🍂🍂🌰IVF WRZESIEŃ 2025 🌰🍂🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Pani Ka wrote:Hej, powiedzcie proszę, poziom progesteron trzeba badać przed podaniem progesteronu czy po?
Cały czas się zastanawiam, czy wynik 17 godzinę przed podaniem progesteronu nie jest za mały
Po podaniu miałam 60
Teraz mam plamienie jak na okres, a mam dopiero 8 dpt
Natomiast plamienia często są oznaką właśnie braku progesteronu i organizm może dawać znać, że dla niego te skoki są za duże. Przedzwoń jutro do lekarza i pogadaj o tym koniecznieStarania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
31👩 33🧔
◽ badanie nasienia ✅
◽ kariotypy, MUCHa, biopsja ✅
◽ Homocysteina 10,51 (09.24); 8,26 (12.24); 4,11 (02.25)
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Wczesne wygasanie jajników
◽ KIR Bx (mąż HLA C1):
+ 2DS1, 2DS5, 3DS1
- 2DS2, 2DS3
◽ Adenomioza
◽ Cross match 27%, Allo mlr 0%, ANA1+, cytokiny i IMK rozjechane
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 stymulacja Menopur + Orgalutran - 🥚3->3 MII, zapłodnione 2, są 2: 4AA i i 3BB
20.02.25 -❄️4AA - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
24.03.25 -❄️3BB - Encorton, Acard, Clexane - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25 stymulacja Menopur + Bemfola + Orgalutran - 🥚7->2 MII, zapłodnione 2, jest 1: 4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxychloroquine
13.08.25 -❄️4AB - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274
09.09 27dpt CRL 0,41cm i❤️ -
Valetta dziękuję za odpowiedź
Brałaś dwa razy w sensie jeden zastrzyk w 14dc, tak? Bo ja właśnie martwię się tym, że będę brała z 20 tych zastrzyków, około trzy tygodnie dzień w dzień 🫣
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
04.24 metformina
05.24 drożność
06.24 histeroskopia
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
05.25 histeroskopia
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1C1
IVF
I procedura, krótki protokół 07.2025 - 5 komórek, 0 ❄️
II procedura, długi protokół ⏳️? -
Iskiereczka00 wrote:Cześć Dziewczyny,
Przepraszam, że tak do Was wpadam, udzielam się głównie na Niedobitkach, ale chciałabym Was podpytać o gonapeptyl i sztuczną menopauzę. Jestem teraz w trakcie drugiej procedury (długi protokół) i właśnie przestraszyłam się tego gonapeptylu. Czy któraś z Was brałam go przez dłuższy czas? Podejrzewam, że u mnie będzie około 3 tygodni codziennie. Jak z tymi objawami menopauzy? Tycie, wypadanie włosów, nastroje itd? Czy po tym szybko wraca się do normy czy raczej miesiącami organizm dochodzi do siebie?
Będę bardzo wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami 🙏
Kończe wlasnie 2 tygodnie brania Gonapeptylu. Drugi raz, bo druga procedura.
Szczerze mówiąc nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych, mooooże lekkie zmęczenie większe, które rownowazylam większą ilością snu. W poniedziałek (połowa kuracji) weszłam na Rysy jak coś, a nie robię tego co tydzień 😅 włosy, waga bez zmian.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 10:51
Iskiereczka00, Meggi_** lubią tę wiadomość
starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2
🔜 punkcja
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
1 niedrożny jajowód ❌
adenomioza ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
north_node wrote:Staraczka, napiszesz przykłady innych opinii tego lekarza? ☺️ W celu mojego dokształcenia się 🥹 Więc tylko jeśli masz czas
1. Suplementacja to tylko "pastylki brane dla dobra własnej psychiki". Nie poprawią jakości komórek jajowych, bo jest ona zapisana w dniu naszych narodzin. Dostajemy ją od matki i ojca. Jedynie kwas foliowy trzeba. Jeśli po suplementacji pojawia się lepszy wynik i cykl, to jest to zwykle przypadek. Bo cykle w ogóle działają sobie losowo, na zasadzie przypadku.
