🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
-
WIADOMOŚĆ
-
Może żyje w błędzie, ale nawet nie dopuszczam do siebie myśli że nie bedzie środków w klinice na początku roku👱♀️94'+👦90'
Naturals 👶 2022
ONA
31 lat, AMH 3,14
ON
35 lat, oligospermia
22.07.25 rozpoczęcie stymulacji
2.08.25 punkcja -> ❄️❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A 1 ❄️ prawidłowy
FET 30.09 ❌️ -
Myślę, że trzeba zwyczajnie uzbroić się w cierpliwość i wykorzystać ten czas w inny sposób, skupiając się na przyjemnościach. Nie winiłabym dziewczyn, które odbierają telefony bo pewnie nie mają zielonego pojęcia....Każa z Nas by chciała już teraz podchodzić najlepiej to do transferu ale czasami wywieranie na samą siebie presji czasu daje odwrotny skutek 😬 Rozumiem Cię bo sama lekko to odczuwam, chciałam szybko mieć już transfera za sobą i najlepiej to udany a to dlatego, że w sierpniu biorę ślub i czas gra tutaj ogromną rolę ale kiedy przez dwa cykle odłożono transfer i jestem w trakie trzeciego przygotowania, z małą szansą, że dojdzie do skutku przez torbiel, olśniło mnie 😁
Biorę styczeń wolnego od Bociana, pakuję plecak i jadę w przysłowiowe Bieszczady 😉 nie chcę żyć od wizyty do wizyty, od telefonu do telefonu bo tego czasu nikt mi nie odda i szkoda go marnować 😉
Cierpliwości jeszcze trochę i się poukłada ☺️
MagdaLena88, Mimi7 lubią tę wiadomość
-
Lumira wrote:Może żyje w błędzie, ale nawet nie dopuszczam do siebie myśli że nie bedzie środków w klinice na początku roku
A dlaczego miało by ich nie być? 😅 jak będą wypłacane nowe fundusze. Dziewczyny trochę więcej optymizmu! Jesteśmy w programie, nikt Nas z niego nie wywalił, nikt szansy nie odbiera tylko trzeba troszkę odczekać swoje albo zapłacić i działać już, bo pacjentów cały czas przyjmują 😉 -
Rosanaliściu ja niedawno wróciłam z Bieszczad, w ciągu roku jeździmy tam co najmniej 3-4 razy, zawsze w to samo miejsce. Dużo dają takie wyjazdy! ja w sobotę ścięłam włosy, czuję się jak inna osoba. Trochę się porozpieszczałam, nowa kurtka, nowa torebka, udekorowaliśmy świątecznie dom, byliśmy w kinie, wpadli do nas nowi znajomi. I jakoś czas minie do stycznia. Byleby tylko okres nie przyszedł wcześniej

Co do środków, to mi pani doktor powiedziała, że ona zaznaczy, że mam w styczniu zacząć, ale jakby dziewczyny marudziły to mam mówić, że wszystko umówione z panią doktor. Na stronie Bociana pani z MZ mówiła, że rząd musi ustalić ustawę budżetową i wtedy idą środki.
Mimi7, rosanaliściu, Thoruviel lubią tę wiadomość
Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
biopsja endometrium CD56 >200❌️
Cross Match- 60,2%❌️
4 cykle wyciszenia jajników
✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️ -
Meeeega fajnje! 😊 Tak ważne jest niezapominanie o sobie w tym wszystkim, ja miałam taki moment, że "zamarłam" na kanapie i czekałam, kuźwa nie wiadomo na co 😅 niech to idzie swoim torem, jak jest realna szansa coś przyśpieszyć to super do dzieła ale w kwestii finduszy, no nie mamy na to wpływu, a ciało odczuwa ten stres i nawet sobie z tego nie zdajemy sprawy. Dla mnie sygnałem ostrzegawczym był ból żuchwy rano, tak mocno zęby zaciskałam przez to, że dwa razy odłożyli transfer, że powiedziałam dosyć tego, czas na przerwę. Gdzie jeździcie w Bieszczady? W styczniu spełniam swoje marzenie o wyjeździe w góry zimą i to absorbuje mój czas 😁 miałaś okazję dreprać po szlakach w śniegu?
