🍂🍂🌰IVF WRZESIEŃ 2025 🌰🍂🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
jabk0va wrote:Ja na razie nie zadzwoniłam do gyncentrum... 🥴
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Pisałam Wam kiedyś, że u mnie w pracy w miesiącach październik - grudzień nie można brać urlopu ze względu na specyfikę pracy (handel, zaczyna się okres wysoki świąteczny).
Wiem, że w pracy teraz będzie młyn, zarówno ciężko psychicznie jak i fizycznie...🙄
L4 bez wyraźnego powodu też nie jest mile widziane (w pracy nikt nie wie o in-vitro)
Musiałabym udawać chorą albo puścić inną ścieme... Mam mętlik w głowie.
I sama się zastanawiam... Może ma tak być, żeby poczekać z tym Bocianem do stycznia?
Dziś jadę do przyjaciółki na kawę, jedna z nielicznych osób która wie i doradzi.
Pracuje też w tej samej branży, więc zna specyfikę pracy.
Szkoda mi tych miesięcy, jednak wiem że w styczniu będę miała większy komfort psychiczny i że mam już urlop dostępny, a i chorobowe jest już inaczej odbierane..
Może nie warto przyspieszać niektórych rzeczy?
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Nie praca, nie specyfika branży, nie "L4 nie jest mile widziane".
Druga strona medalu jest związana z pierwszym zdaniem, które napisałam. Jeśli ma Cię to stresować i wpędzać w dyskomfort to pytanie czy przyspieszanie ma jakikolwiek sens.
Kolejna sprawa - nic nie szkodzi zadzwonić do gyncentrum i dopytać się jak wyglądają formalnościPrzynajmniej będziesz bogatsza o wiedzę
Totalnie_pogubiona, Valletta, MałaStokrotka, Cień, Monixma, Honorka, Mimi7 lubią tę wiadomość
👩 i 👦34 l. //starania >9 lat
Endometrioza 4 st, Adeno. 2020 i 2025 laparo. Jajowody niedrożne ❌
AMH: 0,45 >> 0,66
MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌
Niedoczynność tarczycy, Anemia
Kariotypy ✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2, 2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c: C1,C2
CD138 ✔️ Cross match 26,7%>>24,6%
Interleukin 6 4,3 pg/ml ⬆️ ANA1 (+)
I procedura (IMSI) - 2023, krótki prot.
📅 11.2023 💉 5 kom. >> ❄️❄️3AB, 5BC
FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌
II procedura (ICSI + FC) - 2024, długi prot.
📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌
III procedura (ICSI + FC) - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB
FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
⏳3 cykle wyciszenia -
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Pisałam Wam kiedyś, że u mnie w pracy w miesiącach październik - grudzień nie można brać urlopu ze względu na specyfikę pracy (handel, zaczyna się okres wysoki świąteczny).
Wiem, że w pracy teraz będzie młyn, zarówno ciężko psychicznie jak i fizycznie...🙄
L4 bez wyraźnego powodu też nie jest mile widziane (w pracy nikt nie wie o in-vitro)
I sama się zastanawiam... Może ma tak być, żeby poczekać z tym Bocianem do stycznia?
Dziś jadę do przyjaciółki na kawę, jedna z nielicznych osób która wie i doradzi.
Szkoda mi tych miesięcy, jednak wiem że w styczniu będę miała większy komfort psychiczny i że mam już urlop dostępny, a i chorobowe jest już inaczej odbierane..
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Też ten czas zawsze możesz sobie zostawić na diagnostykę. Np. Biopsję endometrium, badania, suplementację przed transferem. Jeśli nie jesteś pewna zmiany kliniki to nie ma się co zmuszać.
Ogólnie ja jestem bardzo zadowolona z Gyncentrum, faktycznie tu wszystko dzieje się szybko i czuję się zaopiekowana. Jako że będziesz mieć adopcje komórek to tak naprawdę przed tobą będzie kontrola endometrium czyli USG a potem transfer. Ja po transferze poszłam do pracy zaraz następnego dnia. W Gyncentrum też jest tak, że można bardzo łatwo umówić się na usg w godzinach kiedy się w pracy nie jest - byłam na wizytach i o 8 rano i o 17.
