X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍂🍂🌰IVF WRZESIEŃ 2025 🌰🍂🍂
Odpowiedz

🍂🍂🌰IVF WRZESIEŃ 2025 🌰🍂🍂

Oceń ten wątek:
  • Honorka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina94 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, żeby tu nie spamować. Chce dopytać o Dr Sydora. Dziękuję 😍

Zaakceptowałam i napisałam :)

Nina94 lubi tę wiadomość

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    12.03.25 punkcja -7 zarodków
    17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
    Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
    05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
    06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
    wg immuno cytokiny i NK są ok
    07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
    KIR BX wszystkie implantacyjne są
    TSH 3,57-->1,88
    08.09.25 transfer 🤞✊
    5dpt 17,2 ; 8dpt 82 CUDZIE TRWAJ!
  • Cara Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna3000 wrote:
    Hej czy ktoś robił punkcje bez usypiania/sedacji ?
    Ja miałam ;) Nie jest to przyjemne, ale tez zależy ile masz pęcherzyków i czy na obu jajnikach, czy jajniki dobrze dostępne itp.

• MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia1605 wrote:
    Moje drogie mam do was pytanie odnośnie suplementacji. Mąż ma słabe nasienie, przy wcześniejszych próbach takich naszych brał tenfertilON. Byla znaczna poprawa.Teraz jestemy po wizycie kwalifikacyjnej i lekarz nie zlecił żadnej suplementacji ani dla mnie ani dla męża. Zastanawiam sie czy mógłby brać suplement tak od siebie czy lepiej poczekać na kolejna wizytę przygotowująca do stymulacji i zobaczyć co zleci lekarz? Chcialabym jak najlepiej przygotować siebie i męża żeby było łatwiej ale też żeby nie zaszkodzić. Doradzicie? 😀
    Mąż bierze fertilmana (ile było walki o regularność 😅). Na wizycie doktor kazała po prostu utrzymać, powiedziała że suplementacja moja i męża jest bardzo dobra.
    Nasza doktor w klinice jest też andrologiem.
    Ale mąż ma niezłe wyniki, (choć trochę leniwe kluski ;)) więc ciężko powiedzieć, co w przypadku Twojego męża byłoby najlepsze.

Ewelcia1605 lubi tę wiadomość

• Nina94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka3012 wrote:
    Czy Was po transferze tez pobolewało podbrzusze?
    Każda inaczej przechodzi transfery. Mnie teraz nic nie bolało, dopiero wczoraj-6dpt (ale beta tylko 3,2) bóle jak na okres a dziś już nic. Bierz mg ewentualnie nospe.

🧔🏼‍♂️ 31 lat, wyniki ok
    👩🏽 30 lat AMH 3,94

Starania od 10.2021
    - 03.22 r. laparoskopia (lewy jajowód niedrożny)
    06.23 klinika.
    -01.24 r. I procedura: ❄️❄️
    🍀02.24 transfer ❄️ bl.6.2.2. beta 0 😢
    -04.24 r. wodniak. Usunięcie jajowodów.
    🍀07.24 r. transfer ❄️ bl.5.3.3 beta 0 😢
    -09.24 r. Biopsja endo ok.
    Immuno: Bx, Kiry nieobecne: 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, NK 9%
    -10.24 r. II procedura ❄️❄️❄️❄️
    🍀11.24 r. transfer ❄️ beta 0😢 (Accofil, encorton)
    Cross Match: 54,4% ❌
    -01.25 r. Immunosupresja Equoral
    🍀02.25 r. transfer dwóch ❄️❄️ 2.1.1 i 2.1.2 beta 0 😢 (Accofil oraz encorton)
    Cross: 33% ❌, diphereline x2
    🍀 29.04.25 r. transfer 2.1.2 ❄️ (encorton, Accofil, Prograf) 5 tc 💔
    06.25 Cross: 58,7% ❌
    06.25 r. III procedura 9 x ❄️
    07.-08.25 immunosupresja i diphereline
    12.08 Cross: 28,2% 💪🏼
    🍀 10.09.25 r. Transfer 4.1.1 🙏🏼❤️
    (encorton, Accofil, Prograf)
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia1605 wrote:
    Moje drogie mam do was pytanie odnośnie suplementacji. Mąż ma słabe nasienie, przy wcześniejszych próbach takich naszych brał tenfertilON. Byla znaczna poprawa.Teraz jestemy po wizycie kwalifikacyjnej i lekarz nie zlecił żadnej suplementacji ani dla mnie ani dla męża. Zastanawiam sie czy mógłby brać suplement tak od siebie czy lepiej poczekać na kolejna wizytę przygotowująca do stymulacji i zobaczyć co zleci lekarz? Chcialabym jak najlepiej przygotować siebie i męża żeby było łatwiej ale też żeby nie zaszkodzić. Doradzicie? 😀