2. Badanie zarodków ma tyle niejasności i dwuznaczności (materiał do badania pobiera się z trofoblastu, a nie samego zarodka), że czasem lepiej transferować, co się uzyska i czekać na efekt. W zdecydowanej większości przypadków chory zarodek nie da nawet implantacji albo poroni się na samym początku ciąży.
3. Z dodatkowych metod wspomagających implantację naukowo udowodniona jest jedynie skuteczność emryoglue.
4. Każdy zarodek, który stał się blastocystą, ma realne szanse dać zdrową ciążę, nawet ten gorszej jakości. Różnice między nimi są rzędu 5-10%.
5. Cykl sztuczny jest tak samo skuteczny jak naturalny, a często nawet jest lepszym rozwiązaniem, zwłaszcza u kobiet starszych.
6. AMH nie jest wyznacznikiem płodności kobiety, jest nim ilość wystymulowanych pęcherzyków i stosunek uzyskanych blastocyst do nich, stąd takie zaskoczenia, że np. przy niskim AMH pobiera się dużo jajeczek i są blastocysty. AMH jest uśrednioną wartością, do obliczeń której wlicza się np. wiek kobiety itp., a każda z nas może być płodna lepiej niż wiek wskazuje.
7. Kawa, jak pisałam wcześniej, nie jest wrogiem kobiety:).
8. Większość kobiet po 40 roku życia nie zajdzie już w ciążę ze względu na słabą jakość jajek i nie wolno jej oszukiwać i wyciągać od niej kasę!
9. Nieprawdą jest, że jak zarodek pada po trzecim dniu, to wina plemnika. Uruchamiający się genom zarodka działa już niezależnie i najczęściej winne jest wrzeciono podziałowe, a nie jajko czy plemnik osobno.
10. Przeciętnie ponad połowa zarodków u kobiety w każdym wieku jest nieprawidłowa przy stymulacji, więc nie daje implantacji albo następuje szybkie poronienie i nie jest to wina kobiety, tylko tak działa natura i ten proces. Dlatego nie należy grzebać i szukać badaniami, współczynnikami immuno itp., tylko szukać dalej zdrowego zarodka. Być może dlatego nie rozumiemy, jak lekarze mówią nam: po prostu trzeba wykonać kolejną próbę.north_node, Mimi7, Agaat, Honorka, kasiaem, niecierpliwa ... lubią tę wiadomość
-
Iskiereczka00 wrote:Valetta dziękuję za odpowiedź
Brałaś dwa razy w sensie jeden zastrzyk w 14dc, tak? Bo ja właśnie martwię się tym, że będę brała z 20 tych zastrzyków, około trzy tygodnie dzień w dzień 🫣
Dwa razy w sensie dwie procedury i w każdej ok 14dni sam gonapeptyl, a potem bierzesz dalej gonapeptyl ale dorzucają już zastrzyki typowo do stymulacji, przynajmniej tak było u mnie
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ KD -III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 KD - IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
-
Cześć
Mam pytanie do Was:
czy można transferować zarodki w innej kolejności niż to wynika z ich potencjału (klasy i doby) czyli innej niż rekomenduje embriolog? Robił ktoś tak?
Mamy 1 zarodek z 5 doby i 2 z 6 doby. Zastanawiamy się czy moglibyśmy zacząć od jednego z 6. doby zamiast tego z 5.