MagdaLena88, Thoruviel, Mimi7 lubią tę wiadomość
-
rosanaliściu wrote:Meeeega fajnje! 😊 Tak ważne jest niezapominanie o sobie w tym wszystkim, ja miałam taki moment, że "zamarłam" na kanapie i czekałam, kuźwa nie wiadomo na co 😅 niech to idzie swoim torem, jak jest realna szansa coś przyśpieszyć to super do dzieła ale w kwestii finduszy, no nie mamy na to wpływu, a ciało odczuwa ten stres i nawet sobie z tego nie zdajemy sprawy. Dla mnie sygnałem ostrzegawczym był ból żuchwy rano, tak mocno zęby zaciskałam przez to, że dwa razy odłożyli transfer, że powiedziałam dosyć tego, czas na przerwę. Gdzie jeździcie w Bieszczady? W styczniu spełniam swoje marzenie o wyjeździe w góry zimą i to absorbuje mój czas 😁 miałaś okazję dreprać po szlakach w śniegu?
My od kilku lat jeździmy do Beztroskiego w Ustjanowej. Ela gotuje najlepiej na świecie, więc my się śmiejemy, że wracamy dla jej śniadań
i co ciekawe wlasciciele są z Trójmiasta, rzucili wszystko i zamieszkali w Bieszczadach:) akurat teraz jak byliśmy to była śnieżyca i 80 cm śniegu. Ja co prawda na tym Primolucie miałam po 2 drzemki w ciągu dnia ale i tak pospacerowaliśmy solidnie. Zimą byliśmy pierwszy raz. Szkoda , ze wiele knajp było nieczynnych, po sezonie tam tak cicho i spokojnie. Tak to już mamy wiele atrakcji zaliczonych, wiele szczytów zdobytych. Ale ciągle nam mało.
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Cross Match- 60,2%❌️
4 cykle wyciszenia jajników
✨️Jeśli mnie słyszy Bóg, to chcę zaciągnąć dług, nie każ mi czekać już...✨️ -
Powiem Wam Dziewczyny, że dobrze robi taki restart- wyjazd, zmiana otoczenia, zapomnienie o tych procedurach. My odkąd przeszliśmy do Bociana to zawzieliśmy się i cisnęliśmy z procedurami, to już miały być nasze ostatnie podrygi z in vitro, mieliśmy dość po tylu latach. Ale na spontanie wyskoczyliśmy do Pragi na koncert i.... zaczęliśmy planować wyjazd do Australii... I wiecie jak się skończyło 😅 Australia już nie wypaliła 🤭
Ważne jest nie zatracić się w tym wszystkim i żyć. Trzymam za Was cały czas mocne kciuki, mam nadzieję, że ruszą te środki szybko i Wam szybko się uda ✊️🍀
Ja kiedyś jeździłam do Wetliny 😉 stare czasy, ale wciąż pamiętam 😻
MagdaLena88 lubi tę wiadomość
Kariotypy ok; AMH 4,8 (IX 2024)
-cross-match X 39%, XII 61%, V 45,5%
-allo-MLR 38% X, V 55,6% komórki NK 9%, KIR AA
Naturals 🤗 24.06 β 60.9, 26.06 β 141, 28.06 β 360.9, 02.07 β 2108; 15.07 CRL 0,98 cm 141 ud/min
02.08 CRL 2,85 cm; 21.08 Sanco ok, prenatalne - ryzyka niskie 🤞
Klinika nr 2 od 09.2024:
IVF 6 04/05.25 - 4❄️ po PGTA-A 1 ok i 1 mozaika
IVF 5 10.2024 - 1 PGT-A ok, 1 ?
- transfer VIII 04.03 5.2.1 - β 10dpt 0.156 💔
- transfer IX 05.04 5.2.3 💔
Klinika nr 1 2021-08.2024
4 procedury IVF. IVF 1: 4 ❄️, bez PGT-A, 4 transfery, 1 cb
3 IVF z PGT-a: IVF 2❄️ nieprawidłowy. IVF 3 z 3❄️ dwa ok. Dwa transfery z Accofil:
-transfer❄️ 5.1.1 udany (06.2023), wada rozwojowa, 💔12+5
-transfer❄️5.2.3 (03.2024) - 💔
IVF 4 - jeden❄️ok, transfer z Accofil (07.2024), 💔6 +0.

-
Dokładnie, my też w 2024 podjęliśmy decyzję że koniec życia od wizyty do wizyty. Miał ruszyć program więc kasy też już więcej zostawało w portfelu. Najpierw pojechaliśmy do Wloch w kwietniu, potem Turcja w wakacje i Paryż po nowym roku. Poczułam w końcu że żyje, a Paryż był już od lat moim ogromnym marzeniem. No i nie ukrywam, mam nadzieję że trafi mi się egzemplarz bobasa z którym od małego będzie się dało podróżować 😅 Też trzymam kciuki że wszystko szybko ruszy, dziś już 8 grudnia, do nowego roku bardzo niedaleko, a właśnie można ten czas wykorzystać na jakieś przyjemności, relaks, spa, kosmetyczkę, może kupić sobie coś fajnego, może coś seksownego bo w tym wszystkim często ta strona życia gdzieś ucieka.
Thoruviel, rosanaliściu, MagdaLena88 lubią tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️
marzec 2025 - transfer nieudany ❌
9.06.25 - transfer, 7dpt ⏸️ 8dpt - 69, 9 dpt - 119, 11 dpt - 283
5.07.25 - jest ❤️ -
Dokładnie tak! Ja cały czas to powtarzam, że nie wolno zatracić się w tym wszystkim, dbać o to co jest tu i teraz, skupić się na tym co lubimy robić, jeść, jak spędzać wolny czas 😊 To wszystko z pozoru może mało ważne ale ładuje baterię do dalszego działania 😊
aleks.123 Co do strefy miłosnej relacji, od początku starań zaznaczyłam, że jak przyjdzie moment, że stanie się to mechaniczne to czas odpuścić na jakiś czas....całe szczęście nie przyszedł a to chyba dlatego, że nadal piorytetem nie było poczęcie bobasa 😅
Thoruviel jesteś tym "cudem" o którym lekarze opowiadają, wszyscy słyszeli a nikt nie widział 🤣
Aż do teraz 😁 i jesteś idealnym przykładem, że czasami warto się na chwilę poddać i odpuścić.
MagdaLena88 Wiesz, że jeszcze nigdy nie byłam w Bieszczadach 🤦♀️ ale skutecznie zachęcasz 😁 gdzieś na mojej liście miejsce się znajdzie 😉 takie planowanie trzyma mnie przy życiu, jak już słonko Nas nie rozpieszcza, o 16 robi się ciemno to rok w rok łapie mnie sezonowa depresja 😅 a lekiem na to całe zło jest właśnie planowanie wyjazdu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 23:49
MagdaLena88, Mimi7, Thoruviel lubią tę wiadomość
-
Wasze historie dziewczyny dodają nadziei na te cuda
Na szczęście grudzień szybko mija i sprzyja dbaniu o siebie. Dopiero co otworzyłam mój herbaciany kalendarz adwentowy, a tu proszę, już 9 grudzień
No i w grudniu jest tyle zajętości, że naprawdę czas mija szybko. Jedynie,żeby cykl współpracował, to moje jedyne zmartwienie
No i powiem Wam, że zawarliśmy znajomość z naszymi sąsiadami, w naszym wieku, też nie mają dzieci, jakie to odświeżające jak nikt nie wie o naszej historii, nie pyta o nic, jak można po prostu pogadać o tysiącu innych rzeczach
Mimi7, Thoruviel lubią tę wiadomość
On 40 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Cross Match- 60,2%❌️