X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną jakie badania jeszcze zrobic?
Odpowiedz

jakie badania jeszcze zrobic?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwieram tu watek po to aby zgromadzic tu informacje dotyczace badan, ktore mozna jeszcze zrobic w kierunku nieplodnosci.
    Wszystkie hormony mam zrobione typu
    Lh, fhs, estradiol, prolaktyna, progesteron, testosteron,tsh, androstendion, amh ktore wynosi 19 i nie mam pojecia czy to sie obniza, lekarz mowi, ze nie.
    Mam 4 cykl stymulowany clo, owulacja pojawila sie w 2 i 3 cyklu, w tym mcu mam hsg. Jakie badania moge jeszcze zrobic? Aa i nasienie podobno jest ok, nienajgorsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepnym razem to nie otwieraj nowego watku bo sa takie watki wystarczy uzyc wyszukiwarki, tylko zapytaj w temacie clo itd itp. Po hsg jak wyjdzie dobre, to trzeba pomyslec o innych metodach np IUI, badz invitro,czasami jest nieplodnosc nieznanego pochodzenia.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopia, histeroskopia, test po stosunku, panel tarczycowy, glukoza, insulina, roznej masci przeciwciala (immunologia) np. przeciwplemnikowe, badania genetyczne (kariotypy, mutacje), fragmentacja dna plemnika. Jest tego wszystkiego multum, ale nie da sie zrobic wszystkiego na raz, z reszta nie ma to sensu, bo wszystko nalezy dostosowac do czasu staran i problemow, ktore sie zarysowuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 22:21

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej kolejności z tych badań, które Anatolka zaproponowała polecam przeciwciała przeciwplemnikowe. To badanie daje sporo odpowiedzi i wytycza kierunek działania.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana - dokladnie - jest mnostwo watkow na ten temat juz, a lista koniecznych badan zalezy przeciez od indywidualnego przypadku <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