Najważniejsze jednak żebyś robiła wszystko w zgodzie ze sobą. Trzymam kciuki!
Valletta lubi tę wiadomość
Starania od 2022 roku
Klinika niepłodności od 2024
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Kir AA 🥲
34 🕺
Wszystkie parametry nasienia w normie
Kariotyp ✅
1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
Beta
5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> ❄️❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe -
Dzisiaj 11dpt beta 381... 🥹
Moja żabka dalej skacze (suwaczek w stopce) i oby przez następne 8 miesięcy.
north_node, Nowa31, Cień, MałaStokrotka, Hope85, Hania2010, Cavarathiel, Adirella, melody92, sylstaa, DarUlka, tika32, LoliM, Monixma, Julia24, Melania94, Lumira, Annn90, kubikaa360, Paula., Mary27, Honorka, Mimi7, MałaMi93., GeNiOlKaa92 lubią tę wiadomość
I bobo od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - biochem 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
II bobo od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
24.II.2025 I FET 4aa -> 😓👎
III.2025 -> cd56 ❌️ cd138 ❌️
V.2025 -> cd56 ❌️ cd138❌️
14.VII.2025 II FET 3aa -> 😓👎
Beta: 9dpt - 3, 11dpt - 6.79, 14 dpt < 2.3
18.IX.2025 IIIFET -> 🌈🍀🤞🧚♀️🦄🍍
Beta: 4dpt - 8, 6dpt - 40, 8dpt - 90, 11dpt - 381, 13dpt - 695, 16dpt - 2373
-
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Z drugiej strony jasne, skoro masz się z tym czuć niekomfortowo.
To ciężki wybór, ale pamiętaj, że to chodzi o Twoje życie, Twoje zdrowie, Twoje plany. Praca nie ucieknie.
Kiedyś w starej pracy moja trenerka (bardzo ceniłam ją też jako osobę, starsza fajna babeczka) powiedziała mi odnośnie zostawania dłużej w pracy w piątki: nie ratujemy tu życia, firma nie spłonie jak się tym zajmiesz w poniedziałek. I choć dotyczyło to innej sytuacji, myślę że odnosi się nie tylko do zostawania po godzinach akurat w piątki.Cień, Mandi41, Totalnie_pogubiona, Valletta, Monixma, Dewelka, Mimi7, MałaMi93. lubią tę wiadomość
👧🏼 91 🧔♂️ 89 🐈 18
2019 koniec nie-starań
2021 starania ze wsparciem gin
2022 cb 💔
2025 klinika + kwalifikacja do ivf
I PICSI - 10.2025 - Menopur & Cetrotide 🤞 -
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Jabk0va nic wbrew sobie, ale wez pod uwage, ze w Bocianie sie ostatnio sypie.. Ja bym na Twoim miejscu tylko sprawdzila inne opcje, zapytala o czas oczekiwania pod taki i taki fenotyp. Ja dzis mialam ciezka rozmowe z babka z recepcji, ale finalnie zapisala mnie do lekarza na srode🗓️. Dzis mam 35 dzien cyklu i @ ani widu ani slychu, wiec chyba musza mi cos przepisac.Cień lubi tę wiadomość
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 1.7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
❓czekam na wynik KIR i ANA1
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran) -
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Hej,rozumiem Twoje wątpliwości.
Z własnego doświadczenia wiem, że ta „idealna pora” na L4 nigdy nie przyjdzie… zawsze w pracy coś się dzieje i niby „nie wolno brać zwolnienia” bo szef się obrazi. A prawda jest taka, że zdrowia i czasu nikt nam nie odda.
Praca to tylko praca – a teraz wiem, że nie ma nic ważniejszego niż dziecko 👶💖. Praca poczeka, a my musimy nauczyć się myśleć też o sobie. To taki zdrowy egoizm, z którego czasem trzeba po prostu skorzystać.