Suplementacja jak najbardziej wskazana. Niestety trzeba pobrać 3 miesiące i badać ponownie żeby stwierdzić czy działa. U nas był dość długo fertistim i lek clostylbegyt ale nie było generalnie poprawy, raz lepiej raz gorzej ale mniej więcej podobnie.
    Przed drugą procedurą pchałam mu trochę więcej antyoksydantów, l karnityne na przykład oraz NAC, fajnie działa na to żeby sperma nie była lepka jeśli ktoś ma z tym problem.

Ewelcia1605 lubi tę wiadomość

👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024:
    🍀I procedura:
    🐮07/04 - punkcja, 5❄️
    ❌07/31 - I FET, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET
    ❌10/30 - III FET, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET
    2025:
    ❌01/08 - V FET, cb 5+0
    ❌02/03 - histeroskopia i biopsja, CD138+++ >10/10,
    🍀II procedura:
    🐮03/13 punkcja, 4❄️
    ❌04/14 biopsja kontrolna, CD138++5-10/10, CD56 <5%🆗
    ❔06/20 biopsja kontrolna, CD138+<5/10
    🐄07/22 - VI FET, 9dpt 202, 11dpt 535, 13dpt 1200, 18dpt 11816, CRL: 31dpt 0,97cm, 37dpt 1,6cm 9+6 3cm
    preg.png

❌KIR: Bx ➕2DS2
    PAI-1, mthfr - homo
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym."
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka3012 wrote:
    Czy Was po transferze tez pobolewało podbrzusze?

Różnie z tym było, ale zawsze coś tam czułam.
    Aktualnie brałam sumiennie nospe magnez i spasmoline żeby uciszyć cokolwiek zanim się pojawi, bo u mnie akurat bóle nie wróżyły nic dobrego, ale i tak pobolewania były. W sumie do dziś zdarzają mi się takie chwilowe mdlące bóle no ale to już rozciąganie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:55

Nowa31, Nadzieja. 1 lubią tę wiadomość

👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024:
    🍀I procedura:
    🐮07/04 - punkcja, 5❄️
    ❌07/31 - I FET, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET
    ❌10/30 - III FET, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET
    2025:
    ❌01/08 - V FET, cb 5+0
    ❌02/03 - histeroskopia i biopsja, CD138+++ >10/10,
    🍀II procedura:
    🐮03/13 punkcja, 4❄️
    ❌04/14 biopsja kontrolna, CD138++5-10/10, CD56 <5%🆗
    ❔06/20 biopsja kontrolna, CD138+<5/10
    🐄07/22 - VI FET, 9dpt 202, 11dpt 535, 13dpt 1200, 18dpt 11816, CRL: 31dpt 0,97cm, 37dpt 1,6cm 9+6 3cm
    preg.png

❌KIR: Bx ➕2DS2
    PAI-1, mthfr - homo
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym."
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel_Krk wrote:
    A u mnie dziś entuzjazm opadł... Zagotowałam się po dzisiejszej informacji, że zapłodniono 6 komórek, 4 są prawidłowe zapłodnienia... Wczoraj lekarz mówił o 9 komórkach- 6 super, a 3 trochę gorszych, 2 nieprawidłowych. Dziś się okazało, że źle mi przekazał!!! Te 3 były niedojrzałe i nie nadawały się. Super początek tej hodowli - wczoraj niby 9, zaraz 6, a dziś 4...

