🍂🍂🌰IVF WRZESIEŃ 2025 🌰🍂🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Najważniejszy jest Twój komfort psychiczny.jabk0va wrote:Ja na razie nie zadzwoniłam do gyncentrum... 🥴
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Pisałam Wam kiedyś, że u mnie w pracy w miesiącach październik - grudzień nie można brać urlopu ze względu na specyfikę pracy (handel, zaczyna się okres wysoki świąteczny).
Wiem, że w pracy teraz będzie młyn, zarówno ciężko psychicznie jak i fizycznie...🙄
L4 bez wyraźnego powodu też nie jest mile widziane (w pracy nikt nie wie o in-vitro)
Musiałabym udawać chorą albo puścić inną ścieme... Mam mętlik w głowie.
I sama się zastanawiam... Może ma tak być, żeby poczekać z tym Bocianem do stycznia?
Dziś jadę do przyjaciółki na kawę, jedna z nielicznych osób która wie i doradzi.
Pracuje też w tej samej branży, więc zna specyfikę pracy.
Szkoda mi tych miesięcy, jednak wiem że w styczniu będę miała większy komfort psychiczny i że mam już urlop dostępny, a i chorobowe jest już inaczej odbierane..
Może nie warto przyspieszać niektórych rzeczy?
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Nie praca, nie specyfika branży, nie "L4 nie jest mile widziane".
Druga strona medalu jest związana z pierwszym zdaniem, które napisałam. Jeśli ma Cię to stresować i wpędzać w dyskomfort to pytanie czy przyspieszanie ma jakikolwiek sens.
Kolejna sprawa - nic nie szkodzi zadzwonić do gyncentrum i dopytać się jak wyglądają formalności
Przynajmniej będziesz bogatsza o wiedzę
Totalnie_pogubiona, Valletta, MałaStokrotka, Cień, Monixma, Honorka, Mimi7 lubią tę wiadomość
👩 i 👦34 l. //starania >9 lat
Endometrioza 4 st, Adeno. 2020 i 2025 laparo. Jajowody niedrożne ❌
AMH: 0,45 >> 0,66
MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌
Niedoczynność tarczycy, Anemia
Kariotypy ✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2, 2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
CD138 ✔️ Cross match 26,7%>>24,6%
Interleukin 6 4,3 pg/ml ⬆️ ANA1 (+)
I procedura (IMSI) - 2023, krótki prot.
📅 11.2023 💉 5 kom. >> ❄️❄️3AB, 5BC
FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌
II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi prot.
📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌
III procedura (ICSI + FC) - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB
FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
⏳3 cykle wyciszenia -
jabk0va wrote:Ja na razie nie zadzwoniłam do gyncentrum... 🥴
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Pisałam Wam kiedyś, że u mnie w pracy w miesiącach październik - grudzień nie można brać urlopu ze względu na specyfikę pracy (handel, zaczyna się okres wysoki świąteczny).
Wiem, że w pracy teraz będzie młyn, zarówno ciężko psychicznie jak i fizycznie...🙄
L4 bez wyraźnego powodu też nie jest mile widziane (w pracy nikt nie wie o in-vitro)
I sama się zastanawiam... Może ma tak być, żeby poczekać z tym Bocianem do stycznia?
Dziś jadę do przyjaciółki na kawę, jedna z nielicznych osób która wie i doradzi.
Szkoda mi tych miesięcy, jednak wiem że w styczniu będę miała większy komfort psychiczny i że mam już urlop dostępny, a i chorobowe jest już inaczej odbierane..
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Też ten czas zawsze możesz sobie zostawić na diagnostykę. Np. Biopsję endometrium, badania, suplementację przed transferem
. Jeśli nie jesteś pewna zmiany kliniki to nie ma się co zmuszać.
Ogólnie ja jestem bardzo zadowolona z Gyncentrum, faktycznie tu wszystko dzieje się szybko i czuję się zaopiekowana. Jako że będziesz mieć adopcje komórek to tak naprawdę przed tobą będzie kontrola endometrium czyli USG a potem transfer. Ja po transferze poszłam do pracy zaraz następnego dnia. W Gyncentrum też jest tak, że można bardzo łatwo umówić się na usg w godzinach kiedy się w pracy nie jest - byłam na wizytach i o 8 rano i o 17.
Najważniejsze jednak żebyś robiła wszystko w zgodzie ze sobą
. Trzymam kciuki!
