X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jarosz Małgorzata immunolog opinie
Odpowiedz

Jarosz Małgorzata immunolog opinie

Oceń ten wątek:
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: 29 maja, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylstaa wrote:
    Z decyzją chcę poczekać aż przyjdą wyniki PGT i IPLE. Wstępnie myślę, że jeśli będą oba zdrowe to może spróbujemy jeszcze jeden transfer z dr. Jeśli będzie tylko jeden zdrowy to chyba bardziej ivig.

Transfer najwcześniej sierpień/wrzesień. Nie chcę się spieszyć chociaż chciałabym już…

Rozumiem. Mam nadzieję, że dwa będą zdrowe, a jeśli jeden, to że to będzie TEN zarodek. Mi też już się to wszystko zaczyna inaczej w głowie układać, nie spieszy się do kolejnego transferu, jeśli lepsze przygotowanie ma zwiększyć szanse i jak myślę o tym szykowaniu do transferu z tymi lekami immuno to też mam w głowie, że kolejna procedura to badania genetyczne to must have. Gdzie wcześniej wydawało mi się, że po co i strata kasy w naszym wieku. Jak to wszystko uczy pokory i cierpliwości to głowa mała.

sylstaa, krakowiankq, Woczekiwaniu lubią tę wiadomość

starania od 04.2023
    02.2025 start in vitro, długi protokół
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium: CD138 ❌, CD56 ✅
    13.06 teleporada immunolog 🙏
    26.06 wizyta USG Barska Clinic 🙏

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,2 (08.2024) vs. 2,2 (08.2023)
    hiperprolaktynemia (wyregulowana Dostinex'em) ✅
    1 niedrożny jajowód ❌, naturalne owulacje ✅
    hormony, tarczyca ✅ kariotyp ✅
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    Cross Match 49,1% ❌
    Immunofenotyp ⏳ cytokiny ⏳

👨🏻'95 (30)
    kariotyp ✅koncentracja, ruchliwość ✅
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌ MSOME 0% ❌
    fragmentacja DNA ✅ test HBA ✅
  • laurkasiczek Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny czy są jakieś badania, które po nieudanym transferze (beta ani drgnęła) dobrze zrobić przed konsultacja z panią doktor ?

💁‍♀️90'

01.2025 kwalifikacja do IVF

09.2024 AMH 2.2

Euthyrox 50

03.2025 pierwsza punkcja --> 13 🥚--> 2 ❄️❄️blastki 5AA

09.05.2025 pierwszy transfer jednej blastki 🍍🙏

19.05 10dpt beta<0,5 💔 progesteron 31
  • just_a_girl Autorytet

Wysłany: 30 maja, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laurkasiczek wrote:
    Dziewczyny czy są jakieś badania, które po nieudanym transferze (beta ani drgnęła) dobrze zrobić przed konsultacja z panią doktor ?
    To zależy od Twojego nastawienia, czy już chcesz lecieć z kompleksową diagnostyka immuno czy dostać listę badań od lekarza, które zazwyczaj są podobne. Ja po jednym nieudanym transferze, braku kiedykolwiek ciąży, z uwagi na niepłodność "idiopatyczna" robię badania, które polecały dziewczyny na forum: KIR, immunofenotyp, cytokiny, cross match. Chyba jeszcze ANA1, ASA, homocysteine zrobię, może białko c, białko s.

laurkasiczek lubi tę wiadomość

starania od 04.2023
    02.2025 start in vitro, długi protokół
    14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
    19.03 transfer ❄️3AB ❌
    18.04 biopsja endometrium: CD138 ❌, CD56 ✅
    13.06 teleporada immunolog 🙏
    26.06 wizyta USG Barska Clinic 🙏

👩🏻'95 (30)
    AMH = 1,2 (08.2024) vs. 2,2 (08.2023)
    hiperprolaktynemia (wyregulowana Dostinex'em) ✅
    1 niedrożny jajowód ❌, naturalne owulacje ✅
    hormony, tarczyca ✅ kariotyp ✅
    KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
    Cross Match 49,1% ❌
    Immunofenotyp ⏳ cytokiny ⏳

👨🏻'95 (30)
    kariotyp ✅koncentracja, ruchliwość ✅
    morfologia 0% / 4% / 1% ❌ MSOME 0% ❌
    fragmentacja DNA ✅ test HBA ✅
  • laurkasiczek Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    just_a_girl wrote:
    To zależy od Twojego nastawienia, czy już chcesz lecieć z kompleksową diagnostyka immuno czy dostać listę badań od lekarza, które zazwyczaj są podobne. Ja po jednym nieudanym transferze, braku kiedykolwiek ciąży, z uwagi na niepłodność "idiopatyczna" robię badania, które polecały dziewczyny na forum: KIR, immunofenotyp, cytokiny, cross match. Chyba jeszcze ANA1, ASA, homocysteine zrobię, może białko c, białko s.

Dziękuję, jestem w podobnej sytuacji co Ty - nigdy żadnej nawet chwilowej ciąży. :(

💁‍♀️90'

01.2025 kwalifikacja do IVF

09.2024 AMH 2.2

Euthyrox 50

03.2025 pierwsza punkcja --> 13 🥚--> 2 ❄️❄️blastki 5AA

09.05.2025 pierwszy transfer jednej blastki 🍍🙏

19.05 10dpt beta<0,5 💔 progesteron 31
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 31 maja, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy pojawił sie tu może temat/ktoś konsultował z doktor Jarosz temat KIRu AA (+ ew. wysokiego crossa) a słabych wyników hodowli zarodków IVF?