Jak na moje AMH to trochę nie jestem zadowolona z efektu tej stymulacji. Długi protokół zwykle daje więcej komórek, a u mnie z 11 tylko 6 się nadawało...

Bardzo mi przykro, że ten kontakt z klinika jest taki słaby. Ostatnio chyba też były jakieś wpadki jeśli dobrze kojarzę. Nie wyobrażam sobie, co musisz przeżywać, zwłaszcza, że sama, i z tymi lotami do Rygi 😔 Trzymam jednak kciuki za hodowlę, oby jej wynik już pozytywnie zaskoczył 🤞🙏💪

Czym byłaś teraz stymulowana? Też menopur był jak ostatnio? Z tego co czytałam preparaty typu menopur (FSH+LH) powinny pozytywnie wpływać na jakość oocytów, ale też chyba nie ma zasady / jakichś fenomenalnych różnic. Tylko trochę dziwi, że masz dobry rocznik, rośnie sporo pęcherzyków, a potem się okazuje, że słabo jakościowo😔 chyba ciężko stwierdzić, czy to kwestia stymulacji, czy czegoś innego. Ehhhh ciężko, współczuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:52

starania od 04.2023
    03.2025 IVF nr 1
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 I transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium:
    CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
    25.07 II transfer ❄️6BB ❌

09.2025 IVF nr 2
    🔜 punkcja
    🔜 PGT-A
    🔜 diphereline x3
    🔜 minihisteroskopia
    🔜 immunolog

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,6 (08.2025)
    hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
    1 niedrożny jajowód ❌
    adenomioza ❌

👨🏻'95 (30)
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌
    MSOME 0% ❌
  • Hope85 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Po "malym" przyśpieszeniu (w końcu wyleczone zapalenie endo) znowu włączony bieg wsteczny...
    Rozpocząłam przygotowanie do transferu, mnóstwo estrogenów, endo 9dc ladne ponad 7mm, ale lekarz mówi że lepiej go jeszcze podboostowac więc koksowalam endo dalej.
    Wczoraj na usg (14dc) wyszlo ze endo ... zmalało do 6mm o_0 Transfer odwolany.
    Lekarz mówił że to się czasami zdarza ale nie wiedzą czemu 🤷

Czy któraś z Was ma więcej wiedzy o takim zjawisku?
    Powiem Wam.. no qwa.. ciągle coś..

'85 👩
    Endometrioza, adenomioza, torbiel jajnika, plus naczyniak (prawdopodobnie), niedoczynność tarczycy

Pierwsza era: IUI, IVF, ❌
    Druga era: 2021-obecnie
    1 IVF => 3 zarodki
    1 ET 4/2024 4AA ❌
    2 FET 06/2024 3AA ❌
    Histeroskopia + CD138 = polip, CD138 25/10, przewlekłe zapalenie endometrium, leczenie
    Cross match 12%, Allo MLR 25%, KIR Bx
    3 FET 10/2024 4BB ❌

2 IVF => 3 zarodki
    4 ET 12/2024 3AA ⏸️
    5dpt 8,7; 9dpt 140; 17 dpt 5422; 22 dpt 16643
    29 dpt 💔CRL 3 mm, brak serduszka
    9tc poronienie zatrzymane
    04/25 Histeroskopia (bez cd138) ✅
    5 FET 05/2025 ❌
    06-08/25 Zoladex
    6/25 Biopsja - CD138+ 50/10
    7/25 Biopsja - CD138- ✅
    6 FET 09/2025 ?
  • Ninaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel_Krk wrote:
    A u mnie dziś entuzjazm opadł... Zagotowałam się po dzisiejszej informacji, że zapłodniono 6 komórek, 4 są prawidłowe zapłodnienia... Wczoraj lekarz mówił o 9 komórkach- 6 super, a 3 trochę gorszych, 2 nieprawidłowych. Dziś się okazało, że źle mi przekazał!!! Te 3 były niedojrzałe i nie nadawały się. Super początek tej hodowli - wczoraj niby 9, zaraz 6, a dziś 4...

