X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍁🎃 IVF WRZESIEŃ 2024 🎃🍁
Odpowiedz

🍁🎃 IVF WRZESIEŃ 2024 🎃🍁

Oceń ten wątek:
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa na wątku :)
    W obecnym cyklu miałam inseminacje, czekam do czwartku co się okaże, czy coś z tego wyszło. Jeżeli nie, to od razu od drugiego dnia cyklu zaczynamy stymulację do in vitro. Powiedzcie mi tak krok po kroku jak to wygląda, na co być gotowym. Może któraś ma jakieś doświadczenie z Gyncentrum Katowice?

In vitro to bardzo złożony proces, to jak będzie przebiegał zależy od indywidualnej sytuacji każdej z nas.
    My dostaliśmy w klinice obszerny informator, gdzie cała procedura była wyjaśniona krok po kroku.

Na pewno musisz się przygotować na to, że będzie dużo stresu i czekania... I jeszcze więcej stresu i czekania 😅

arminaa lubi tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec ☺💙

preg.png
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa na wątku :)
    W obecnym cyklu miałam inseminacje, czekam do czwartku co się okaże, czy coś z tego wyszło. Jeżeli nie, to od razu od drugiego dnia cyklu zaczynamy stymulację do in vitro. Powiedzcie mi tak krok po kroku jak to wygląda, na co być gotowym. Może któraś ma jakieś doświadczenie z Gyncentrum Katowice?

Oj nie ma jednej odpowiedzi i na pewno wszystkiego nie da ująć się jednym komentarzem. W skrócie cala procedura ivf zaczyna się od stymulacji która może trwać parę dni lub parę tygodni, zależy jaki protokół. W czasie stymulacji USG i badania krwi, ile i kiedy zależne od kliniki i lekarza. W skład stymulacji wchodzą przeważnie zastrzyki na rośnięcie pęcherzyków, potem na wyciszenie i 36h przed punkcją zastrzyki końcowe - z hcg lub decapeptyl na przykład. Jeśli nie ma hiperstymualcji transfer w 5/6 dobie, zależy od rozwoju zarodków. Jeśli transfer odroczony to odbywa się z mrożonych blastocyst w następnym cyklu lub następnym po nim. Cykl odorcozny może być sztuczny ( wtedy od 2dc przyjmuje się leki blokujące owulację i powodujące rośnięcie endometrium) i znów USG, badania krwi. Odpowiednia ilość dni przed transferem włącza sie progesteron. Jeśli transfer się uda, jest ciąża leki przyjmuje się do danego tygodnia i powoli odstawia. Jeśli nie ma ciąży leki odstawia się i czeka na miesiączkę żeby umówić transfer na kolejny cykl. Transferów w procedurze jest tyle ile udalo się uzyskać zarodków.

Wszystko będziesz mieć omówione przez lekarza, sama też dopytuj co i jak. Procedura w teorii jest taka sama dla każdej z nas, ale ile nas tyle wariantów :)

Czego się spodziewać? Najlepiej ciąży 🥰 a tak na serio to wszystkiego niestety, dobrego i niedobrego można się spodziewać :)

HolyFantasia, arminaa, pierzga_ lubią tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    07/31 - I FET, cykl sztuczny, 9 dpt ⏸️, hcg 12dpt 14, cb 4+3
    09/04 - II FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt 1,6, cb 3+6
    10/30 - III FET, cykl sztuczny, 6 dpt ⏸️, hcg 9dpt 6,1, cb 4+2

KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje
    PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy ok

"Tylko spokój może nas uratować"
  • arminaa Ekspertka

Wysłany: 2 września, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:
    Oj nie ma jednej odpowiedzi i na pewno wszystkiego nie da ująć się jednym komentarzem. W skrócie cala procedura ivf zaczyna się od stymulacji która może trwać parę dni lub parę tygodni, zależy jaki protokół. W czasie stymulacji USG i badania krwi, ile i kiedy zależne od kliniki i lekarza. W skład stymulacji wchodzą przeważnie zastrzyki na rośnięcie pęcherzyków, potem na wyciszenie i 36h przed punkcją zastrzyki końcowe - z hcg lub decapeptyl na przykład. Jeśli nie ma hiperstymualcji transfer w 5/6 dobie, zależy od rozwoju zarodków. Jeśli transfer odroczony to odbywa się z mrożonych blastocyst w następnym cyklu lub następnym po nim. Cykl odorcozny może być sztuczny ( wtedy od 2dc przyjmuje się leki blokujące owulację i powodujące rośnięcie endometrium) i znów USG, badania krwi. Odpowiednia ilość dni przed transferem włącza sie progesteron. Jeśli transfer się uda, jest ciąża leki przyjmuje się do danego tygodnia i powoli odstawia. Jeśli nie ma ciąży leki odstawia się i czeka na miesiączkę żeby umówić transfer na kolejny cykl. Transferów w procedurze jest tyle ile udalo się uzyskać zarodków.