Wierzę mocno w każdego z nich:)
Chodzi tu głównie o to, że umówiłam się z immunologiem, że dopiero do drugiego transferu włączymy immunoglobuliny. I jeśli miałoby do tego dojść to chciałabym działać z tym lekiem na najlepiej rokującym zarodku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 11:56
👱♀️88' 👱81'
IVF I: 03.24 14/10🥚-5z-> 3(3d)-> 0️⃣❄
IVF II: 08.24 16/11🥚-6z-> 5(3d)-> 4️⃣❄
10.24 FET I 5.1.1 beta <2,3❌
11.24 FET II 4.1.1 beta <2,3❌
03.25 FET III 3.1.1 beta <2,3❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
04.25 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌
IVF III 05.25 14/9🥚-6z-> 6(3d)->2️⃣❄->PGT-A 0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚-> 11z-> 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik,
AMH 2,19 (07.25)
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖ NK w krwi 18%, PAI-1, MTHFR, V R2-hetero, IL-10, cytologia+HPV (08.25)
✅ kariotypy, Parento O, pasożyty z HP, tarczyca, krzywa cukr. i ins., witaminy, ferrytyna, homocysteina
✅histero+biopsja (12.24): cd138✅ cd56✖
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️HBA,MAR,hormony,CFTR,AZF,SRY✅ morf. 0%,MSOME✖ SCD 22%
🔜usg endometriozy, histeroskopia -
STARAczka wrote:Jasne, choć napiszę tak w skrócie, pewnie trochę to spłycę, bo napiszę swoim językiem:
1. Suplementacja to tylko "pastylki brane dla dobra własnej psychiki". Nie poprawią jakości komórek jajowych, bo jest ona zapisana w dniu naszych narodzin. Dostajemy ją od matki i ojca. Jedynie kwas foliowy trzeba. Jeśli po suplementacji pojawia się lepszy wynik i cykl, to jest to zwykle przypadek. Bo cykle w ogóle działają sobie losowo, na zasadzie przypadku.
2. Badanie zarodków ma tyle niejasności i dwuznaczności (materiał do badania pobiera się z trofoblastu, a nie samego zarodka), że czasem lepiej transferować, co się uzyska i czekać na efekt. W zdecydowanej większości przypadków chory zarodek nie da nawet implantacji albo poroni się na samym początku ciąży.
3. Z dodatkowych metod wspomagających implantację naukowo udowodniona jest jedynie skuteczność emryoglue.
4. Każdy zarodek, który stał się blastocystą, ma realne szanse dać zdrową ciążę, nawet ten gorszej jakości. Różnice między nimi są rzędu 5-10%.
5. Cykl sztuczny jest tak samo skuteczny jak naturalny, a często nawet jest lepszym rozwiązaniem, zwłaszcza u kobiet starszych.
6. AMH nie jest wyznacznikiem płodności kobiety, jest nim ilość wystymulowanych pęcherzyków i stosunek uzyskanych blastocyst do nich, stąd takie zaskoczenia, że np. przy niskim AMH pobiera się dużo jajeczek i są blastocysty. AMH jest uśrednioną wartością, do obliczeń której wlicza się np. wiek kobiety itp., a każda z nas może być płodna lepiej niż wiek wskazuje.
8. Większość kobiet po 40 roku życia nie zajdzie już w ciążę ze względu na słabą jakość jajek i nie wolno jej oszukiwać i wyciągać od niej kasę!
9. Nieprawdą jest, że jak zarodek pada po trzecim dniu, to wina plemnika. Uruchamiający się genom zarodka działa już niezależnie i najczęściej winne jest wrzeciono podziałowe, a nie jajko czy plemnik osobno.
10. Przeciętnie ponad połowa zarodków u kobiety w każdym wieku jest nieprawidłowa przy stymulacji, więc nie daje implantacji albo następuje szybkie poronienie i nie jest to wina kobiety, tylko tak działa natura i ten proces. Dlatego nie należy grzebać i szukać badaniami, współczynnikami immuno itp., tylko szukać dalej zdrowego zarodka. Być może dlatego nie rozumiemy, jak lekarze mówią nam: po prostu trzeba wykonać kolejną próbę.
och, bardzo dziękuję Ci za taką obszerną odpowiedź!! Przyznam, że wpis wzbudził pewne wątpliwości co do moich dotychczasowych przekonań (PGT-A), więc chyba sobie troszkę dzisiaj poczytam. Punkt 10. natomiast być może skłoni mnie do tego, żeby mniej myśleć o diagnostyce immunologicznej na własną rękę.
Nr 1 z mojego punktu widzenia jest chyba najbardziej kontrowersyjny (głównie mam na myśli Q10 - nie chodzi o to, że jakoś bardzo w niego wierzę, ale czytałam dużo razy o jego potencjale). Ale tak czy tak, suplementacja wzmacnia organizm, pomaga wyrównać niedobory, więc choćby z tego względu warto zawsze coś wprowadzić.
Myślę, że dr Ś sporo mówi, albo moja prowadząca lekarka mówi mało, bo nie byłabym w stanie stworzyć nawet wpisu 1/3 takiej długości z informacji od niej 🥴😃
Miłej niedzieli!