Jak na moje AMH to trochę nie jestem zadowolona z efektu tej stymulacji. Długi protokół zwykle daje więcej komórek, a u mnie z 11 tylko 6 się nadawało...
    Pomijając kiepską komunikację z lekarzem co jest faktycznie słabe, zastanawiam się czy rodzaj protokołu ma wpływ na jakość komórek? Być może dobrą stymulacją można osiągnąć większą ilość ale za jakość odpowiadają chyba raczej geny🤔 nie da się tu chyba winić lekarzy. To tak jakbym ja denerwowała się, że pobierają mało komórek, mimo, że zdaję sobie sprawę ze swojego niskiego amh

👩🏼&🧑🏻‍🦱 34l
    AMH 04.25 - 0,07
    2022 naturals
    IVF I
    07.25 punkcja: 2🥚,2❄️: 4AA,4BB
  • Nel_Krk Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_a_girl wrote:
    Bardzo mi przykro, że ten kontakt z klinika jest taki słaby. Ostatnio chyba też były jakieś wpadki jeśli dobrze kojarzę. Nie wyobrażam sobie, co musisz przeżywać, zwłaszcza, że sama, i z tymi lotami do Rygi 😔 Trzymam jednak kciuki za hodowlę, oby jej wynik już pozytywnie zaskoczył 🤞🙏💪

Czym byłaś teraz stymulowana? Też menopur był jak ostatnio? Z tego co czytałam preparaty typu menopur (FSH+LH) powinny pozytywnie wpływać na jakość oocytów, ale też chyba nie ma zasady / jakichś fenomenalnych różnic. Tylko trochę dziwi, że masz dobry rocznik, rośnie sporo pęcherzyków, a potem się okazuje, że słabo jakościowo😔 chyba ciężko stwierdzić, czy to kwestia stymulacji, czy czegoś innego. Ehhhh ciężko, współczuję.
    Teraz miałam długi protokół:
    Od 19 do 25 dnia cyklu Estrofem 2mg
    Od 21 do 6 dnia kolejnego cyklu Gonapeptyl daily (0,1 do 3 dnia cyklu włącznie i od 4 do 6 0,05)
    Od 2 do 11 dnia cyklu Bemfola 225
    Od 6 do 11 dnia cyklu Mensinorm 150

Co budziło moje wątpliwości: 10 większych pęcherzyków 7-10mm na pierwszym monitoringu (5 dzień stymulacji) - wtedy decyzja o przerwaniu Gonapeptylu i włączeniu Memsinormu, drugi monitoring 8 dzień stymulacji: 11 pęcherzyków 12-14 mm, tu decyzja o zakończeniu stymulacji po 10 dniach i punkcji 13 dnia cyklu. Estradiol i progesteron miałam badany tylko podczas monitoringów, 5 dnia wyszedł jakoś koło 220-240 (nie pamiętam dokładnie), nie wiem jaki był 8 dnia niestety... Wyniki robione były zawsze po wizycie, a nie przed, więc zastanawiam się, czy ten drugi wynik był ok? :/

Zwykle długi protokół daje więcej komórek, biorąc pod uwagę moje AMH jestem trochę zdziwiona wynikiem.
    Teraz pozostaje czekać na rozwój...

