X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
Odpowiedz

🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢

Oceń ten wątek:
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2801 wrote:
    Dziewczyny słuchajcie. Jak myślicie czy to jest jeszcze kwestia do dogadania z lekarzem... Ja mam pcos i często robiły mi się LUFy w cyklach stymulowanych, gdy nie użyłam ovitrelle. Dostałam ten telefon, że w styczniu możemy ruszać ze stymulacją. Pani na linii mówiła, że nie da rady nic wcześniej. A ja sobie pomyślałam, że skoro to jeszcze cały miesiąc to porobią mi się jakieś torbiele i mogę nie zacząć stymulacji o czasie. Poprosiłam więc swoją Panią doktor o antykoncepcje, i kazała się pokazać na początku miesiączki. Tak też zrobiłam, zapisałam się dziś na wizytę, ale chodzą mi myśli po głowie, że jeśli wszystko będzie ok, to czy może nie uda nam się Pani doktor uprosić, by jednak teraz zacząć? Jak myślicie, może to przejść?

A w jakim momencie cyklu teraz jesteś? Nie jest za późno na rozpoczęcie stymulacji? No i zbliża się okres świąteczny, klinika raz będzie czynna raz nie, sama przechodziłam rok temu stymulację w tym okresie i trochę się stresowałam co gdyby coś się wydarzyło.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany ❌

9.06.25 - transfer, 7dpt ⏸️ 8dpt - 69, 9 dpt - 119, 11 dpt - 283

5.07.25 - jest ❤️
  • Lucy2801 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    A w jakim momencie cyklu teraz jesteś? Nie jest za późno na rozpoczęcie stymulacji? No i zbliża się okres świąteczny, klinika raz będzie czynna raz nie, sama przechodziłam rok temu stymulację w tym okresie i trochę się stresowałam co gdyby coś się wydarzyło.

W dzień wizyty będzie 3dc (poniedziałek)

‹‹ 109 110 111 112 113
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