Sercem jestem z Tobą 🧡.Totalnie_pogubiona, MałaStokrotka, Hania2010, Mimi7 lubią tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Mandi41 wrote:Jabk0va nic wbrew sobie, ale wez pod uwage, ze w Bocianie sie ostatnio sypie.. Ja bym na Twoim miejscu tylko sprawdzila inne opcje, zapytala o czas oczekiwania pod taki i taki fenotyp. Ja dzis mialam ciezka rozmowe z babka z recepcji, ale finalnie zapisala mnie do lekarza na srode🗓️. Dzis mam 35 dzien cyklu i @ ani widu ani slychu, wiec chyba musza mi cos przepisac.
Ja następny okres, po tym po punkcji, dostałam 40 dni po 🙈. Ale dobrze, że idziesz do lekarza, lepiej takie rzeczy sprawdzaćStarania od 2022 roku
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Kir AA 🥲
34 🕺
Kariotyp ✅
Beta
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> ❄️❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe -
Ememm wrote:Dziewczyny, oglądałyście może filmik dr płodność na instagramie o PGT? To Lewandowski, syn właścicieli Novum, w Novum nie robią tego badania jako jedni z nielicznych bo rzekomo to badanie nie daje żadnej pewności i zdarzają się zdrowe ciąże z potencjalnie chorych zarodków. Co robi się z tymi zarodkami, które po badaniu są nieprawidłowe?
Ostatnio czytałam dość merytoryczny artykuł na ten temat.
Dlaczego lekarze nie zawsze są za PGT-A: chodzi o to, że materiał do badania jest pobierany z trofektodermy, czyli zewnętrznej warstwy zarodka i są hipotezy, że zarodek "wyrzuca" niezdrowy genetycznie materiał na zewnątrz. (powtórzę, hipotezy). Dodatkowo, są też hipotezy, że zarodek może się sam naprawić na dalszym etapie rozwoju.
Tutaj artykuł z Time: https://time.com/7264271/ivf-pgta-test-lawsuit/
Wkleję poniżej kilka wniosków z artykułu, to streszczenie z Chata GPT. Co istotne,i co jest też napisane w artykule, wiele może zależeć od rygoru oceny w laboratorium. Są też zapewne lepsze i gorsze laboratoria.
-W jednym badaniu z Chin (2022) przeanalizowano materiał genetyczny pobrany z zarodków, które później dały ciążę. Okazało się, że 11 z 76 takich zarodków było ocenione jako aneuploidalne.
-Inne badania sugerują, że zdarzają się przypadki, gdy zarodki ocenione jako „chaotyczne” (bardzo dużo aberracji chromosomowych) po ponownym testowaniu okazywały się euploidalne w ~14% przypadków, a niektóre z tych później dały żywe urodzenia.
-Nie jest jednoznacznie ustalone jak często zarodki oznaczone jako „nieprawidłowe” przez PGT-A prowadzą do zdrowej ciąży - to jeden z głównych pytań, które badacze próbują teraz rozstrzygać.
Tak że ja mimo wszystko jestem przekonana, że warto zrobić PGT-a, choć ostatnio czytałam statystyki, że w przypadku jednego zarodka niekoniecznie się to opłaca, i z tą wiedzą, i gdybym mogła wybrać, czy badać czy nie dopiero po otrzymaniu informacji, ile jest zarodków - to możliwe, że bym mojego jednego nie badała 🙃
Co do tego, jak długo się czeka na wynik PGT-A, to zależy to od tego, czy kliniki badają materiał z biopsji na miejscu, czy wysyłają go do innego miasta, czy w ogóle za granicę (np. do Igenomixa w Hiszpanii).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 17:14
Cień lubi tę wiadomość
💁♀️34
AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗
🙋🏻♂️34
Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗
2x IUI ❌
Stymulacja i PGT-a: 09.2025
Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹 -
Pyniek90 wrote:Ja następny okres, po tym po punkcji, dostałam 40 dni po 🙈. Ale dobrze, że idziesz do lekarza, lepiej takie rzeczy sprawdzać
no ja mialam przerwana stymulacje i wiem, ze nie bylo owulacji i jest torbiel.. wiec juz w ogole moje hormony rozjechane 22 dnia cyklu progesteron 0,79. Moj chlop ledwo juz ze mna wytrzymuje
@Jabk0va ja zawsze stawialam prace na 1 miejscu... i nie wyszlam na tym najlepiej, wiec postaw na siebiePyniek90 lubi tę wiadomość
41👩💻 👨🚀37
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 1.7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
❓czekam na wynik KIR i ANA1
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran) -
Chyba stchórzyłam.