Valletta lubi tę wiadomość
Starania od 2022 roku
Klinika niepłodności od 2024
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Biopsja endometrium ✅
Corss match negatywny ✅
Allo-MLR 74.9%
PAI-1, MTHFR, Kir AA ❌
34 🕺
Wszystkie parametry nasienia w normie
Kariotyp ✅
Hcl-a c2c2 ❌
1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
Beta
5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 5 zarodków -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe -
Dzisiaj 11dpt beta 381... 🥹
Moja żabka dalej skacze (suwaczek w stopce) i oby przez następne 8 miesięcy.
north_node, Nowa31, Cień, MałaStokrotka, Hope85, Hania2010, Cavarathiel, Adirella, melody92, sylstaa, DarUlka, tika32, LoliM, Monixma, Julia24, Melania94, Lumira, Annn90, kubikaa360, Paula., Mary27, Honorka, Mimi7, MałaMi93., GeNiOlKaa92 lubią tę wiadomość
I bobo od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - biochem 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️🌈
II bobo od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
24.II.2025 I FET 4aa -> 😓👎
III.2025 -> cd56 ❌️ cd138 ❌️
V.2025 -> cd56 ❌️ cd138❌️
14.VII.2025 II FET 3aa -> 😭💔
Beta: 9dpt - 3, 11dpt - 6.79, 14 dpt < 2.3
18.IX.2025 IIIFET -> 🌈🍀🤞🧚♀️🦄🍍
Beta: 4dpt - 8, 6dpt - 40, 8dpt - 90, 11dpt - 381, 13dpt - 695, 16dpt - 2373

-
Decyzja finalnie należy oczywiście od Ciebie, ale z własnego doświadczenia powiem, że praca, firma nigdy nie była mi wdzięczna za jakiekolwiek poświęcenie, odłożenie planów (jednocześnie mając mi za złe jak się w "ostrym" terminie faktycznie mocno pochorowałam). Z biegiem czasu oduczyłam się tego. Choć dalej zdarzają mi się wyrzuty sumienia, jak muszę iść na l4 (a w aktualnej pracy nie byłam ani razu, w zasadzie punkcja będzie pierwszym moim zwolnieniem).jabk0va wrote:Ja na razie nie zadzwoniłam do gyncentrum... 🥴
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Z drugiej strony jasne, skoro masz się z tym czuć niekomfortowo.
To ciężki wybór, ale pamiętaj, że to chodzi o Twoje życie, Twoje zdrowie, Twoje plany. Praca nie ucieknie.
Kiedyś w starej pracy moja trenerka (bardzo ceniłam ją też jako osobę, starsza fajna babeczka) powiedziała mi odnośnie zostawania dłużej w pracy w piątki: nie ratujemy tu życia, firma nie spłonie jak się tym zajmiesz w poniedziałek. I choć dotyczyło to innej sytuacji, myślę że odnosi się nie tylko do zostawania po godzinach akurat w piątki.
Cień, Mandi41, Totalnie_pogubiona, Valletta, Monixma, Dewelka, Mimi7, MałaMi93. lubią tę wiadomość
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2021 starania ze wsparciem gin
2022 cb 💔
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide & Pabi - Dexamethason ➡️ 23.10 pick up ➡️ 15🥚 ➡️ 💔😭 -
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Jabk0va nic wbrew sobie, ale wez pod uwage, ze w Bocianie sie ostatnio sypie.. Ja bym na Twoim miejscu tylko sprawdzila inne opcje, zapytala o czas oczekiwania pod taki i taki fenotyp. Ja dzis mialam ciezka rozmowe z babka z recepcji, ale finalnie zapisala mnie do lekarza na srode🗓️. Dzis mam 35 dzien cyklu i @ ani widu ani slychu, wiec chyba musza mi cos przepisac.
Cień lubi tę wiadomość
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 2,7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
histeroskopia 31.10 - oczekiwanie na wycinki cd56 i cd138
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran) -
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Hej,rozumiem Twoje wątpliwości.
Z własnego doświadczenia wiem, że ta „idealna pora” na L4 nigdy nie przyjdzie… zawsze w pracy coś się dzieje i niby „nie wolno brać zwolnienia” bo szef się obrazi. A prawda jest taka, że zdrowia i czasu nikt nam nie odda.
