X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🍂🍂🌰IVF WRZESIEŃ 2025 🌰🍂🍂
Odpowiedz

🍂🍂🌰IVF WRZESIEŃ 2025 🌰🍂🍂

Oceń ten wątek:
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 18 września, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi7 wrote:
    Hej, łączę się w bólu. Miałam mieć dzisiaj transfer, ale został odwołany przez infekcję pęcherza 😢 dostałam kolejny antybiotyk, chociaż internista nie chciał mi przepisać, bo w posiewie moczu już jest niewiele baterii i według niego infekcja jest już praktycznie wyleczona i organizm sam powinien na dniach to zwalczyć… dzisiaj też mam doła z tego powodu.

Trzymam kciuki i życzę nam, żeby okres przyszedł jak najszybciej i żeby można było ponownie zacząć przygotowania do transferu 🥺
    Bardzo mi przykro 😟 Ty to czujesz jeszcze większe rozczarowanie, bo jak mialaś juz zaplanowane na dziś to nie tylko ból, ale i nerwy mogą ponosić.

Trzymam również za nad kciuki oby następny cykl był owocny u nas 🍀

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 & 👼06.2016
    👶💜 33tc - 19.12.2017
    Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
    04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
    08.2025r - stymulacja IVF - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
    28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
    30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
    09.2025 - przygotowanie do II transferu
    11.2025 - może uda podejść sie do II transferu
    4 ❄️❄️❄️❄️
  • kubikaa360 Znajoma

Wysłany: 18 września, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po transferze, nie czułam nic, wszystko przeszło pomyślnie. Ten jeden jedyny zarodek, który się udał stal się piękną blastocyta 5AB:) jak się teraz zachowywać ? Na co uważać ?

melody92, Cavarathiel, Nel_Krk, Meggi_**, Nadzieja. 1, sylstaa, Lubiemisiowezelki, Adirella, evcix84 lubią tę wiadomość

• Honorka Autorytet

Wysłany: 18 września, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobił mi się siniak od zastrzyka na pół jednej strony brzucha 😲 chyba od neoparinu, jak mogę go zmniejszyć? Zaraz nie będę miała gdzie się wkuwać...

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    12.03.25 punkcja -7 zarodków
    17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
    Beta 2,8-->2,5-->2,3 ☹️
    05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
    06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
    wg immuno cytokiny i NK są ok
    07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 reszta wyników super
    KIR BX wszystkie implantacyjne są
    TSH 3,57-->1,88
    08.09.25 transfer 🤞✊
    5dpt 17,2 ; 8dpt 82 ; 10dpt 158 ; 14dpt 784,1
    CUDZIE TRWAJ!
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 18 września, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorka wrote:
    Dziewczyny zrobił mi się siniak od zastrzyka na pół jednej strony brzucha 😲 chyba od neoparinu, jak mogę go zmniejszyć? Zaraz nie będę miała gdzie się wkuwać...
    Robiąc zastrzyki z Neoparinu trzeba naprawdę mocno ścisnąć fałd skóry, wbić igłę prostopadle i puścić dopiero po chwili od wyjecia igly. Też na poczatku miałam siniaki, ale pielęgniarka mi pokazała jak to lepiej zrobic :) można też używać insulinowek z cienką igłą, ale ja od tego czasu już nie przelewam 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 15:45

Honorka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    -10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    -11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    -2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    -2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
    Została ❄️
  • Malinka3012 Znajoma

Wysłany: 18 września, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope85 wrote:
    Hejka

Po "malym" przyśpieszeniu (w końcu wyleczone zapalenie endo) znowu włączony bieg wsteczny...
    Rozpocząłam przygotowanie do transferu, mnóstwo estrogenów, endo 9dc ladne ponad 7mm, ale lekarz mówi że lepiej go jeszcze podboostowac więc koksowalam endo dalej.
    Wczoraj na usg (14dc) wyszlo ze endo ... zmalało do 6mm o_0 Transfer odwolany.
    Lekarz mówił że to się czasami zdarza ale nie wiedzą czemu 🤷

Czy któraś z Was ma więcej wiedzy o takim zjawisku?
    Powiem Wam.. no qwa.. ciągle coś..