👩'93: singielka, adenomioza, trombofilia (niedobór białka S), zespół przekrwienia miednicy mniejszej

AMH: 4,3 ug/l ✅ (06/2024)
    kariotypy ✅
    ANA2 ✅
    tarczyca ✅
    krzywa glukozowo-insulinowa 🛑 - od 18.06.2025 metformina

📆 23.05.2025 - 01.06.2025: Stymulacja: Gonal f 125, Menopur 75, Letrozol 2x1, Orgalutran, trigger: 2x Gonapeptyl daily
    📆 03.06.2025: Punkcja w Rydze (12🥚, wszystkie ponoć dojrzałe i zapłodnione, słabej jakości), PICSI (nasienie dawcy)
    1 doba: 3x 2PN, 7x 1PN
    3 dobra: 2x top quality
    5/6 dobra: słaba jakość, 0x ❄️
    📆 Wrzesień '25: II procedura, protokół długi
  • agusia91 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Jestem 5dpt ogólnie mogłabym zrobić test ale boję się rozczarowania to mój 4 transfer dzisiaj czuje się nie za dobrze ból brzucha i trochę kręci mi się w głowie . Kiedyś myślałam że in vitro to prostą sprawą ale trzeba podporządkować wszystko, żyjesz. Z miesiąca na miesiąc , uciekasz od znajomych którzy mają dzieci bo bardzo cię przytłaczają rozmowy o ich pociechach. Jak na złość widzę pełno ciężarnych i małych dzieci los jest okrutny dla nas.

• Nel_Krk Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninaa wrote:
    Pomijając kiepską komunikację z lekarzem co jest faktycznie słabe, zastanawiam się czy rodzaj protokołu ma wpływ na jakość komórek? Być może dobrą stymulacją można osiągnąć większą ilość ale za jakość odpowiadają chyba raczej geny🤔 nie da się tu chyba winić lekarzy. To tak jakbym ja denerwowała się, że pobierają mało komórek, mimo, że zdaję sobie sprawę ze swojego niskiego amh
    Ja mam żal o te 3 niedojrzałe komórki, które wczoraj lekarz błędnie przekazał mi, że się nadają do zapłodnienia. Dojrzałość to raczej nie geny. Wydaje mi się, że na moment punkcji to chyba nie ja mam wpływ, a lekarz. Widać było już różnice w wielkości w trakcie monitoringu, nie wiem, jaki był estradiol. Monitoringi chyba są też po to, żeby reagować - ew. zmieniać dawki leków, przedłużać lub skracać w zależności od obrazu i wyników. Spotkałam tu wiele historii dziewczyn, u których w jednej procedurze nie było zarodków, a w kolejnych już były, więc będę wdzięczna, żeby jeszcze nie podcinać mi skrzydeł zwalając na geny.

just_a_girl lubi tę wiadomość

👩'93: singielka, adenomioza, trombofilia (niedobór białka S), zespół przekrwienia miednicy mniejszej

AMH: 4,3 ug/l ✅ (06/2024)
    kariotypy ✅
    ANA2 ✅
    tarczyca ✅
    krzywa glukozowo-insulinowa 🛑 - od 18.06.2025 metformina

📆 23.05.2025 - 01.06.2025: Stymulacja: Gonal f 125, Menopur 75, Letrozol 2x1, Orgalutran, trigger: 2x Gonapeptyl daily
    📆 03.06.2025: Punkcja w Rydze (12🥚, wszystkie ponoć dojrzałe i zapłodnione, słabej jakości), PICSI (nasienie dawcy)
    1 doba: 3x 2PN, 7x 1PN
    3 dobra: 2x top quality
    5/6 dobra: słaba jakość, 0x ❄️
    📆 Wrzesień '25: II procedura, protokół długi
  • Poldo31 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia91 wrote:
    Hejka
    Jestem 5dpt ogólnie mogłabym zrobić test ale boję się rozczarowania to mój 4 transfer dzisiaj czuje się nie za dobrze ból brzucha i trochę kręci mi się w głowie . Kiedyś myślałam że in vitro to prostą sprawą ale trzeba podporządkować wszystko, żyjesz. Z miesiąca na miesiąc , uciekasz od znajomych którzy mają dzieci bo bardzo cię przytłaczają rozmowy o ich pociechach. Jak na złość widzę pełno ciężarnych i małych dzieci los jest okrutny dla nas.

