Forum Starając się z pomocą medyczną Katowice - badania kliniczne in vitro
Odpowiedz

Katowice - badania kliniczne in vitro

Oceń ten wątek:
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 15 maja 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dawajcie znać jakie macie leki przepisane, ja i Mila mamy różne jak się okazało.

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    3bb;) hehe Meggie to raczej ze stresu:)

    Nadzieja 90 lubi tę wiadomość

  • Gruzja85 Autorytet
    Postów: 1791 1389

    Wysłany: 15 maja 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    3bb;) hehe Meggie to raczej ze stresu:)
    Pieknie🤩😘😍 choć nie dawno mówiłaś że to taki sredniaczek😉 ale życzę Ci z niej zdrowej ciąży a sama mam taką zamrożona...in vitro uczy pokory!

    sAnsa_28, mila2019 lubią tę wiadomość

    36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Grous87 Ekspertka
    Postów: 160 105

    Wysłany: 15 maja 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem u dr Paligi. Miałam Rekovelle, potem włączony cetrotide i od dziś mam Menopur - pęcherzyków 18, endometrium 10 , ale pecherzyki nie chcą rosnąć - takie info dostałam w pn na wizycie. jutro kolejna wizyta, dziś 10dzien stymulacji, punkcja w sb lub pn :/


    Tyle o mnie ;)

    Czy wiecie czy Pani Doktor będzie w sb i przyszłym tygodniu?
    Milla powodzenia!!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:40

    mila2019 lubi tę wiadomość

    początek starań 2015
    październik 2016 - wyśniony aniołek :( w sercu na zawsze
    maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
    ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
    AlloMLR - 0%
    KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
    on: test MAR 100%, HBA 68%
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3649 2937

    Wysłany: 15 maja 2019, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Ja jestem u dr Paligi. Miałam Rekovelle, potem włączony cetrotide i od dziś mam Menopur - pęcherzyków 18, endometrium 10 , ale pecherzyki nie chcą rosnąć - takie info dostałam w pn na wizycie. jutro kolejna wizyta, dziś 10dzien stymulacji, punkcja w sb lub pn :/


    Tyle o mnie ;)

    Czy wiecie czy Pani Doktor będzie w sb i przyszłym tygodniu?
    Milla powodzenia!!!!
    Urosną, a jakiej są wielkości?

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Gruzja85 Autorytet
    Postów: 1791 1389

    Wysłany: 15 maja 2019, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Ja jestem u dr Paligi. Miałam Rekovelle, potem włączony cetrotide i od dziś mam Menopur - pęcherzyków 18, endometrium 10 , ale pecherzyki nie chcą rosnąć - takie info dostałam w pn na wizycie. jutro kolejna wizyta, dziś 10dzien stymulacji, punkcja w sb lub pn :/


    Tyle o mnie ;)

    Czy wiecie czy Pani Doktor będzie w sb i przyszłym tygodniu?
    Milla powodzenia!!!!

    Widzę że już któraś z dziewczyn dostaje do stymulacji lek Rekovelle i wygląda ta stymulacja średnio! Choć wydaje mi się że dostają ten lek dziewczyny z dobrym AMH, bo ja szłam od początku Menopurem i jak na moje AMH to wyszła jako tako....

    36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 15 maja 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Ja jestem u dr Paligi. Miałam Rekovelle, potem włączony cetrotide i od dziś mam Menopur - pęcherzyków 18, endometrium 10 , ale pecherzyki nie chcą rosnąć - takie info dostałam w pn na wizycie. jutro kolejna wizyta, dziś 10dzien stymulacji, punkcja w sb lub pn :/


    Tyle o mnie ;)

    Czy wiecie czy Pani Doktor będzie w sb i przyszłym tygodniu?
    Milla powodzenia!!!!
    Oni sami chyba jeszcze nie wiedzą, czy będzie bo jak pytałam wczoraj w rejestracji to nie wiedzieli jak chciałam ją na środę/czwartek na punkcję.
    To póki co ja jedyna biorę gonal przez 4 dni i później cetrotide.

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 maja 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Meggie nam tez uciekla bo amh ma dobre ale gonal. Moze ten rekovelle nie jest taki super...

    Jakie duze pecherzyki? Pisz tu do nas czesciej, juz sie punkcja zbliza:)

    No jestem innym czlowiem niz przed stymulacja-,- na pewno juz nigdy nie powiem o zadnym zarodku sredniaczek...kazdy z nich to silacz ze przetrwal..

    sAnsa_28, Gruzja85 lubią tę wiadomość

  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3649 2937

    Wysłany: 15 maja 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    No wlasnie Meggie nam tez uciekla bo amh ma dobre ale gonal. Moze ten rekovelle nie jest taki super...

    Jakie duze pecherzyki? Pisz tu do nas czesciej, juz sie punkcja zbliza:)

    No jestem innym czlowiem niz przed stymulacja-,- na pewno juz nigdy nie powiem o zadnym zarodku sredniaczek...kazdy z nich to silacz ze przetrwal..
    otóż to <3 <3

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Grous87 Ekspertka
    Postów: 160 105

    Wysłany: 15 maja 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;) pecherzyki od 7 do 15 mm :( punkcję Pani Doktor wolałaby w pn ale wszystko zależy od poziomu hormonów.
    Ja mam wysokie amh bo ponad 9 i bardzo małe dawki, bo pierwsze 4 dni Rekovelle 7,33 potem zwiększone do 10,33 no i w pn Pani dr stwierdziła ze dajemy menopur 75, a dziś 150. Ogólnie bałyśmy się przestymulowanua dlatego ostrożnie do tego podchodzimy ;)

    Dziewczyny trzymam kciuki za każda z Was, wierze ze maj i czerwiec będą dla nas szczęśliwe ❤️

    Meggie1 lubi tę wiadomość

    początek starań 2015
    październik 2016 - wyśniony aniołek :( w sercu na zawsze
    maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
    ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
    AlloMLR - 0%
    KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
    on: test MAR 100%, HBA 68%
  • Gruzja85 Autorytet
    Postów: 1791 1389

    Wysłany: 15 maja 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grous87 wrote:
    Dzięki dziewczyny ;) pecherzyki od 7 do 15 mm :( punkcję Pani Doktor wolałaby w pn ale wszystko zależy od poziomu hormonów.
    Ja mam wysokie amh bo ponad 9 i bardzo małe dawki, bo pierwsze 4 dni Rekovelle 7,33 potem zwiększone do 10,33 no i w pn Pani dr stwierdziła ze dajemy menopur 75, a dziś 150. Ogólnie bałyśmy się przestymulowanua dlatego ostrożnie do tego podchodzimy ;)

    Dziewczyny trzymam kciuki za każda z Was, wierze ze maj i czerwiec będą dla nas szczęśliwe ❤️
    No to przy tak małych dawkach to pewnie dlatego nie urosły jeszcze. Będzie dobrze :)

    36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
    1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
    2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
    uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
    mąż średnio.
    Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 15 maja 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość wysokie AMH - 5,85 i ja mam dawkę 125 Gonalu przez 4 dni a później już normalne te małe daweczki cetrotide. W piątek idę na monit, zobaczymy co w trawie piszczy ;)

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3649 2937

    Wysłany: 15 maja 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja też mam dość wysokie AMH - 5,85 i ja mam dawkę 125 Gonalu przez 4 dni a później już normalne te małe daweczki cetrotide. W piątek idę na monit, zobaczymy co w trawie piszczy ;)
    Cetrotide to nie jest stymulant. To antagonista

    Ewa89_89 lubi tę wiadomość

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 6116 5338

    Wysłany: 15 maja 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila gratuluje ślicznego malucha :-) daj znać jak się czujesz :-* w sumie czujecie :-) jesteś już w dwupaku :-) oby teraz tylko maluch wgryzł się mocno :-)

    Nadzieja ja ten sam lekarz :-) może dlatego obie na czerwiec :-) kiedy masz planowo @?