Hej, miałam tak dwa razy...
    Po pierwszym nieudanym transferze, kiedy szykowali mnie do następnego.. rosło do pewnego momentu, ok 5-6mm i stop, końskie dawki estoefemu i nic.. potem dodatkowo zastrzyki z menopuru,.to podziałało.. a kiedy szykowałam się na biopsje endometrium nagle zakoczhlk na samym estrofemie. Byłam Po wakacjach, totalny luz, lekarz stwierdził że medycznie tego nie wyjaski, chyba po prostu organizm potrzebował resetu i to pomogło. Teraz do tdzdxoego transferu też na samym estrofemie i to tylko 3xdziennie, a wczensiej brałam 5 tabletek i nie.roslo

Hope85 lubi tę wiadomość

• Mandi41 Ekspertka

Wysłany: 18 września, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina94 wrote:
    Możliwe, ale z takimi wartościami to raczej biochem 🥺
    Może jeszcze kiedyś zostanę mamą 🤷🏼‍♀️
    Bardzo mi przykro ❤️, kazda by z mas chciala zeby sie okazalo w becie dla kliniki, ze cud <3

Ja mam jutro usg endometriozy 📆 i konsultuje co z biopsja.

Niestety ostatnie wszystkie zle wiadomosci tu dzialaja na mnie dolujaco.. z moim amh pewnie nic z tego nie bedzie itd. Nie umiem przestawic tego w glowie od paru dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 16:09

Nowa31, sylstaa lubią tę wiadomość

41👩‍💻 👨‍🚀37
    ❌AMH 0,05 🥹
    ❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
    ❌Hashimoto
    ❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
    ❌Tsh - skacze jak zajac - teraz 1.7
    ❌Homocysteina 11,40
    ❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
    ✅Ferrytyna 33 -> 72
    ✅Kariotypy
    ✅Krzywa cukrowa
    ✅Prolaktyna
    ✅Witamina D
    ✅Witamina B12 i B9
    ✅pasożyty
    ? Trombofilia:
    16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
  • Dewelka Debiutantka

Wysłany: 18 września, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Te teksty są naprawę żenujące. Mój wujek, którego mąż widział kilka razy zapytał męża "a ty M. masz z waty?". Było to kilka lat temu, ale niestety było to tak obleśne, że nigdy tego nie zapomnę. Pytanie również padło przy stole😥 Mojemu mężowi oczywiście zrobiło się bardzo przykro i odechciało nam się tego rodzinnego spotkania, więc strasznie współczuję tym, którzy muszą się mierzyć z takimi tekstami i na nie jeszcze odpowiadać.

W kwietniu puściłam niezły tekst partnerce mojego taty. Zapytała czy my chcemy mieć dzieci. To nie był pierwszy raz jak wspomniałam o dzieciach, kilka razy było tak, że mówiła do mojego taty, że ona ma wnuki, a on ich nie ma itd, więc odpowiedziałam jej "do łóżka i portfela nie powinno się ludziom zaglądać". Niestety było to świeżo po ciąży biochemicznej, w trakcie immunspresji i przed kolejnym transferem, więc emocji było we mnie sporo. Od tej pory nie widziałam kobiety, mam wrażenie, że nas unika.
    Ależ to przykre jest... Niby śmieszkują sobie, niby pół żartem-pół serio, niby wiemy, że to żarty, ale to i tak bardzo boli. U nas w tym momencie nikt nie wie, że chwyciliśmy się ostatniej deski ratunku jakim jest in vitro. Powiemy chyba dopiero jeśli się uda ❤️

♀️'89
    AMH: 2,58
    TSH: 1,58
    HSG: OK
    IO: opanowana Glucophage XR i dietą
    Podejrzenie endometriozy przez wykryte zrosty między jajnikami, macicą i pęcherzem
    ♂️'89
    Słaba morfologia, astenospermia
    Niedoczynność tarczycy