💁♀️34🙋🏻♂️34
AMH 2,2
Parametry nasienia poniżej normy
2x IUI ❌
Stymulacja i PGT-a: 09.2025 -
Nadzieja. 1 wrote:Boże Dziewczyny… przeszłam dzisiaj okropny stres . Do sąsiadów naszych czasami przyjeżdża wnuczka z dwoma pieskami i nasz pies nie lubi tych psów. Zawsze bardzo szczęka i sadzi się do ogrodzenia… a oni oczywiście głupio się cieszyli zawsze 😡😡
I wiecie co mój pies zrobił dzisiaj ? Amstaff , jakimś cudem podniósł siatkę i przedostał się do sąsiadów . Ja akurat byłam na dworzu zamiatałam , zaczęłam krzyczeć , pobiegłam do domu po męża , on spał po nocce . Pobiegłam do tego sąsiada , przewróciłam się po drodze , zaczęłam płakać , krzyczeć gonić naszego psa . W końcu mi się udało , mąż przyszedł .. no tamten pies poturbowany , pojechał do weterynarza . W życiu chyba nie przeszłam takiego stresu … nigdy takiego stresu nie przeszłam . Bardzo się boję czy nie zaszkodzi to mojemu kropkowijestem 11dpt beta pozytywna . Boję się ;(;(;(;
Wiele dziewczyn przechodzi stres po transferze, więc teraz się uspokój i myśl pozytywnie, dla swojego spokój sprawdź przyrost bety.
A co do psa... Hymh, mój mąż od 14 roku życia miał amstaffa w mieszkaniu i ten pies zawsze był taka "ciapą", jak obserwujemy te psy na ulicy to też zazwyczaj nie są agresywne, więc może warto popracować z psem, aby stłumić jego agresję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 12:00
Starania od 2019
On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia
Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
II FET 28/01/2025 BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163 😥 14dpt-115 😥
III FET 28/04/2025 BetaHCG: 8dpt-15.30, 10dpt-13. 😥 -
krakowiankq wrote:Cześć
Mam pytanie do Was:
czy można transferować zarodki w innej kolejności niż to wynika z ich potencjału (klasy i doby) czyli innej niż rekomenduje embriolog? Robił ktoś tak?
Mamy 1 zarodek z 5 doby i 2 z 6 doby. Zastanawiamy się czy moglibyśmy zacząć od jednego z 6. doby zamiast tego z 5.
Chodzi tu głównie o to, że umówiłam się z immunologiem, że dopiero do drugiego transferu włączymy immunoglobuliny. I jeśli miałoby do tego dojść to chciałabym działać z tym lekiem na najlepiej rokującym zarodku.krakowiankq lubi tę wiadomość
-
north_node wrote:och, bardzo dziękuję Ci za taką obszerną odpowiedź!! Przyznam, że wpis wzbudził pewne wątpliwości co do moich dotychczasowych przekonań (PGT-A), więc chyba sobie troszkę dzisiaj poczytam. Punkt 10. natomiast być może skłoni mnie do tego, żeby mniej myśleć o diagnostyce immunologicznej na własną rękę.
Nr 1 z mojego punktu widzenia jest chyba najbardziej kontrowersyjny (głównie mam na myśli Q10 - nie chodzi o to, że jakoś bardzo w niego wierzę, ale czytałam dużo razy o jego potencjale). Ale tak czy tak, suplementacja wzmacnia organizm, pomaga wyrównać niedobory, więc choćby z tego względu warto zawsze coś wprowadzić.
Myślę, że dr Ś sporo mówi, albo moja prowadząca lekarka mówi mało, bo nie byłabym w stanie stworzyć nawet wpisu 1/3 takiej długości z informacji od niej 🥴😃
Miłej niedzieli!
