤❤
    Nie mogło być inaczej, 3mam✊
    Takie sytuacje jak Twoja dają kopa
    Życzę szczęścia 🥳🥳🥳

Kaśka Furiatka lubi tę wiadomość

• ........ Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek zaczynam monit do transferu i mu powiem.
    jak miałam ost transfer to kazał 3 dpt zbadać proga i miałam 22 kazał wlasnie dołożyć prolutex i tak dużej różnicy nie było bi było wlasnie te 29 wiem ze dupek nie wychodzi w krwi,i wlasnie się zdziwiłam że inne dziewczyny miały mniejsze dawki a proga miały o wiele wyższe.

No chyba ze teraz zbadam sobie z lekami/ i bez lekow

Dla naszej Kamisi

age.png

• Iseko Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel24 wrote:
    Dziekuje Dziewczyny za tak liczne odpowiedzi w zwiazku z kariotypem. Rozjasnilo mi to znacznie glowe. Narazie pozostaje mi czekac I modlic sie zeby wynik byl ok ale szczerze to troche obawiam sie bo czytalam ze jak jest azoospermia to moze byc jakas nieprawidlowosc w chromosomach. Nie wiem ale o ile to prawda to u nas moze nie byc kolorowo🙈
    U nas też azoospermia, a kariotypy ok :)

Angel24 lubi tę wiadomość

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • ........ Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Po pierwsze duphaston nie wchodzi we krwi.
    Po drugie robiłaś badanie rano bez leków, czyli ciężko na tej podstawie ocenić przyswajanie tych leków, bo ich już mogło prawie nie być w organizmie.
    Po trzecie jeśli miałaś cykl sztuczny to progesteron pochodzi tylko z leków i 29 rano bez leków to jest baaaardzo wysoki progesteron.
    Skąd pomysł o nieprzyswajaniu? To nie działa tak, że im masz więcej progesteronu tym lepiej...

To był cykl naturalny,teraz też będę miała c/n
    Pomysl taki że wlasnie widziałam ze dziewczyny miały wyższy przy mniejszej ilości leków i tak tylko zapytałam

Ps dziękuję za odpowiedź 😘

Dla naszej Kamisi

age.png

• Angel24 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    U nas też azoospermia, a kariotypy ok :)
    O to jest nadzieja. Dziekuje❤️

Iseko, KateM lubią tę wiadomość

age.png
    Co należy zrobić po upadku? To, co robią dzieci: podnieść się.......
    Ona 33 lata , On 42 lat (azoospermia)
    Starania od 2018
    🔹️IUI AID ❌️
    🔹️I IVF/ ICSI
    25 jajeczek, 6 zarodkow, OHSS
    12.2020 transfer❌️
    04.2021 transfer❌️
    🔹️II IVF/ ICSI
    6 jajeczek, 0 zarodkow
    🔹️III IVF/ ICSI
    16 jajeczek, 1❄️
    🔹️20.06.2022 swiezy transfer 3- dniowca
    02.07 2022 ⏸️
    15.07.2922 rocznica slubu i poronienie💔, podejrzenie cp❗️
    🔹️17.11.2022 ❌️
    🔹️27.02.2023 scratching endometrium
    🔹️28.03.2023 IV ICSI punkcja
    14 jajeczek,
    🔹️31.03.2023 transfer 🐣🐣 3- dniowcow ( morula, 8bl)🙏
    08.04 cienia cien⏸️
    11dpt beta 58, 13dpt beta 138, 15dpt beta 299, 17dpt beta 750 jest pecherzyk OHSS szpital 🙏🙏, 26dpt mamy ❤️
    13.06 Nifty-ok👍💙
    Czeka ❄️
    2023 to bedzie moj rok🙏
  • kamisia Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    To jeszcze ja zdam relację z punkcji. Pobrali mi niestety tylko 3 komórki, a miałam nadzieję że będzie 5. Powiem wam, że jak usłyszałam że tylko 3 komórki to jakbym w łeb czymś dostała. Mam takiego wkur.... Przepraszam za słownictwo ale zawsze jak się człowiek nastawi to oczywiście los musi sobie zadrwic i zrobic na przekór. W 1 procedurze z 5 komórek miałam tylko 2 zarodki, aż się boję myśleć ile zostanie z 3 komórek. Wykończy mnie to invitro, naprawdę przez to wszystko można zwariować.