Wszystko będziesz mieć omówione przez lekarza, sama też dopytuj co i jak. Procedura w teorii jest taka sama dla każdej z nas, ale ile nas tyle wariantów :)

Czego się spodziewać? Najlepiej ciąży 🥰 a tak na serio to wszystkiego niestety, dobrego i niedobrego można się spodziewać :)
    Dziękuję za odpowiedź :)
    Czy na wizycie rozpoczynającej stymulacje, w 2 dniu cyklu miałyście robione też usg? Gdzieś tak wyczytałam i chyba póki co to mnie najbardziej zestresowało, że jak to z miesiączką mam siedzieć na fotelu 🫣

Starania od IX 2022 :)
    ♀️ 29
    ♂️ 35

ONA:
    Owulacje naturalne
    HSG VI 2024: jajowody drożne

ON:
    I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
    Wdrożone przez androloga leki: clostilbegyt i pento hexal retard.
    II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
    Decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego (I.2024)
    III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.

VIII 2024 - IUI ❌️
    IX 2024 - II IUI ❌️
    X 2024 - IVF - punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️
    XI 2024 - transfer 🤞
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Na razie krwawienie ustało, puki co lekkie brązowe plamienie jest.
    Dzwonili z kliniki pow, że według nich nie ma sensu robić usg w tym tyg ponieważ jest jeszcze wcześnie i prawdopodobnie nie będzie serca i nie będą mogli na tej podstawie stwierdzić czy ciąża się rozwija czy się zatrzymała, więc nic nam to nie da. Jutro mam powtórzyć test jak będzie pozytyw to usg za tydzień we wtorek, jak negatyw to mam zadzwonić i jak zacznę krwawić to też dzwonić. Polska położna zgodziła się mnie jutro przyjąć, więc chyba pojadę, będę chociaż wiedzieć za tydzień czy ciąża się rozwija i czy już aby nie poroniłam.

Pewnie, że tak. Też bym pojechała. A jak u Ciebie z obstawą lekową? Badałaś też proga?

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    Czy na wizycie rozpoczynającej stymulacje, w 2 dniu cyklu miałyście robione też usg? Gdzieś tak wyczytałam i chyba póki co to mnie najbardziej zestresowało, że jak to z miesiączką mam siedzieć na fotelu 🫣

Tak, miałam USG :) Ogólnie nie ma ograniczeń, że w trakcie miesiączki nie można iść na badanie do ginekologa:) Zazwyczaj tego unikamy, ale to nie tak, że nie można.

arminaa, Ścigacz lubią tę wiadomość

age.png
  • Kakali12 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja wiem że mało się udzielam bo nie jestem w tym wszystkim ogarnięta dzisiaj robiłam betę w 9dpt i mam 208 mlU, a testy sikalne ledwo wychodź.

Luna_94🌛, aganieszkam, Effiii, casil, HolyFantasia, AgnieszkaLS, Hania2010, Joanna29, Syla1990, Jenny93, Nadzieja25, Śnieżynka 91, AniaiX, Midi, Panna_Melodia, Musk, Kasiak89, Dzoana88, Angi90 , Klaudia9212, Linka89 lubią tę wiadomość

• Anoli88 Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    Tak, nie stresuj się tym😊 to normalna sprawa dla ginekologów czy położnych tym bardziej w KLN. Na początku cyklu powinnaś mieć zrobione USG na wizycie rozpoczynającej stymulacje. Powodzenia☺️

preg.png
    Rocznik 88.
    Starania od grudnia 2021.
    Kariotyp 🆗
    AMH 12.2022 4.71
    AMH 04.2024 2.07
    PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
    HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
    1 IUI 06.2023, nieudana.
    2 IUI 08.2023, nieudana.
    Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.

12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
    21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
    17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
    14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
    7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml PGR 43,80 ng/ml
    9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml PRG 45,7 ng/ml
    12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
    14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
    21dpt CRL 2,6mm i❤️
    28dpt CRL 7mm
    9+3 CRL 28,1mm
    11 CRL 47mm
    11 + 5 CRL 53mm prenatalne 🆗
  • arminaa Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoli88 wrote:
    Tak, nie stresuj się tym😊 to normalna sprawa dla ginekologów czy położnych tym bardziej w KLN. Na początku cyklu powinnaś mieć zrobione USG na wizycie rozpoczynającej stymulacje. Powodzenia☺️
    Może głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi :D z łazienki, w której się rozbieram, mam już normalnie wyjść bez bielizny? Zawsze jestem w sukience, więc nigdy nie korzystam z tych jednorazowych spódniczek. Nigdy poprostu nie miałam wizyty w trakcie miesiączki i trochę nie wiem jak się na niej zachować 🫣

♀️ 29
    ♂️ 35

ONA:
    Owulacje naturalne

ON:
    I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
    II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
    III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.