Praca to tylko praca – a teraz wiem, że nie ma nic ważniejszego niż dziecko 👶💖. Praca poczeka, a my musimy nauczyć się myśleć też o sobie. To taki zdrowy egoizm, z którego czasem trzeba po prostu skorzystać.
Sercem jestem z Tobą 🧡.
Totalnie_pogubiona, MałaStokrotka, Hania2010, Mimi7 lubią tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Mandi41 wrote:Jabk0va nic wbrew sobie, ale wez pod uwage, ze w Bocianie sie ostatnio sypie.. Ja bym na Twoim miejscu tylko sprawdzila inne opcje, zapytala o czas oczekiwania pod taki i taki fenotyp. Ja dzis mialam ciezka rozmowe z babka z recepcji, ale finalnie zapisala mnie do lekarza na srode🗓️. Dzis mam 35 dzien cyklu i @ ani widu ani slychu, wiec chyba musza mi cos przepisac.
Ja następny okres, po tym po punkcji, dostałam 40 dni po 🙈. Ale dobrze, że idziesz do lekarza, lepiej takie rzeczy sprawdzać
Starania od 2022 roku
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Biopsja endometrium ✅
Corss match negatywny ✅
Allo-MLR 74.9%
PAI-1, MTHFR, Kir AA ❌
34 🕺
Kariotyp ✅
Hcl-a c2c2 ❌
Beta
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 5 zarodków -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe -
Cześć Dziewczyny, tak sobie ostatnio po cichu podczytuję forum. Trzymam za Was wszystkie kciuki!Ememm wrote:Dziewczyny, oglądałyście może filmik dr płodność na instagramie o PGT? To Lewandowski, syn właścicieli Novum, w Novum nie robią tego badania jako jedni z nielicznych bo rzekomo to badanie nie daje żadnej pewności i zdarzają się zdrowe ciąże z potencjalnie chorych zarodków. Co robi się z tymi zarodkami, które po badaniu są nieprawidłowe?
Ostatnio czytałam dość merytoryczny artykuł na ten temat.
Dlaczego lekarze nie zawsze są za PGT-A: chodzi o to, że materiał do badania jest pobierany z trofektodermy, czyli zewnętrznej warstwy zarodka i są hipotezy, że zarodek "wyrzuca" niezdrowy genetycznie materiał na zewnątrz. (powtórzę, hipotezy). Dodatkowo, są też hipotezy, że zarodek może się sam naprawić na dalszym etapie rozwoju.
Tutaj artykuł z Time: https://time.com/7264271/ivf-pgta-test-lawsuit/
Wkleję poniżej kilka wniosków z artykułu, to streszczenie z Chata GPT. Co istotne,i co jest też napisane w artykule, wiele może zależeć od rygoru oceny w laboratorium. Są też zapewne lepsze i gorsze laboratoria.
-W jednym badaniu z Chin (2022) przeanalizowano materiał genetyczny pobrany z zarodków, które później dały ciążę. Okazało się, że 11 z 76 takich zarodków było ocenione jako aneuploidalne.
-Inne badania sugerują, że zdarzają się przypadki, gdy zarodki ocenione jako „chaotyczne” (bardzo dużo aberracji chromosomowych) po ponownym testowaniu okazywały się euploidalne w ~14% przypadków, a niektóre z tych później dały żywe urodzenia.
-Nie jest jednoznacznie ustalone jak często zarodki oznaczone jako „nieprawidłowe” przez PGT-A prowadzą do zdrowej ciąży - to jeden z głównych pytań, które badacze próbują teraz rozstrzygać.