Oj można, można.. Ogromne kciuki za te trzy 🍀🍀🍀🍀🍀

Kaśka Furiatka, Mati W. lubią tę wiadomość

🔸 86' 🔸10 lat starań🔸 Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność 🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.2019 - I procedura ICSI - 23.07 - pobrano 7 komórek - jeden zarodek 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️
    09/10.2019 - II procedura ICSI (zwiększona dawka metforminy + koenzym Q10 + Elonva na start stymulacji) - pobrano 7 komórek - mamy ❄️❄️❄️❄️(5.1.2, 4.1.1, 4.1.2, wczesna blastka)
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.2020 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 ➡️ 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 ➡️8dpt beta - 87,4 / prog -24,2➡️10dpt beta- 173 / prog -8,0➡️14dpt beta- 880 / prog -30 .......... 27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️

Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
  • kamisia Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:

Ja na podobnym zestawie miałam jeszcze mniej, i to prawie o połowę. Po prostu szybko się tego proga przetwarza.

........ lubi tę wiadomość

🔸 86' 🔸10 lat starań🔸 Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność 🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.2019 - I procedura ICSI - 23.07 - pobrano 7 komórek - jeden zarodek 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️
    09/10.2019 - II procedura ICSI (zwiększona dawka metforminy + koenzym Q10 + Elonva na start stymulacji) - pobrano 7 komórek - mamy ❄️❄️❄️❄️(5.1.2, 4.1.1, 4.1.2, wczesna blastka)
    07.01.2020 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 ➡️ 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 ➡️8dpt beta - 87,4 / prog -24,2➡️10dpt beta- 173 / prog -8,0➡️14dpt beta- 880 / prog -30 .......... 27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️

• Kaśka Furiatka Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam.
    Po wynikach pojechałam do babci i siedziała razem ze swoją 82letnia siostrą, obie takie aparatki.. I choć nie powinnam to powiedziałam, ze jest ciagle nadzieja.. Babcia się bardzo źle czuje, ale na dobra info aż sobie soczyście przeklnęła ☺️ Jutro ma kardiologa, bo nie wiem, czy Wam mówiłam, ale ma podejrzenie tętniaka.. Ale będzie git, będzie jeszcze poginała z wózkiem z małą Furiatką w środku..

AgulaM wrote:
    7 lat walki.... i życie ponownie postanowiło z nas zadrwic.... wszystkie komórki, całe 10, przestały się rozwijać w 3 dobie.
    Nie było transferu 💔💔💔

Czy mogłaby mi któraś doradzić co możemy zbadać u męża? To co zrobione do tej pory mam zapisane w stopce.

Chryste, tak strasznie mi przykro.. Jakie to jest wszystko niesprawiedliwe! Mimo najszczerszych chęci nie mam tej wiedzy, ale widziałam, ze Dziewczyny już odpowiedziały ❤️
    Jestem z Tobą całym sercem ❤️

Mati W. wrote:

Modlę się do losu, żeby wszystkie 3 udało się zapłodnić, ale przede wszystkim, żebym wśród nich była ta jedna jedyna, która spełni marzenie i da zdrową i nudną ciąże Kochana. Zaciskam bardzo bardzo mocno 🤞🍀❤️

Nowina123 wrote:
    Czy któraś z Was korzysta z Diagnostyki do robienia badań bety? Kurde juz mnie nerwica bierze... pobranie miałam po 8, a jeszcze nie ma wyników 🙄

Niestety, u mnie było tak samo, pobrany w moim mieście materiał wysyłali dalej i ja wyniki miałam dopiero wieczorem.. Jeszcze wiecznie kilometrowe kolejki przed, a zawsze byłam z samego rana.. Ostatnio usłyszałam, ze zdarzają im się błędy, wiec zrezygnowałam. Teraz jeżdżę do szpitala i choć musze jechać ok 14 je osobiście albo przez kogoś odebrać, to przynajmniej są i zawsze na czas ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 17:42

Mati W., Sarenka, AgulaM lubią tę wiadomość

age.png
    Obustr. niedrożność, PCOS
    AMH 5,55 (10.22); FSH 8,42.
    FV R2_4070A>G - hetero
    MTHFR 677C>T - hetero
    PAI-1 4G - homo
    ☀️ I proc:
    03.22 - 11 komórek, ❄️❄️❄️❄️
    🍀22.03 - 10dpt beta 3,52🍀18.04 ❄️ 7 dpt beta <1,10 🍀16.05 ❄️ 9dpt beta <0,1🩸19.08 scratching, histero z cd138;🍀19.09 ❄️ 5dpt 0,20; 7dpt-19,01; 9dpt-71,72; 11dpt-120,90; 14dpt-199,60; 18dpt-15,38 CB🍀naturals 13.11-70,58, 14.11-107,30, 16.11-261, 18.11-592,50, 21.11-1089 CP
    ☀️ II proc:
    11.01.23 - 14 komórek, ❄️❄️❄️
    🍀16.01 Świeżaczka (3bb)
    23.01(7dpt)112,3; 25.01(9dpt) 250,6
    27.01(11dpt)560,9; 30.01(14dpt)3324; 31.01 (15dpt)GS 5mm; 14.02 (29dpt) jest ❤️
    28.03 (12+4) - pren - ok
    23.05 (20+4) - połówk - ok
    25.07 (29+4) - pren - ok - 1649g
    28.09.23 (38+6) 🎂 Nasz Skarb jest z nami ❤️ 3740g, 56cm, 10pkt! ❤️
  • kamisia Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowina123 wrote:

Rany, czasem czekałam na betę 12h. Na estradiol kiedyś czekałam 48h 🤦🏻‍♀️

Z tym, że próbki jechały do innego miasta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2022, 17:39

🔹mamy jeszcze ❄️❄️

• Dżuli Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka Furiatka 😱🥳🥳🥳🥳 super wiadomość!
    Kciuki za przyrosty ✊✊
    Wszystkim Dziewczynom gratuluję pięknych bet a tym co nie poszło z zarodeczkami z całego serca współczuję 😔

Starania od 11lat (w klinice od 01. 2020)
    👫 35l i 37l
    Mąż: badanie nasienia OK
    Ja: Hashimoto 💊 Euthyrox 125

Drożność jajowodów ✅

3 x IUI [06-10.2021r] - 👎👎👎
    10.2021 decyzja o IVF💪
    05.11 punkcja- 13 🥚mamy ❄️❄️❄️
    10.11 transfer ET 5dniowa
    beta <1,20 😭
    13.12 Transfer ❄️
    beta <1,2😭
    16.02.2022 Transfer ❄️
    26.02.2022 beta 157 upragnione dwie kreski🥰
    21.03.2022 8+3 💔
    *MTHFR_677C>T układ heterozygotyczny- nieprawidłowy
    * PAI-1 4G układ heterozygotyczny- nieprawidłowy
    * Kariotypy- oboje ok
    Start II procedura lipiec 2022- 7🥚i tylko ❄️
    03.08.2022 transfer ET
    beta <1,20 😭
    * ANAXA5- oboje ok
    *Krzywa glu-in ok, ale włączony profilaktycznie glukopage xr
    III procedura start 22.10. protokół krótki
    07.11. transfer ❄️4.2.1.🙏🍍🍀
    Koniec marzeń 😭
  • kamisia Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka Furiatka wrote:
    Nadrobiłam.
    Po wynikach pojechałam do babci i siedziała razem ze swoją 82letnia siostrą, obie takie aparatki.. I choć nie powinnam to powiedziałam, ze jest ciagle nadzieja.. Babcia się bardzo źle czuje, ale aż sobie soczyście przrklnęła ☺️jutro kardiolog, bo nie wiem, czy Wam mówiłam, ale ma podejrzenie tętniaka.. Ale będzie git, będzie jeszcze poginała z wózkiem z małą Furiatką w środku..

Nasz mechanik, starszy pan, też miał tętniaka. Po diagnozie zamknął warsztat i siedział w domu. Po jakimś czasie okazało się, że jest lepiej, że to nie jest tak groźne jak myśleli. Nie dopytywałam jak to dokładnie było bo nie chciałam być wścibska. Pan wrócił do swojej ukochanej pracy. To było rok temu.
    Dużo zdrówka dla Babci 🍀❤️

🔹mamy jeszcze ❄️❄️

• Rybka85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartitaK wrote:
    Dziękuje. Serce mi strasznie pęka. Byłam tak obstawiona lekami. Lekarze zgonia na zarodek 😔

Wiem kochana. Rozumiem cię doskonale.🤗
    Myślisz sobie to już ten, na pewno tym razem się uda, z leków to już nic więcej nie można dodać. A potem to rozczarowanie.🥺
    U mnie też zwalana jest wina na zarodki. Ale jak zarodki nie przebadane, to nie ma o czym dyskutować. 🤷🏻‍♀️
    Obu nam zostało po ostatnim zarodku. Liczę i wierzę, że pójdziemy w ślady Furii i się uda. 🙂✊🍀

preg.png

Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
    On: teratozoospermia, HLA C2C2
    ▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
    6dpt - 27,14 🍀 prog 29
    8dpt - 54,79 🍀 prog 24
    10dpt - 162,73 🍀 prog 22
    13dpt - 981,75 🍀 prog 28
    15dpt - 2311 🍀 prog 45
    17dpt - 4651 🍀 prog 22
    24dpt - 20823 🍀 prog 27
    31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉
  • Kaśka Furiatka Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia wrote:
    Nasz mechanik, starszy pan, też miał tętniaka. Po diagnozie zamknął warsztat i siedział w domu. Po jakimś czasie okazało się, że jest lepiej, że to nie jest tak groźne jak myśleli. Nie dopytywałam jak to dokładnie było bo nie chciałam być wścibska. Pan wrócił do swojej ukochanej pracy. To było rok temu.
    Dużo zdrówka dla Babci 🍀❤️