VIII 2024 - IUI ❌️
    IX 2024 - II IUI ❌️
    XI 2024 - transfer 🤞
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:

Ja nie byłam na USG przy rozpoczęciu stymulacji, bo leki dostałam już przed miesiączką i pierwsze USG miałam później. Ale miesiaczka to żadna przeszkoda dla lekarza 🙂

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:

+ 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje
    PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy ok

• Ścigacz Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Masz rację, WYDAJE CI SIĘ:) Nie wszystkie z nad mają objawy. Ja nie miałam dosłownie żadnych. Nawet teraz gdyby nie rosnący brzuch, brak okresu i ruchy to bym nie miała żadnych 😛 Też się martwiłam, uciekłam z forum, bo bolało mnie jak czytałam o objawach innych dziewczyn, a u mnie nic. Brak objawów nie oznacza niepowodzenia 🙂 Poczekaj do bety. Kciuki ❤️

Jak ja Ci zazdroszczę, że objawów nie masz 🙈😆

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

event.png
  • arminaa Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczylando wrote:

Czyli przy protokole krótkim punkcja i transfer jest w tym samym cyklu tak?

♀️ 29
    ♂️ 35

ONA:
    Owulacje naturalne

ON:

VIII 2024 - IUI ❌️
    IX 2024 - II IUI ❌️
    XI 2024 - transfer 🤞
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    Czyli przy protokole krótkim punkcja i transfer jest w tym samym cyklu tak?

Transfer zawsze zależy od tego jak pójdzie stymulacja i punkcja, a nie od długości protokołu stymulacji :) to czy transfer będzie świeży czy odroczony ustala się często w dniu punkcji, ale często też lekarze już widzą po USG i wynikach krwi jeszcze przed punkcją. Jeśli jest na przykład dużo jajeczek i ryzyko hiperstymualcji to transfer się odracza. A to jak zareagujemy na stymulacje to już kwestia bardzo indywidualna, często nie do przewidzenia :)

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:

+ 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje
    PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy ok

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:

Spoko ja już miałam takie wizyty z miesiączką. Nawet wybrudziła się podłoga. Dla lekarza to żaden problem. Spódniczka jednorazowa i jest okej.

Ona: 36at
    On: 38lat

09.2023 - IUI -❌
    01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
    09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
    niskie amh - 0,52
    endometrioza II stopnia
    Allo mlr 0
    Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
    (metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
    07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
    - endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
    07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️
  • Vanilka89 Koleżanka

Wysłany: 2 września, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    Tak, ale to szybkie badanie.

35 👩🏼
    35 🙋
    AMH 1,58

20.07. - zakwalifikowani do programu ✔️
    01.08. - start stymulacji
    07.08 - USG - pierwsza wizyta podczas stymulacji
    10.08 - USG -nr 2
    13.08 - USG nr 3 - 11 🥚
    16.08 - punkcja 🩸
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakali12 wrote:
    Hejka ja wiem że mało się udzielam bo nie jestem w tym wszystkim ogarnięta dzisiaj robiłam betę w 9dpt i mam 208 mlU, a testy sikalne ledwo wychodź.

Piękna beta jak na 9dpt, a testy sikanie no cóż, różne czułości, różne firmy, różne partie no i przede wszystkim we krwi jest inny poziom bety niż w moczu. Zanim nerki przefiltrują, do tego dochodzi rozcieńczenie w moczu i każdy test może wyjść inaczej :)

HolyFantasia lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:

+ 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje
    PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy ok

• AgnieszkaW Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:
    Może głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi :D z łazienki, w której się rozbieram, mam już normalnie wyjść bez bielizny? Zawsze jestem w sukience, więc nigdy nie korzystam z tych jednorazowych spódniczek. Nigdy poprostu nie miałam wizyty w trakcie miesiączki i trochę nie wiem jak się na niej zachować 🫣
    Spokojnie, miałam ten sam dylemat :) Tak jak dziewczyny piszą, to jest dla lekarza normalne. Muszą sprawdzić jak wygląda sytuacja chociażby z jajnikami.
    Też zawsze ubieram spódniczki/sukienki, żeby było mi bardziej komfortowo, ale tego dnia wybrałam ich jednorazowe. USG nie trwało długo, więc nic się nie wydarzyło :)

