X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Klinika Bocian Białystok
Odpowiedz

Klinika Bocian Białystok

Oceń ten wątek:
  • Iwona27091991 Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:
    Dziewczyny ktoś w bocianie w 2019? Jakiego lekarza wybrać ?
    Zdecydowanie polecam dr Agnieszkę Kuczyńską Kriobank Białystok.
    Jestem byłą pacjentką Bociana i żałuję że tak późno trafiłam do Kriobanku.

Marta_43 lubi tę wiadomość

03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta 0
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta 0
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    Leczenie u prof. Malinowskiego w Łodzi
    02.2021 naturalny cud- szczęśliwie urodzony synek
    04.2024 czekamy na drugiego synka
  • AnnaLenna Debiutantka

Wysłany: 20 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog skierował mnie do kliniki leczenia niepłodności. Zaproponował Bociana lub Artemida ( Białystok). Zastanawiam się do kogo umówić się na wizyte. Im więcej czytam , tym więcej widzę złych opinii na temat Bociana hmm już całkiem zgłupiałam do kogo się zapisać. Czy któraś miała styczność z dr. Grygorukiem ?

• fabcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaLenna wrote:
    Mój ginekolog skierował mnie do kliniki leczenia niepłodności. Zaproponował Bociana lub Artemida ( Białystok). Zastanawiam się do kogo umówić się na wizyte. Im więcej czytam , tym więcej widzę złych opinii na temat Bociana hmm już całkiem zgłupiałam do kogo się zapisać. Czy któraś miała styczność z dr. Grygorukiem ?
    Ja miał u niego ivf nieudane.
    Co do lekarza to dla mnie on jest mega fajny. Odpowiada na wszystkie pytania nawet najgłupsze. Nie jest wylewny ale i nie ocenia z góry. Nie polecam za to buraka Mrugacza. Niby chodziłam tylko na usg do niego ale zawsze wychodziłam z płaczem.
    Z racji odległości zrezygnowałam z drugiego podejścia u nich. U mnie to grubo ponad 500km w dwie strony. A często sama musiałam sama jechać na wizyty.
    A teraz mam nadzieję że dostaniemy dofinansowanie w mazowieckim i będziemy działać w wawie

11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
  • Marta_43 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabcia jesteście z mazowieckiego, ze staracie się tam o dofinansowanie? jak to działa? nakreślisz sprawę?
    Jestem z podlaskiego, u nas nie ma na nic dofinansowania...

Co do lekarza byłam u Kucia i Grygoluka, obaj nie zrobili na mnie wrażenia. Rozważam Kriobank zgodnie z poleceniami dziewczyn.

27 l, starania od 8.2017
    4-5.2019 clo, 7- 11.2019 lametta, mąż wyniki ok, HSG ok
    11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
    IVF Bocian Białystok, hiperka, mamy ❄️❄️❄️❄️
    05.2020 FET blastka 2BB 💔
    Kriobank - przenosimy pozostałe ❄️❄️❄️
    06.2020 FET blastka 1BB 💔
    Histeroskopia ok
    08.2020 FET blastka 1BB nie rozmrozila 💔kolejna blastka 1BB 💔,
    8.2020 - protokół długi czas start!
    10.2020 PickUp! Transfer świeżaka 3AB, mamy 3BC❄️2DC❄️
    8 dpt beta 71,2; 10 dpt beta 118,5, prog >40; 12 dpt 171,4; 15 dpt 518, 18 dpt 1455,8, 25 dpt 11 492,1
    29dpt puste jajo 💔
  • fabcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:
    fabcia jesteście z mazowieckiego, ze staracie się tam o dofinansowanie? jak to działa? nakreślisz sprawę?
    Jestem z podlaskiego, u nas nie ma na nic dofinansowania...

Co do lekarza byłam u Kucia i Grygoluka, obaj nie zrobili na mnie wrażenia. Rozważam Kriobank zgodnie z poleceniami dziewczyn.
    Tak z mazowieckiego.
    Czekamy dopiero na wizyte kwalifikacyjną w invimed Warszawa. A ta dopiero w listopadzie. Musimy mieć aktualne badanie Amh i nasienia i udokumentowane nie pamiętam czy 12 czy 24 mce leczenia. Lub bezwzględne wskazanie do ivf. Poza tym musimy mieć zameldowanie na terenie województwa mazowieckiego od 12 mcy.

Marta_43 lubi tę wiadomość

11.03.2020 prawie 10 tyg 😭
  • AnnaLenna Debiutantka

Wysłany: 1 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również byłam u Grygoruka. Z wizyty jestem raczej zadowolon. "Raczej " bo szczerze nie wiem czego po niej oczekiwałam. Lekarz zainteresowany, odpowiadał na wszystkie pytania, przeanalizował z nami wyniki badań , wszystko wytłumaczył i przedsrawil plan działania . Powiedział , że w przeciągu góra roku uzyskamy ciążę w naturalny sposób. Moje wyniki w porządku, jedynie nasienie męża do "podrasowania " . Za miesiąc kolejne badanie i ustalenie co dalej. Wizyta bardzo kosztowna i nie dowiedzialam się niczego , czego bym nie wiedziała do tej pory ( poza badaniem rezerwy jajnikowej). Z drugiej strony po prawie dwóch latach starań i tak bym tam w końcu trafiła

• Megan Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z całego serca polecam Bociana, dr Mrugacza , a przede wszystkim dr Kucia, gdyż to głównie dzięki niemu właśnie śpi obok mnie mój 14 miesięczny cud i już nie mogę się doczekać powrotu po rodzeństwo dla niego. Gdyby nie to, że nie mam sumienia odstawić synka od piersi to już dawno wrócilibyśmy po nasze śnieżynki.

• JusTyna Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2023, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Czy któraś z Was leczyła się w Bocianie Białystok? Jakie macie doświadczenia z tą klinika? Jak lekarze traktują leczenie immunologiczne?

• Wojowniczka 💪🏻 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dostałam polecenie kliniki Bocian celem in vitro. Widzę dużo opinii Kriobank… czy ktoś może rozszerzyć temat i powiedzieć coś więcej o klinikach?

starania od 2020r.
    01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
    🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
    11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
    🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
    🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
    🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
    🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
    07.2024 r. Kriobank II procedura
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
    🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
    5 dpt ⏸️ 6 dpt ⏸️
    7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
    9 dpt BHCG 176 mlu/ml
    11 dpt BHCG 381 mlu/ml
    13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
    15 dpt BHCG 1834 mlu/ml
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojowniczka 💪🏻 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dostałam polecenie kliniki Bocian celem in vitro. Widzę dużo opinii Kriobank… czy ktoś może rozszerzyć temat i powiedzieć coś więcej o klinikach?
    Byłam w obu klinikach. I jeśli miałabym jeszcze szanse próbować na własnych komórkach poszłabym do kriobanku. Dr Agnieszka jest bardzo empatyczna i podchodzą indywidualnie do pacjentek, jeśli nie ma efektów przy kolejnych stymulacjach wprowadzaja zmiany, w Bocianie tego nie ma i trzeba samemu pilnować sytuacji bo nie pamiętają, nie zapisują, traktują pacjenta jak na taśmie.

Wojowniczka 💪🏻 lubi tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️

Wysłany: 8 października 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Byłam w obu klinikach. I jeśli miałabym jeszcze szanse próbować na własnych komórkach poszłabym do kriobanku. Dr Agnieszka jest bardzo empatyczna i podchodzą indywidualnie do pacjentek, jeśli nie ma efektów przy kolejnych stymulacjach wprowadzaja zmiany, w Bocianie tego nie ma i trzeba samemu pilnować sytuacji bo nie pamiętają, nie zapisują, traktują pacjenta jak na taśmie.
    A jaki koszt jest w kriobanku ?

starania od 2020r.
    🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
    5 dpt ⏸️ 6 dpt ⏸️
    7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
    9 dpt BHCG 176 mlu/ml
    11 dpt BHCG 381 mlu/ml
    15 dpt BHCG 1834 mlu/ml
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojowniczka 💪🏻 wrote:
    A jaki koszt jest w kriobanku ?
    Wszystko zależy czy masz refundację leków i jakie leczenie zastosują i dawki u Ciebie. Najlepiej iść na wizytę i dr wszystko powie, bo te koszty tez są bardzo indywidualne. W Krio sami wydają leki i ceny czasem się różnią od tych w aptece

Wojowniczka 💪🏻 lubi tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️

Wysłany: 8 października 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Wszystko zależy czy masz refundację leków i jakie leczenie zastosują i dawki u Ciebie. Najlepiej iść na wizytę i dr wszystko powie, bo te koszty tez są bardzo indywidualne. W Krio sami wydają leki i ceny czasem się różnią od tych w aptece
    Dziękuję. W takim razie muszę rozważyć wizytę w kriobanku.

starania od 2020r.
    5 dpt ⏸️ 6 dpt ⏸️
    7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
    9 dpt BHCG 176 mlu/ml
    11 dpt BHCG 381 mlu/ml
    15 dpt BHCG 1834 mlu/ml
  • Evqa Koleżanka

Wysłany: 29 lutego, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny
    Podbijam temat. Jestem mega niezadowolona z Artemidy w Olsztynie i z polecenia jednej osoby planuję przejść do Bociana do dr Mrugacza. Jestem umówiona (wizyta za kosmiczne pieniądze), ale teraz nabrałam wątpliwości. Z Artemidy rezygnuję właśnie dlatego, że czułam się tam jak na taśmie w fabryce, co usg to inny lekarz. Moje imię znała jedynie pani z rejestracji.
    Dużo dobrego słyszałam o Kriobanku. I Kriobank i Bocian są w Białymstoku, więc jak mam gdzieś jechać 4h w jedną stronę to wolę dobrze trafić.
    Marzy mi się mieć kontakt cały czas z jednym lekarzem, żeby czuć się zaopiekowaną za te pieniądze jakie się zostawia w klinice, a nie jakbym leczyła katar na NFZ.

Artemida Olsztyn 🚫 NIGDY WIĘCEJ

🚺 37l
    🚹 42 l, wadliwa budowa chłopaków
    Długi protokół ➡️ 11 jajeczek ➡️ 9 zarodków ➡️ transfer blastocysty 5.1.1. ➡️ nieudany, nie zagnieździł się
    Crio➡️4.2.1➡️nieudany, nie zagnieździ się
    7 X ❄️
  • Sarenka Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evqa wrote:
    Hej, dziewczyny
    Podbijam temat. Jestem mega niezadowolona z Artemidy w Olsztynie i z polecenia jednej osoby planuję przejść do Bociana do dr Mrugacza. Jestem umówiona (wizyta za kosmiczne pieniądze), ale teraz nabrałam wątpliwości. Z Artemidy rezygnuję właśnie dlatego, że czułam się tam jak na taśmie w fabryce, co usg to inny lekarz. Moje imię znała jedynie pani z rejestracji.
    Dużo dobrego słyszałam o Kriobanku. I Kriobank i Bocian są w Białymstoku, więc jak mam gdzieś jechać 4h w jedną stronę to wolę dobrze trafić.
    Marzy mi się mieć kontakt cały czas z jednym lekarzem, żeby czuć się zaopiekowaną za te pieniądze jakie się zostawia w klinice, a nie jakbym leczyła katar na NFZ.

Hej, ja się leczę w Bocianie. Wizyty zawsze są u tego samego lekarza, chyba, że akurat jest na urlopie to wiadomo, zastępstwo. całą procedurę, razem z 2 transferami miałam u 1 lekarza. Kontakt jest moim zdaniem dobry, w razie czego lekarz oddzwania. Minus jest taki, że kompletnie nie uznaja tam immunologii, więc jeżeli masz z nią problem to raczej wybierz inną klinikę.

♀️ 35 lat
    Zespół antyfosfolipidowy ✅️
    Hipoglikemia reaktywna 😵‍💫
    PCOS❌️ MTHFR ❌️ Hormony✅️ AMH- 12,79 🤯
    Homocysteina- za wysoko, wzrasta przy estrofemie😖
    Antybiotykoterapia- Metronidazol+ Tarivid

♂️ 32 lata
    Ciężka postać oligozoospermii- brak możliwości wykonania morfologii😔 Kariotyp✅️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ Blastocyst 🥰
    1.FET 09/22 9tc poronienie zatrzymane 💔🖤
    2.FET 12/22 cb 💔
    3.FET 06/24 beta 0💔
    4.FET 24/08/24 🍀🤞
    5dpt ⏸️
    6dpt- beta 39 mlU/ml
    10dpt- beta 238 mlU/ml
    12dpt- beta 566 mlU/ml
    27dpt- jest ❤️
    12+2 I badania prenatalne- niskie ryzyka

preg.png
  • Kzz Autorytet

Wysłany: 26 marca, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evqa wrote:
    Hej, dziewczyny
    Hej !
    Jestem W Bocianie prawie 2 lata. Z Dr. MRUGACZEM nie miałam doczynienia do tej pory , dopiero bedzie robił mi punkcję. Wiec nie jestem się w stanie wyrazic. Ale wiele opini pozytywnych słyszałam. Jak zaczniesz u kednego lekarza to zazwyczaj jeden cię prowadzi , chyba że tak jak napisała Sarenka jak ma urlop idziesz do drugiego.

Immunologi za bardzo nie biorą tam pod uwagę.

• jaśmine777 Koleżanka

Wysłany: 19 października, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem umowiona do kliniki w celu kwalifikacji i mam pytanko czy ja muszę mieć jakieś aktualne badania przy sobie czy oni zlecają po wizycie ? Czy odrazu jest kwalifikacja? Ja badania amh,nasienie ale mają ponad rok i się zastanawiam czy je odświeżyć czy oni ewentualnie kierują po

jaśmine
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