Tak że ja mimo wszystko jestem przekonana, że warto zrobić PGT-a, choć ostatnio czytałam statystyki, że w przypadku jednego zarodka niekoniecznie się to opłaca, i z tą wiedzą, i gdybym mogła wybrać, czy badać czy nie dopiero po otrzymaniu informacji, ile jest zarodków - to możliwe, że bym mojego jednego nie badała 🙃
Co do tego, jak długo się czeka na wynik PGT-A, to zależy to od tego, czy kliniki badają materiał z biopsji na miejscu, czy wysyłają go do innego miasta, czy w ogóle za granicę (np. do Igenomixa w Hiszpanii).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 17:14
Cień lubi tę wiadomość
💁♀️34
AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗
🙋🏻♂️34
Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗
2x IUI ❌
Stymulacja i PGT-a: 09.2025
Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹 -
Pyniek90 wrote:Ja następny okres, po tym po punkcji, dostałam 40 dni po 🙈. Ale dobrze, że idziesz do lekarza, lepiej takie rzeczy sprawdzać

no ja mialam przerwana stymulacje i wiem, ze nie bylo owulacji i jest torbiel.. wiec juz w ogole moje hormony rozjechane 22 dnia cyklu progesteron 0,79. Moj chlop ledwo juz ze mna wytrzymuje
@Jabk0va ja zawsze stawialam prace na 1 miejscu... i nie wyszlam na tym najlepiej, wiec postaw na siebie
Pyniek90 lubi tę wiadomość
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 2,7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
histeroskopia 31.10 - oczekiwanie na wycinki cd56 i cd138
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran) -
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Szczerze - ja bym nie czekała.
Czekasz na KD - a tu zresztą jak w przypadku swoich komórek transfer nie musi być świeży, tylko mrożony. A nie wiem ile w Bocianie poczekasz, kiedy dostaną środki, czy teraz to kwestia środków czy nie mają faktycznie nikogo w bazie dopasowanego fenotypowo i jaka gwarancja,że taką osobę znajdą.. chodzi przecież o wybór a nie o jakiekolwiek komórki..
A tu nie chodzi o sam transfer, mogą wpaść dodatkowe badania i ten czas dałoby się inaczej spożytkować a np. transfer zrobić po NR. Wiadomo,że teraz skupiasz się na samych komórkach i transferze, ale nawet przy najlepszym zarodku transfer może się wywalić o stan zapalny endometrium, a w Bocianie z całą diagnostyka czekają, mogliby teraz jakoś zabezpieczyć Cię i zrobić cokolwiek w tym okresie czekania.
Będą komórki - mąż zapładnia i poświęca poranek w klinice, macie info ile jest zarodków, mrozicie i decydujesz kiedy transfer, ale wiesz na czym stoisz. Będzie jeden zarodek - ręce na pokład z diagnostyka, żeby go nie stracić, będzie więcej zarodków można przemyśleć kroki. Przy KD często bywają mrożone komórki, a one trochę gorzej reagują na mrożenie niż np zarodki (dla których to bez różnicy) i bywa/nie musi, że zarodków jest mniej niż że świeżych. Dlatego np Czesi zapładniają wszystkie komórki uzyskane od pacjentek czy dawczyń i nie chcą mrozić komórek, nie mają restrykcji 6 sztuk. Nie jest to reguła, ale warto to mieć w tyle głowy. Nas to spotkało w pierwszej procedurze KD -super parametry męża (łącznie z badaniami genetycznymi za parę tysięcy) młoda dawczyni i tylko jeden zarodek.. jak się okazało, komórki słabo zareagowały na rozmrożenie.
Dlatego w PL też jest praktyka,że po punkcji partner zapładnia świeże, bo wiedzą że jest ciut lepszy potencjał i jak już trzeba proponują mrożenie i poczekanie na nasienie partnera (np na poprawę).
Inaczej jakby komórki były ale kwestia kasy w Bocianie, ale oni chyba twierdzą że w bazach nikogo nie mają..
Ja w Gyncentrum widziałam w przeciągu 2m cztery propozycje pasujących fenotypowo i dekadę młodszych dawczyń - czułam, że mam wybór. W Bocianie nie dość,że każą ci czekać pół roku, dając sygnał nie mamy w bazie w całej Pl takich komórek, to jeszcze jak będą nawet nie zdradza żadnych cen fenotypowych i masz zaufać im na słowo, że pasują... Po takim czekaniu..
Nie chcę Ci tu nic doradzać, bo różnie upływ czasu wpływa na każdą z nas, jak czujesz większy komfort z odroczeniem tego - rób co czujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 17:51
Cień, Pyniek90, Mandi41, MałaStokrotka, jabk0va, Jagodziankaa1994, Monixma, Mimi7, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼

-
Miałam dziś pierwsze USG.