Niby oficjalne stanowisko jest takie, że KIRy i cross tyczą się implantacji i późniejszego rozwoju, ale znalazłam przypadkiem informacje, że kiepskie wyniki hodowli (zwłaszcza przy zarodkach zatrzymujących się w 4-5 dobie) mimo dobrej ilości MII są wskazaniem do wdrożenia accofilu już na czas stymulacji i punkcji, bo ponoć zarówno ginekolodzy jak i immunolodzy obserwują wpływ tych czynników na powodzenie.

Nie mam co prawda jeszcze wyników hodowli z drugiej procedury, ale pierwsza poszła "idealnie" pod powyższe i temat mnie zaciekawił.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

29♀️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾9 stymulacji letrozolem❌

34♂️
    ◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
    ◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻

07.2024 puste jaja płodowe 💔💔

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀

Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą Ci, którym nie wychodzi. To chyba nie tak powinno być.
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 31 maja, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Equarol dostalam od dr na 30dni, a co jezeli miesiaczka pojawila sie szybciej w 27dniu brania immunosupresji? Czy zakonczyc czy brac mimo okresu do konca?

• Mmagda Ekspertka

Wysłany: 31 maja, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WerkaP2 wrote:
    Equarol dostalam od dr na 30dni, a co jezeli miesiaczka pojawila sie szybciej w 27dniu brania immunosupresji? Czy zakonczyc czy brac mimo okresu do konca?
    Brać mimo okresu do końca. Ja rozpoczęłam immunopresje w 7 d.c. i przeciągnęła się na cykl transferowy takie było zalecenie dr.Jarosz żeby nie tracić kolejnego miesiąca.

• Polin Debiutantka

Wysłany: 31 maja, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laurkasiczek wrote:
    Dziękuję, jestem w podobnej sytuacji co Ty - nigdy żadnej nawet chwilowej ciąży. :(
    Ja do tego dodała bym jeszcze biopsję endometrium z oceną odcinka CD 56 i CD 138 u mnie zapalenie endometrium to była główna przyczyna 3 niepowodzeń transferów i też przy tych trzech transferach beta nie wzrosła. I jeśli mogę coś doradzić, jeśli wynik wykaże zapalenie to leczenie skonsultować z panią doktor Jarosz w moim przypadku leczenie od ginekologa było niewystarczające ( zbyt krótkie) dopiero od pani doktor antybiotyk poskutkował wzrostem bety przy kolejnym transferze.

• Harriet Koleżanka

Wysłany: 31 maja, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laurkasiczek wrote:
    Ja może dorzucę swoją perspektywę, też poszłam do dr Jarosz po braku jakiejkolwiek implantacji i stwierdziłam że nie robię żadnych badań w ciemno, tylko to co zleci. I nie zleciła wszystkiego o czym tu dziewczyny pisały, na podstawie wywiadu pewne rzeczy być może nie były wg niej konieczne (np nie robiłam crossmatch). Jak masz nieograniczony budżet to pewnie nie zaszkodzi zrobić wszystkiego, ale u nas to co zleciła całkowicie wystarczyło żeby dobrze zdiagnozować problem, dobrać leczenie i wszystko zakończyło się sukcesem 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 17:10

Cavarathiel lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 88, 🙋‍♂️ 91/ Starania medyczne od 11.2023
    AMH 0,9 - (myślałam że to problem, ale okazało się że to immunologia)
    Hormony ✅Drożność ✅
    VIII.2024 - kwalifikacja do IVF z MZ
    IX.2024 - rozpoczęty krótki protokół (Bemfola 150, Menopur 1200), -> punkcja: 4🥚=> 4 zarodki (4.2.2, 5.2.2),-> I transfer na świeżo -> 10 dpt beta hcg 0,2❌, czekają ❄❄❄
    26.10.2024 - dr Jarosz, przebadana immunologia
    ❌haplotyp AA, ♀️ C2, ♂️ C1/C2❌KIR: są kiry hamujące 2DL1, 2DL3, 3DL1, brak kirów implantacyjnych KIR2DS1 i KIR2DS2 ❌Przewaga odpowiedzi Th1 nad Th2❌Komórki NKT (CD3+CD16+) - podwyższone 19,30%❌ANA2
    ✅ANA3✅homocysteina, Cytokiny, białko S i C,✅gen V i gen II
    Accofil, Hydroxychloroquine, SMOFLipid
    24.02.2025 II transfer ❄, bety: 8 dpt - 153, 10 dpt - 527 12 dpt- 1335, 16 dpt - 8015

preg.png
  • WerkaP2 Ekspertka

Wysłany: 31 maja, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Brać mimo okresu do końca. Ja rozpoczęłam immunopresje w 7 d.c. i przeciągnęła się na cykl transferowy takie było zalecenie dr.Jarosz żeby nie tracić kolejnego miesiąca.
    Dziekuje Ci bardzo

‹‹ 111 112 113 114 115
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