jakie badania jeszcze zrobic?
-
nick nieaktualnyOtwieram tu watek po to aby zgromadzic tu informacje dotyczace badan, ktore mozna jeszcze zrobic w kierunku nieplodnosci.
Wszystkie hormony mam zrobione typu
Lh, fhs, estradiol, prolaktyna, progesteron, testosteron,tsh, androstendion, amh ktore wynosi 19 i nie mam pojecia czy to sie obniza, lekarz mowi, ze nie.
Mam 4 cykl stymulowany clo, owulacja pojawila sie w 2 i 3 cyklu, w tym mcu mam hsg. Jakie badania moge jeszcze zrobic? Aa i nasienie podobno jest ok, nienajgorsze -
nick nieaktualnyNastepnym razem to nie otwieraj nowego watku bo sa takie watki wystarczy uzyc wyszukiwarki, tylko zapytaj w temacie clo itd itp. Po hsg jak wyjdzie dobre, to trzeba pomyslec o innych metodach np IUI, badz invitro,czasami jest nieplodnosc nieznanego pochodzenia.
-
Laparoskopia, histeroskopia, test po stosunku, panel tarczycowy, glukoza, insulina, roznej masci przeciwciala (immunologia) np. przeciwplemnikowe, badania genetyczne (kariotypy, mutacje), fragmentacja dna plemnika. Jest tego wszystkiego multum, ale nie da sie zrobic wszystkiego na raz, z reszta nie ma to sensu, bo wszystko nalezy dostosowac do czasu staran i problemow, ktore sie zarysowuja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 22:21
-
nick nieaktualny
-