X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Jarosz Małgorzata immunolog opinie
Odpowiedz

Jarosz Małgorzata immunolog opinie

Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Cross-match to jest akurat podstawowe badanie na które dr Jarosz patrzy u wszystkich (tylko zrobione odpowiednią metodą, ja robiłam w Diagnostyce). Dodatkowo u mnie dr patrzyła na trombofilię, KIR, ANA, homocysteinę, bialko c i s i zespol antyfosfolipidowy. Panelu limfocytów ani cytokin dr nie kazała robić mi w ogóle. Jesli masz możliwość to radziłabym zrobić cross-match przed wizytą, wtedy bardzo prawdopodobne, że na pierwszej wizycie dostałabyś już zalecenia.
    A podpowiedziałabyś jak długo się czeka na to badanie i które to jest w diagnostyce?

• Naadzieja Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    A podpowiedziałabyś jak długo się czeka na to badanie i które to jest w diagnostyce?
    Ja jestem na świeżo w temacie to odpowiem. Numer badania w diagnostyce 3845. Czekałam niecały tydzień.

👩 89
    AMH 3,71 -> 4,55

👨85
    morfologia 2%

2020 - 👧 nat. 1 cykl starań
    2023 - bliźniaki, nat. 1 cykl starań, 9 tc 💔

02.2024 - histeroskopia
    05-10.2024 - 5 cykli clostilbegyt i ovitrelle
    08.2024 - HSG, jajowody drożne
    10.2024 - IUI X

IVF 1 procedura
    11.24 stymulacja 💉(gonapeptyl 1x100, ovaleap 1x150, menopur 1x75)
    12.24 - punkcja: 11 pobranych, 8 dojrzałych, 7 zapłodnionych -> 5 blastek ❄️❄️❄️❄️❄️
    01.25- 2AA ❌
    02.25 - 2AA ❌
    05.25 - 2AA ❌
    06.25 - 3AA i 1AA, 8dpt 26,22, 10dpt 35,59, 13 dpt 89,68, 15 dpt 237,75, 17dpt 586,65, 20 dpt 1721,51, serduszko bije 91, 9tc 💔

IVF 2 procedura
    17.10.2025 - stymulacja długi protokół 💉

✅ 03.25 histeroskopia, cd138, cd56, ANA, MUCHA, Pasożyty, homocysteina,

🆘 KIR genotyp bx, PAI -1, cross match 25,7 -> 52,3 %

"Jeśli mnie słyszy Bóg, To chcę zaciągnąć dług"
  • nadzieja09 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadzieja wrote:
    Ja jestem na świeżo w temacie to odpowiem. Numer badania w diagnostyce 3845. Czekałam niecały tydzień.
    Dziękuję bardzo 🥺🥺🥺

• lara28 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Ja ostatni wynik miałam na drugi dzień. Z tym że ja się logowalam przez APC. Nie miałam tam konta, pobrałam po prostu hasło, które przyszło mi na emaila🙂 wynik na stronie diagnostyki pojawił się dopiero po 4 dniach.

nadzieja09 lubi tę wiadomość

Wiara ma to do siebie, że jeszcze po zniknięciu nie przestaje działać...❣️

02.2023r. ciąża naturalna, 6 tc
    puste jajo 👼❌
    07.2023r. transfer nr I ❌
    08.2024r. transfer nr II ciąża pozamaciczna 👼❌
    11.2024r. transfer nr III ❌

🍀2025 zmiana kliniki🕊️🙏
    ✔️ 13.01 Kwalifikacja
    ✔️ 24.01 Mamy dawce!🦸
    ✔️ NK ⬆️ ANA 1,2,4 🆗 Homocysteina 🆗 Białko s 🆗 Białko c 🆗 Antykoagulant toczniowy 🆗 Zespół antyfosfolipidowy 🆗 ASA 🆗 Th1/Th2 ⬆️ Ferrytyna 🆗 Kiry 🆗 Helicobacter 🆗 cross-match ⬆️
    ✔️ Mamy ❄️❄️
    ✔️ Chlamydia 🆗 Ureaplasma 🆗 Mycoplasma 🆗
    ✔️ Histeroskopia BarskaClinic + USG endo (usunięta adenomioza) 🆗
    ✔️ Osocze PRP na infekcje 💉🔥
    ✔️ Cd138 🆗🎉 CD56 🆗
    ⏳ Equoral + diphereline 💊
    ⏳ Osocze PRP domacicznie

👉 FET🍀👶❄️
  • Britkaa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

W polowie listopada mam konsultacje z dr Jarosz.
    W zwiazku z adenomioza, ktora mi Doktor wykryl jutro wchodze na sztuczna menopauze na jakis czas.

Ale tu nie o tym- a mianowicie przed ta menopauza, a takze przed ta wizyta immunologiczna zrobilam mase badan- jedno z nich przyszlo i zastanawiam sie co pani dr na to powie- a wy czesto jestescie takie madre, ze zapewne cos mi juz wstepnie powiecie🫣😁🫶

Wyszla mi homocysteina 9,6. Chociaz norma laboratorium jest 5-15 to z podczytywania juz forum wiem, ze to chyba za duzo i trzeba bedzie to zbijac, dobrze mysle?

Bede wdzieczna za odpowiedź🫶🫶🫶

Ja 29, dodatnie ANA, podejrzenie twardziny ukladowej, jajowody drożne, AMH 8,8(wysoka rezerwa, nie ma PCOS), cykle owulacyjne, starania od 07.2024r.

On 31, orchidektomia(2,5r temu), seminogram 2% prawidłowej budowy, reszta w normie+rozszerzone badania w normie.

09.25 1 IUI, aromek 3dc do 7dc+(8-10dc) 2x1, encorton 5mg, acard 75mg. ❌
    10.25 2 IUI odwołana, po stymulacji torbiel w lewym jajniku 3cm...
    *torbiel nie aktywna hormonalnie, cykl naturalny

27.10 zmiana kliniki i zmiana lekarza

Adenomioza??, Czynnik immunologiczny??
    W trakcie badań kariotypy, kiry, test imk, allomlr, hla-c, test cba, crossmatch fcxm☹️
‹‹ 183 184 185 186 187
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