Sama nie wiem co robić.
Może tak ma być...
🤯🤯🤯
Szczerze - ja bym nie czekała.
Czekasz na KD - a tu zresztą jak w przypadku swoich komórek transfer nie musi być świeży, tylko mrożony. A nie wiem ile w Bocianie poczekasz, kiedy dostaną środki, czy teraz to kwestia środków czy nie mają faktycznie nikogo w bazie dopasowanego fenotypowo i jaka gwarancja,że taką osobę znajdą.. chodzi przecież o wybór a nie o jakiekolwiek komórki..
A tu nie chodzi o sam transfer, mogą wpaść dodatkowe badania i ten czas dałoby się inaczej spożytkować a np. transfer zrobić po NR. Wiadomo,że teraz skupiasz się na samych komórkach i transferze, ale nawet przy najlepszym zarodku transfer może się wywalić o stan zapalny endometrium, a w Bocianie z całą diagnostyka czekają, mogliby teraz jakoś zabezpieczyć Cię i zrobić cokolwiek w tym okresie czekania.
Będą komórki - mąż zapładnia i poświęca poranek w klinice, macie info ile jest zarodków, mrozicie i decydujesz kiedy transfer, ale wiesz na czym stoisz. Będzie jeden zarodek - ręce na pokład z diagnostyka, żeby go nie stracić, będzie więcej zarodków można przemyśleć kroki. Przy KD często bywają mrożone komórki, a one trochę gorzej reagują na mrożenie niż np zarodki (dla których to bez różnicy) i bywa/nie musi, że zarodków jest mniej niż że świeżych. Dlatego np Czesi zapładniają wszystkie komórki uzyskane od pacjentek czy dawczyń i nie chcą mrozić komórek, nie mają restrykcji 6 sztuk. Nie jest to reguła, ale warto to mieć w tyle głowy. Nas to spotkało w pierwszej procedurze KD -super parametry męża (łącznie z badaniami genetycznymi za parę tysięcy) młoda dawczyni i tylko jeden zarodek.. jak się okazało, komórki słabo zareagowały na rozmrożenie.
Dlatego w PL też jest praktyka,że po punkcji partner zapładnia świeże, bo wiedzą że jest ciut lepszy potencjał i jak już trzeba proponują mrożenie i poczekanie na nasienie partnera (np na poprawę).
Inaczej jakby komórki były ale kwestia kasy w Bocianie, ale oni chyba twierdzą że w bazach nikogo nie mają..
Ja w Gyncentrum widziałam w przeciągu 2m cztery propozycje pasujących fenotypowo i dekadę młodszych dawczyń - czułam, że mam wybór. W Bocianie nie dość,że każą ci czekać pół roku, dając sygnał nie mamy w bazie w całej Pl takich komórek, to jeszcze jak będą nawet nie zdradza żadnych cen fenotypowych i masz zaufać im na słowo, że pasują... Po takim czekaniu..
Nie chcę Ci tu nic doradzać, bo różnie upływ czasu wpływa na każdą z nas, jak czujesz większy komfort z odroczeniem tego - rób co czujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 17:51
Cień, Pyniek90, Mandi41, MałaStokrotka, jabk0va, Jagodziankaa1994, Monixma, Mimi7, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
-
Miałam dziś pierwsze USG.
Wszystko jest w najlepszym porządku, tzw. pierścionek z brylantem na miejscu ❤️
Za 3 tygodnie kolejna wizyta✊🫰🤞
A to mój okruch:
https://zapodaj.net/plik-BMuIyPWgPcjust_a_girl, Nowa31, DarUlka, KarolinaKika, domi_, Cień, Muczylando, Valyrin, jabk0va, Julia24, Melania94, melody92, Rosołek123, Nina94, MałaStokrotka, Monixma, Mary27, Poziomka91, Azjak, Mimi7, MałaMi93. lubią tę wiadomość
🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
wg immuno cytokiny i NK są ok
07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
KIR BX wszystkie implantacyjne są
TSH 3,57-->1,88
08.09.25 transfer 🤞✊
5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
27.09 ślub 🎂
21dpt USG💍
24dpt beta 12986,6 prog 39
32dpt beta 44046,20 prog 43,44
CUDZIE TRWAJ! -
Honorka wrote:Miałam dziś pierwsze USG.