Wszystko jest w najlepszym porządku, tzw. pierścionek z brylantem na miejscu ❤️
Za 3 tygodnie kolejna wizyta✊🫰🤞
A to mój okruch:
https://zapodaj.net/plik-BMuIyPWgPc
just_a_girl, Nowa31, DarUlka, KarolinaKika, domi_, Cień, Muczylando, Valyrin, jabk0va, Julia24, Melania94, melody92, Rosołek123, Nina94, MałaStokrotka, Monixma, Mary27, Poziomka91, Azjak, Mimi7, MałaMi93. lubią tę wiadomość
🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
wg immuno cytokiny i NK są ok
07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
KIR BX wszystkie implantacyjne są
TSH 3,57-->1,88
08.09.25 transfer 🤞✊
5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
27.09 ślub 🎂
21dpt USG💍
24dpt beta 12986,6 prog 39
32dpt beta 44046,20 prog 43,44
42dpt/8+5/8+0 1,58cm ❤️
11+0 4,43cm człowieka
CUDZIE TRWAJ!

-
Honorka wrote:Miałam dziś pierwsze USG.
Wszystko jest w najlepszym porządku, tzw. pierścionek z brylantem na miejscu ❤️
Za 3 tygodnie kolejna wizyta✊🫰🤞
A to mój okruch:
https://zapodaj.net/plik-BMuIyPWgPc
No i pięknie
Masz jeszcze wizytę w klinice, czy następne USG już poza kliniką?
Honorka lubi tę wiadomość
starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, niska mozaika 4BB
07.11 minihisteroskopia
⏳⏳⏳ dipherline x3
🔜 02.2026 transfer nr 3
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
1 niedrożny jajowód ❌ adenomioza ❌
immunologia ok ✅ brak 3 KIR DS ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
just_a_girl wrote:No i pięknie

Masz jeszcze wizytę w klinice, czy następne USG już poza kliniką?
Jeszcze jedna wizyta w klinice a reszta płatna i muszę kogoś poszukać ale nie wiem jak się za to zabrać 🤷
Nie mam takiego jednego lekarza bo zawsze chodziłam do różnych bo nikt mi nie umiał pomóc tylko każdy a proszę próbować dalej i tak kilka lat... No i muszę kogoś wybrać chyba...🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
wg immuno cytokiny i NK są ok
07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
KIR BX wszystkie implantacyjne są
TSH 3,57-->1,88
08.09.25 transfer 🤞✊
5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
27.09 ślub 🎂
21dpt USG💍
24dpt beta 12986,6 prog 39
32dpt beta 44046,20 prog 43,44
42dpt/8+5/8+0 1,58cm ❤️
11+0 4,43cm człowieka
CUDZIE TRWAJ!

-
Honorka wrote:Jeszcze jedna wizyta w klinice a reszta płatna i muszę kogoś poszukać ale nie wiem jak się za to zabrać 🤷
Nie mam takiego jednego lekarza bo zawsze chodziłam do różnych bo nikt mi nie umiał pomóc tylko każdy a proszę próbować dalej i tak kilka lat... No i muszę kogoś wybrać chyba...
A Twoja prowadząca z kliniki nie prowadzi ciąży? Może udałoby ci się u niej?
Starania od 2022 roku
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Biopsja endometrium ✅
Corss match negatywny ✅
Allo-MLR 74.9%
PAI-1, MTHFR, Kir AA ❌
34 🕺
Kariotyp ✅
Hcl-a c2c2 ❌
Beta
Honorka wrote:Jeszcze jedna wizyta w klinice a reszta płatna i muszę kogoś poszukać ale nie wiem jak się za to zabrać 🤷
Nie mam takiego jednego lekarza bo zawsze chodziłam do różnych bo nikt mi nie umiał pomóc tylko każdy a proszę próbować dalej i tak kilka lat... No i muszę kogoś wybrać chyba...
Można powoli robić rozeznanie, może na udanym wątku IVF ktoś Ci kogoś poleci z Twojej okolicy
starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, niska mozaika 4BB
07.11 minihisteroskopia
⏳⏳⏳ dipherline x3
🔜 02.2026 transfer nr 3
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
1 niedrożny jajowód ❌ adenomioza ❌
immunologia ok ✅ brak 3 KIR DS ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
Cień wrote:Hej,rozumiem Twoje wątpliwości.
Z własnego doświadczenia wiem, że ta „idealna pora” na L4 nigdy nie przyjdzie… zawsze w pracy coś się dzieje i niby „nie wolno brać zwolnienia” bo szef się obrazi. A prawda jest taka, że zdrowia i czasu nikt nam nie odda.