U nas w rodzinie tez jest przypadek, tyle, ze w głowie.. Wiemy, ze to tykająca bomba, ale jak na razie nie przeszkadza wcale żyć pełnią życia 😊
    Tyle, ze Babci on wyszedł przy okazji badań związanych z potwornym bólem w plecach.. Nie wiemy, czy on go powoduje, czy coś innego. A babcia taka rakieta, na tyłku nie usiedzi. Chodzi, stęka, ale nie usiądzie.. Taka glina.
    Dziękuje Kochana, ja wiem, ze będzie dobrze 🍀

kamisia lubi tę wiadomość

age.png
    Obustr. niedrożność, PCOS
    AMH 5,55 (10.22); FSH 8,42.
    FV R2_4070A>G - hetero
    MTHFR 677C>T - hetero
    PAI-1 4G - homo
    ☀️ I proc:
    03.22 - 11 komórek, ❄️❄️❄️❄️
    🍀22.03 - 10dpt beta 3,52🍀18.04 ❄️ 7 dpt beta <1,10 🍀16.05 ❄️ 9dpt beta <0,1🩸19.08 scratching, histero z cd138;🍀19.09 ❄️ 5dpt 0,20; 7dpt-19,01; 9dpt-71,72; 11dpt-120,90; 14dpt-199,60; 18dpt-15,38 CB🍀naturals 13.11-70,58, 14.11-107,30, 16.11-261, 18.11-592,50, 21.11-1089 CP
    ☀️ II proc:
    11.01.23 - 14 komórek, ❄️❄️❄️
    🍀16.01 Świeżaczka (3bb)
    23.01(7dpt)112,3; 25.01(9dpt) 250,6
    27.01(11dpt)560,9; 30.01(14dpt)3324; 31.01 (15dpt)GS 5mm; 14.02 (29dpt) jest ❤️
    28.03 (12+4) - pren - ok
    23.05 (20+4) - połówk - ok
    25.07 (29+4) - pren - ok - 1649g
    28.09.23 (38+6) 🎂 Nasz Skarb jest z nami ❤️ 3740g, 56cm, 10pkt! ❤️
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 września 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka Furiatka wrote:
    6af36476ff90.jpg
    Kaśka , nie ma mnie już na wątku miesięcznym, ale śledze i tak kibicowałam ! Gratulacje ! I kciuki za kolejne przyrosty, ale wierze, że będzie dobrze bo w końcu piękny wystrzał mamy dzisiaj !

• Wera93 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Ale tutaj sie dzisiaj dzieje na naszym wątku! 🔥
    Już po pracy jestem i można spokojnie nadrabiać! ;)

Nie wiem ale na chłopski rozum, skoro można nei przyswajać kwasu foliowego to może proga też? A lekarz coś mówił na te wyniki?
    Jeju jakby były dwa szczęścia pod serduszkiem byłabym w siódmym niebie 🥰

Lierin2 lubi tę wiadomość

♀️
    3 inseminacje nieudane ❌
    Małopłytkowość
    AMH 1,83
    Sono hsg ubustronna drożność
    La, aCL ujemne
    Nk 25%
    CD4:CD8+ 2,3
    Anty tpo , tg ujemne
    Hormony w normie
    Toxoplazmoza i różyczka ujemne
    Kariotyp okej
    Przeciwciała przeciwplemnikowe ujemne
    ♂️
    Seminogram nieprawidłowy
    Graniczna koncentracja 1% fizjologia
    DFI 30-33%
    HBA 89%
    MAR test IgG 3%
    Dna moczanowa
    Kariotyp okej
    ♥️5dpt 21,2 mIU/ml
    ♥️7dpt 96,3mIU/ml
    ♥️9dpt 318,9mIU/ml
    ♥️11dpt 709,9mIU/ml
    ♥️13dpt1317,6 mIU/ml
    ♥️16 dpt 3056,2 mIU/ml
    ♥️ 20dpt 7875,0 mIU/ml
    ❤️23dpt dwa pęcherzyki mamy 1 serduszko
    ❤️30dpt 42476,0 mIU/ml
    ❤️37dpt Mamy dwa serduszka, jedno dzieciątko 1,36cm; drugie 1,46cm😍
    ❤️🖤9w3d jedno serduszko drugi aniołek😭serduszko przestało bić w 8w5d
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