Ś. mówi mało, nawet bardzo mało, ale ja jestem natrętna, siedzę, pytam, uśmiecham się jak głupia blondynka i nie wychodzę bez odpowiedzi. Jak chce, żebym wyszła, nie ma wyjścia. Jak dotąd, wszystko, co mówił, znalazło u mnie pokrycie w faktach.north_node lubi tę wiadomość
-
STARAczka wrote:Jasne, choć napiszę tak w skrócie, pewnie trochę to spłycę, bo napiszę swoim językiem:
10. Przeciętnie ponad połowa zarodków u kobiety w każdym wieku jest nieprawidłowa przy stymulacji, więc nie daje implantacji albo następuje szybkie poronienie i nie jest to wina kobiety, tylko tak działa natura i ten proces. Dlatego nie należy grzebać i szukać badaniami, współczynnikami immuno itp., tylko szukać dalej zdrowego zarodka. Być może dlatego nie rozumiemy, jak lekarze mówią nam: po prostu trzeba wykonać kolejną próbę.
Wow, w wielu kwestiach ma bardzo podobne zdanie do właściciela kliniki, w której się leczymy, a już myślałam, że to mój lekarz jest ewenementem 😂 Dobrze wiedzieć, że jest to jakiś powszechniejszy nurt.Starania od sierpnia 2023
🧔♂️ 35
👩🦰 30
🪄AMH: 2,45
🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
🪄 Lekko obniżona ruchliwość plemników
🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna
IUI (letrozole+ovitrelle)
16.05.25 r. ❌ I
10.06.25 r. ❌ II
03.07.25 r. ❌ III
I IVF sierpień 🍀 (Rekovelle)
25.08. punkcja 🥚 x6
➡️ poprawnie zapłodnionych 3 ➡️ 2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
30.08. I transfer świeży 🐥 4.1.1.
9 dpt ⏸️
🔜 9.09. beta HCG -
krakowiankq wrote:Cześć
Mam pytanie do Was:
Chodzi tu głównie o to, że umówiłam się z immunologiem, że dopiero do drugiego transferu włączymy immunoglobuliny. I jeśli miałoby do tego dojść to chciałabym działać z tym lekiem na najlepiej rokującym zarodku.
W pierwszej procedurze transferowałam tego z 6 doby jako trzeciego z pięciu. Chciałam właśnie go wziąć szybciej. W sumie co transfer lekarz pytał z której doby bierzemy więc myślę że nie powinno być problemu od początku wziąć te z 6. Czasem te z 6 mają lepszą klasę na przykład aa i są z automatu brane jako pierwsze. Warto spytać lekarza i/lub embriologa jak to u Was w klinice wygląda.krakowiankq lubi tę wiadomość
👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024:
🍀I procedura:
🐮07/04 - punkcja, 5❄️
❌07/31 - I FET, cb 4+3
❌09/04 - II FET
❌10/30 - III FET, cb 4+2
❌12/04 - IV FET
2025:
❌01/08 - V FET, cb 5+0
❌02/03 - histeroskopia i biopsja, CD138+++ >10/10,
🍀II procedura:
🐮03/13 punkcja, 4❄️
❌04/14 biopsja kontrolna, CD138++5-10/10, CD56 <5%🆗
❔06/20 biopsja kontrolna, CD138+<5/10
🐄07/22 - VI FET, 9dpt 202, 11dpt 535, 13dpt 1200, 18dpt 11816, 31dpt CRL 0,97 ❤️, 37dpt CRL 1,6 ❤️
❌KIR: Bx ➕2DS2
PAI-1, mthfr - homo
❌Tężyczka
❌Niedoczynność tarczycy
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
AMH 2.6-3.6 🆗
"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym." -
Nadzieja. 1 wrote:Boże Dziewczyny… przeszłam dzisiaj okropny stres . Do sąsiadów naszych czasami przyjeżdża wnuczka z dwoma pieskami i nasz pies nie lubi tych psów. Zawsze bardzo szczęka i sadzi się do ogrodzenia… a oni oczywiście głupio się cieszyli zawsze 😡😡
I wiecie co mój pies zrobił dzisiaj ? Amstaff , jakimś cudem podniósł siatkę i przedostał się do sąsiadów . Ja akurat byłam na dworzu zamiatałam , zaczęłam krzyczeć , pobiegłam do domu po męża , on spał po nocce . Pobiegłam do tego sąsiada , przewróciłam się po drodze , zaczęłam płakać , krzyczeć gonić naszego psa . W końcu mi się udało , mąż przyszedł .. no tamten pies poturbowany , pojechał do weterynarza . W życiu chyba nie przeszłam takiego stresu … nigdy takiego stresu nie przeszłam . Bardzo się boję czy nie zaszkodzi to mojemu kropkowijestem 11dpt beta pozytywna . Boję się ;(;(;(;
Starania od 2019
IVF - sierpień 2025 -
Hej dziewczyny, pisze bo jestem dzisiaj po wizycie u ginekologa.