Kariotypy: OK
    8 lat bezskutecznych starań

Kwalifikacja in vitro: 21.08.2025
    🔸Start pierwszej procedury: 29.08.2025 - Menopur 75, Bemfola 225, Ganirelix
    🔸Punkcja: 12.09.2025 - 20 komórek ✨ 12 zarodków do 3 doby > 4 zamrożone ❄️ 4.1.1, ❄️3.1.2, ❄️3.2.2, ❄️2.2.2.
  • north_node Przyjaciółka

Wysłany: 18 września, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewelka wrote:
    O tak... Ile razy z mężem słyszeliśmy te wszystkie teksty, ale ten chyba przebił wszystko "To może ja to zrobię, jak mąż nie może". Przy rodzinie, przy stole... 🤢 Nerwy puściły, ale ze względu na moją spokojną naturę powiedziałam kulturalnie, że gdybyśmy mogli to już byśmy dawno mieli gromadkę dzieci. To nasza prywatna sprawa i proszę się nie wpierdzielać. Od tamtej pory w końcu cisza 🫠
    Dziewczyny, jestem w szoku, ze słyszycie takie teksty. Odpowiadam na ten komentarz, ale widziałam tutaj kilka ABSOLUTNIE nieakceptowalnych tekstów.

Dlaczego w ogóle utrzymujecie kontakt z tymi ludźmi? Co z tego, że to jest rodzina - przecież to jest upokarzające. Ja bym bez wahania wyszła z pokoju, domu, nigdy dla tej osoby bym już nie była miła. Obrzydzenie do tej osoby czuję po samym przeczytaniu o tej sytuacji!!

Jestem w szoku, że ludzie w ogóle mówią takie rzeczy w 2025 roku. Oni żyją pod jakimś kamieniem, w dodatku obślizgłym?
    Nie bójcie się przestać się odzywać, spotykać, WYZNACZAJCIE GRANICE. Jak inaczej się nauczą, że tak się nie traktuje ludzi?

melody92, Nel_Krk, Andzia, Milagro ❤️‍🩹, Przyszla_mamuśka, Nadzieja. 1, sylstaa, Cavarathiel, Monixma, Totalnie_pogubiona lubią tę wiadomość

💁‍♀️34
    AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗

🙋🏻‍♂️34
    Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗

2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
    Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1 ❄️=> ⏳ PGT-A
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 września, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Dziewczyny, jestem w szoku, ze słyszycie takie teksty. Odpowiadam na ten komentarz, ale widziałam tutaj kilka ABSOLUTNIE nieakceptowalnych tekstów.

Dlaczego w ogóle utrzymujecie kontakt z tymi ludźmi? Co z tego, że to jest rodzina - przecież to jest upokarzające. Ja bym bez wahania wyszła z pokoju, domu, nigdy dla tej osoby bym już nie była miła. Obrzydzenie do tej osoby czuję po samym przeczytaniu o tej sytuacji!!

Jestem w szoku, że ludzie w ogóle mówią takie rzeczy w 2025 roku. Oni żyją pod jakimś kamieniem, w dodatku obślizgłym?
    Nie bójcie się przestać się odzywać, spotykać, WYZNACZAJCIE GRANICE. Jak inaczej się nauczą, że tak się nie traktuje ludzi?

Tacy ludzie się nie nauczą. Puszczają tekst bez namysłu, a nas to dotyka i zostaje w sercu. Z takimi tekstami mierzą się nie tylko osoby, które mają trudności z zajściem w ciążę, ale też zwykle pary nie będące w związku. Zawsze jakaś ciotka, wujek, czy ktoś inny palnie tekstem "kiedy ślub", "kiedy znajdziesz męża czy zmienisz pracę". Poprostu bezwiednie wypuszczone i za kilka minut zapomniane. Najlepsze podejście to odpowiedzieć coś byle było i nie rozkładać tego na czynniki pierwsze.