Ja też dziś mam 5dpt, tylko to mój 7 transfer i tak bardzo boje sie ze die nie udało. Mam to samo ze znajomymi, obecnie nie mam nikogo, bo wszyscy mają dzieci, a mnie to przytłacza tak, ze przeżywam takie spotkania kilka dni.

Klinika niepłodnodści od 2024
    🧔‍♂️ 36 l. - wszystkie badania książkowe
    Kariotyp ✅️
    HLA-C1✅️
    👩 31 l.
    -endometrioza
    - choroby autoimmunologiczne
    - problemy z owulacjami
    -Kariotyp ✅️
    3x IUI ❌️❌️❌️

1 IVF
    09.2024 - program MZ
    Transfery:
    1) cb
    2)cb
    3) cb

2 IVF styczeń 2025 punkcja
    4) cb
    5) ciąża prawidłowa - 7tc💔👼
    6) beta <0.2

3 IVF -lipiec 2025

- KIR AA - brak wszystkich karów implantacyjnych
    - PAI 1 homozygota
    - MTHFR
    - VR2
    Lipiec 2025 - stan zapalny endometrium - doksycyklina i metronidazol 14 dni
    12.09.2025 - transfer zarodka 5.1.2 -atosiban I embryoglue (accofil, acard, neoparin, relanium, metypred)

Pozostałe wyniki immuno w normie
  • agusia91 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poldo31 wrote:
    Ja też dziś mam 5dpt, tylko to mój 7 transfer i tak bardzo boje sie ze die nie udało. Mam to samo ze znajomymi, obecnie nie mam nikogo, bo wszyscy mają dzieci, a mnie to przytłacza tak, ze przeżywam takie spotkania kilka dni.
    Najgorzej te teksty że na nas teraz pora a ja zawsze z uśmiechem udawanym że przyjdzie na to czas a w środku pozabijałabym że w ogóle coś takiego mówią.

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9222 wrote:
    Miałam łącznie 4 kurację różnymi antybiotykami... W końcu po zmianie lekarza została wdrożona miesięczna kuracja probiotykami, później doxycyclina na 2 tyg i stan zapalny minimalny, dostałam zgodę na transfer również od immunologa. Niestety puste jajo 😔 teraz walczymy dalej...

Hej mogę na priv. Mam pytanko odnośnie stanu zapalnego endometrium.

• Ninaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel_Krk wrote:
    Ja mam żal o te 3 niedojrzałe komórki, które wczoraj lekarz błędnie przekazał mi, że się nadają do zapłodnienia. Dojrzałość to raczej nie geny. Wydaje mi się, że na moment punkcji to chyba nie ja mam wpływ, a lekarz. Widać było już różnice w wielkości w trakcie monitoringu, nie wiem, jaki był estradiol. Monitoringi chyba są też po to, żeby reagować - ew. zmieniać dawki leków, przedłużać lub skracać w zależności od obrazu i wyników. Spotkałam tu wiele historii dziewczyn, u których w jednej procedurze nie było zarodków, a w kolejnych już były, więc będę wdzięczna, żeby jeszcze nie podcinać mi skrzydeł zwalając na geny.
    Nie chodziło tu o podcinanie skrzydeł, a raczej delikatną obronę lekarzy. Geny to trochę loteria, to że jednym razem nie uda się uzyskać zarodka, a innym będzie ich kilka nie jest od nas zależne, dlatego trzeba próbować. Chyba u każdego zdarzają się oocyty lepszej i gorszej jakości i trzeba po prostu trafić w dobry moment. Co do dojrzałości komórek to chyba nie jest jednak tak prosta sprawa żeby powstrzymać cześć oocytow przed pęknięciem i jednoczenie pozwolić dojrzeć reszcie. Sama miałam tylko 4 pobrane komórki, z których jedynie połowa była dojrzała, tym bardziej powinnam się denerwować ale no nawet nie pomyślałam żeby mieć pretensje do lekarzy. Dostawałam leki żeby wyrównać różnice w wielkości, a jednak nie wszystkie były odpowiedniej klasy do zapłodnienia. Ostatecznie dojrzałość oceniana jest dopiero po pobraniu przez embriologa.
    Teraz najważniejsze, żeby te które udało się pobrać i zapłodnić przetrwały 🤞🏻 to i tak dobry wynik🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:54