Z piątku na sobotę poroniłam, obyło się bez szpitala. Zostały resztki po poronieniu i za tydzień mam kolejną wizytę...
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Życzę szczęśliwych rozwiązań .
Byłyście dla mnie ogromnym wsparciem. Skarbnica wiedzy.
Narazie uciekam z forum, chce sobie to wszystko poukładać w głowie i znaleźć siły na kolejne starania. Narazie nie mam na to siły. Potrzebuje odpocząć, bo od stycznia to jest ciągła walka, leki, wizyty... Pewnie raz na jakiś czas wejdę do Was z sentymentu 😊 -
just_a_girl wrote:Kończe wlasnie 2 tygodnie brania Gonapeptylu. Drugi raz, bo druga procedura.
Szczerze mówiąc nie zauważyłam żadnych efektów ubocznych, mooooże lekkie zmęczenie większe, które rownowazylam większą ilością snu. W poniedziałek (połowa kuracji) weszłam na Rysy jak coś, a nie robię tego co tydzień 😅 włosy, waga bez zmian.
O dziekuje i ja za informacje. Wlasnie dzisiaj zaczelam Gonaleptyl i w sumie nawet sie nie zastanawialam nad jakimis skutkami, bardziej ucieszylam sie, ze zaczynam cokolwiek dzialac. Jak wiadomo, czekanie jest najgorsze 🙂just_a_girl lubi tę wiadomość
32 👩 37 🧑
2021 naturals 3cs 👸
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG ✔️/❌️
Jajowody drożne, ale w zrostach 😔
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️Ferrytyna - 31,3 ➡️ 50,22
✔️Wit D - 81,7 🙃
I IVF 07/25 1🥚0 ❄️
08/25 ET 2AB ❌️ beta <2.3
II IVF długi protokół, start 21dc -
Mała mi wrote:Hej dziewczyny, pisze bo jestem dzisiaj po wizycie u ginekologa.
Z piątku na sobotę poroniłam, obyło się bez szpitala. Zostały resztki po poronieniu i za tydzień mam kolejną wizytę...
Narazie uciekam z forum, chce sobie to wszystko poukładać w głowie i znaleźć siły na kolejne starania. Narazie nie mam na to siły. Potrzebuje odpocząć, bo od stycznia to jest ciągła walka, leki, wizyty... Pewnie raz na jakiś czas wejdę do Was z sentymentu 😊
Strasznie mi przykro 🫂.
35 💃34🕺
AMH 4,5
1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
Beta
5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥
2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 4AA x❄️❄️❄️ 4BB x ❄️❄️ -> PGT-A ⏳ -
Narazie uciekam z forum, chce sobie to wszystko poukładać w głowie i znaleźć siły na kolejne starania. Narazie nie mam na to siły. Potrzebuje odpocząć, bo od stycznia to jest ciągła walka, leki, wizyty... Pewnie raz na jakiś czas wejdę do Was z sentymentu 😊👩🦰 84' 🧔🏻82' ✅
Prawy jajowód niedrożny
Niedoczynność tarczycy
Insulinooporność
Trombofilia
AMH 6,2
Kariotypy ok
2020 - starania naturalne - stymulacja owulacji
04.2023 - ciąża 💔 10tc - trisomia 18, zabieg łyżeczkowania
12.2023 - ciąża 💔 5tc - zabieg łyżeczkowania
04.2024 - histeroskopia - usunięcie mięśniaka macicy
07.2024 - klinika
08.2024 - rozpoczęcie stymulacji
04.09.24 - punkcja jajników - pobrane 22 🥚➡️❄️❄️
02.10.24 - FET ❄️
12.10.24 - beta <0,2
04.11.24 - FET ❄️
8dpt beta 17,4. 10dpt beta 8,6
23.11.24 - start drugiej stymulacji
06.12 24 - punkcja - pobrane 10 🥚➡️❄️❄️
08.01.25 - FET ❄️
17.01.25 - 9dpt beta <0,2
31.01.25 - histeroskopia - cd138 + cd56 = antybiotyk
22.04.25 - FET
10dpt beta 54, 13dpt beta 316, 15dpt beta 948, 17dpt beta 1887, 20dpt beta 3809, 24dpt beta 7500, 27dpt beta 9300
06.25 poronienie chybione 💔
12.08.25 - start trzeciej stymulacji
23.08 punkcja -
Narazie uciekam z forum, chce sobie to wszystko poukładać w głowie i znaleźć siły na kolejne starania. Narazie nie mam na to siły. Potrzebuje odpocząć, bo od stycznia to jest ciągła walka, leki, wizyty... Pewnie raz na jakiś czas wejdę do Was z sentymentu 😊
Bardzo mi.przykro. wiem co czujesz....
