X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną jakie badania jeszcze zrobic?
Odpowiedz

jakie badania jeszcze zrobic?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwieram tu watek po to aby zgromadzic tu informacje dotyczace badan, ktore mozna jeszcze zrobic w kierunku nieplodnosci.
    Wszystkie hormony mam zrobione typu
    Lh, fhs, estradiol, prolaktyna, progesteron, testosteron,tsh, androstendion, amh ktore wynosi 19 i nie mam pojecia czy to sie obniza, lekarz mowi, ze nie.
    Mam 4 cykl stymulowany clo, owulacja pojawila sie w 2 i 3 cyklu, w tym mcu mam hsg. Jakie badania moge jeszcze zrobic? Aa i nasienie podobno jest ok, nienajgorsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepnym razem to nie otwieraj nowego watku bo sa takie watki wystarczy uzyc wyszukiwarki, tylko zapytaj w temacie clo itd itp. Po hsg jak wyjdzie dobre, to trzeba pomyslec o innych metodach np IUI, badz invitro,czasami jest nieplodnosc nieznanego pochodzenia.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopia, histeroskopia, test po stosunku, panel tarczycowy, glukoza, insulina, roznej masci przeciwciala (immunologia) np. przeciwplemnikowe, badania genetyczne (kariotypy, mutacje), fragmentacja dna plemnika. Jest tego wszystkiego multum, ale nie da sie zrobic wszystkiego na raz, z reszta nie ma to sensu, bo wszystko nalezy dostosowac do czasu staran i problemow, ktore sie zarysowuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 22:21

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej kolejności z tych badań, które Anatolka zaproponowała polecam przeciwciała przeciwplemnikowe. To badanie daje sporo odpowiedzi i wytycza kierunek działania.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana - dokladnie - jest mnostwo watkow na ten temat juz, a lista koniecznych badan zalezy przeciez od indywidualnego przypadku <3

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