🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny teraz czekamy na wyniki PGT-A, 4 zarodki badamy, 1 nam zostanie nieprzebadany, za parę dni odstawiam progesteron i czekamy na @ i transfer gdzieś pod koniec lutego pewnie 🍀 Troche nie kumam tych klas ale embriolog mówiła że zarodki top quality bardzo dobrej klasy.KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
ANA 1:320
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
Nasienie fragmentacja ✔ HBA ❌
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
1 stymulacja- menopur 200, orgalutran
estradiol 1466 -> 3147-> 4688
27.01 punkcja
PICSI
pobrane 15 🥚 13 dojrzałych, 10 zapłodnionych, 9 zapłodniło się prawidłowo
finalnie ❄❄❄❄❄ -
Julia24 wrote:Cudownie ❤️. Kiedy planowany transfer? ✊🍀
Ja mam wizytę u doktorka 06/02. Chyba 🥚 zniosę do tego czasu 🫣🫣🫣
No to oczekiwanie jest najgorszeKIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
ANA 1:320
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
Nasienie fragmentacja ✔ HBA ❌
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
1 stymulacja- menopur 200, orgalutran
estradiol 1466 -> 3147-> 4688
27.01 punkcja
PICSI
pobrane 15 🥚 13 dojrzałych, 10 zapłodnionych, 9 zapłodniło się prawidłowo
finalnie ❄❄❄❄❄ -
To prawda, ja mam 25 lutego wizytę u dr Jarosz, wcześniej na tydzień wyjeżdżamy na urlop i już tak tuptam żeby ten luty zleciał i żebyśmy mogli przygotowywać się do transferu. Niby naczekaliśmy się już tyle czasu, ale wcześniej bez wielkich nadziei, dopiero teraz mam w sobie jakiś optymizm i chce działać od razu. Jeszcze rok temu nie przeszkadzały mi te przerwy, nawet jak czekaliśmy na start refundacji, ale teraz jak są zarodki to już by się chciało działać.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️ -
aleks.123 wrote:To prawda, ja mam 25 lutego wizytę u dr Jarosz, wcześniej na tydzień wyjeżdżamy na urlop i już tak tuptam żeby ten luty zleciał i żebyśmy mogli przygotowywać się do transferu. Niby naczekaliśmy się już tyle czasu, ale wcześniej bez wielkich nadziei, dopiero teraz mam w sobie jakiś optymizm i chce działać od razu. Jeszcze rok temu nie przeszkadzały mi te przerwy, nawet jak czekaliśmy na start refundacji, ale teraz jak są zarodki to już by się chciało działać.
Jak patrzę na Twoją stopkę i jaką drogę przeszliście już, to serce się otwiera na wieść o wywalczonych 5 zarodkach ❤️. Piękny wynik! Cieszę się, że wkroczył optymizm ✨, bo jest do tego zdecydowanie dobry powód! 🥹
Będę tupać razem z Tobą aż się doczekamy! 💪💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 06/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -