Katowice - badania kliniczne in vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wydaje mi się że 10 to całkiem dobrze, sama skakalabym z radości teraz niech się zapładniają ładnie i dzielą
A jak samopoczucie fizyczne i psychiczne po punkcji ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 12:10
29lat AMH 3,17
Starania od 2016
04.2019 Decyzja o in vitro
02.06-stymulacja start- słabo
12.06-punkcja, 6 komórek -5 zapłodnionych
17.06-3AA i ... 😍 -
Czuję się dobrze, jestem śpiąca ale poza tym ok:) w pn dowiem się ile się zapłodnilo a w sr co z transferem. Teraz pozostaje tylko czekać...
3mam kciuki za Was i Wasze procedury! Damy radęmila2019, Nadzieja 90, Meggie1 lubią tę wiadomość
początek starań 2015
październik 2016 - wyśniony aniołek w sercu na zawsze
maj 2019 - hbIMSI - Angelius - badania kliniczne
ona: niedoczynność tarczycy, lekka io,
AlloMLR - 0%
KIR bx, brak większości kirów implantacyjnych
on: test MAR 100%, HBA 68% -
Dziś mam dokładnie 14 dc
Meggie1 lubi tę wiadomość
początek starań 2015
AlloMLR - 0%
nick nieaktualnyGrous87 wrote:Stymulowana byłam Rekovelle i Menopurem.
Marta25 mnie nic nie bolało aż do dziś rano, ogólnie cała stymulacja przebiegła bez objawów
Tak poza tym jestem juz po punkcji. Pobrali wszystkie pecherzyki ale jajeczek było
10 nie wiem czy to dobry wynik, mam nadzieje, ze będzie z tego ciąża jakoś jestem zdołowana
Tak samo byłam stymulowana. Ja się zastanawiam nad ilością. Czy zapl.6 komorek czy wszystkie. Mam się zastanowić. Jak u Was było?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 21:57
-
Pytałam lekarki na 1 wizycie o to ile zapładniają i niestety według polskiego prawa mogą zapłodnić tylko 6. Pytałam czy jeśli pobiorą więcej to mogę je na swój koszt zamrozić i niestety nie ma takiej możliwości. Tak wiec zapładniają tylko 6 tych które uznają za najlepsze.
Tak wiec Grous 10 to dobry wynik! W nich jest z pewnością 6 pięknychIV ivf ⏳
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyEwa89_89 wrote:Pytałam lekarki na 1 wizycie o to ile zapładniają i niestety według polskiego prawa mogą zapłodnić tylko 6. Pytałam czy jeśli pobiorą więcej to mogę je na swój koszt zamrozić i niestety nie ma takiej możliwości. Tak wiec zapładniają tylko 6 tych które uznają za najlepsze.
Tak wiec Grous 10 to dobry wynik! W nich jest z pewnością 6 pięknychWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 06:47
-
nick nieaktualny
-
Hmmm ja mam mieć zapłodnione wszystkie... Z resztą na ostatniej wizycie przed punkcją Pani Dr zasugerowała żeby pobrać wszystkie pecherzyki ale ustalić ile ma być zapłodnionych. po radach Pani Dr ustaliliśmy ze zapłodnimy 12. Życie samo wybrało, bo dojrzałych jajeczek było 10 wiec wszystkie zapładniamy... jeśli wierzyć badaniom to 70% z nich zapłodni się w ogóle czyli zostanie 7 a z tych 7 kolejne 70% będzie dobrze się dzielić czyli zostanie znów 4 - 5 i z tej ilości jest 30% szans ze będzie ciąża. Tak przeczytałam w internatach wiec nie wiem ile w tym prawdy a co do ilości to mnie przy podpisywaniu umowy Pani Ewa mówiła ze w badaniach klinicznych nie ma limitu zapładnianych komórek... co nie zmienia faktu, ze jedna klinika a każdy lekarz jak widać sam indywidualnie decyduje... Ja mam wysokie AMH, nasienie idealne nie jest i może mamy mniejsze szanse i dlatego zgodzili się na zapłodnienie wszystkich...???początek starań 2015
AlloMLR - 0%
Mi lekarz powiedział, ze według prawa możemy zapłodnić 6 i tyle będziemy maksymalnie zapładniał. Może mylicie pobieranie pęcherzyków na punkcji z zapłodnieniem? Pobrać można nawet 30, ale zapłodnić maksymalnie 6. Dowiedzcie się na 100% na kolejnej wizycie.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Grous87 wrote:Hmmm ja mam mieć zapłodnione wszystkie... Z resztą na ostatniej wizycie przed punkcją Pani Dr zasugerowała żeby pobrać wszystkie pecherzyki ale ustalić ile ma być zapłodnionych. po radach Pani Dr ustaliliśmy ze zapłodnimy 12. Życie samo wybrało, bo dojrzałych jajeczek było 10 wiec wszystkie zapładniamy... jeśli wierzyć badaniom to 70% z nich zapłodni się w ogóle czyli zostanie 7 a z tych 7 kolejne 70% będzie dobrze się dzielić czyli zostanie znów 4 - 5 i z tej ilości jest 30% szans ze będzie ciąża. Tak przeczytałam w internatach wiec nie wiem ile w tym prawdy a co do ilości to mnie przy podpisywaniu umowy Pani Ewa mówiła ze w badaniach klinicznych nie ma limitu zapładnianych komórek... co nie zmienia faktu, ze jedna klinika a każdy lekarz jak widać sam indywidualnie decyduje... Ja mam wysokie AMH, nasienie idealne nie jest i może mamy mniejsze szanse i dlatego zgodzili się na zapłodnienie wszystkich...???KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualny
-
Meggie1 wrote:Mi lekarz powiedział, ze według prawa możemy zapłodnić 6 i tyle będziemy maksymalnie zapładniał. Może mylicie pobieranie pęcherzyków na punkcji z zapłodnieniem? Pobrać można nawet 30, ale zapłodnić maksymalnie 6. Dowiedzcie się na 100% na kolejnej wizycie.36 lata, starania o pierwszą ciążę od 01.2017
1 procedura invitro - krótki protokół -1 transfer świeżych 3 dniowców 8A i 8B😢
2 transfer 3bb - 6 dpt -34; 8dp- 104; 11dpt - 392; 14 dpt -1272; 25 dpt- ♥️ i jest już na swiecie💗💞💝
uregulowana niedoczynność tarczycy (spalona riadoaktywnym jodem - kiedyś nadczynność), niskie AMH - 1.5, endometrioza I stopnia, IO, NK 23%, nietoleracje pokarmowe..., krótkie cykle, KIR BX (większość implementacyjnych)
mąż średnio.
Teraz druga ciąża z zaskoczenia ...i rośnie druga dziewczyna 🥰🤩🤩 -
Ja już pisałam, że dostałam info o 6 zapladnianych tak jak Mila i Meggie.
Nie wiem skąd takie rozbieżności.IV ivf ⏳
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Meggi tak jestem u Pani Dr P... ale już się nie odzywam w tym temacie, bo może coś poknocilam... w całym tym ferworze możliwe ze źle zrozumiałam.
Zmieniając temat - w pn mam dzwonić do laboratorium miedzy 13 a 14... myślicie ze odbierze tam ktoś jak zadzwonię o 11?początek starań 2015
AlloMLR - 0%
Grous87 wrote:Meggi tak jestem u Pani Dr P... ale już się nie odzywam w tym temacie, bo może coś poknocilam... w całym tym ferworze możliwe ze źle zrozumiałam.
Zmieniając temat - w pn mam dzwonić do laboratorium miedzy 13 a 14... myślicie ze odbierze tam ktoś jak zadzwonię o 11?KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualny
-
No ja właśnie tego się boje - rano są punkcje wiec mogą mieć ważniejsze sprawy i rozumiem to ale z drugiej strony wszyscy dowiadują się o ilości zapłodnionych zarodków już następnego dnia, a my mieliśmy niedzielę po drodze niby te 3h nie zrobią różnicy ale jednak psychicznie idzie się wykończyć
Tak tak stopka będzie
początek starań 2015
AlloMLR - 0%
on: test MAR 100%, HBA 68%