Zdrowia i Siły...
91
Niedoczy Euthyrox
2020 histero ok
AMH 1.96 w 20r a 1.26 w 24r
LH 8.43 FSH 9.73 DHEA-S 308 4 nie udane insemi
ANA ujemny MLR 26,3% Test IMK ok
Kariotyp prawidlowy
dr Sydor
5d przed transf 1 accofil 1/2 -3 dni i encorton
intralipid i clexane
1proced wrzesien 2021
Pobranych 7, 3doj i 3BB podany w 5 dobie.
Beta pozytywa ale poronienie
2 proce maj 2022
Pobranych 7, 4 doj przestaly sie rozwijac
Lipiec 2023
naturalnie, szczescie trwalo 9t3dni
Stycz 2024 3 proce
7pobrane 4 doj w 3 dobie przestaly sie rozwijać
Listopad 2024 4 proce
gonal orgalutran menopur
Pobrano 4 i 3 byly doj. 2 zaplodnione i przestaly sie rozwijac
kwiecien 2025 decyzja od KD
swieze komorki uzyskano 4AA 4BC Z 5doby 4BC z 6D
transfer 26.07
estrofem luteina duphaston encorton besins acard clexane acofil jedna cala 5 dni przed i 1/3
6dpt 69,18 prog 37,93
12dpt 1342,73 prog19,19
14dpt 3680,67 prog 82,13
18dpT beta 18623,30 prog 18,99
21dpt USG ?
88- Morf 5 w 2018 -
STARAczka wrote:Z reguły kliniki same decydują o kolejności i wybierają najpierw najlepsze. Taki jest ogólnie powszechny standard. Ale ja również chciałam zmienić ten układ i trzeba było rozmawiać najpierw z lekarzem prowadzącym, potem z embriologiem, żeby znał przyczynę takiej decyzji. Jest to możliwe, pod warunkiem, że przedstawisz dobre uzasadnienie i zadbasz o to osobiście. Daj znać, czy się udało.
Dzięki:)
Przygotuję argumenty na kolejną wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 15:30
👱♀️88' 👱81'
03.25 FET III 3.1.1 beta <2,3❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
AMH 2,19 (07.25)
✅ kariotypy, Parento O, pasożyty z HP, tarczyca, krzywa cukr. i ins., witaminy, ferrytyna, homocysteina
🔜usg endometriozy, histeroskopia -
Muczylando wrote:W pierwszej procedurze transferowałam tego z 6 doby jako trzeciego z pięciu. Chciałam właśnie go wziąć szybciej. W sumie co transfer lekarz pytał z której doby bierzemy więc myślę że nie powinno być problemu od początku wziąć te z 6. Czasem te z 6 mają lepszą klasę na przykład aa i są z automatu brane jako pierwsze. Warto spytać lekarza i/lub embriologa jak to u Was w klinice wygląda.
Dzięki:)
Ja też miałam juz zarodek z 6 doby 3.1.1 i on miał pierwszeństwo przed 4.2.3 z 5 doby.
Pogadam z lekarzem i zobaczymy czy zrozumie moje argumenty.👱♀️88' 👱81'
AMH 2,19 (07.25)
🔜usg endometriozy, histeroskopia