Wszystko jest w najlepszym porządku, tzw. pierścionek z brylantem na miejscu ❤️
Za 3 tygodnie kolejna wizyta✊🫰🤞
A to mój okruch:
https://zapodaj.net/plik-BMuIyPWgPc
No i pięknie
Masz jeszcze wizytę w klinice, czy następne USG już poza kliniką?Honorka lubi tę wiadomość
starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, mozaika 4BB
🔜 diphereline x3, minihisteroskopia
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
1 niedrożny jajowód ❌ adenomioza ❌
immunologia ok ✅ brak 3 KIR DS ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
just_a_girl wrote:No i pięknie
Masz jeszcze wizytę w klinice, czy następne USG już poza kliniką?
Jeszcze jedna wizyta w klinice a reszta płatna i muszę kogoś poszukać ale nie wiem jak się za to zabrać 🤷
Nie mam takiego jednego lekarza bo zawsze chodziłam do różnych bo nikt mi nie umiał pomóc tylko każdy a proszę próbować dalej i tak kilka lat... No i muszę kogoś wybrać chyba...🕴️83
💃89
02.25 kwalifikacja IFV
12.03.25 punkcja -7 zarodków
17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
wg immuno cytokiny i NK są ok
07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
KIR BX wszystkie implantacyjne są
TSH 3,57-->1,88
08.09.25 transfer 🤞✊
5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
27.09 ślub 🎂
21dpt USG💍
24dpt beta 12986,6 prog 39
32dpt beta 44046,20 prog 43,44
CUDZIE TRWAJ! -
Honorka wrote:Jeszcze jedna wizyta w klinice a reszta płatna i muszę kogoś poszukać ale nie wiem jak się za to zabrać 🤷
Nie mam takiego jednego lekarza bo zawsze chodziłam do różnych bo nikt mi nie umiał pomóc tylko każdy a proszę próbować dalej i tak kilka lat... No i muszę kogoś wybrać chyba...
A Twoja prowadząca z kliniki nie prowadzi ciąży? Może udałoby ci się u niej?Honorka lubi tę wiadomość
Starania od 2022 roku
35 💃
AMH 4,5
Drożność jajowodów ✅
TSH 1,3
Wit. D 42 ng/ml
Ferrytyna 70,36 ng/ml
Kariotyp ✅
Kir AA 🥲
34 🕺
Kariotyp ✅
Beta
Honorka wrote:Jeszcze jedna wizyta w klinice a reszta płatna i muszę kogoś poszukać ale nie wiem jak się za to zabrać 🤷
Nie mam takiego jednego lekarza bo zawsze chodziłam do różnych bo nikt mi nie umiał pomóc tylko każdy a proszę próbować dalej i tak kilka lat... No i muszę kogoś wybrać chyba...
Można powoli robić rozeznanie, może na udanym wątku IVF ktoś Ci kogoś poleci z Twojej okolicyHonorka lubi tę wiadomość
starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, mozaika 4BB
🔜 diphereline x3, minihisteroskopia
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
1 niedrożny jajowód ❌ adenomioza ❌
immunologia ok ✅ brak 3 KIR DS ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
Cień wrote:Hej,rozumiem Twoje wątpliwości.
Z własnego doświadczenia wiem, że ta „idealna pora” na L4 nigdy nie przyjdzie… zawsze w pracy coś się dzieje i niby „nie wolno brać zwolnienia” bo szef się obrazi. A prawda jest taka, że zdrowia i czasu nikt nam nie odda.
Praca to tylko praca – a teraz wiem, że nie ma nic ważniejszego niż dziecko 👶💖. Praca poczeka, a my musimy nauczyć się myśleć też o sobie. To taki zdrowy egoizm, z którego czasem trzeba po prostu skorzystać.
Sercem jestem z Tobą 🧡.
Popieram ! 🥰
Ja tez pracuje w handlu i doskonale Ciebie rozumiem. 4 kwartał jest masakryczny pod względem pracy. Miałam takie samo myślenie jak i Ty. Podejście szefostwa podobne.