Praca to tylko praca – a teraz wiem, że nie ma nic ważniejszego niż dziecko 👶💖. Praca poczeka, a my musimy nauczyć się myśleć też o sobie. To taki zdrowy egoizm, z którego czasem trzeba po prostu skorzystać.
Sercem jestem z Tobą 🧡.
Popieram ! 🥰
Ja tez pracuje w handlu i doskonale Ciebie rozumiem. 4 kwartał jest masakryczny pod względem pracy. Miałam takie samo myślenie jak i Ty. Podejście szefostwa podobne.
I wiesz co? Długo zajęło mi przewartościowanie tego. Do momentu az kolezanka z pracy zwierzyła nam sie ze nie ma dzieci bo "przespała" swój moment wlasnie w tej pracy. A teraz jest juz za późno.
Dało mi to do myślenia.
Biore l4 jak jest potrzeba i nikt nic nie moze mi zarzucić. Nie musisz ściemniać bo TY NIKOMU NIE MUSISZ SIE TLUMACZYĆ! 🙂
Tak jak dziewczyny piszą wyżej, to jest Twoja decyzja ale prosze Cie abyś ją podjęła dla tej "wewnetrznej" siebie a nie dla pracy. 🤗
Jezeli uważasz że lepiej DLA CIEBIE bedzie zacząć w styczniu to to zrób 😍
Nam pozostaje trzymać mocno kciuki 😍
Totalnie_pogubiona, Jagodziankaa1994, MałaStokrotka, Monixma, just_a_girl, Mimi7, jabk0va, Cień lubią tę wiadomość
Ona 31 lat choroby autoimmunologiczne
On- 32 lata wszystkie badania ok.
2025 styczeń- wizyta kwalifikacyjna do invitro
Torbiel jajnika- walka 4 miesiące.
07.2025 - stymulacja (gonal f, menopur, orgalutran)
31.07.2025 - punkcja.
05.08 transfer, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
8 dpt beta 29,8,13-57,4, prog. 12,905 ng/ml,14 dpt-72,5 17-216, prog 22.5,21-884,24 dpt- 2153,prog 32,34,28 dpt beta 4460 ciąża zatrzymana❌️
3.11.2025 transfer ❄️ -
A czy któraś z was ma może spodnie jeansowe z takim pasem na brzuch albo ogrodniczki ciążowe? Ja ciągle dresy leginsy ale czasem trzeba ubrać coś innego a u mnie pusto w szafie. Zastanawiam się jaki rozmiar kupić takich spodni jak one wypadają.Starania od 2020r.
W skrócie:
❌ Endometrioza zaawansowana
2021r. Usunięta torbiel
2024r. Powrót torbieli z zdwojoną siłą 🥺 lewy jajnik wygasa całkowicie.
❌ Kir Bx (brak 4 z 5)
❌ Czynnik V Leiden, PAI-1, MTHFR C677T, MTHFR A1298C hetero
❌ P/c antykardiolipinowe IgM wątpliwe
3x IUI ❌❌❌
Następnie:
In vitro.
I Procedura
1. CB.
2. Beta 0.
3. CB.
II procedura
10.2024
🌷4 FET 23.03.2025 - 5.1.1
6dpt - 30,90 mlU/ml
8dpt - 81,20 mlU/ml
11dpt - 297 mlU/ml
15dpt - 1744 mlU/ml
19dpt - GS 1,94cm
Potwierdzone ♥️
04.07.2025 210g dziewczynki 🩷🩷
23.07.2025 połówkowe - 360g 🥰

-
Ememm wrote:Dziewczyny, oglądałyście może filmik dr płodność na instagramie o PGT? To Lewandowski, syn właścicieli Novum, w Novum nie robią tego badania jako jedni z nielicznych bo rzekomo to badanie nie daje żadnej pewności i zdarzają się zdrowe ciąże z potencjalnie chorych zarodków. Co robi się z tymi zarodkami, które po badaniu są nieprawidłowe?