♒👩33 l ❤♏🧑35 l
    starania od 2018
    2020 - poronienie zatrzymane (9 tc)
    2020 - cb
    2021 - cp (jajnikowa)
    2022 - cb
    3xIUI - 2023 - cb

06.2024 - IVF
    pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)

01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
    6 dpt cień cienia
    8 dpt beta: 93,50 (blada kreska)
    10 dpt 226,00
    13 dpt 987,6
    18 dpt pęcherzyk w macicy :)
    29 dpt CRL 7,2 mm i ❤
  • Żabka🐸 Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami we wrześniu 🤎🧡
    @Alittle te grafiki wymiatają, cała oprawa miesięcznika napawa optymizmem 🧡🤎
    Niech Cię szybciutko dopadnie klątwa prowadzącej 🤞🍀

Ja czekam z utęsknieniem na 🐒 która już powinna być ale robi mi psikusy 🤔 w tym miesiącu jeśli się nic po drodze nie wydarzy, będzie mój pierwszy transfer 🧡🤎🤞🍀
    Już się nie mogę doczekać aż zabiorę z zimowiska mojego kropka🥹

Trzymam kciuki za wszystkie punkcję, udane hodowle, transfery, pozytywne bety, upragnione dwie kreski ✊️✊️🍀🍀

I pamiętajcie, że jesteście silniejszej niż Wam się wydaje ❤️

AgnieszkaLS, HolyFantasia, Joanna29, alittle, Yahu, Sarenka, MjakMarta, domi_, Śnieżynka 91, Midi, Angi90 , Klaudia9212 lubią tę wiadomość

👩31
    06.2024- AMH 5.56
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, hiperprolaktynemia

KIR BX

🧑37
    Obniżone parametry nasienia
    🟢Kariotyp
    🟢AZF
    🟢CFTR

Starania od 2018

14.07.2024 rozpoczęcie IVF
    25.07 9°° punkcja, 22 kumulusy, 15 dojrzałych 🥚🥚, 6 zapłodnionych, 9 zamrożonych
    25.07 23°° SOR, krwotok po punkcji, operacja na CITO...
    30.07 mamy ❄️❄️❄️🥹

I FET
    04.10.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG 🤞🍀🥹
    10.10.2024 6dpt beta 1.8 🥺
    14.10.2024 10dpt beta 1.62 💔

II FET
    04.11.2024 transfer, blastka 4.1.2 + EG + Encorton + Neoparin 🥹🤞🍀
    11.11.2024 7dpt ⏸️🥰🥹🍀
    12.11.2024 8dpt beta 23.7
    14.11.2024 10dpt beta 56.29 , walcz Żabko 🥹

Na zimowisku ❄️4.2.2 🥰
  • Okurasei Przyjaciółka

Wysłany: 2 września, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś 2 dzień po transferze progesteron z 10 podniósł się do 17,584 wiec chyba juz OkY ? 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Jak liczycie dzień po transferze ? Jak w sobotę był transfer to dziś mam 2dpt ? Czy 3? Denerwuje sie głowa mnie boli

Joanna29, aganieszkam, AniaiX lubią tę wiadomość

• Migajka Debiutantka

Wysłany: 2 września, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arminaa wrote:

Też jestem w GC w Katowicach i nie miałam USG na początku cyklu. 😉
    2 wizyty w cyklu poprzedzającym, rozpisana stymulacja od 2 dc, USG kontrolne w 6dniu stymulacji (czyli 7dc) i późniejsze decyzje zależne od USG.

Starania od maja 2022

👩28 (PCOS)
    👱‍♂️33 (Morfologia 1%, żylaki 2st.)

Pierwsza procedura IVF:
    Punkcja 09.08 (18 🥚, 6 zarodków, w 4 dniu zatrzymanie podziału u 5, ostatecznie 1❄️ blastocysta 5CC)
    09.09 FET 🤞
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okurasei wrote:
    A u mnie dziś 2 dzień po transferze progesteron z 10 podniósł się do 17,584 wiec chyba juz OkY ? 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Jak liczycie dzień po transferze ? Jak w sobotę był transfer to dziś mam 2dpt ? Czy 3? Denerwuje sie głowa mnie boli

Transfer dzień 0, dziś 2dpt. A pełne doby mijają o godzinie o której miałaś transfer :) fajne masz liczenie, dzień września to dzień po transferze 🥰 ja tak miałam w sierpniu, bo transfer 31.07 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:29

Okurasei lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:

+ 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje
    PAI-1 homo
    mthfr homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    Kariotypy ok

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