X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢
Odpowiedz

🦢 Klinika BOCIAN Gdańsk 🦢

Oceń ten wątek:
  • Minix Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Podobnie jak Julia potrzebowałam chwilę oddechu, pojechaliśmy na urlop, po punkcji musiałam być na diemono bo miałam „zbyt aktywne” jajniki cały czas i trzeba było czekać, aż mi się wszystko unormuje przed transferem.

Oczywiście raz na jakiś czas wchodziłam poczytać co u Was i kibicowałam 🫶

Noooooooo i teraz jestem po transferze 😬 był wczoraj, miałam meeega pozytywne nastawienie i bardzo fajna atmosfera była w trakcie bo byla taka super sympatyczna położna i sobie dużo żartowałyśmy. ALE dziś się obudziłam z opryszczką (nawracająca u mnie) i ta opryszczka mi w głowie zrobiła takie „teraz to już na pewno się nie uda” 😫

Środa tuż tuż! @aleks.123 trzymam kciuki z całych sił!

Thoruviel, Julia24 lubią tę wiadomość

• Thoruviel Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minix wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Podobnie jak Julia potrzebowałam chwilę oddechu, pojechaliśmy na urlop, po punkcji musiałam być na diemono bo miałam „zbyt aktywne” jajniki cały czas i trzeba było czekać, aż mi się wszystko unormuje przed transferem.

Noooooooo i teraz jestem po transferze 😬 był wczoraj, miałam meeega pozytywne nastawienie i bardzo fajna atmosfera była w trakcie bo byla taka super sympatyczna położna i sobie dużo żartowałyśmy. ALE dziś się obudziłam z opryszczką (nawracająca u mnie) i ta opryszczka mi w głowie zrobiła takie „teraz to już na pewno się nie uda” 😫

Hejka!

Super, to trzymam kciuki, żeby kropeczek ładnie się mościł ✊️🍀 za 10 dni badasz betę czy wcześniej? 😀
    Bądź dobrej myśli i nie przejmuj się opryszczką 😉

Kariotypy prawidłowe
    AMH 4,8 (IX 2024)
    - cross- match X 39% --> XII 61% --> I '25: Equoral 50 + encorton--> V 45,5%
    - allo-MLR 38% X --> V 55,6% , komórki NK 9%, KIR AA

IVF nr 6 kwiecień/maj - 4❄️ po PGTA-A 1 👍 i 1 mozaika
    IVF nr 5 październik 2024 - 1 PGT-A 👍, 1 nieprzebadany
    - transfer VIII 04.03 ❄️ 5.2.1 - beta 10dpt 0.156 💔cleaxane
    - transfer IX 05.04 ❄️ 5.2.3 beta 10dpt <0.2 💔encorton, accofil, clexane
    IVF nr 4 maj 2024 - 1 zarodek 5.2.3 PGT-A 👍
    - transfer VII ❄️ Accofil - implantacja 🍀sierpień - poronienie 6t 💔
    IVF nr 3 marzec 2023 - 3 ❄️, dwa PGT-A 👍
    - transfer ❄️ 5.1.1 czerwiec z Accofil- implantacja 🍀 wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
    - marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - 💔
    IVF nr 2: czerwiec 2022 - 1 ❄️ 5.2.2 - PGT-A 👎
    IVF nr 1: sierpień 2021 - 4 ❄️bez PGT-A
    - 4 x ET sierpień 2021- marzec 2022 ❌, raz cb
    - luty 2022 - badanie receptywności endometrium 👍
    IUI 05.2021 - 💔
  • Minix Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thoruviel wrote:
    Hejka!

Super, to trzymam kciuki, żeby kropeczek ładnie się mościł ✊️🍀 za 10 dni badasz betę czy wcześniej? 😀
    Bądź dobrej myśli i nie przejmuj się opryszczką 😉

10dni 😬
    Myślałam żeby może jakiegoś sikańca zrobić ewentualnie, ale nie wiem czy jest sens 🤷🏻‍♀️

• Julia24 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katia bardzo mi przykro 😓😓. Przesyłam Ci siły do dalszej walki! 🌞🙌 @Thoruviel już powiedziała co do allo. Paśnik jest dobrym wyborem w tym przypadku. Jarosz podobno całkowicie ignoruje obecnie ten wynik...

@Aleks będę czekać jutro na wiadomość! ✊❤️

@Minix znam dwa przypadki z forum osób, które parę dni po opryszczce miały pozytywne bety, więc to naprawdę niczego nie przekreśla!! 🍀

Minix, Katia86 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • aleks.123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minix wrote:
    Cześć dziewczyny!

Nie przejmuj się opryszczka, jeśli nie masz jej pierwszy raz w życiu a wnioskuję że nie to nic się nie stanie. Kto robił transfer?

Na moim ostatnim transferze też była fajna atmosfera, doktor zawsze na mnie działa uspokajająco, trochę pogadałyśmy, pokazała mi ekran a po transferze została ze mną położna i też chwilę rozmawiałyśmy więc było bardzo przyjemnie.

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany
  • Minix Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Nie przejmuj się opryszczka, jeśli nie masz jej pierwszy raz w życiu a wnioskuję że nie to nic się nie stanie. Kto robił transfer?

Na moim ostatnim transferze też była fajna atmosfera, doktor zawsze na mnie działa uspokajająco, trochę pogadałyśmy, pokazała mi ekran a po transferze została ze mną położna i też chwilę rozmawiałyśmy więc było bardzo przyjemnie.

U mnie dr Adamczyk :)

• aleks.123 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minix wrote:
    U mnie dr Adamczyk :)

Też robił mi poprzedni, no mojej sympatii on nie zdobędzie, miałam z nim do czynienia dwa razy i jakoś tak jestem na nie 😅

👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
    🧑🏻‍🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna

Starania od 2020

2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔

styczeń 2024 - start 1. procedury - 8 dojrzałych komórek, zapłodnionych 6, 1 ❄️ transfer nieudany 💔

26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔

21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️

marzec 2025 - transfer nieudany
  • Minix Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:
    Też robił mi poprzedni, no mojej sympatii on nie zdobędzie, miałam z nim do czynienia dwa razy i jakoś tak jestem na nie 😅

Jak najbardziej rozumiem, nie każdemu taki typ lekarza będzie odpowiadał.

Ja ogólnie podczas wizyt sama jestem raczej małomówna więc czasami jest tak, że pan doktor coś sprawdza albo wypisuje i jesteśmy w całkowitej ciszy przez kilka minut 😅 ale czasami mamy mały small talk i żarciki.

Ja sobie bardzo u niego cenię jakiś taki spokój bijący od niego, on mnie nie nastawia ani negatywnie ani zbyt pozytywnie, podchodzi bardzo zadaniowo do tego co trzeba zrobić i po prostu działamy z wizyty na wizytę.

Całe szczęście jest dość szeroki wybór i sobie można dopasować też charakterem lekarza :D

Jak się czujesz przed testowaniem?

• Julia24 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleks.123 wrote:

Też miałam tak na początku, ale w miarę poznania zyskuje ☺️. Jakoś otwiera się po kilku wizytach. Przynajmniej ja mam takie doświadczenie.

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
‹‹ 44 45 46 47 48
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