Andzia, Nel_Krk lubią tę wiadomość

👩🏼&🧑🏻‍🦱 34l
    AMH 04.25 - 0,07
    2022 naturals
    IVF I
    07.25 punkcja: 2🥚,2❄️: 4AA,4BB
  • Andzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nel_Krk wrote:

Dobrze rozumiem ze z 9 mialas tak naprawdę 6 dojrzalych a 3 niedojrzałe tak?
    Ja rozumiem że jestes zła i masz poczucie ze stracilas te 3 ale co bys zrobiła jakby lekarz przeciągnął stymulacje i na punkcji okazaloby sie ze te 3 owszem sa super bo dojrzaly a te 6 bys stracila bo byly by już za duze?
    Też bym sie cieszyla jakby sie okazalo ze wszystkie twoje komórki byly dojrzałe ale jakby lekarze mieli aż taką wladze nad naszymi jajnikami to nie bylo by tu wogule historii o niedojrzałych komórkach.
    Złość się ale bądź też dumna ze swojego organizmu bo niejedna by sie dala pociąć za taki wynik ❤️

domi_, Ninaa, Nel_Krk, Nessie lubią tę wiadomość

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    👧:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    👦:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

preg.png

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9222 wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek, przyjmij moje zaproszenie.

• Azjak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope85 wrote:
    Hejka

Po "malym" przyśpieszeniu (w końcu wyleczone zapalenie endo) znowu włączony bieg wsteczny...
    Rozpocząłam przygotowanie do transferu, mnóstwo estrogenów, endo 9dc ladne ponad 7mm, ale lekarz mówi że lepiej go jeszcze podboostowac więc koksowalam endo dalej.

Też tak raz miałam- jak dla mnie to brałam za dużo estradiolu i się organizm zbuntował. Pewnie nie badalas go sobie? Takie 300 to max przed owulacją

Hope85 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego bobasa od I.2018
    II - III.2020 - Clo 😥
    X - XI.2020 - Aromek 😥
    XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
    7.I (30dc) beta 68
    11.I (34dc) beta 228
    16.I (39dc) beta 22
    III.2021 - Aromek III cykl 😥
    IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
    11.V (26dc) beta 42
    13.V (28dc) beta 114
    17.V (32dc) beta 756
    22.V (37dc) beta 7831
    CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️

Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
    VI - VIII.2024 - Aromek 😥
    13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
    X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
    XII. 2024 - IVF ❄️❄️❄️
    24.II.2025 I FET 4aa ❄️ -> 😓👎
    III.2025 -> scratching endometrium cd56 ❌️ cd138 ❌️
    V.2025 -> cd56 ❌️ cd138❌️
    14.VII.2025 II FET 3aa ❄️ -> 😓👎
    9dpt beta - 3
    11dpt beta - 6.79
    14 dpt beta < 2.3

IX.2025 FET ? 🌈🍀🤞🧚‍♀️🦄🍟🍍 -> ❄️
  • Valyrin Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope85 wrote:
    Hejka

Ja tak reagowałam na estrofem. Miałam transfer odwlekany przez to kilka miesięcy, moje endo normalnie to po poronieniu wynosiło max 5,8. Teraz dostałam Lenzetto w sprayu i w końcu endometrium na to odpowiedziało i urosło do ponad 8 mm. Na Estrofemie też potrafiło się kurczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:32

Hope85 lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