Tak, dr.Lewandowski to bardzo mądry i empatyczny człowiek. My podjęliśmy decyzję o nie badaniu zarodków, lekarz również nie namawiał. Bardzo się zagłębiliśmy w tym temacie i stwierdziliśmy,że jest zbyt dużo sprzecznych informacji na ten temat,a jest ryzyko,że zarodki,które potencjalnie mogłyby nam „odpaść” dadzą nam ciążę.Starania od 09.2023
Klinika od 05.2025
Ja 30l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy-wyregulowane (Thyrosan i Dostinex)
jajowody drożne
Mąż 25l.-badania nasienia ok, poza morfologią 1%
22.08.2025 - I IUI ❌
09.09-kwalifikacja do IVF
19.09-Punkcja 💉 20🥚, 18 MII, ❄️-7
12.11.2025 transfer -
Rosołek123 wrote:Popieram ! 🥰
Ja tez pracuje w handlu i doskonale Ciebie rozumiem. 4 kwartał jest masakryczny pod względem pracy. Miałam takie samo myślenie jak i Ty. Podejście szefostwa podobne.
I wiesz co? Długo zajęło mi przewartościowanie tego. Do momentu az kolezanka z pracy zwierzyła nam sie ze nie ma dzieci bo "przespała" swój moment wlasnie w tej pracy. A teraz jest juz za późno.
Dało mi to do myślenia.
Biore l4 jak jest potrzeba i nikt nic nie moze mi zarzucić. Nie musisz ściemniać bo TY NIKOMU NIE MUSISZ SIE TLUMACZYĆ! 🙂
Tak jak dziewczyny piszą wyżej, to jest Twoja decyzja ale prosze Cie abyś ją podjęła dla tej "wewnetrznej" siebie a nie dla pracy. 🤗
Jezeli uważasz że lepiej DLA CIEBIE bedzie zacząć w styczniu to to zrób 😍
Nam pozostaje trzymać mocno kciuki 😍
Ja sobie też myślę,że w in vitro dajemy na siebie ogromną presją..
A przecież pary, które się starają naturalnie, też nie wiedzą kiedy i czy wyjdzie.. a mało kto działa na zasadzie - o nie, idzie gorszy czas w pracy, zaczynamy się zabezpieczać i wracamy do starań po NR bo jakbym zaszła w ciążę to nie wezmę L4 bo co powiedzą w robocie...no nie - żyją sobie swoim życiem;)
Na dobrą sprawę, można zaplanować sobie kwartał bez L4 a złapie wirus i nas wsadzi do łóżka.. tego się nie przewidzi
(zamiast wirusa chciałam dobitnie napisać sraczka 🤣)
Rosołek123, Jagodziankaa1994, MałaStokrotka, north_node, Pyniek90, Monixma, just_a_girl, Mimi7, Meggi_**, Honorka, jabk0va, Cień lubią tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼

-
A w jakim celu? Jaki antybiotyk?krakowiankq wrote:Poszukuję informacji na temat stosowania antybiotyków "profilaktycznie" w cyklu transferowym.
Czy któraś z Was miała takie zalecenia?
Ja właśnie skończyłam brać „profilaktycznie” amoksiklav na ewentualne zapalenie endometrium.🧔🏼♂️ 31 lat 👩🏽 30 lat AMH 3,94
Starania od 2021 r.
- 03.22 r. laparo (lewy jajowód niedrożny)
06.23 klinika.
-01.24 r. I procedura: ❄️❄️
🍀02.24 I ❄️ bl.6.2.2. beta 0 😢
-04.24 r. wodniak. Usunięcie jajowodów.
🍀07.24 r. II ❄️ bl.5.3.3 beta 0 😢
-09.24 r. Biopsja endo ok.
Immuno: Bx, Kiry nieobecne, NK 9%
-10.24 r. II procedura 4x❄️
🍀11.24 r. III ❄️ beta 0😢 (Accofil, encorton)
Cross: 54,4%
-01.25 r. Immunosupresja Equoral
🍀02.25 r. IV ❄️❄️ 2.1.1 i 2.1.2 beta 0 😢 (Accofil i encorton)
Cross: 33%, diphereline x2
🍀 29.04.25 r. V ❄️ 2.1.2 (encorton, Accofil, Prograf) 5 tc 💔
06.25 Cross: 58,7%
06.25 r. III procedura 9 x ❄️
07.-08.25 immunosupresja i diphereline
08 Cross: 28,2%
🍀 10.09.25 r. VI ❄️ 4.1.1
(encorton, Accofil, Prograf) cb 😢
10.25 r. Amoksiklav, Prograf, encorton ⏳
🍀13.10.25 VII ❄️ 3.1.1 🙏🏼
8dpt 82,2 10 dpt 173 12 dpt 393
24 dpt 💍❤️