    Ja dalej mam jakiś dziwny okres. Niby pokazała się czerwona krew ale od doby tyle co naparstek. Nigdy nie miałam takich dziwów. Może dobrze, że ten cykl odczekam bo jakieś jaja mi tu wychodzą. Może torbiel po Clo? Nie miałam stymulację bez ovitrelle? Sama nie wiem

    Normalnie aż zazdroszczę, że u Was już się to dzieje :-)

    05.2021 rzut Gravesa Basedowa, walka o zdrowie

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, plamienia, krwotok (krwiaki), zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar, zaniki tętna i jest na świecie! ♀️💜

    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=przegroda, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wro
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 15 maja 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Cetrotide to nie jest stymulant. To antagonista
    Czyli? Bo ja zielona jestem z tych leków...

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3649 2937

    Wysłany: 15 maja 2019, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Czyli? Bo ja zielona jestem z tych leków...
    Czyli stymulowana jesteś gonalem. Cetrotide to zastrzyk przeciwko pękaniu pęcherzyków :)

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Meggie1 Autorytet
    Postów: 2346 2302

    Wysłany: 15 maja 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sAnsa_28 wrote:
    Czyli stymulowana jesteś gonalem. Cetrotide to zastrzyk przeciwko pękaniu pęcherzyków :)
    A widzisz, człowiek uczy się całe życie :) kurcze tego Gonalu mam tylko na 4 dni po 125... moze jeszcze mi dorzucą po monicie w piątek, bo coś mało mi się wydaje.

    KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 3649 2937

    Wysłany: 15 maja 2019, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    A widzisz, człowiek uczy się całe życie :) kurcze tego Gonalu mam tylko na 4 dni po 125... moze jeszcze mi dorzucą po monicie w piątek, bo coś mało mi się wydaje.
    Taaak ;) to zawsze się tak dostaje, od wizyty do wizyty. Na pewno będziesz miała jeszcze gdzieś na 7- 8 dni. Zależy jak się będziesz stymulować. Poza tym Cetrotide cały czas

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:14

    Meggie1 lubi tę wiadomość

    zpbn9vvj2h4w9epl.png
    Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
    Szczepienia limfocytami
    11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
    5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
  • Nadzieja 90 Ekspertka
    Postów: 235 79

    Wysłany: 15 maja 2019, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 planowo ma przyjść z końcem maja , zależy czy cykl będzie chciał być 28 czy 30 dyniowy . Zazwyczaj jednak mam 28 dni więc wypadałoby dokładnie na 30.05 ale sama wiesz po sobie jak to jest z tymi @

    A teraz emocji nie brakuje...

    Gdzie wcześniej się leczylas ?

    29lat AMH 3,17
    Starania od 2016
    04.2019 Decyzja o in vitro
    02.06-stymulacja start- słabo
    12.06-punkcja, 6 komórek -5 zapłodnionych
    17.06-3AA i ... 😍
  • Nadzieja 90 Ekspertka
    Postów: 235 79

    Wysłany: 15 maja 2019, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny, dawajcie znać jakie macie leki przepisane, ja i Mila mamy różne jak się okazało.

    Co prawda jeszcze nie mam przepisanych leków ale jak pytałam to ma być rekovelle i cetrotide ale właśnie się zastanawiam czy gonal może jest lepszym rozwiązaniem ?

    Jest tu ktoś kto ma już jakiś obraz tych leków albo wie coś o różnicy w ich działaniu ?

    29lat AMH 3,17
    Starania od 2016
    04.2019 Decyzja o in vitro
    02.06-stymulacja start- słabo
    12.06-punkcja, 6 komórek -5 zapłodnionych
    17.06-3AA i ... 😍
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