evcix84 lubi tę wiadomość

Starania od 2019
    On 35: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 32: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
    ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
    I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
    II FET 28/01/2025 BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163 😥 14dpt-115 😥
    III FET 28/04/2025 BetaHCG: 8dpt-15.30, 10dpt-13. 😥
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 września, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina94 wrote:
    Dobra dziewczyny. Zgodnie z zaleceniem lekarza odstawiam leki, nie ma co.
    Do tego aby nie marnować czasu immunosupresji w następnym cyklu podchodzę do transferu. W związku z tym nie mam teraz czasu na histeroskopie czy nawet biopsję, za długo brałam equoral aby teraz nie działać dalej. Biorę od jutra (w ciemno) antybiotyk Amoksiklav na ewentualny stan zapalny endo i czekam jeszcze na odpowiedź Dr Jarosz.
    Dodatkowo zapisałam się na rozszerzone USG (niepłodność) w kierunku Endo i adeno - ale tu nie wiadomo czy uda się mnie wcisnąć na początek października (przed transferem). Czekam na telefon.
    Nie wiem czy dobrze robię, ale tak mi szkoda tej immunosupresji, że zaryzykuję. Gdy się nie powiedzie to działam z tematem tak jak pisałyście czyli histeroskopia, USG pod kątem endo i adeno (chyba, że się uda teraz to będę wiedziała co i jak) oraz wizyta u Sydora. Może w między czasie zrobimy kariotypy i coś jeszcze?
    Edit: Dr Jarosz chce żeby leki zostały do soboty i wtedy trzecia weryfikacja bety

Pamiętaj tylko o probiotykach przy antybiotykoterapii. 🙂

Przypomniało mi się, że dr Paśnik swoim pacjentkom często na wysoki cross match przepisuje doksycyklinę, bo wychodzi z założenia, że wysoki cross jest spowodowany zapaleniem endometrium.

Nina94, just_a_girl lubią tę wiadomość

Starania od 2019

🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR (❄️niski stopień mozaicyzmu chromosomu 2, ❄️trisomia 21, ❄️wynik nieinformatywny- 13.12 rebiopsja, zdrowy zarodek 🥹
  • Nina94 Autorytet

Wysłany: 18 września, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Pamiętaj tylko o probiotykach przy antybiotykoterapii. 🙂

Przypomniało mi się, że dr Paśnik swoim pacjentkom często na wysoki cross match przepisuje doksycyklinę, bo wychodzi z założenia, że wysoki cross jest spowodowany zapaleniem endometrium.
    Dziękuję, lekarz przepisał dopochwowe a ja dodatkowo kupiłam zwykłe do łykania.
    Właśnie pamiętałam tą nazwę antybiotyku, ale on mi przepisał inny. Ciekawe czy to coś da. Ale już nic nie mam do stracenia.