I wiesz co? Długo zajęło mi przewartościowanie tego. Do momentu az kolezanka z pracy zwierzyła nam sie ze nie ma dzieci bo "przespała" swój moment wlasnie w tej pracy. A teraz jest juz za późno.
Dało mi to do myślenia.
Biore l4 jak jest potrzeba i nikt nic nie moze mi zarzucić. Nie musisz ściemniać bo TY NIKOMU NIE MUSISZ SIE TLUMACZYĆ! 🙂
Tak jak dziewczyny piszą wyżej, to jest Twoja decyzja ale prosze Cie abyś ją podjęła dla tej "wewnetrznej" siebie a nie dla pracy. 🤗
Jezeli uważasz że lepiej DLA CIEBIE bedzie zacząć w styczniu to to zrób 😍
Nam pozostaje trzymać mocno kciuki 😍
Totalnie_pogubiona, Jagodziankaa1994, MałaStokrotka, Monixma, just_a_girl, Mimi7, jabk0va, Cień lubią tę wiadomość
Ona 31 lat choroby autoimmunologiczne
On- 32 lata zdrów jak ryba
2021- początek starań
2023-2024 - poradnia niepłodności- badania ok, jajowody drożne, AMH 4,19, naturalne próby z lametta i ovitrelle - brak efektu.
2025 styczeń- wizyta kwalifikacyjna do invitro
Torbiel jajnika- walka 4 miesiące.
07.2025 - stymulacja (gonal f, menopur, orgalutran)
31.07.2025 - punkcja
14 komórek, 11 poprawnie zaplodnionych po pierwszej dobie.
05.08 transfer, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
8 dpt beta 29,8
13 dpt beta 57,4, progesteron 12,905 ng/ml
14 dpt beta 72,5
17 dpt beta 216, prog 22,5
21 dpt beta 884
24 dpt beta 2153 prog 32,34
28 dpt beta 4460 ciąża zatrzymana❌️ -
A czy któraś z was ma może spodnie jeansowe z takim pasem na brzuch albo ogrodniczki ciążowe? Ja ciągle dresy leginsy ale czasem trzeba ubrać coś innego a u mnie pusto w szafie. Zastanawiam się jaki rozmiar kupić takich spodni jak one wypadają.Starania od 2020r.
W skrócie:
❌ Endometrioza zaawansowana
2021r. Usunięta torbiel
2024r. Powrót torbieli z zdwojoną siłą 🥺 lewy jajnik wygasa całkowicie.
❌ Kir Bx (brak 4 z 5)
❌ Czynnik V Leiden, PAI-1, MTHFR C677T, MTHFR A1298C hetero
❌ P/c antykardiolipinowe IgM wątpliwe
3x IUI ❌❌❌
Następnie:
In vitro.
I Procedura
1. CB.
2. Beta 0.
3. CB.
II procedura
10.2024
🌷4 FET 23.03.2025 - 5.1.1
6dpt - 30,90 mlU/ml
8dpt - 81,20 mlU/ml
11dpt - 297 mlU/ml
15dpt - 1744 mlU/ml
19dpt - GS 1,94cm
Potwierdzone ♥️
04.07.2025 210g dziewczynki 🩷🩷
23.07.2025 połówkowe - 360g 🥰
-
Ememm wrote:Dziewczyny, oglądałyście może filmik dr płodność na instagramie o PGT? To Lewandowski, syn właścicieli Novum, w Novum nie robią tego badania jako jedni z nielicznych bo rzekomo to badanie nie daje żadnej pewności i zdarzają się zdrowe ciąże z potencjalnie chorych zarodków. Co robi się z tymi zarodkami, które po badaniu są nieprawidłowe?