🧔🏼‍♂️ 31 lat, wyniki ok
    👩🏽 30 lat AMH 3,94

Starania od 10.2021
    - 03.22 r. laparoskopia (lewy jajowód niedrożny)
    06.23 klinika.
    -01.24 r. I procedura: ❄️❄️
    🍀02.24 transfer ❄️ bl.6.2.2. beta 0 😢
    -04.24 r. wodniak. Usunięcie jajowodów.
    🍀07.24 r. transfer ❄️ bl.5.3.3 beta 0 😢
    -09.24 r. Biopsja endo ok.
    Immuno: Bx, Kiry nieobecne: 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, NK 9%
    -10.24 r. II procedura 4x❄️
    🍀11.24 r. transfer ❄️ beta 0😢 (Accofil, encorton)
    Cross Match: 54,4% ❌
    -01.25 r. Immunosupresja Equoral
    🍀02.25 r. transfer ❄️❄️ 2.1.1 i 2.1.2 beta 0 😢 (Accofil oraz encorton)
    Cross: 33% ❌, diphereline x2
    🍀 29.04.25 r. transfer 2.1.2 ❄️ (encorton, Accofil, Prograf) 5 tc 💔
    06.25 Cross: 58,7% ❌
    06.25 r. III procedura 9 x ❄️
    07.-08.25 immunosupresja i diphereline
    12.08 Cross: 28,2% 💪🏼
    🍀 10.09.25 r. Transfer 4.1.1 🙏🏼❤️
    (encorton, Accofil, Prograf)
    6 dpt 3,2
    8 dpt 5,6 😢
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 18 września, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Tacy ludzie się nie nauczą. Puszczają tekst bez namysłu, a nas to dotyka i zostaje w sercu. Z takimi tekstami mierzą się nie tylko osoby, które mają trudności z zajściem w ciążę, ale też zwykle pary nie będące w związku. Zawsze jakaś ciotka, wujek, czy ktoś inny palnie tekstem "kiedy ślub", "kiedy znajdziesz męża czy zmienisz pracę". Poprostu bezwiednie wypuszczone i za kilka minut zapomniane. Najlepsze podejście to odpowiedzieć coś byle było i nie rozkładać tego na czynniki pierwsze.
    To u mnie taka historia, spotkanie klasowe, widzę się z niektórymi ludźmi pierwszy raz od kilkunastu lat i jedna gwiazda wyskakuje do mnie przy stole pełnym ludzi "a wy nie macie dzieci? ale to nie chcesz czy nie możesz?". Ludzie dookoła nie wiedzieli gdzie oczy i uszy schować, a ja ze stoickim spokojem "czy uważasz że zadawanie takich pytań jest stosowne i na miejscu? Czy nie sądzisz, że pytanie o tak prywatne i intymne sprawy jest z twojej strony szczytem chamstwa i nietaktu?".
    Dziewczyny stawiajcie granice, nie ważne czy pyta matka, ojciec, rodzeństwo, ciotka na imieninach czy inny jakiś człowiek. Wasza psychika i dobro jest najważniejsze w całym procesie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 17:04

Andzia, Valletta, Honorka, Dewelka, Woczekiwaniu, Nel_Krk, just_a_girl, Nadzieja. 1, sylstaa, Cavarathiel, Monixma, evcix84 lubią tę wiadomość

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    Decyzja o IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ ->PGTA ❌️
    IV IVF ⛔️

🔜 gastroskopia
    11.24 histeroskopia 💉diphereline x3
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, mocne niedobory żelaza, tragiczna ferrytyna, stroma krzywa żelaza

✔️CD138 / powtórne CD138 +5/10 (antybiotyki), CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter (-), CA125, celiakia (IgA słabo pozytywne IgG ujemne)

AMH 2,3 (11/22), 2,8 (10/23), 1,8 (09/24), 1,5 (05/25), 1,6 (07/25)

"Czasem od rozpaczy do pogodzenia się z losem trzeba pokonać bardzo długą drogę."
    out of order
  • north_node Przyjaciółka

Wysłany: 18 września, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Ale teksty “kiedy ślub”, to jest zupełnie co innego (mimo że szalenie wkurzające i bezmyślne), niz to, co tu dziewczyny podają jako przykłady - skrajnie obrzydliwe, sugerujące teksty o ciele, z wyraźnym podtekstem. Upokarzanie to jest forma werbalnej przemocy.

“Kiedy dzieci” to też już zupełnie inna kategoria niż “kiedy ślub”, bo to dotyczy ciała, a nie formalności.

💁‍♀️34
    AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗

🙋🏻‍♂️34
    Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗

2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
    Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1 ❄️=> ⏳ PGT-A
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 września, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina94 wrote:
    Dziękuję, lekarz przepisał dopochwowe a ja dodatkowo kupiłam zwykłe do łykania.
    Właśnie pamiętałam tą nazwę antybiotyku, ale on mi przepisał inny. Ciekawe czy to coś da. Ale już nic nie mam do stracenia.

Mi Jarosz na zapalenie endo też przepisywał Amoksiklav, moj aktualny lekarz prowadzący też przepisuje ten antybiotyk, więc tym też na pewno się leczy zapalenie.