Tak, dr.Lewandowski to bardzo mądry i empatyczny człowiek. My podjęliśmy decyzję o nie badaniu zarodków, lekarz również nie namawiał. Bardzo się zagłębiliśmy w tym temacie i stwierdziliśmy,że jest zbyt dużo sprzecznych informacji na ten temat,a jest ryzyko,że zarodki,które potencjalnie mogłyby nam „odpaść” dadzą nam ciążę.Starania od 09.2023
Klinika od 05.2025
Ja 30l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy-wyregulowane (Thyrosan i Dostinex)
jajowody drożne
Mąż 25l.-badania nasienia ok, poza morfologią 1%
22.08.2025 - I IUI ❌
09.09-kwalifikacja do IVF
19.09-Punkcja 💉 20🥚, 18 MII, ❄️-7
Transfer 11.2025? -
Rosołek123 wrote:Popieram ! 🥰
Ja tez pracuje w handlu i doskonale Ciebie rozumiem. 4 kwartał jest masakryczny pod względem pracy. Miałam takie samo myślenie jak i Ty. Podejście szefostwa podobne.
I wiesz co? Długo zajęło mi przewartościowanie tego. Do momentu az kolezanka z pracy zwierzyła nam sie ze nie ma dzieci bo "przespała" swój moment wlasnie w tej pracy. A teraz jest juz za późno.
Dało mi to do myślenia.
Biore l4 jak jest potrzeba i nikt nic nie moze mi zarzucić. Nie musisz ściemniać bo TY NIKOMU NIE MUSISZ SIE TLUMACZYĆ! 🙂
Tak jak dziewczyny piszą wyżej, to jest Twoja decyzja ale prosze Cie abyś ją podjęła dla tej "wewnetrznej" siebie a nie dla pracy. 🤗
Jezeli uważasz że lepiej DLA CIEBIE bedzie zacząć w styczniu to to zrób 😍
Nam pozostaje trzymać mocno kciuki 😍
Ja sobie też myślę,że w in vitro dajemy na siebie ogromną presją..
A przecież pary, które się starają naturalnie, też nie wiedzą kiedy i czy wyjdzie.. a mało kto działa na zasadzie - o nie, idzie gorszy czas w pracy, zaczynamy się zabezpieczać i wracamy do starań po NR bo jakbym zaszła w ciążę to nie wezmę L4 bo co powiedzą w robocie...no nie - żyją sobie swoim życiem;)
Na dobrą sprawę, można zaplanować sobie kwartał bez L4 a złapie wirus i nas wsadzi do łóżka.. tego się nie przewidzi(zamiast wirusa chciałam dobitnie napisać sraczka 🤣)
Rosołek123, Jagodziankaa1994, MałaStokrotka, north_node, Pyniek90, Monixma, just_a_girl, Mimi7, Meggi_**, Honorka, jabk0va, Cień lubią tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
-
krakowiankq wrote:Poszukuję informacji na temat stosowania antybiotyków "profilaktycznie" w cyklu transferowym.
Czy któraś z Was miała takie zalecenia?
Ja właśnie skończyłam brać „profilaktycznie” amoksiklav na ewentualne zapalenie endometrium.🧔🏼♂️ 31 lat 👩🏽 30 lat AMH 3,94
Starania od 2021 r.
- 03.22 r. laparoskopia (lewy jajowód niedrożny)
06.23 klinika.
-01.24 r. I procedura: ❄️❄️
🍀02.24 transfer ❄️ bl.6.2.2. beta 0 😢
-04.24 r. wodniak. Usunięcie jajowodów.
🍀07.24 r. transfer ❄️ bl.5.3.3 beta 0 😢
-09.24 r. Biopsja endo ok.
Immuno: Bx, Kiry nieobecne, NK 9%
-10.24 r. II procedura 4x❄️
🍀11.24 r. transfer ❄️ beta 0😢 (Accofil, encorton)
Cross Match: 54,4%
-01.25 r. Immunosupresja Equoral
🍀02.25 r. transfer ❄️❄️ 2.1.1 i 2.1.2 beta 0 😢 (Accofil i encorton)
Cross: 33%, diphereline x2
🍀 29.04.25 r. transfer 2.1.2 ❄️ (encorton, Accofil, Prograf) 5 tc 💔
06.25 Cross: 58,7%
06.25 r. III procedura 9 x ❄️
07.-08.25 immunosupresja i diphereline
12.08 Cross: 28,2%
🍀 10.09.25 r. Transfer 4.1.1
(encorton, Accofil, Prograf) cb 😢
10.25 r. Amoksiklav, Prograf, encorton ⏳