Miejmy nadzieję, że coś to da. 🙂

Nina94 lubi tę wiadomość

Starania od 2019

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 18 września, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Mi Jarosz na zapalenie endo też przepisywał Amoksiklav, moj aktualny lekarz prowadzący też przepisuje ten antybiotyk, więc tym też na pewno się leczy zapalenie.

Na długo dostałaś teraz amoksiklav od Pani Doktor?

• Nina94 Autorytet

Wysłany: 18 września, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:

Dr Jarosz jeszcze nic nie wie o antybiotyku. W sobotę jej napisze. Ale to może dobrze, że ten lek który ona sama przepisuje. Niech zdziała cuda 🥺
    Ja mam brać go 2x1 przez 7 dni.

🧔🏼‍♂️ 31 lat, wyniki ok
    👩🏽 30 lat AMH 3,94

Starania od 10.2021
    - 03.22 r. laparoskopia (lewy jajowód niedrożny)
    06.23 klinika.
    -01.24 r. I procedura: ❄️❄️
    🍀02.24 transfer ❄️ bl.6.2.2. beta 0 😢
    -04.24 r. wodniak. Usunięcie jajowodów.
    🍀07.24 r. transfer ❄️ bl.5.3.3 beta 0 😢
    -09.24 r. Biopsja endo ok.
    Immuno: Bx, Kiry nieobecne: 2DL5, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, NK 9%
    -10.24 r. II procedura 4x❄️
    🍀11.24 r. transfer ❄️ beta 0😢 (Accofil, encorton)
    Cross Match: 54,4% ❌
    -01.25 r. Immunosupresja Equoral
    🍀02.25 r. transfer ❄️❄️ 2.1.1 i 2.1.2 beta 0 😢 (Accofil oraz encorton)
    Cross: 33% ❌, diphereline x2
    🍀 29.04.25 r. transfer 2.1.2 ❄️ (encorton, Accofil, Prograf) 5 tc 💔
    06.25 Cross: 58,7% ❌
    06.25 r. III procedura 9 x ❄️
    07.-08.25 immunosupresja i diphereline
    12.08 Cross: 28,2% 💪🏼
    🍀 10.09.25 r. Transfer 4.1.1 🙏🏼❤️
    (encorton, Accofil, Prograf)
    6 dpt 3,2
    8 dpt 5,6 😢
  • Fiolek100 Ekspertka

Wysłany: 18 września, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 877, prog 83 💕

Honorka, Nel_Krk, Mandi41, Nina94, Andzia, kubikaa360, Muczylando, Nowa31, Lumira, Dewelka, Nadzieja. 1, Hania2010, sylstaa, Marta111, Mimi7, MałaStokrotka, Cavarathiel, Monixma, melody92, Lubiemisiowezelki, Adirella, Przyszla_mamuśka, evcix84, Annn90 lubią tę wiadomość

♀️35 ♂️35
    05.21 - córka

👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)

AMH 0.62 (0.37 w 2024)
    Drożność ☑️

starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025

03-05.2025 - 3 IUI ❌
    21.08 - start stymulacji (Menopur + Cetrotide)
    30.08 - punkcja - 3 🥚
    4.09 - transfer 4AA
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 13.4
    7 dpt beta 52.5
    9 dpt beta 92.7
    11 dpt 264.5
    14 dpt 877.8 prog 83.16
    16 dpt 2075.3
  • kubikaa360 Znajoma

Wysłany: 18 września, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Beta 877, prog 83 💕

Cudowna informacja ❤️

Fiolek100 lubi tę wiadomość

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 18 września, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingus 1 wrote:
    Na długo dostałaś teraz amoksiklav od Pani Doktor?

Amoksiklav miałam rok temu przed podejściem do stymulacji, ponieważ przyjechałam do kliniki z wynikiem z biopsji endometrium świadczącym o zapaleniu. Brałam go przez 14 dni i dodatkowo miałam przepisany Cipropol, też na 14 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 17:58

Starania od 2019

• Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 18 września, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Amoksiklav miałam rok temu przed podejściem do stymulacji. Brałam go przez 14 dni i dodatkowo miałam przepisany Cipropol.

Dziękuję 😀

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